مشاهده نسخه کامل
: اورکلاک با استفاده از نیتروژن
water_lily_2012
16-06-2010, 17:57
سلام
می خواستم بدونم کدام یک از شما درباره نیتروژن می دونه.
از اینکه نیتروژن یک گاز- مایع می باشد که برای ایجاد سرمایش ازش استفاده می شه البته در کارهای دیگه نیز استفاده داره.
ولی یکی از موارد مهم اون ایجاد سرما هست.
حتی می توان از اون برای اورکلاک استفاده کرد. البته شرایط خاص خودش را داره ولی من دیدم دما را به منفی می رسونه.
حالا می خوام تو این تاپیک با همکاری هم دیگه ( هر کس هر چه دیده یا می دونه) درباره این روش صحبت کنیم.
فعلاً کار دارم بای
به امید اطلاعات بیشتر
نیتروژن مایع یا یخحشک خوب بخاطر دمای بشدت پائینی که داره برای اورکلاک معمولاً تو مسابقات یا رکورد زنی استفاده میشه، دمای نیتروژنمایع به بیشتر از 160- درجه سانتیگراد میرسه برای همین میتونه خیلی خطرناک باشه و خوب نگهداریش و دستریسی بهش هم به این راحتی نیست.
water_lily_2012
17-06-2010, 08:40
هر گازی وقتی فشرده بشه سرد می شه. حالا اگه نیروژن هم داخل یه مخزن فشرده بشه همین حالت را داره. درسته؟
یعنی نمیشه نیتروژن را داخل یه سیلندر مثلا مانند سیلندر ماشین نگه داری کرد البته با فشار. یعنی نیتروژن داخل سیلندر سرد و در نتیجه سیلندر نیز سرد میشه و از سیلندر برای خنک کردن استفاده کرد.
TREASURES
17-06-2010, 08:54
از هلیم مایع هم برای اور استفاده میشه:5:
یک فیلم آپلود کردم در مورد نحوه اورکلاک کردن با نیتروژن مایع
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ess_1362
17-06-2010, 11:09
تکنیک های اورکلاک که زیاد هست ولی نیتروژن مایع راحترین هست
کار خاصی هم لازم نیست انجام بدین جز ساخت سینک پردازنده
البته نمونه های از قبل تولید شده هم در بازار هست
شما اگر می خوای رکورد بزنی فقط خنک کننده ملاک نیست خیلی عامل دیگه را باید در نظر بگیری مثلا یک مورد ریزش ارتفاع از سطح دریا هست که هرچی کمتر باشه در رکوردگیری تاثیر گذار هست
ضمن اینکه خنک کننده مادربرد هم باید کلا تقویت بشه بالاخص بخش توان پردازنده و حتی باید تغییراتی در مدار برد برای وارد کردن ولتاژ اضافه وارد کنید
البته نیتروژن مایع دیگه عصرش به سر اومده و حتی اکسیژ« مایع هم دوره اش تموم شده و الان اکثر کسانی که در خارج از ایران رکورد میزنند دارند میرن به سمت CHANGE PHASE
amd>intel
17-06-2010, 11:29
اينجا اطلاعات خوبي پيدا ميكنيد
water_lily_2012
17-06-2010, 15:45
با سلام
با تشکر از تمامی دوستان واقعاً کمک کردید
مخصوصاً p3rsi4n بابت فیلم خوبشون
و amd>intel بخاطر سایت مفیدی که لینک اون را در اختیار دوستان قرار دادند.
ولی در بیشتر واردی که دیدم از نیتروژن برای خنک کردن لحظه ای اون هم در آورکلاک استفاده می کنند. من دنبال روشی هستم که بشه بدون فن و سر و صدا و البته با روشی که خیلی بهتر از فن باشه حدوداً بشه دمای cpu را به صفر رسوند و روشی دائمی باشه. نه برای آورکلاک
در بیشتر مواردی که من دیدم سر سیلندر بازه و نیتروژن را داخل اون می ریزند ولی نیتروژن تموم می شه.
حالا اگه این سیلندر بسته باشه و از سوپاپی نیتروژن فشردن را داخل اون کنیم آیا این سیلندر همیشه سرد می مونه.
با حرارت که به سیلندر می رسه چه عکس العملی نشون می ده.
Dark.Life
17-06-2010, 16:02
با سلام
با تشکر از تمامی دوستان واقعاً کمک کردید
مخصوصاً p3rsi4n بابت فیلم خوبشون
و amd>intel بخاطر سایت مفیدی که لینک اون را در اختیار دوستان قرار دادند.
ولی در بیشتر واردی که دیدم از نیتروژن برای خنک کردن لحظه ای اون هم در آورکلاک استفاده می کنند. من دنبال روشی هستم که بشه بدون فن و سر و صدا و البته با روشی که خیلی بهتر از فن باشه حدوداً بشه دمای cpu را به صفر رسوند و روشی دائمی باشه. نه برای آورکلاک
در بیشتر مواردی که من دیدم سر سیلندر بازه و نیتروژن را داخل اون می ریزند ولی نیتروژن تموم می شه.
حالا اگه این سیلندر بسته باشه و از سوپاپی نیتروژن فشردن را داخل اون کنیم آیا این سیلندر همیشه سرد می مونه.
