PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تازه های دنیای رباتیک و هوش مصنوعی



Hasan.M
14-08-2010, 10:29
دوستان عزیز که خبر میگذارند لطفا حتما منبع رو هم قرار بدند .

Hasan.M
14-08-2010, 10:40
[[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نورولوژیستهای کانادایی نوعی ریزتراشه زیستی را توسعه داده اند که می تواند با سلولهای مغزی ارتباط برقرار کند و با آنها حرف بزند.به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه کالگاری در کانادا این "نورو- ریز تراشه" را توسعه دادند. این تراشه قادر است کوچکترین تغییرات را در ارتباطات الکتریکی بین سلولهای مغز نشان دهد و اولین سیگنالهای مربوط به بیماریهای تخریب نورونی را جمع آوری کند.
این دانشمندان در خصوص عملکرد این تراشه توضیح دادند: "ما از سلولهای مغزی نمونه برداری کردیم. سپس این ریزتراشه را به یک کشت سلولی نصب کردیم. به این ترتیب توانستیم حالات و تغییرات اتصالات بین سلولی را بررسی و کنترل کنیم و بفهمیم که کدام سلولها سالم هستند و کدام سلولها در انتقال یونها به یک سلول دیگر دچار نقص شده اند."
براساس گزارش اکونومیک تایمز، این تراشه می تواند مکالمات الکتریکی و شیمیایی میان سلولهای مغزی را ضبط و کنترل کرده و کوچکترین تغییرات را در فعالیت مغز ردیابی کند.
به گفته این دانشمندان، این تراشه می تواند در مبارزه با بیماریهای تخریب نورونی مثل آلزایمر و پارکینسون و همچنین توسعه روشهای درمانی جدید در معالجه بیماریهای چون صرع و برخی اشکال افسردگی نقش مهمی ایفا کند.
منبع :مهر

Hasan.M
18-08-2010, 10:05
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]محققان کشور با بهبود عملکرد نانوحسگرها موفق به تولید نانوحسگری شدند که قادر به تشخیص نشت گازهای خطرناک و سمی خانگی است.به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سجاد حبیب زاده یکی از محققان این طرح پژوهشی، بهبود عملکرد نانوسنسورهای گازی را از اهداف اجرای این پروژه ذکر کرد و گفت: محصول به دست آمده از این پژوهش در تمام صنایعی که نیاز به آشکارسازی گازهای سمی دارند به ویژه صنایع نفت و پتروشیمی قابل استفاده است.
وی با تاکید بر اینکه کارکرد اصلی این نانوحسگرها در آشکارسازی نشت گازهای خانگی در حین سوخت است اظهار داشت: مزیت این کار پژوهشی نسبت به پژوهش های اخیر این است که در روش سنتز احتراقی محلولی به منظور تهیه نانو ذرات با هزینه پایین، از "نیترات" به عنوان پیش ماده مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین برای برخی از اکسیدهای فلزی که دارای پیش ماده نیترات هستند مانند قلع و تیتانیم نمی توان از این روش بهره برد. در این تحقیق از پیش ماده "کلراید" که به نسبت ارزان تر است استفاده شد.
حبیب زاده ادامه داد: با به کارگیری نانوذراتی با اندازه ذرات در حدود 4 نانومتر حسگرهایی ساخته شد که دارای خاصیت انتخابی مونوکسید کربن در حضور متان هستند.

این محقق با اشاره به نتایج آنالیز این حسگر خاطرنشان کرد: نتایج آنالیز نشان می دهد که حساسیت نانوحسگر تولید شده نسبت به مونوکسید کربن بیشتر از متان است.

وی یاداور شد: این پژوهش در آزمایشگاه کاتالیست و مواد نانوساختار دانشگاه تهران در حال انجام است و در کوتاه مدت در صورت وجود امکانات قابلیت تجاری شدن دارد.
منبع :خبرگزاري مهر

Hasan.M
19-08-2010, 17:55
گروهی از پژوهشگران آمریکایی یک دستگاه DNA- خوان نانویی را توسعه دادند که می تواند به سادگی کد ژنتیکی را بخواند.به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه آلاباما DNA- خوان نانویی را که در نوع خود بی نظیر است ایجاد کرده اند. این دستگاه برپایه یک منفذ به قطر یک میلیاردیم متر عمل می کند و بخشی از یک زنجیره DNA همانند نخی که از سوراخ سوزن عبور می کند از وسط آن رد می شود.
این منفذ از پروتئینی به نام "پورین" ساخته شده است که در شرایط عادی بر روی غشایی قرار می گیرد که هسته سلول را احاطه می کند و ترافیک خروجی و ورودی ماده ژنتیکی را کنترل می کند.
هر بار که DNA وارد منفذ می شود در دیواره های این نانو DNA- خوان یک جریان کوچک الکتریکی برقرار می شود و اجازه می دهد که هر حرف کد ژنتیکی تشخیص داده شده و ترجمه شود.
براساس گزارش ساینس نیوز، توالی DNA روی یک نوسانگر که این توالیها را ضبط می کند خوانده می شود. به گفته این دانشمندان، این فرایند ساده خواندن می تواند به یک مکانیزم اتوماسیون تبدیل شود و در آینده به عنوان یک دستگاه ساده و نسبتا اقتصادی برای توالی نویسی DNA و توسعه پزشکی شخصی شده مورد استفاده قرار گیرد.
منبع:مهر

Hasan.M
22-08-2010, 18:10
مازندران پایلوت تدوین سند نانو شدساری - خبرگزاری مهر: مدیر اجرایی تدوین سند نانو در مازندران گفت: مازندران به عنوان نخستین استان تدوین کننده سند نانو در کشور شناخته شد.به گزارش خبرنگار مهر، محسن جهانشاهی ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه علمی و فناوری مازندران در استانداری مازندران افزود: فناوری نانو رویکردی نوین در مواجهه با دانش و به کارگیری آن در جهت برقراری رفاه برای جامعه و زندگی است.
وی با اشاره به اینکه در سال 84 برای فناوری نانو در کشور، سندی 10 ساله تدوین شد اظهار داشت: در سال 2015 جمهوری اسلامی ایران باید در بحث نانو جزو 15 کشور برتر دنیا خواهد بود.
جهانشاهی تصریح کرد: این سند تاکنون سه بار به روز رسانی شده و محور اصلی کار در مازندران قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بابل افزود: سند راهبردی فناوری نانو در مازندرات ارتقاء شرایط نفوذ فناوری نانو در علوم مختلف و رشد و توسعه موسسات فناوری در فناوری نانو را به دنبال خواهد داشت .
وی یادآور شد: سند راهبردهای آینده توسعه فناوری نانو در مازندران ، سند راهبرد و تکمیل آینده فناوری نانو در مازندران و اسناد پشتیبان مباحثی هستند که از تدوین سند جامع رهبردی فناوری نانو در استان به دست می آید.
جهانشاهی در رابطه به اهداف روشن در سند گفت: توسعه زیرساخت های رشد در مازندران، فرهنگ سازی و ترویج نانو و توسعه اقتصادی استان مبتنی بر توسعه فناوری نانو از جمله اهداف اشاره شده در این سند است.
وی خاطرنشان کرد: توجه به بازار ، صنعت ، فناوری و علم شاخص های کلیدی عملکرد در سند نانو هستند.
مدیراجرایی تدوین سند نانو با بیان اینکه تدوین این سند دو سال و نیم طول کشیده است افزود: این سند از سال 89 تا سال 93 را شامل می شود.
وی گفت: از دستاوردهای این سند تاسیس نخستین پژوهشکده فناوری نانو در شمال کشور است که اعتبار تدوین این سند 300 میلیون تومان بوده است.
منبع :مهر

Hasan.M
22-08-2010, 18:20
دانشمندان آفریقای جنوبی نوعی فیلتر نانویی را توسعه داده اند که شبیه به چای کیسه ای است و می تواند با تصفیه آب به میلیونها انسانی که به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند کمک کند.به گزارش خبرگزاری مهر، در بسیاری از مناطق آفریقا زنده ماندن به یکی از مبارزات روزانه مردم تبدیل شده است. یکی از مهمترین این مبارزات تلاش برای نوشیدن آب سالم بهداشتی است.
در این راستا محققان دپارتمان میکروبیولوژی دانشگاه "استلن بوش" آفریقای جنوبی این فیلتر شبیه به چای کیسه ای را توسعه داده اند که می تواند یک لیتر آب را با یک هزینه بسیار پایین قابل نوشیدن کند.
این کیسه تجدیدپذیر زیستی از فیبرهای نانویی ساخته شده و داخل آن از نوعی زغال فعال پر شده است، دیوار داخلی خود کیسه نیز آغشته به آفت کشهایی است که میکروبهای بیماریزا را نابود می کنند اما برای انسان ضرری ندارند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "هر کیسه می تواند یک لیتر آب را تصفیه کند و حتی آب را از آهن، آلومینیوم و نفت پاک کند اما قادر نیست آب شور را به آب شیرین تبدیل کند."
با وجود این محدودیت، این فیلتر جدید برای قاره آفریقا که در آن 680 میلیون نفر به آب آشامیدنی دسترسی ندارند یک اختراع با ارزش به شمار می رود.
براساس گزارش PhysOrg، این فیلتر تصفیه آب می تواند در گردن بطری آب نصب شود و هنگام نوشیدن، آب را بهداشتی کند.
این اختراع در موقعیتهای بحران مثل زلزله و سیل که دسترسی به آب بهداشتی دشوار است می تواند جان بسیاری از انسانها را نجات دهد.
این تیم دانشگاهی درخواستهایی را از سوی سازمانهای بزرگ بشردوستانه که به کمک رسانی مردم آسیب دیده از سیل پاکستان مشغولند دریافت کرده اند اما در حال حاضر این فیلتر به مرحله تولید و عرضه تجاری نرسیده است.
این کیسه فیلتر آب از پایان سال جاری وارد بازار می شود. قیمت هر کیسه 005/0 دلار پیش بینی شده که هزینه های نیروی انسانی و توزیع نیز به آن افزوده می شود.
منبع :مهر

Hasan.M
09-09-2010, 16:46
یک دانشمند آمریکایی پیش بینی کرده است که تا 10 سال آینده هوش مصنوعی از هوش انسان فراتر خواهد رفت و بنابراین تا سال 2020 رایانه ها ارباب انسان خواهند شد.به گزارش خبرگزاری مهر، "ری کورزویل" که از دیرباز به عنوان یک دانشمند "آینده بین" شناخته می شود در سال 2005 در کتابی با عنوان "یکتایی نزدیک است" (The Singularity is Near) پیش بینی کرده بود که در سال 2045 هوش مصنوعی بر هوش انسان تسلط پیدا خواهد کرد اما اکنون در تازه ترین اظهارات خود بیان داشته است که به دلیل شتاب توسعه رایانه ها این تاریخ از 2045 به 2020 خواهد رسید.
این دانشمند در این خصوص توضیح داد: "نقدی که به مفهوم یکتایی (Singularity) یا همان لحظه عبور هوش مصنوعی از هوش انسان وارد می شود این است که ذهن انسان بسیار پیچیده تر و جادویی تر از آن چیزی است که بتواند بر روی یک صفحه کوچک تراشه کپی برداری شود. این درحالی است که با مطالعه بر روی رفتار مغز می توان فهمید که موقعیت فناوری با شتاب چشمگیری درحال جهش است."
به اعتقاد "ری کورزویل" که مهمترین فعال موسسه "یکتایی" در سانفرانسیسکو است، بازسازی عملکردهای ذهن پس از حرکت از "یک نقطه ورود به یک تفکر واحد" بسیار آسان خواهد بود.
وی در این خصوص افزود: "برای دستیابی به هوش مصنوعی پیشرفته ما درحال رمزگشایی کورتکس مغز هستیم که در آن 22 میلیارد نورون و 220 تیلیارد سیناپس وجود دارد. زمانی که بتوانیم تمام این بخشها را رمزگشایی کنیم می توانیم به ابر رایانه مجهز به نرم افزاری برسیم که قادر است تمام برهانها و استدلالها را شبیه سازی کند."
هرچند که هنوز این برنامه وجود ندارد اما "کورزویل" معتقد است که ما به این هدف بسیار نزدیک هستیم.
"دارمندرا مدا" محققی که برنامه رایانه سازی شناختی "آی. بی. ام" را در مرکز تحقیقات "آلمادن" در سن خوزه هدایت می کند نیز در خصوص ابررایانه Sequoia "آی. بی. ام" و نقش آن در شتاب بخشیدن به رمزگشایی مغز توضیح داد: "برای رساندن این ابررایانه به سرعت 20 پنتافلاپ بر ثانیه دو سال زمان نیاز داریم. پس از رسیدن به این سرعت می توانیم بازسازی برهان و استدلال مغز انسان را شتاب بخشیم."
"تری سنینوسکی" رئیس لابراتور نوروبیولوژی موسسه "سالک" در ساندیگو نیز در این خصوص توضیح داد: "کورزویل در تائید اینکه یک کد حدود یک میلیون خط می تواند برای شبیه سازی فعالیتهای مغز انسان کافی باشد کاملا حق دارد."
به اعتقاد کورزویل راه برای رسیدن به "یکتایی" از ریاضی و رایانه ها عبور می کند. وی در این باره توضیح داد: "طرح مغز در ژنوم وجود دارد و قبل از فشرده شدن دارای 6 میلیون بیت یا حدود 800 میلیون بایت است اما این میزان می تواند به حدود 50 میلیون بایت کاهش یابد. این بدین معنی است که نصف مغز از 25 میلیون بایت یا یک کد یک میلیون خطی تشکیل شده است. بنابراین ظرف دو تا سه سال آینده می توان به این کد دست یافت اما این معنی رسیدن به یکتایی نیست و یکتایی زمانی حاصل می شود که بتوانیم هوش مصنوعی را به سطحی از آزموش و آگاهی برسانیم."
براساس گزارش گیزمودو، به گفته این دانشمند آینده بین پس از رسیدن به این کد یک میلیون خطی به حدود 7، 8 سال زمان نیاز است که هوش مصنوعی را آموزش داد و بنابراین لحظه تاریخی که هوش مصنوعی از هوش انسان فراتر می رود می تواند سال 2020 باشد.
وی در این خصوص گفت: "بنابراین لحظه تصمیم گیری زمانی خواهد بود که درک کنیم مغز چگونه عمل می کند و از آن لحظه به بعد می توانیم هوش مصنوعی را به مرزهای فراتر از هوش انسان هدایت کنیم."

singleguy
13-09-2010, 13:45
پوست الکترونیکی که به روبات حس لامسه می دهد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

فناوری روباتیک در بخشیدن حس های شنوایی و بینایی به روبات ها به پیشرفت های چشم گیری دست یافته، ولی حس چشایی و بویایی هنوز برای روبات ها کشف نشده است. و اکنون چیزی که از همه مشکل تر به نظر می رسید، یعنی پوستی با حس لامسه برای تشخیص فشار، برای روبات ها ساخته شد.

این پوست الکتریکی از ژرمانیوم و سیلیکون پیچیده شده اطراف یک polyimide چسبنده، ساخته شده است. نمونه ی آزمایشی ساخته شده مساحتی به اندازه ی ۷٫۶اینچ مربع داشت و می توانست فشار بین ۰تا ۱۵کیلوپاسکال را احساس کند.

همچنین این پوست، یک روکش لاستیکی دارد که میزان تنگی آن در مقابل فشار های مختلف، تغییر می کند.

Ali Javey،از اعضای تیم طراحی این پوست، می گوید: طراحی چنین پوستی بسیار سخت است! زیرا ما باید به روبات بفهمانیم که مثلا تخم مرغ را چگونه بگیرد که در دستش نشکند یا روی زمین نیفتد. در رابطه با حمل وسایل شکننده ای همچون ظروف آشپزخانه نیز با همین مشکلات روبرو هستیم.

ولی با این حال، می توان گفت با چنین امکانی دامنه ی فعالیت های روبات ها بسیار بیشتر از قبل می شود! ما اکنون شاهد روبات های زیادی هستیم که بدون داشتن چنین حسی در برخی از کارهای خانه می توانند به ما کمک کنند، حال با اضاف شدن حس لامسه، آن ها توانایی انجام کارهای بیشتری را خواهند یافت.

روبات هایی با چنین احساسی ممکن است روزی بتوانند به انسان هایی که حس لامسه ی خود را از دست داده اند کمک کنند.

