ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : »» آموزش و بحث در مورد ساخت لوگو



Ps_ Dude
05-10-2010, 12:21
سلام خدمت تمام دوستان.
در این تاپیک قصد داریم تا به بحث و آموزش در مورد نحوه ی ساخت Logo ، عوامل موثر واقع شدن Logo و ... بپردازیم.
در این تاپیک باید به سه نکته توجه کنید:
1) خواهشا کسایی که دستی در طراحی لوگو (یا کلن طراحی) ندارن این آموزش ها رو نخونن چون اصلا به دردشون نمیخوره.
2) عزیزانی که تا حالا Logo طراحی کردن یا در صدد ساخت هستن یا دارن دوره ی آموزش ساخت Logo رو میبینن خواهشش کلمه به کلمه ی این آموزش ها رو مطالعه کنن.
3) از عزیزان بخش فتوشاپ میخوام که منو در این مسیر کمک کنن و نظر و انتقاد ها و اشکالات آموزش رو مطرح کنن.

قربان شما سپهر.

Ps_ Dude
05-10-2010, 12:30
The Logo Design Process Of Top Logo Designers




پروسه ی طراحی لوگو توسط بهترین طراحان دنیا



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



لینک دانلود PDF:



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

King A
05-10-2010, 17:28
دوست عزیز برو تا تهش هواتو داریم
اینم دانلود کدم
وقت کردم میخونمش
موفق باشی

spiring water
05-10-2010, 22:47
سلام خدمت آقا سپهر گل.
تاپیکت مهشری زدی. واقعا جای همچین تاپیکی خالی بود.
آموزشت هم خوندم. خیلی خوب بود.
فقط یه سوال > به نقد و بررسی لوگو های معروف میپردازی یا نه؟

Ps_ Dude
06-10-2010, 00:09
سلام خدمت آقا سپهر گل.
تاپیکت مهشری زدی. واقعا جای همچین تاپیکی خالی بود.
آموزشت هم خوندم. خیلی خوب بود.
فقط یه سوال > به نقد و بررسی لوگو های معروف میپردازی یا نه؟

سلام.
خیلی خوشحالم که از آموزش استفاده کردی.
بستگی به استقبال کاربرا داره. ولی آموزش بعدی ای که میخوام بذارم مربوط به اینه که چه عاملی باعث میشه که یه لوگو انقدر موثر و عالی ظاهر بشه.
مرحله به مرحله میریم جلو (البته اگه عزیزان همراهی کنن.)

huti_421
06-10-2010, 00:22
عالیه سپهر جان، پشتت هستم :)

skimoo_m
06-10-2010, 13:30
سلام.
منم همینجا حمایتم رو از این تاپیک اعلام میکنم.
واقعا طراحی لوگو کاری کاملا حرفه ای هست.
یه پیشنهاد: آیا تاپیکی هست که دوستان لوگوهایی رو که خودشون ساختن اونجا قرار بدن ؟!! خوب اگه نیست شما بسازیدش.

شاد باشید:40:

Ps_ Dude
06-10-2010, 14:15
سلام.
منم همینجا حمایتم رو از این تاپیک اعلام میکنم.
واقعا طراحی لوگو کاری کاملا حرفه ای هست.
یه پیشنهاد: آیا تاپیکی هست که دوستان لوگوهایی رو که خودشون ساختن اونجا قرار بدن ؟!! خوب اگه نیست شما بسازیدش.


سلام خدمت شما.
اول از همه خوشحالم که از این تاپیک استقبال کردید. بعد از گذاشتن یه سری آموزش حتما از دوستانی که دستی بر آتش دارند میخوایم که اگه Logo ای طراحی کردند رو در اختیار دوستان دیگه بذارن تا به نقد و بررسی اون بپردازیم.

King A
06-10-2010, 18:59
سلام.
منم همینجا حمایتم رو از این تاپیک اعلام میکنم.
واقعا طراحی لوگو کاری کاملا حرفه ای هست.
یه پیشنهاد: آیا تاپیکی هست که دوستان لوگوهایی رو که خودشون ساختن اونجا قرار بدن ؟!! خوب اگه نیست شما بسازیدش.

