ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ایران غایب بزرگترین نمایشگاه فناوری خاورمیانه/ دلایل عدم حضور در جیتکس



mahdishata
15-10-2010, 12:43
شانس حضور شرکتهای فناوری اطلاعات ایران در نمایشگاه جیتکس 2010 که بزرگترین نمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات خاورمیانه است با توجه به قطع حمایتها از دست رفت و معدود شرکتها نیز از حضور در نمایشگاه بازماندند.

به گزارش مهر، با کاهش سیر همکاریهای داخلی برای حضور شرکتهای ایرانی فناوری اطلاعات و ارتباطات در نمایشگاههای بین المللی، حضور این شرکتها در سطح بین الملل همه ساله بی رونق تر و کمرنگ تر می شود و این درحالی است که دیگر کشورهای منطقه با حضور در این قبیل نمایشگاهها آخرین تکنولوژیهای ارتباطی و فناوری اطلاعات خود را در معرض دید دنیا قرار داده و از توسعه و رشد دیگر کشورها نیز الگو می گیرند.
نقش برگزاری نمایشگاهی مانند جیتکس دبی که امسال از 17 تا 21 اکتبر (25 تا 29 مهرماه) برپا می شود در روند رشد و توسعه کشور امارات متحده عربی به خوبی مشهود است و حساسیت مسئولان این کشور نسبت به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بهره گیری از تکنولوژیهای روز دنیا بی شک ستودنی است. به نحوی که این کشور پیش بینی کرده که تا پایان سال 2010 سرمایه گذاری در حوزه ICT را به بیش از 15 میلیارد دلار برساند.

امسال هیچ نهاد دولتی ایرانی پیگیر حضور شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در نمایشگاه جیتکس که به جرات می توان آن را مرکز ثقل توسعه ICT کشورهای خاورمیانه نامید، نبود و حتی از حمایتهای کمرنگ شورایعالی اطلاع رسانی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران که در سالهای اخیر به حضور معدود شرکتهای ایرانی در این نمایشگاه کمک می کرد خبری نشد.

کارشناسان معتقدند نبود پرچم ایران در نمایشگاه جیتکس نه تنها فرصتهای سرمایه گذاری ایران و نمایش ظرفیتهای موجود آن در این بخش را از بین می برد بلکه تلاش چندین ساله شرکتهای IT کشور را نیز زیرسئوال برده است.

سال شمار حضور ایران در جیتکس

اگرچه اولین حضور ایران در نمایشگاه جیتکس از سال 1372 و با حضور یک شرکت ایرانی که عمده فعالیت اش ارائه نرم افزارهای اسلامی بود رقم خورد اما اولین حضور شرکتهای ایرانی در قالب غرفه ایران در سال 82 (جیتکس 2003) و توسط شرکت ثنارای (مرکز تحقیقات و توسعه صادرات نرم افزار) انجام شد. پس از آن هر ساله شرکتهای فعال ایرانی با حمایتهای دولتی برای معرفی توانمندیهای خود و نیز ایجاد یک بازار بین المللی در این رخداد بین المللی حاضر شدند.

کارشناسان با اظهار تاسف از عدم حضور ایران در نمایشگاه امسال جیتکس از حضور غرفه های دولتی و رسمی کشورهای لبنان، عراق، افغانستان و بحرین در این نمایشگاه خبر می دهند به نحوی که معتقدند شرکتهای خصوصی این کشورها بدون هیچ گونه دغدغه و هزینه خاصی و با خیال راحت قرار است به معرفی خود پرداخته و تمام توجه خود را به توسعه کسب و کار خارجی سوق دهند اما ایران که بزرگترین بازار IT منطقه را داراست و توانمندیهای بی شماری دارد، غرفه ای برای عرضه توانمندیهای خود در این نمایشگاه ندارد.

در این میان گفته می شود امسال بسیاری از شرکتهای ایرانی که سالهای گذشته به شکل مستقل در نمایشگاه جیتکس حضور داشته اند اسامی دیگری انتخاب کردند که باعث شده برخی از شرکتهای ایرانی با ثبت یک شرکت در کشوری دیگر با یک نام خارجی در جیتکس حاضر شوند.