منبع: Pichgooshti.com

Hasan.M
20-06-2011, 18:27
دانشمندان با الهام از سیستم انعقاد خون در بدن انسان نانوذرات پیشاهنگی را طراحی کرده اند که می توانند به عنوان دیده بان تومورهای سرطانی را کشف کرده و پس از آن سری دوم نانوذرات ناقل دارو را برای انتقال داروهای کشنده تومورها آگاه کنند.به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان در موسسه MIT دریافته اند با استفاده از دو نوع از نانوذرات در کنار یکدیگر در بدن موشها می توان میزان انتقال دارو به تومورهای سرطانی را متناسب با شیوه کنترلی به کار گرفته شده چند برابر افزایش داد. با استفاده از این شیوه رشد تومورهای موجود در بدن موشها متوقف می شود در حالی که برای تومورها در بدن موشهایی که تنها از یک نوع نانوذره برای درمان استفاده می کنند این اتفاق نمی افتد.
این شیوه با الهام از قدرت واکنش سیستم انعقاد خون در برابر آسیبهای جدی که به بدن وارد می شود، ابداع شده است. یک لخته به واسطه آبشاری از واکنشها که منجر به اتصال مقادیر زیادی پروتئین فیبرین در منطقه آسیب دیده می شود به وجود می آید، محققان نیز نانوذرات جدید خود را بر اساس همین فاکتورهای انعقادی ابداع کردند.
در حال حاضر نانوذرات چند منظوره انتقال دارو در دوره های بالینی مورد آزمایش قرار می گیرند، برخی از این ذرات دارای مولکولهایی هستند که می تواند به گیرنده های موجود بر روی نسوج هدف متصل شوند، اما محققان در MIT در شیوه جدید خود وظایف را تقسیم کرده اند: کشف تومورهای سرطانی را به عهده یکسری از نانوذرات و انتقال دارو به این تومورها را به عهده سری دیگری از نانوذرات گذاشته اند.
در این شیوه نانوذرات پیشاهنگ یا دیده بان به گونه ای طراحی شده اند که می توانند درون حفره های غیر عادی که در میان دیواره عروق خونی تومورهای سرطانی به وجود می آیند قرار گیرند. با تابیده شدن نور شبه فروسرخ این نانو میله ها به اندازه ای داغ می شوند که می توانند به تومور آسیب وارد کرده و فاکتورهای انعقادی را فعال کنند.
در انتهای این فاکتورها آنزیمی به نام فاکتور XIII به پروتئین فیبرین متصل می شود تا لخته شکل بگیرد. از سویی دیگر نانوذرات حامل دارو که گیرنده نام دارند، دارای ذره پروتئینی هستند که مشابه فاکتور XIII است از این رو همراه با آغاز فرایند انعقاد این ذرات به سوی تومورها جذب می شوند.
بر اساس گزارش نیچر، شیوه مورد آزمایش می تواند میزان دارویی که به تومورها انتقال پیدا می کنند را نسبت به دیگر شیوه های انتقال دارو 2 تا 7 بار بیشتر سازد. با این همه یکی از مشکلاتی که هنوز در این شیوه درمانی باقی مانده اطمینان حاصل کردن از این است که نانوذرات تنها لخته های خونی تومورهای سرطانی را مورد هجوم قرار بدهند.
منبع: خبرگزاری مهر

Hasan.M
20-06-2011, 18:33
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ربات ها همیشه حرف های تازه ای برای گفتن دارند و روز به روز قابلیت های جدید و هیجان انگیزتری برای آنها تعریف می شود. دیگر تمیز کردن خانه یا استفاده از این ماشین آلات مکانیکی در کارخانه های صنعتی به عنوان دستاوردی هیجان انگیز و بی سابقه مطرح نمی شود. آنها روز به روز کارآمدتر و به روزتر می شوند و با ترکیب تازه ترین دستاوردها در زمینه هوش مصنوعی بتدریج به ماشین آلات مکانیکی هوشمند نیز تبدیل می شوند، ماشین هایی که می توانند فکر کنند، عمل کنند و واکنش های گوناگونی از خود بروز دهند. سال ۲۰۰۹ پیشرفت های چشمگیری در این عرصه به وقوع پیوست که می توان این دوران را یکی از طلایی ترین دوران ها در فرآیند توسعه دانش فنی ربات ها به شمار آورد. اکنون آنها بهتر حرکت می کنند، بهتر اشیا را در دست می گیرند، زیباتر می خندند و از آن گذشته به مرحله ای رسیده اند که می توانند انسان ها را از عصبانی شدن بازدارند.

در ماه های گذشته تنوع توسعه ربات ها چشمگیر بوده است. از عرصه های پزشکی و توانبخشی تا مانورهای نظامی، تقلید مهارت های اجتماعی و راه یافتن به فضا، این ماشین ها با تغییرات و پیشرفت های فنی و تکنیکی زیادی همراه بوده اند. در این میان، یکی از مهم ترین اهداف از پیش تعیین شده ای که برای ربات ها دنبال شده، توجه به اجتماعی کردن آنها بوده است. بسیاری از پژوهشگران بر این باور هستند که با انتقال مهارت های اجتماعی به ربات ها این امکان وجود دارد تا آنها را به نیروهای کمک رسان به مراتب بهتر و کارآمدتری در منازل، مدارس، ادارات و بیمارستان ها تبدیل کرد.
سال ۲۰۰۹ نسلی از ربات ها ارائه شدند که می توانند مهارت های ساده ای نظیر گرفتن اشیا از مربیان انسانی را فرا بگیرند. نکته جالب توجه این است که این فرآیند به ظاهر ساده با تکیه بر فرامین و اشاراتی نظیر فرامین زبانی، اشاره دست و حتی حالات مختلف صورت انجام می شود و از این رو می توان حدس زد که چه پیچیدگی های فنی در آن وجود دارد. در همین حال گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتیاگو برنامه یادگیری ماشینی طراحی کرده اند که ربات با استفاده از آن می تواند حالات چهره بهتری از خود ارائه کند.
به عقیده کارشناسان با تمرکز بر چنین برنامه هایی می توان راه را برای طراحی و ساخت ربات هایی نظیر ربات هایی که با کودکان سر و کار دارند، هموارتر کرد. در حقیقت رباتی که از این برنامه استفاده می کند، می تواند با نگاه کردن به آینه و تجزیه و تحلیل حالات مختلف چهره، بخش های مختلف صورت خود را به حرکت درآورده و حالت های متنوعی از خود بروز دهد. در این دسته از ربات ها که از آنها به ربات های هوشمند اجتماعی نیز تعبیر می شود پیشرفت های جالب توجهی دیده شده است. به عنوان نمونه رباتی مجازی ارائه شده است که می تواند تقلید خیره کننده ای از بیماری داشته باشد. این نوع ربات در امور پزشکی و آموزش پزشکان و پرستاران تازه کار قابلیت های زیادی دارد.
اما در این رهگذر، پژوهشگران تمرکز ویژه ای نیز بر جنبه روانی تعاملات اجتماعی ربات ها داشته اند.
در یکی از هیجان برانگیزترین پروژه هایی از این دست، گروهی از محققان در سوئیس نسلی از ربات ها را طراحی کرده اند که قابلیت گول زدن یکدیگر را دارند. این اتفاق زمانی روی می دهد که دسترسی آنها به منابع گوناگون از جمله منابع اطلاعاتی محدود شده باشد. حتی در ماه های اخیر ربات هایی طراحی شده که با تشخیص افراد تحت استرس و ناراحتی های روانی از آنها فاصله می گیرد. این دستاورد جالب توجه محصول تفکر خلاقانه تیمی از محققان در دانشگاه کالگری بوده است. آنها از هدبند مخصوص مجهز به حسگرهای فیزیولوژیکی برای برنامه ریزی رباتی کوچک استفاده کرده اند. با استفاده از این هدبند، ربات استرس فرد مقابل خود را از روی تنش های ماهیچه ای که در صورتش ایجاد می شود، تشخیص می دهد و از آن فاصله می گیرد.
● ربات ها در دنیای پزشکی
ارائه ربات داوینچی را می توان اوج هنرنمایی دانش نوین بشری در زمینه استفاده از ربات ها در دنیای پزشکی به شمار آورد. اما در حالی که توسعه و استفاده تجاری از این فناوری و ربات های مشابه آن در بیمارستان های مختلف سراسر جهان ادامه دارد، محققان زیادی نیز تمرکز خود را روی استفاده از سیستم های رباتیک در حوزه توانبخشی معطوف کرده اند. به عقیده آنها چنین سیستم هایی می تواند به بیماران دچار مشکلات حرکتی بهترین و موثرترین کمک ها را ارائه کند.
با انتقال مهارت های اجتماعی به ربات ها این امکان وجود دارد تا آنها را به نیروهای کمک رسان کارآمدتری در منازل، مدارس، ادارات و بیمارستان ها تبدیل کردبتازگی در دانشگاه نورت وسترن دستگاه های توانبخشی زانو، لگن خاصره و دست ارائه شده که در آنها از نسل جدیدی از موتورهایی بهره گرفته شده است که علاوه برداشتن تنوع حرکتی بالا هزینه تمام شده دستگاه رباتیک را نیز به حداقل می رسانند. این ربات های توانبخشی سبک بوده و براحتی می توان آنها را حمل کرد. از این رو بیماران پس از ترک بیمارستان می توانند از آنها در نقاط مختلف برای بازگشت اصولی به زندگی عادی خود استفاده کنند.
دستاورد دیگری نیز در این زمینه ارائه شده که پیش بینی می شود در آینده کاربردهای زیادی داشته باشد.
این دستگاه توانبخشی مبتنی بر یک سامانه کنترل کننده بازی اصلاح شده است. این فناوری نوین که از سوی محققان دانشگاه جورج مدیسون ارائه شده است با هدف کمک به بیمارانی است که در نوشتن دچار مشکلات حرکتی هستند. این دستگاه نسبتا ارزان قیمت براحتی در منزل به کار گرفته می شود و والدین می توانند با استفاده از آن، حرکت انگشتان کودکان مبتلا به اختلالات ملایم شناختی را بهبود بخشند.
اما در زمینه توسعه فناوری ربات های عرصه پزشکی، کمک به نظامیان فراموش نشده است. به عنوان مثال ربات مارشکلی ساخته شده است که می تواند با بررسی علائم تنفسی سربازان در میادین جنگ، اکسیژن مورد نیاز را به آنها منتقل سازد. مبنای طراحی و ساخت این ربات بر سیستمی است که برای جراحی های قلبی به کار گرفته می شود. نیروهای امدادرسان می توانند این ربات مارشکل را به برانکارد حامل بیمار یا سرباز مجروح متصل کنند و درخصوص کنترل دقیق علائم حیاتی وی اصلا نگران نباشند.
اما سال ۲۰۰۹ تمرکز محققان روی فرآیند «گرفتن اشیا» از سوی ربات ها با دقت و تنوع بیشتری همراه شد. این که ربات ها بتوانند ساده تر، سریع تر و در عین حال با دقت بیشتر، اشیای با اندازه های مختلف را بگیرند، موضوعی است که در زمینه توسعه ربات های انسان نما یا ربات های صاحب بازو هیچ گاه کمرنگ نمی شود. گروهی از محققان دانشگاه کلمبیا به این نتیجه رسیده اند که درصورت اعطای چالاکی نهفته در دست انسان به دست رباتیکی می توان ظرافت بیشتری به فرآیند «گرفتن» در ربات ها بخشید.
این نوع تحقیقات در مقیاس های کلان تر نیز دنبال شده به طوری که در ماه های اخیر محققان آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) بازوی جدید رباتیکی طراحی کرده اند که در ماموریت هایی نظیر نصب دستگاه ها و بخش های حجیم و سنگین به ایستگاه فضایی بین المللی کمک زیادی به فضانوردان می کند.این بازوی رباتیکی قابلیت جابه جایی محموله های سنگین وزن را دارد. آنها به دنبال آن هستند تا در صورت موفقیت نهایی این پروژه از آن در ماموریت سال های آینده بازگشت دوباره به ماه استفاده کنند. نگاهی به ماه های گذشته و آنچه در زمینه توسعه فناوری سیستم های رباتیک گذشته نشان می دهد این ماشین آلات مکانیک هوشمندتر از گذشته و با قابلیت های متنوع تری وارد زندگی انسان ها می شوند.
منبع : جام جم آنلاین

Hasan.M
20-06-2011, 18:42
جام جم آنلاين: صرف‌نظر از اين‌كه يك ربات تا چه حد مي‌تواند باهوش باشد، اطمينان از اين موضوع كه مي‌توانيم با خاموش كردن آن از قيام ضدبشري آنها جلوگيري كنيم، مفيد است البته ممكن است در آينده اين كار ديگر امكان‌پذير نباشد زيرا طراحي گروه جديدي از ربات‌ها كه انرژي خود را از طريق مواد آلي به دست مي‌آورند، آغاز دوران ماشين‌هاي كاملا مستقل خواهند بود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اين موج اول از ربات‌ها كه از زيست‌توده‌ها تغذيه مي‌كنند، در تئوري براي به خدمت گرفتن در مشاغل خطرناك و يكنواخت و بلندمدت طراحي شده‌اند؛ مشاغلي مانند نظارت، پاكسازي مناطق مين‌گذاري شده يا نظارت لوله‌هاي فاضلاب و ديگر كارهاي محلي كه براي سلول‌هاي خورشيدي بيش از حد تاريك هستند.

مي‌توانيم نگاهي بهEcoBot II بيندازيم؛ ماشيني كه در اندازه يك دايره زنگي است و در حال پرواز تغذيه مي‌كند و توسط آزمايشگاه رباتيك بريستول در انگليس ساخته شده است. مهندسان به صورت دستي اين ربات‌ها را با حشرات 6 پا تغذيه مي‌كردند كه در يك سلول سوختي ميكروبي هضم مي‌شود (اساسا مخزن باكتري‌ها پر از لجن و اكسيژن است) كه حشرات را تبديل به الكتريسيته مي‌كند.
(EATRربات‌هاي خودمختار انرژتيك تاكتيكي)، يك ربات در اندازه يك ماشين شناسايي نظامي است كه مي‌تواند فعاليت بيشتري داشته باشد.
بنيان دارپا در نظر دارد وسيله نقليه‌اي را براي رابرت فينكلستن از فناوري رباتيك در واشنگتن دي‌سي بودجه‌گذاري كند كه از دوربين‌هاي عكاسي و رادار مانند سنسور در نقاط شاخه‌ها و برگ‌ها استفاده مي‌كند سپس با ريزريز كردن غذا آن را در محفظه احتراق ساخته شده توسط مهندس هري اسكول مي‌اندازد.

موتور بخار اسكول توسط هر چيزي كه قابليت سوختن را داشته باشد، فعال مي‌شود. هر دو تيم ازEATR وEcoBot در حال حاضر در حال كار روي نرم‌افزاري هستند كه به ربات‌ها كمك مي‌كند در زمان استراحت، مصرف انرژي خود را كاهش دهند و نمونه كامل EATR بايد براي سال 2011 آماده مهاركردن باشد.
كساني كه از يك ربات خودمختار بي‌سيم مي‌ترسند، اكنون مي‌توانند آرامش داشته باشند؛ چون برنامه‌نويسي اين ربات‌ها تنها به دريافت احساساتي كه با شكل و رنگ و بافت‌هاي زندگي گياهي مطابق است، محدود مي‌شود. فينكلستن معتقد است اين ربات يك كيك با لايه‌هاي شكلات را مصرف نخواهد كرد؛ زيرا آن را به عنوان غذا نمي‌شناسد و مطمئنا به دنبال حيوانات نيز نخواهد رفت.

مترجم: آريا ناز محمدي
منبع: sciencedaily

Hasan.M
20-06-2011, 18:54
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محققان در تحقيقات جديد خود به يافته‌هايي درباره چگونگي عملكرد مغز دست يافته‌اند. اين گروه از دانشمندان رباتي را طراحي كرده‌اند كه توسط يك مغز بيولوژيكي متشكل از سلول‌هاي عصبي كنترل مي‌شود. با استفاده از اين ربات مي‌توان اطلاعاتي را درباره چگونگي ذخيره و بازيابي اطلاعات در مغز به دست آورد.
يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين طرح تحقيقاتي اين است كه بر اساس نتايج به دست آمده از آن، بررسي وضعيت بيماري‌هايي مانند آلزايمر، پاركينسون، سكته مغزي و هرگونه اختلال ايجاد شده در مغز انسان امكان‌پذير خواهد بود. اين مغز بيولوژيكي از مجموعه‌اي از سلول‌هاي عصبي ساخته شده است كه در شرايط آزمايشگاهي كشت داده شده و در بستري از حدود 60 الكترود كه قادر به دريافت پيام‌هاي الكتريكي صاد شده از سلول‌ها هستند، قرار گرفته‌اند. اين مجموعه حركات ربات را تحت كنترل قرار مي‌دهد. هر گاه اين ربات به جسمي نزديك مي‌شود، علائم دريافت شده توسط الكترودها سبب تحريك مغز خواهد شد.

واكنش مغز در برابر اين تحريك به حركت درآوردن چرخ‌هاي ربات به سمت چپ و راست خواهد بود كه مانع از برخورد آن با موانع خواهد شد. در اين ربات‌ها كه مجهز به نوعي مغز با ساختار بيولوژيكي هستند، هيچ گونه كنترلي توسط انسان يا ديگر ابزارهاي جانبي مانند رايانه‌ها انجام نخواهد شد؛ چرا كه اين ربات قادر است از طريق فرامين دريافت شده از مغز نسبت به محيط اطراف خود اطلاعاتي را به دست آورد و بر اساس آن نسبت به قرار گرفتن در موقعيت‌هاي مختلف تصميم‌گيري كند.

محققان در تلاش هستند با استفاده از ارسال علائم مختلف به مغز در حين حركت ربات به طرف موقعيت‌هاي از پيش تعريف شده او را وادار به يادگيري كنند. آنها اميدوارند با دستيابي به اين موفقيت بتوانند چگونگي بازيابي اطلاعات در مغز هنگام قرار گرفتن در موقعيت‌هاي مشابه را مورد بررسي قرار دهند.