شاد باشید:40:
بله
چرا نیست؟
همین تاپیک نظر خواهی
لینکشم اینه:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

huti_421
06-10-2010, 20:59
نکات فراوانی در طراحی لوگو و آرم در مراجع مختلف فارسی و غیر فارسی موجود بوده و هر کدام به بررسی لوگوهای مشهور و آنالیز آن‌ها پرداخته‌اند، اما در هیچ یک از این مراجع، جز به نوآوری و خلاقیت طراحان و تکرار این طیف عبارات، به چیز دیگری اشاره نشده است.

این بدیهیست که با مشاهده‌ی لوگوها و طرح‌ها مختلف می‌توان به ریزه‌کاری‌های طراحی پی برد ولی تنها دیدن کافی نیست، باید خواند، درک کرد و تمرین نمود تا نتیجه در خور جهانی شدن باشد.

عموم ما بر این باوریم که لوگو باید در عین سادگی، زیبا باشد و در ذهن بیننده حک شود. بسیاری از استادان دانشگاهی و افراد اهل فن نیز این قضیه را استنتاجی می‌دانند و بر رعایت این قواعد تأکید می‌نمایند.

اما بیاییم ما بین لوگو‌ها و مورد استفاده‌ی آن‌ها فرق بگذاریم. پیش از طراحی ببینیم که لوگوی ما کجا باید استفاده شود. آیا این لوگو قرار است نماد محصول شرکتی با تیراژ بالا باشد ؟ آیا این لوگو استفاده‌ی عام دارد ؟ شاید هم لوگوی ما را قرار است قشری خاص یا هنرمند ببیند؟

چطور است لوگو‌ها را به دو بخش تجاری و هنری تقسیم کنیم ؟

لوگوهای تجاری

این گونه لوگوها خصایص خاصی دارند و طراح ملزم است حتماً آن‌ها را در هنگام طراحی رعایت کند، مثل :

سادگی

در وحله‌ی اول در طراحی لوگوهای تجاری، اصل سادگی را از یاد نبرید. لوگوی ساده و در عین حال زیبا، بهترین پل ارتباطی بین یک شرکت و مشتریانش است.

اشکال هندسی

لوگوهای تجاری بهتر است شامل اشکال و احجام خاصی باشند که دایره و بیضی از بهترین‌ آنهاست، چون علاوه بر سادگی، انعطاف بیشتری داشته و در مکان‌های مختلف می‌توان از آنان به عنوان نقطه، صورتک و غیره استفاده نمود.

نکته : مطابق با بحث روانشناسی اشکال، هر میزان که تعداد زوایای شکل شما و شکستگی‌های آن کمتر باشد، حس بهتری به بیننده القا خواهد شد.

پیام

می‌توانید برای لوگوی خود، پیام بسازید. کشیدگی و فلش نشانه‌ی سرعت، کره‌ی زمین نماد جامعیت و هر خط و شکل دیگری می‌توانند تعریفی بر ویژگی‌های مثبت شرکت شما باشند.

کاراکترسازی

این روزها طراحی کاراکتر به عنوان نماد شرکتهای تجاری، مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. بد نیست لوگوی خود را با کاراکتری در آمیزید.

بد نیست قبل از شروع طراحی، از مشتری خود بپرسید: "می‌خواهید علاوه بر لوگو، نماد و کاراکتری به عنوان نشان شرکت خود داشته باشید؟".

نکته : نمونه‌ی بارز این سبک کار را می‌توان در طراحی کاراکتر وایمکس ایرانسل دید.

وقت و دستمزد

در طراحی خود هیچ وقت سرسری به انتخاب رنگ نپردازید. ابتدا از مشتری خود بپرسید: "شرکت شما در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند ؟ آیا رنگ سازمانی خاصی دارید ؟ بسته‌ی محصولاتتان چه رنگی دارند ؟" سپس با یک جمع‌بندی، بهترین رنگ را برای لوگوی خود انتخاب کنید.

