ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مشکل اساسی با مسئه ساده

iranch
29-10-2010, 18:45
سلام
من از بچگی با یک مسئله مشکل داشتم به خدا هر چی ور میرم باهاش حل نمیشه
باور کنید خسته شدم :41:
من تو حل مسئله نمیدونم کجا x صفر-v صفر هست عددمون و کجا v,x باید بزاریم
همش جابچا میزارم
فقط میدونم وقتی گفت از حال سکون شروع به حرکت میکنه ذره یا جسم xصفر و v صفر داریم

حالم بد شد بستگی جابجا حل کردم:41:

mahdishata
29-10-2010, 19:10
سلام دوست عزيز
يه مقدار گنگ گفتيد يا اينكه من خوب متوجه نشدم:20:

من تو حل مسئله نمیدونم کجا x صفر-v صفر هست
وقتي متحرك از حالت سكون بدون سرعت اوليه وبدون مكان اوليه ميخواد شروع به حركت ميكن اونجا مبدا هست و x=0 و V=0 هستش

فقط میدونم وقتی گفت از حال سکون شروع به حرکت میکنه ذره یا جسم xصفر و v صفر داریم

اگه متحرك از يه مكان خاصي به غير مبدا شروع كنه ديگه هر دو متغيير صفر نيستن.بلكه فقط سرعت صفر هست و داراي يه مكان اوليه هستيم

در ضمن شما مشكلتون روي نمودار مكان -زمان هست يا نمودار سرعت- زمان؟ممكنه اين دوتا يه ذره گيجتون كرده باشن

iranch
29-10-2010, 19:44
داداش ببین مثلا این سوال
یک بالن هوای گرم با آهنگ 12 متر بر ثانیه به بالا میرود
و در ارتفاع 80متری بالاتر از زمین بسته ای را به طرف زمین می اندازد
چقدر طول میکشد تا بسته به زمین برسد؟
بسته با چه سرعتی به زمین برخورد میکند؟

خوب مثلا تو این سوال
بالن بالارفته پس v=12m/s هستش
اما این طور حل کرد برامون که v صفر = 12 m/s
و yصفر = 80متر

یعنی برعکس اون که من فکر میکنم

mahdishata
29-10-2010, 21:03
كسي كه مسئله رو حل كرده بر اين فرض پيش رفته كه اونجايي كه بسته رها شده اغاز حركته! كه درست هم همينه! پس سرعت اوليه برابر 12 متر بر ثانيه رو به بالا و مكان اوليه +80.حالا مشكلش چيه؟شما بايد زمان شروع انجام عمليات رو در نظر بگيري

بالن بالارفته پس v=12m/s هستش
اما این طور حل کرد برامون که v صفر = 12 m/s
و yصفر = 80متر

يه ذره فكر كن!:10:
اون تيكه قرمزش كردم اشتباهه!سرعت برابر 12 نيست!اون سرعت اوليه هست كه 12 هستش و اينجا چون شتاب هست (گرانش يا همون g)سرعت متغيير هستش

بسته كه رها شده در لحظه رها شدن هم سرعت بالون بوده.پس سرعت اوليه داشته جسم ما.اين ذره در حدود 6متر ميره بالا و بعد حركت سقوط رو اغاز ميكنه.توجه كن بعد پرتاب شدن نيروي گرانش به روي بسته تاثير ميزاره و سرعتش رو كم ميكنه پس روي 12 نمي مونه و كم ميشه تا به نقطه اوج برسه بعد حركت رو به پايينش شروع ميشه و سرعت افزايش پيدا ميكنه.بسته با حدود سرعت 37 به زمين ميخوره و كل طول مسير در حدود كمي بيش از 6 ثانيه طول ميكشه

amin666
30-10-2010, 23:44
شما فکر کنم با فرمولها مشکل دارید.ببین کلا اندیس صفر منظور متغیر اولیه است.مثلا تو فرمول V^2-V0^2=2g(y-y0
سرعت ثانویه منهای اولیه است و y ثانویه منهای اولیه.واسه سرعت که معمولا معلومه کدوم اولیه است و کدوم ثانویه.ولی واسه y به خود شما ربط داره.مثلا در سقوط آزاد چون حرکت رو به پایین هست بهتره که شما محور -y(منفی y)رو مثبت در نظر بگیرید که کارتون راحت بشه.چون هم محور و هم حرکت در یک جهت هستند.در این صورت وقتی جسم از ارتفاع y سقوط می کنه این y میشه Y0 .چون مبدا سقوط هست و زمین می شه y ثانویه.(فکر کنم واضح باشه)شما می تونید جهت بالا رو در سقوط آزاد مثبت فرض کنید(مثل دستگاه واقعی دکارتی در دو بعد)اونوقت حرکت سقوط آزاد جسم که رو به پایین هست در جهت منفی y ها صورت می گیره.البته باز y0,v0 همونجورین.ولی دلتای y در جهت منفی می شه که فرمول می
شه V^2-V0^2=-2g(y-y0
در مورد بقیه حرکات هم همینجوریه