ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آموزش.: ASP.NET AJAX :.

naser_feb8646
14-07-2010, 23:56
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوستان اگر خدا بخواد و کمک کنه می خوام توی این تاپیک فناوری AJAX تحت ASP.NET رو آموزش بدم

اول از همه اینو بگم که از تمامی دوستان و اساتید که می تونن تو ارتقا و پر بارتر شدن این تاپیک کمک کنند
صمیمانه دعوت به همکاری می کنم :11::11:
تمام سعی من اینکه هر سه الی چهار روز این تاپیک دو آپدیت کنم

فقط یه قانون که توی اکثر بحث های آموزشی مطرح میشه:19::19:

1- لطفاً اگر سوال دارید توی یه تاپیک جدا بپرسید تا آموزش توی این تاپیک شسته رفته باشه و دسترسی به مطالب آسان تر
ما توی این آموزش دو ابزار حرفه ای VS یعنی ASP.NET AJAX Extensions و ASP.NET AJAX Control Toolkit رو مورد بررسی قرار می دیم

قبل از شروع بر اساس VS مورد استفاده خودتون یکی از سه فایل زیر رو دانلود کنید و بعد آموزش تصب اونها رو دنبال کنید

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

مرحله اول فقط برای دوستانی که از VS 2005 استفاده می کنند
فایل ASPAJAXExtSetup.msi رو اجرا و مراحل نصب رو دنبال کنید تا به پایان برسد

در فایل دانلود شده VS 2005 پوشه Binaries رو در محل نصب VS کپی کنید
در فایل دانلود شده VS 2008 پوشه AjaxControlToolkit.NET3.5 رو در محل نصب VS کپی کنید
در فایل دانلود شده VS 2005 پوشه AjaxControlToolkit.Binary.NET4 رو در محل نصب VS کپی کنید

(از اینجا توضیح برای همه مشترک است)

مرحله بعدی اینکه یه پروژه وبسایت جدید ایجاد کنید و به ترتیب جلو برید
1- در پنجره Toolbox کلیک راست کرده و Add Tab رو انتخاب کنید
2- نام اون رو به AJAX Control Toolkit تعییر بدین
3- در قسمت Tab ساخته شده کلیک راست کرده و Choose Items... v رو انتخاب نمایید
4- در پنجره Choose Toolbox Items از قسمت .NET Framework Components دکمه Browse را انتخاب کرده و با توجه به مسیری که فایل رو کپی کردین (قسمت قرمز رنگ که توضیح داده شد) فایل AjaxControlToolkit.dll رو انتخاب نمایید
5- پنجره Choose Toolbox Items رو OK کنید

خوب حالا مجموعه AJAX Control Toolkit در Tab ساخته شده نمایان است

یاعلی

naser_feb8646
15-07-2010, 00:16
1- توضیحات نصب

2- کنترل ScriptManager

3- کنترل UpdatePanel قسمت اول

4- کنترل UpdatePanel قسمت دوم

5- کنترل Timer

6- کنترل UpdateProgress

این پست به مرور تکمیل می شود ...

naser_feb8646
15-07-2010, 22:57
سلام

کنترل ScriptManager

کنترل ScriptManager اصلی ترین و پایه ترین کنترل AJAX می باشد

ما برای استفاده از AJAX باید کنترلی داشته باشیم که بتونیم از طریق اون از کدهای جاوا اسکریپت در طرف سرویس گیرنده استفاده کنیم یا به عبارت دیگه ما باید کاری کنیم که بشه کتابخانه AJAX در سمت سرویس گیرنده اجرا بشه

تا چند سال پیش برای استفاده از کتابخانه AJAX در سمت سرویس گیرنده باید با زبان جاوااسکریپت آشنایی کامل می داشتید و چندین خط اسکریپت می نویشتید تا بتونید از اون استفاده کنید

اما حالا کافیه از کنترل ScriptManager استفاده کنید تا تمام کارهای مربوط به اجرای کتابخانه های AJAX در سمت سرویس گیرنده رو انجام بده

