ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : این چه جور پدیده ایه؟

tasnim68
11-06-2010, 17:46
سلام دوستان عزیز؛ این عکس که می بینید جایی بین میانه (آذربایجان شرقی) و ماهنشان (زنجان) هستش و اتوبان تبریز هم از وسطش رد می شه. من خودم هنوز نتونستم برم از نزدیک ببینم (چون سر راست نیست) ولی از وقتی تو گوگل دیدمش ذهنمو مشغول کرده.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به نظر شما این چجور چیزی ممکنه باشه؟
آیا اون سفیدا نمکن؟ پس می شه گفت آذربایجان قبلا دریا بوده؟
یا مربوطن به فعالیت های آتشفشان سهند؟
برای دیدن اونجا روی گوگل مپس از این لینک استفاده کنید.
maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&ll=37.082571,47.612&spn=0.317165,0.724411&z=11
اینم یه لینک دیگه از سایت پانورمیو:
panoramio.com/photo/26739993

tasnim68
11-06-2010, 18:02
اینم یه عکس دیگه:

A.M.D.D.E.V.I.L
11-06-2010, 18:12
مطمئنی عکس دومی همون منطقه هست
به هر حال چیز عجیبی به نظر میاد به نظر من که نمک نیست یک چیز دیگه میتونه باشه مثلا همون آتش فشان

tasnim68
12-06-2010, 10:55
آره همونه. مطمئن باش. فقط دومیه یکم هنریه!
اینم دوتا عکس دیگه:

البته با توجه به معادن بسیار متعدد گچ تو منطقه میانه، ممکنه این سفیدا هم گچ باشن. که این خودش نشون می ده کوه های میانه و آذربایجان چند میلیارد سال پیش کف اقیانوس بودند! که البته همینطور هم هست.

اگه به این نقشه توجه کنید می بینید محل برخورد صفحه اوراسیا و عربستان دقیقا روی زاگرس هستش که با رنگ آبی نشون داده شده. تو این نقشه گسل هایی که دور می شن با رنگ قرمز، گسل هایی که نزدیک می شن با رنگ آبی و گسل هایی که کنار هم می لغزن با رنگ سبز دیده می شن.

پس همونطور که صفحه هند با برخورد به آسیا (اوراسیا)، فلات تبت رو بوجود آورده، صفحات عربستان و آفریقا هم با برخورد به اوراسیا به ترتیب فلات های ایران و آناتولی رو بوجود آوردند. این برخورد هنوز هم ادامه داره و زلزله های بندر لنگه گواهی بر این قضیه هستش؛ یعنی صفحه عربستان سالی چند میلیمتر به طرف ایران میاد. که این حرکت باعث شده به مرور زمان بخش هایی از اقیانوس (شاید هم همین خلیج فارس!) به مرور به سمت شمال و بالا حرکت کنه که باعث به وجود اومدن رشته کوه های زاگرس و احتمالا البرز شده و آذربایجان هم به عنوان محل تلاقی ابن دو رشته کوه هم از این قاعده مستثنی نیست.

ولی سوالی که باقی می مونه اینه که آیا جهت این پدیده ربطی به آتشفشان سهند داره یا نه؟ چون اگه به این عکی دقت کنید می بینید توی یه امتداد هستند:

البته با توجه به رسوبی بودن این سنگا فکر نکنم به آتشفشان ربطی داشته باشه.

Sharim
14-06-2010, 11:12
خیلی پدیده جالبی هست ، نمیدونم چرا تا الان من اینجا رو ندیده بودم !!

روی عکس اول خواستم بگم شبیه به یک افیولیتیک ملانژ هست که در این صورت قسمت های سفید میتونستن کانی هونتیت باشن ، و قسمت های ارغوانی رنگ ، باز مانده های پریدوتیتی و قسمت های خاکی رنگ هم شباهت زیادی به لیستونیت ها دارن که از تجزیه افیولیت ها در امتداد گسل ها تشکیل میشن .
ولی عکس های بعد لایه بندی خیلی منظمی نشون میده ، که در نتیجه احتمال این که یک ملانژ باشه پایین میاد ،در کل دو تا احتمال داره ، این که یک ساختار رسوبی رو داشته باشیم ، یا یک تفریق ماگمایی .
چون تکرار لایه های رو داریم ، تفریق ماگمایی بعیده ،
این پدیده مسلما جزیی از کوهزایی آلپ - هیمالیا هست ،ولی نمیشه این ساختار لوکال رو به اون فرآیند عظیم نسبت داد . چون همون طور که میدونید کوهزایی آلپ- هیمالیا تقریبا کل ایران رو در بر میگیره :