Hasan.M
20-06-2011, 19:13
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نمي‌دانم چه عنواني را مي‌توان به آن اطلاق كرد؟ رشد و پيشرفت سيري‌ناپذير علم و تكنولوژي؟ تبلور هوش و خرد انساني؟ به كارگيري دانش بشري در شبيه‌سازي سيستمي تحت عنوان هوش مصنوعي يا توسعه علم رباتيك يا در قالبي ديگر دخالت در خلقت الهي با ساخت موجودي شبيه انسان؟ موجودي كه قادر است مانند انسان حركت كند، حرف بزند، بخندد، فكر كند و حتي حس كند...


ربات‌هاي انسان‌نما نوع جديدي از ربات‌ها هستند كه مي‌توانند فعاليت‌هايي را مشابه انسان‌ها انجام دهند، حتي بعضي از اين ربات‌ها مي‌توانند در برابر شرايط مختلف از خود واكنش نشان دهند. اگرچه بسياري از آنها در ظاهر ساده هستند اما ريزپردازنده‌هايي كه در آنها وجود دارد شبيه به مغز انسان كار مي‌كند. به طور كلي يك ربات بايد داراي حركت و پويايي باشد و قابليت برنامه‌ريزي براي انجام كارهاي مختلف را داشته باشد و همچنين بتواند براساس برنامه‌ريزي انجام شده وظايف مختلفي را انجام دهد. با توجه به پيشرفت‌هاي به دست آمده در ساخت ربات‌هاي انسان‌نما ممكن است در آينده‌اي نه‌چندان دور ربات‌ها بتوانند در انجام بسياري از كار‌ها جان انسان‌ها را در مقابل خطرات محافظت كنند.بعلاوه در تازه‌ترين و جالب‌ترين اخبار رسيده خوانديم كه محققان رباتي شبه‌انساني ساخته‌اند كه قابليت تكامل دارد.

ربات‌ها از تولد تا تكامل
واژه ربات نخستين بار در سال 1920 توسط يك داستان‌نويس اهل چكسلواكي در يك نمايشنامه مورد استفاده قرار گرفت. اين كلمه در اصل از كلمهRobata در زبان چك گرفته شده كه به معني كار بدني سخت و خسته‌كننده است. از آن زمان تاكنون ربات به عنوان كلمه‌اي براي توصيف موجودات مكانيكي كه قادر به انجام كارهاي زيادي مانند انسان‌ها هستند به كار برده مي‌شود. شايد باورش سخت باشد ولي در سال 1250 براي نخستين بار يك مهماني برگزار شد كه در آن ميزبان‌هاي آهني از مهمان پذيرايي مي‌كردند. دكارت در سال 1640 ماشين اتوماتيكي را طراحي كرد كه برخي از فعاليت‌هاي ساده را انجام مي‌داد.
نخستين اردك مكانيكي نيز در سال 1738 ساخته شد كه بيش از 4 هزار قطعه داشت. در سال 1805 هم عروسكي ساخته شد كه به زبان انگليسي و فرانسوي صحبت مي‌كرد و حتي نقاشي مي‌كشيد. در اوايل دهه 1950 ميلادي فناوري رايانه پيشرفت كرد و توانست بسياري از جنبه‌هاي مختلف صنعت را تحت تاثير خود قرار دهد و در نتيجه رايانه به عنوان يك ربات غيرمتحرك مطرح شد. بسياري از محققان شروع عصر ربات‌ها را سال 1954 كه اولين ربات انسان‌نما ساخته شد، دانسته‌اند. در گذشته بيشتر ربات‌ها در كارخانه‌هاي خودروسازي مورد استفاده قرار مي‌گرفتند، اما امروز ورود ربات‌ها در تمام ابعاد زندگي انسان‌ها در حال گسترش است.
نخستين رباتي كه به تنهايي توانايي راه رفتن داشت در سال 1985 ساخته شد. در سال 2000هم ربات انسان‌نماي معروف يعني آسيمو متولد شد. از زمان ساختن اولين ربات‌ها تاكنون ربات‌ها بتدريج هوشمندتر شده و توانسته‌اند انجام بسياري از كارهاي سخت را نيز به عهده گيرند. براساس پيش‌بيني‌هاي انجام شده توسط محققان تا سال 2020 ربات‌ها مي‌توانند حتي در اعمال جراحي و تزريقات و پانسمان جايگزين انسان‌ها شوند.

آسيمو، همچنان در صدر
بسياري از محققان و دانشمندان آسيمو را پيشرفته‌ترين ربات جهان مي‌دانند. اين ربات تنها رباتي است كه بدون كمك راه مي‌رود و چندين فرمان گفتاري را به زبان ژاپني به راحتي مي‌فهمد. همچنين مانند انسان‌ها، صورت اشخاص را تشخيص مي‌دهد و با كمك دست‌هايش كليد چراغ را روشن و خاموش مي‌كند، در را مي‌بندد و حتي اشيا را جابه‌جا مي‌كند. اندازه ربات نيز طوري در نظر گرفته شده است كه مي‌تواند آزادانه در محيط زندگي ما انسان‌ها حضور داشته باشد و مردم براحتي با او ارتباط برقرار كنند. ارتفاع 120 سانتي‌متري ربات اين امكان را براي او فراهم مي‌كند تا بتواند در كنار ميزهاي معمولي كار كند و چشمان او نيز در سطحي قرار دارد كه وقتي فردي بزرگسال روي صندلي نشسته باشد روبه‌روي چشمان فرد قرار مي‌گيرد. از مهم‌ترين قابليت‌هاي اين ربات چرخش دست‌ها و آزادي حركت است.
بعلاوه دست‌هاي آسيمو شباهت زيادي به دست‌هاي انسان دارد و بر اساس فناوري جديدي كه استفاده از هوش مصنوعي را براي ربات‌ها در نظر گرفته است، اين ربات در هر لحظه از مسير حركت، حركت بعدي خود را پيش‌بيني مي‌كند و براي حفظ تعادل مركز جرم خود را در جهت مناسبي تغيير مي‌دهد و جابه‌جا مي‌كند. آسيمو با استفاده از حسگرها نسبت به محيط اطراف خود اطلاعات را به دست مي‌آورد. حسگرهاي بينايي در سر، بررسي سطح زمين در كف پا، تشخيص فشار در دست‌ها و انگشتان و كارت ارتباطي تعامل از راه دور ابزارهاي پيشرفته‌اي هستند كه براي كسب آگاهي و شناخت از محيط مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين ربات مي‌تواند از مهمانان پذيرايي كند، به افراد خوشامد بگويد، از پله‌ها بالا برود، چراغ‌ها را خاموش كند و خلاصه اين‌كه همراه انسان در زمينه‌هاي مختلف همكاري داشته باشد. يكي از جديدترين ويژگي‌هاي نسل جديد ربات‌هاي آسيمو اين است كه با استفاده از فناوري بيومتريك و براساس مشخصات فيزيولوژي يا رفتاري، هويت افراد تشخيص داده مي‌شود. اين ربات نيز در برخورد با انسان‌ها هوشمندانه رفتار مي‌كند و پس از هر بار ملاقات با افراد مختلف از چهره او عكس گرفته و صدايش را ضبط مي‌كند و در ديدار بعدي براساس اطلاعات ثبت‌شده فرد را شناسايي كرده و اسمش را خطاب مي‌كند. در اين ربات حسگرهايي وجود دارد كه براساس موقعيت‌هاي مختلف، سرعت حركت او را در رايانه مركزي پردازنده و كنترل‌كننده حركات مختلف، تنظيم مي‌كنند. اين حسگرها همانند گوش دروني ما انسان‌ها كه در حفظ تعادل نقش مهمي دارد، عمل مي‌كنند. از مهم‌ترين ويژگي‌هاي حركتي ربات‌هاي انسان‌نماي امروزي، قابليت چرخش آنهاست كه بسيار شبيه انسان است.

قابليت انطباق يك ربات با تغييرات
گويا دانشمندان انگليسي در آخرين دستاورد خود موفق شده‌اند با استفاده از يك ربات كوچك رباتي كامل و قابل انطباق بسازند كه قادر به تطبيق يافتن با تغييرات ايجادشده روي بدن خود است و نسبت به تغييرات، نرم‌افزار آن نيز گسترش خواهد يافت. در واقع اين دانشمندان موفق به ابداع رباتي شده‌اند كه مي‌تواند راه رفتن را به خود آموزش داده و سير تكامل جانوران را شبيه‌سازي كند. اين دستگاه بي‌جان حتي هنگامي كه عضوي جديد به آن افزوده مي‌شود با آن عضو انطباق پيدا مي‌كند.
جالب است بدانيد فرآيند تكامل جانداران از آبزي به چهارپا ميليون‌ها سال به طول انجاميده است. در حالي كه اين ربات تنها در عرض چند ساعت قادر به انجام اين روند است. به طوري كه نرم‌افزار موجود روي اين ربات همزمان با گسترش فيزيكي و افزايش قطعات اتصال‌يافته به ربات به صورت خودكار گسترده‌تر و پيچيده‌تر مي‌شود. مسلما ساخت يك ربات بسيار پيچيده و شبه‌انساني كه از رفتارها و حسگرهاي بسيار متنوع و پيچيده‌اي برخوردار است، نيازمند ايجاد توانايي انطباق و رشد طي زمان در اين دستگاه‌هاست، درست مانند آنچه جانداران در طول زمان انجام مي‌دهند.
اين نكته را نيز بدانيد كه از يك ربات كوچك در ابعاد يك كتاب جيبي كه به دو پاي قابل چرخش تا زاويه 180 درجه مجهز بود در توليد اين ربات قابل انطباق استفاده كردند. سپس به اين ربات سيستم‌هاي متعددي افزوده شد كه با افزوده شدن هريك، نرم‌افزار آن نيز نسبت به اين تجهيزات گسترش يافت.

Hasan.M
21-06-2011, 11:08
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مسوول اجرایی المپیاد دانش آموزی فناوری نانو با اشاره به جوایز دومین المپیاد دانش آموزی ، گفت : دانش آموزان برتر در این دوره از رقابت ها علاوه ‌بر دریافت جوایز مادی ، برای انجام تحقیق در زمینه فناوری نانو مورد حمایت مادی و علمی باشگاه نانو قرار خواهند گرفت.
امین مرادی در گفت و گو با مهر، ضمن بیان این که این دوره از رقابت ها در روز 7 مرداد برگزار می شود ، اظهار کرد : 20 نفر از برگزیدگان آزمون تئوری دومین المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو به مرحله دوم این المپیاد راه می یابند . این افراد در نهایت بر اساس میزان امتیازات مرحله اول و دوم ، در 4 سطح مدال های طلا ، نقره ، برنز و دیپلم افتخار رتبه بندی می‌شوند.
مسوول اجرایی المپیاد دانش آموزی فناوری نانو به جزئیات حمایت های باشگاه نانوفناوری اشاره کرد و یاد آور شد : به دارندگان مدال طلا 10 میلیون ریال ، مدال نقره یک سکه تمام بهار آزادی ، مدال برنز یک سکه نیم بهار آزادی و به دارندگان دیپلم افتخار یک سکه ربع بهار آزادی اعطا می‌شود.
وی ادامه داد: این افراد علاوه ‌بر جوایز فوق برای انجام تحقیقات در زمینه فناوری نانو مورد حمایت باشگاه نانو قرار خواهند گرفت . مرادی همچنین به جزئیات برگزاری دومین دوره المپیاد فناوری نانو اشاره و خاطرنشان کرد : ثبت نام دومین المپیاد دانش آموزی فناوری نانو تا 15 تیر ماه ادامه خواهد داشت. آزمون مرحله اول در تاریخ 7 مرداد ماه برگزار می‌شود.
به گفته وی، 20 نفر برتر مرحله اول ضمن گذراندن دوره آموزشی در پژوهشگاه صنعت نفت ، در 20 شهریورماه وارد مرحله دوم این رقابت ها می شوند. مسوول اجرایی المپیاد دانش آموزی زمان برگزاری اردوی علمی آموزشی را 12 تا 19 شهریور دانست و خاطرنشان کرد : آزمون مرحله اول شامل 50 سوال تستی است.

Hasan.M
21-06-2011, 11:38
آموزش آنلاین نانو با راه اندازی اولین وبینار در کشوردبیر کارگروه ستاد توسعه فناوری نانو از برگزاری اولین وبینار آموزش فناوری نانو در کشور خبر داد و گفت: این دوره آموزشی به منظور آمادگی داوطلبان دومین المپیاد نانو فناوری در قالب 10 جلسه آموزش مجازی برگزار می شود.عماد احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری المپیاد نانو در کشور اشاره کرد و افزود: برخی از داوطلبان استانها دسترسی به دوره های آموزشی آمادگی برای حضور در المپیاد نانو فناوری را ندارند از این رو ستاد توسعه نانو اقدام به برگزاری "وبینار" آموزش فناوری نانو کرد.
دبیر کارگروه ترویج ستاد توسعه نانو "وبینار" را شیوه ای نوین در حوزه آموزشی توصیف کرد و ادامه داد: در این روش استاد موارد آموزشی را از طریق اینترنت به صورت تصویری ارائه می دهد و کاربران از طریق اینترنت این آموزشها را دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه در وبینار نانو فناوری نیز این شیوه ارائه می شود، یاداور شد: وبینار نانو فناوری طی 10 جلسه برگزار می شود و متقاضیان می توانند با ثبت نام و دریافت User name و Password از این آموزشها به صورت آنلاین استفاده کنند.

احمدوند با اشاره به نحوه برگزاری این دوره آموزشی، یاداور شد: زمان هر جلسه آموزشی یک ساعت است به این ترتیب که 45 دقیقه استاد آموزشهای لازم را ارائه می دهد و پس از آن داوطلبان می توانند سئوالات خود را ارائه دهند و استاد به این سئوالات پاسخ خواهد داد.

به گفته وی محتوای کامل جلسات، پس از پایان هر جلسه، بایگانی شده و برای سایر علاقه مندان قابل دسترسی است و می توانند به صورت آفلاین از جلسات آموزشی بهره مند شوند. این دسته از علاقه مندان امکان پرسش ندارند.

دبیر کارگروه ترویج ستاد نانو با تاکید بر اینکه این دوره آموزشی در قالب 10 وبینار ارائه می شود، یاداور شد: در این دوره آموزشی مطالبی در خصوص نانو مواد، تغییرات خواص نانو مواد، کاربردهای نانو مواد و روشهای آنالیز و میکروسکوپی ارائه می شود.

احمدوند با تاکید بر اینکه داوطلبان دومین المپیاد نانو می ‌توانند با شرکت در وبینارهای آموزشی فناوری نانو ضمن افزایش سطح دانش خود، نسبت به رفع اشکالات علمی خود نیز اقدام کنند، خاطر نشان کرد: ستاد نانو تصمیم دارد وبینارهای آموزشی در سایر زمینه‌های تخصصی فناوری نانو برگزار کند.

وی زمان برگزاری دومین دوره المپیاد دانش آموزی نانو فناوری را روز 7 مرداد ماه ذکر کرد و ادامه داد: مهلت ثبت نام در دومین المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو تا پایان وقت اداری 15 تیرماه از طریق سایت باشگاه دانش آموزی نانو خواهد بود. این المپیاد در استانهایی که دارای 200 داوطلب باشد برگزار خواهد شد.

DΔRK
20-10-2011, 12:37
مهندسان در دانشگاه ژجیانگ چین موفق به ساخت ربات‌هایی شداند که می‌توانند به مهارت انسان‌ها با یکدیگر پینگ‌پنگ بازی کنند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ربات‌ها که در حال حاضر توانسته‌اند در کارخانه‌های مختلف به انجام کارهای مختلف مشغول شوند، اکنون در تلاشند موقعیت خود را در میدان‌های ورزشی نیز بیشتر کرده و در زمینه‌های مختلف ورزشی نیز به فعالیت بپردازند.
بهترین نمونه این ربات‌های ورزشکار، دو ربات انسان نما به نام‌های "وُو" و "کونگ" هستند که به تازگی در دانشگاه "ژجیانگ" چین مهارت‌های خود را در بازی پینگ‌پنگ در برابر مهندسان و خبرنگاران به نمایش گذاشته‌اند.
این ربات‌های دو قلو با وزنی برابر 58 کیلوگرم و قد 159 سانتیمتر از 30 مفصل مجزا برخوردارند که می‌توانند با کمک آن‌ها حرکات متعددی انجام دهند. برای مثال هر یک از بازوهای این ربات‌ها در هفت جهت مختلف حرکت می‌کند.
عامل کلیدی در توانایی آن‌ها برای زدن ضربه‌های سرویس، فورهند و بک‌هند دوربین‌هایی است که درون چشم آنها قرار گرفته‌اند و می‌توانند مسیر توپ را پیش‌بینی کنند، از این رو ربات می‌تواند برای زدن ضربه از قبل آماده باشد. هر یک از این دوربین‌ها 120 عکس در ثانیه می‌گیرد که این عکس‌ها به پردازشگرهایی ارسال می‌شوند تا موقعیت، سرعت، زاویه، موقعیت فرود و مسیر توپ محاسبه شود.
واکنش نشان دادن ربات‌ها نسبت به توپ دریافتی 50 تا 100 میلی ثانیه زمان می‌برد و دقت پیش بینی مکان فرود توپ توسط آن‌ها میزان خطایی کمتر از 2.5 سانتیمتر دارد. این دو ربات می‌توانند به خوبی دو انسان با یکدیگر پینگ پنگ بازی کنند تنها با این تفاوت که قدرت زدن چند نوع ضربه خاص از قبیل ضربه‌های خمیده را ندارند.

