مشاهده نسخه کامل
: برنامه نويسي براي IC ها
RatAtouille
25-07-2010, 19:42
من براي ساخت مدلي كه با هر كليدي يك عمل انجام شود مثل روبات نياز به برنامه ريزي Program كردن يك IC دارم با چه برنامه اي ميتوانم اين كار را انجام دهم يعني برايش برنامه بنويسم و با چه دستگاهي ميتوانم اين برنامه را به IC انتقال دهم ؟
مثلا برنامه بدم كه اگر كليد 1 فشرده شد يك ميله به اندازه 20 درجه به دور خود بچرخد .
:40::40::40::40::40::40:
(خواهشن اسپم هم ندين)
:40::40::40::40::40::40:
سلام
توی این قسمت بعیده که چیزی دستت بیاد.
سوال شما بیشتر به میکروکنترلها که معروفترین یا بهتر بگم پر کاربردترین اونها سری AVR هستند مربوط میشود.
برای برنامه نویسی اونها هم باید از نرم افزارهای خودشون استفاده کنی ، مانند Bascom .
انجمن
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید خیلی کمکت میکنه.
معمولا برای شروع با کتاب شروع کنی ، بهتر نتیجه میگیری.
سلام
معمولاً به IC های برنامه پذیر میکروپروسسور گفته میشود.
μP ها خانواده های مختلفی دارند و برای هر کدام به یادگیری جداگانه زبان و استفاده از کامپایلر مخصوص همان خانواده نیاز است.
از جمله میتوان به خانواده 8051 و 80196 و AVR و... اشاره کرد.
تاپیک زیر را هم نگاهی بیاندازید بد نیست: (در پست 10 چند نمونه قوی هز هر سه خانواده فوق معرفی شده)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
الآن کمی AVR ها در ایران مرسوم تر هستند و در بازار هم انواع مختلفش به خوبی پیدا میشود.
برای AVR شما میتوانید از کامپایلرهای BASCOM و CodeVision استفاده کنید.
یعنی برنامه هایی با همین نام موجود است که شما میتوانید در انها کدتان را نوشته و اشکال یابی کنید و در نهایت با یک برد کوچک کمی که به رایانه وصل میشود و μP به کمک یک سوکت ZIF روی ان سوار میشود، برنامه را به قطعه منتقل کنید.
=====
سایتی هم که دوستمان معرفی کردند بد نیست ولی در همین سایت p30 هم در دو انجمن زیر میتوانید اطلاعات مفیدی در این مورد پیدا کنید، عموماً چون بحثی الکترونیکی است و در ربات ها هم زیاد استفاده میشود، دوستان فعال را در این دو انجمن خواهید یافت:
بــــرق ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
رباتیک و هوش مصنوعی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
موفق باشید.
سلام خدمته تمامی استادها.
من یه سوال ساده داشتم میخواستم ببینم روی میکروکنترلر میشه با هر زبان برنامه نویسی کنم مثله سی پلاس پلاس و پاسکال فقط باید کامپیلر شونو بگیرم یا نیاز به یادگیری زبان خاصی هست .
اگه یه کتاب خوب که از پایه تا حرفه ای درباره میکروکنترل توضیح داده باشه معرفی کنین ممنون میشم
سلام
من یه سوال ساده داشتم میخواستم ببینم روی میکروکنترلر میشه با هر زبان برنامه نویسی کنم مثله سی پلاس پلاس و پاسکال فقط باید کامپیلر شونو بگیرم
بله و خیر!
بله، از این بابت که اگر شما کامپایلر زبان مورد نظر برای میکرو مورد نظرتان را گیر بیاورید که حل است، تمام!
ولی خیر، از این بابت که شما نمیتوانید کامپایلر هر زبانی را برای هر میکرویی پیدا کنید.
در واقع هر میکرویی با دیگری متفاوت است و زبان ماشین مختص خود را دارد، باید ببنیدی برای میکرو مورد نظرتان چه کامپایلرهایی موجود است و سپس یکی را انتخاب کنید.
ولی عموماً نگارشی از C مختص هر میکرو خواهید یافت.
اگه یه کتاب خوب که از پایه تا حرفه ای درباره میکروکنترل توضیح داده باشه معرفی کنین
همانطور که اشاره شد میکروکنترلرها با هم متفاوت هستند، هم در بعد سخت افزاری و چیدمان و اتصال تجهیزات جانبی و هم در بعد نرم افزاری و برنامه نویسی و طریقه صحیح استفاده از تجهیزات داخل میکرو...
البته بدیهی است که اگر شما کار با یک میکرو را خوب بلد باشید و در یادگیری کار با میکرو دیگر هم زمان کمتری صرف خواهید کرد و ان را زودتر یادمیگیرید و این زمان شاید باز برای میکروهای بعدی کمتر شود...
بدلیل همین تفاوت کتابی نداریم و اگر هم باشد فایده و ارزشی ندارد که کلاً همه میکرو ها را توضیح داده باشد.
شما باید اول میکروکنترلر مورد نظر و هدف خود را پیدا کنید و سپس به تهیه کتاب در خصوص آن میکرو خاص اقدام کنید.
..., Z80, PIC, MCS51/8051, MCS196/80c196, AVR, ARM, ...
در حال حاضر بیشتر زمان عرض اندام AVR و ARM است.
کانون نشر علوم و نص کتابهای متعددی برای این دو دارند.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.