مشاهده نسخه کامل
: مشکل اصلی بازی سازی ایران==>گرافیک یا گیم پلی و یا... ؟؟؟
AMIR REZAs
28-07-2010, 17:20
سلام
امروز میخوایم بیشتر در مورد نقطه ضعف های بازیهای ایرانی( چه شرکتی چه بازیهای مستقل) بحث کنیم.
مشکل اصلی ما بازی سازها چیه؟
آیا گرافیست و انیماتور خوب نداریم؟؟
آیا مشکل در برنامه نویسی داریم؟؟
مشکل در سناریو و گیم پلی داریم؟؟
موتور خوب نداریم؟؟
مشکل کجاست؟؟؟؟
saeed_cpu_full
28-07-2010, 17:43
آیا گرافیست و انیماتور خوب نداریم؟؟توي همين پی سی ورلد بهترين هاشون پيدا ميشن
آیا مشکل در برنامه نویسی داریم؟؟نسبت به خارجي ها به خصوص براي طراحي هوش مصنوعي ضعيف تر هستيم ( كه البته ابزار هاي پيشرفته ي اون هارو هم نداريم )
مشکل در سناریو و گیم پلی داریم؟؟بله ... وزارت ارشاد محدوديت هاي شديدي رو براي سناريو گذاشته
موتور خوب نداریم؟؟اين رو همه ميدونن انجين هاي خوبي هست و با ضعيف ترينش ميشه بازي هاي خوبي ساخت
مشکل کجاست؟؟؟؟
مشكل اصلي ما ايراني ها دو تاست:
يه سريمون جو گير ميشيم ! يه زماني يادمه فست فود مد شده بود ، توي هر خيابون چند تا فست فود ميشد پيدا كرد ... حالا هم بازيسازي مد شده. هر كس فكر ميكنه با چهار تا مدل آماده و يه انجين ميتونه يه بازي بسازه. اين افرادي كه جوگير شدن معمولا چيزي از برنامه نويسي نميدونن و هميشه از برنامه نويسي فراري هستن. تعداد اين افراد هم كم نيست. موقعي كه FPSC اومد، بازار پر شده بود از بازي هاي بي كيفيت و خيلي ضعيف ايراني كه با اين نرم افزار ( بگم انجين به بقيه ي انجين ها توهين ميشه ! ) ساخته شده بود. اينطوري بود كه گيمر هاي بازي هاي ايراني كم شد. چون كيفيت بازي هاي ساخته شده توسط FPSC خيلي پايين بود ، شروع شد به ساخت مد براي بازي ها ! اين مد ها كه در غالب بازي هاي مستقل ايراني ساخته شده با انجين هاي ايراني (!) فروخته ميشد ديگه هر چي گيمر بود رو از بازي ايراني دور كرد ! بايد جلوي اين افراد و شركت ها كه صنعت بازيسازي توي ايران رو خراب كردند گرفته بشه
مشكل بعدي اينه كه خيلي سخت گروه تشكيل ميديم ! اگه مدل ساز ها و بازيساز ها و برنامه نويس هاي همين انجمن با هم يه گروه رو تشكيل بدن مطمئن باشيد يه بازي با كيفيت غير قابل تصور ارائه ميشه ولي چه فايده كه براي تشكيل اين گروه بايد هفت خان رستم رو رد كرد ! + بر فرض تشكيل شد ، خيلي زودتر از اوني كه فكر ميكنيد بدون دليل از هم ميپاشه يا همه گروه رو فراموش ميكنن
مشكلات ديگه مثل اجرا نشدن قانون كپي رايت و ... هم هست
AMIR REZAs
28-07-2010, 18:06
يه سريمون جو گير ميشيم ! يه زماني يادمه فست فود مد شده بود ، توي هر خيابون چند تا فست فود ميشد پيدا كرد ... حالا هم بازيسازي مد شده. هر كس فكر ميكنه با چهار تا مدل آماده و يه انجين ميتونه يه بازي بسازه. اين افرادي كه جوگير شدن معمولا چيزي از برنامه نويسي نميدونن و هميشه از برنامه نويسي فراري هستن. تعداد اين افراد هم كم نيست. موقعي كه FPSC اومد، بازار پر شده بود از بازي هاي بي كيفيت و خيلي ضعيف ايراني