DΔRK
20-10-2011, 12:48
يك محقق ايتاليايي موفق به ساخت رباتي شد كه با 19 انگشت مي‌تواند سريعتر از هر انساني، پيانو بنوازد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
انگشتان اضافي ربات «تئوترونيكو» به آن اجازه مي‌دهد تا با سرعت بالايي پيانو بزند.
اين ربات همچنين از قابليت خواندن و نواختن درام براي همراهي با پيانو برخوردار بوده و مي‌تواند كارهاي خود را تحليل و قضاوت كند.
تئوترونيكو، تنها ربات در جهان است كه مي‌تواند تمام اين كارها را در يك زمان انجام دهد.
ماتئو سوزي، مخترع اين ربات در مورد 19 انگشتي بودن اين روبات اظهار كرده كه اين تعداد بهترين ميزان براي پوشاندن تمام ملودي‌ها و آهنگ‌ها با سرعتي بالاتر از انسان است.
اين ربات موزيسين حتي مي‌تواند تغيير در سرعت كليدها را تشخيص داده و چندين نت را با هم بنوازد.
در چشمان اين ربات دوربين‌هايي قرار دارد كه به آن قابليت مشاهده و تعامل با اطرافيانش را مي‌دهد.
به گفته سوزي 34 ساله، هزينه ساخت تئوترونيكو، بيش از چهار هزار و 700 دلار بوده و ساخت آن بيش از چهار سال به طول انجاميده است.

DΔRK
20-10-2011, 13:06
ربات‌هاي فضايي و قطعات مقاوم در برابر تشعشعات كيهاني توسط متخصصان ايراني ساخته مي‌شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رييس مركز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت گفت: همزمان با انجام پروژه اعزام انسان به فضا، ربات هاي فضايي و قطعات مقاوم در برابر تشعشعات كيهاني نيز توسط متخصصان ايراني ساخته مي شود .

حسين بلندي روز شنبه اظهار داشت: بايد چرخه علم تا فناوري را براي ماموريت هاي جديد مانند منظومه ماهواره ها، ايستگاه فضايي، فضاپيماهاي برگشت پذير و ديگر موارد تكرار كنيم.
وي گفت: پروژه اعزام انسان به فضا قرار است تا 10 سال آينده در كشور توسط متخصصان ايراني انجام شود و در اين راستا كاوشگر 4 همراه با عروسك موجود زنده در اسفندماه 89 به فضا پرتاب شد و كاوشگر 5 همراه با ميمون از نژاد زئوس قرار است به زودي به فضا پرتاب شود .
بلندي خاطرنشان كرد : براي رسيدن به فناوري هاي نوين تصويربرداري بايد به دقت كمتر از يك دهم درجه در سيستم تاييد كنترل و وضعيت رسيد.
رييس مركز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت درمورد اولين پروژه هاي فضايي در كشور خاطرنشان كرد: در ابتداي راه ساخت ماهواره ها تصميم گرفتيم كه ماهواره ظفررا بسازيم اما در سال 85 هيچ كشوري حاضر نشد كه به جمهوري اسلامي ايران مشاوره دهد ، بعدها متوجه شديم كه پرتابگر خارجي براي پرتاب ماهواره با ويژگي هاي ماهواره ظفر وجود ندارد بنابراين ابتدا به ساخت ماهواره نويد با پرتابگر داخلي پرداختيم وسپس در مرحله بعدي وارد ساخت ماهواره پيشرفته تر'ظفر ' شديم.
به گزارش ايرنا، وي در مورد پيشرفت هاي كشور در زمينه هوافضا گفت: نمونه مهندسي ماهواره نويد در سال 88 با وزن 22 كيلوگرم به فضا پرتاب شد و اين در حالي است كه پس از آن ماهواره رصد با وزن 50 كيلوگرم به فضا پرتاب شد.
رييس مركز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان كرد: نمونه پرتابي ماهواره نويد با 50 كيلوگرم وزن درمدار 250 تا 375 كيلومتري زمين پرتاب مي شود و قرار است تا در سال آينده ماهواره ظفر با وزن 90 كيلوگرم در مدار 500 كيلومتري زمين قرار داده شود.
بلندي از افزايش عمر مداري نمونه پرتابي ماهواره نويد از دو ماه به يك و نيم سال خبر داد و گفت: قدرت ردگيري دوربين ماهواره ظفر 400 هزار متر است كه نشان از پيشرفت هاي كشور در زمينه ساخت و پرتاب ماهواره ها دارد.

DΔRK
20-10-2011, 13:12
پژوهشگر ژاپنی از سیستمی خبر داد که به روبات‌ها امکان جستجو در محیط و یافتن راه‌حل برای مشکلات را می ‌‌دهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
«اوسامو هاسِگاوا» از موسسه فناوری توکیو اعلام کرد برای اولین بار در جهان سیستمی کشف کرده است که به روبات ها امکان جستجو در محیط اینترنت و تفکر در خصوص بهترین راه حل ممکن برای یک مشکل را می دهد.
به گفته اين پژوهشگر ژاپني، شبکه عصبی تقویت شده خودمختار با عنوان «سویین» طراحی شده که در اصل الگوریتمی است که به روبات امکان استفاده از داده های پیشین و استفاده از آنها را در تکمیل عملیات می دهد.
اين روبات محیط را برای دریافت اطلاعات مورد نیاز برای ساماندهی عملیاتی که باید صورت دهد جستجو و ذخیره می کند.
سویین همچنین قابلیت جستجوی اطلاعات را در محیط اینترنت و تشخیص اطلاعات مربوط از اطلاعات نامربوط به موضوع جستجو را دارد.
وی، هدف از این برنامه را کاهش فاصله دنیای انسان ها و روبات ها اعلام کرد و افزود: بیشتر روبات ها در تحلیل داده ها و اجرای کارهای از پیش برنامه ریزی شده خوب هستند، اما اطلاعات اندکی از دنیای واقعی انسان ها دارند.
فناوری سویین می تواند در آینده در چراغ های کنترل ترافیک، پیش بینی زمین لرزه و حتی کار در خانه مورد استفاده قرار گیرد.

DΔRK
26-10-2011, 13:12
دكتر امیلیا نرسیسیانس، یكی از استادان دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان یك متخصص انسان‌ شناسی و به واسطه زندگی مشترك طولانی با استاد فقید، پروفسور كارو لوكاس پدر علم رباتیك ایران و چهره ماندگار كشور شناخت و نگاه ویژه‌ای به ربات و نقش آن در زندگی انسان دارد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
او طی سال‌ها مسائل رباتیك را از دید رابطه انسان و ربات و حل مسائل با كمك خلاقیت مبتنی بر تكنولوژی‌های نوین بررسی كرده ‌است.
یكی از زمینه‌های پژوهشی ایشان، موضوع ترس انسان از ربات یا به شكلی جامع‌تر ترس انسان از تكنولوژی‌های نوین است.
تجربه‌های انسان‌شناسی ارزشمند این استاد دانشگاه در این زمینه، بهانه گفت‌وگوی ویژه‌ای شد كه طی آن به بررسی ترس انسان از تكنولوژی‌های نوین و بخصوص ربات‌ها بپردازیم.
ترس انسان از ربات و تكنولوژی از كجا ناشی می‌شود؟
عمده ترس انسان بخصوص افرادی كه مستقیما با علم ارتباطی ندارند، شاید حاصل از فیلم‌ها بويژه فیلم‌های‌ هالیوودی باشد.
این فیلم‌ها برای تاثیر گذاری بیشتر با استفاده از جلوه‌های ویژه به بیان مسائلی به مراتب غیرواقعی‌تر از حقیقت اصلی ماجرا می‌پردازند، اما در دنیای واقعی چنین مسائلی به وجود نمی‌آید، انسانی كه خود، سازنده ربات است، از ابتدا و حتی در داستان‌هایی مانند رمان‌های آیزاك آسیموف كه اولین قوانین ربات‌ها بر اساس این داستان‌های علمی‌ ـ تخیلی نوشته شده است، بنا را بر این گذاشته كه ربات در خدمت انسان و برای بالا بردن كیفیت زندگی او باشد نه این‌كه علیه او عمل كند.
امروزه ربات‌ها را با اشكال و فرم‌های مختلفی می‌سازند كه هیچ‌كدام از این ربات‌ها قرار نیست باعث دخل و تصرفی در زندگی انسان باشند.
آنها برای كمك به انسان ساخته شده‌اند تا انسان با كمك آنها گام‌های قوی‌تری را بردارد، به طور نمونه ربات‌هایی كه برای كمك در زمان وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله ساخته شده‌اند در جايي كه دست انسان به بسیاری از مناطق آسیب دیده مانند زیرآوار نمی‌رسد يا خدمت‌رساني ربات‌های خانگی در منزل از جمله نظافت از نمونه‌هاي ديگر اين ربات‌هاست یا مثلا در آینده ربات‌هایی می‌آیند كه به یخچال وصل شده نیازهای خرید منزل و كمبودها را نمایان می‌سازند یا خود مستقیم با توجه به سفارش شما برای خرید اقدام مي‌كنند يا سیستم‌های هوشمندی كه به طور خودكار انرژی مصرفی خانه را مدیریت مي‌كنند نیز به نوعی ربات هستند یا از تكنولوژی‌های رباتیك استفاده می‌كنند.
بازخوردهایی كه مهندسان به علوم اجتماعی می‌دهند نیز بسیار جذاب است، به طور مثال اگر در مساله برخورد با سالمندان در مراكز نگهداری آنها شما فكر كنید یك سالمند نیاز به استفاده از سیستم بهداشتی داشته باشد و خودش نتواند به‌تنهایی برود و رباتی باشد كه در این كار، او را یاری دهد، این مساله می‌تواند باعث ایجاد یك رابطه خوب شود و از لحاظ بهداشتی نیز بسیار مورد اهمیت است، این مساله موجب می‌شود فرد سالمند كمتر ناراحت شود و پرستار یا فردی كه این كار را می‌كند نیز یك ربات است و شكایت یا ناراحتی از این مساله ندارد حتی اگر این كار برای یك نفر بارها و بارها در طول روز انجام شود.
از این دست مثال‌ها بسیار است مثال‌هایی كه در آن اگر متصدی انسان باشد، باعث ایجاد یك رابطه عاطفی بد در دراز مدت می‌شود، ولی وجود ربات در چنین مسائلی باعث بالا بردن سطح روابط اجتماعی و فرهنگی انسان‌ها می‌شود.
در اینجا برای من سوال دیگری پیش آمد كه آیا این ترس از ربات‌ها و تكنولوژی‌های هوشمند كه بخش زیادی از آن به خاطر جلوه‌های‌ هالیوودی است،‌ در دیگر علوم هم سابقه داشته و ریشه تاریخی دارد؟ به طور مثال من دوستی دارم كه با وجود استفاده از تمامی‌ تكنولوژی‌های نوین امروزی هر نوع آینده تكنولوژیكی را تیره و تار می‌بیند و به نوعی می‌ترسد.
خب شما دقت كنید ایران تا زمان مشروطه برق نداشت شما اگر به سالمندان و داستان‌هایشان از آمدن برق مراجعه كنید، می‌بینید كه آنها نیز ترس داشتند به طور مثال فكر می‌كردند كه نور لامپ چشم را كور می‌كند یا خودشان را از لامپ مخفی می‌كردند یا همین طور حضور تلفن و ترس از این‌كه كسی را نمی‌بینید، ولی صدایش را می‌شنوید، موضوع این است كه وقتی تكنولوژی می‌آید و شناخت دقیقی از آن نیست، در مردم عامی‌ مساله ترس، مطرح است.
یا مثلا ورود تلفن همراه، در زندگی ما با ترس و خجالت كشیدن از این‌كه با تلفن همراه در خیابان یا در جای عمومی ‌صحبت كنیم همراه بود، ولی امروزه یكی از اصلی‌ترین وسایل همراه هر فرد شده است و تعداد زیادی از امورمان را با آن انجام می‌دهیم، از برقراری ارتباط، رفتن در اینترنت، بازی و... حتی تلفن‌هاي همراه هم در حال تبدیل شدن به ربات هستند و هر روز هوشمندتر می‌شوند.
پس شما به عنوان یك انسان‌شناس، ترس از ربات‌ها را چگونه ارزیابی می‌كنید؟
من به عنوان یك انسان‌شناس اعتقاد دارم كه بسیاری از این وسایلی كه انسان از آنها ترس داشته یا دارد، در حال حاضر در زندگی انسان هست مانند تلفن‌هاي ‌همراه، لپ‌تاپ‌ها و... و ترس از ربات‌ها نیز یك ترس بی‌دلیل است و باید با كمك وسایل ارتباط جمعی آشنایی با تكنولوژی نوین را بهتر كرد و با كمك وسایل ارتباط جمعی مسائل را بیشتر جا انداخت، تمامی‌ این وسایل برای بالا بردن كیفیت زندگی انسان است.
مساله ديگر عقيده‌اي است كه بعضي‌ها دارند مبني بر اين‌كه ورود ربات‌ها باعث بيكار شدن بسياري مي‌شود. آيا واقعا ربات‌ها و پيشرفت تكنولوژي باعث بيكاري انسان و فروپاشي كسب و كار برپايه انساني مي‌‌شود؟

نرسیسیانس: عمده ترس انسان از ربات شايد حاصل از فیلم‌ها بويژه فیلم‌های‌ هالیوودی باشد. این فیلم‌ها برای تاثیر گذاری بیشتر با استفاده از جلوه‌های ویژه به بیان مسائلی به مراتب غیرواقعی‌تر از حقیقت اصلی ماجرا می‌پردازند



من در قدیم تجربه‌هایی داشتم كه فكر نمی‌كردم یك روز آن كارها به عنوان یك تجربه بیان شود چون جزئی از زندگی ما شده بود، به طور مثال یادم هست كه خیلی سال قبل كه تازه كامپیوترها وارد شركت‌ها شده بودند، خیلی از دوستان من می‌رفتند و برای پیدا كردن كار، تخصص كسب كرده و اپراتور كامپیوتر می‌شدند، این نشان می‌دهد در واقع وقتی وسایل جدید می‌آید، كار و تخصص‌های جدید را نیز با خود می‌آورد و به نوعی تكنولوژی نوین مانند رباتیك باعث ایجاد كار آفرینی می‌شوند، مدل كار عوض می‌شود، ولی كار از بین نمی‌رود، نسل جدید خود را با تكنولوژی وفق می‌دهد به طور مثال در جامعه جهانی كودكان امروز، فكر كنید كودكی كه فقط هفت سنگ یا بازی‌های ساده انجام دهد اگر آن كودك در جامعه امروز وارد شود، واقعا شاید كاری نتواند انجام دهد چون كودكان نوین فرهنگ نوین و بازی‌های نوین را نیز دارند، بازی با ربات‌های اسباب‌بازی، بازی‌های هوشمند و كامپیوتری و... پس هر نسلی با خودش فرهنگ خاص خود را می‌آورد حتی در استادان دانشگاه هم همین طور است استادان سنتی از لحاظ استفاده از فناوری‌های آموزشی شاید اكنون مقبولیت كمتری به نسبت استادان هم سطح خود كه با تكنولوژی وفق پیدا كرده‌اند و به صورت فعال در آموزش‌های خود استفاده می‌كنند، داشته باشند، چون نیاز نسل جدید استفاده از فناوری‌های كاربردی متناسب با فرهنگ آن نسل است، فرهنگ جهانی كه با پیشرفت تكنولوژی همراه است و باید بومی‌سازی مناسب شود.
انسان و طبیعت از ابتدای خلقتشان در حال تكامل، رشد و دگرگونی هستند، تمام جهان در حال تكامل است به انسان از كودكی تا بزرگسالی یا به خودتان از 10 سال پیش تاكنون نگاه كنید و ببینید كه چقدر تغییر كرده‌اید، انسان به طور فطری نیازمند كشف، پیشرفت و تغییر است و به طور مدام به خلق ایده‌های نوین می‌پردازد؛ ایده‌هایی كه به ایجاد فناوری‌های جدید و كارآفرینی منجر می‌شود، در بسیاری از این تكنولوژی‌ها امروزه مسائل زیست‌محیطی و بهداشتی مورد توجه بسیار است و بشر سعی بر تعریف تكنولوژی به عنوان یك بسته سالم در جهت ارتقای كیفیت زندگی انسان دارد، باید برای رسیدن به این اهداف، فرهنگسازی و بومی‌سازی انجام داد تا این ترس‌ها از بین برود و جای خود را به آرامش و آسایش برای بشر بدهد، ربات‌ها اكنون در حال ورود به زندگی ما هستند و این یك دوره جدید برای بشر است.
چه پیشنهادی برای كاربردی تر شدن ربات‌ها در زندگی بشر دارید؟
در دفعاتی كه در كنفرانس‌های مختلف در داخل و خارج از ایران با متخصصان فنی و مهندس و دانشجویان در ارتباط بودم، با این مساله برخورد كردم كه اگر در رشته‌ها به روی هم باز شود و رشته‌های مختلف، نیازهای یكدیگر را با هم مطرح كنند، ایده‌های بسیاری خلق مي‌شود و می‌توان ربات‌های بسیاری را برای امور انسانی ساخت، به طور مثال اگر دانشجویان علوم انسانی با دانشجویان رشته‌های مهندسی مرتبط با رباتیك به بحث پرداخته و نیازهای انسان شناختی خاصی كه مثلا در یك قشر خاص بررسی كرده‌اند، با هم مطرح كنند، می‌شود ایده‌های بسیاری برای مهندسان فراهم ساخت و از آن در جهت ساخت ربات و تكنولوژی‌های نوین بهره‌مند شد.