سوء استفاده کشورها از عدم حضور ایران در جیتکس

امیراشکان تربیت جویی که در سالهای گذشته مجری غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات دبی بود در مورد حضور شرکتهای ایرانی در این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: برخی شرکتهای بزرگ ایرانی که نیاز به حمایت مالی ندارند امسال با عضویت مستقل به صورت انفرادی غرفه هایی را در جیتکس در اختیار گرفته اند تا به معرفی محصولات خود بپردازند.

وی پیش بینی کرد که جیتکس سی امین سال برپایی خود را با حضور شرکتهای مطرح دنیا و غولهای فناوری همچون مایکروسافت و بدون رکود اقتصادی سالهای گذشته پشت سر بگذارد.

این فعال فناوری اطلاعات ادامه داد: سیر صعودی برپایی نمایشگاه جیتکس نشان می دهد که این نمایشگاه ویترینی برای نمایش جدیدترین فناوریها در کل دنیا است و عدم حضور در آن به صورت یک پاویون کشوری تاثیرات منفی برای فناوری اطلاعات ایران خواهد داشت.

تربیت جویی با تاکید بر اینکه خودمان را از حضور در جیتکس محروم کرده ایم به مهر گفت: در سالهای گذشته شورایعالی اطلاع رسانی زمینه حضور شرکتهای ایرانی را در این نمایشگاه فراهم می کرد که امسال بدون آنکه دلیل آن را اعلام کند این حمایت قطع شد.

وی گفت: سازمانها و نهادهای بسیاری در کشور مانند شورایعالی فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات و شورایعالی اطلاع رسانی داعیه متولی بودن صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را دارند اما اینکه چرا از حضور ایران در این رویداد که سومین رویداد بزرگ فناوری اطلاعات و ارتباطات دنیا محسوب می شود حمایت نمی شود جای سئوال دارد.

حضور فعال در رویدادهای بین المللی لازمه دستیابی به اهداف چشم انداز

کارشناسان معتقدند اگر قرار است ایران در سند چشم انداز بیست ساله یعنی تا سال 1404 قطب اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه باشد نمی توان از برون گرایی و تبلیغ آن چه دارد غافل شود. چطور می توان امیدوار بود که ایران 1404 دارای جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه و با تاکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل باشد در حالی که برای حضور در یک نمایشگاه خارجی این چنین عمل می کند.

تحلیلگران براین باورند که ایران در حالی براساس سند چشم انداز باید در سال 1404 در پنج فناوری هسته ای، هوافضا، نانو، محیط زیست و ICT دارای رتبه اول در منطقه باشد که در زمان حاضر ضعیف ترین کشور دیجیتالی منطقه است و به نحوی در زمینه دولت الکترونیک و در زمینه آمادگی دیجیتالی در رتبه های آخر دنیا و منطقه قرار دارد.

به اعتقاد کارشناسان در خوشبینانه ترین حالت ممکن، حتی اگر در سال 1404 به اهداف سند چشم انداز هم برسیم و صاحب فناوریهای مهمی شویم به دلیل آن که حتی در یک نمایشگاه خارجی منطقه ای حضور فعال نداشته ایم تازه باید خود را به دنیا و خصوصا منطقه بشناسانیم. به همین دلیل است که علاوه بر تلاش برای توسعه علم و فناوری در داخل کشور نباید از تبلیغ آن چه داریم و آن چه می توانیم انجام دهیم غافل شویم.

مسئولان نیز باید باور کنند که حضور ایران در نمایشگاههای بین المللی، یک حضور تشریفاتی نبوده و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم زیادی در توسعه کسب و کار در سطح بین المللی و حتی داخلی دارد بنابراین حضور در نمایشگاههای تخصصی بین المللی مانند جیتکس دبی و یا سبیت آلمان از این جهت اهمیت فوق العاده ای دارند. ضمن این که این حضور می تواند تبلیغات بسیار مناسبی برای چهره تجاری و تخصصی کشور ایران در سطح منطقه فراهم کند.

