ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ارتباط نسبیت انیشتین با طول عمرورزشکاران !

غلامعلی نوری
12-06-2010, 22:40
من سوالی از دوستان بپرسم و اینکه

چرا ورزشکاران طول عمر بیشتری دارند؟ ( با قانون نسبیت می توان توضیح داد!)

Mohammad Hosseyn
13-06-2010, 07:05
من سوالی از دوستان بپرسم و اینکه

چرا ورزشکاران طول عمر بیشتری دارند؟ ( با قانون نسبیت می توان توضیح داد!)
فکر نکنم ارتباطی باشه ... مگه ورزشکاران با سرعت نور حرکت میکنن ؟!!!

طول عمر ورزشکاران رو می تونید در انجمن زیستشناسی و پزشکی بیابید ... بالاخره اثرات مفید ورزش بر بدن همشون اثبات شده .

موفق باشید ...

غلامعلی نوری
13-06-2010, 09:37

طول عمر ورزشکاران رو می تونید در انجمن زیستشناسی و پزشکی بیابید ... بالاخره اثرات مفید ورزش بر بدن همشون اثبات شده .

موفق باشید ...

راهنمایی!

از نسبیت خاص استفاده می شود

غلامعلی نوری
13-06-2010, 09:42

موفق باشید ...

از اینکه این نکته برای دوستان فیزیکدان نو بوده و قبلا نشنیده اند خوشحالم

البته من سالها قبل این موضوع به ذهنم رسیده بود وبا نسبیت خاص آنرا توجیه می کردم

اما مطلب بسیار ساده است!!!!!

از نسبیت خاص استقاده می کنیم و از قضیه ی اتساع زمان کمک می گیریم

ورزشکاری را در نظر بگیرید که هر روز 10 کیلو متر را با سرعت10 متر در ثانیه می دود خوب در طول ده سال آینده نسبت به فردی که اصلافعالیت ندارد چقدر به عمرش اضافه می شود

ده را در 365 ضرب در ده ضرب و.........

در فرمول اتساع زمان جایگذاری می کنیم ووو
خود حساب کنید لطفا

اما امسال خوشبختانه در اینترنت هم مطلبی برای اثبات حدسم و این ارتباط هر چند جزیی پیدا کردم

اینهم نشانی اش

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Mohammad Hosseyn
13-06-2010, 10:40
از اینکه این نکته برای دوستان فیزیکدان نو بوده و قبلا نشنیده اند خوشحالم

البته من سالها قبل این موضوع به ذهنم رسیده بود وبا نسبیت خاص آنرا توجیه می کردم

اما مطلب بسیار ساده است!!!!!

از نسبیت خاص استقاده می کنیم و از قضیه ی اتساع زمان کمک می گیریم

ورزشکاری را در نظر بگیرید که هر روز 10 کیلو متر را با سرعت10 متر در ثانیه می دود خوب در طول ده سال آینده نسبت به فردی که اصلافعالیت ندارد چقدر به عمرش اضافه می شود

ده را در 365 ضرب در ده ضرب و.........

در فرمول اتساع زمان جایگذاری می کنیم ووو
خود حساب کنید لطفا

اما امسال خوشبختانه در اینترنت هم مطلبی برای اثبات حدسم و این ارتباط هر چند جزیی پیدا کردم

اینهم نشانی اش

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با توجه به همین لینک از دانش نامه رشد میشه گفت اینکه توجیه طول عمر ورزشکاران با استفاده از نظریه نسبیت هست اشتباهه :

آیا اتساع زمان در زندگی روزمره قابل مشاهده است؟

اتساع زمان را در زندگی روزمره نمی‌‌توان احساس کرد، چون سرعتهایی که ما با آنها سر و کار داریم، به مراتب کمتر از سرعت انتشار نور هستند. به عنوان مثال ، در مورد هواپیمایی که با سرعت 270 متر بر ثانیه در حال پرواز است، نسبت [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عددی بسیار کوچک و برابر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] خواهد بود و لذا به راحتی مشاهده می‌‌شود که در چنین سرعتهایی مسئله اتساع زمان کاملا منتفی است. چون برای مشاهده اتساع زمانی در این مورد به یک ساعت اتمی ‌با دقتی در حدود 13-^10 نیاز داریم. البته لازم به ذکر است که با قرار دادن ساعتهای اتمی ‌‌در هواپیماهای جت این نتایج اثبات شده است و فقط در حد تئوری و نظریه نیست و از نظر تجربی نیز به تائید رسیده است.