به نظر من عوامل رسوب گذاری این جا دخیل هستن ، که میتونن در ارتباط با نئوتتیس باشن ، یا حتی خیلی جدید تر از اون .
من سعی میکنم در این مورد تحقیق کنم و نتیجه اون رو خدمتتون عرض کنم .

ممنون بابت اطلاع رسانی .

tasnim68
14-06-2010, 14:47
خیلی ممنون منتظر می مونم.
__________________________________________________ _____________________
این شهر ما میانه (میانا) نمی دونید چه بهشتیه!
پاشید تابستون بیاید اینجا ببینید طبیعت به چی می گن! هم از نظر زیست شناسی و هم از نظر زمین شناسی فوق العادست!
واسه چی می رید شمال من نمی دونم!
میانه که تشریف بیارید (از سمت زنجان) اولین چیزی که می بینید پل دختره. یعنی بدون پرداخت هیچ هزینه ای از یه اثر تاریخی بی نظیر دیدن می کنید. این پل با چندتا اثر تاریخی دیگه تو یه رشته کوهی به اسم قافلانتی قرار گرفتن. این رشته کوه واقعا فوق العادست. خیلی زیبا و با صلابت. می شه گفت دروازه آذربایجانه. جملی کارری تو سفرنامه سفرش به ایران نوشته تو عمرم کوهی مثل قافلانتی ندیدم.
برای رسیدن به شهر میانه همینطور که تو جاده همراه با رودخونه مشهور قزل اوزن پیچ می خورید از تونل قافلانتی که می شه گفت طولانی ترین تونل شمالغرب کشور هست عبور می کنید. بعد از تونل دشت زیبای میانه دیده می شه.
کمی جلوتر تابلو زده خلخال سمت راست. تو این جاده می تونید سد شهریار(بزرگترین سد بتونی شمالغرب کشور)، پل پردلیس که یکی از قدیمی ترین پل های دنیا هستش و برای جاده ابریشم بنا شده و آب درمانی و مزارع برنج ممان که مرغوبترین برنج ایران رو تولید می کنه رو ببینید.
با ادامه جاده اصلی به شهر میانه می رسید. اولش شاید فکر کنید یه شهر خیلی کوچیکه ولی با ادامه دادن مسیر میبینید نه بابا! نیویورکیه برای خودش! توی میانه همین الآن داره پروژه برج 20 طبقه اجرا می شه!
تو خود شهر جاهای دیدنی زیادی وجود داره. مثل بقعه امامزاده اسماعیل(ع) که پسر عموی امام رضا(ع) و نوه امام جعفر صادق(ع) هستند. زیارتگاه پدر ایشون یعنی امامزاده محمد(ع) تو روستایی به اسم کندوان (متفاوت از کندوان تبریز) تو شمال میانه قرار داره که ایشون پسر امام صادق(ع) و برادر امام کاظم(ع) هستند.
اگه از میانه به سمت میاندواب برید اول پل قدیمی میانه رو می بینید که فتوکپی 33پل اصفهانه. بعد کارخونه فولاد آذربایجان و بعد یه جاده تازه احداث که از وسط هزاران هکتار مزرعه گندم رد می شه. بین این راه سدی به اسم سد آیدوغموش قرار داره که انقدر دریاچش بزرگه که تو عکس آخریه که گذاشتم از فضا هم دیده می شه! (شکل S تیره رنگ که کمی جنوب میانه هستش)
بعد اتوبان تبریز و بعد هم که میاندواب.

