ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چين دارنده‌ي دومين ابررايانه‌ي قدرتمند جهان شد



mahdishata
01-06-2010, 12:22
چين با تقويت قدرت ابررايانشي خود، اكنون صاحب دومين ابررايانه قدرتمند در جهان است و برتري ابررايانشي آمريكا را به چالش مي‌كشد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس فهرست ماه ژوئن 500 ابررايانه قدرتمند جهان، اين ابررايانه كه Nebulae نام دارد، در مركز ابررايانه ملي در شنزن قرار دارد و با سيستم بليد TC3600 دانينگ با پردازنده‌هاي X5650 اينتل و پردازنده‌هاي گرافيكي C2050 تلساي ان ويديا كار مي‌كند.

اين ابررايانه نسبت به سيستم "جگوار" شركت آمريكايي Cray كه در كارآمدي برمبناي معيار Linpack در صدر اين فهرست قرار دارد، كارآمدي سريع‌تري دارد.

معيار Linpack شمار ميلياردها عمليات محاسبه‌اي كه يك ابررايانه در هر ثانيه انجام مي‌دهد را نشان مي‌دهد و به‌عنوان استانداردي براي تهيه فهرست 500 ابررايانه برتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

سيستم جگوار كه متعلق به آزمايشگاه ملي Oak Ridge در تنسي است، سرعت كارآمدي Linkpack در حدود 1.75 پتافلاپس دارد؛ يك پتافلاب برابر با يك كادريليون محاسبه در ثانيه است.

جگوار براي اهداف پژوهش‌هاي جوي و شبيه‌سازي تسليحات اتمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ آمريكا هم‌چنان در فهرست 500 ابررايانه برتر جهان با داشتن 282 ابررايانه از سريع‌ترين ابررايانه‌هاي جهان در مكان برتر قرار دارد، در حالي كه 144 ابررايانه موجود در اين فهرست در اروپا و 57 سيستم در آسيا هستند.

فهرست رده‌بندي 500 ابررايانه برتر جديد كه دو بار در سال منتشر مي‌شود، قرار است در كنفرانس بين‌المللي ابررايانه در هامبورگ آلمان معرفي شود.

satttanism
01-06-2010, 17:32
به گزارش فارنت و به نقل از خبر گزاری AFP،جاه طلبی چینی‌ها تمامی ندارد و بر طبق تازه‌ترین رتبه بندی ابررایانه‌ها در جهان چینی ها دارای دومین ابر رایانه سریع در جهان هستند.
ماشین “Nebulae” یا همان سحابی که در مرکز ملی سوپر رایانه‌ها در شهر شنزن چین قرار دارد قادر است تا ۱٫۲۷۱ petaflops محاسبه را در ثانیه انجام دهد که به این ترتیب در رتبه بندی ۵۰۰ ابر رایانه سریع جهان ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) در رتبه دوم قرار میگیرد و قابل ذکر است که یک petaflops برابر با هزار تریلون محاسبه است.
البته کشور امریکا هنوز با ابر رایانه خود موسوم به “جگوار” که در یک مرکز دولتی در تنسی آامریکا قرار دارد در صدر این فهرست است و بیش از نیمی از این ۵۰۰ ابر رایانه در کنفرانس ابر رایانه ها در آلمان معرفی شدند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

نکته جالب اینکه کشور جین در این فهرست دارای ۲۴ ابر رایانه است و در فهرست Top Ten کشور چین دارای دو ابررایانه است که دومین ابر رایانه این کشور به نام Tianhe-1 در رتبه هفتم این فهرست قرار دارد.
این ابر رایانه که توسط مرکز “Dawning Information Industry Co “طراحی و ساخته شده است به صورت نظری دارای قابلیت رسیدن به توانایی ۲٫۹۸ petaflops محاسبه در ثانیه است که در صورت تحقق این امر به سریع‌ترین ابر رایانه در جهان تبدیل خواهد شدو البته تلاش برای دریافت اطلاعات بیشتر از این ابر رایانه از کارخانه سازنده بی نیتجه ماند.
مبنای رده بندی ابر رایانه ها در این لیست ۵۰۰ تایی توانایی و سرعت در محاسبات است و البته تمامی این اطلاعات به صورت داوطلبانه ارسال شده و ممکن است که ابر رایانه های دیگری نیز وجود داشته باشند.
این رتبه بندی به صورت معمول هرسال دوبار انجام می‌شود.