mahdishata
19-10-2010, 10:23
جیتکس در جشن سی سالگی با وجود اینکه در جذب غول‌های فناوری اطلاعات ناکام ماند اما همچنان با تمرکز بر متحدان سنتی خود تلاش می‌کند تجربه‌ای متفاوت در سال‌های بحران داشته باشد. تلاشی که تاکنون چندان هم بی‌نتیجه نبوده و حداقل توانسته نام‌هایی مانند مایکروسافت و اوراکل را به پایتخت تفریحی امارات در قلب منطقه سیاست‌زده خاورمیانه بکشاند. اگرچه نوید بازگشت سال‌های طلایی جیتکس از آن به گوش نمي‌رسد اما شاید آن را بتوان تضمینی هر چند موقت برای بقای این نمایشگاه عربی عنوان کرد. این نمایشگاه که در سال‌های گذشته با رویکردی دانش‌محور و با هدف معرفی فناوری‌های نوین بستر مناسبی برای نمایش آخرین دستاوردهای حوزه ICT بود در پی عواملی مانند بحران اقتصادی و همچنین جایگاه خاورمیانه به عنوان یکی از بازارهای نوظهور و تا حدودی ثروتمند، به سمت اهداف تجاری تغییر جهت می‌دهد و باید دید با گرایش حاضران در این نمایشگاه به سمت بازاریابی و بازرگانی سرانجام جیتکس چه خواهد بود. با توجه به پایان رکود اقتصادی نتیجه هر چه باشد حد و اندازه جیتکس را مشخص خواهد کرد. روندی که از این پس در جیتکس اماراتی‌ها ماندگار خواهد شد.

نمایشگاه جیتکس امسال از 29-25 مهرماه برگزار خواهد شد و نکته قابل توجه اینکه جیتکس در نبود بزرگان فناوری، امسال دارای حامیانی از هند است و شاخص‌ترین آنها یعنی HCL Infosystems یکی از پشتیبانان استراتژیک این نمایشگاه محسوب می‌شود.

حضور پرتعداد اعراب و هندی‌ها در این نمایشگاه تا حدودی عنوان بین‌المللی آن را به همایشی منطقه‌ای تبدیل کرده است. به عنوان مثال اگرچه نام مایکروسافت در میان لیست حاضران دیده می‌شود اما از طرف بزرگ‌ترین غول نرم‌افزاری دنیا، علی فراماوی مدیر منطقه‌ای خاورمیانه و آفریقا با اصالت مصری به جیتکس خواهد آمد. البته مانند دو سال گذشته استیو گوگن‌هایمر از شاخه تولید OEM‌ مایکروسافت سخنرانی کوتاهی در نمایشگاه خواهد داشت. هر چند مجریان نمایشگاه بسته‌های تشویقی خود را برای نام‌های شاخص دنیای فناوری افزایش داده‌اند با این حال مارک زوکربرگ بنیانگذار شبکه اجتماعی فیس‌بوک، خواهر خود رندی زوکربرگ را به کرانه خلیج فارس خواهد فرستاد و خود در این نمایشگاه حاضر نخواهد شد. مدیرعامل HCL به همراه مدیر بخش ارتباطات اوراکل هم از دیگر نام‌های این نمایشگاه خواهند بود که در همایشی با عنوان GITEX Global Leaders Summit دیدگاه‌های خود در مورد مسايل پیش روی دنیای ICT به اشتراک خواهند گذاشت.

از مهم‌ترین موضوعاتی که امسال مورد توجه قرار خواهد گرفت نوآوری‌های ایجاد شده در زمینه ارتباطات است که مباحث بی‌سیم بخش عمده‌ای از آن را به خود اختصاص خواهند داد. جریان‌های ایجاد شده در بازار فناوری اطلاعات نیز با هدف معرفی آنها به بازارهای منطقه‌ای مورد تاکید قرار می‌گیرند.