كه با اين نرم افزار ( بگم انجين به بقيه ي انجين ها توهين ميشه ! ) ساخته شده بود. اينطوري بود كه گيمر هاي بازي هاي ايراني كم شد. چون كيفيت بازي هاي ساخته شده توسط FPSC خيلي پايين بود ، شروع شد به ساخت مد براي بازي ها ! اين مد ها كه در غالب بازي هاي مستقل ايراني ساخته شده با انجين هاي ايراني (!) فروخته ميشد ديگه هر چي گيمر بود رو از بازي ايراني دور كرد ! بايد جلوي اين افراد و شركت ها كه صنعت بازيسازي توي ايران رو خراب كردند گرفته بشه
مشكل بعدي اينه كه خيلي سخت گروه تشكيل ميديم ! اگه مدل ساز ها و بازيساز ها و برنامه نويس هاي همين انجمن با هم يه گروه رو تشكيل بدن مطمئن باشيد يه بازي با كيفيت غير قابل تصور ارائه ميشه ولي چه فايده كه براي تشكيل اين گروه بايد هفت خان رستم رو رد كرد ! + بر فرض تشكيل شد ، خيلي زودتر از اوني كه فكر ميكنيد بدون دليل از هم ميپاشه يا همه گروه رو فراموش ميكنن
با دوتاش موافقم. مخصوصا دومی.
به نظر من برنامه نویس ها و گرافیست ها آبشون تو یه جوب نمی ره نمیدونم چرا.....!!!
NINJA0098
28-07-2010, 18:51
بیشترین مشکل ما ایرانیا نه فقط تو بازی سازی که تو همه ی کارا یه چیزه. اونم اینه که نمیتونیم کار گروهی انجام بدیم . اگه به ایرانیای موفق تو جهان نگاه کنید تو عالی ترین سطوح جهانی هستن ولی نمیتونید یه گروه موفق در سطح جهان از ایران پیدا کنید(یا فوق العاده کمن).
اگه یه روز بتونیم یه مدیر که بتونه یه گروه برای هر کاری نه فقط بازی سازی تو ایران مدیریت کنه پیدا کنید مطمئن باشین اون گروه اینقدر بترکونه که دیگه نتونیم فکمونو از رو زمین جمع کنیم.
parvizamd
29-07-2010, 14:34
مشکل ایرانی ها :1. عدم توانایی کار با گروه 2. نبود قانون کپی رایت (من بازی بسازم میگن گرونه میگن جی تی ای سان اندریس هم هزارتومانه)3. بازی مستقل حمایت نمی شن (بابا میگه چقدر با کامپیوتر بازی میکنی ول کن)
RatAtouille
29-07-2010, 14:48
1- نبودن قانون کپی برای بازی های ایرانی
2- نمیتوانن کار های گروهی درست کنن مجبورند که همه کار ها را خودشون انجام بدن و در نتیجه کیفیت بسیار پایین میاد .
3- هرکی از در میرسه یه بازی میسازه مثل عملیات انهدام
4- هر کی شکست میخوره میره FPSC
Prince_ of _Persia
29-07-2010, 19:26
با این که کار گروهی نمی تونیم انجام بدیم کاملا مخالفم تا الان شرکت های زیادی کار گروهی خیلی خوبی انجام دادند نمونش شرکت گرشاسپ یا میر مهنا. مسئله اینه که رئیس شرکت یا گروه و تیم بازی سازی چه جور آدمی باشه . اگه حق بقیه اعضای تیم رو به خوبی بده یک کار گروهی فوق العاده رو شاهد خواهیم بود مسئله اینه که مدیر پروژه یک بازی می خواد همه پول رو به جیب بزنه نتیجه اش اینه که بقیه دلسرد می شن و گروه از هم می پاشه.
یکی دیگر از مشکلات ما توجه نکردن به گیم پلی و لول دیزاین هست که بحث لول دیزاین خودش کلی روی بازی تاثیر داره . تو بازی های شرکتی اکثرا وقتشون رو روی گرافیک بازی می ذارن در نتیجه گیم پلی و بالانس بازی خوب از آب در نمی یاد.
