مشاهده نسخه کامل
: چطور میشه در طبیعت خنک شد؟
Pejvak61
19-06-2010, 11:16
سلام دوستان!
شاید این سئوال کمی عجیب باشه و شاید هم ربطی به این انجمن نداشته باشه ولی از اونجا که این سئوال مربوط به آب و هوا میشد تصمیم گرفتم اینجا مطرح کنم و اگر مدیران این انجمن فکر میکنن اینجا مکان مناسبی براش نیست بی زحمت انتقالش بدن به جایی که لایقشه.
و اما سئوال:
در طبیعت چطور میتونیم خودمونو خنک کنیم. شاید جوابتون این باشه که با لباس نازکتر بپوشیم یا اصلاً لباس نپوشیم و یا اینکه سایه ای چیزی پیدا کنیم و بریم زیرش اما سئوال من دقیقاً مربوط میشه به زمانی که سایه کم باشه یا نباشه و به فرض اگر با چادر یا چتر بتونیم سایه هم ایجاد کنیم به دلیل راکد بودن هوا یا گرم بودن بیش از حد و همچنین به دلیل شرایط اجتماعی جامعه در مورد زنان که نمیتونن پوشش کمتری برای خنک شدن داشته باشن نتونیم خودمونو خنک کنیم اونوقت چه باید کرد؟
آیا روش مکانیکی یا شیمیایی ارزانی وجود داره که بتونه بدن رو خنک کنه؟ البته منظورم از مکانیکی این نیست که بادبزن بگیریم دستمون و باد بزینم. من دنبال جواب مدرن میگردم.
اگر دوستانی اطلاعاتی در این زمینه دارن ممنون میشم لطف کنن و اینجا بهش جواب بدن.
tasnim68
20-06-2010, 18:12
چون رشته مورد علاقه من جانورشناسیه بذار از خود طبیعت جواب بدم!
شما اگه استرالیا رو دقت کرده باشید می بینید فقط خارستانه، یعنی درخت به ندرت دیده می شه، اون وقت کانگرو ها برای خنک نگه داشتن خودشون توی اون دمای بالا از یه راه حل ساده استفاده می کنن؛ ساعد ها شونو می لیسن!
البته منظورم این نیست که شما هم ساعدتتونو بلیسید ولی اگه به علت این قضیه توجه کنید می تونید راه حل مشابه برای استفاده کاربردی رو پیدا کنید.
چون تو ساعد کانگروها مقدار خیلی زیادی رگ و مویرگ وجود داره براشون دقیقا مثل رادیاتور عمل می کنه!
تو بدن انسان هم سر (مخصوصا گوشها) تقریبا همین نقش رو داره (اگه دقت کرده باشید موقع تب روی پیشونی دستمال می ذارن) و البته چون مغز تو سر قرار داره واجبه که سر خنک بمونه (چون حرارت بیش از 40 درجه به مغز آسیب می زنه).
ولی نمی شه که سرو لیسید!
پس کمی از تجربه گذشتگان و رزمنده های گلی که تو گرمای خوزستان می جنگیدن استفاده می کنیم.
کافی یه دستمال پارچه ای بزرگ یا حدالمقدور چفیه (به خاطر جنس خاصش) رو خیس کنیم بعد بپیچیم دور سرمون.
این کار باعث می شه با تبخیر شدن تدریجی آب از چفیه (چون تبخیر گرماگیره) گرمای بدن ما هم گرفته بشه.
جنگ هم دورانی بود!
msshamraz
20-06-2010, 21:13
آیا روش مکانیکی یا شیمیایی ارزانی وجود داره که بتونه بدن رو خنک کنه؟ البته منظورم از مکانیکی این نیست که بادبزن بگیریم دستمون و باد بزینم. من دنبال جواب مدرن میگردم.
برای پیدا کردن ارزانترین چیزها به تاریخی ترین چیزها نگاه کنید .
فکر می کنید ایرانیان قدیم چرا کلاه نمدی یا در تابستان لباس پشمی میپوشیدند ؟! :20: یا چرا به خانه هایشان کاه و گل میزدند ! و ....
چون رشته مورد علاقه من جانورشناسیه بذار از خود طبیعت جواب بدم!
شما اگه استرالیا رو دقت کرده باشید می بینید فقط خارستانه، یعنی درخت به ندرت دیده می شه، اون وقت کانگرو ها برای خنک نگه داشتن خودشون توی اون دمای بالا از یه راه حل ساده استفاده می کنن؛ ساعد ها شونو می لیسن!
البته منظورم این نیست که شما هم ساعدتتونو بلیسید ولی اگه به علت این قضیه توجه کنید می تونید راه حل مشابه برای استفاده کاربردی رو پیدا کنید.
چون تو ساعد کانگروها مقدار خیلی زیادی رگ و مویرگ وجود داره براشون دقیقا مثل رادیاتور عمل می کنه!
تو بدن انسان هم سر (مخصوصا گوشها) تقریبا همین نقش رو داره (اگه دقت کرده باشید موقع تب روی پیشونی دستمال می ذارن) و البته چون مغز تو سر قرار داره واجبه که سر خنک بمونه (چون حرارت بیش از 40 درجه به مغز آسیب می زنه).
ولی نمی شه که سرو لیسید!
پس کمی از تجربه گذشتگان و رزمنده های گلی که تو گرمای خوزستان می جنگیدن استفاده می کنیم.
کافی یه دستمال پارچه ای بزرگ یا حدالمقدور چفیه (به خاطر جنس خاصش) رو خیس کنیم بعد بپیچیم دور سرمون.
این کار باعث می شه با تبخیر شدن تدریجی آب از چفیه (چون تبخیر گرماگیره) گرمای بدن ما هم گرفته بشه.
با توجه به این
هر موقع یه جا گرمت شد برو یه شیر آب پیدا کن (آبسردکن چه بهتر ) بعد بزن به سرت یا به رگ دستت یا ...
درست گفتم ؟
Pejvak61
21-06-2010, 08:52
حالا آقایون راحت این کار رو میکنن ولی خانم ها چی؟
tasnim68
21-06-2010, 22:16
با توجه به این
هر موقع یه جا گرمت شد برو یه شیر آب پیدا کن (آبسردکن چه بهتر ) بعد بزن به سرت یا به رگ دستت یا ...
درست گفتم ؟
شما که ریاضیت قویه، یه ضرب تقسیم کن ببین درسته یا نه! :31:
در کل اگر دنبال روش مدرن به این صورت میگردید که مثلا یک قرص بخورید خنک شید ، خوب اگر هم باشه ، حداقل در دسترس نیست .
ولی نوشیدن مایعات زیاد و خنک ، باعث میشه کمتر احساس گرما کنید ، و پوشیدن یک پیراهن نخی نازک در زیر ، با جذب تعریق بدن و تبخیر اون گرمای بدن رو میگیره .
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.