با حرارت که به سیلندر می رسه چه عکس العملی نشون می ده.
دوست عزیز یه چیزو در نظر نمیگیری ... اینکه نیتروژن مایع خود به خود سرد نیست و عمل تبدیل شدنش به گاز به شدت گرما گیره
شما حتا گاز پیکنیک رو که خالی میکنی اگه دستتو جلوش بگیری سرده ولی ایا سیلندرش سرده ؟
یا مثلاً اسپری های خوش بو کننده بزن به دستت سرده ولی آیا قوطی اسپری سرده ؟
این همون سیستمی هست که تو کولر گازی و یخچال استفاده میشه
مورد بعدی اینه که دلیلی برای رسوندن دما به صفر نیست ... دما 30 40 درجه هم که باشه هیچ مشکلی وجود نداره
اگه میخای بی سرو صدا باشه میتونی یه فن با هیت سینک بزرگ بخری که فن کوچیکی داشته باشه و سرعتش 1000 rpm باشه که اصلاً صداش درنیاد
یا یه هیت سینک بزرگ بدون فن بگیری که دیگه هیچ صدایی ازش در نمیاد
سیستم خودم یه مدت فنش خیلی کند میچرخید و صدا میداد منم اصلاً درش اوردم و با همون هیت سینک خودش کار میکرد ... تا وقتی که از سی پی یو کار نمیکشیدی خوب بود ولی یکم که کار میکرد گرم میشد و دیگه خنک نمیشد ... بدیش همینه ... ولی خب اگه یه سینک بزرگ داشته باشی این مشکل پیش نمیاد
A.M.D.D.E.V.I.L
17-06-2010, 16:06
اگه هوا بیش از حد سرد بشه خیلی بیشتر سود میتونید بکنید
چون اگه دما به -273 درجه ی سیلسیوس نزدیک باشه حالت های ابر رسانایی به وجود میاد که یعنی انرژی تلف نمیشه و همیشه توی مدار باقی می مونه
Hessam_7800gtx
17-06-2010, 17:28
جکله بالا در مورد کامپیوتر کاملا غلطه!!همونطور که میدونید چیپ ها _ic cpu gpu ) همگی از مواد نیمه رسانا ساخته میشند و در دمای پایین کم کم به نارسانا تبدیل میشند! این همون وضعیتیه که بهش میگیم coldbug
sasan816
17-06-2010, 20:41
البته نیتروژن مایع دیگه عصرش به سر اومده و حتی اکسیژ« مایع هم دوره اش تموم شده و الان اکثر کسانی که در خارج از ایران رکورد میزنند دارند میرن به سمت CHANGE PHASE
با تغیر کدوم فاز میشه توضیح بیشتری بدید
Hessam_7800gtx
17-06-2010, 20:53
این همون سیستم خنک کننده ی یخچالی هستش که اساسش بر روی تغییر فاز گاز درون چرخه (زیر فشار به مایع تبدیل میشه سپش توسط رادیاتور خنک میشه و بعد گرمای پردازنده یا حالا هر چی رو میگیره و دوباره به گاز تبدیل میشه) هستش البته نهایتا تا دمای -70 میشه روش حساب کرد در صورتی که نیتروژن دمایی معادل -200 و البته اکثرا دمایی حول حوش -160 تا -190 به پردازنده مون میده که باعث پایداری بیشتر میشه
ess_1362
18-06-2010, 08:06
این همون سیستم خنک کننده ی یخچالی هستش که اساسش بر روی تغییر فاز گاز درون چرخه (زیر فشار به مایع تبدیل میشه سپش توسط رادیاتور خنک میشه و بعد گرمای پردازنده یا حالا هر چی رو میگیره و دوباره به گاز تبدیل میشه) هستش البته نهایتا تا دمای -70 میشه روش حساب کرد در صورتی که نیتروژن دمایی معادل -200 و البته اکثرا دمایی حول حوش -160 تا -190 به پردازنده مون میده که باعث پایداری بیشتر میشه
دقیقا ولی شما هنوز در فکر کمپرسور یخچال و خنک کننده CFC و ... هستید!
خیر باید از طرح کمپرسور یخچال فراتر رفت و سراغ خنک کننده های با فرمول جدید مثل هلیوم رفت(البته برای تغییر فاز)
ولی یک مشکل دیگه هم پیش میاد که خودتون چند پست قبل اشاره کردین و اون هم مشکل نیمه رسانا ها هست
water_lily_2012
18-06-2010, 08:48
ایا در مورد این تغییر فاز سایت یا فیلمی در اختیار دارید.
