مشاهده نسخه کامل
: کسب درصد بالا در زیست شناسی | زیست بالای 90 درصد | چگونگی تست زدن | شیوه مطالعه
ehsan_92
18-10-2010, 20:29
سلام
قبل از اینکه این پست را بنویسم از مدیریت التماس دارم فقط 5 روز.فقط وفقط 5 روز این تاپیک را زنده نگه دارند و منهدم نکنند
کمی به من رحم کنند تا شرح حالم را باز گو کنم.
پسری هستم که برای بار پنجم در کنکور سراسری شرکت میکنم(معافیت خدمت)
هر سال در رشته ای متفاوت
دیپلم تجربی دارم
من باید امسال حتمن پزشکی قبول شوم
برای رسیدن به این رشته باید زیست را بالا بزنم.اما بلد نیستم چگونه این درس را بخوانم.
از افرادی که سال گذشته کنکور سراسری شرکت کردند و تجربه دارند صمیمانه خواهش دارم در این بحث شرکت کنند.افرادی هم که امسال داوطلب کنکور تجربی هستید و در آزمون ها نتیاج خوبی میگیرید خواهش دارم شرکت کنید
این تاپیک را یک سال میشناسم اما عضویت نداشتم ولی هر هفته بحث ها را هفته ای یک بار دنبال میکردم که کاربران چگونه به هم کمک میکنند.به من هم کمک میکنید تا قبول بشم؟
از اقایان alireza sm و petrose kabir هم خواهشمندم لطفن در این بحث شرکت نکنید.اگر انجمن لوس شده ببخشید.اگر بی ادبم معذرت میخوام.خواهش میکنم از شما دو کاربر محترم در این بحث شرکت نکنید(از همین الان میدانم چه میخواهید بگویید)
shabeashegha
19-10-2010, 19:04
احسان جان زیست درس سختی نیست
اغلب بچه های این فروم میتونن راهنماییت کنن منم به نوبه خودم راهنماییت میکنم:
اولین چیزی که باید بدونی اینه که زیست درسیه که دیگه سوال حفظی ازش نمیاد پس فقط باید مفهوم مطالب کتاب رو یاد بگیری.
خلاصه نویسی خیلی موثره سعی کن خلاصه نویسی کنی. برای خلاصه نویسی هم یادت باشه قراره خلاصه باشه پس از شاخ و برگ دادن به دست نوشته هات خودداری کن. از علائم اختصاری استفاده کن و خلاصه همه تکنیکای خلاصه نویسی رو به کار ببر
حالا میرسیم به خود زیست. اول از همه میای فصل مورد نظر (مثلا فصل 1زیست سال سوم) رو باز میکنی . اول از همه نگاه میکنی به تیتراش و تیتراش رو روی یک کاغذ کوچیک مینویسی. بعد شروع میکنی با دقت و بدون عجله شروع میکنی به مطالعه فصل بدون اینکه خلاصه نویسی کنی. توی این مرحله باید جملات مهم رو علامت گذاری کنی( با ماژیک فسفری یا خودکار مداد یا هر چیزی که خودت بهش عادت داری)
حالا نوبت اون برگه کوچیکیه که توش تیترارو نوشتی. به تیترا نگاه میکنی و با خوندن هر تیتر سعی میکنی چیزی که از اون تیتر یاد گرفتی رو بررسی کنی . مثلا دومین خط دفاع غیر اختصاصی (یکی از تیترای کتاب): با خودت میگی خوب پروتینها بودن/ پاسخ دمایی/پاسخ التهابی/گلبولهای سفید. بعد میگی پروتینها رو میگن پروتین مکمل چون.../ پاسخ دمایی مانع رشد و تکثیر میشد/ التهاب همون گلبولهای سفید و سلولهای بیگانه مرده هستن
و همین طور تا آخر . البته اینی که گفتم یه مثال بود شاید تو موقعی که میخوای دونسته هاتو مرور کنی بیشتر از اینا رو تو ذهنت داشته باشی که خیلی عالیه مثلا بگی پاسخ التهابی یه پاسخ موضعی هست و ...
فراموش نکن مطلقا نباید چیزی رو حفظ کنی باید همیشه واسه خودت استنباط کنی مثلا میگی هیستامین رو بازوفیل ها و سلولهای آسیب دیده ترشح میکنن و با این کارشون در اصل نوتروفیل هارو صدا میکنن و البته خون رسانی رو هم زیاد میکنن که با سرعت بیشتری بازوفیلها به محل درگیری برسن یا مثلا نتیجه ترشح هیستامین قطعا باید افزایش گرما باشه چون خون بیشتر علاوه بر اصطکاک با دیواره رگها خود به خود گرما داره. التهابم یکی از علائمش گرماست پس متوجه میشیم که یکی از عوامل کمک کننده برای ایجاد علائم التهاب هیستامینه !
خوب تا اینجای کار شما تقریبا 60 درصد تسلط دارین روی کتاب. حالا وقت خلاصه نویسیه . بازم اینجا اون برگه کوچیکی که تیترا رو روش نوشتین کمکتون میکنه . اول از همه نگاه به تیتر میکنین . بعد شروع میکنی به خلاصه نویسی به این صورت که تیتر رو مینویسی و مطالب مربوط به تیتر به صورت سرفصل وار مینویسی یعنی نیازی نیست جمله بسازی. خود جمله سازی وقت میبره . مثلا تیترت (گلبولهای سفید) هست . زیرش مینویسی:
1- مهمترین بخش دومین خط دفاع غیراختصاصی
2-همان فاگوسیتها
3-...