zahedy2006
01-06-2010, 21:23
به صورت نظری دارای قابلیت رسیدن به توانایی ۲٫۹۸ petaflops محاسبه در ثانیه است


دقیقا یعنی چقدر؟؟



چين با تقويت قدرت ابررايانشي خود، اكنون صاحب دومين ابررايانه قدرتمند در جهان است و برتري ابررايانشي آمريكا را به چالش مي‌كشد.


جالبه!

mahdishata
02-06-2010, 04:56
لیست 500 ابررایانه برتر جهان که هر 6 ماه یک بار منتشر می شود در کنفرانس بین المللی ابررایانه ای 2010 در هامبورگ آلمان ارائه شد که بر این اساس نام ابررایانه های 12 کشور دنیا در این لیست دیده می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این لیست جدید که با بررسی قدرتمندترین ابررایانه های جهان گردآوری می شود ابررایانه جاگوار در لابراتوار ملی Oak Ridgr وزارت انرژی آمریکا با سرعتی برابر 1.76 پتافلاب (یک پتافلاب = هزار تریلیون محاسبه رایانه ای در یک ثانیه) به عنوان برترین ابررایانه جهان انتخاب شد.

رتبه دوم این لیست به ابررایانه چینی تعلق دارد که در مرکزملی ابررایانه ای چین در شنژن قرار گرفته است. ابررایانه Nebulae با به کار گرفتن پردازشگرهای گرافیکی Nvidia و سی پی یوهای Intel Xeon به سرعت عملیاتی برابر 1.27 پتا فلاب دست پیدا کرده و در رتبه دوم برترینهای جهان قرار گرفته است.

ارتقای این ابررایانه به رتبه دوم این لیست مهم به بهای سقوط ابررایانه رادرانر شرکت IBM از جایگاه پیشینش به رتبه سوم بوده است. رادرانر که در لابراتوار ملی "لس آلموس" قرار دارد از سی پی یو های دو هسته ای AMD Opteron و پردازشگرهای سلولی IBM بهره برده است و سرعتی برابر یک پتافلاب دارد.

از میان 500 ابررایانه برتر جهان در حال حاضر نام 24 ابررایانه از کشور چین به چشم می خورد که از نظر تعداد ابررایانه های برتر نام این کشور را در کنار کشور صنعتی آلمان قرار می دهد. آلمان از نظر تعداد دستگاههای ابررایانه حاضر در لیست منتشر شده در رتبه چهارم قرار دارد.

آمریکا با داشتن 282 ابررایانه به عنوان برترین کشور از نظر بیشترین تعداد ابررایانه ها انتخاب شده و در پی آن نام کشورهای انگلستان و فرانسه در جایگاه های دوم و سوم به ثبت رسیده است. این اولین باری است که یک ابررایانه چینی در میان 10 ابررایانه برتر جهان قرار گرفته است. با این همه آمریکا با در اختیار داشتن ابررایانه جاگوار همچنان جایگاه برتر خود را حفظ کرده است.

مقایسه بی بی سی از سرعت محاسباتی ابررایانه ها با رایانه های معمولی نشان می دهد یک رایانه معمولی قادر است محاسبه یک ثانیه ای یک ابررایانه را در عرض 10 ساعت، محاسبه ای یک دقیقه ای را در عرض 25 روز، محاسبه ای یک ساعته را در عرض چهار سال و محاسبه ای یک روزه را در عرض صد سال به پایان برساند.

بر اساس گزارش بی بی سی، کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، عربستان، سوئیس، سوئد، لهستان، کره جنوبی، نیوزیلند، کانادا و ایتالیا کشورهایی هستند که ابررایانه های آنها در این لیست 500 تایی به عنوان پرسرعت ترینهای جهان انتخاب شده است.