Hessam_7800gtx
18-06-2010, 10:42
هلیوم؟؟؟ دوست عزیز هلیم خصوصیتی مانند نیتروژن داره و دقیقا مثل همون عمل میکنه! با دمای -270 درجه زی ر صفر تقریبا سرد ترین مایعی هست که میشه ازش استفاده کرد و فرایند تولید بسیار پیچیده و هزینه بری (زیر فشار بسیار بالا) داره و همین باعث شده تهیه اش اصلا مقرون به صرفه نباشه و ضمنا همون مسیله ی coldbug هم اینجا وجود داره این که بشه هلیوم رو تغییر فاز داد اونم توی خونه و برای خنک کردن یکم غیر عقلی هست
ess_1362
18-06-2010, 12:30
هلیوم؟؟؟ دوست عزیز هلیم خصوصیتی مانند نیتروژن داره و دقیقا مثل همون عمل میکنه! با دمای -270 درجه زی ر صفر تقریبا سرد ترین مایعی هست که میشه ازش استفاده کرد و فرایند تولید بسیار پیچیده و هزینه بری (زیر فشار بسیار بالا) داره و همین باعث شده تهیه اش اصلا مقرون به صرفه نباشه و ضمنا همون مسیله ی coldbug هم اینجا وجود داره این که بشه هلیوم رو تغییر فاز داد اونم توی خونه و برای خنک کردن یکم غیر عقلی هست
ببین اگر واقعا کسی بخواد رکورد دو رقمی با یک پردازنده 4 هسته ای بزنه اونوقت باید فراتر از طرح های روزمره فکر کنه
اینکه شما بخوای با نیتروژن مایع به رکورد 7 گیگاهرتز مثلا برای PHENOM II X4 965 برسی کار بیهوده ای هست چون همین الان کاربرای حرفه ای دارند روی رکورد دو رقمی کار می کنند و ضمنا من به شما میگم که با این روش به چیزی بیش از 5.8-6.2 البته در ایران نخواهی رسید چون در این تکنولوژی محدودی داری
ولی با تغییر فز گازی مثل هلیوم شما نه تنها می تونی 8 گیگاهرتز را پشت سر بذاری بلکه حتی میتونی روی رکورد دو رقمی هم فکر کنی
به هر حال 10 سال پیش کی به فکرش میرسید که پردازنده هایی مثل i7 920 یا PHENOM II X6 1090T روزی تولید بشه و چنین کارایی داشته باشند
باز هم میگم برای اینکه به یک رکورد قابل قبول برسی باید معقول بودن از نظر فکری را کنار بذاری!
Hessam_7800gtx
18-06-2010, 12:57
ببینید مثکه شما نگرفتید اصلا نمیشه شما چرخه برای هلیوم رو توی خونه راه بندازید چون تحت شرایط آزماشگاهی و فشار فوقواتعاده بالا به مایع تبدیل میشه و این که نمیدونم چه فکری کردید که اینو میگید یکم راجع به مایع سازی گازها تحقیق کنید خودتون متوجه میشید همچنین از هلیوم فقط برای پردازنده های amd استفاده میشه که کولد باگ نمیکنند و بوسیله نیتروژن مایع یکی از دوستان من به رکورد 7200 رسیده که رکورد اول cpuz ایرانه و همچنین رکورد اول cpuz دنیا که 8199.5 هستش هم توسط نیتروژن زده شده و نه هلیوم و چیز دیگه هم که هست این فقط سرما نیست که باعث میشه فرکانس بالا بره بلکه توانایی سی پی یو هستش برای همین رکورد اول جهان چیزی حدود 2.1 ولت به سی پی یو ولتاژ دادن به نظرت چند تا سی پی یو میتونند همچین ولتاژی رو تحمل کنند؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
water_lily_2012
18-06-2010, 17:22
اون فیلم را که دوست خوبمون گذاشته بود اگه اشتباه نکنم ابتدا با کمپرسور دما را به -170 تا -180 رسوند
داخل اون کمپرسور از چی استفاده شده بود.
Hessam_7800gtx
18-06-2010, 17:46
دوست عزیزی اون کمپرسور نبود اون لوله رو بهش میگم بلاک (یا کانتینر) که معمولا از جنس مس والومینیوم هستش و داخلش رو نیتروژن مایع (یا دایس یا هلیوم) میریزند که باعث میشه دما پایین بیاد و به همون -180 برسه
ess_1362
18-06-2010, 20:03
ببینید مثکه شما نگرفتید اصلا نمیشه شما چرخه برای هلیوم رو توی خونه راه بندازید چون تحت شرایط آزماشگاهی و فشار فوقواتعاده بالا به مایع تبدیل میشه و این که نمیدونم چه فکری کردید که اینو میگید یکم راجع به مایع سازی گازها تحقیق کنید خودتون متوجه میشید همچنین از هلیوم فقط برای پردازنده های amd استفاده میشه که کولد باگ نمیکنند و بوسیله نیتروژن مایع یکی از دوستان من به رکورد 7200 رسیده که رکورد اول cpuz ایرانه و همچنین رکورد اول cpuz دنیا که 8199.5 هستش هم توسط نیتروژن زده شده و نه هلیوم و چیز دیگه هم که هست این فقط سرما نیست که باعث میشه فرکانس بالا بره بلکه توانایی سی پی یو هستش برای همین رکورد اول جهان چیزی حدود 2.1 ولت به سی پی یو ولتاژ دادن به نظرت چند تا سی پی یو میتونند همچین ولتاژی رو تحمل کنند؟؟
