ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : خالق نخستين رايانه‌ي شخصي جهان درگذشت



mahdishata
02-04-2010, 13:41
اد رابرتس كه سازنده نخستين رايانه شخصي عرضه شده به بازار به شمار مي‌رود، بر اثر ابتلا به ذات الريه در سن 68 سالگي درگذشت.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رابرتس در سال 1975 دستگاه MITS Altair 8800 را ساخت كه ازسوي بسياري به‌عنوان نخستين رايانه شخصي شناخته شده است. اين رايانه فاقد كي‌بورد و مونيتور بود و به شكل يك دستگاه خودساز بود اما دوران رايانش پيشرفته را آغاز كرد.

اين رايانه پل‌آلن و بيل گيتس را كه به‌دنبال به‌كارگيري نرم‌افزارشان در سيستم بودند، الهام بخشيد. مايكروسافت در ابتدا در نيومكزيكو و درست كنار شركت رابرتس بود.

گيتس و آلن در بيانيه‌اي از اد رابرتس به‌عنوان پيشگام حقيقي انقلاب رايانه شخصي نام بردند كه آنگونه كه شايسته بود شناخته نشد.

رايانه Altair موفقيت تجاري كوچكي بود و رابرتس آن را در سال 1976 به مبلغ شش ميليون دلار به يك سازنده سخت‌افزار به نام Pertec فروخت.

pourya_bo2pmc
02-04-2010, 13:47
خدا بیامرزدش و دستش درد نکنه دمش گرم اگه PC هم ما ایرونیها نداشتیم دیگه میخواستیم با چی سرمون رو گرم کنیم اینجا که هیچی نیست نمیدونم


بازم دمش گرم

beenHere-doneThat
02-04-2010, 21:40
پست بالا + یادش گرامی باد.

mahdishata
03-04-2010, 09:00
اد رابرتز، طراح و سازنده اولين رايانه شخصي در جهان در سن 68 سالگي به علت ابتلا به بيماري ذات الريه درگذشت.

به گزارش فارس به نقل از اينترنت ويك، رابرتز در سال 1975 رايانه اي شخصي به نام MITS Altair 8800 را ساخت كه به اولين رايانه شخصي جهان مشهور شد.
اين رايانه فاقد صفحه كليد و نمايشگر بود و در قالب يك كيت به علاقه‌مندان فروخته مي شد و خود آنان بايد اين كيت را سرهم كرده و از آن استفاده مي كردند.
ساخت و فروش اين رايانه الهام بخش پل آلن و بيل گيتس شد كه نرم افزارهايي براي استفاده بر روي اين رايانه و ديگر رايانه هاي شخصي طراحي و عرضه كردند. .
بيل گيتس در همان ايام با تاسيس مايكروسافت در محلي در نزديكي نيومكزيكو كه رايانه هاي رابرتز هم در همان جا توليد و عرضه مي شد، تلاش كرد تا حداكثر استفاده از اين پديده نوظهور را ببرد.
به دنبال درگذشت ادرابزتز، بيل گيتس و پل آلن با صدور بيانيه مشتركي وي را پيشتاز عرصه رايانه هاي شخصي دانستند و از اينكه وي به اندازه شايستگي و لياقتش قدر دانسته نشد، اظهار تاسف كردند.