به نظر من الان بزرگترین مشکل بودجه است . اگه بودجه چند میلیاردی دست یک تیم بازی سازی بدن که همه اش هم خرج بازی سازی بشه اون وقت بیا ببین چی می شه . الان شرکت های بازی سازی با بودجه 40 تا 100 میلیون سعی دارند که بازی های سنگین و پرخرج بسازن در صورتی که اگه همین بودجه رو خرج یک بازی کوچکتر ولی با استاندارد جهانی بسازند خیلی بهتر می شه و می شه در جهان فروخت و سودی فوق العاده می کنه .مثلا بازیهای سبک ماجراجویی یا معمایی مثل machinarium یا بازیهای کوجکی که در سایتهای مثل bigfish یا reflexive هست یا ساخت بازی برای iphone
من اگه 50 میلیون بودجه داشتم با همین بجه های گرافیست و برنامه نویس اینجا یک تیم راه می انداختم.یک بازی برای iphone یا wii می ساختیم اونوقت نشون می دادم که تو ایران هم می شه کار گروهی خوب کرد. ولی زهی خیال باطل ..........:41:
parvizamd
30-07-2010, 06:58
مشکل همه آدما money - money - money
به نظر من مشکل اصلی توی امکاناتو کم کاری بازی ساز های ماست .
امکاناتو خودتون می دونید . کم کاری وتنبلی هم نمونه بارزش گرشاسپ که اندازه بازی مافیا 2 وقت روش صرف کردن
Arrowtic
30-07-2010, 22:25
متاسفانه بسياري از ايراني ها تو كار گروهي ضعيفن.(به همه توهين نشه ها!افرادي هستن كه خيلي كار گروهي خوبي دارن!)
saeed_cpu_full
30-07-2010, 23:04
به نظر من مشکل اصلی توی امکاناتو کم کاری بازی ساز های ماست .
امکاناتو خودتون می دونید . کم کاری وتنبلی هم نمونه بارزش گرشاسپ که اندازه بازی مافیا 2 وقت روش صرف کردن
وقتي از چيزي اطلاع نداريد لطفا دربارش صحبت نكنيد
تيم مافيا 2 از لحاظ تعداد حداقل 3 برابر تيم گرشاسپ هست
santamove
30-07-2010, 23:06
به دلیل ضعف سابقه بازی های ایرانی یه فید بک منفی از بازی های ایرانی به وجود اومده،
شیگرو موریتا بازی ساز ارشد نینتندو و خالق بازی ماریو می گه گرافیک تنها یک دهم از بازی رو تشکیل می ده و مهم محتو ا و خلاقیت و جذابیت گیم پلی هست،
پس نمیشه نبو انجین با خروجی HD رو ضعف ما تلقی کرد،ما خلاقیت و مدیریت می خواهیم و برای پایه گذاری و ایجاد اعتماد و گرفتن سهم بازار باید از سود فروش هم بگذریم(نقل قولی از آقای موریتا موسس شرکت سونی)
حنابعالی میتونی تو ایران مکس پین بسازی بعد هم با مجوز بفروشی؟
ارشاد میگه باید از همون جا که صدای رعد و برق میاد تا تیتراژ آخر باید حذف بشه.
وقتي از چيزي اطلاع نداريد لطفا دربارش صحبت نكنيد
تيم مافيا 2 از لحاظ تعداد حداقل 3 برابر تيم گرشاسپ هست
fگو من از چی اطلاع ندارم. گفتن کم کاری من هم گرشاسپ رو مثال اوردم . مگه بازی لطفعلی خان نبود یا شمشیر نادر اینا چطور زود زود بازی می سازنو بازی هاشون اینقدر محبوبه . تازه من یه جا خوندم که این بازی گرشاسپ زیر 6 ساعت تموم می شه(البته ساعت دقیقشو نمی دونم ولی مطمئنم بالای 8 ساعت نبود) مگه می شه واسه اینجور بازی کوتاه 4 سال وقت بزارن .
حنابعالی میتونی تو ایران مکس پین بسازی بعد هم با مجوز بفروشی؟
ارشاد میگه باید از همون جا که صدای رعد و برق میاد تا تیتراژ آخر باید حذف بشه.
کی گفت درست نمی کنن توی توی ایران تا مکس پین 7 8 هست :31:
ارشاد هم فکر نکنم دیگه از این کارا کنه می دنش دست بنیاد اونجا هم می گن غیر مجاز و بعدشم میان میگیرنت:31:
اون مکس پین ها همه اش ماموریت غیر ممکنه که با نام مکس پین میفروشن.