دانشمندان با تحقیق در مورد تاثیر اتساع زمان بر طول عمر افراد متوجه شده اند که افراد ورزشکار (حتی آنهایی که فقط پیاده روی می‌‌کنند) حدود کسر بسیار کوچکی از ثانیه بیشتر از سایر افراد عمر می‌‌کنند و کوچکی این کسر به دلیل سرعت کمی (نسبت به سرعت نور) است که آنها نسبت به دیگران دارند. پس اگر انسان بتواند با سرعتهایی نزدیک سرعت نور حرکت کند، سالیان سال عمر می‌‌کند و جوان می‌‌ماند، البته از نظر ناظر ساکن.

-------------------------
نسبیت خاص برای ما تازگی نداشت ... و این رو هم می دونیم که نسبیت خاص در سرعت های بسیار بالا محسوس میشه ... نه در سرعت های پائین . حداکثر سرعت ثبت شده در دنیای ورزش 200 کیلومتر بر ساعت هست . اونم مربوط به انسان نیست . بلکه توپ گلف !!! .

saeeddz
19-07-2010, 09:32
البته طول عمر با کمیت جدیدی که احتمالآ به فیزیک نوین اضافه خواهد شد ارتباط داره
یعنی سرعت زمان

Hasan.M
20-07-2010, 14:57
با توجه به همین لینک از دانش نامه رشد میشه گفت اینکه توجیه طول عمر ورزشکاران با استفاده از نظریه نسبیت هست اشتباهه :

آیا اتساع زمان در زندگی روزمره قابل مشاهده است؟

اتساع زمان را در زندگی روزمره نمی‌‌توان احساس کرد، چون سرعتهایی که ما با آنها سر و کار داریم، به مراتب کمتر از سرعت انتشار نور هستند. به عنوان مثال ، در مورد هواپیمایی که با سرعت 270 متر بر ثانیه در حال پرواز است، نسبت [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عددی بسیار کوچک و برابر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] خواهد بود و لذا به راحتی مشاهده می‌‌شود که در چنین سرعتهایی مسئله اتساع زمان کاملا منتفی است. چون برای مشاهده اتساع زمانی در این مورد به یک ساعت اتمی ‌با دقتی در حدود 13-^10 نیاز داریم. البته لازم به ذکر است که با قرار دادن ساعتهای اتمی ‌‌در هواپیماهای جت این نتایج اثبات شده است و فقط در حد تئوری و نظریه نیست و از نظر تجربی نیز به تائید رسیده است.

دانشمندان با تحقیق در مورد تاثیر اتساع زمان بر طول عمر افراد متوجه شده اند که افراد ورزشکار (حتی آنهایی که فقط پیاده روی می‌‌کنند) حدود کسر بسیار کوچکی از ثانیه بیشتر از سایر افراد عمر می‌‌کنند و کوچکی این کسر به دلیل سرعت کمی (نسبت به سرعت نور) است که آنها نسبت به دیگران دارند. پس اگر انسان بتواند با سرعتهایی نزدیک سرعت نور حرکت کند، سالیان سال عمر می‌‌کند و جوان می‌‌ماند، البته از نظر ناظر ساکن.
در مورد اصحاب غار هم نميشه اين نظريه رو به كاربرد؟

Mohammad Hosseyn
02-08-2010, 23:50
در مورد اصحاب غار هم نميشه اين نظريه رو به كاربرد؟
چجوری بشه ؟؟!!

یه نیاز مندی میخواد . اونم این که اونها نسبت به شما سرعت داشته باشن . اونم نه سرعت معمولی مثل ورزشکارا !! تا بعد بشه گفت زمان برای اونها نسبت به شما کندتر گذشته .

