مشاهده نسخه کامل
: سوال
sara1368
03-06-2010, 09:52
سلام دوستان چندتا سوال دارم لطفا هر کی بلده با اثبات فرمول بگه.ممنون از همگی.
1.ثابت کنید چرا سرنشینان سفینه فضایی احساس بی وزنی میکنن؟
2.شخصی در وسط یک استخر یخ زده قرار داره.و اصطکاک بین کفشش و سطح یخ وجود نداره .توضیح بدین چه طوری شخص میتونه خودشو به کنار استخر برسونه؟
3.یک ساعت شنی رو یکبار در حالتی که شن ها با جریان یکنواخت از قسمت بالا به پایین میریزد و بار دیگر وقتی ک قسمت بالا خالی شده بوسیله یک ترازو فنری حساس وزن میکنیم ایا این دو وزن برابرند؟
4.
فوتبالیستی هنگام گرفتن توپ برای یک لحظه متوقف میشه در این لحظه بازیکنی از تیم مقابل درگیر میشه این برخورد یقینا ناکشسان است و تکانهباید پایسته بمونه.در چارچوب مرجع میدان فوتبال قبل از برخورد تکانه وجود داره ولی بعد از برخورد تکانه وجود نداره در این صورت ایا تکانه خطی حقیقتا پایسته است؟؟؟
:11:
sara1368
14-06-2010, 17:42
دوستان یعنی کسی نمی تونه کمک کنه؟؟؟؟؟:41:
سلام
فرمول نویسی طول می کشه ولی همینجوری توضیح میدم:
1- رابطه رو که حفظ نیستم، ولی رابطه نیروی گرانش رابطه معکوس داره با مجذور فاصله. پس وقتی سفینه از زمین فاصله میگیره، نیروی وزن کم میشه.
2- باید یه چیزی (مثلا همون کفش) رو پرت کنه به یه طرف، بر اساس قانون پایستگی تکانه، خودش در خلاف جهت حرکت می کنه.
3-در حالتیکه شن به پایین میریزه، وزن بیشتری نشون داده میشه. برای اثبات این موضوع باید سرعت جابجایی مرکز ثقل رو بدست بیاری که معلوم میشه با گذشت زمان این سرعت روبه پایین کاهش پیدا می کنه. پس شتاب مجموعه رو به بالاست.
4- صورت سوال رو درست متوجه نشدم.
zahedy2006
15-06-2010, 15:06
سلام
1.ثابت کنید چرا سرنشینان سفینه فضایی احساس بی وزنی میکنن؟
ما در اینجا با یک دستگاه چرخان مواجه هستیم
باید دید احساس وزن چیست؟ وزن همان نیروی تکیه گاه هست که شما احساس می کنید مثلا وقتی روی صندلی نشسته اید نیروی عکس العمل صندلی را حس می کنید و این به عنوان احساس وزن تلقی میشود. نبود نیروی تکیه گاه یعنی بی وزنی.
درست مثل حالتی که سقوط آزاد می کنید. اگر اثر باد را احساس نکنیم - چون نیروی مخالفتی است - درست مانند بی وزنی هست (مشکلش اینه که آخرش مثل گوجه پهن می شویم)
در واقع از دید ناظر لخت مثلا جایی در ستارگان دور دست سفینه فضایی همواره درذ حال سقوط به سمت زمین است - به دلیل وجود نیروی جاذبه
اما به دلیل داشتن سرعت خطی و اینکه عاملی برای از بین بردن این سرعت خطی نیست همواره در حال دور شدن از زمین به صورت مماس بر دایره در حال حرکتش هست که نیروی مرکزی زمین اونرو به دایره بر می گرداند.
