ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کدوم مهمتره؟سی پی یو یا رم؟

spahbod
16-04-2010, 11:41
سلام و درود به دوستان

من یک رم 2 گیگ Kingston با بافر 800 و یک رم 1 گیگ Kingston با بافر 600 دارم(در کل سه گیگ)

مادربوردم asus p5kpl se هست.

گرافیکم zotac 250 gts هست.

سی پی یو من هم intel(r) pentium(r) daul cpu e2180 @2.00ghz هست.

آخرین رزولوشن مانیتورم 1280-1024 هست.

ولی نمیتونم بازی ها رو با رزولوشن 1280-1024 و high quality بازی کنم.

یعنی تو صفحه بازی لرزش ایجاد میشه.

گرافیک رو هم میارم پایین بازم لرزش میبینم.

حالا ازدوستان سوال دارم که آیا برای رفع مشکلم سی پی یو رو عوض کنم بهتره با رم رو؟

اگه رم رو عوض کنم به نظر شما چه رمی بهتره.

من بودجم تا 60 تومن هست.

یک رم 2 گیگ با بافر 1066 بگیرم بهتره یا همین رمی که دارم و شما در لیست بالا مشاهده کردید رو نگه دارم کافیه

3jokes_x
16-04-2010, 20:43
با توجه به این که گفتید: "گرافیک رو هم میارم پایین بازم لرزش میبینم."
اگر سی پی یو یا گرافیک برای اجرای بازی کم باشه، بازی روی کامپیوتر به صورت صحنه آهسته اجرا می شه، ولی لرزش نباید داشته باشه. حالا اگر منظورت از لرزش همون صحنه آهسته هست که هیچی، ولی اگر لرزش باشه، ممکنه یه مشکل سخت افزاری باشه، مثلا کارت گرافیکت مشکل داشته باشه. البته من خیلی توی این زمینه تخصص ندارم و می تونی توی بخش مشکلات سخت افزاری یا بخش راهنمای کارت گرافیک سوال کنی.

به هر حال، در مورد سوال اصلی شما:
شما اگر رمت رو بخوای تعویض هم بکنی، فوقش 2 تا ماژول 2 گیگ باید بگیری که اگر ویندوزت 64 بیتی نباشه، از این مقدار رم، فقط 3 گیگابایتش رو به رسمیت می شناسه (حدود 3.3) پس همین مقدار رمی که الان داری از نظر حجم کاملا کافیه.
از نظر باس: اولا وقتی دو تا رم متفاوت (یکی با باس 800 و یکی با باس 667) رو کنار هم بگذاری، هر دوی رم ها با باس پایین تر (667) کار خواهند کرد. یعنی رم 800 هم باسش رو میاره روی 667 تنظیم می کنه که با اون یکی هماهنگ بشه. به همین ترتیب اگر الان بری یه ماژول رم 2 گیگ با باس 1066 بخری بذاری کنار اون رم 800، هر دو ماژول رم شما روی باس 800 تنظیم می شن! (پس اگر خواستی رم بخری یا باید یه 2 گیگ باس 800 بخری، یا کلا اون رم قبلی رو بفروشی و 2 تا 2 گیگ 1066 بگیری.)
ثانیا: باس رم (خصوصا برای سیستم های اینتل و این نسل سی پی یو که شما داری) خیلی تاثیری روی اجرای بازی ها نداره و چیزی که مهمتره حجم رمه. اختلاف بین باس 667 و 800 که اصلا تقریبا نامحسوسه.

خلاصه به این نتیجه می رسیم که در سیستم شما ارتقای پردازنده بیشترین تاثیر رو روی کیفیت اجرای بازی ها می تونه داشته باشه. هر چند احتمال وجود مشکل سخت افزاری رو اول باید بررسی کنی. (بیشتر توی کارت گرافیک و مانیتور) ضمن اینکه این پردازنده ای که شما داری قابلیت اورکلاک خوبی هم داره. مثلا اگر تا فرکانس 2.8 اور بشه، دیگه اصولا نباید هیچ مشکلی با بازی های جدید داشته باشی. به نظر من اگر خواستی پردازنده رو عوض کنی، اول اورکلاک رو امتحان کن.

