مشاهده نسخه کامل
: درخواست - مهم» منشور و نور
sama2020
16-08-2010, 01:18
سلام
من یه طرح دارم که برای فکر کردن بیشتر روش نیاز به اطلاعات تقریبا تخصصی از کارکرد منشور ها دارم... بخصوص تجزیه نور منشور در آب...کسی میتونه مطالب مفید برام بذاره یا منبع خوب ...کتاب،وب و... معرفی کنه؟؟ترجیحا به زبان فارسی باشه...با تشکر:20:
با سلام
لینک های ذیل دارای مطالبه مفیدیه:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
mohammad24
16-08-2010, 09:54
سلام
اگر در مورد طرحتون بیشتر توضیح بدید شاید بشه دقیق تر راهنمایی کرد. کتاب های زیادی در زمینه ی نورشناخت و اپتیک وجود داره.
می تونید کتاب "نورشناخت" نوشته "یوجین هِشت" را تهیه کنید از نظر من در بخش اپتیک هندسی بسیار عالی است. راحت هم تو بازار گیر میاد.
موفق باشید
sama2020
20-08-2010, 02:45
پست ها رو حذف کردم این تاپیک بحثش تموم شد.
mohammad24
21-08-2010, 14:04
سلام
اگر بخواهید می تونم در حد توان و اطلاعاتم کمکتون کنم. اما هنوز نمیدونم چطور می تونم به شما کمک کنم. من که ارتباط بین حوضچه شیشه ای و منشور و ساعت آفتابی را نفهمیدم.
ایده شما هم مال خودتون، من کاری بهش نداریم. یه زمانی سه تا اختراع ثبت کردم اما الان دیگه حس و حالش نیست.
سلام به نظر منم شما سوال یا مشکلتون رو جزئی بپرسید ما جواب بدیم ...:20:
sama2020
22-08-2010, 23:03
این تاپیک بحثش تموم شد.
mohammad24
23-08-2010, 14:00
سلام
خوب اینطوری بهتر شد، یعنی ایده ی شما کمی واضح تر شد. برای شروع ایده ی قشنگیه و می تونید روش کار کنید.
چند نکته را که برای شروع به ذهنم می رسه خدمتتون عرض می کنم:
1- برای این که جلوه زیبایی از تجزیه ی نور داشته باشید، نیاز به یک محیط تاریک دارید. نیاز ساعت آفتابی به نور روز و از طرفی یک محیط تاریک، به نظر متناقض می رسه اما هر مشکلی راه حلی داره که حتما شما موفق به پیدا کردنش خواهید شد.
2- منشور نور را تجزیه می کنه. برای این که خروجی منشور شما درون حوضجه رنگ های متنوع باشه ، نیاز هست که شما یک باریکه نور ورودی داشته باشید. یعنی اگر از تمام نقاط منشور، نور خورشید وارد شود، در طرف دیگر هم از نقاط مختلف و متعددی نور تجزیه می شود. در این صورت نورهای تجزیه شده دوباره در هم فرو می روند و نور سفید تشکیل می دهند. پس شما باید یک دهانه ورودی محدود برای منشورها در نظر بگیریدو
3- خیلی فکر و وقت خودتون را صرف فرمول ها نکنید. کل رفتار منشور از فرمول شکست نور تبعیت می کنه که حتما در فیزیک دبیرستان آن را خواندید و یک فرمول بسیار ساده هست. به نظر من بهترین کار در این مرحله آزمایش کردن هست. 3-4 منشور تهیه کنید و سعی کنید با آنها نور خورشید را تجزیه کنید. بعد آنها را کنار هم قرار دهید و نتیجه را ببینید. بررسی کنید که در صورت ساخته شدن یک حوضچه با منشورها چه اتفاقی رخ می دهد و بهتر است این حوضچه از چند منشور و به شکلی ساخته شود. و به همین ترتیب مراحل کار را جلو ببرید.
موفق باشید
سلام
منم می خوام کمک کنم...
یه ساعت افتابی چه جوری کار می کنه؟!سایه یه تیغه س که بسته به موقعیت خورشید حرکت می کنه حالا شما برعکس این موضوع رو می خوای...باریکه نوریه که بسته به موقعیت خورشید حرکت می کنه....
به نظر میاد که ساعت خورشیدی شما باید یه سایه بان +یه روزنه روش داشته باشه....
و البته یه چیز دیگه...اگر از همون تیغه هم استفاده کنی شاید جواب جالبی بده چرا که طبق صحبت دوستمون نور پس از تجزیه شدن به دلیل زیاد بودن منابع نور دوباره نور سفید رو تشکیل میده ولی من داشتم فکر می کردم شاید سایه این تیغه باعث بشه که در طیف خاصی این ترکیب نور کامل نشه و ما به جای سایه سیاه سایه رنگی داشته باشیم... و قشنگ تر اینکه در ساعات مختلف روز احتمالا رنگ این سایه تغییر می کنه!در کل ایده تون خیلی قشنگ می شه!
و البته این چیز دیگه ای که من گفتم نسبت چندانی با حوض آب نداره:31:
سلام
من یه طرح دارم که برای فکر کردن بیشتر روش نیاز به اطلاعات تقریبا تخصصی از کارکرد منشور ها دارم... بخصوص تجزیه نور منشور در آب...کسی میتونه مطالب مفید برام بذاره یا منبع خوب ...کتاب،وب و... معرفی کنه؟؟ترجیحا به زبان فارسی باشه...با تشکر:20:
من مطلب نمیزارم ولی اگر سوالی دراین بپرسید:20:
و در مورد چیزی که خواسته بودین
خود منشور در آب باشه یا نورش داخل آب بیفته؟
sama2020
26-08-2010, 01:45
من مطلب نمیزارم ولی اگر سوالی دراین بپرسید:20:
و در مورد چیزی که خواسته بودین
خود منشور در آب باشه یا نورش داخل آب بیفته؟
سلام
برای دوستان توضیح دادم نورش داخل آب باشه و منشور ها دور تا دور حوضچه ی شیشه ای باشن.
sama2020
26-08-2010, 02:40
پست ها رو حذف کردم این تاپیک بحثش تموم شد.
سلام
برای دوستان توضیح دادم نورش داخل آب باشه و منشور ها دور تا دور حوضچه ی شیشه ای باشن.
نور منشور میشکنه
وقتی نو از یک محیط به محیط دیگه میره
برای مثال از هوا به آب میشکنه ولی امتحان نکردم و ندیدم چه حالتی پیدا میکنه
منظور از شکستن هم انحراف پیدا کردن هست
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.