قوانین آیزاك آسیموف
آیزاك آسیموف یكی از معروف‌ترین نویسندگان علمی‌ ـ تخیلی است كه درباره ربات‌ها داستان‌ها و مقالات بسیاری نوشته است.
این نویسنده در پی خلق آثار بسیار و با نگاه ژرف و آینده‌نگر خود، قوانین سه‌گانه‌ای درباره اصول ساخت ابزارهای رباتیك تدوین كرد كه امروزه به عنوان اصول اساسی این علم پذیرفته شده‌اند. قوانین سه‌گانه رباتیك عبارتند از:
قانون اول:
یك ربات نباید از طریق اقدام یا عدم اقدام خود باعث صدمه دیدن یك انسان شود یا اجازه دهد به یك انسان آسیب برسد.
قانون دوم:
یك ربات باید دستوراتی را كه انسان‌ها به آن می‌دهند‌ ، اجرا كند مشروط بر این‌كه قانون اول نقض نشود.
قانون سوم:
یك ربات باید از خودش محافظت كند، مشروط بر این‌كه قانون اول یا دوم نقض نشوند. آسیموف بعدها قانون دیگری به این قوانین سه‌گانه اضافه كرد و از آنجا كه این قانون از همه مهم‌تر بود و باید در بالای فهرست قرار می‌گرفت، نام آن را قانون صفرم رباتیك گذاشت.
قانون صفر:
یك ربات نباید از طریق اقدام یا عدم اقدام خود باعث صدمه دیدن جامعه بشری یا سیاره زمین شود یا اجازه دهد به بشریت یا زمین آسیب برسد.

Zaghan_13
29-10-2011, 15:49
پژوهشگر ژاپنی از سیستمی خبر داد که به روبات‌ها امکان جستجو در محیط و یافتن راه‌حل برای مشکلات را می ‌‌دهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
«اوسامو هاسِگاوا» از موسسه فناوری توکیو اعلام کرد برای اولین بار در جهان سیستمی کشف کرده است که به روبات ها امکان جستجو در محیط اینترنت و تفکر در خصوص بهترین راه حل ممکن برای یک مشکل را می دهد.
به گفته اين پژوهشگر ژاپني، شبکه عصبی تقویت شده خودمختار با عنوان «سویین» طراحی شده که در اصل الگوریتمی است که به روبات امکان استفاده از داده های پیشین و استفاده از آنها را در تکمیل عملیات می دهد.
اين روبات محیط را برای دریافت اطلاعات مورد نیاز برای ساماندهی عملیاتی که باید صورت دهد جستجو و ذخیره می کند.
سویین همچنین قابلیت جستجوی اطلاعات را در محیط اینترنت و تشخیص اطلاعات مربوط از اطلاعات نامربوط به موضوع جستجو را دارد.
وی، هدف از این برنامه را کاهش فاصله دنیای انسان ها و روبات ها اعلام کرد و افزود: بیشتر روبات ها در تحلیل داده ها و اجرای کارهای از پیش برنامه ریزی شده خوب هستند، اما اطلاعات اندکی از دنیای واقعی انسان ها دارند.
فناوری سویین می تواند در آینده در چراغ های کنترل ترافیک، پیش بینی زمین لرزه و حتی کار در خانه مورد استفاده قرار گیرد.

سلام
ممنون از مطالب
لطفا منبع رو هم ذکر کنید که بتونم از این مطالب استفاده کنم.

تشکر

DΔRK
05-11-2011, 14:54
گروهی از دانشمندان کانادایی رباتی شبیه به مارمولک ساختند که قادر است همانند نمونه‌های طبیعی این خزنده از دیوار بسیار صاف بالا برود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دانشمندان دانشگاه سایمون فراسر با الهام از پاهای مارمولک خانگی موفق شدند رباتی را بسازند که توانایی بالا رفتن از صافترین دیوارها را دارد. این ربات که با عنوان سکوی TBCP-II شناخته می‌شود 240 گرم وزن دارد و می‌تواند بدون هیچ مشکلی از زوایایی که سطوح را از هم جدا می‌کنند عبور کند و بر روی یک صفحه عمودی بسیار صاف با سرعت 3.4 سانتیمتر بر ثانیه حرکت کند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: «با یک منبع انرژی کافی، ربات ما زمانی که به اجسام بزرگی چون جعبه و یا دیوارها برخورد می‌کند قادر است به روشی تقریباً مستقل عمل کند. به هرحال ما همچنان درحال توسعه یک استراتژی کنترل برای اطمینان از این هستیم که ربات عملکرد کاملاً خودمختاری داشته باشد.»
نوک انگشتان مارمولک‌ها دارای ویژگی شگفت انگیزی است که به آنها اجازه می‌دهد به بیشتر سطوح بچسبند.
تنها پس از مطالعات بسیار گسترده معلوم شد که توانایی حیرت آور این خزنده کوچک در عبور از سطوح صاف به خاطر ساختار پیچیده نوک انگشتان آن است که برپایه نیروهای «واندروالس» عمل می‌کند.
«واندروالس» نیروهای چسبندگی بسیار ضعیفی هستند که میان مولکول‌های نزدیک به هم وجود دارند.

DΔRK
24-11-2011, 16:19
پژوهشگران كره جنوبی پنجشنبه اعلام كردند بزودی در زندانهای این كشور از رباتهای مجهز به سنسوری استفاده خواهد شد كه رفتارهای ناهنجار در بین زندانیان را ردیابی كرده و داده ها را به مسئولان زندان منتقل خواهد كرد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خبرگزاری فرانسه از سئول گزارش داد كه گروهی از دانشمندان "وزارت دانش اقتصاد" رباتهای نگهبانی را با بودجه 850 هزار دلار راه اندازی كرده اند یك متر و نیم قد آنهاست و با چهار چرخ كار می كنند.
گروه آسیایی "تصحیح رفتار" كه در امور كیفری و خط مشی های زندان تخصص دارد، اعلام كرد كه این رباتها كه شب ها به كار گرفته خواهند شد، می توانند از طریق دستگاهی كه از راه دور كنترل می شود بین زندانیان و مسئولان زندان ارتباط برقرار كنند.
این طرح با همكاری وزارت دادگستری كره جنوبی انجام می گیرد.
در بیانیه این گروه آمده است كه سنسورهای این رباتها به آنها اجازه می دهد تا رفتارهای غیرعادی مثل خشونت و تصمیم به خودكشی را در بین زندانیان تشخیص داده و آن را به مسولان وقت بندهای زندان گزارش كنند.
پروفسور لی بایك چول از دانشگاه كیونگی كه ریاست طراحی این رباتها و گروه تصحیح رفتار را عهده دار است گفت كه این ابزار به این منظور به كارگرفته می شوند تا زندانبان ها بتوانند تلاش بیشتری برای تصحیح رفتار زندانیان و بازآموزی آنها بر عهده گیرند.
قرار است این رباتها از بهار آینده در یك ندامتگاه در 'فوآنگ' در جنوب شرق كره جنوبی به كار گرفته شوند.
كره جنوبی در نظر دارد پیشتاز صنعت ربات سازی در جهان باشد زیرا تاكنون الگوهایی مثل رباتهای آموزگار زبان، مرزبان در مرزهای كره شمالی، تكواندو كار، بازیگر صحنه و نظافتچی خانه را عرضه كرده است

DΔRK
02-12-2011, 12:55
با توجه به تحقيقات و مطالعات انجام شده روي بازار توسط موسسه تحقيقاتMetra Martech، روباتيك عامل اصلي ايجاد اشتغال در آينده خواهد بود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مطالعات نشان مي‌دهد كه يك ميليون روبات‌ صنعتي كه در حال حاضر در صنايع مشغول به فعاليت هستند تا به حال باعث ايجاد نزديك به سه ميليون شغل شده‌اند.
مي‌توان از نتايج اين تحقيقات پيش‌بيني كرد كه با توجه به رشد استفاده از روبات‌ها در صنعت و روند صعودي اتوماسيون صنعتي در طول پنج سال آينده، شاهد ايجاد يك ميليون شغل دانش‌بنيان در سراسر جهان و در صنايعي مانند لوازم الكترونيكي، مواد مصرفي، غذا، انرژي خورشيدي و بادي و ساخت باتري‌هاي پيشرفته خواهيم بود.
طبق اين گزارش به نظر مي‌رسد تا پنج سال آينده همچنين مي‌توان انتظار داشت كه شاهد ايجاد يك ميليون شغل جديد مرتبط با صنعت روباتيك در جوامع پيشرفته باشيم.

اين درحالي است كه انتظار مي‌رود پيشرفت‌هاي علم و فناوري‌ روباتيك باعث شود تا كم‌كم شاهد حضور روبا‌ت‌ها در مراكز خدماتي مانند رستوران‌ها، مغازه‌ها و بيمارستان‌ها باشيم.

با اين وصف انتظار مي‌رود كه صنعت روباتيك در بخش خدمات نيز ضمن ايجاد مشاغل جديد، باعث صرفه‌جويي در هزينه‌هاي خدمات و مصرف انرژي شود و سود بسياري را عايد صاحبان بنگاه‌هاي خدماتي كند و در نتيجه خدمت ارزان‌تري در اختيار مردم قرار گيرد.

از سال 2000 كشورهاي پيشرفته جهان روند رو به رشد سريعي را در استفاده از روبات‌ها در پيش گرفته‌اند و به اين ترتيب به‌رغم نگراني‌هاي اوليه روباتيك عاملي براي ايجاد اشتغال در جوامع و افزايش توليدات ارزان قيمت‌تر شده است.
اين گزارش حاكي است كشورهايي كه در استفاده از روبات و روباتيك‌كردن صنايع خود پيشتاز بوده‌اند، توليدات بهتر و بيشتري را به بازار عرضه كرده‌اند.

اين موضوع بخصوص در صنايع خودروسازي مشهود است، شايد بتوان سه عامل مهم را در رشد روند بهره‌‌برداري از روبات‌ها و رضايت كارفرمايان از آنها در صنايع برشمرد؛ اول اين‌كه روبات قادر به كار كردن در شرايطي است كه براي انسان ناامن و گاهي غيرممكن است، دوم اين‌كه روبات هزينه كمتري از لحاظ دستمزد به كارفرما تحميل مي‌كند و از طرف ديگر بازده كاري بالاتر و باثبات‌تري دارد و در آخر اين‌كه روبات قادر به انجام دقيق و مكرر دستورات در 24 ساعت شبانه‌روز است؛ كاري كه انتظار انجام آن از يك انسان در اين كيفيت، تقريبا غيرممكن به نظر مي‌رسد.
اين گزارش نتيجه مي‌گيرد كه رشد صنايع با تكنولوژي بالا مانند الكترونيك، نيمه‌هادي‌ها و داروسازي بيشرفته به ميزان قابل توجهي به روبات‌ها بستگي دارد. آنها نياز دارند تا روبات‌ها با ارائه كيفيت مورد نياز، دقت، سرعت و قابليت رديابي مناسب كه نمي‌توان با نيروي كار انساني به آن رسيد، امكان توليد بيشتر و بهتر را ميسر گردانند.
طبق اين گزارش، روبات‌ها به عنوان پرستاران آينده بشر، تاخت و تاز بزرگي را در بخش بهداشت و درمان و مراقبت از سالمندان و بيماراني كه نياز به خدمات حمايتي دارند به راه خواهند انداخت.

روبات‌ها به همين ترتيب در آينده نقش مهمي در حمل و نقل و ارائه خدمات خانگي، بازي و همچنين كمك به حفاظت از منازل و دفاتر كار، امنيت مرزها و نظارت بر محيط زيست ايفا خواهند كرد.
در اين گزارش، تاثير مثبت روبات‌هاي صنعتي بر اشتغال با تمركز مطالعاتي بر شش كشور برزيل، چين، آلمان، ژاپن، كره جنوبي و ايالات متحده آمريكا به عنوان نمايندگاني از اقتصاد جهاني انجام شده است.

optoiq

DΔRK
02-12-2011, 13:05
رقابت در خلق روبات‌هاي مدرن‌تر و تواناتر در سطح كمپاني‌هاي بزرگ بشدت ادامه دارد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رقابت سخت و دستاوردهاي فراوان باعث شده تا هر ساله شاهد برگزاري نمايشگاه‌هاي مختلفي در بخش ربات‌هاي صنعتي باشيم.

در اين ميان iRex يكي از مهم‌ترين آنهاست. روبات‌هاي ويژه كار در كارخانه‌ها با چهره‌ها و توانايي‌هاي خاص موجب شگفتي بازديدكنندگان از نمايشگاه بين‌المللي روباتيك در توكيو (International Robot Exhibition (iRex شدند.

امسال حدود 300 شركت در اين نمايشگاه حضور داشتند و ساخته‌هاي روباتيك خود را در معرض نمايش قرار دادند، در اين بين جاي پاي موسسات قدرتمند و روبات‌هاي خاص آنها مانند كمپاني FANUC و Yaskawa بسيار جالب توجه بود.
با توجه به كمبود انرژي الكتريكي در اثر ويراني نيروگاه اتمي فوكوشيما در زلزله سال جاري در ژاپن، رويكرد اصلي در طراحي و ساخت اين روبات‌ها مصرف كمتر انرژي الكتريكي بوده است.

يكي از ربات‌هاي جذاب در اين نمايشگاه نسخه نمايشي Nextage از روبات‌هاي ساخته شده توسط صنايع Kawada بود. روباتي كه قرار است به عنوان كارگر ماهر عمراني در كارگاه‌هاي پلسازي آينده كار كند.
موسسه ملي علوم صنعتي پيشرفته و فناوري ژاپن (AIST)، روبات خود را كه دقيقا شبيه به يك زن مي‌ماند را با قابليت‌هاي جديدتري ارائه داده است.

اين نسخه به‌روز شده نسبت به روبات‌هاي انسان‌نماي ديگر مي‌تواند بسيار شبيه‌تر به انسان راه برود.

اين ربات كه شباهت‌هاي بسياري به انسان دارد در گذشته براي شبيه‌سازي كارهاي درماني و كمك به پزشكان كم‌تجربه براي آموزش بهتر مسائل پزشكي مانند دندانپزشكي مورد استفاده قرار مي‌گرفت.
شركت‌هاي سوبارو و سوميتومو نيز روبات‌هاي خاصي را براي تميز كردن ساختمان‌هاي بلند و برج‌ها ارائه كردند.

ربات‌هايي كه داراي قد بلندي بوده و با توجه به باريكي خود براحتي در لابه‌لاي ديوارها حركت كرده و با سر به زيري تمام نظافت مي‌كند.

اين ربات‌هاي قدبلند زمان نظافت نماي خارجي برج‌هاي بلند را به نصف زمان كار انساني كاهش داده‌اند. اين روبات داراي سنسورهاي مختلف منبع‌ياب، سنجش ارتفاع و بسياري از فناوري‌هاي نوين ديگر است كه به آن اجازه مي‌دهد وظايف محول شده را بخوبي انجام دهد.

اين نمايشگاه هرساله در ژاپن برگزار مي‌شود و شركت‌هاي مختلف روباتيك در آن به عرضه و فروش روبات‌ها و ارائه تكنولوژي‌هاي نوين خود مي‌پردازند.