TATAR.BonFire
07-08-2010, 18:26
سلام.
آقای اینشتین که فرمول همه چیز را کشف یا اختراع نکرده که باید همه چیز را بر اساس اون توجیه کرد.اگه دنبال خبر های فیزیک و تازه های اون باشید،دانشمندان به اتفاق به پدیده ای دست پیدا کرده اند که شرط وجود آن معادل داشتن 10 برابر سرعت نور است.بعدشم بعضی ها میان میگن انیشتین شیعه بوده و معراج پیامبر را اثبات کرده.من خودم رشتم فیزیکه.اصلا قابل قبول نیست این حرف.برای خداوند زمان معنی دار نیست.مگه فرشته ها و جن ها در حیطهی زمانند!!!.پس بیام بگیم که به قول شما ورزشکاران از قانون نسبت استفاده می کنن به نظر من حرف اشتباهی است و نباید دنبال اون رفت و اثبات برای اون آورد(اگر حرف شما درست باشه فکر کنم بعد از 70 تا 80 سال عمر ورزشکار 1 ثانیه بع عقب برگردشته باشه در صورتی که می بینیم کسی که ورزش می کنه تا 120 سال هم عمر می کنه و کسی که ورزش نمی کنه هم با مصرف غذای سالم تا 150 سال هم عمر میکنه.کدومش از قانون نسبیت پیروی می کنن!!!!)

online_amin
07-08-2010, 19:51
من موندم این قضیه سرعت چیه؟

در چی سرعت داشته باشن؟ میگین فلانی اگر سرعت نور داشته باشه زمان براش متوقف میشه. خوب در چی باید سرعت نور داشته باشه؟ در دویدن؟ در نفس کشیدن؟ یا در همه اعمال مثل تپش قلب و به هم زدن پلک و...؟

اگر اینطوری باشه که طرف سرعت نور داشته باشه که 10001 مشکل ایجاد میشه. اینکه طرف چطوری باید تنفس کنه؟ طرف چطور دنیا رو میبینه؟ آیا فکرش از کار میفته یا فکرش هم با سرعت نور باهاش کار میکنه؟

اگر بخواد با سرعت نور حرکت کنه, حتی یه قدم هم نمیتونه چلو بره. چرا؟ چون مولکولهای هوا که ساکن هستن جلوش رو میگیرن. به همین خاطر هم طرف نمیتونه تنفس کنه.

حالا یه نکته جالب تر. اگر تو یه اتاق خلأ یک نفر سرعت نور رو داشته باشه و در این اتاق خلأ فقط و فقط یک اتم اکسیژن معلق در وسط اتاق باشه, اون وقت این طرف ما اگر با دستش محکم به این مولکول بزنه دستش یا سوراخ میشه یا اینکه برمیگرده به عقب. چون اون مولکول ثابته و تکون نمیخوره.

از همه مهمتر برای من, قدرت تفکر هست. آیا واقعا اگر کسی سرعت نور رو داشته باشه میتونه با همون سرعت هم فکر کنه؟

من تو این مورد خیلی فکر کردم و نکات جالبی رو پیدا کردم و روی یه برگه یادداشت کردم ولی اون برگه گم شد :دی

اینطور که من فهمیدم برگشت به زمان نباید به صورت آهسته و کم کم باشه بلکه باید به صورت پرشی باشه. یعنی طرف نباید سرعتش رو زیاد کنه و هی بیشتر کنه تا بالاتر از سرعت نور قرار بگیره چون در این صورت به چند لحظه پیش برمیگرده و چند لحظه پیش طرف هنوز سرعت کمتری داشته یا این که اصلا سرعت نور رو نداشته پس طرف باید متوقف بشه و این یعنی اینکه طرف نمیتونه به زمان عقب برگرده.

Mohammad Hosseyn
07-08-2010, 20:16
من موندم این قضیه سرعت چیه؟

در چی سرعت داشته باشن؟ میگین فلانی اگر سرعت نور داشته باشه زمان براش متوقف میشه. خوب در چی باید سرعت نور داشته باشه؟ در دویدن؟ در نفس کشیدن؟ یا در همه اعمال مثل تپش قلب و به هم زدن پلک و...؟

اگر اینطوری باشه که طرف سرعت نور داشته باشه که 10001 مشکل ایجاد میشه. اینکه طرف چطوری باید تنفس کنه؟ طرف چطور دنیا رو میبینه؟ آیا فکرش از کار میفته یا فکرش هم با سرعت نور باهاش کار میکنه؟

اگر بخواد با سرعت نور حرکت کنه, حتی یه قدم هم نمیتونه چلو بره. چرا؟ چون مولکولهای هوا که ساکن هستن جلوش رو میگیرن. به همین خاطر هم طرف نمیتونه تنفس کنه.

حالا یه نکته جالب تر. اگر تو یه اتاق خلأ یک نفر سرعت نور رو داشته باشه و در این اتاق خلأ فقط و فقط یک اتم اکسیژن معلق در وسط اتاق باشه, اون وقت این طرف ما اگر با دستش محکم به این مولکول بزنه دستش یا سوراخ میشه یا اینکه برمیگرده به عقب. چون اون مولکول ثابته و تکون نمیخوره.