ما قبلا یه معلمی داشتیم (همون اعرابی. فکر کنم قبلا ازش شنیدید) ازش پرسیدیم که چرا تو ایران با این که این همه بازی ساز هست هیچ بازی درست و حسابی ساخته نمیشه. گفتش چون اینجا کسی به بازی سازی بها نمیده. تو کشور ما سازمان ها و نهادها از بازی ها استفاده ی تبلیغاتی میکنن. هیچ جایی نمیتونی پیدا کنی که بهت بودجه بدن کمکت کنن که تو بازی درست و حسابی بسازی. میان کلی پول میزارن کف دستت میگن دو کیلو آمریکا بده، سه کیلو جنگ، پنج کیلو انرژی اتمی حق مسلم ماست و ... برو درست کن تا فردا. نتیجه اش همین میشه دیگه.
santamove
31-07-2010, 10:55
ببینید آقای هیدئو کوجیما با 300 نفر پنج سال روزی حداقل 10 ساعت کار می کنه،علاقه و عشق و پشتکار این گروه تا ثانیه های آخر همکاریشون نسبت به یکدیگر و بازی که می خوان بسازن ادامه داره،
آقای هیدئو کوجیما ببینید چه قدرتی داره که میتونه بازی رو که می خواد بسازه رو بین 300 نفر تقسیم وظیفه و اونهارو توی پنج سال مدیریت کنه و بازی ساخته شده رو جمع کنه
هیچ گروهی در ایران نمی تونه بیش از دوهفته سر پا باشه،به دلایل زیر:
1.زیاده خواهی بعضی از افراد در گروه
2.اختلاف در سلیقه ها و نرسیدن به یک نظر واحد
3.رئیس بازی بعضی از افراد در گروه
4.عدم نظم و انضباط در گروه
5.کاهش عشق و علاقه و شور و اشتیاق افراد به موضوع در یک هفته
6.تنبلی ذاتی ماها
پس افراد زیادی روی به بازی سازی تک نفره می آورند!
برای موفقیت یک بازی:
خلاقیت داستان و رول بازی|سادگی و هیجان گیم پلی|جذابیت و لذت بخش بودن کل بازی|هوش مصنوعی
برای همین من هنوز هم بازی های مثل super Mario world رو انجام میدم،
اما بازی ساز های ایرانی به فوندانسیون فوق در بازی توجه نمی کندد و بیشتر به جلوه های بصری و گرافیک بازی توجه می کنن،البته بارها ثابت شده که بازی با گرافیک پایین چند برابر بازی با گرافیک بالا در سال2010فروش کرده،نمونش
Super Mario galexy2که تنها حدود 700مگابایت حجمش بود!
بازی های مثل تتریس و پک من درست هیچ گرافیکی ندارند ، ولی دانشمندان کشف کردند که بازی کردن با این بازی ها موجب تقویت و فعال شدن بخش های دیگری از مغز میشه!!
به نظرم باید فوکوس کنیم تو بازی های ساده و در عین حال غنی
وقتی در کشورهایی مانند کره و ژاپن سرعت اینترنت از سرعت هارددیسک پیشی می گیره،طبیعتا سببساز تعالی دومین صنعت پولساز جهان در اون کشورها می شه
حرف بالاتو قبول دارم درسته کسی اینجا بازی سازی رو بهش بها نمی ده . اگر هم بخوای بازی بسازی و ببری مجوز بگیری کاری می کنن که از کردت پشیمون بشی ((نمیدونم اینجا چرا خشنه . این علامت فلان فرقس و ...)) تا وقتی کشور ما به اون مرتبه نرسه که مثل کشور های دیگه بازی سازی رو بع عنوان یه منبع درامد ارزی در نظر بگیره بازی سازی های ما نمی تونن پیشرفت کنن . مگه همین امریکا نیست برین تحقیق کنین چقدر از راه بازی در میارن.
NINJA0098
31-07-2010, 11:04
من باید همینجا از امیر رضا تشکر کنم به خاطر این نظر سنجی آخه واقعا یه همچین نظر سنجیایی باید باشه تا بدونیم دقیقا بازیبازا چی میخوان که ما روی همون کارکنیم.
اگه بتونید یه نظر سنجی برای سبک مورد علاقه و بازی مورد علاقه ی بازیبازا بزارید خیلی عالی میشه.
