ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راه هاي افزايش حافظه



akbarali6206
03-07-2010, 10:24
حافظه
گاه اتفاق می افتد که در زندگی به کسانی برمی خوریم که از حافظه ی فوق العاده ای برخوردارند که باعث حیرت همگان می شوند و چه بسا در مسابقات تلویزیونی بینندگان را از وسعت معلومات و انبار بیکران حافظه ی خویش به شگفتی می افکنند ، ولی در نقطه ی مقابل کسانی هستند که به سادگی اعتراف می کنند که حافظه ندارند و هیچ چیز یادشان نمی ماند. حال آن که همین حرف نشانه این است که این اشخاص نه تنها از حافظه ای نیرومند برخوردارند ، بلکه با به یادآوردن همین نکته حافظه ی خود را اثبات می کنند و در این میان تنها ایرادی که متوجه این گروه از ناراضیان می شود این است که نمی دانند چگونه از این قدرت لایزال بهره برداری کنند.

akbarali6206
03-07-2010, 15:01
حافظه مثل یکی از عضلات بدن است که اگر آن ر ورزش بدهیم و تقویت کنیم نیرومند می شود اما در صورتی که آن را به حال خود گذاریم سست و بی رمق ناتوان می گردد و قدرت و توان خود را از دست می دهد.
دانش آموزانی هستند که در جلسه امتحان به دلیل خستگی و یا شرم و خجالت هر چه در خاطر داشته اند از یاد برده اند. گوئی حفره ای در حافظه ایشان ایجاد شده که تمامی معلوماتشان از آن جا به خارج سرازیر شده است و آنان را در برابر ممتحن پوچ و مبهوت و زبان بسته بر جای گذاشته است.

akbarali6206
03-07-2010, 15:01
این امر خود نشانه ای بر صدق مدعای ما است که در صورتی که حافظه را که جزئی از نفسانیت ما به شمار می رود تقویت کنیم از هرز و تحلیل رفتن آن جلوگیری خواهیم کرد و دیگر با چنین صحنه هائی مواجه نخواهیم شد.
تقویت حافظه روشی است برای بارور ساختن هوش و تمرکز دقت و برخوردار شدن از قدرت استدلال و قضاوت و یافتن هدف در زندگی و این که حافظه ماشین بدن انسان است که بایستی همواره مراقب آن بود که دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نشود و اختلالاتی در سیستم آن به وجود نیاید و همواره سرحال و گوش به زنگ و آماده به فرمان باشد.

akbarali6206
03-07-2010, 15:02
حافظه ای را خوب می نامند که خاطرات مورد نیاز را فوراً در ضمیر آگاه حاضر گرداند ، لیکن همه بر این مسأله آگاهیم که چنین امری به ندرت اتفاق می افتد و به موقع آن چه را که می خواهیم در ذهن خود نمی یابیم و این موضوع به دلایل مختلف صورت می گیرد که برخی از آن ها عبارت است از خستگی ، اضطراب ، هیجان ، ترس و خجالت و پدیده های احساسی دیگر. در این لحظات حافظه ی ما منجمد باقی می ماند و گوئی آن چه را که می دانسته یکباره به بوته ی فراموشی سپرده است. این حالات به خصوص در نزد شاگردان در جلسات امتحان به کرّات دیده شده است و هنگامی معلومات بار دیگر به یاد می آید که آن ترمز از برابر حافظه به کنار رفته باشد.

akbarali6206
03-07-2010, 15:02
متابولیسم مغز تحت تأثیر مبادلات کلسیم و فسفر قرار دارد. پس مواد غذائی ما باید از مقادیر کافی از این دو عنصر برخوردار باشند و این مواد مورد نیاز خود را می توانید از میوه و لبنیات و غلات و غیره به دست آورید. در ضمن فراموش نکنید که رابطه صحیحی بایستی بین کلسیم و فسفر وجود داشته باشد و برای ایجاد موازنه بهتر ویتامین د را نیز نباید از یاد برد.
پس برای غذا دادن به مغز و راه انداختن حافظه خوردن مواد غذائی زیر را توصیه می کنیم :

akbarali6206
03-07-2010, 15:02
1- شیر : یکی از اصلی ترین غذاهای ضروری مغز به شمار می رود ، شیر با مزاج بعضی افراد نمی سازد. به این جهت می توان آن را به صورت شیر خشک و همراه با غذاهای دیگر مصرف کرد.
2- جوانه ی گندم : این ماده را می توان به عنوان یکی از غذاهای اصلی مغز به شمار آورد. از حیث فسفر و کلسیم و ویتامین ها و منیزیم (این ماده در مواقع خستگی فکری و یا اختلالات عاطفی و ضعف اعصاب بسیار مفید است) بسیار غنی می باشد.
بعضی از مواد غذائی کلسیم را از بین می برد به این علت متوجه باشید که از خوردن این قبیل غذاها خودداری کنید. همچنین از خوردن غذا و میوه ی ترش خودداری کنید.
میوه های ترش و یا عصاره ی آن ها مثل سرکه و غیره را به مقدار زیاد مصرف نکنید.

akbarali6206
03-07-2010, 15:03
عنصر دیگری که نقش حیاتی دارد منیزیم است که وظیفه فعال کردن حافظه و شاداب و جوان نگه داشتن مغز را به عهده دارد. پس برای این که از این ماده غذائی به مغز خود برسانیم این مواد را مصرف کنیم :
3- نان کامل (از مصرف نان سفید خودداری کنید)
4- نمک دریائی : این نوع نمک تصفیه نشده نیست و به جای طعام معمولی در سر سفره تان از آن استفاده کنید.
5- سبزی تازه و میوه ها
6- ویتامین ها : ویتامین B و ویتامین D نقش ارزنده ای در متابولیسم مغز دارند. ویتامین B صرفاً به خاطر عنصر 12 B در آن کار مغز را تسهیل می کند و حافظه ای محکم و بادوام می سازد و آن می توان در مواد غذائی جوانه گندم و مخمر آبجو و گردو و فندق و بادام و ماست پیدا کرد.

