ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مادر برد بهینه؟

salmanam
14-06-2010, 18:19
سلام
من میخوام ارتقای سیستم بدم.و کاربر گیم هستم.
به نظر اساتید مادر بردی که هم یه سی پی یو معمولی رو ساپورت کنه و هم در آینده 6 هسته ای رو ، در حدود 200 ت و ddr3 چی خوبه؟

نظرتون رو در باره یه mb اینتل هم بگید.با شرایط من کدوم مناسبترamd یا intel ؟

ess_1362
14-06-2010, 19:43
با 200 تومن بعید می دونم که مادربردی از اینتل با قابلیت ساپورت 6 هسته ای پیدا کنی چون پلتفرم 1366 اینتل قیمتاش از حدود 270 تومن شروع میشه

ولی در مورد AMD شما با 150 تومن و بیشتر میتونید مادربردهای با قابلیت ساپورت 6 هسته ای و همینطور DDR3 با امکانات جانبی خوب از جمله SATA3 و USB3 خریداری کنید و با 200 تومن میتونید از ایسوس و گیگابایت هم خرید کنید

salmanam
14-06-2010, 20:38
ممنون
حالا به نظر شما i5 بگیرم یا amd تو اون قیمت؟

3jokes_x
14-06-2010, 22:19
شما بهتره مجموع بودجه ای که برای مادربورد+پردازنده در نظر دارید مشخص کنید و در صورتی که کارت گرافیکی هم ندارید، اون رو هم اضافه کنید. چون این طوری بهتر می شه یه تناسبی بین این سه قطعه برقرار کرد. مثلا اگر بودجه شما محدود باشه می تونید مادربورد رو ارزون تر انتخاب کنید و در عوض گرافیک بهتری بخرید یا...

ولی وقتی بودجه تک تک قطعات رو جداگانه مشخص می کنید، شاید به حالت بهینه نرسید. مگر اینکه بودجه خیلی زیاد باشه که انتخاب یک قطعه، محدودیت مالی برای قطعات دیگه ایجاد نکنه. مثلا اگر 200 برای مادربورد داری می دی، بتونی به راحتی 200 هم برای پردازنده و 250 برای گرافیک و اقلا 120 برای رم هزینه کنی.

salmanam
14-06-2010, 22:42
من کارت گرافیک دارم و فعلا نمخام عوض کنم
در مجموع نهایت 350 هزینه میکنم برای mb cpu
رم هم دارم.اون خیلی مهم نیست

3jokes_x
15-06-2010, 15:32
من کارت گرافیک دارم و فعلا نمخام عوض کنم
در مجموع نهایت 350 هزینه میکنم برای mb cpu
رم هم دارم.اون خیلی مهم نیست

اگر 200 برای مادربورد می دادی و بعد 150 برای پردازنده می موند خیلی جالب نمی شد. ولی حالا می تونیم مجموع 350 رو به نسبت مناسب تری بین مادربورد و سی پی یو تقسیم کنیم:
بهترین حالت اینه که 200 برای سی پی یو و 150 برای مادربورد بدی.

اگر از Intel بخوای، پردازنده Core i5 750 در حال حاضر بهترین پردازنده برای اجرای بازیهاست. به قیمت 210 تومان. مادربوردهای P55 که به این پردازنده بخورن هم در مارک های معتبر (ایسوس/گیگا) قیمتشون از 140-150 شروع می شه. البته اگر حدود 30 تومان به بودجه اضافه کنی، (در محدوده 170 تومان) برای مادربورد دستت در انتخاب بازتر می شه و انتخاب های بهتری می تونی داشته باشی ولی با همون 140 تومان هم می شه مادربورد P55 یا H55 از ASUS گرفت، کیفیتش فرقی نداره، فقط امکاناتش کمتر می شه (مثلا USB3 نداره).

به عنوان مثال این مدل ها هستند:
Gigabyte H55M-USB3
Asus P7P55-M

اگر هم از AMD بخوای، با همون 210 تومان می تونی پردازنده 6 هسته ای Phenom II X6 1055T رو بگیری که البته این پردازنده 6 هسته ای در حال حاضر در اکثر کاربردها (به خصوص بازی) ضعیف تر از چهارهسته ای Core i5 750 هست. یکی از دلایل این موضوع عدم پشتیبانی بازی های امروزی از 6 هسته هست که این مشکل در آینده برطرف خواهد شد. یعنی الان اجرای بازی ها با یک پردازنده 4 هسته ای و یک پردازنده 6 هسته ای هیچ تفاوتی در کیفیت و سرعت اجرا نداره. چون بازی ها حداکثر 4 تا از هسته های اون پردازنده 6 هسته ای رو به رسمیت می شناسن و به کار می گیرن... ولی مطمئنا بازی هایی که از این به بعد تولید می شن (و مثلا از یک سال دیگه وارد بازار می شن) این موضوع رو لحاظ می کنند و احتمالا 1 سال دیگه بازی ها در پردازنده 6 هسته ای AMD بهتر از Core i5 اینتل جواب می دن. ولی خوب همون طور که می بینی اینا همه اش تحلیل و پیش بینیه... نظر قطعی و صددرصد نمی شه داد. (تازه به جر عدم پشتیبانی بازی ها از 6 هسته نکات دیگری هم هست مثلا تکنولوژی TurboBoost اینتل بهتر از تکنولوژی مشابه در AMD عمل می کنه و...) به همین دلیل مقایسه 6 هسته ای AMD با 4 هسته ای Core i5 خیلی کار سختیه و از هر کسی بپرسی ممکنه یه جوابی بهت بده.

قیمت مادربوردهای AMD از حدود 110 تومان در برندهای معتبر شروع می شه، مثلا این مدل خوبیه:
GIGABYTE 770T-USB3
البته به تازگی سری های جدیدتری از مادربوردهای AMD (چیپست جدیدتر سری 890) وارد بازار شده که من از قیمت هاشون اطلاع دقیقی ندارم... از دوستان دیگه سوال کنید راهنمایی خواهند کرد.