این شاتها که گذاشتی تک هسته ای هست
من دارم روی 4 هسته ای بحث می کنم که رکوردش 6.8 هست
در مورد ولتاژ اگر دقت کرده باشید گفتم که باید برد دستکاری بشه(سخت افزاری)
البته قصد بحث کردن ندارم ولی روزی که با تغییر فاز هلیوم مایع به رکورد دو رقمی برسند زیاد دور نیست (نهایت یک سال یا 2 سال دیگه) من این روز را از حالا دارم می بینم
water_lily_2012
18-06-2010, 21:58
یکی هم جواب من را بده
Hessam_7800gtx
18-06-2010, 22:42
ببینید چند تا نکته رو روشن کنم اول این که بحث تغییر سخت افزاری برد رو بهش میگن مود که در سری i به بعد دیگه هیچ نیازی بهش نیست (البته بعضی برد های x48 و p45 مثل رمپیجو p5e هم نیاز به مود ندارند و میشه ولتاژی حدود 2.2 برای cpu ست کرد)
این رو هم نگاه کنید با نیتروژن بدست اومده و رکورد پردازنده های 4 هسته ای هست
حالا هی من بگم نره شما بگو مادست خلاصتون کنم عملا تغییر فاز با گاز هلیوم امکان نداره و فکر رکورد دو رقمی رو هم فعلا باید از سرتون دور کنید
اگه رکورد دو رقمی امکان داشت تا الان زده بودند
Agena FX
27-07-2010, 19:17
ببین اگر واقعا کسی بخواد رکورد دو رقمی با یک پردازنده 4 هسته ای بزنه اونوقت باید فراتر از طرح های روزمره فکر کنه
اینکه شما بخوای با نیتروژن مایع به رکورد 7 گیگاهرتز مثلا برای PHENOM II X4 965 برسی کار بیهوده ای هست چون همین الان کاربرای حرفه ای دارند روی رکورد دو رقمی کار می کنند و ضمنا من به شما میگم که با این روش به چیزی بیش از 5.8-6.2 البته در ایران نخواهی رسید چون در این تکنولوژی محدودی داری
ولی با تغییر فز گازی مثل هلیوم شما نه تنها می تونی 8 گیگاهرتز را پشت سر بذاری بلکه حتی میتونی روی رکورد دو رقمی هم فکر کنی
به هر حال 10 سال پیش کی به فکرش میرسید که پردازنده هایی مثل i7 920 یا PHENOM II X6 1090T روزی تولید بشه و چنین کارایی داشته باشند
باز هم میگم برای اینکه به یک رکورد قابل قبول برسی باید معقول بودن از نظر فکری را کنار بذاری!
سلام استاد .
می خواستم ببینم این که فرمودید Phase Change با هلیوم چه طوریه قضیه ؟ عکسی چیزی دارید ؟
2) بعد الان رکورد 4 هسته ای منظورتون Intel Xeon بود یا PhII که فرمودید 6.8 . ممنون میشم لینکشو بدید .
3) می خواستم بدونم چی میشه که وقتی دما میاد پایین بهتر میشه اورکلاک کرد ؟ من یک جایی شنیده بودم که وقتی دما میاد پایین اگه vDroop را غیر فعال کنی ، ولتاژ میره بالا . اگه میشه برام توضیح بدید ، ممنون .:11:
ess_1362
27-07-2010, 21:46
می خواستم ببینم این که فرمودید Phase Change با هلیوم چه طوریه قضیه ؟ عکسی چیزی دارید ؟
هنوز بطور رسمي اين كار صورت نگرفته و احتياج به تحقيقات بيشتر هست ولي غير ممكن نيست
2) بعد الان رکورد 4 هسته ای منظورتون Intel Xeon بود یا PhII که فرمودید 6.8 . ممنون میشم لینکشو بدید .
منظور من فنوم 2 بود چون زئون چه نسل قديم و چه مبتني بر سوكت 1366 در اوركلاك سنگين بدليل درگير بودن QPI و نداشتن ضريب عملا ركورد بالايي نداره
اين فنوم هاي 4 هسته اي هم ركورد هاي زيادي به ثبت رسوندن ولي چيزي كه رسمي هست و تاييد شده نزديك 7 هست
3) می خواستم بدونم چی میشه که وقتی دما میاد پایین بهتر میشه اورکلاک کرد ؟ من یک جایی شنیده بودم که وقتی دما میاد پایین اگه vDroop را غیر فعال کنی ، ولتاژ میره بالا . اگه میشه برام توضیح بدید ، ممنون .[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مهمترين نكته در ركورد گيري دما هست
با افزايش فركانس و براي پايدار كردن پردازنده بايد ولتاژ را زياد كنيد كه در نتيجه حرارت بالا ميره
پس اگر بشه حرارت را پايين آورد يا كنترل كرد پس ركورد هم سير صعودي پيدا مي كنه
Agena FX
28-07-2010, 10:43
هنوز بطور رسمي اين كار صورت نگرفته و احتياج به تحقيقات بيشتر هست ولي غير ممكن نيست
منظور من فنوم 2 بود چون زئون چه نسل قديم و چه مبتني بر سوكت 1366 در اوركلاك سنگين بدليل درگير بودن QPI و نداشتن ضريب عملا ركورد بالايي نداره