برای لوگوهای خود وقت بگذارید. دستمزدی برای خود تعیین کنید تا جواب وقت شما را بدهد.

نکته : حدالمقدور برای شرکت مورد نظر چند لوگو طراحی کنید تا به سلیقه‌ی خود، بهترین را گزینش کنند. این امر باعث مقبولیت لوگوی شما خواهد بود. مشتری حس می‌کند که برای او ارزش قائل شدید و سلیقه‌اش را در همه‌ی مراحل، سرلوحه‌ی کار خود قرار داده‌اید.

لوگوهای هنری و شخصی

لوگوهای هنری پیچیدگی بیشتری دارند و طراح را به قولی، بیشتر به زحمت می‌اندازند، مثل:

پیچیدگی

لوگوی هنری به معنای واقعی کلمه باید هنری باشد. هنر نیز به ذات پیچیده‌است. پس لوگوی هنری را می‌بایست طوری طراحی کرد تا خارق‌العاده باشد و گاهاً سخت خوانده شود.

پیچیدگی نه به این معنا که خط خطی کنیم و بگوییم این لوگویی هنریست، بلکه تنها با کج و صاف کردن حروف می‌توان این روح هنری را در لوگو دمید.

نکته: تکرار حروف یک‌شکل در لوگو، قرینه سازی و طراحی لوگو در پیکره‌ی یک شکل هندسی ( مثلاً مدوّر ) از بهترین نوع طراحی لوگوی هنریست.

رسم‌الخط

طراحی لوگوی هنری مستلزم داشتن دانش خوب در زمینه‌ی رسم‌الخط زبان‌هاست. ابتدا کمی خوشنویسی کنیم، خطاطی دیگران را تجزیه و تحلیل کنیم و سپس لوگوی هنری بسازیم.

پیام

زیبا نیست اگر بخواهیم با نماد به بیننده بفهمانیم، هنرمند مذکور چه کار می‌کند. هنرمند می‌تواند نقاش، موسیقی‌دان یا بازیگر باشد. بهتر است با الفبای هنر، شخصیت وی را به بیننده معرفی کنیم.

استثنا

ماندگاری یک لوگوی هنری به متمایز بودنش است. بیاییم عادات متداول را کنار بگذاریم و در طراحی این گونه لوگو‌ها سنت شکنی کنیم. لوگوی هنری تقلیدی مانند زهریست که هنرمند را بعدها آزار خواهد داد.

استفاده از تبلت

طراحی هنری با تبلت را دوست دارم، چون می‌توان با قدرت دست و ذهن، فارغ از محدودیت‌های ماوس، پیچیدگی را در لوگو‌ها اعمال کرد. اگر شما هم به طراحی لوگوی هنری علاقه دارید، با تبلت‌های ارزان قیمت هم می‌توانید این مهم را جامه‌ی عمل بپوشانید.

ــــــــــــــــــــــ

نوشته شده توسط : هومن هاتفی

Ps_ Dude
07-10-2010, 17:49
What Makes A Good Logo
چه عواملی باعث خوب از آب درآمدن لوگو میشود

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

لینک دانلود PDF:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

huti_421
13-10-2010, 01:04
پیش‌تر با مقدمات طراحی لوگو آشنا شدیم و دانستیم که طراحی لوگو، سوای دانش فنی، نیاز به کسب تجربه و استفاده از مقالات تجربی دیگران است.

اما در این مقاله قصد داریم، یکی از گوشه‌های خلاقیت در طراحی را برای شما تشریح کرده و به بررسی ریز و بم آن بپردازیم، پس با ما همراه شوید.

همه‌ی ما روزانه با چندین تصویر و جسم قرینه‌وار سر و کار داریم و گاهاً به آن‌ها به چشم عادی بودن می‌نگریم، غافل از آنکه از تمامی این اشکال و اجسام می‌توان، در راستای الگو برداری و در نهایت، طراحی لوگو‌هایمان استفاده نماییم.