HADI roni
03-06-2010, 11:38
ایران ابر رایانه داره؟

joe_satriani
03-06-2010, 15:19
دقیقا یعنی چقدر؟؟





دوست عزيز اينطوري نميشه گفت - اما همينقد بگم كه خيلي خيلي هست
ميليارد رو هم حتي بايد به توان برسوني تا مقدارش به دست بياد


ایران ابر رایانه داره؟

ايران هم ابر رايانه داره
البته abar نه - Abr :31:

zahedy2006
03-06-2010, 15:45
ایران ابر رایانه داره؟


یه مطلب یافتم اما در بحث سرعت خیلی عقب هست
یک پتا طبق سرچ من15^10 هست
طبق متن بالا ابر رایانه امریکایی 1.76 پتا فلاپ =1.760.000 میلیارد محاسبه در ثانیه هستدر حالیکه این ابررایانه 860 میلیارد. همش 2047 برابرشه!!




ابر رايانه صددرصد داخلي



18 مرداد 1386 - قوي‌ترين ابر رايانه ايران توسط محققان مركز تحقيقات پردازش‌هاي فوق سريع در دانشگاه صنعتي امير كبير به مرحله بهره‌برداري رسيد.
با ساخت اين سامانه كه قوي‌ترين ابر رايانه فوق سريع ساخته شده در خاورميانه محسوب مي‌شود، ايران به جمع چند كشور پيشرفته داراي اين فناوري مي‌پيوندد.
در دنياي امروز بسياري از مسائل پيچيده به دليل داشتن زمان طولاني محاسبه روي رايانه‌هاي شخصي به صورت علمي و در زمان محدود قابل اجرا نيستند. راه‌حل اين مشكل استفاده از سيستم‌هاي پردازش و ابر رايانه‌ها است.
فناوري كلاستر در حال حاضر بهترين روش براي ساخت ابر رايانه در جهان به شمار مي‌رود و علاوه بر هزينه پياده‌سازي پايين، داراي امكان توسعه و به روزرساني مناسبي است. نخستين ابررايانه ايران از اين فناوري بهره برده است.
اين ابررايانه با همكاري سازمان هواشناسي كشور ساخته شده و براي پيش‌بيني وضع هوا مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد.
در گفت‌وگو با مهندس مجتبي شجاعي مسوول فني اين طرح جزئيات بيشتري از اين طرح را جويا شده‌ايم كه مي‌خوانيد:
ويژگي‌هاي اين ابر رايانه چيست؟
اين سيستم يك ابر رايانه كلاستر است كه حاصل تلاش دو سالانه گروه تحقيقاتي در دانشگاه امير كبير است. 216 هسته پردازش با فركانس 2 گيگاهرتز از ويژگي‌هاي اين ابر رايانه است. اين ابررايانه همچنين 5 گيگابايت حافظه اصلي و 5800 گيگا بابت ظرفيت ذخيره‌سازي دارد و حداكثر پردازش آن 860ميليارد عمل در ثانيه است.
اين نخستين ابررايانه ايران است؟
خير، اين اولين ابر رايانه ساخته شده در ايران نيست و يك نمونه از اين سيستم در سال 1382 براي سازمان فضايي ايران و به منظور پردازش تصاوير ماهواره‌اي ساخته شده و به بهره‌برداري رسيده است.
اين ابر رايانه مشابه خارجي هم دارد؟
كشورهاي ديگر هم مشابه آن را ساخته‌اند در واقع ايران با ساخت اين ابررايانه به جمع بيست كشوري مي‌پيوندد كه به اين فناوري دست يافته‌اند.
در رتبه بندي جهاني، اين ابر رايانه در چه جايگاهي قرار مي‌گيرد؟
در حال حاضر اين ابر رايانه در رتبه‌بندي جهاني جايي ندارد، ولي از اين نظر كه درخاورميانه اولين كشوري هستيم كه به ساخت چنين ابررايانه‌اي دست زده‌ايم حائز اهميت است. بايد اشاره كنم طراحي و توليد آن 100درصد داخلي است.