از همه مهمتر برای من, قدرت تفکر هست. آیا واقعا اگر کسی سرعت نور رو داشته باشه میتونه با همون سرعت هم فکر کنه؟

من تو این مورد خیلی فکر کردم و نکات جالبی رو پیدا کردم و روی یه برگه یادداشت کردم ولی اون برگه گم شد :دی

اینطور که من فهمیدم برگشت به زمان نباید به صورت آهسته و کم کم باشه بلکه باید به صورت پرشی باشه. یعنی طرف نباید سرعتش رو زیاد کنه و هی بیشتر کنه تا بالاتر از سرعت نور قرار بگیره چون در این صورت به چند لحظه پیش برمیگرده و چند لحظه پیش طرف هنوز سرعت کمتری داشته یا این که اصلا سرعت نور رو نداشته پس طرف باید متوقف بشه و این یعنی اینکه طرف نمیتونه به زمان عقب برگرده.
البته شما قضیه رو یخورده جدی گرفتی . اینا همش نظری هست . کاری به این نداریم که طرف چطور نفس میکشه یا چطور فکر میکنه و ... . اصلا بحث انسان نیست . هر شیئ نسبت به دیگری سرعت داشته باشه زمان براش متفاوت میگذره . زمان نسبی هست نه مطلق . همین .

اگر چیزی با سرعت نور حرکت کنه زمان براش متوقف نمیشه . بلکه زمان برای او نسبت به ما اینقدر کند میگذره که به نظر میرسه ثابته . چون نسبیت میگه سرعت نور حد سرعت هاست .

amin666
07-08-2010, 23:18
ای بابا.این دیگه سوال نداره که!اگه تکنولو÷ی اونقدر پیشرفت کرد یه سفینه می سازن که با سرعت نور حرکت کنه و شما با خیال راحت بشین توش و نگران تنفس واینا هم نباش!!!
به سرعت بیشتر از نور که نمی تونید برسید.چون در همون سرعت نور هم جرم نسبیتی شما بی نهایت می شه.البته باز من از یکی پرسیدم که گفت درسته از نظر فرمول بینهایت میشه.ولی کلا در فیزیک ما یه بینهایت داریم که واقعا بینهایته و یک بینهایت داریم که د واقع بینهایت نیست و حتی ممکنه عدد کمی باشه.ولی به نسبت اون چیزی که داریم در موردش بحث می کنیم خیلی زیاد باشه.مثلا همین افزایش جرم با فرموا حساب کرده بود (جرم نسبیتی)فکر می کنم در تقریبا سرعت نور تنها 7 کیلو به جرم انسان اضافه میشه.(شاید در سرعت نود درصد سرعت نور.البته قابل محاسبه است)یه مثال دیگه مثلا تو الکترو مغناطیس شما مرجع پتانسیل رو اگه واسه یه دو قطبی الکتریکی بینهایت فرض می کنیم و در واقع بار آزمون رو در بینهایت قرار می دیم در عمل بینهایتمی تونه فقط چند متر باشه!نه حتی چند ده متر!
خلاصه تا چند ده سال دیگه بعید نیست موشکهایی ساخته بشه که با سرعت نسبیتی(حداقل 40-50 درصد سرعت نور)حرکت کنند که باز هم انقباض زمان واسشون تاحدی محسوس خواهد بود.البته اگه ساخته بشن

online_amin
08-08-2010, 07:17
ای بابا.این دیگه سوال نداره که!اگه تکنولو÷ی اونقدر پیشرفت کرد یه سفینه می سازن که با سرعت نور حرکت کنه و شما با خیال راحت بشین توش و نگران تنفس واینا هم نباش!!!

خوب گفتن اینکه تکنولوژی پیشرفت کرد آسونه اما بحث ما روی مشکلاتی که هست وجود داره تا بتونیم راه حل هم بگیم.

راه حلی که برای تنفس به ذهن من میرسه اینه که همون هوای تنفسی سفینه هم باهاشون به زمان سفر کنه. اینطوری مشکلی پیش نمیاد. خیلی راحت هم میتونن سفر کنند.

مشکل دید هم هست. این هم باید حل بشه. چون در سفر زمان, همه چیز به صورت کشیده دیده میشه.