منبع: cnet

Hasan.M
03-12-2011, 11:47
دانشمندان یک پروژه اروپایی که یک محقق ایرانی نیز سرپرستهای یکی از تیمهای شرکت کننده در آن است، روباتی را توسعه داده اند که قادر است در انجام فعالیتهای روزانه به سالمندان کمک کند.به گزارش خبرگزاری مهر، سالمندانی که به تنهایی زندگی می کنند، به زودی می توانند از روباتی استفاده کنند که به آنها در انجام فعالیتهای روزانه کمک خواهد کرد و قادر خواهد بود به روشی طبیعی با آنها ارتباط برقرار کند.
این روبات با عنوان Care-O-bot 3 که درحال حاضر در فاز آزمایش قرار دارد، ثمره یک پروژه اروپایی به نام " Accompany" (همراهان روباتیک قابل قبول برای سالهای پیری) است که با بودجه کمیسیون اروپا و همکاری موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی کشورهای مختلف اروپا است.
این روبات به زودی با گروهی از سالمندان در سه کشور فرانسه، انگلیس و هلند آزمایش خواهد شد. نتایج این آزمایش احتیاجات سالمندان، وظایفی که روبات باید انجام دهد و همچنین پذیرفته شدن آن در محیط خانگی را مشخص خواهد کرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آزمایش Care-O-bot 3 در سه کشور مختلف، حدود استفاده از آن را در فرهنگها و موقعیتهای متفاوت نشان خواهد داد.
یکی از تیمهایی که در این پروژه اروپایی شرکت کرده اند محققان دانشگاه هرتفوردشایر انگلیس هستند که سرپرستی تیم آنها را "فرشید امیرعبدالهیان"، دانشمند ایرانی، مدرس ارشد سیستمهای سازگار و متخصص توانبخشی روباتیک این دانشگاه به عهده دارد.
در طول سه سال فعالیت این پروژه، محققان تیم امیرعبدالهیان تحقیقاتی را بر روی Care-O-bot 3 در خانه روبات دانشگاه هرتفوردشایر انجام خواهند داد.
این محقق ایرانی در این خصوص توضیح داد: "در این آزمایش از ارتباط میان کاربر و روبات انتظار داریم که روبات و کاربر به یکدیگر یک کمک متقابل ارائه کنند و کاربر تحت سلطه فناوری قرار نگیرد. هدف ما ترویج استفاده از روبات برای افزایش استقلال و کیفیت زندگی سالمندان است."

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در حقیقت، نقش تیمهای تحقیقاتی این پروژه که از مهندسان، طراحان و مختصصان تعاملات انسان- روبات تشکیل شده است طراحی مکانیزمهای تعامل میان سالمند و روبات و مطالعه بر روی راه حلهای موثر برای ایجاد روش تعامل طبیعی همراه با همدلی میان سالمندان و ماشین است و به گفته امیرعبدالهیان، هدف نهایی این تحقیقات، افزایش خود اتکایی سالمندان به منظور بهبود کیفیت زندگی آنها است.
پروژه ACCOMPANY از ماه قبل با بودجه 4 میلیون و 825 هزار و 492 یورویی کمیسیون اروپا آغاز شده است و تا 30 سپتامبر 2014 به کار خود ادامه خواهد داد.

منبع : خبرگزاري مهر

DΔRK
03-12-2011, 13:44
روبات‌های ژاپنی مدت‌هاست که جای خود را در زندگی اجتماعی مردم این کشور باز کرده‌ا‌ند. پژوهشگران آلمانی که پس از ژاپنی‌ها، از پیشگامان دانش روباتیک هستند هم به فکر طراحی روبات‌هایی هستند که قادرند با انسان همکاری کنند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش دويچه وله ، آلمان پس از ژاپن و پیش از آمریکا، دومین کشور پیشتاز جهان در زمینه علم روباتیک است. روبات‌های آلمانی در بخش‌های تحقیقاتی حتی از روبات‌های ژاپن هم پیش‌رفته‌تر ‌هستند.
فعالیت روبات‌ها در آلمان به مراکز تحقیقاتی و تولیدی محدود می‌شود. در حالی‌که در ژاپن حدود 370 هزار روبات در انجام کارهای منزل فعالیت می‌کنند. روبات‌های ژاپنی حتی در کاشت برنج یا پذیرش میهمانان در هتل هم جایی برای خود دست‌وپا کرده‌اند.

مسئله اصلي، پذیرش روبات‌ها است
تفاوت روبات‌های ژاپنی با روبات‌های غربی چیست؟ این روبات‌ها چه ظاهر و چه توانایی‌های دارند که مورد پذیرش قرار می‌گیرند؟
پروفسور هلگه ریتر و تیم همکاران او در "مرکز تکنولوژی اینتراکتیو" و "موسسه تحقیقاتی شناخت و روباتیک" در شهر بیله‌فلد آلمان به دنبال پاسخ این پرسش‌ها هستند.
این دو موسسه با بخش‌های مختلفی در دانشگاه بیله‌فلد همکاری نزدیک دارند. به عنوان مثال با بخش‌های اینفورماتیک، نورولوژی، فیزیک، زبا‌ن‌شناسی، روانشناسی، ورزش و پژوهشگران حرکت‌شناسی.
البته مرکز تکنولوژی اینتراکتیو ‌ بیله‌فلد سال‌هاست که با دو موسسه پیشگام در علم ‌روبوتیک در دانشگاه اوزاکای ژاپن هم همکاری نزدیکی دارد. هر چه باشد در شهر هشت میلیون‌نفری اوزاکا ایده‌ها سریعتر به واقعیت تبدیل می‌شوند.
پروفسور ریتر معتقد است که در آینده نزدیک روبات‌ها در جوامع غربی هم جای خود را باز خواهند کرد. این پروفسور 52 ساله معتقد است که می‌توان از روبات‌ها برای انجام کارهای بدنی سخت استفاده کرد تا انسان‌ها فرصت بیشتری برای کارهای مهم‌تر مثل ابراز احساسات، همدری یا همراهی داشته باشند.

چهره‌ و رفتاری شبیه انسا‌ن‌
یک نکته در پذیرش روبات ها ظاهر آنهاست و البته این‌که چه توانایی‌های دارند.
در این دو مورد، پژوهشگران آلمانی موسسه شناخت و روباتیک با همکاران ژاپنی خود اتفاق ‌نظر دارند.
البته پروفسور هیروشی ایشیگورو ژاپنی معتقد است چهره روبات‌ها باید تا جایی که ممکن است به ظاهر انسان شبیه باشد.
پروفسور هیروشی ایشیگورو که همواره لباس سیاه برتن دارد، با روبات های دو قلوی خود که چهره اي بسیار شبیه به چهره خود او دارند به شهرت جهانی رسید.

روبات دیگر او ژنویید هم به حدی شبیه انسان است که با یک نگاه نمی‌توان تشخیص داد که او نه یک دختر خانم بلکه یک روبات است.
پروفسور ایشیگورو البته در ساخت روبات جدید خود "تله‌نوئید" زمان کمتری صرف ظاهر او کرده و ظرافت کمتری در انتخاب مو یا اعضای بدن به کار برده است. نکته مهم‌ اما توانایی این آد‌م آهنی است که قرار است در آینده جایگزین تلفن‌های همراه شود.

نقش مهم یادگیری در همکاری با انسان
برقراری ارتباط میان انسان و ماشین مسئله مهمی است که پژوهشگران آلمانی اکنون بر آن تمرکز کرده‌اند. روبات تازه پژوهشگران آلمانی که فلوبی نام دارد با صورتی گرد، چشم‌ و ابرو و پلک‌های متحرک می‌تواند احساسات خود مثلا شادی، ناراحتی، ترس یا تعجب را نشان دهد.
علاوه بر ظاهر، رفتار روبات‌ها هم در پذیرش آن‌ها از سوی انسان‌ها نقش مهمی بازی می‌کند.
روبات‌ها هر چه مستقل‌تر عمل کنند سریعتر جای خود را بازمی‌کنند.
البته مهمترین گام، یادگیری سریع است. روبات‌ها برای همکاری نزدیک با یک انسان باید او را بشناسند و دستکم نامش را یادبگیرند.

Hasan.M
08-12-2011, 16:46
سرپرست تیم روباتیک دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه روباتهای فوتبالیست سایز کوچک عرضه شده از سوی اعضای تیم طراحی و ساخته شدند، گفت: علی رغم موفقیت این تیم در هفتمین نسل از بخش مکانیکی و نهمین نسل بردهای الکترونیکی، به دلیل عدم حمایت دانشگاه در آستانه انحلال قرار دارد.سید محمد فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به روباتهای طراحی شده در این تیم، افزود: تیم ایمورتال (Immortals)دانشگاه علم و صنعت در زمینه طراحی و ساخت روباتهای فوتبالیست سایز کوچک فعالیت خود را آغاز کرد.

سرپرست تیم روباتیک دانشگاه علم و صنعت، با بیان اینکه طراحی در بخشهای الکترونیک، مکانیک و هوش مصنوعی این روباتها توسط اعضای تیم انجام شده است، اظهار داشت: با توسعه طراحی روباتهای تولید شده تاکنون موفق به ارائه هفتمین نسل بخش مکانیکی و نهمین نسل بخش الکترونیک این روباتها شدیم.
به گفته وی بخش الکترونیکی روباتها شامل بردهای الکترونیکی برای کنترل و بخش مکانیکی شامل نحوه شوت زدن مستقیم و هوایی، ارتفاع شوت و دریافت توپ می شود.

فاضلی با بیان اینکه نیروی مورد نیاز این روباتها از طریق باتریهای لیتیومی پلیمری تامین می شود، ادامه داد: این باتریها 17.8 ولت است که پس از یک ساعت کار باید نیاز به شارژ و یا تعویض دارد.

وی با اشاره به موفقیتهای روباتهای طراحی شده در تیم ایمورتال دانشگاه علم و صنعت، خاطر نشان کرد: روباتهای طراحی شده در مسابقات ایران اوپن 2010 مقام سوم و در مسابقات جهانی روبوکاپ 2010 سنگاپور در بخش فنی مسابقات رتبه سوم جهانی را کسب کرد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سرپرست تیم روباتیک دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در رقابتهای روبوکاپ 2011 این تیم موفق به کسب مقام نایب قهرمانی شدند، اضافه کرد: تیم روباتیک دانشگاه علم و ‌صنعت در رقابت های جهانی روبوکاپ 2011 ترکیه به مقام نائب قهرمانی جهان در لیگ روباتهای فوتبالیست سایز کوچک دست یافت.

وی توضیح داد: تیم Immortals دانشگاه علم و‌ صنعت در گروه C این مسابقات با تیمهایی از کشورهای ژاپن، برزیل، آلمان و کلمبیا به رقابت پرداخت که در این لیگ تیم skuba تایلند رتبه اول، تیم Immortals دانشگاه علم وصنعت رتبه دوم و تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین رتبه سوم شدند.

در بازی پایانی این لیگ نیز تیم دانشگاه علم و صنعت با گذشتن از تیم تایلند به نائب قهرمانی جهان دست یافت.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تیم ایمورتال دانشگاه علم و صنعت در مسابقات روباتیک جهانی ترکیه 2011

فاضلی با تایید این خبر که تیم ایمورتال در آستانه انحلال قرار دارد، یادآور شد: علی رغم دستاوردهای خوبی که تیم ایمورتال دانشگاه علم و صنعت کسب کرده است ولی حمایتی از سوی دانشگاه ارائه نمی شود.

وی با بیان اینکه هر تیم برای شرکت در لیگ روباتهای فوتبالیست باید 5 روبات را وارد زمین مسابقه کند، افزود: برای این منظور هر تیم حدود 10 تا 12 روبات همراه خود دارد تا در صورتی که روباتها با مشکلی برخورد کردند، روباتهای جایگزین همراه داشته باشند.

فاضلی با بیان اینکه این تیم تنها 7 روبات با خود به همراه داشت، ادامه داد: هزینه های طراحی و ساخت روباتها از سوی اعضای تیم تامین شد و حمایتی از سوی دانشگاه دریافت نشد

DΔRK
12-12-2011, 14:24
فناوري روبات‌هاي پرنده در سال‌هاي اخير و بويژه در پنج سال گذشته پيشرفت قابل توجهي داشته است به طوري كه هم‌اكنون روي ايده‌هايي كار مي‌شود كه نتيجه آنها فناوري‌هايي همچون روبات‌هاي نظامي و شناسايي پرنده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اكثر روبات‌هاي پرنده مجهز به موتورهايي هستند تا با تكيه بر آنها به پرواز درآيند، اما اين روش محدوديت‌هايي را براي روبات پرنده ايجاد مي‌كند.

محدوديت در قدرت مانوردهي بخصوص در فضاهاي محدود ازجمله مشكلاتي است كه در استفاده از اين نوع سيستم‌هاي پروازي وجود دارد.
به تازگي گروهي از محققان با آگاهي از اين محدوديت‌ها، روبات پرنده جديدي موسوم به Nano Hummingbird طراحي و ساخته‌اند كه قابليت‌هاي پروازي فوق‌العاده‌اي دارد.

اين روبات پرنده كه قادر است در هر ثانيه بين 20 تا 40 بار بال بزند، مي‌تواند با تغيير زاويه و شكل بال‌هاي نازك و سبك خود، در مسير حركتي جديدي قرار گيرد.

گذشته از آن، قابليت درجا بال زدن تا 11 دقيقه را نيز دارد. اين روبات به اندازه كافي كوچك است تا از چارچوب پنجره يا فضاهاي محدود نظير آن عبور كند.

اين قابليت مهم به طراحان امكان نصب ميكروفن يا دوربين‌هاي كوچكي را روي آن مي‌دهد.
اين پرنده كوچك همچنين از ثبات پروازي بسيار خوبي برخوردار است به طوري كه حتي در محيط‌هايي كه باد شديدي مي‌وزد به راحتي به پرواز خود ادامه مي‌دهد.
پروژه ساخت اين روبات فعلا در مرحله پيش‌توليد و ساخت نمونه‌هاي اوليه قرار دارد. طراحان اين روبات در حال بررسي براي افزودن قابليت‌هاي بيشتري به آن هستند.

پيش‌بيني مي‌شود از اين فناوري نوين در كاربردهاي متنوعي همچون ماموريت‌هاي شناسايي در محيط‌هاي سخت و دور از دسترس كه پرواز و مانور روبات‌هاي پرنده فعلي در آن دشوار است، استفاده شود.

PopSci

wichidika
13-12-2011, 20:12
روباتی 59سانتیمتری با تسلط بر هشت زبان نسل جدید روبات انسان نما و کوچک NAO نسبت به نسل قدیمی بسیار هوشمندتر است و بهبودهای سخت افزاری و نرم افزاری در آن منجر به ایجاد رفتارهای انسانی تری در این روبات شده به طوریکه روبات NAO می تواند به هشت زبان صحبت کند. به گزارش خبرگزاری مهر، روباتهای NAO پیش از این نیز به واسطه هوش و توانایی های خیره کننده خود به شهرت زیادی رسیده بودند و در حدود دو هزار روبات NAO با اهداف تحقیقاتی و آموزشی در سرتاسر جهان مورد استفاده مراکز افراد مختلف قرار دارند.
با این همه گروهی از محققان روباتیک با افزودن به توانایی های این روباتهای انسان نمای دوست داشتنی نسخه ای هوشمندتر از آنها را ارائه کرده اند. محققان موسسه روباتیک "آلدباران" که نسل جدید این روباتها را آماده کرده اند، امیدوارند روزی را ببینند که این روباتها به شیوه ای کارامدتر مورد استفاده انسانها قرار گیرند. توانایی های جدید این روبات، آن را از انطباق پذیری بالاتری برخوردار کرده و روبات را برای کمک رسانی و همکاری با کودکان اوتیسمی و سالمندان آماده کرده است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ظاهر روباتهای نسل جدید NAO تغییری پیدا نکرده است و تغییرات این روبات درونی است. نسل جدید این روبات اکنون از توانایی محاسباتی بالاتری برخوردار است و توانایی های چند فعالیتی آنها به واسطه پردازشگر اتم 1.6 گیگاهرتزی آن بهبود قابل توجهی یافته است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در عین حال قدرت بینایی NAO با استفاده از دوربینهای HD و توانایی در پردازش تصاویر مشاهده شده به صورت همزمان ارتقا پیدا کرده است. به این شکل قدرت شناسایی چهره و اجسام در این روباتها حتی تحت شرایط نوری متغییر نیز بهبود قابل مشاهده ای یافته است. از جمله دیگر قابلیتهای افزوده شده به این روبات می توان به حسگر صوتی، دو فرستنده و گیرنده فروسرخ، 9 حسگر لمسی و هشت حسگر فشار اشاره کرد. تمامی این ابزارها در کنار یکدیگر بر روی قدرت موقعیت یابی و مسیریابی روبات نیز تاثیرگذار بوده اند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
NAO از چهار میکروفن برخوردار است که به او امکان می دهد منبع اصوات را شناسایی کند. نرم افزار جدید تشخیص صوت در این روبات می تواند جملات را تشخیص داده و یا یک تک واژه را از کل واژه های یک جمله جدا کند. همچنین NAO در سخن گفتن به هشت زبان تسلط دارد و همراه خوبی برای مکالمه و گفتگو است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همچنین افزوده شدن سیستم پیشگیری از برخورد اعضای بدن با یکدیگر، بهبود مکانیزم کنترل لمسی و الگوریتمی برای راه رفتن قابل انطباق با محیط به حفظ تعادل و دیگر مهارتهای حرکتی این روبات 59 سانتیمتری کمک بزرگی کرده است. در صورتی که انحراف شدیدی در زاویه حرکت روبات احساس شود تمامی فعالیتهای حرکتی روبات متوقف شده و روبات از اندامهای بدنش برای محافظت از خود در برابر ضربه ناشی از برخورد با زمین استفاده خواهد کرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بر اساس گزارش گیزمگ، محققان اکنون در حال تکمیل کردن محتوی آموزشی این روبات هستند تا روزی بتواند با دانش آموزان در تعامل باشد و یا از آن در کاربردهای مرتبط با سلامت فیزیکی بدن استفاده شود.