قوي‌ترين ابررايانه‌ جهان متعلق به كدام حركت است؟
در حال حاضر قوي‌ترين ابررايانه مربوط به شركت IBM است كه قدرت آن 280ميليارد عمل در ثانيه است.
اين ابررايانه در شبيه سازي انرژي اتمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
سيستم عامل مورد استفاده در اين ابررايانه چيست؟
سيستم عامل مورد استفاده در اين سامانه لينوكس است و يك نرم‌افزار نيز براي مديريت، نظارت و كنترل سيستم توسط محققان اين مركز تهيه شده است. همچنين مجموعه‌اي از نرم‌افزارهاي كاربردي مانندMM5 و ARPS براي پيش‌بيني وضع هوابر روي اين ابررايانه نصب و مورد استفاده قرار گرفته است.
اين ابر رايانه علاوه بر پيش‌بيني وضع هوا كاربردهاي ديگري نيز دارد؟
علاوه بر كاربرد در زمينه هواشناسي، كاربردهاي گسترده ديگري مانند، صنايع نفت وگاز، صنايع دارويي، صنايع خودروسازي، صنايع پتروشيمي و پليمر، مهندسي پزشكي، پيش‌بيني وقايع طبيعي مانند سيل و زلزله و در واقع براي كارهايي كه داراي محاسبات پيچيده هستند مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
ابررايانه‌هاي بزرگ دنيا اسامي خاصي دارند آيا ابررايانه ايران هم اسم مشخصي دارد؟
فعلا اسم خاصي روي اين ابررايانه گذاشته نشده است. در كل با نام سيستم پردازش سريع هواشناسي معروف است.
چه شركت‌ها و افرادي در اين طرح شركت داشته‌اند؟
اين طرح حاصل تلاش دو سالانه محققان مركز تحقيقات پردازش فوق سريع در دانشگاه اميركبير و با همكاري سازمان هواشناسي كشور ساخته شده است.مجريان اين طرح عبارتند از: دكتر محمد كاظم اكبري (عضو هيات علمي دانشگاه كامپيوتر دانشگاه صنعتي اميركبير) و دكتر احمد معتقدي (عضو هيات علمي دانشگاه برق دانشگاه اميركبير).
مسوول مركز دكتر بهمن جوادي مسوول اجرايي مهندس آرش جلال‌زاده، بخش سخت‌افزار مهندس رضا سپهي، بخش نرم‌افزاري مهندس محمدرضا ميرزا بابايي و مسوول بخش فني مهندس مجتبي شجاعي.
چقدر براي ساخت اين ابررايانه هزينه شده است؟
اين طرح هزينه‌اي بالغ بر 5ميليارد ريال داشته كه توسط سازمان هواشناسي كشور پرداخت شده است.
اين ابررايانه در‌حال‌حاضر قابل بهره‌برداري است؟
فعلا اين سامانه قابل بهره‌برداري نيست. ولي تا چند هفته آينده اين ابررايانه در سازمان هواشناسي به بهره‌برداري مي‌رسد.

Mageed
03-06-2010, 17:57
سلام
خیلی خیلی خیلی خوبه اینکه ایران تونسته یه ابر کامپیوتر درست کنه حالا اگه بعضی ها هم بگن که این که یه ابر کامپیوتر نیست فقط یه جوجه است در مقابل مثلا در مقابل ابر کامپیوترهای آمریکایی و....
درسته ولی برای منو خیلی از وطن پرستهای دیگه با ارزش تر از اونهاست به دلایل زیر:
1-تولید خودمونه و کم کم وابستگی رو کم میکنه
2-اینکه مارو میبره بین 20 کشور جهان
3-ایرادی نداره که نسبتا ضعیفه مهم اینه که شروع کردیم
4-اگه سرعت بیشتر رشد ایران رو در علوم دیگه(اتمی،نانو،دارو و...)رو تو همین عرصه داشته باشیم تا چند وقت دیگه خیلی پیشرفت میکنیم(ایشالا)

با امید سربلندی وطن عزیزم ایران