انصافا این میتونه فوق العاده به ماها کمک کنه تو بازی که میسازیم تا بدونیم چی بسازیم.
یه مشکل خیلی بزرگ دیگه هم هست و اون محدودیت های د... و م... و س... که داریم.
saeed_cpu_full
31-07-2010, 13:15
fگو من از چی اطلاع ندارم. گفتن کم کاری من هم گرشاسپ رو مثال اوردم . مگه بازی لطفعلی خان نبود یا شمشیر نادر اینا چطور زود زود بازی می سازنو بازی هاشون اینقدر محبوبه . تازه من یه جا خوندم که این بازی گرشاسپ زیر 6 ساعت تموم می شه(البته ساعت دقیقشو نمی دونم ولی مطمئنم بالای 8 ساعت نبود) مگه می شه واسه اینجور بازی کوتاه 4 سال وقت بزارن .
دوست عزيز لطفعلي خان يا شمشير نادر رو با بازي گرشاسپ مقايسه نكنيد
لطفغلي خان و شمشير نادر دو بازي بسيار ضعيف ( چه از لحاظ گرافيك ، چه صدا و موزيك و چه از لحاظ گيم پلي ) هستند
اگه ميبيني گرشاسپ اينقدر طول كشيده به خاطر اينه كه سازنده ها خودشون با OGRE اديتور نوشتن و ساخت اديتور كار خيلي سخت و زمان بري هم هست
يه مدت دنبال اين بودن كه از دوبلور هاي صدا و سيما براي بازيشون استفاده كنن
همين چند 7 ماه پيش ميتونستن بازي رو منتشر كنن ولي براي بر طرف كردن باگ هاي بازي اينقدر زمان صرف كردن
تيم گرشاسپ يكي از بهترين و پر كارترين تيم هاي ايراني هست كه ديدم
منم برا همین دیر بازیمو آپ کردم چون همه اش درحال برطرف کردن شیرین کاری های گیم میکر بودم.:31:
AMIR REZAs
02-08-2010, 08:48
کمبود گرافیست و انیماتور خوب [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 9 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 47.37% نبود امکانات کافی ، سرمایه ، قانون کپی رایت [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 12 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 63.16% ضعف در برنامه نویسی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 6 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 31.58% نبود موتور خوب [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 5 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 26.32% ضعف در گیم پلی و سناریونویسی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 11 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 57.89% کم کاری بازی سازان کشور [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 12 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) 63.16%
خوب همین جور که پیداست علاوه بر امکانات کم و کمبود بودجه و قانون کپی رایت کم کاری بازی سازان هم رای آورده. و سوم هم ضعف گیم پلی هست.
اولی رو قبول دارم................ولی
شاید این بازی سازها هستن که کم کاری میکنند ولی من فکر نمی کنم اینطور باشه:41:
من هم مشکل رو مدیریت خوب نبودن میدونم . :8:و بودجه کافی...........
اما تا کی میخوایم مدیر خوب نداشته باشیم و عقب بمونیم؟؟
Prince_ of _Persia
02-08-2010, 21:26
ضعف مدیر به معنای ضعیف بودن در امر مدیریت نیست اتفاقا بر عکس مدیران ما چند برابر مدیران دیگه دنیا کارمند بدبخت رو تحت فشار می ذارند و امر و نهی می کنند و حقوقش رو زیر پا می ذارن . دقیقا مشکل همینجاست وقتی توی یک پروژه ساخت بازی مدیر می خواد تمام پول رو به جیب بزنه و حق بقیه تیم رو نمی ده در صورتی که همه فشار کار رو اعضای تیمه خوب معلومه که دلسرد می شوند و نمی تونند کار گروهی خوبی انجام بدند.
نداشتن دانش بازی سازی مدیریت هم که می تونه باعث زجر کامل بقیه افراد بشه .
توی تیم های خارجی درصدی از فروش بازی به اعضای اصلی تیم بازی سازی تعلق می گیره برای همینه که پیشرفت می کنند. چون وقتی بازی موفق شد برای همه اونهاست . نه اینکه مثل ایران همه بدبختی هاش ماله اعضای تیم باشه و وقتی موفق شد همه مشهوریت و پول و موفقیت و اسمش ماله مدیر پروژه .
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.