مشاهده نسخه کامل
: چرا تمام اجرام چرخان آسمانی کروی نیستند؟
غلامعلی نوری
15-08-2010, 01:06
بنام خدا
با درود
من یک سوالی به نظرم رسیده شاید کسی بتواند کمک کند
و آن اینکه چرا تمام اجرام چرخان آسمانی کروی نیستند؟
توضیح اینکه کراتی مثل زمین ماه و خورشید گرد و کروی هستند اما سیارک های بین برجیس و بهرام بیشتر شکلهای نا همگون مانند سیب زمینی دارند چرا ؟؟؟
سلام
به خاطر گرانش
در اجرام پر جرم و چگال فشار وارده بر ماده اون رو از همه طرف به سمت مرکز میکشونه (نیروی جانب مرکز) شکل حاصله به کره نزدیک میشه.
سیارک های کوچک جرم کافی و نتیجتا گرانش کافی برای ایجاد فشار لازم ندارن.
سرعت چرخش جرم بدور خودش یا مدارش، تاثیر گرانشی اجرام نزدیک به جرم هم از دیگر دلایل تغییر شکل اجرام سماویه.
یک نمونه سیاره زحله که سرعت بالای گردش به دور خودش در تناسب با گرانش باعث بیضی شدن سیاره شده.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
غلامعلی نوری
15-08-2010, 13:19
درود بر شما
منظور از جرم کافی چقدر است ؟
یعنی چه جرم و حجمی را بعنوان پایه باید در نظر بگیریم که بیش از آن مقدار سیاره به شکل کروی در بیاید
جرم حجمی یا قطر پایه ی جسم چرخان آسمانی دست کم چقدر باید باشد که به صورت کره در بیاید ؟؟
یک تن ؛ 1000 تن ؛ یک میلیون تن ویا بیشتر ؟؟؟
فکر کنم باید در پی فرمول یا قاعده ی خاصی برای بیان این مورد بود شاید دوستان پیدا کنند
من فرمولی در این باره ندیدم.
مطمئنا به نوع ماده و ساختار جرم مرنبطه.
از ویژگی های سیارات کوتوله:
<li style="">در مداری به دور خورشید میگردد.
دارای جرمی است که به آن توان گرانشی میدهد که باعث میشود شکل نسبتاً گرد و همسان داشتهباشد.
اجرامی را که در همسایگی مدارش هستند تمیز نکردهاست. (برخلاف سیارات)
ویژگی دوم ( برای تفکیکش از سیاره و سیارک ) کروی بودنشه. سیارات کوتوله کوچکترین اجرامی هستن که کروین.
کوچکترین سیاره کوتوله سرس 950 کیلومتر قطر داره. کوچکترین کاندید سیاره کوتوله (تایید نشده) هویا حدود 530 کیلومتر قطر داره.
یه نکته:
زمانی که بحث ایجاد شاخه جدید اجرام موسوم به سیاره کوتوله مطرح شد یکی از انتقادات مخالفین این بود که حدودشون نامشخص و غیر قطعیه. این احتمالا به این مفهومه که فرمولی برای این موضوع نداریم.
غلامعلی نوری
15-08-2010, 20:27
من فرمولی در این باره ندیدم.
مطمئنا به نوع ماده و ساختار جرم مرنبطه.
از ویژگی های سیارات کوتوله:
ویژگی دوم ( برای تفکیکش از سیاره و سیارک ) کروی بودنشه. سیارات کوتوله کوچکترین اجرامی هستن که کروین.
کوچکترین سیاره کوتوله سرس 950 کیلومتر قطر داره. کوچکترین کاندید سیاره کوتوله (تایید نشده) هویا حدود 530 کیلومتر قطر داره.
یه نکته:
زمانی که بحث ایجاد شاخه جدید اجرام موسوم به سیاره کوتوله مطرح شد یکی از انتقادات مخالفین این بود که حدودشون نامشخص و غیر قطعیه. این احتمالا به این مفهومه که فرمولی برای این موضوع نداریم.
سرس ceres قطری حدود 950 کیلومتر داره وکروی هستش ولی سیارک های همچگال اون که قطرشون کمتره کروی نیستند
پس من یک نتیجه گرفتم سیارکهایی که با سرس همچگال هستند ( جرم حجمی شون نزدیک اونه ) در صورتی کروی می شوند که قطرشون بالای 900 کیلو متر باشه
پس در قطر کمتر از 900 هیچ سیارک همچگال با سرس پیدا نمی شود که کروی باشه
امیدوارم که این نتیجه گیری درست باشه اگر درست باشه واقعا جالب میشه
نظر شما چیه ؟
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.