شما برای اجرای کدهای AJAX باید حتماً یک کنترل ScriptManager به صفحتون اضافه کنید

در جعبه ابزار AJAX Extensions کنترل دیگری به نام ScriptManageProxy وجود داره از این کنترل برای وبسایت هایی که با مدل MasterPage کار می کنند استفاده میشه به این صورت که اگر در MasterPage از کنترل ScriptManager بهره بگیرید اون وقت در صفحاتی که می خواهید از AJAX استفاده کنید باید کنترل ScriptManageProxy رو بکار بگیرید

یاعلی

naser_feb8646
16-07-2010, 14:04
سلام

کنترل UpdatePanel قسمت اول

قبل از توضیح دادن این کنترل اجازه بدین یه سری فرایند که در درخواست صفحه ASP.NET اتفاق می افته رو براتون بگم تا درک این کنترل براتون آسونتر بشه

حتماً شما دوستان می دونید که وقتی یه صفحه ASP.NET رو درخواست می کنید اون صفحه روی سرور پردازش می شه و به صورت کدهای HTML در میاد و برای شما ارسال میشه و مرورگر شما کدهای HTML رو به نمایش در میاره
حالا شما تصور کنید که یه صفحه دارید با چندین عکس و فایل فلش و غیره. توی این صفحه به طور مثال دو تا DropDownList دارید که قرار با انتخاب یک آیتم از یکی از انها DropDownList دومی مقدار دهی بشه نکته اینجاست که شما خاصیت AutoPostBack اولی رو True می کنید و با انتخاب یک آیتم از اون کل صفحه ارسال میشه و در سرور پردازش شده و برای شما بازپس فرستاده میشود این کار باعث میشه شما رمانی رو منتظر بمونید تا صفحه دوباره لود بشه

حالا کنترل UpdatePanel باعث میشه که شما از بروز رسانی جزیی استفاده کنید
یعنی چی؟
یعنی اینکه شما در مثال بالا اگر کنترل DropDownList اولی رو درون یک بلاک UpdatePanel قرار بدید دیگه کل صفحه از نو لود نمیشود بلکه فقط کنترل هایی که درون UpdatePanel قرار داره نو میشه
البته اینو بگم که در اصل کار هیچ تغییری صورت نمی گیره یعنی بعد از درخواست و PostBack شدن دوباره کل صفحه در سرور پردازش میشه و برای کلاینت بازپس فرستاده میشه در سمت کلاینت دوباره کد HTML پردازش شده و قسمتی که در بلاک UpdatePanel قرار داشته بروزرسانی شده و بقیه کد به دور ریخته میشود
این رو هم در نظر داشته باشید که وقتی از بروزسانی جزیی استفاده می کنید صفحه از دید کاربر خارج نمیشه بلکه فقط اون قسمتی که در بلاک UpdatPanel قرار داره دوباره نو میشود

اگر دقیقاً متوجه نشدید امیدوارم با ذکر یک مثال به کل قضیه پی ببرید

خوب ما یه صفحه ASP.NET می سازیم که توی اون یه تصویر GIF متحرک یک Lable و دو Button وجود داره البته فراموش نشه ما به یک کنترل ScriptManager و یک کنترل UpdatePanel هم نیاز داریم ID یکی از Button ها رو به btnRefresh تغییر داده و به همراه کنترل Label رو در بلاک UpdatePanel قرار بدین

کد قسمت Body صفحه ASP.NET باید به شکل زیر باشه

حالا در رویداد کلیک Button که در بلاک UpdatePanel قرار داره دستور زیر رو وارد کنید

در رویداد Page_Load صفحه هم کد بالا را وارد کنید
فقط دقت داشته باشید در کد بالا قسمتی رو که با رنگ قرمز مشخص کردم نام Label ما می باشد

حالا صفحه رو اجرا کنید وقتی شما روی btnRefresh کلیک می کنید بدون اینکه کل صفحه بروزرسانی بشه ساعت جاری سرور به شما نمایش داده خواهد شد ولی اگر روی Button کلیک کنید کل صفحه بروزرسانی شده و ساعت جاری سرور نمایش داده خواهد شد