مایکروسافت که سال گذشته تمام توان خود را روی معرفی ویندوز هفت متمرکز کرده بود امسال پلتفرم‌های موبایل را جایگزین دسکتاپ‌ها کرده و قرار است Windows Phone 7 را در جیتکس به نمایش بگذارد. البته این شرکت برنامه‌های دیگری را هم در لیست فعالیت‌های خود قرار داده که شامل معرفی سرویس‌های ابری و کینکت برای XBOX می‌شود. به طور کلی باید گفت مایکروسافت امسال را در حوزه آنلاین خواهد گذراند چراکه نمایش کاربردهای اینترنت اکسپلورر 9 و Windows Live بخش قابل توجهی از برنامه‌های این شرکت در جیتکس را پوشش می‌دهند. همچنین قرار است نسخه لایو و آنلاین کینکت نیز به طور کامل معرفی شود.

اینتل با اینکه امسال فناوری‌های زیادی برای نمایش داشت اما تصمیم ندارد وارد جیتکس شود. مباحث ارتباطی و شبکه‌های بی‌سیم همچنین پلتفرم جدید اینتل به نام Sandy Bridge می‌توانستند مخاطبان زیادی داشته باشند که اینتل از این موضوع صرف نظر کرد.

جیتکس در دست تلویزیونی‌ها

یکی از امیدهای مجریان جیتکس برای افزایش کیفی نمایشگاه امسال حضور سامسونگ است که برخی از «ترین‌های» خود را در معرض دید قرار خواهد داد. عمده تمرکز سامسونگ در بحث تلویزیون‌ها و مولتی‌مدیا خواهد بود زیرا اخباری که تاکنون توسط بزرگ‌ترين تولید‌کننده تلویزیون در جهان منتشر شده نشان می‌دهد سامسونگ در زمینه مباحث جدید این حوزه مانند پخش سه‌بعدی و نحوه نمایش LED دستاوردهای قابل توجهی داشته که آنها را در جیتکس به نمایش خواهد گذاشت.

به عنوان مثال مدل C9000 نوعی تلویزیون سه‌بعدی با فناوری LED است که قرار است به همراه سینمای خانگی HTC9950 سامسونگ در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گیرد. قطر این تلویزیون تنها 9/7 میلی‌متر است و ریموت کنترل آن نیز دارای یک صفحه‌نمایش سه‌اینچی است. بدنه این تلويزیون دارای جلای تیتانیومی است و در طراحی آن به انواع دکورهای خانگی توجه شده است. پردازنده این تلویزیون برای پردازش تصاویر سه‌بعدی یکی از قوی‌ترین مدل‌های موجود است و از اغلب فرمت‌های تصویری رایج پشتیبانی می‌کند. در برخی از این مدل‌ها امکان دسترسی به اینترنت نیز گنجانده شده به طوری که مدل C6900 نیز یک مدل باریک دیگر است که می‌تواند سایت‌هایی مانند فیس‌بوک و تويیتر را نمایش دهد و به طور مستقیم محتوای منتشر شده در وب‌سایت‌های ویدیویی مانند یوتیوب را پخش کند.

اما برترین نمایش سامسونگ به بزرگ‌ترین نمایشگر سه‌بعدی LED اختصاص خواهد داشت. تلویزیون مدل C8000 یک مدل 65 اینچی است که قدرت پردازش تصاویر سه‌بعدی را دارد. قطر این تلویزیون نیز تنها 23 میلیمتر است که با توجه به اندازه صفحه‌نمایش آن مقدار قابل توجهی است. سامسونگ علاوه بر این تلویزیون‌ها قرار است روی سینماهای خانگی، دوربین‌های فیلمبرداری و پخش‌کننده‌های صوتی نیز فناوری‌های جدید خود را نمایش دهد.

البته سامسونگ در زمینه بزرگ‌ترین‌ها بدون رقیب نخواهد بود و در سوی دیگر نمایشگاه پاناسونیک قرار است همانند سال گذشته بزرگ‌ترین تلویزیون پلاسما را نمایش دهد. اندازه این تلویزیون 152 اینچ است که با فناوری LED ساخته شده است. این نمایشگر غول‌پیکر از پخش سه‌بعدی پشتیبانی می‌کند.