اين فنوم هاي 4 هسته اي هم ركورد هاي زيادي به ثبت رسوندن ولي چيزي كه رسمي هست و تاييد شده نزديك 7 هست
مهمترين نكته در ركورد گيري دما هست
با افزايش فركانس و براي پايدار كردن پردازنده بايد ولتاژ را زياد كنيد كه در نتيجه حرارت بالا ميره
پس اگر بشه حرارت را پايين آورد يا كنترل كرد پس ركورد هم سير صعودي پيدا مي كنه
یعنی من اگه دمام را اوکی کنم ، ولتاژ بدم و فرکانس را ببرم بالا بدون محدودیت اورکلاک می کنم ؟
میشه توضیح بدید چرا QPI محدودیت ایجاد می کنه ؟
ess_1362
28-07-2010, 11:01
یعنی من اگه دمام را اوکی کنم ، ولتاژ بدم و فرکانس را ببرم بالا بدون محدودیت اورکلاک می کنم ؟
البته عوامل ديگه هم دخيل هستند ولي مهمترين عامل هميني هست كه گفتم
مثلا در ركورد زدن نقش يك مادربرد خوب كه كليه پارامترها را در باياس داشته باشه خيلي پررنگ هست
میشه توضیح بدید چرا QPI محدودیت ایجاد می کنه ؟
اين همون رابط پردازنده و NB هست كه در پلتفرم جديد ضريبي براي كاهش يا فازايش اون تعبيه نشده
با افزايش BCLK اين فركانس هم كه ضريبش X32 هست بالا ميره و از 4.8G/T براي پردازنده هاي عادي يا 6.4 G/T براي پردازنده هاي EX عبور مي كنه
براي اينكه افزايش اين فركانس محدوديت ايجاد نكنه بايد به شاخه مربوطه ولتاژ داد تا پايداري سيستم حفظ بشه و چون كنترلر مستقيما از درون پردازنده كنترل ميشه در نتيجه حرارت پردازنده بالا ميره
شما به شات زير دقت كنيد :
در اين شات فركانس پايه 2.66 داراي فركانس QPI به مقدار 4.8 هست
اين شات بالايي را هم نگاه كنيد كه جزء ركوردهاي 920 هست كه در فركانس 5.3 داراي فركانس QPI بيش از 9 گيگاترنسفر هست
يعني در اين حالت ولتاژ QPI حدودي از 1.1 رسيده به 1.48
البته پهناي مسير QPI در اينتل بالاتر از HT در AMD هست ولي قابليتي كه AMD داره همون امكان تعيين ضريب HT هست كه اينتل نداره
اين دو تا شات را هم نگاه كنيد :
در اين شات پردازنده 965 با فركانس پايه و فركانس HT حدود 4 گيگاترنسفر هست
در اين شات هم با فركانس 3.8 همون فركانس HT را داره
در اين شات هم با فركانس 4.4 داراي فركانس HT حدود 2.8 هست
البته اگر ركورد اين پردازنده را در CPU-Z نگاه كنيد با فركانس حدود 7 گيگاهرتز هم داراي همين فركانس HT هست
Agena FX
28-07-2010, 11:18
البته عوامل ديگه هم دخيل هستند ولي مهمترين عامل هميني هست كه گفتم
مثلا در ركورد زدن نقش يك مادربرد خوب كه كليه پارامترها را در باياس داشته باشه خيلي پررنگ هست
اين همون رابط پردازنده و NB هست كه در پلتفرم جديد ضريبي براي كاهش يا فازايش اون تعبيه نشده
با افزايش BCLK اين فركانس هم كه ضريبش X32 هست بالا ميره و از 4.8G/T براي پردازنده هاي عادي يا 6.4 G/T براي پردازنده هاي EX عبور مي كنه
براي اينكه افزايش اين فركانس محدوديت ايجاد نكنه بايد به شاخه مربوطه ولتاژ داد تا پايداري سيستم حفظ بشه و چون كنترلر مستقيما از درون پردازنده كنترل ميشه در نتيجه حرارت پردازنده بالا ميره
شما به شات زير دقت كنيد :
در اين شات فركانس پايه 2.66 داراي فركانس QPI به مقدار 4.8 هست
اين شات بالايي را هم نگاه كنيد كه جزء ركوردهاي 920 هست كه در فركانس 5.3 داراي فركانس QPI بيش از 9 گيگاترنسفر هست
يعني در اين حالت ولتاژ QPI حدودي از 1.1 رسيده به 1.48
البته پهناي مسير QPI در اينتل بالاتر از HT در AMD هست ولي قابليتي كه AMD داره همون امكان تعيين ضريب HT هست كه اينتل نداره
اين دو تا شات را هم نگاه كنيد :
در اين شات پردازنده 965 با فركانس پايه و فركانس HT حدود 4 گيگاترنسفر هست
در اين شات هم با فركانس 3.8 همون فركانس HT را داره
در اين شات هم با فركانس 4.4 داراي فركانس HT حدود 2.8 هست
البته اگر ركورد اين پردازنده را در CPU-Z نگاه كنيد با فركانس حدود 7 گيگاهرتز هم داراي همين فركانس HT هست
یعنی من اگه eVGA Classified + 980x + خنک کننده خوب داشته باشم میتونم بدون محدودیت اورکلاک کنم ؟
میشه توضیح بدید چرا بیش از 9 GT/s هست ؟ این ضرب در دو از کجا اومد ؟
