ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اثر دوپلر و بنای "منار جنبان"

Soheil-Green
06-05-2010, 23:14
اثر دوپلر(Doppler Effect): هرگاه منبع موجی به ما نزدیک شود، فرکانس موج های آن بالاتر میرود(و طول موج کوتاه میشه) و هرچی از ما دور تر بشه فرکانس آن کمتر میشه(و طول موج زیاد میشه).

برای مثال وقتی ماشین آمبولانس به ما نزدیک میشه ما صداشو زیرتر(با فرکانس بالاتر) میشنویم و وقتی ازمون دور میشه صداشو بم تر(با فرکانس کمتر) میشنویم

یا مثلا برای فهمیدن اینکه کهکشان ها بهمون نزدیک میشن یا ازمون دور میشن(هرچه نزدیکتر بشن فرکانس بالاتر رفته و طول موج کاهش پیدا میکنه و به سمت بنفش میره و بالعکس).

در رابطه با بنای منار جنبان در اصفهان هم که حتما همگی اطلاع دارید

یه جایی خونده بودم بهترین توجیه علمی برای حرکت مناره ها، اثر دوپلره.

حالا میخواستم از دوستان بپرسم که دقیقا این دوتا چه ربطی به هم دارن؟!

ممنون میشم جواب بدید.:11:

seymour
07-05-2010, 21:23
اثر دوپلر(Doppler Effect): هرگاه منبع موجی به ما نزدیک شود، فرکانس موج های آن بالاتر میرود(و طول موج کوتاه میشه) و هرچی از ما دور تر بشه فرکانس آن کمتر میشه(و طول موج زیاد میشه).

در رابطه با بنای منار جنبان در اصفهان هم که حتما همگی اطلاع دارید

یه جایی خونده بودم بهترین توجیه علمی برای حرکت مناره ها، اثر دوپلره.

حالا میخواستم از دوستان بپرسم که دقیقا این دوتا چه ربطی به هم دارن؟!

ممنون میشم جواب بدید.:11:
دقیقاً کجا خوندی؟ توضیحش چی بوده؟ (منبع فارسی؟)... بهرحال من یه سرچ که توی وب فارسی زدم، صرفاً اشاره ای به این ترتیب دیدم که:

منطقی ترین علتی که برای تکان خوردن مناره‌ها وجود دارد، پدیده فیزیکی تشدید یا پدیده دوپلر است.

اشاره شما به همینه؟ .. بهرحال از روی کنجکاوی، عبارت رو سرچ کردم که تقریبا 600 تا جواب مشابه میاره بالا! .. که یعنی یه بنده خدایی این رو نوشته و بعد همه صرفاً کپی/پیست اش کرده ان!!

از این جهت که به پدیده تشدید اشاره کرده که درسته و دلیل اون جنبش همینه (یه مقاله خوب رو اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])بخونید—کافیه خیلی ساده عضو بشید) ... ولی اینکه چه نیازی بوده به پدیده دوپلر اشاره کنه رو من نمی فهمم...

hsna
08-05-2010, 00:45
به اثر دوپلر ربطی نداره ، همون پدیده تشدید امواج و جمع شدن تمام اواج در مرکز بیضی هست که باعث لرزیدن مناره ها می شه

zahedy2006
08-05-2010, 17:52
به اثر دوپلر ربطی نداره ، همون پدیده تشدید امواج و جمع شدن تمام اواج در مرکز بیضی هست که باعث لرزیدن مناره ها می شه

این بیضی کجاست که کانونش روی مناره واقع میشه؟
البته من تاحالا منارجنبان را از نزدیک ندیدم فقط در سطح فیلم بوده و از محیطش اطرافش اطلاع ندارم

Soheil-Green
08-05-2010, 19:02
دقیقاً کجا خوندی؟ توضیحش چی بوده؟ (منبع فارسی؟)...
فکر کنم یکی از کتاب های دانشنامه علمی بوده...(اسمشو یادم نیست)

اشاره شما به همینه؟ .. بهرحال از روی کنجکاوی، عبارت رو سرچ کردم که تقریبا 600 تا جواب مشابه میاره بالا! .. که یعنی یه بنده خدایی این رو نوشته و بعد همه صرفاً کپی/پیست اش کرده ان!!
بله، اینم یه بار خوندم.

یه مقاله خوب رو اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] FView%2FMagazine%2FViewPages.aspx%3FnumberId%3D146 56%26ViewType%3D1%26PageNo%3D214)بخونید
خیلی ممنون، جوابمو گرفتم!

ولی اینکه چه نیازی بوده به پدیده دوپلر اشاره کنه رو من نمی فهمم...
منم دلیل همین رو نفمیدم...
به هرحال ممنون که جواب دادید!

hsna
14-05-2010, 21:52
این بیضی کجاست که کانونش روی مناره واقع میشه؟
البته من تاحالا منارجنبان را از نزدیک ندیدم فقط در سطح فیلم بوده و از محیطش اطرافش اطلاع ندارم

فرض کن یک آینه به شکل خربزه بیضی شکل داشته باشی که البته بیرونش جیوه اندود باشه . این بیضی دو تا کانون داره که اگه یک لامپ تو یک کانونش بذاری تمام انرژی اون لامپ کاملا به اون یکی کانون منتقل میشه
من شنیدم که تو منارجنبان هم از زیر خاک یک سطح بیضی شکل محکم درست کردند که ارتعاشات یکی از مناره ها از زیر خاک به اون یکی منتقل می شه و باعث ارتعاشش میشه

zahedy2006
15-05-2010, 00:23
فرض کن یک آینه به شکل خربزه بیضی شکل داشته باشی که البته بیرونش جیوه اندود باشه . این بیضی دو تا کانون داره که اگه یک لامپ تو یک کانونش بذاری تمام انرژی اون لامپ کاملا به اون یکی کانون منتقل میشه
من شنیدم که تو منارجنبان هم از زیر خاک یک سطح بیضی شکل محکم درست کردند که ارتعاشات یکی از مناره ها از زیر خاک به اون یکی منتقل می شه و باعث ارتعاشش میشه

سلام
قوانین انعکاس و ... رو می دونم اما نمی دونم منبع این ارتعاشات کجاست.

چی مرتعش میشه که تمرکزش روی کانون بیضی هست؟

hsna
17-05-2010, 04:40
سلام
قوانین انعکاس و ... رو می دونم اما نمی دونم منبع این ارتعاشات کجاست.

چی مرتعش میشه که تمرکزش روی کانون بیضی هست؟

خاصیت این بنا اینه که اگر یکی از مناره ها رو به ارتعاش دربیارید اون یکی هم شروع به ارتعاش می کنه
ارتعاش یکی از مناره ها هم می تونه توسط هر عاملی اتفاق بیفته