اگه از میانه به سمت هشترود برید کمترین چیزی که می بینید قلعه تاریخی ضحاک هست که تو هشترود قرار داره.
و اگه به سمت شهر ترک (tark-از توابع میانه در شمال میانه) برید فکر نکنم از دلتون بیاد برگردید!
رسما بهشت!
اروپا!
چی بگم دیگه! فکر کنم همین دوتا کلمه کل قضیه رو تعریف کنه چون این منطقه اونقدر زیبایی و جاذبه داره که نمی شه اسم برد. از دره و آبشار بگیر تا کوهستان و فسیل!
فقط همین قدر بگم یکی از روستا ها به اسم بالسین کنارش یه دره U شکل هست که برای پایین رفتن باید یه مسیر زیگزاگی رو طی کنید. حالا فرض کنید از یه جایی از این دیواره که شما دارید ازش پایین می رید چشمه آب معدنی جوشیده باشه!این آب از اون بالا که داره میاد پایین تو هرجایی از این مسیر زیگزاگی که سر راهش باشه کمی جمع می شه. حالا بگید چه حالی پیدا می کنید اگه توی این چاله های آب خرچنگ ببینید! بین زمین و هوا! این روستا بسیار سرسبز هستش و قدیم مرکز تولید عسل بوده (بال:عسل) پس اگه اونجا خرس هم دیدید تعجب نکنید!
شانه بسر و گراز هم از حیواناتی هستند که من خودم شخصا تو بخش کندوان(شمال میانه) دیدم.
گلابی ها و سیب های این منطقه چنان کیفیتی دارن معمولا صادر می شن خارج.
و هرچی بگم کمه! بهشت! اروپا! شمال!

قول پدیده شاندیز!

میانه؛ منتظرتان هستیم!

از نظر اسکان هم خیالتون راحت باشه میانه هتل دو ستاره داره.

Sharim
14-06-2010, 23:04
من وصف اون اطراف رو زیاد شنیدم . احتمالش خیلی زیاده تابستون یه سفر اون اطراف بیام . هم از نظر نظر تفریحی هم زمین شناسی .
واقعا منطقه غنی ای هست .

msshamraz
29-06-2010, 16:01
سلام دوستان عزیز؛ این عکس که می بینید جایی بین میانه (آذربایجان شرقی) و ماهنشان (زنجان) هستش و اتوبان تبریز هم از وسطش رد می شه. من خودم هنوز نتونستم برم از نزدیک ببینم (چون سر راست نیست) ولی از وقتی تو گوگل دیدمش ذهنمو مشغول کرده.

به نظر شما این چجور چیزی ممکنه باشه؟
آیا اون سفیدا نمکن؟ پس می شه گفت آذربایجان قبلا دریا بوده؟
یا مربوطن به فعالیت های آتشفشان سهند؟
برای دیدن اونجا روی گوگل مپس از این لینک استفاده کنید.
maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&ll=37.082571,47.612&spn=0.317165,0.724411&z=11
اینم یه لینک دیگه از سایت پانورمیو:
panoramio.com/photo/26739993

دوست من آذربایجان پیش از این دریا بوده
پیشنهاد می کنم به کتاب های زمین شناسی ایران درویش زاده یا آقا نباتی مراجعه کنید .

البته بنده شخصا میانه نرفتم اما احتمال اینکه این رنگ سفید مربوط به خاکستر آتشفشان ( توف ) زیاد است . البته باز هم احتمال داره ژیپس یا گچ یا هالیت (نمک ) یا حتی مارل باشد .

باید از نزدیک دید .

zryan
03-09-2010, 16:01
سلام دوست عزیز
به نظر من اینها رس و نمک یا ژیپس اند ، در این منطقه گسل وجود دارد با توجه به جابهجایی آبراهه ، و احتمالا منطقه هم منطقه شوری هست که با انحلال این مواد و ورود آب در درز و شکاف گسل ها به صورت هیدروترمال اومده باشه بالا.

tasnim68
05-09-2010, 16:27
تو میانه من به شخصه نمک ندیدم ولی کارخونه گچ تا دلت بخواد داریم. در نتیجه اون سفیدا گچن نه نمک.

tired friend
07-09-2010, 22:17
به نظر من معادن و آتشفشان و نمک......و زلزله.....:46:

turokpooria
07-09-2010, 22:25
به نظر منم نمکه چون طبق نظرات علمی هر 186000 سال یکبار تمام سطح زمین زیر آب میره و ممکنه چنین پدیده هایی بوجود بیاد واسه من که عجیب نبود