من یکسری رکورد ها را نگاه می کردم دیدم QPI پایین تر از اون ضریب 32 بود شما گفتید ، این ها مشکلات بایوس هست ؟ قضیه چیه ؟
بعد میخواستم ببینم چرا ولتاژش شده 1.48 ؟ این ها فرمول داره ؟
ess_1362
28-07-2010, 20:12
یعنی من اگه eVGA Classified + 980x + خنک کننده خوب داشته باشم میتونم بدون محدودیت اورکلاک کنم ؟ البته اين پردازنده به دليل ضريب بازش راحت تر اور ميشه ولي اون قضيه ضريب QPI هنوز پابرجا هست
میشه توضیح بدید چرا بیش از 9 GT/s هست ؟ این ضرب در دو از کجا اومد ؟ اون 4.5 فقط براي يك مسير هست چون اطلاعات در اين رابط بصورت رفت و برگشت محاسبه ميشه كه مجموعش ميشه بيش از 9 گيگاترنسفر
من یکسری رکورد ها را نگاه می کردم دیدم QPI پایین تر از اون ضریب 32 بود شما گفتید ، این ها مشکلات بایوس هست ؟ قضیه چیه ؟اون ضريب 32 امكان نداره كم بشه چون اصلا ساختار پردازنده بدين صورت هست.اگر هم جايي مي بينيد كه كمتر شده به علت اين هست كه از پردازنده XE استفاده شده و بجاي افزايش BCLK ضريب پردازنده را بالا بردن. البته نميشه اسمش را نقص كلي گذاشت ولي در ركورد گيري ها محدوديت ايجاد مي كنه
مثال ميزنم بهترين رگوردي كه من از I7 980 ديدم نزديك 6 هست در حالي كه 965 از 7 هم عبور كرده
بعد میخواستم ببینم چرا ولتاژش شده 1.48 ؟ این ها فرمول داره ؟ پردازنده در اين ولتاژ پايدار شده البته فرمول خاصي نيست ولي كسي كه به اين ركورد ها ميرسه از پردازنده اي با بچ نامبر مرغوب استفاده مي كنه كه كمتر ولتاژ بخوره و دماي كمتري داشته باشه!!!
پ.ن : اگر قصد خريدن پلتفرم i7 9XX را داري به نظر من يا 920 بگير يا 930 و با يك خنك كننده خوب مثلا چيزي بين 3.8 تا 4.3 اورش كن چون تا اين فركانس خوب جواب ميدن و نيازي نيست حتما 1.5 ميليون پول بايت 980 بدي
Agena FX
28-07-2010, 22:51
البته اين پردازنده به دليل ضريب بازش راحت تر اور ميشه ولي اون قضيه ضريب QPI هنوز پابرجا هست
اون 4.5 فقط براي يك مسير هست چون اطلاعات در اين رابط بصورت رفت و برگشت محاسبه ميشه كه مجموعش ميشه بيش از 9 گيگاترنسفر
اون ضريب 32 امكان نداره كم بشه چون اصلا ساختار پردازنده بدين صورت هست.اگر هم جايي مي بينيد كه كمتر شده به علت اين هست كه از پردازنده XE استفاده شده و بجاي افزايش BCLK ضريب پردازنده را بالا بردن. البته نميشه اسمش را نقص كلي گذاشت ولي در ركورد گيري ها محدوديت ايجاد مي كنه
مثال ميزنم بهترين رگوردي كه من از I7 980 ديدم نزديك 6 هست در حالي كه 965 از 7 هم عبور كرده
پردازنده در اين ولتاژ پايدار شده البته فرمول خاصي نيست ولي كسي كه به اين ركورد ها ميرسه از پردازنده اي با بچ نامبر مرغوب استفاده مي كنه كه كمتر ولتاژ بخوره و دماي كمتري داشته باشه!!!
پ.ن : اگر قصد خريدن پلتفرم i7 9XX را داري به نظر من يا 920 بگير يا 930 و با يك خنك كننده خوب مثلا چيزي بين 3.8 تا 4.3 اورش كن چون تا اين فركانس خوب جواب ميدن و نيازي نيست حتما 1.5 ميليون پول بايت 980 بدي
ببخشید این بچ نامبر چی هست ؟ پردازنده مرغوب منظورتون چیه از نظر علمی ؟ و در آخر پردازنده های مرغوب برای اورکلاک دمای پایین تری گفتید دارند ، چرا ؟ میشه یک توضیح بدید :40:
میشه روی بلاک دیاگرام به من توضیح بدید این QPI که رفت و برگشتی هست ؟
من توی بایوس یک گزینه QPI Slow Mode هم میبینم ، اون چیه ؟
ممنون که وقت میگذاری :11:
ess_1362
29-07-2010, 11:05
ببخشید این بچ نامبر چی هست ؟ پردازنده مرغوب منظورتون چیه از نظر علمی ؟ و در آخر پردازنده های مرغوب برای اورکلاک دمای پایین تری گفتید دارند ، چرا ؟ میشه یک توضیح بدید [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خوب اين بچ نامبر شماره اي هم كه سطح كيفيت پردازنده را تعيين مي كنه
معمولا پردازنده ها در كارگاه توليدي(منظورم همون شركت اينتل يا AMD هست و يك وقت با كارگاه بستني آلاسكا اشتباه نشه:31:)در سه رده كيفي توليد و راحي بازار ميشن شامل A و B و C كه رده A داراي دماي كمتر هست كه باعث ميشه در فركانس هاي بالاتر ولتاژ كمتري بگيره و به اصطلاح پايدار تر باشه