DΔRK
14-12-2011, 13:33
همزمان با برگزاری نمایشگاه الکامپ هفدهم، جوایز برندگان مسابقات چهارجانبه روباتیک با عنوان مسابقات لیگ روبات‌های فوتبالیست اهدا شد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این مسابقات همزمان با برپایی نمایشگاه بین‌المللی تلکام2011 بین چهار تیم از دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، صنعتی امیر کبیر، شاهد و شهید بهشتی برگزار شده بود و توانمندی‌های روبوتیک دانشگاه‌های ایران در معرض دید بیش از 79هزار بازدیدکننده این نمایشگاه قرار گرفت.
براین اساس، تیم EMMORTALS ( به معنای فناناپذیرها) از دانشگاه علم و صنعت ایران به مقام قهرمانی مسابقات چهارجانبه روباتهای فوتبالیست رسید و برنده جایزه نقدی 50 میلیون ریالی شد.
تیم پارسیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به نائب قهرمانی و تیم امید دانشگاه شاهد و تیم CYROS ( کوروش) دانشگاه شهید بهشتی به مقامهای بعدی این مسابقات رسیدند و از سوی حامی این مسابقات جوایزی به اعضای این تیمها اهدا شد.
در این مراسم، یکی از مسئولان مسابقات بین‌المللی آزاد کمیته ملی روبوکاپ ایران درباره هدف از برگزاری این مراسم گفت: کمیته ملی روبوکاپ ایران، به عنوان بزرگترین مجموعه غرب آسیا، این مسابقات را از شش سال گذشته هدف قرار داده و هر سال تعداد تیم‌های ثبت‌نامی کشور رو به افزایش است که نشان می‌دهد این علم بین پژوهشگران، مردم و صنعت مورد استقبال قرار گرفته است.
این مراسم با حضورجمعی از اعضای کمیته ملی روبوتیک ایران در مجموعه نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

DΔRK
16-12-2011, 14:37
روبات انسان نمای چیني در نمایشگاه چونگ کینگ با به چالش کشیدن روبات های مشابه ژاپنی شگفتی بازدیدکنندگان را برانگیخت.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سال ها است که واژه روبات همواره تداعی گر سرزمین آفتاب تابان است به ویژه ساخت روبات های انسان نمایی که ظاهری بسیار شبیه به ظاهر انسان دارند و قادرند حالات چهره یک انسان واقعی را تقلید کنند در تخصص ژاپنی ها بوده است.
اکنون به نظر می رسد که چینی ها در تلاشند در این عرصه به رقابت با ژاپنی ها بپردازند. در این راستا، در نمایشگاه روباتیک «چونگ کینگ» از نمونه آزمایشی یک روبات انسان نمای چینی رونمایی شد که به خاطر شباهت بالایی که به انسان دارد توانست شگفتی بازدیدکنندگان را برانگیزد.
نمایشگاه روباتیک چونگ کینگ از سوم دسامبر در شهر «لیانگ جیانگ» واقع در «چونگ کینگ» چین آغاز به کار کرده است.
در این نمایشگاه صدها روبات پیشرفته در چهار مقوله صنعت، خدمات، پزشکی و سرگرمی به نمایش گذاشته شده اند.
ارزش تولید روبات ها در منطقه «چونگ کینگ» که با عنوان پایتخت روباتیک چین شناخته می شود تا سال 2015 به 23.4 میلیارد دلار خواهد رسید.

wichidika
03-01-2012, 21:05
در عراق و افغانستان رخ داد؛ مرگ روباتی که 19 بمب را خنثی کرد/ برگزاری مراسم تدفین برای یک روبات روبات کوچکی که در عراق و افغانستان توانسته بود 19 بمب را به تنهایی خنثی کند، در نهایت در یک انفجار متلاشی شده و بسیاری از سربازانی که از این روبات برای خنثی سازی استفاده می کردند را اندوهگین ساخت. به گزارش خبرگزاری مهر، شاید روباتها هیچ احساسی نداشته باشند، اما انسانها نسبت به آنها علاقمند می شوند و از دست دادن آنها انسانها را ناراحت می کند. درست مانند روباتی به نام iRobot PackBot که در میان سربازان به "اسکوبی دو" شهرت داشت در عراق و افغانستان برای ردیابی و خنثی سازی بمبها به کار گرفته می شد.
سربازانی که این روبات را به عنوان یک همکار در گروهان خود داشتند، پس از انفجار روبات در حین یکی از عملیاتهای خنثی سازی و متلاشی شدن روبات، بسیار غمگین شده و برایش مداسم تدفین برگزار کردند.
این روبات 27 کیلوگرمی از دسته روباتهایی بود که برای شناسایی، اکتشاف و خنثی سازی بمب به کار گرفته می شد. این نوع از روباتها از چهار دوربین، یک بازوی مفصل دار دارای چنگک ویژه و ابزاری که به آنها امکان بالا رفتن از موانعی مانند پله ها را می دهد برخوردار هستند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
روبات متلاشی شده توسط واحد دفع و خنثی سازی نیروی دریایی آمریکا در عراق و افغانستان مورد استفاده قرار می گرفت و سربازان پس از هر ماموریت موفقیت آمیز خنثی سازی بمب بر روی آن خط نشانی می کشیدند. اما این روبات در آخرین ماموریت خود نتوانست جان سالم به در برده و در میان انفجار متلاشی شد.
بر اساس گزارش میل آنلاین، سربازان با روباتهایی که به آنها در خنثی سازی بمب کمک می کنند ارتباط عاطفی برقرار می کنند و حتی پس از نابودی آنها برایشان مراسم تدفین برگزار می کنند. با این همه بقایای روبات اسکوبی دو اکنون در موزه ای در بدفورد ماساچوست در کنار پلاکی که به وی اختصاص یافته به نمایش گذاشته شده است.

DΔRK
11-01-2012, 12:40
از سال‌ها قبل و با شروع مسابقات روباتیك معروف به «ROBOCUP» و با توجه به نیاز مبرم به امدادرسانی موثر به مصدومان هنگام وقوع زلزله، جنگ یا سایر بلایا، پژوهشگران علم روباتیك به برنامه‌ریزی مسابقاتی برای ساخت روبات‌های امدادگر پرداختند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ایده اصلی این مسابقات ساخت روبات‌هایی بود تا با كمك آنها امدادگران بتوانند در محل‌های غیرقابل عبور به جستجوی مصدومانی بپردازند كه در زیر آوار مانده‌اند.
دانشگاه‌های ایرانی نیز از سال‌های ابتدایی آغاز این مسابقات حضور فعالی در آنها داشته و سهم مهمی‌ در رونق این مسابقات داشته‌‌اند.
امروزه دانشگاه‌های بسیاری در ایران به فناوری و روش‌های ساخت روبات‌های امدادگر مجهز شده‌اند و ساخت این روبات‌ها و شركت در این‌گونه مسابقات را یكی از راه‌های آموزش علمی‌ و عملی دانشجویان خود می‌دانند و در كنار آن سعی بر بالا بردن توان فنی كشور در مقابله با حوادث طبیعی مانند زلزله دارند.
در این میان سری‌روبات‌های ناجی از مركز تحقیقات مكاترونیك دانشگاه آزاد اسلامی‌ واحد قزوین، یكی از مجموعه امدادگران روباتیك ایرانی هستند كه تا امروز در كارنامه خود بارها مقام اول مسابقات بین‌المللی روبوكاپ آزاد ایران و همچنین مقام‌های مختلف جهانی را ثبت كرده‌اند.
به همین دلیل با مهندس جعفر چگینی عضو هیات علمی ‌دانشكده برق، عضو كمیته فنی فدراسیون جهانی روبوكاپ و سرپرست تیم روبات امدادگر ناجی درباره ویژگی‌ها و چگونگی ساخت آخرین مدل امدادگر روباتیك ناجی مصاحبه‌ای انجام دادیم كه توجه شما را به آن جلب می‌كنیم.
این امدادگر روباتیك با این ظاهر خشنی كه از خود به نمایش گذاشته چه ویژگی‌هایی دارد كه مهرش به دل شما نشسته و شب و روز در حال تربیت و اصلاح آن هستيد؟
روبات «ناجی4» یك روبات كنترل دستی است، یعنی روباتی است كه توسط اپراتور كنترل می‌شود.«ناجی4» توانایی عبور از سطوح ناهموار را دارد و دارای بازوی روباتیك است كه می‌توان در مواقع اضطراری و با كنترل از راه دور از این بازو به عنوان دست مهربان یك پزشك استفاده كرد و جان انسانی را نجات داد.«ناجی4» هرچند ساختار و شمایلی همچون تانك دارد اما بسیار حرف گوش‌كن است و می‌توان از راه دور و توسط پایگاه‌های زمینی یا حتی ماهواره آن را كنترل كرد. بچه دقیق و منظمی ‌هم است و هر كاری به او محول شود با دقت بی‌نظیر چند میلی‌متری انجامش خواهد داد. سنسورها و دوربین‌های مختلف دارد كه به او در پیمودن مسیر و انجام دستورات كمك می‌كنند.
همچنین به نوعی چشم و گوش امدادگران واقعی در زیر آوار است و اپراتور روبات می‌تواند هشت تصویر را به طور همزمان از طریق روبات دریافت كند و با داشتن ایده كاملی از شرایط و موقعیت مصدوم، تصمیم‌گیری كند. این بچه ما البته كمی‌ هم شكمو است و هر دو ساعت یك بار باید باتری‌های آن را شارژ كرد. ضمنا بازوی روباتیك «ناجی4» ما به عنوان یكی از بهترین بازوهای مسابقات جهانی امسال انتخاب شد كه تماما توسط اعضای تیم ما در مركز تحقیقات مكاترونیك دانشگاه آزاد اسلامی‌ واحد قزوین طراحی و ساخته شده است.
نمونه مشابه این بازو در دنیا با قیمتی حدود 100 هزار دلار ساخته و فروخته می‌شود. این بازوها دارای كاربردهای بسیاری در صنایع، امور پژوهشی، درمانی و امدادرسانی است. یكی از ویژگی‌های مهم این بازو درجات آزادی بسیار آن است كه باعث راحتی حركت و انعطاف‌پذیری بیشتر بازو برای اجرای ماموریت محول‌شده به آن می‌شود. مچ این بازو نیز بسیار خوب طراحی شده به گونه‌ای كه می‌تواند در زوایای مختلف حركت كند.
این بازو با این همه مشخصات عالی به چه درد مصدومی‌ می‌خورد كه زیر آوار مانده است؟
در محل‌هایی كه حادثه‌ای رخ داده گاهی نیاز است این بازو وارد دالان‌هایی شود و به كمك دوربین‌هایی كه روی آن قرار داده شده، بتواند محل را دقیق‌تر جستجو كند یا زیر آوار را ببیند یا حتی بسته‌های حیاتی اولیه مثل یك بطری آب یا داروهای خیلی ضروری و حیاتی را حمل كرده به مصدوم برساند تا گروه‌های امدادی بتوانند بعد از پاكسازی و سر فرصت آن مصدوم را نجات دهند.«ناجی4» بعد از وارد شدن به محل حادثه می‌تواند نقشه محل را با كمك سنسورهای پیشرفته خود تهیه كند و با ارائه محل دقیق مصدومان، كمك مهمی ‌برای امدادگران در محل حادثه باشد. روبات‌هایی مانند «ناجی4» در حال حاضر كنار نیروهای امدادی در سراسر جهان در حال انجام ماموریت‌های امداد و نجات هستند.
خب با این حساب به نظر می‌رسد تنها شغلی كه شما می‌توانید برای فرزند روباتیك خود متصور باشید، امدادگری در زمان وقوع زلزله یا هر بلای طبیعی دیگری باشد.
نه، اصلا این طور نیست. این روزها روبات‌هایی مثل ناجی حتی در نیروهای پلیس و ارتش‌های جهان نیز به خاطر قابلیت‌های بی پایان این دسته از روبات‌ها حضور دارند. از نمونه‌های مختلف آن برای انواع عملیات ضدتروریستی، ضدگروگانگیری و اهداف نظامی‌ بهره می‌برند. برای مثال می‌توانید تصور كنید كه نزدیك شدن به یك بمب كارگذاری شده در شهر چقدر می‌تواند برای نیروهای آموزش دیده و ارزشمند پلیس خطرناك باشد. در آن موقع ناجی مثل فرشته نجات از راه می‌رسد و پلیس می‌تواند در حالی كه صدها متر دورتر از محل بمب‌گذاری در یك كابین امن نشسته است، ناجی را به جنگ بمب فرستاده و مراحل خنثی‌سازی اولیه را با بازوی روباتیك پیشرفته آن انجام دهد. به دلیل توقعات بالایی كه از این‌گونه روبات‌ها انتظار می‌رود، در طراحی آنها پایداری از لحاظ الكتریكی، مكانیكی و ارتباطی اهمیت بسیار بالایی دارد.
آیا به غیر از سری روبات‌های ناجی، آزمایشگاه شما روبات امدادگر دیگری را نیز ساخته است كه ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد؟
بله به غیر از روبات‌های هدایت دستی، سری دیگری از روبات‌های امدادگر نیز در مركز ما ساخته می‌شود كه به روبات‌های امدادگر خودمختار مشهورند. البته این روبات‌ها هنوز برای عملیاتی شدن راهي طولانی در پیش دارند. این‌گونه روبات‌ها به صورت كاملا خودكار و بدون نیاز به اپراتور، وارد زمین مسابقه شده و مصدومان را كشف می‌كنند و روی نقشه‌ای كه ارائه می‌دهند محل دقیق مصدومان را مشخص می‌كنند، البته زمین مسابقه این‌گونه روبات‌ها بسیار ساده‌تر از زمین روبات‌های هدایت دستی است، زیرا هنوز در ابتدای كار هستند.
روبات هدایت دستی با توجه به وجود اپراتور چه پردازش‌ها و پروسه‌های هوشمندی را خودش انجام می‌دهد و از چه حسگرهایی استفاده می‌كند؟

چگيني: ما یك سنسور لیزری روی روبات داریم كه پرتوهای لیزر را با سرعت بسیار بالا به اطراف پخش می‌كند و با دریافت انعكاس آنها و بررسی فواصل اندازه‌گیری شده می‌تواند به صورت دو‌بعدی و سه‌بعدی نقشه دیواره‌ها و وضعیت اطراف روبات را ارائه كند



مهم‌ترین بخش هوشمند روبات هدایت دستی روش تهیه نقشه محیط است، ما یك سنسور لیزری روی روبات داریم كه پرتوهای لیزر را با سرعت بسیار بالا به اطراف پخش می‌كند و با دریافت انعكاس آنها و بررسی فواصل اندازه‌گیری شده می‌تواند به صورت دو‌بعدی و سه‌بعدی نقشه دیواره‌ها و وضعیت عوارض اطراف روبات را ارائه كند. این بخش نیازمند این است كه روی روبات پردازنده‌هایی جهت آنالیز دیتاهای دریافتی از سنسورها موجود باشد و این كار یك مساله پیچیده در بخش هوش و الگوریتم‌های كنترلی روبات است.
خوب است بدانيد كه ما جزء معدود تیم‌هایی هستیم كه این فعالیت را بخوبی انجام می‌دهیم. برای درك بهتر موضوع و سختی این مرحله به این نكته توجه كنید كه روبات ما در یك نقطه نمی‌ایستد، بلكه مدام در حال حركت است و موقعیت آن به نسبت محیط اطراف تغییر می‌كند پس باید قابلیت و هوشمندی ارائه مسیر دقیق حركت و نقشه مناسب را با استفاده از انواع سنسورهای تشخیص موقعیت، سنسور لیزری و پردازش‌های هوشمند داشته باشد.
یكی دیگر از حسگرهای این روبات كه در تهیه نقشه‌ها بسیار كاربرد دارد، حسگر ژیرسكوپ است، به عنوان مثال فكر كنید روبات محل یك میز را در نقشه مشخص می‌كند، لحظه بعد روبات می‌چرخد جای میز كه نباید عوض شود، در نقشه هم‌زمانی كه روبات روی صفحه فرمان می‌دهد، اپراتور باید چرخش روبات را نسبت به محیط احساس كند كه این سنسور میزان چرخش روبات را مشخص می‌كند و با تركیب مجموعه اطلاعات این سنسورها در پردازنده‌ای كه توسط متخصصان هوش و برنامه‌نویسان به الگوریتم‌های هوشمند مجهز شده با سرعت بالایی این اطلاعات تحلیل می‌شود.
حركت این روبات توسط چه حسگری مشخص می‌شود؟ اگر چرخ‌های این تانك مهربان شما در جا بچرخد، چطور میزان دقیق تغییرات را متوجه می‌شوید؟
حركت روبات توسط سنسورهایی به نام انكودر قابل ارزیابی است، توسط فیدبك‌هایی كه از این سنسورها دریافت می‌شود و با تركیب اطلاعات شتاب‌سنجی كه كه در داخل سنسور ژیرسكوپ ما قرار دارد، حركت روبات و میزان آن نیز مشخص و تاثیر در جا چرخیدن چرخ‌های روبات به این ترتیب حذف می‌شود. درست است كه ما به روبات می‌گوییم برای مثال 5 متر به جلو برود، ولی كامپیوتر روبات برای محاسبه این 5 متر به میزان چرخش چرخ‌های خود وابسته نیست و بر اساس سرعت واقعی خودش كه توسط شتاب‌سنج‌ها اندازه‌گیری می‌شود، مسافت طی شده را محاسبه می‌كند.
حالا سوال اساسی این است كه ناجی چطور انسان را در محیط تشخیص می‌دهد و برای مثال فرق بین یك عروسك و یك بچه را چگونه درك می‌كند؟ همچنین در امدادرسانی خیلی مهم است كه یك ارزیابی اولیه از مصدومان داشته باشیم تا به مهم‌ترینشان در اول رسیدگی شود. ناجی تفاوت بین یك فرد مرده یا زنده را چگونه تشخیص می‌دهد؟
این روبات‌ها توسط سنسورهایی كه برای تشخیص انسان روی آنها نصب می‌شود، سنسورهایی مانند حسكر دما و حسگر گاز دي‌اكسيد كربن به تشخیص انسان و وضعیت مصدوم می‌پردازند. همچنین این روبات با استفاده از پردازش تصاویر ارسالی از دوربین‌ها و دوربین ویژه حرارتی خود می‌تواند وضعیت و محل مصدوم را گزارش كند. به عنوان مثال وقتی دمای محیط 25 درجه است و دمای بدن شما 37 درجه در دوربین حرارتی این روبات رنگ اطراف بدن شما با رنگ محیط بسیار متفاوت است و از طریق این ویژگی به شناسایی كمك می‌كند.
فعالیت در این مركز به چه صورت است؟ دانشجویان چگونه وارد تیم طراحی می‌شوند و اصولا چه فایده‌ای برای آنها خواهد داشت، اگر وقت و انرژی خود را در آزمایشگاه صرف كنند؟
فعالیت در این مركز تحقیقات به صورت داوطلبانه است و ما در اول هر ساله تحصیلی با ارائه فراخوان و دعوت از دانشجویان علاقه‌مند و با انجام مصاحبه افراد مد نظر را برای فعالیت و آموزش انتخاب می‌كنیم، البته تعداد پذیرش افراد به ظرفیت مورد نیاز تیم در آن سال بستگی دارد.
دانشجویانی كه در این آزمایشگاه فعالیت می‌كنند، شانس و وقت این را دارند كه با سنسورها و پردازشگرهای خاصی كه شاید در كمتر جایی دسترسی به آن امكان داشته باشد كار كنند، همین برای این افراد یك رزومه خاصی در زمان فارغ‌التحصیلی به همراه خواهد داشت، این دانشجویان در كنار افراد باتجربه‌تر ضمن آشنایی با اصول كارگروهی این شانس را نیز خواهند داشت تا در یك آزمایشگاه پیشرفته كه از نظر من خودش یك دانشگاه بزرگ است، رایگان بهره‌مند شوند.