همونطور که توی شماره 1یه جاهایی رو خاص کردم که موقع مرور باعث بشه بیشتر روشون دقت کنی چون بارها شده سوال از این جور مطالب بوده که خیلی ریزه
حالا خلاصه نویسیت که تموم شد میری سراغ تست زدن . تست حتما باید استاندارد باشه و سبکش به کنکور نزدیک باشه که ذهنت با جو سوالات کنکور آشنا بشه . من خودم انتشارات خیلی سبز رو پیشنهاد میکنم
تست که میزنی سوالاتی که با تردید جواب میدی یا جواب نمیدی یا غلط جواب میدی با دقت پاسخنامه سوال رو بررسی کن. اگه نکته ای بود حتما به خلاصه نویسیات اضافه کن.
بعد از این مراحل تو آماده ای که بالای 70 بزنی و بسته به اینکه چقدر مفهومی خونده باشی چقدر تست زده باشه چقدر تمرکز داشته باشی درصدت بالاتر میره و اگه دقت و سرعت و تمرینت خوب باشه حتی 100 هم میزنی
موفق باشی
درود دوستمون توضیحات خوبی دادن ولی منم چنتا می گم
اگر برای کنکور فقط مفهومی بخونی نمی تونی به درصد 90 برسی
علاوه بر مفهومی باید باید خط به خط کتاب و حفظ باشی و تو ذهنت باشه برای مثال سوالاتی طرح می شه که رو همه ی ، اغلب ، بیشتر و ........ می گرده
و این که خلاصه نویسی اصلا جواب نمی ده و شما باید و باید جزییات رو بلد باشی و مرور بشه پس حاشیه نویسی بکن و موقع مرور علاوه بر مرور کتاب حتما حاشیه نویسی ها را بخون
بعد از خوب خوب خوندن کتاب و خوب خوب یاد گرفتنش برو رو تست یعنی تو متن کتاب بفهم که DNA از نوکلوتید تشکیل شده و فقط یه گروه فسفات داره و بعد تو تست بفهم که اگر به خطی بودن DNA اشاره کرده حتما نیست که با رشته ای مکمل شده باشه فقط یه خط DNA هست که پیوند هیدروژنی نداره
که الان بهترین تست همون تست سبز هست
و از روی هر چیزی ساده رد نشو
تو زیست شما همه چیز و به همه چیز می تونی ربط بدی پس تو هم سعی کن ربطش بدی
ehsan_92
20-10-2010, 10:27
با تشکر از هر دو کاربر فوق که زحمت تایپ کشیدن
بسیار مچکرم
بقیه نظری ندارن؟
alphacino
20-10-2010, 21:01
سلام احسان جان
شما انجمن اموزش عالي رو دنبال ميكني ولي مثل اينكه پستها رو مفهومي نميخوني وگرنه بايد ميدونستي اون كاربر دومي كه گفتي اصلا رشتش تجربي نيست :31:
خوب من شيوه خوندن خودم مخصوص زيست رو ميگم كه به علت پاره اي از مشكلات براي اين ازمون نتونستم اين درس و بعضي ديگه از درسا رو بخونم. اينم روش من كه براي ازمون بعدي گزينه 2 اجراش ميكنم :
1- براي هر درس اول يه بار روزنامه وار اونو ميخونم
2- بعد سوالايي كه معلممون تو كلاس گفته و تو كتاب نوشتيمو با جواب حفظ ميكنم
3- بعد از اول درسو به صورت دقيق و مفهومي ميخونم با علامت زدن جملات مهم كتاب ( 15 درصد هر صفحه ) و خلاصه نويسي به صورت چركنويس
4- بعد از 2 روز تستاي اون درسو ميزنم و با اضافه كردن نكاتي كه از كتاب سبز در اوردم خلاصه نويسي رو پاك نويس ميكنم
5- بعد ميام كل اون درسو به صورت كنفرانس و با زبان عاميانه براي خودم بازگو ميكنم تا مطمئن بشم اون درس تو ذهنم تثبيت شده
6- بعد ميام دفتر خلاصه نويسي رو از حفظ برا خودم بازگو ميكنم.
اگه چند نفر با ساعات مطالعه مفيد يكسان اين روش و اجرا كنن درصد مشابهي ميارن فقط مورد 3 هست كه تفاوتها رو ايجاد ميكنه.
ديگه طراحاي سال هر كنكور منهاي يك ( n -1 ) چطوري داد بزنن كه امسالو نگا كن چقدر خوفناكه سال بعد مفهومي تر ميشه ( به قول ما سخت تر ميشه )
با اين روش خوندن اگه خودتونم بخواين مطالب يادتون بره , نميتونين :31:
فكر كنم اين روش رو ديني هم خيلي خوب جواب بده.
ehsan_92
26-10-2010, 19:11
ممنون آلپاچینو جان
خیلی خوبی تو
ساش و شب عاشقا شما هم خیلی خوبید
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.