برای اینکه شما راحتتر متوجه بشین اگر به تصویر متحرکی که روی صفحه قرار داره نگاه کنید در صورتیکه روی btnRefresh کلیک کنید انیمیشن بدون هیچ وفقه ای به کار خود ادامه میده
ولی اگر روی Button کلیک کنید انیمیشن دوباره از اول شروع به اجرا میکند

اینم لینک یه تصویر GIF

یاعلی

L u K e !
16-07-2010, 15:02
خیلی ممنون ناصر جون
استفاده کردیم
اگه می شه یه آموزش درباره ی ساخت کنترل Ajax بنویس

naser_feb8646
16-07-2010, 18:27
خیلی ممنون ناصر جون
استفاده کردیم
اگه می شه یه آموزش درباره ی ساخت کنترل Ajax بنویس

سلام
دوست عزیز اگر واقعیت رو بخوای من خودم هنوز در مورد ساخت کنترل ها Ajax اقدامی نکردم و به نظر خودم کنترل های آمده که در ASP.NET وجود دارن خودشون خیلی قدرتمند و کامل هستند ولی باز هم به روی چشم اگر اطلاعاتی در مورد ساخت این کنترل بدست آوردم و خودم رو در اون سطح دیدم که بتونم آموزش بدم حتماً دریغ نمی کنم :10:

L u K e !
17-07-2010, 10:07
خیلی ممنون ناصر جان
نمی دونم چرا همه ی این کنترل ها یه خطایی می دن موقع استفاده به جز کنترل Editor

این خطا رو : The TargetControlID of 'CalendarExtender1' is not valid. The value cannot be null or empty.

مشکلی تو این کد می بینید ؟

mahdi7s
17-07-2010, 18:12
سلام
از خطا معلوم است که باید خصیصه TargetControlID پر کنید
برای این کار به محیط طراحی بروید و یک تکست باکس به UpdatePanel اضافه کنید و سپس بر روی علامت < کنار تکست باکس کلیک کنید و Add extender و CalendarExtender را انتخاب کنید که کد شما نهایتا باید شبیه این شود:

موفق باشید

عــــلی
19-07-2010, 14:49
سلام دوستان خسته نباشید.
ناصر عزیز ممنون از آموزش هات...خیلی خیلی ممنونم.
دوستان من یک مشکل توی اجرای کد زیر دارم:
فایل html زیر رو دانلود کنید:

من هر کاری کردم این Html رو بیارم و توی asp.net اجرا کنم نتونستم و با خطای کدهای جاوای داخل اون مواجه شدم.
خیلی از کدها رو تونستم بیارم.ولی این یکی هر کاری کردم خطا میداد.
اگه کسی میدونه لطفاً کمکم کنه خیلی ممنونم از همه دوستان.
موفق باشید.

naser_feb8646
23-07-2010, 14:32
خیلی ممنون ناصر جان
نمی دونم چرا همه ی این کنترل ها یه خطایی می دن موقع استفاده به جز کنترل Editor

این خطا رو : The TargetControlID of 'CalendarExtender1' is not valid. The value cannot be null or empty.

مشکلی تو این کد می بینید ؟

سلام

اولاً ببخشید یه دیر شد آخه امام رضا طلبید یه دفعه رفتیم مشهد تا امروز که اومدم

خوب همونطور که mahdi7s عزیز گفتند بعضی از کنترل های AJAX Control Toolkit خودشون به تنهایی نمی تونند کاری انجام بدن و باید به یک کنترل ASP.NET متصل بشن تا بتونند کار مورد نظر رو انجام بدن و کنترل CalendarExtender از این دسته از کنترل ها می باشند که انشااله آموزش اون رو می زارم

و یه نکته دیگه موقعی که از کنترل AJAX Control Toolkit استفاده می کنید نیاز نیست که دیگه از کنترل UpdatePanel استفاده کنید مگر در مواقعی که بعداً می گم

سلام دوستان خسته نباشید.
ناصر عزیز ممنون از آموزش هات...خیلی خیلی ممنونم.
دوستان من یک مشکل توی اجرای کد زیر دارم:
فایل html زیر رو دانلود کنید:

من هر کاری کردم این Html رو بیارم و توی asp.net اجرا کنم نتونستم و با خطای کدهای جاوای داخل اون مواجه شدم.
خیلی از کدها رو تونستم بیارم.ولی این یکی هر کاری کردم خطا میداد.
اگه کسی میدونه لطفاً کمکم کنه خیلی ممنونم از همه دوستان.
موفق باشید.