البته هر سه رده تست هاي كيفي را با موفقيت پشت سر ميذارن و در اوركلاك متوسط هم هيچ مشكلي ندارند
میشه روی بلاک دیاگرام به من توضیح بدید این QPI که رفت و برگشتی هست ؟
اين رابط بين پل شمالي و پردازنده هست و برعكس نسل قبلي(FSB) اطلاعات بصورت بسته فرستاه ميشه كه همزمان همونطور كه ميفرسته دريافت هم مي كنه
پس فركانسي كه محاسبه ميشه در نرم افزار نصب فركانس واقعي هست پس بايد در 2 ضرب بشه
من توی بایوس یک گزینه QPI Slow Mode هم میبینم ، اون چیه ؟
البته بايد يكم بيشتر توضيح بدين
ولي فكر مي كنم فقط مربوط به پهناي مسير ميشه كه روي 16 بيت قرار ميگيره ولي سرعت نهايي تغييري نمي كنه و مي تونيد خودتون هم تستش كنيد و در CPU-Z فركانس QPI را بعدش بررسي كنيد
Agena FX
29-07-2010, 14:39
خوب اين بچ نامبر شماره اي هم كه سطح كيفيت پردازنده را تعيين مي كنه
معمولا پردازنده ها در كارگاه توليدي(منظورم همون شركت اينتل يا AMD هست و يك وقت با كارگاه بستني آلاسكا اشتباه نشه:31:)در سه رده كيفي توليد و راحي بازار ميشن شامل A و B و C كه رده A داراي دماي كمتر هست كه باعث ميشه در فركانس هاي بالاتر ولتاژ كمتري بگيره و به اصطلاح پايدار تر باشه
البته هر سه رده تست هاي كيفي را با موفقيت پشت سر ميذارن و در اوركلاك متوسط هم هيچ مشكلي ندارند
اين رابط بين پل شمالي و پردازنده هست و برعكس نسل قبلي(FSB) اطلاعات بصورت بسته فرستاه ميشه كه همزمان همونطور كه ميفرسته دريافت هم مي كنه
پس فركانسي كه محاسبه ميشه در نرم افزار نصب فركانس واقعي هست پس بايد در 2 ضرب بشه
البته بايد يكم بيشتر توضيح بدين
ولي فكر مي كنم فقط مربوط به پهناي مسير ميشه كه روي 16 بيت قرار ميگيره ولي سرعت نهايي تغييري نمي كنه و مي تونيد خودتون هم تستش كنيد و در CPU-Z فركانس QPI را بعدش بررسي كنيد
ببین عزیزم این موضوعی که شما میگی در مورد بچ نامبر اصلاً درست نیست .
پردازنده ها بعد از یکسری از تست های کیفی که انجام میشه با توجه به Electron Leakage شون تقسیم بندی میشند که میتونند یک پردازنده Retail باشند و حرارت تولیدی را فن استوک میتونه Dissipate کنه یا خیر . پردازنده هایی که به نظر شما مرغوب ترند با ولتاژ کمتری پایدار میشند ولی ربطی به اون بحث نداره و معمولاً دمای بالاتری هم نسبت به پردازنده های عادی دارند . یعنی VID کمتری دارند ولی گرم تر هستند .
در مورد QPI هم اتفاقاً Multiplier بسته ای نداره . اون مقداری هم که شما فرمودید 18 هست نه 16 و گزینه های معمول 18 ، 20 و 24 هست که در پردازنده Extreme Edition به طور دیفالت ضریب 24 و در پردازنده های معمولی 18 هست . البته این ضریب نتیجه را به صورت Mhz میده . در Slow Mode هم در بعضی از مادربرد ها توانایی تنظیم 12x هم هست .
والا 980 هم که شما میگی من روی 6.3 گیگاهرتز باهاش تست پاس میکنم و طرفای 6.5 ولید میتونم بگیرم . رکورد جهانیش هم 7.1Ghz هست . :40: و QPI محدودیتی روی این پردازنده ایجاد نمیکنه . هر چند روی پردازنده های دیگه هم محدودیت QPI نبود روی اکثر مادربرد ها و در پردازنده های قدیمی تر مثل W3540 مشکل تحمل و پایداری BCLK بالای 240 برای مدت زیاد بود .
ممنون که کمکم کردید . :11:
ess_1362
29-07-2010, 19:40
ميشه لطفا لينك يا شات از CPU-Z براي من بذاريد؟
حالا يا ركورد خودتون يا مثلا هر ركورد ديگه اي از اين پردازنده داريد بذاريد!!
البته من ركورد معتبر مي خوام مثلا اين را نگاه كنيد:
من اين را از CPU-Z گرفتم
اگر بريد به سايت CPUID و ركوردها را نگاه كنيد اولين ركورد هست ولي اين ركورد ايراد داره(اميدوارم خودتون ايرادش را متوجه بشيد چون كسي كه توضيحاتي در مورد الكترون ليكيج ميده بايد اين ايراد را مثل برق متوجه بشه)
در مورد i7 980X هم ركوردهاش (البته قابل اعتماد) چيزي حدود 5 تا 5.5 هست (البته مشخص هست كه يك 6 هسته اي به 7 نخواهد رسيد) اين ها بهترين رگوردي هست كه من ديدم
متاسفانه تشخيص ركورد واقعي يك پردازنده غير XE خيلي راحت هست ولي تشخيص اين ركورد براي پردازنده ضريب باز سخته
من منتظر ديدن ركورد شما هستم
سلام دوستان..
