Life24
01-11-2010, 16:54
در دوران بلوغ به دليل سرعت رشد، نياز به آهن افزايش پيدا ميكند، آهن كافي براي حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم ساختن زمينه مناسب براي يادگيري در دوران تحصيل ضروري است.
وي گفت: كمبود آهن ميتواند در تمام دوران زندگي موجب كاهش قدرت يادگيري و ادراك شود، اما آثار آن در دوران كودكي غيرقابل جبران است.
يك متخصص تغذيه افزود: كم خوني فقر آهن در كودكان مدرسهاي با تأخير رشد همراه است و درمان كمخوني موجب افزايش سرعت رشد ميشود. تأخير رشد در كودكان كم خون ممكن است به علت نقش كلي آهن در واكنشهاي حياتي بدن، رابطه آهن با سيستم ايمني بدن و تاثير بر اشتها باشد.
عبداللهي اضافه كرد: كم خوني فقرآهن در نوجوانان موجب كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي ميشود. كودكان و نوجواناني كه دچار كمبود آهن و كم خوني ميشوند، اغلب احساس خستگي و ضعف ميكنند.
وي گفت: اين افراد اغلب از ورزش و فعاليتهاي بدني دوري ميكنند و يا در هنگام ورزش خيلي زود خسته ميشوند. در نوجوانان مبتلا به كمبود آهن و كم خوني تغييرات رفتاري بهصورت بيحوصلگي، بيتفاوتي و گوشهگيري ديده ميشود.
يك متخصص تغذيه افزود: عادات و رفتارهاي غذايي خاص در دوران بلوغ موجب ميشود كه نوجوانان به جاي مصرف غذاهاي خانگي، از غذاهاي غير خانگي مانند انواع ساندويچهاي سوسيس و كالباس، پيتزا و تنقلات غذايي تجارتي مثل چيپس، پفك، شكلات و نوشابههاي گازدار استفاده كنند.
وي اضافه كرد: اين غذاها اغلب از نظر آهن فقيرند و مصرف مداوم آنها موجب بروز كمبود آهن و كمخوني ناشي از آن شود. با تشويق نوجوانان به مصرف منابع غذايي حاوي آهن در برنامه غذايي روزانه مانند گوشت قرمز و سفيد، حبوبات، مغزها (پسته، بادام، گردو و فندق)، انواع خشكبار مثل برگه هلو، آلو، رزدآلو، انجير، كشمش، خرما در ميان وعدهها، سبزيهاي برگ سبز تيره مثل جعفري و كاهو آهن مورد نياز بدن تأمين ميشود.
عبداالهي گفت: همچنين منابع غذايي ويتامين C براي جذب آهن غذايي لازم است. خودداري از مصرف چاي و قهوه بلافاصله پس از غذا در پيشگيري از كمبود آهن بسيار مؤثر است. اصولا توصيه ميشود كه چاي و قهوه يك تا 2 ساعت پس از غذا مصرف شود. دانش آموزان و نوجوانان ميتوانند از انواع خشكبار و مغزها بهعنوان ميان وعدههاي سالم كه بخشي از مواد مغذي مورد نياز بدن بهخصوص ريزمغذيهايي مثل آهن را تأمين ميكند، استفاده كنند.
وي گفت: كمبود آهن ميتواند در تمام دوران زندگي موجب كاهش قدرت يادگيري و ادراك شود، اما آثار آن در دوران كودكي غيرقابل جبران است.
يك متخصص تغذيه افزود: كم خوني فقر آهن در كودكان مدرسهاي با تأخير رشد همراه است و درمان كمخوني موجب افزايش سرعت رشد ميشود. تأخير رشد در كودكان كم خون ممكن است به علت نقش كلي آهن در واكنشهاي حياتي بدن، رابطه آهن با سيستم ايمني بدن و تاثير بر اشتها باشد.
عبداللهي اضافه كرد: كم خوني فقرآهن در نوجوانان موجب كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي ميشود. كودكان و نوجواناني كه دچار كمبود آهن و كم خوني ميشوند، اغلب احساس خستگي و ضعف ميكنند.
وي گفت: اين افراد اغلب از ورزش و فعاليتهاي بدني دوري ميكنند و يا در هنگام ورزش خيلي زود خسته ميشوند. در نوجوانان مبتلا به كمبود آهن و كم خوني تغييرات رفتاري بهصورت بيحوصلگي، بيتفاوتي و گوشهگيري ديده ميشود.
يك متخصص تغذيه افزود: عادات و رفتارهاي غذايي خاص در دوران بلوغ موجب ميشود كه نوجوانان به جاي مصرف غذاهاي خانگي، از غذاهاي غير خانگي مانند انواع ساندويچهاي سوسيس و كالباس، پيتزا و تنقلات غذايي تجارتي مثل چيپس، پفك، شكلات و نوشابههاي گازدار استفاده كنند.
وي اضافه كرد: اين غذاها اغلب از نظر آهن فقيرند و مصرف مداوم آنها موجب بروز كمبود آهن و كمخوني ناشي از آن شود. با تشويق نوجوانان به مصرف منابع غذايي حاوي آهن در برنامه غذايي روزانه مانند گوشت قرمز و سفيد، حبوبات، مغزها (پسته، بادام، گردو و فندق)، انواع خشكبار مثل برگه هلو، آلو، رزدآلو، انجير، كشمش، خرما در ميان وعدهها، سبزيهاي برگ سبز تيره مثل جعفري و كاهو آهن مورد نياز بدن تأمين ميشود.
عبداالهي گفت: همچنين منابع غذايي ويتامين C براي جذب آهن غذايي لازم است. خودداري از مصرف چاي و قهوه بلافاصله پس از غذا در پيشگيري از كمبود آهن بسيار مؤثر است. اصولا توصيه ميشود كه چاي و قهوه يك تا 2 ساعت پس از غذا مصرف شود. دانش آموزان و نوجوانان ميتوانند از انواع خشكبار و مغزها بهعنوان ميان وعدههاي سالم كه بخشي از مواد مغذي مورد نياز بدن بهخصوص ريزمغذيهايي مثل آهن را تأمين ميكند، استفاده كنند.