ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کدام یک ؟

shahramcat
17-09-2010, 15:04
سلام به همه

من میخام برای اولین بار سیستم عامل لینوکس رو تجربه کنم . رفتم تحقیق کردم دیدم حداقل10 11 تا روایت یا همون توزیع داره ! حالاهرکی یک چیزی میگه ! لطفا به من در انتخاب روایت (توزیع) کمک کنید .

من الان رو سیستم 2 تا سیستم عامل دارم اما از طریق 2 پارتیشن Primary که هیچکدوم به همدیگه کاری ندارن :
CPU AMD X2 64bit
Hard Raid0

من برای شروع کدوم رو انتخاب کنم که رابط کاربری خوب و محیط جذاب و پویا داشنه باشه ؟ شبیه تر به ویندوز 7 باشه ؟!!

Ubuntu 10.04.1 Desktop amd64

Mandriva Linux Free 2010.1 x86-64

Fedora 13 amd64

OpenSUSE 11.3 amd64

ممنون

gnulinux
17-09-2010, 15:23
سلام به همه

من میخام برای اولین بار سیستم عامل لینوکس رو تجربه کنم . رفتم تحقیق کردم دیدم حداقل10 11 تا روایت یا همون توزیع داره ! حالاهرکی یک چیزی میگه ! لطفا به من در انتخاب روایت (توزیع) کمک کنید .

من الان رو سیستم 2 تا سیستم عامل دارم اما از طریق 2 پارتیشن Primary که هیچکدوم به همدیگه کاری ندارن :
CPU AMD X2 64bit
Hard Raid0

من برای شروع کدوم رو انتخاب کنم که رابط کاربری خوب و محیط جذاب و پویا داشنه باشه ؟ شبیه تر به ویندوز 7 باشه ؟!!

Ubuntu 10.04.1 Desktop amd64

Mandriva Linux Free 2010.1 x86-64

Fedora 13 amd64

OpenSUSE 11.3 amd64

ممنون

10 12 تا توزیع که چی یگم بیش از 180 توزیع وجود داره من با توجه به تجربه شخصیم اول بافدورا کار کردم
بعد رفتم ابونتو ولی باز برگشتم فدورا ( یه چیز دیگست )
به نظر من اول فدورا اگه نشد ابونتو

MasterGeek
17-09-2010, 15:38
توزیع روایت نیست!
توی گنو/لینوکس از هر چیزی چندتا هست....حالا هر توزیعی یکی رو انتخاب میکنه....یا تیمی که پشتشه یه سلیقه ای داره...خلاصه به خاطر آزادی...تکثر هم وجود داره...

تعداد توزیع ها خیلی زیاد هست (شاید نزدیک 700 تا) ولی اکثرا از 5 قبلیه اصلی مشتق شدند.....

کدام توزیع؟
نمیشه به این سوال در کل پاسخ درستی داد...شما هم مثل من روزی با این سوال مواجه شدید که کدام توزیع؟ و چون عموما اینا برتری محسوس به هم دیگه ندارن گیج میشم...ولی بعد از مدتی با جند تا ماشین عوض کردن دستمون میاد که کدومش رو دوست داریم....

مهمترین مسئله در اینجا 1) انتخاب توزیعی که واسه فردی مثل شما بد نباشه 2) شروع کار هست
هیچ یک از توزیع هائی رو که لیست کردین بد نیستند.....بزارین به اینا Parsix رو هم اضافه کنم که طعم ایرانی داره.. (البته توزیع کارآمد محصول دانشگاه شریف به عنوان سیستم عامل ملی هم هست ولی به خاطر پولی بودن و یه سری مسائل بیخیالش شین)
پس شد آخرین ورژنهای:
Ubuntu
Mandriva
OpenSuse
Fedora
Parisx

لینوکس برخلاف ویندوز چندین محیط گرافیکی داره (الان من 5تاشو دارم:31:) ولی باید دوتاشون اصلی ترند:
KDE
Gnome
یه چرخی بزن ببین محیط کدومیک رو میپسندی....
به لحاظ طمطراق لینوکس میحطی مثل Enlightenment داره که هرچند تاکیدش بر اینجور چیزاس ولی توصیه نمیشه...

خوب این فاکتور توی انتخاب بهتون کمک میکنه...البته همه این توزیعها هیچ محدودیتی توی به کارگیری این محیط ها ندارن ولی خوب معمولا در یکی بهترند...
توی کا دی ای:
سوزی و مندریوا خوب عمل میکنند و خلاصه پشتیبانی خوبی داره
توی گنوم:
اوبونتو و فدورا و پارسیکس خوبن

البته فدورا توی کا دی ای بد نیست ولی بهترین به نظر من سوزی هست از لحاظ کانفیگ و ...

حالا بیایم سر بحث پشتیبانی اونم فارسی:
بین همه اینا اوبونتو و بعد فدورا بهترین پشتیبانی و بیشترین تعداد کاربران رو دارند....
بین همه اینا اوبونتو میتونه انتخاب بهتری ازین جهت واسه کاربرای مبتدی باشه....اما من پستیبانی اوبونتو از کا دی ای رو چندان نمیپسندم ولی خوب اوبونتو به خاطر حمایت بیشتر و کاربر بیشتر کمتر واسه کاربر مبتدی مشکل سازه...
سایت خوبی هم داره (هم انگلیسی هم فارسی)

نکته ی اینکه کادی ای بیشتر به محیط ویندوز شبیه هست هر چند مفصل تر (به لحاظ جزئیات تنظیم و...) هست ولی به طور نسبی به ویندوز نزدیکتره تا گنوم اما این خیلی مهمه که بدونید لینوکس ویندوز نیست واسه همین رجوع کنید به یه مقاله به همین اسم (اگه دوستان پیداش کردن بذارن...قبلا توی مجله ایران تاکس بود..)
در واقع باتصورات ویندوزی وارد لینوکس شدن کار رو سخت میکنه...

با همه اینها به نظر من مدتی برین سراغ اوبونتو (الان فکر کنم نسخه جدیدتر از اونی که گفتین اومده..)......فعلا با این شروع کنید و لینوکس رو با همین یاد بگیرین بعد فرصت واسه انتخاب زیاده...من خودم چهار پنج تا توزیع رو امتحان کردم....(الان من فدورا دارم استفاده میکنم) ولی مهم شروع هست .... که به نظر میاد عجالتا اوبونتو گزینه خوبیه

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

taia
17-09-2010, 15:50
دوست عزیزم،

شاید 20 تاپیک هم موضوع با شما هست، که 19 تاش بسته شده، این سوال جاش در تاپیک سوالات ابتدایی لینوکس هست، یا حداقل در دنباله ی اون 20 تاپیک قبلی، در صفحه ی اول انجمن هنوز یک تاپیک با این موضوع هست.

بسته شد.