فقط یک نکته اضافه کنم که رکورد Intel i7 980X حدودا 7040MHZ به طور رسمی هست که توسط اورکلاکر Hicookie ثبت شده و یک رکورد 7.2GHZ هم هست که توسط اورکلاکر ایرانی مقیم ایتالیا به نام HIWA ثبت شده که ایشون روی فرکانس 6.93GHZ تونستند تست PiFast پاس کنند با این پردازنده...
همچنین رکورد چهار هسته ها هم مربوط به PhenomII X4 955 3.2GHZ هست که حدود 7.2GHZ هست..
رکورد پردازنده های دو هسته هم حدودا 7GHZ هست و پردازنده هم PhenomII X2 555 هست (البته نفر اول با استفاده از UCC پردازنده رو به 4 هسته Unlock کرده)
-------------------------------------------
در ادامه یکی از دلایل که اورکلاکر ها ایرانی (نسبتا) نمیتونند رکورد های عالی بزنند مربوط به بچ نامبر هایی هست که وارد ایران میشه و پردازنده هایی که از بازار تهیه میشه نسبتا دارای بچ نامبر هایی خوبی نیستند ..و معمولا رکورد هایی که توسط ایرانی ها زده میشه پردازنده از خارج کشور یا HandPick تهیه میشه و معمولا در فرکانس ها بالازیر Extreme Cooling تنها عاملی که امکان داره باعث بدست نیومدن یک رکرود نسبتا خوب باشه جدا از دانش اورکلاک بچ نامبر پردازنده هست که در اصل توانایی بالاتر رفتن از یک حد مشخصی رو نداره...و اینجاست که بچ نامبر این پردازنده رو محدود میکنه...و معمولا کسانی که رنکینگ های بالایی در سایت Hwbot.org دارند نسبتا به علم دانش اونها در رده های بالا ربطی نداره و به بچ نامبر پردازنده هایی که در اختیار دارند محدود میشه..
مثلا ما روی همون تست Intel Pentium D 631 که 7.2GHZ زدیم (در تیم شهر سخت افزار) در اون مورد بچ نامبر مارو محدود کرد و نتونستیم به فرکانس های بالاتری دست پیدا کنیم یا مثلا خوده بنده که PhII 965 تا حدود 6.7GHZ رفتم در اون مورد بچ نامبر محدود بود...و از طرف دیگه رکورد Intel Xeon W3540 که توسط دو نفر از اعضا شهر سخت افزار زده شده پردازنده از خارج کشور تهیه شده بود و به طور اتفاقی یک بچ نامبر نسبتا خوب که منجر به WR شد...
البته پردازنده های Engineering Sapmle بحث جدا از این قضیه داره...
Agena FX
29-07-2010, 21:05
ميشه لطفا لينك يا شات از CPU-Z براي من بذاريد؟
حالا يا ركورد خودتون يا مثلا هر ركورد ديگه اي از اين پردازنده داريد بذاريد!!
البته من ركورد معتبر مي خوام مثلا اين را نگاه كنيد:
من اين را از CPU-Z گرفتم
اگر بريد به سايت CPUID و ركوردها را نگاه كنيد اولين ركورد هست ولي اين ركورد ايراد داره(اميدوارم خودتون ايرادش را متوجه بشيد چون كسي كه توضيحاتي در مورد الكترون ليكيج ميده بايد اين ايراد را مثل برق متوجه بشه)
در مورد i7 980X هم ركوردهاش (البته قابل اعتماد) چيزي حدود 5 تا 5.5 هست (البته مشخص هست كه يك 6 هسته اي به 7 نخواهد رسيد) اين ها بهترين رگوردي هست كه من ديدم
متاسفانه تشخيص ركورد واقعي يك پردازنده غير XE خيلي راحت هست ولي تشخيص اين ركورد براي پردازنده ضريب باز سخته
من منتظر ديدن ركورد شما هستم
خدمت شما :
رکورد 7.1 هم هست اگه دوست داشتید لینک میدم .
ببین عزیزم مشکلی نداره که شما تا امروز تا چه فرکانسی را دیده بودید ولی به هر حال این پردازنده تا 7.1 ولید داده و 6.9 هم تست پاس کرده ( به HWBOT.org برید . )
100% متوجه میشم . :46:
بنده هم رکورد هام هست ، دوست داشتید براتون پی ام میکنم .
سوالی چیزی داشتید در خدمتم . :31:
ess_1362
30-07-2010, 10:36
من اين ركوردها را ديدم
البته ركوردها را قبول مي كنم
ولي اين موضوع را كه QPI قابل كاهش هست را قبول نمي كنم ضمن اينكه در ركوردهايي هم كه به ثبت رسيده من نديدم كه مثلا براي 980 حدود 6.4 باشه و همه بالاي 7.5 بودن
البته پردازنده ضريب باز هست چون اگر ضريب بسته بود حتما از 10 يا 12 هم رد ميشد
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.