این اشکال می‌توانند گاه از راستای عمود و گاه از راستای افق قرینه‌وار باشند. حتی بعضی اوقات پیش می‌آید که قسمتی از شکل یا جسم را قرینه‌وار ایجاد کرده باشند. هر یک از این پارامتر‌ها می‌توانند برای گرافیست خلاق، الهام آمیز جلوه کنند، اما باید دید که با بهره‌گیری از فکر و ابزار‌هایمان تا چه اندازه می‌توانیم از این الهامات استفاده نموده و بیننده را محصور طرح خود کنیم.

تا جایی که تجربه و حافظه‌ام مرا یاری می‌کنند، جز سه نوع کلی قرینه‌سازی در لوگوها، حالت دیگری را به عینه مشاهده ننموده‌ام، پس بیاییم در مورد هر کدام از این شاخه‌ها کمی با هم صحبت کنیم:


لوگوهای دو زبانه

به جرات می‌توان لوگوهایی که دو زبان و رسم‌الخط متفاوت را در خود گنجانده‌اند را از خلاقانه‌ترین لوگوها بر شماریم. طراحی این گونه لوگو‌ها همان‌طور که قبلاً هم گفته شد، مستلزم دانش بالا در زمینه‌ی رسم‌الخط‌ها و زبان‌هاییست که لوگو را در اسکلت آن‌ها می‌سازیم. طراح در ایجاد این گونه لوگوها باید قبل از هر چیز حروفی که از لحاظ ظاهری ( در دو زبان مختلف ) شباهت بیشتری به هم دارند را انتخاب کرده و بیشتر تمرکز خود را روی آن‌ها قرار دهد.

این گونه لوگوها می‌توانند از یه طرف ( مثلاً چپ به راست ) انگلیسی و از سوی دیگر ( مثلاً راست به چپ ) فارسی خوانده شوند یا می‌توانند فارسی خوانده شده و در بین حروف فارسی لوگو، به اختصار نام لاتین شرکت یا شخص را هم نمایش دهند.

نکته: برای متمایز نشان دادن حروف در لوگو، بهترین کار استفاده از رنگی متفاوت برای آن حرف‌هاست. می‌توان با ایجاد سایه و نور نیز برای بعضی حروف، تمایز قائل شد.

یکی از زیباترین و خلاقانه‌ترین لوگوهایی که از این روش برای طراحی آن‌ها استفاده کرده‌اند، لوگوی روزنامه‌ی کلیک جام‌جم است، پس بیاییم کمی این لوگو را زیر ذره‌بین قرار دهیم:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

کلیک را خوب طراحی کرده‌اند، همه چیز جز حرف C در آن رعایت شده. ( املای صحیح کلمه : Click ) در طراحی این لوگو از زاویه‌ی فارسی، به خوبی دو نقطه‌ی حرف "ی" را به صورت کشیده طراحی کرده‌اند تا زاویه‌ی انگلیسی لوگو را خدشه‌دار نکرده و خواندن لوگوی لاتین را سخت ننماید.

در طراحی دِفرمگی ( غیر استاندارد‌سازی )، طراح به خوبی دانسته کجا و چگونه از این عنصر زیبا استفاده کند نا هم زیبایی لوگو را دو چندان نموده و هم نظم آن را بر هم نزند. مثلاً در حرف C انگلیسی، طراح به خوبی با زوایای این حرف بازی کرده تا به نوعی، با حرف "ک" فارسی، هم‌خوانی پیدا کند.


تکرار و قرینه

یکی دیگر از بخش‌های قرینه‌سازی در لوگو‌ها، تکرار اشکال با زوایای مختلف است، به عنوان مثال می‌توان با قرار دادن چند مربع، مستطیل یا دایره‌ی تو در تو، کلمه‌ای خاص را ایجاد کرده و روی آن مانور داد.
اگر بخواهیم بی هدف و بدون مقصود اشکال را به صورت نامنظم در کنار یا داخل هم بچینیم، به احتمال بسیار زیاد، لوگوی ما خوب از آب در نخواهد آمد. ابتدا کلمه‌ی مورد نظر را روی کاغذ بنویسید و با خود بگویید: "آیا می‌توان مثلاً با چند مربع، این کلمه را طراحی نمود؟".