یعنی همواره در حال سقوط هست برای همین بی وزن هست. اما چون از دید ناظر غیر لخت درون سفینه، چون دیوار های سفینه با افراد همگی با یک سرعت ثابت حرکت می کنند پس حس نمی کند که در حال گردش با سرعت ثابت هست
2.شخصی در وسط یک استخر یخ زده قرار داره.و اصطکاک بین کفشش و سطح یخ وجود نداره .توضیح بدین چه طوری شخص میتونه خودشو به کنار استخر برسونه؟
2- باید یه چیزی (مثلا همون کفش) رو پرت کنه به یه طرف، بر اساس قانون پایستگی تکانه، خودش در خلاف جهت حرکت می کنه.
می تونه فوت کنه!!
4.
فوتبالیستی هنگام گرفتن توپ برای یک لحظه متوقف میشه در این لحظه بازیکنی از تیم مقابل درگیر میشه این برخورد یقینا ناکشسان است و تکانهباید پایسته بمونه.در چارچوب مرجع میدان فوتبال قبل از برخورد تکانه وجود داره ولی بعد از برخورد تکانه وجود نداره در این صورت ایا تکانه خطی حقیقتا پایسته است؟؟؟
منظور شما اینه
من توپ دستم هست و ایستاده ام
شخصی به من برخورد می کند و هر دومتوقف می شویم
حال پایستگی تکانه را بررسی کنیم؟؟
تکانه وقتی پایسته است که نیروی خارجی نباشد. اگر اصطکاک بین پا های من و زمین نباشد بعد از برخورد شخص به من ، من با سرعتی پرت خواهم شد ولی نیروی اتلافی خارجی نمی گذاره
سلام علیکم
سلام
ما در اینجا با یک دستگاه چرخان مواجه هستیم
باید دید احساس وزن چیست؟ وزن همان نیروی تکیه گاه هست که شما احساس می کنید مثلا وقتی روی صندلی نشسته اید نیروی عکس العمل صندلی را حس می کنید و این به عنوان احساس وزن تلقی میشود. نبود نیروی تکیه گاه یعنی بی وزنی.
درست مثل حالتی که سقوط آزاد می کنید. اگر اثر باد را احساس نکنیم - چون نیروی مخالفتی است - درست مانند بی وزنی هست (مشکلش اینه که آخرش مثل گوجه پهن می شویم)
در واقع از دید ناظر لخت مثلا جایی در ستارگان دور دست سفینه فضایی همواره درذ حال سقوط به سمت زمین است - به دلیل وجود نیروی جاذبه
اما به دلیل داشتن سرعت خطی و اینکه عاملی برای از بین بردن این سرعت خطی نیست همواره در حال دور شدن از زمین به صورت مماس بر دایره در حال حرکتش هست که نیروی مرکزی زمین اونرو به دایره بر می گرداند.
یعنی همواره در حال سقوط هست برای همین بی وزن هست. اما چون از دید ناظر غیر لخت درون سفینه، چون دیوار های سفینه با افراد همگی با یک سرعت ثابت حرکت می کنند پس حس نمی کند که در حال گردش با سرعت ثابت هست
پاسخ من اشتباه بود، درستش اینه که ایشون گفتن.
اگه بخوایم کلی تر بگیم میشه به نیروی وارد از سمت تمامی اجرام اطراف سفینه (نه فقط زمین)، به سفینه و محتویاتش اشاره کرد. از اونجاکه سفینه و محتویات اون تنها تحت اثر نیروی گرانشند و این نیرو هم مستقیما و بدون واسطه از سوی اجرام اطراف سفینه، به سفینه و محتویات اون وارد میشن، لذا بدون وجود هیچ نیروی تماسی خود سفینه و محتویاتش با شتاب یکسانی حرکت می کنن (شتاب ناشی از نیروهای گرانشی وارده)پس سرعت یکسانی دارن و سرعت نسبیشون صفره. پس تمایلی ندارن که نسبت بهم حرکت کنن و لذا نیرویی هم بهم دیگه وارد نمی کنن.
می تونه فوت کنه!!
اینجوری ممکنه قبل از اینکه برسه به لبه استخر بعلت کهولت سن فوت کنه (بمیره).:31:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.