سلام

توی این صفحه از کد های JQuery استفاده شده که یکی از کتابخانه های زبان JavaScript هستش
راستش رو بخاید من زیاد با JQuery کار نکردم ولی تمام تلاشم رو می کنم تا ببنیم اصلاً کدش چیکار می کنه و اون رو توی ASP.NET باز نویسی کنم

عــــلی
24-07-2010, 19:24
توی این صفحه از کد های JQuery استفاده شده که یکی از کتابخانه های زبان JavaScript هستش
راستش رو بخاید من زیاد با JQuery کار نکردم ولی تمام تلاشم رو می کنم تا ببنیم اصلاً کدش چیکار می کنه و اون رو توی ASP.NET باز نویسی کنم
سلام دوست من.
لطفاً زحمت نکشین مشکلم حل شد.
مشکلم این بود که کدهای جاوارو توی پوشه App_Code کپی کردم.
خیلی ممنونم.

naser_feb8646
25-07-2010, 23:33
سلام
کنترل UpdatePanel قسمت دوم

خوب دوستان تا اینجا فهمیدیم که اگر کنترل هایی رو در بلاک UpdatePanel و تگ ContentTemplate قرار بدیم می تونیم اون عناصر رو بروزرسانی جزیی کنیم
حالا درس این جلسه
در کنترل UpdatePanel به جز تگ ContentTemplate تگ دیگری وجود داره به نام Triggers که الآن کارش رو با یه مثال توضیح میدم
ما توی صفحه یک سری کنترل داریم که چند تا از اونها در بلاک UpdatePanel قرار داره و ما می خواهیم وقتی روی یه دکمه که توی بلاک UpdatePanel نیست کلیک می کنیم عملیات بروزرسانی جریی انجام بشه
خوب باید چیکار کنیم؟
هیچی فقط کافیه که در بلاک UpdatePanel از تگ Triggers استفاده کنید

** اجازه بدین قبل از اینکه بحث رو ادامه بدم یه نکته رو بگم و اون اینکه در تگ Triggers دوکنترل asp به نام های AsyncPostBackTrigger و PostBackTrigger وجود داره که هر دو عملیات بروزرسانی را انجام می دهند ولی یه تفاوت داره که در ادامه میگم **