این گونه طراحی نیز، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و حوصله و وقت زیادی را می‌طلبد تا بتوان محصولی قابل ستایش ایجاد نمود. پس بیاییم کمی بیشتر از معمول صبور باشیم.

برای این طیف لوگوها، گزینه‌ای برازنده‌تر از لوگوی شرکت اتومبیل‌سازی تویوتا نیافتم:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ببینید که چه زیبا طراح با استفاده از سه بیضی، نام Toyota را در بطن این لوگو گنجانده‌ است. پس می‌بینیم که لوگو همیشه نباید خطی باشد، می‌توان هر حرف را داخل حرفی دیگر قرار داده و کلمه‌ی مورد نظر را ایجاد کنیم.

این لوگو، علاوه بر ایجاد حروف، به زیبایی مفهوم و نماد محصولات این شرکت را نیز ترسیم کرده، هر بیضی از دید ناظر می‌تواند حکم چرخ‌هایی داشته باشد که بر اثر سرعت زیاد و خطای دید به جای دایره، به صورت بیضی دیده می‌شوند.
طراح، کیفیت و استحکام را هم با طراحی لوگو به صورت براق و نقره‌ای به بیننده القا نموده و حس اتومبیل را به خوبی به وی منتقل می‌کند.

نکته: می‌بینیم که زیبایی لوگو به تنهایی کافی نیست، لوگویی زیبا هر چند نامفهوم، ارزش چندانی ندارد.


لوگوهای دوطرفه

لوگوهایی اینچنینی را شاید بیشتر از دو بخش قبل دیده باشیم. این‌ها لوگوهایی هستند که از در دو طرف خود، اجزای یکسانی داشته و اگر دو طرف را از وسط روی هم قرار دهیم ( گاه افقی و گاه عمودی ) کاملاً روی هم قرار خواهند گرفت.

طراحی اینگونه لوگو‌ها نیز، ساده نیستند. باز هم مطابق روال باید ببینید می‌توان حروف را در دو طرف یکسان نماییم یا خیر.

برای بیان نمونه‌ای از این دست، سری به دنیای موبایل و لوازم صوتی و تصویری می‌زنیم:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

لوگوی شرکت موتورولا مثال بسیار خوبی در این بخش است. لوگویی که اگر از راستای عمود آن را از وسط تا بزنیم، دو انحنای حرف انگلیسی M روی هم قرار خواهند گرفت.

نکته: لوگو همیشه نباید شامل تمام کلمه شود، گاهی تنها حرف اول شرکت یا شخص در طراحی لوگو، کفایت می‌کند.

از بحث قرینه‌سازی که بگذریم، هر قسمت حرف M را می‌توان به موجی تشبیه کرد که پایه‌ی فعالیت‌های شرکت موتورولاست.

طراح توانسته به ساده‌ترین شکل ممکن مفهوم سیگنال و طول موج را به بیننده انتقال داده و ناخودآگاه او را با محصولات این شرکت، آشنا سازد.

کمی به مرکز M توجه کنید، می‌بینید که با وصل کردن دو جانب به هم و ایجاد اشتراک بین آن‌ها، طراح اتصال دائمی و کیفیت بالای محصولات خود را نیز نمایان ساخته است.

______________

نوشته شده توسط : هومن هاتفی

Ps_ Dude
19-10-2010, 17:45
Sky Logo
آموزش ساخت لوگوی شبکه ی Sky
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


لینک دانلود PDF:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Ps_ Dude
28-10-2010, 17:19
سلام خدمت دوستان.
یه پک از Logo های ضعیف و زشت در اختیارتون میزارم که با توجه به آموزش های گذاشته شده کاملا مشخصه که تو طراحی این Logo ها هیچ کدوم از مراحل و قوانین طراحی رو رعایت نکرده اند.
امیدوارم به دردتون بخوره.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید