ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : گیج شدم ! ( Database )



L u K e !
15-04-2010, 21:56
از وقتی وارد مبحث Database شدم هر چی می گذره دارم گیج تر می شم
باید یه پروژه بنویسم مودنم چطوری و از چه راهی انجامش بدم
شما کدوم راه رو پیشنهاد می کنید ؟
یه پروژه ه که توی یه بانک باید سرچ و اپدیت و اینسرت و این کارا کنه
با OLEDBConnection یا SQL COnnection یا ADOBC Connection ؟
چه فرق دارن اینا با هم ؟
یا اینکه با همون Data Source Configuration Wizard بسازم همونی که خودش همه چی رو می سازه Data set و Connectio String و ... ؟
اینا چه فرقی با هم دارن ؟
Data Adapter چیه ؟
Binding Source چیه ؟
ِDataSet چیه ؟
ِDataView چیه ؟

و چطوری می شه با استفاده از این ابزار بالا Find کرد یک رکوردی رو ؟ یا سورت

و یه چند تا سوال درباره ی بانک :
Update چی می کنه ؟
من یه جدول دارم که 50 تا فیلد داره چطوری باید انومالی هاش رو رفع کنم ؟
Relation چه بدرد می خوره ؟ و اگه نباشه چی می شه ؟

BabyBoy
15-04-2010, 22:13
WOW!
توضیح هر کدوم از این چیزایی که گفتی کلی مفصله.

شما در مورد مباحث زیر سرچ کنید.

طراحی دیتابیس
ADO.net

anvar.net
15-04-2010, 22:41
خیلی خلاصه می گم که زیاد گیچ نشی.

اول از همه شما نیاز به یک کتاب جامع دارید. .. ذاتا مفاهیم برنامه نویسی بانک های اطلاعاتی زیاد پیچیده نیستند اما تا درست فهمیده نشن گیچ کننده به نظر می رسن.

هر موقع نوع بانک اطلاعاتی که می خواهی ازش استفاده کنی مشخص بشه. نوع فراهم کنند هم مشخص میشه. اگه از اکسس استفاده می کنی از فراهم کننده داده OLEDB و اگه از بانک SQL استفاده می کنی فراهم کننده داده هم میشه SQL . برای سیستم های مدیریت پایگاه داده قدیمی هم از ODBC استفاده م یکنند. در واقع تفاوت اینها بر می گرده به اینکه هر کدوم از این فراهم کنندگان داده برای نوع خاصی از پایگاه داده ها بهینه سازی شده اند و از سرعت و امکانات بهتری نسبت به سایر فراهم کننده ها برای پایگاه خاص خود برخوردارند. هر کدوم از این فراهم کننده های داده دارای کلاس های خاص خود هستند که برای برقراری ارتباط با بانک و سایر کارهای بعدی بکار میروند و فقط پیشوند متفاوتی دارند. مثل OLEDBconnection یا
SQLconnection

نوشتن پروزه مستلزم یادگیریه و ............ در واقع جریان یادگیری و کسب تجارب و مهارت های جدید برای شما کاملا مفیده. پس بی خیال کارهای ساده و قدیمی بشید.

اول یاد بگیرید بعد پروژه تون هم کامل میشه.
تو همین انجمن برگردید به پست های قدیمی مثال ها, توضیحات و موارد اموزشی زیادی وجود داره که فقط نیاز به مطالعه کننده دارند.

بقیه رو خیلی سریع میگم :

دیتاست : مخزنی از اطلاعاتی است که شما از بانک اطلاعاتی خودتون می گیرید و توش می ریزید. دقیقا دارای جدول های مختلف است که دارای ستون ها و ردیف هایی هستند. این دیتابیس دارای اتصال دائمی با بانک شما نیست بله پلی به نام Dataadapter رابطه بین بانک و دیتابیس رو برقرار می کنه و اطلاعات جدید رو از بانک گرفته و در دیتابیس شما می ریزه. این جدول ها در داخل دیتابیس می توانند دارای روابطی بین هم باشند که از کلید های اصلی و خارجی شکل می گیرند. در واقع از چندباره کاریها در داخل جدول ها جلوگیری می کنند و سایر جدول هایی رو که دارای ارتباط منطقی با هم هستند رو نشون م یدهند. مثلا فرض کن جدولی داری که مشخصاتی مثل نام و نام خانوادگی دانش اموز ها رو تو خودش داره. یک جدول دیگه داریم که نمرات اونها رو در خودش داره. حالا باید چه جوری بفهمیم هر نمره به کدام دانش اموز مربوطه. می یاییم یک ID مشترک در هر دو جدول ایجاد می کنیم. با این ای دی میشه گفت فلان نمره مربوط به فلان دانش اموزه و ................. البته مزایای دگری هم داره که فعلا نیازی به دانستنش نداری.

UPdate یا بروزرسانی یعنی این که محتویات یک رکورد رو بیایی تغییر بدی و نسخه تغییر داده شده رو دوباره ذخیره کنی. مثلا دانش اموزی در جدول بالا فامیلش رو عوض می کنه. باید فامیلی قبلی رو تغییر بدیم و دوباره تغییرات رو ذخیره کنیم.

در انتها قبل از اینکه شروع بکار کنی یک کتاب بخر که برنامه نویسی بانک های اطلاعاتی رو داشته باشه و مفاهیم طراحی پایگاه داده رو هم در کنارش یاد بده. این تنها راه برای پیشرفته