مشاهده نسخه کامل
: منظور از توابع قطبي و ضمني و سه بعدي ؟
aaaammmm87
05-06-2010, 08:24
سلام
راستش من با اين چند تا مفهوم مشكل دارم
توابع قطبي ؟
توابع ضمني ؟
توابع سه بعدي ؟
موقعي كه يه تابع به ما ميدن بايد چطوري تشخيص بدم كه اين تابع كدوم يك از اين سه تاست يا ضمني و سه بعدي است ؟
---------- Post added at 08:24 AM ---------- Previous post was at 08:21 AM ----------
يه سوال ديگه اي رو هم كه دارم در مورد نحوه محاسبه حجم با انتگرال هست حدود رو چطوري بايد تشخيص بدم ؟
davy jones
05-06-2010, 18:41
سلام
راستش من با اين چند تا مفهوم مشكل دارم
توابع قطبي ؟
توابع ضمني ؟
توابع سه بعدي ؟
موقعي كه يه تابع به ما ميدن بايد چطوري تشخيص بدم كه اين تابع كدوم يك از اين سه تاست يا ضمني و سه بعدي است ؟
يه سوال ديگه اي رو هم كه دارم در مورد نحوه محاسبه حجم با انتگرال هست حدود رو چطوري بايد تشخيص بدم ؟
سلام.
به تابعی که در مختصات قطبی باشه، تابع قطبی میگن. مختصات قطبی دستگاهیه که در اون به جای "x و y" از "r و تتا" استفاده میشه که r فاصله ی نقطه مورد نظر تا مبدا و تتا زاویه ی خط واصل بین مبدا و نقطه مورد نظر با محور x هاست.
------------------------
تابع ضمنی به تابعی میگن که نشه متغیر وابسته ی اون تابع رو به طور صریح بر حسب متغیر مستقلش نوشت. به طور مثال تابع زیر یک تابع ضمنی نیست چون در اون y (متغیر وابسته) رو میشه به طور صریح بر حسب تابعی از x (متغیر مستقل) نشون داد:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] tarrow&space;y=%5Cfrac%7BArcsin%28x%29%7D%7Bx%5E%7B3%7D% 7D
ولی مثلا تابع زیر یک تابع ضمنیه چون نمیشه y رو به طور صریح بر حسب x نوشت:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 5E%7By%7D%7D+%5Csqrt[x]%7By%7D%7D%7By%5E%7B3x%7D%7D=0
----------------------
توابع سه بعدی توابعی هستند که سه متغیر دارند و باید نمودار اونها رو در دستگاه مختصات سه بعدی نشون داد. مثل رابطه ی زیر:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درک توابع سه بعدی آن چنان هم پیچیده نیست فقط بایستس با قوانین مشتق و انتگرال سه بعدی آشنا بود.
-------------------------
در مورد محاسبه ی حجم با انتگرال هم بهتره مثال مورد نظرتون رو بنویسید تا در مورد اون صحبت کنیم. کلی گویی در این مورد باعث گمراهی بیشتر ذهن تان خواهد شد.
موفق باشین.
89/3/15
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.