Mohammad Hosseyn
08-08-2010, 17:42
خوب گفتن اینکه تکنولوژی پیشرفت کرد آسونه اما بحث ما روی مشکلاتی که هست وجود داره تا بتونیم راه حل هم بگیم.

راه حلی که برای تنفس به ذهن من میرسه اینه که همون هوای تنفسی سفینه هم باهاشون به زمان سفر کنه. اینطوری مشکلی پیش نمیاد. خیلی راحت هم میتونن سفر کنند.

مشکل دید هم هست. این هم باید حل بشه. چون در سفر زمان, همه چیز به صورت کشیده دیده میشه.
دوست گرامی ، وقتی سفینه با سرعت نور حرکت کنه ، تمام متعلاقتش با همین سرعت در حرکتن. مشکل تنفس رو من متوجه نمیشم واقعا !!! مشکل دید هم مشکل نیست در واقع . اگه شما نیاز به دقت در اجزای محیط پیرامون بخواید دیگه با سرعت نور حرکت نمیکنید . مثلا بخوایم برای تور جزایر هاوایی موشک سرعت نور بزاریم فکر میکنید معقوله ؟؟؟؟

این بحث ها بسیار حاشیه ایه و فیزیکدانا تو خود مسئله اصلی دارن بحث میکنن.

amin666
08-08-2010, 22:56
بابا نفس کشیدن که مشکلی نیست!مگه فضا نوردا با سرعت مثلا 30000 کیلومتر در ساعت میرن مشکل تنفسی دارن!هوای سفینه که به بیرون ربط نداره.اون خودش تهویه داره.وقتی واسه این سرعت مشکلی نیست واسه سرعت نور هم نیست!فوقش یه کپسوله اکسی÷نه!حالا اگه بگید الیا÷ی ساخته بشه که اون سرعت روتحمل کنه یه چیزی
بعدش شما کلا ذهنت رو از سفر به گذشته از طریق سرعت دور کن.چون فکر نمی کنم کلا امکان پذیر باشه.باشه جدا از چیزهای دیگه مثل ساخت سفینه و ... .تازه فوقش بر فرض محال به سرعت نور برسه.بیشتر که نمی تونه!بعد می دونید ه انر÷ی لازمه که به سرعت نور برسه سفینه!راههای بهتر و معقولتری هم هست برای سفر به گذشته مثل سیاهچاله ها یا کرمچاله ها.البته سیاهچاله های دوار.سرعت نور رو بی خیال شید.فکر نمی کنم دانشمندا هم بهش فکر کنن.چون تغریبا غیر ممکنه

online_amin
09-08-2010, 13:31
یه سئوال:

تا به حال سیاه چاله رویت شده؟ آره میدونم دیده نمیشه ولی منظورم اینه که تا حالا به سیاه چاله ای پی بردن یا نه؟ چند تا سیاه چاله؟ از ما چقدر فاصله داره؟ نزدیک ترینش کجاست؟

نکنه همش تئوری هست؟

amin666
09-08-2010, 14:06
فکر می کنم 1600 سال نوری فاصله داره.البته چند وقت پیش یه مقاله خوندم که دانشمندها با محاسبات دقیقتر کشف کردتد که سیاهچاله ها خیلی نزدیکتر از اونی هستند که قبلا فکر می کردند!نوشته بود یه سیاهچاله رو که فاصله اش رو حساب کردند 7800 سال نوری که این در واقع یه کم بیشتر از نصف فاصله ای هست که قبلا فکر می کردند!البته این 1600 دقیقه فکر کنم

saeeddz
10-08-2010, 01:42
بحث از کجا به کجا کشیده شده:31::20:

amin666
10-08-2010, 14:24
اره!درسته!
یه سوال بی ربط همچین با ربط هم من بپرسم این لینکها چرا وقتی روشون کلیک می کنید باز نمی شن!یا مثل زیر می ن یا داخل یه کادر که باید کپی پیست بشن!تنظیماتی یا چیزی داره که واسه من غیر فعاله یا کلا اینجوریه؟اینجوی address bar ه مورگر پر می شه 4 تا لینک بخوای باز کنی!

online_amin
10-08-2010, 21:53
تنظیم کردن که لینک غیر فعال باشه. این مشکل از شما نیست به گیرندت دست نزن. این کاری هست که خود مدیرا کردن بنا به یه دلیل قدیمی... که البته تازگی ها دوباره راه افتاده.