مشاهده نسخه کامل
: سوال ساده در مورد اتم
سلام
همه ی اجسام از اتم ساخته شدن. دیشب سرچ کردم فهمیدم که تفاوت اتم ها در تعداد الکترون ها و پروتون های اون اتم هست. اگر در اثر مالش الکترون به جسمی داده بشه، اتم های اون جسم تغییر میکنه، درسته؟ اگه این طوریه و اتم تغییر کنه چرا ماهیت جسم عوض نمیشه؟
خب چون اتم که فقط الکترون نیست.اگه اتم الکترون از دست بده یا بگیره به یون تبدیل می شه.یون هم با اتم عادی خیلی فرق از نظر ماهیت نداره.فقط می تونه با یه یون دیگه الکترون رد و بدل کنه و ترکیب بشه.مثلا یون Na یه بار مثبت با Cl یه بار منفی نمک طعام می ده.فرق اتمها با همدیگه که باعث می شه ماده تغییر کنه در تعداد الکترون و همچنین تعداد نوکلئونها(پروتون و نوترون هسته)هست.نه فقط تعداد الکترون.شما مثلا واسه اینکه سدیم رو به منیزیم تبدیل کنید باید هم یه الکترون به سدیم بدید و هم یه پروتون و نوترون.چون در اتم خنثی تعداد پروتون و نوترون و الکترون برابره.دادن یا گرفت الکترون به مراتب ساده ست.بعضی وقتها حتی با تابوندن نور!ولی دستکاری هسته یعنی نوکلئونها به مراتب سخت و پیچیده ست.چون نیروی هسته ای قوی در هسته حاکمه و با نیروی جاذبه الکترون که زیاد هم قوی نیست خیی فرق داره!
یعنی اگه اتم آلمینیوم مثلا 10 الکترون و 10 پروتون و نوترون باشه، من میتونم اون رو به اتم طلا که مثلا 15 الکترون و ..... داره تبدیل کنم؟ با دادن و گرفتن الکترون! من منظورم از تغییر ماهیت اینه. با کم و زیاد شدن تبدیل به Building Block ماده دیگری بشه.
DownWithIsrael
31-10-2010, 13:09
سلام پتروس جون.
ببين دوست من:10: تو داري قضيه رو خيلي بيش از حد ساده مي انگاري.
طبق گفته ي دوست عزيزمون، تبديل به يون ميشه كه اون خودش بحثش جداست و خواصش فرق داره. بعد هم بايد بگم تعداد الكترونايي كه يه اتم ميتونه بگيره يا بده طبق قواعد خاصّي هست كه بايد وارد علم شيمي كوانتوم و آرايش اتمي بشيم كه جاي بحث زيادي داره.
نه دوست عزیز.گفتم که صرفا با دادن و گرفتن الکترون ماده تغییر نمی کنه.شما چه جوری می خواید 5 تا پروتون و 5 تا نوترون به الومینیوم اضافه کنی!می دونی چه انر÷ی می خواد!یه دونه پروتون رو تو آزمایشگاه با هزار بدبختی به زور از یک هسته جدا می کنن.نبروی هسته ای قوی واقعا قوی هست و شدیدا هسته رو پایدار نگه می داره.کندن پروتون یا نوترون رو متخصصهای هسته ای اونم با هزار و یک دم و دستگاه انجام می دن.اصلا فکر نکن کار آسونیه.ااین سوال واسه شما پیش نیومده که اولین قانون الکترو مغناطیس(معادله اول ماکسول)مفهومش اینه که بارهای همنام همدیگه رو دفع می کنن.پس چرا پروتونهای داخل هسته همدیگه رو دفع نمی کنن؟!چه جوریه که مثلا تو طلا 86 تا پروتون کنار هم به خوبی و خوشی زندگی می کنن!خب دلیلش همین نیروی هسته ای قوی هست.ولی الکترون صرفا به خاطر جاذبه ای که بین بارهای غیر همنام وجود داره دور هسته می چرخه و ما به راحتی می تونیم جدا کنیم با یه انر÷ی جزئی.شما مثلا وقتی در مورد ستاره ها مطالعه می کنید می بینید که اون فعالیتهای عظیم هسته ای که در ستاره ها انجام می شه باز هم نمی تونه مواد رو به اون صورت تغییر بده.فوقش دو تا هیدرو÷ن می شه یه هلیم.ولی وقتی ستاره می خواد بمیره و کل انر÷یش تخلیه می شه اونقدر انر÷ی وجود داره که حتی می تونه آهن و ... رو هم از هیدرو÷ن و ... بسازه.فقط می خواستم بگم فکر نکنید ور رفتن با هسته اتم کار ساده ایه!اونجوری بود الان یه میلیون تا کارخونه می زدن که حلبی می گرفتن و طلا می زدن!تمام سیمهای تلفن و برق و ... رو هم از نقره می زدن که بهترین هادیه!
A.M.D.D.E.V.I.L
31-10-2010, 14:23
دوست عزیز فکر کنم توی علوم دوم راهنمایی هست که نمیتونیم به یه الکترون پروتون بدیم یا بگیریم فقط الکترون میتونیم بدیم و بگیریم اونی که تو میگی جیوه رو به طلا تبدیل کردن یه مبحث دیگه اس کلا که فکر کنم به پرتو زایی و اینجور چیزا ربط داره البته این کار صرف نمیکنه چون هزینه ی تبدیل کردن خیلی بیشتر از خود طلا هست:46:
با سلام
ماهیت اتم در هسته آن است برای اینکه بتوانیم ماهیت اتم را تغییر دهیم باید هسته آن تغییر کند ، کار سختی است چون انرژی تغییر در هسته فوق العده زیاد است ، مخصوصا اتمهای بالای جدول تناوبی که پایدار هستند.مبادله الکترونها انرژی چندانی نمیخواهد و در حد واکنشهای شیمیایی است. اما تغییر هسته یعنی واکنش هسته ای!
به لحاظ تئوری کاملا صحیح است مثل انفجار های سطح خورشید که دردمای بالا هیدرزن به هلیوم تبدیل میشود یعنی هم هسته وهم تعداد الکترون ها مثل هلیوم میشود دربقیه عناصر درحالات خاص چنین تبدیلی صورت میگیرد مثل تبدیل عناصر رادیو اکتیو به سرب درهرصورت تبدیل عناصر سنگین به سبک راحت تراست تامعکوس ان .براساس نظریه بیگ بنگ عنصر اولیه حاصل ازانفجار فقط هیدرزن بوده وسایر عناصر بعدادرشرایط خاص ازان بوجود امدند
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.