ادامه آموزش

حالا توی تگ Triggers چی باید بزاریم
اول یه کنترل asp:AsyncPostBackTrigger قرار میدیم بعد خصوصیت ControlID را با نام کنترلی که قرار عملیات PostBack رو در خارج از بلاک UpdatePanel انجام بده ست می کنیم و خصوصیت EventName رو با رویدادی که قرار عملیات PostBack رو انجام بده پر می کنیم
حالا کار تمومه و می تونید عملیات بروزرسانی جزیی رو در خارج از بلاک UpdatePanel انجام بدین
و اما تفاوت AsyncPostBackTrigger و PostBackTrigger
تفاوت این دو تا در اینه که کنترل AsyncPostBackTrigger عملیات بروزرسانی رو به صورت جزیی انجام میده یعنی فقط محتویات درون UpdatePanel رو بروزرسانی می کنه ولی کنترل PostBackTrigger عملیات بروزرسانی رو به طور کامل انجام میده یعنی کل صفحه بروز میشه
شاید این سوال براتون پیش بیاد که چرا باید از PostBackTrigger استفاده کنیم؟
شما وقتی یه کنترل UpdatePanel رو به صفحه اضافه میکنید به طور پیش فرض خصوصیتChildrenAsTrigger با True و خصوصیتUpdateMode با Always ست می شوند که معنی هر کدوم رو الان توضیح میدم
خصوصیت ChildrenAsTrigger به شما می گه که کنترل های درون بلاک UpdatePanel بدون اینکه توی Triggers قرار بگیره به عنوان Trigger کنترل UpddatPanel باشه با نه که اگر True باشه هر کنترلی که در بلاک UpdatePanel فرار داره و عملیات PostBack رو انجام میده بروزرسانی جزیی میکنه
و خصوصیت UpdateMode که دارای دو مقدار Always و Conditional هست نوع بروزرسانی رو مشخص میکنه
که حالت Always به معنی اینکه وقتی عملیات PostBack توی بلاک UpdatePanel به وسیله هر کنترلی انجام شد بروزرسانی جزیی صورت بگیره و حالت Conditional یعنی عملیات PostBack فقط توسط کنترل هایی که در تگ Triggers قرار داره انجام بشه
حالا برای چی این توضیح ها رو دادم؟
بعضی وقتها شما می خواید یه کنترلی رو داخل بلاک UpdatePanel قرار بدین ولی با عملیات PostBack اون بروزرسانی جزیی انجام نشه بلکه کل صفحه بروزسانی بشه برای اینکار کافیه از کنترل PostBackTrigger در تگ Trigger استفاده کنید
مثال
ما برای این حالت از همون مثال قسمت اول استفاده می کنیم فقط کنترل Button با نام btnRefresh رو خارج از بلاک UpdatePanel و کنترل Button2 رو درون بلاک UpdatePanel قرار می دهیم و هر دو را با کنترل های داخل Triggers معرفی می کنیم

قسمت Body

و بقیه تنظیمات هم مانند مثال قبل

در این مثال هم مانند مثال قسمت قبل وقتی روی btnRefresh کلیک کنید بروزرسانی جزیی و وقتی روی Button کلیک می کنید کل صفحه بروزرسانی میشه فقط تفاوتش اینکه اینبار btnRefresh خارج و Button2 داخل بلاک UpdatePanel قرار داره

یاعلی

naser_feb8646
26-07-2010, 00:14
سلام
کنترل Timer

شما گاهی اوفات نیاز دارید که کنترل UpdatePanel رو هر چند ثانیه (یا دقیقه یا ساعت) یکبار بروزرسانی کنید مثلاً شما میخواهید ساعت سرور را توی صفحتون داشته باشید برای این کار فقط باید یک کنترل Timer را خارج از بلاک UpdatePanel قرار بدین و بوسیله تگ Triggers اون عملیات PostBack رو در زمان مشخص انجام دهید

در کنترل Timer بوسیله خصوصیت Enabled مشخص میکنیم که Timer فعال باشد یا خیر و بوسیله خصوصیت Interval دوره تناوب یا همون مدت زمان اجرای رویداد Tick رو مشخص میکنیم که بر اساس میلی ثاتیه میباشد یعنی برای اینکه این رویداد هر 30 ثانیه یکبار اتفاق بیفته باید مقدار 30,000 ثانیه رو به خصوصیت Interval بدیم

حالا رویداد Tick چیه؟
هر گاه زمان مشخص شده در خصوصیت Interval به پایان برسد کدهایی که توی این رویداد نوشته شده انجام میشه

مثال

بعد از اضافه کردن کنترل ScriptManager به صفحه ما یک بلاک UpdatePanel اضافه میکنیم
و درون اون یه کنترل Label قرار میدیم
حالا یه کنترل Timer رو به صفحه خارج از بلاک UpdatePanel اضافه می کنیم و خصوصیت Enabled اون رو True و خصوصیت Interval رو با مقدار 1000 ست می کنیم
سپس در داخل UpdatePanel یک تگ Triggers گذاشته و از کنترل AsyncPostBack استفاده کرده خصوصیت ControlID اون رو با نام Timer و خصوصیت EventName رو با Tick ست میکنیم