DΔRK
11-01-2012, 12:56
دانشمندان آمریکایی روبات چهار چرخ دم داری را ساختند که با الهام از دم مارمولک‌ها می تواند پایداری بدن خود را در زمان حرکت حفظ کند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مارمولک‌ها در زمان انجام جهش‌های آکروباتیک از دم خود برای تطبیق بدن با نوع حرکت استفاده می کنند.
اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی روبات چهار چرخ کوچکی را ساختند که مجهز به یک دم هوشمند است که پایداری این روبات را در انجام حرکات مختلف افزایش می دهد.
نتایج این تحقیقات راهی به سوی ساخت نسل جدیدی از روبات‌های متخصص باز می کند که می توانند در مسیرهای حادثه آفرین و در موقعیت‌های امدادرسانی کمک کنند.
براساس گزارش نیچر، این دانشمندان با افزودن یک دم به یک روبات ماشینی به نام Tailbot کشف کردند که به کمک این دم، Tailbot توانایی بالاتری در سازگار کردن وضعیت بدن خود به دست می آورد.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما برای اولین بار نشان دادیم که مارمولک‌ها دم خود را به طرف بالا یا پایین تکان می دهند تا چرخش بدن در جهت مخالف را خنثی کند و آنها را در شرایط پایداری نگه دارد."
چندی پیش نیز دانشمندان دانشگاه سایمون فراسر در کانادا با الهام از پاهای مارمولک خانگی موفق شدند روباتی را بسازند که توانایی بالا رفتن از صافترین دیوارها را دارد.
این روبات که با عنوان سکوی TBCP-II شناخته می شود، 240 گرم وزن دارد و می تواند بدون هیچ مشکلی از زوایایی که سطوح را از هم جدا می کنند عبور کند و بر روی یک صفحه عمودی بسیار صاف با سرعت 3.4 سانتیمتر بر ثانیه حرکت کند.

سهیل ولف
09-12-2012, 18:09
هنگامی که سال 2007 میلادی به پایان رسید حدود 1 میلیون ربات صنعتی و 5.5 میلیون ربات خدماتی در سرتا سر جهان ( البته تا آنجا که انسانها توانسته اند دست پیدا کنند ) مشغول به فعالیت های مختلف بودند. آنها در کارخانه ها ، در مکان های خطرناك ، در بیمارستان ها ، در املاك شخصی ، در مکان های عمومی ، زیر آب ، زیر زمین ، در مزارع ، در آسمان وحتی در فضا بودند . می بینید ربات ها همه جا هستند ، آنها دیگر تبدیل به یک اقلیت قومی شده اند . جمعیتی که پیش بینی شده تا پایان سال 2011 به حدود 18.2 میلیون در کل جهان برسند . دنیا دارد تغییر می کند با سرعت بیشتر از آنچه ما فکر می کنیم.

بر طبق آخرین آمار فدراسیون بین المللی رباتیک IFR ، International Federation of Robotic که هر ساله در حوالی ماه اکتبر اعلام می شود و اطلاعاتی مربوط به جنبه های متفاوت جمعیت ربات در جهان را تا پایان سال قبل ار آن و البته پیش بینی هایی نسبت به آینده را اعلام می کند ، در سال 2011 ، 17 میلیون ربات خدماتی و 2/1 میلیون ربات صنعتی در جهان مشغول خواهند بود . ربات خدماتی از نظر این فدراسیون علاوه بر آنکه به هر ربات غیر صنعتی اطلاق می شود به دو دسته ی ربات های خدمات تخصصی ( مانند ربات جراح ، ربات مین یاب ، ربات نظامی ، ربات فضانورد و …) و ربات های خدمات شخصی ( مانند ربات نظافت کننده ، ربات چمن زنی ، ربات های سرگرم کننده و…) تقسیم می شوند.
واضح است که میزان استفاده از ربات ، چه صنعتی و چه خدماتی ، در یک کشور نسبت مستقیم با میزان توسعه و پیشرفت آن کشور در زمینه های مختلف دارد و نیک می دانیم که توسعه برای یک کشور باید همه جانبه باشد نه تک بعدی ! سازمان هایی در جهان وجود دارند که به ارائه آمار هایی کم و بیش مشابه در مورد وضعیت رباتیک و اتوماسیون در جهان می پردازند که مطالعه ی آنها ادعای فوق را اثبات می کند . این مقاله سعی می کند تا رویکردی صنعتی در قبال رباتیک و وضعیت آن در جهان و ایران ارائه دهد.
بر طبق اعلام دپارتمان آمار فدراسیون بین المللی رباتیک که ( اکتبر 2008 ) منتشر شد ، در سال 2007 نسبت به سال قبل از آن 114365 ربات جدید صنعتی در کارخانه های دنیا نصب شد . از نظر کمیت حدود 3% و از نظر ارزش حدود 11 % که معادل 6 میلیارد دلار آمریکا می باشد ، در بازار تجارت رباتهای صنعتی رشد به وجود آمده است. اما مطالعات نشان می دهد اگر به بازار فروش ، سیستم های مهندسی ، نرم افزار ، قطعات جانبی و … نیز توجه شود در سال 2007 ، 18 میلیارد دلار ( حدود 3 برابر) این بازار ، « افزایش سود » داشته است . با این همه ، اما با مقایسه ی آمارهای این سازمان در این سال ، نسبت به سال های قبل نشان داده شده است که بازار اتوماسیون و رباتیک صنعتی در بعضی از کشورها ی توسعه یافته مانند آمریکا و ژاپن تا حدی ایستا بوده. یعنی به گونه ای این بازار در این جوامع اشباع شده است.
اما فروش تعداد زیاد ربات در سایر کشورها نشان از تمایل فوق العاده ی آنها به پیوستن به دنیای این تجارت می باشد.
بررسی ها نشان می دهد صعود درمیزان خرید و استفاده از ربات صنعتی به دو گونه است ؛ اول در کشورهای صنعتی ، که تمایل به استفاده از ربات در صنایعی به جز صنایع موتوری ، خودرو سازی و الکترونیک را دارند و دوم در کشورهای توسعه یافته ای چون چین ،هند ،برزیل ،آرژانتین و روسیه که آن چنان در مقایسه با رقبای صنعتی خود در استفاده از ربات در صنایعی چون اتومبیل سازی و الکترونیک پیشرو نبوده اند و حال به این روش تمایل پیدا کرده اند. مثلا در برزیل استفاده از رباتهای صنعتی تقریبا 2 برابر شده و هند با وارد کردن 5000 ربات جدید ، 11 % افزایش داشته است.
متقاضیان اصلی آسیایی یعنی ژاپن و کره ی جنوبی ، که در سال های منتهی به سال 2005 با بیش از 70 هزار نصب جدید ربات در صنایع خود ، بالاخص خودرو سازی ، به نوعی بی نیازی در این قسمت رسیده اند ، حال نسبت به آن زمان کاهشی را در این معیار داشته اند. در اروپا ، آلمان قلب تپنده ی این بازاراست . آلمان توانست با نصب بیش از 14 هزار ربات جدید علاوه بر آنکه رکورد نصب ربات در یک سال را ،که قبلا در اختیار ژاپن بود ، بشکند ، فاصله ی خود را نیز با آمریکا به عنوان دومین کشور از نظر دارا بودن ربات صنعتی از بین ببرد. آلمان 40 % بازار اروپا را در اختیار دارد. پس از آن ایتالیا با 16 % و فرانسه با 7% قرار دارند .ایالات متحده آمریکا نیز به علت قرار گرفتن در یک رقابت شدید صنعتی با کانادا ، در این بازار 9% افزایش کمی داشته است . اما با توجه به سقوط این بازار در سال 2006 نسبت به 2005 میانگین ثابتی را در 3 سال اخیر دارا بوده است.
صنایع اتومبیل سازی و موتوری بیشترین پتانسیل را برای استفاده از ربات دارند همان گونه که خواهیم دید چگالی ربات در این صنایع بسیار بیشتر ا ز سایر صنایع است.

sansi
12-06-2013, 13:44
دانش > فناوری - بسیاری از گروه‌های حقوق بشر از ترس آینده‌ای مشابه آنچه در فیلم‌های ترمیناتور دیده‌ایم، خواستار مقابله با تولید و توسعه روبات‌های نظامی شده‌اند، اما تهدید این روبات‌ها تا چه حد جدی است؟


محمدحسین جهان‌پناه: حدود یک ماه پیش دیده‌بان حقوق بشر کمپینی بین‌المللی برای توقف روبات‌های قاتل یا به طور دقیق‌تر روبات‌های نظامی مسلح به راه انداخت. کمپینی که حتی گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد را نیز وادار کرد تا خواستار توقف تولید و توسعه روبات‌های خودمختاری شود که می‌توانند بدون کنترل مستقیم انسان آدم بکشند. این موضوع خیلی‌ها را یاد تصاویر ترسناکی می‌اندازد که فیلم‌های علمی‌تخیلی مثل ترمیناتور از آینده بشر و مواجهه آن‌ها ‌با ماشین‌ها نمایش می‌دهند. اما این موضوع تا چه حد جدی است و روبات‌های امروزی تا چه حد واقعا در میادین نبرد حضور دارند؟حقیقت این است که در یک دهه اخیر به لطف رشد بسیار سریع تکنولوژی‌های دیجیتالی، توسعه فناوری روبات‌های خودکار به شکل باورنکردنی سریع بوده است. روبات‌هایی که در شکل و فرم‌های مختلف وظایف گوناگونی را در بسیاری از ارتش‌های دنیا برعهده گرفته‌اند. مشهودترین نمود آن‌ها را می‌توان در هواپیماهای بدون‌سرنشین نظامی جستجو کرد که امروزه در سراسر دنیا وظایفی جدی بر عهده گرفته‌اند. با این حال این تنها محدود به آسمان‌ها نیست. بسیاری از ارتش‌ها و مراکز تحقیقات نظامی دنیا امروزه درگیر پروژه‌های پیچیده‌ای برای تولید روبات‌های نظامی گوناگون هستند. روبات‌هایی که بیشتر آن‌ها برای حمل بار، شناسایی و یا خنثی‌سازی بمب طراحی شده‌اند. با این وجود در میان آن‌ها روبات‌های مسلحی را نیز می‌توان پیدا کرد که برخی از این روبات‌ها را در این گزارش تصویری می‌توانید پیدا کنید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Dragon Runner 20
این روبات کوچک و ماژولار طراحی شده تا وارد نقاطی شود که انسان قادر به ورود به آن‌ها نیست. این روبات می‌تواند وظایف متنوعی از شناسایی تا امنیت و حمل خرج برای انفجار را برعهده بگیرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
MAARS
سیستم روباتیک پیشرفته ماژولار و مسلح که با عنوان اختصاری MAARS شناخته می‌شود، جدیدترین نمونه کامل از یک روبات مسلح است که توسط شرکت انگلیسی Qinetiq تولید شده است. این روبات از بیشتر گونه‌های مسلح قدیمی بزرگ‌تر است و از نظر ظاهری هم شباهت اندکی با روبات‌های متعارفی مثل تالون دارد که امروزه در افغانستان و عراق استفاده می‌شود. . MAARSبه مجموعه متنوعی از حسگرها برای شرایط مختلف عملیاتی مجهز است. مجموعه حسگرهای اصلی این روبات را یک میکروفون آکوستیک و یک سیستم شناسایی خط آتش متخاصم ، بلندگو و موشن‌کپچر (شناسایی حرکت اجسام) تشکیل می‌دهند. این روبات همچنین به یک لیزر غیر مهلک و یک بازدارنده صوتی در کنار تسلیحات اصلی خود مجهز است. تسلیحات اصلی روبات را به صورت استاندارد مجموعه نارنجک‌اندازهای نیمه مهلک سبک و یک تیربار متوسط تشکیل می‌دهند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Raider II
این خودروی خودکار در حقیقت یک خودروی سبک نظامی است که می‌تواند برای شناسایی حمل بار یا نیازهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. خودرو در حالت سرنشین‌دار امکان هدایت مستقیم همانند یک جیپ صحرایی معمولی را دارد و می‌تواند باسرعت 56 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. در حالت کنترل از راه دور Raider II توسط سیستم کنترلی ساده تا فاصله 1 کیلومتری هدایت‌پذیر است. اما در حالت تمام خودکار رایدر می‌تواند مسیر از پیش تعیین شده‌ای را با کمک GPS و دسته بندی مجموعه‌ای از مانورها به منظور یافتن مسیر مناسب برای رسیدن به هدف مورد نظر خود طی نماید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
SMSS
سیستم پشتیبانی از ماموریت یگان یا اختصارا SMSS که توسط لاکهید مارتین تولید شده خودرو یا بهتر است بگوییم نفربر بدون سرنشین خودکار به شمار می‌رود. SMSSدر حال حاضر تنها برای حمل بار ارائه شده اما لاکهید مارتین برنامه‌ای برای ارائه نمونه مسلحی از آن در آینده را نیز دارد. این روبات توان حمل بیش از 450 کیلوگرم بار تا برد 200 کیومتری با یک شارژ را دارد. در حال حاضر چند نمونه از این روبات‌ها برای آزمایش در افغانستان حضور دارند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
LS3
روبات‌های چهارپا بی‌شک ظاهری شناخته شده هستند. این روبات‌ها برای حمل بار در مناطق صعب‌العبور به منظور کمک به سربازان طراحی شده‌اند. LS3 می‌تواند تا 181 کیلوگرم بار را با خود حمل کند و هر بار شارژ آن هم¬ برای پیمودن 32 کیلومتر و ماندگاری 14 ساعت کفایت می‌کند. این روبات از هدایت کاملا خودکار برپایه اطلاعات ناوبری که به آن وارد شده سود می‌برد. این برنامه در حال حاضر توسط آژانس تحقیقات پیشرفته آمریکا (دارپا) و تفنگ‌داران دریایی ایالات متحده پشتیبانی می‌شود.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
iRobot
این روبات نظامی در اصل به عنوان روبات کوچکی برای جستجو و شناسایی با استفاده از دوربین خود طراحی شد. iRobot در تاسیسات اتمی فوکوشیما و پیش از آن عملیات‌های نظامی افغانستان و عراق به صورت گسترده استفاده شده است. در عین حال این روبات وظیفه گشت‌زنی در جریان المپیک 2016/1395 ریودوژانیروی برزیل را نیز برعهده دارد.


خبرانلاین

moshaveranenovin
03-10-2016, 15:44
خیلی جالب بود ! موضوع پایان نامه من هم راجع به هوش مصنوعی بود کلا مبحث جالب و پیچیده ای هستش