اگر خواستی سی پی یو رو ارتقا بدی، باید حداقل یه پردازنده 4 هسته ای بگیری، که ارزان ترین پردازنده 4 هسته ای اینتل مدل Q8200 هست با قیمت تقریبی 140 تومان. البته پردازنده های دیگری هم بین پردازنده شما و این پردازنده هستند ولی کاراییشون خیلی بهتر از پردازنده فعلی خودت نیست. به همین دلیل ارزش نداره مثلا 100 تومان پول بدی برای یه پردازنده 2 هسته ای که یه مقداری سرعتش از پردازنده خودت بالاتره. به جای اون بهتره یه باره 140 تومان بدی و تعداد هسته ها رو دو برابر کنی تا سیستمت تا چند سال هم Up2Date باشه. خلاصه ارتقای منطقی برای سیستم شما فقط ارتقا به 4 هسته ای هست. ضمنا توی سایت مادربوردت چک کن ببین مادربوردت از چه پردازنده هایی پشتیبانی می کنه. ممکنه نیاز باشه قبل از نصب پردازنده جدید بایوس مادربورد رو آپدیت کنی.

ess_1362
17-04-2010, 09:59
راستش من هم منظور شما را از لرزش تصویر اصلا متوجه نشدم

اگر پردازنده یا گرافیک شما برای بازی ضعیف باشه فریم بازی کم میشه یعنی بازی با حالت دور کند اجرا میشه

شما می تونی با نصب برنامه FRAPS که رایگان هم هست فریم ریت بازی را چک کنی ببینی اگر بالای 30 فریم اجرا میشه مشکل از پایین بودن سخت افزار نیست چون هم رم شما و هم کارت گرافیک شما در اجرای بازیها محدودیت چندانی ندارند و تنها یک محدودیت جزیی از ناحیه پردازنده هست که با یک اورکلاک جزیی مشکل مشکل شما حل میشه که برای این کار باید در بخش اورکلاک پردازنده و رم تاپیک بزنی

ولی من بیشتر نظرم روی مشکل در کارت گرافیک یا مانیتور شما هست

شما اگر بالای 30 فریم در برنامه FRAPS در بازی گرفتید و همچنان مشکل لرزش داشتید بهتر هست که درایور قبلی را UNINSTALL کنید و کلا پوشه اش را از درایو C پاک کنید و آخرین نسخه درایور کارت گرافیک را از اینتر نت بگیرید و نصب کنید

اگر همچنان مشکل وجود داشت بهتر هست که سیستم را با یک مانیتور دیگه امتحان کنید

spahbod
17-04-2010, 20:15
منظورم از لرزش تصویر همون صحنه آهسته شدنه

من ویندوز سون 32 بیتی دارم

ویندوز سون یک system rate داره که به سخت افزار های شما نمره میده به zotac 250 gts من نمره 6.8 داده

و به EVGA 8800GTX پسر عموم نمره 6.9 داده

به نظر شما این مشکوک نیست؟

میتونه مشکل از گرافیکم باشه؟

spahbod
17-04-2010, 20:47
جدید ترین درایور گرافیکمو که نسخه 197.13 بود رو نصب کرد

نرم افزار FRAPS رو هم نصب کردم

بعد روی بازی AssassinsCreed2 اجراش کردم

فریم بازی بین 20 تا 30 در حال تغییر بود

رمم رو هم عوض کردم و یک 2گیگ 1066 A Data گرفتم

حالا نظر شما چیه؟

sir payman
18-04-2010, 14:57
خب ریم ریتتون پایینه.
حداقل باید در حالت مینیموم به 30 برسه ولی چیزی که مسلم هست cpu ضعیفه و تا حدی برای کارت گرافیکتون محدودیت ایجاد میکنه.

hamed_dij
20-04-2010, 13:24
MOTHERBOARD: ASUS Maximus III Formula 39
CPU:Intel Core i7 870
این دو تا قیمتش چنده؟
یه سی پی یو معادل این سی پی یو ولی اینتل ساپورت معرفی کنید قیمتش هم بگید.
AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor
یه مادربورد وسی پی یو میخوام به نظرتون amd بهتره یا اینتل از نظر کارایی و قیمت؟

sir payman
20-04-2010, 13:34
بودجه رو بهتره که مشخص کنید
اگر برای cpu و رم تقریبا 200 در نظر گرفتید فقط amd ولی اگر بالاتر هست بودجتون اون موقع هم میشه از اینتل پیشنهاد داد و هم amd.

pejmanzq91sh
28-04-2010, 23:12
cpu کم میاره من بهت پیشنهاد میکنم که cpuبا مادربوردتو بر پایه amdتغییر بدی چون تو بازی amd خیلی شاخه
من متوجه نشدم تو 3تا رم داری؟
اگه 3تاست و یکیش باسش 600 و بقیه 800 اون رمی که باسش 600 رو از رو سیستمت بردار

sasan816
30-04-2010, 18:32
دوست عزیز cpu رو بفروش به رمت دست نزن با همون 60 تومنی که داری یک Intel Dual-Core E5400 - 2.7GHz - 45 nm بگیر بیشتر بازی هارو میتونی بدونه مشکل اجرا کنی