کد قسمت Body

حالا تو رویداد Page_Load صفحه و رویداد Tick کنترل Timer کد زیر رو بنویسید

با این مثال شما میتونید ساعت سرور رو روی صفحه نمایش بدید

یاعلی

naser_feb8646
26-07-2010, 23:36
سلام

قبل از شروع این آموزش میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان رو به همگی تبریک میگم

برای سلامتی و تعجیل در فرج ایشان 3 صلوات بفرستید

کنترل UpdateProgress

گاهی اوقات پیش میاد که یک عملیات بروزرسانی جزیی مدت زمانی رو طول میکشه تا انجام بشه مثلاً شما میخواید تو بروزرسانی جزیی یه مقداری رو در دیتابیس ذخیره کنید و این خودش مدت زمانی طول میکشه تا انجام بشه و چون کاربر نمیدونه که عملیات ثبت توی دیتابیس داره انجام میشه فقط اون نمیتونه ببینه ممکن چندبار رو دکمه ثبت کلیک کنه و این خودش باعث بروز مشکل میشه برای همین ما از کنترل UpdateProgress استفاده میکنیم

حالا این کنترل چیکار میکنه؟
کار این کنترل در اصل اینه که وقتی بروزرسانی جزیی داره انجام میشه یه پیام یا یه محتوایی( مثل یه عکس متحرک) رو در هنگام انجام بروزرسانی جزیی نمایش میده که توی مثال کاملاً متوجه خواهید شد

کنترل UpdateProgress چند تا خصوصیت داره که توضیحات اون رو در پایین میگم
1- AssociatedUpdatePanelID: این خصوصیت با نام کنترل UpdatePanel که قرار روی اون اثر بزاره ست میشه
نکته: اگر این خصوصیت رو مقدار دهی نکنید کنترل UpdateProgress روی تمام UpdatePanel های صفحه اثر میزاره
2- DisplayAfter: مقداری که در این خصوصیت ست می کنیم مقدار زمانی هست که بعد از شروع بروزرسانی جزیی کنترل UpdateProgress آغاز به کار می کند که برحسب میلی ثانیه میباشد

در کنترل UpdateProgress یک تگ به نام ProgressTemplate وجود دارد که محتوایی که قرار به نمایش در بیاد درونش قرار میگیره

حالا بریم سر مثال

یک ScriptManager به صفحه اضافه کنید و بعد یک کنترل UpdatePanel روی صفحه قرار دهید
حالا درون بلاک UpdatePanel یک کنترل Label و یک کنترل Button قرار دهید حالا یک کنترل UpdateProgress را بین کنترل Label و Button قرار داده و داخل تگ ProgressTemplate یک کنترل asp:Image بزارید و ImageUrl اون رو با یک عکس GIF متحرک که حالت انتظار را تداعی کند قرار دهید مثل([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .... [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .... [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )

کد قسمت body

حالا در رویداد Page_Load صفحه کد پایین رو وارد می کنیم

و در رویداد کلیک دکمه کد زیر رو وارد می کنیم

قسمتی که با رنگ قرمز مشخص شده برای اینه که شما در اجرای کد یه وقفه 10 ثانیه ای بندازید تا بتونید عملکرد کنترل UpdateProgress را ببیند

فقط یه نکته رو بگم که شما برای اینکه از کنترل UpdateProgress استفاده کنید باید حتماً کنترلی که عامل بروزرسانی جزیی هست رو درون بلاک UpdatePanel قرار دهید

از سایت زیر هم میتونید تصاویر متحرک GIF رو خودتون بسازید و بعد دانلود کنید

یا علی

mehdi1112
11-12-2012, 20:22
با تشکر اگه میشه جهت استفاده inputmask توضیح بدین

zahra-azad
06-02-2013, 16:22
:n26:بابت این پست سپاسگزارم
میشه چند تا برنامه کوچک مثل جستجو برایه سایت با vb.net بزارین برا یه سایت که با aasp.net باشه و ازاکسم تو به کاررفته باشه
ممنون

ed2008
03-03-2013, 18:40
سلام
ببخشید چطوری میشه من یک درگاه اینترنتی پرداخت با asp بسازم اموزشی کسی در این مورد داره
ممنون