تنها مشتری می‌ماند

سخت‌افزاری‌های جیتکس با توجه به اینکه اغلب تولید‌کنندگان و صاحبان فناوری ترجیح می‌دهند از نمایشگاه کامپیوتکس به عنوان فرصتی برای معرفی محصولات خود استفاده کنند چندان پررنگ ظاهر نشده‌اند. با این حال می‌توان در میان آنها برخی چهره‌های شاخص را دید. یکی از این برندها PNY‌ است که قرار است کارت‌های حرفه‌ای تدوین و مدل‌های Quadro را نمایش دهد. این کارت‌ها در هر دو رده مشتریان عادی و حرفه‌ای معرفی خواهند شد. یکی دیگر از نکاتی که در مورد PNY می‌توان گفت، عرضه ماژول‌های حافظه و فلش درایوها است. فلش درایوهای این شرکت تحت برند HP به فروش خواهند رسید. البته PNY گفته است که به دنبال شرکای تجاری در خاورمیانه به جیتکس خواهد آمد و فرصت‌های همکاری را در اولویت قرار خواهد داد.

هنوز مشخص نیست کینگستون امسال نیز به طور مستقیم در جیتکس حاضر می‌شود یا مانند سال‌های گذشته ترجیح می‌دهد محصولات خود را از طریق کانال‌های فروش خود معرفی کند. با این حال این شرکت اعلام کرده در جیتکس تمرکز ویژه‌ای روی درایوهای SSD خواهد داشت و بنا به گفته این شرکت دیگر ظرفیت ذخیره‌سازی اهمیت ندارد و این سرعت انتقال است که مورد توجه قرار می‌گیرد. درایو‌های جدید SSD با سرعت انتقال بالای 250 مگابایت در ثانیه که مجهز به فناوری نسل سوم USB‌ هستند فرصت مناسبی را برای نفوذ هر چه بیشتر در بازارهای منطقه توسط کینگستون فراهم خواهند کرد.

بحث شناسه‌های امنیتی در جیتکس 2010 وارد فاز جدیدی خواهد شد. اغلب صنایع تولیدکننده هولوگرام و کارت‌های شناسایی روش‌های جدیدی را در این نمایشگاه معرفی می‌کنند که با توجه به آخرین دستاوردهای در زمینه چاپ نوری تولید شده‌اند.

به نظر می‌رسد غرفه اپسون در نمایشگاه امسال هم فضای قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. اپسون اعلام کرده است که در پنج حوزه جدید وارد جیتکس خواهد شد که شامل بخش آموزش، بهداشت، بانکداری، عمومی و یک بخش عجیب با نام مشتری‌مداری می‌شود. البته محصولات اپسون در هر یک از این حوزه‌ها جداگانه نیز معرفی خواهند شد که شامل انواع متنوعی از پرینترها، اسکنرها و سایر محصولات می‌شود.

رقابت آنتی‌ویروس‌ها در این دوره جدی‌تر از سال گذشته خواهد بود. تاکنون شرکت‌های بزرگی مانند ESET و سیمانتک اعلام آمادگی کرده‌اند و در نمایشگاه حضور خواهند داشت. شرکت ESET اعلام کرده است امنیت هوشمند را در جیتکس به طور کامل نشان خواهد داد. از سو دیگر مک‌آفی هم اعلام کرده است نسل بعدی پلتفرم‌های امنیتی را وارد جیتکس خواهد کرد.

حضور نماینده‌ها

برندهای سخت‌افزاری شناخته‌شده در زمینه قطعات در جیتکس اگرچه به طور مستقیم دیده نمی‌شوند اما از طریق نمایندگان خود حضور چشمگیری در این نمایشگاه خواهند داشت. به عنوان مثال گیگابایت قرار است از طریق نماینده فروش منطقه خاورمیانه به نام گلدن سیستم در جیتکس حضور داشته باشد و از این فرصت بیشتر برای اهداف تجاری استفاده خواهد کرد. برندهای دیگری مانند لاجیتک و زوتاک هم این روش را برگزیده‌اند. در مقابل، رقیب کهنه‌کار گیگابایت هم در این نمایشگاه به شکل دیگری حاضر می‌شود. اسوس اعلام کرده است در یکی از نمایشگاه‌های حاشیه‌ای به نام جیتکس‌شاپر که برای فروش محصولات در نظر گرفته شده، محدوده وسیعی از محصولات خود مخصوصا لپ‌تاپ‌ها را عرضه خواهد کرد.

asreertebat.com