akbarali6206
03-07-2010, 15:03
بخش دیگری از اغذیه ی مقوی حافظه :
1- پیاز به جهت داشتن فسفر مفید است.
2- عرق بیدمشک مقوی دل و دماغ است.
3- از حضرت صادق (ع) روایت شده است که سُداب عقل را زیاد می کند.
4- کنجد بهترین غذا برای ورزشکاران و کسانی است که دارای کارهای فکری می باشند. اگر هنگام خواندن کتاب احساس خستگی فکری کردید کافی است که مشتی کنجد بوداده را در دهان ریخته بخورید تا خستگی شما برطرف شده و دوباره میل به خواندن کتاب و مطالعه پیدا نمایید و همچنین دانشجویان و دانش آموزان می توانند در شب های امتحان از این اکسیر بسیار مفید استفاده نمایند.

akbarali6206
03-07-2010, 15:03
5- عدس به خاطر داشتن مقدار زیادی فسفر برای تقویت مغز و حافظه مفید است.
6- سیر حافظه را تقویت می کند و خوردش ترشی آن مرضی فراموشی را درمان می کند.
7- مصرف گلپر ذهن را باز و حافظه را زیاد و فراموشی را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد.
8- خوردن نارگیل جهت تقویت حافظه و فهم مفید است.
9- مصرف اسطفودوس با عسل ذهن را تقویت می کنند.
10- چربی موجود در زرده ی تخم مرغ از عالی ترین و سودمندترین چربی ها بوده و پرارزشترین آن ها لیسیتین نام دارد که غذای اصلی شبکه ی عصبی بدن انسان بوده و وجودش برای حفظ حافظه و قوای تفکر ضروری است. و همین طور به خاطر این که زرده ی تخم مرغ دارای مقدار زیادی فسفر است برای حافظه مفید است.

akbarali6206
03-07-2010, 15:03
11- مصرف زنجبیل حافظه را تقویت می کند.
12- مصرف میخک مقوی عقل و حافظه است و هوش را زیاد می کند.
13- مغز گردو و بادام مخلوط با خاکه قند فکر را تقویت می کند.
14- مرزه ، سرکه مفید است. فلفل هندی ، گل سرخ ، گلاب ، قهوه ، روغن نارگیل و مغز مرغ که سرشار از فسفر است همه ی این خوراکی ها مفیدند.
چون گردو دیرهضم است و بسیار چرب در خوردن آن افراط نشود. روزی 5 عدد بیشتر زیان دارد.
15- گردو برای کسانی که کارهای فکری انجام می دهند بسیار مفید است چون دارای فسفر است.

akbarali6206
03-07-2010, 15:04
16- زنجبیل : نوشیدن دم کرده ی آن مفید است (هر وعده 7 گرم برای هر نفر )
17- خرفه : از پیامبر و امام صادق (ع) : خرفه افزاینده ی عقل است.
18- مغز پسته مقوی قلب و مقوی هوش و حافظه است.
19- بادرنجوبه : هوش و حافظه را افزایش می دهد به این منظور لازم است 2 تا 3 قاشق غذاخوری از بادرنجوبه ی خشک را در 5/1 لیوان آب دم کرده یا جوشانیده صبح و ظهر و شب یک استکان با کمی قند مانند چای میل نمایید.
20- لیمو برای تقویت حافظه مفید است.

akbarali6206
03-07-2010, 15:04
21- خوردن مصطکی همراه با کمی کندر برای تقویت حافظه مفید است.
22- مصرف کاهو حافظه را تقویت می کند.
23- ماست و حافظه : اگر حافظه ای ضعیف دارید هر روز مقداری ماست مصرف کنید زیرا ماست دارای موادی است که به سرعت باعث افزایش نیروی حافظه می شود.
24- یکی از غذاهائی که به تقویت حافظه کمک می کند مغز است که در میان مغزهای مختلف مغز گوسفند بیشتر از مغز گاو دارای مواد مؤثر است.
25- زرده ی تخم مرغ خیلی زودتر از تخم مرغ پخته به افزایش حافظه کمک می کند.

akbarali6206
03-07-2010, 15:04
26- انجیز و تره و شاهی نیز در زیاد کردن حافظه دانش آموزان نقش مؤثری دارند.
27- اگر چنانچه روزانه 20 تا 30 گرم خاویار در غذای روزانه مخلوط گردد حافظه دانش آموز و دانشجو به سرعت افزایش می یابد.
28- کرفس زیاد بخورید زیرا اگر غذائی در تقویت حافظه مؤثر است همانا کرفس است.
29- کشمش سیاه برای تقویت قوه ی حافظه شایسته است همه روزه هفتاد گرم ناشتا مصرف نمائید.
30- روزی سه قطعه زنجبیل را در عسل خوابانیده با اندکی خردل ضمن غذای روزانه مصرف نمائید برای تقویت نیروی فکری بسیار نافع است.

akbarali6206
03-07-2010, 15:04
31- کدو مصرف کنید زیرا مغز شما را تقویت می کند.
32- انجیر با مغز پسته و بادام برای اشخاص ضعیف بسیار خوب بوده و زیاد کننده ی حافظه است.
33- کندر : مقوی قوه ی حافظه و نسیان و فراموشی و برای کم ذهنی مفید است مقداری از آن را نرم سائیده با قدری عسل شربت نموده یا در آب عسل حل نمائید. مقدار مصرف کندر 10 گرم و صبح ناشتا از آن میل کنید.