PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چطور يك تلسكوپ ساده بسازم؟

غضنفر مدل 88
31-03-2010, 17:11
سلام
من مجموعه ي كوچكي از ذره بين ها وعدسي ها دارم ودوست دارم كه با آن ها يك تلسكوپ ساده بسازم
اگر ميتوانيد كمكم كنيد .
لطفا دقيق توضيح بدين

غضنفر مدل 88
01-04-2010, 19:55
لطفا کمک کنید

Babak
04-04-2010, 09:45
سلام
تلسكوپ تشكيل ميشه از يك شيئي با فاصله كانوني بلند و قطر ترجيحا بالا و يك عدسي با فاصله كانوني كوتاه . يك لوله كه اين دو تا رو به هم وصل كنه ( و البته بشه فاصله اين دو عدسي رو نسبت به هم كم و زياد كرد) و يك پايه.
بزرگنمايي تلسكوپ از تقسيم فاصله كانوني شيئي بر فاصله كانوني چشمي در واحد ميلي متر به دست مياد.
فرضا يك شيئي فاصله كانوني 100 ميليمتر و يك چشمي با فاصله كانوني 10 ميليمتر بزرگنمايي 10 برابر به شما ميده.

غضنفر مدل 88
04-04-2010, 17:39
اگر تعداد زیادی عدسی داشته باشی چطور میشه تلسکوپ را قوی تر کنی

Babak
05-04-2010, 00:20
قوی بودن یک تلسکوپ مربوط هست به قطر شیئی و کیفیت مناسب شیشه و ساخت لنز ها. هر چه قطر شیئی بیشتر باشه گرد آوری نور و بزرگنمایی بیشتر میشه. حد نهایی بزرگنمایی در مقابل هر سانتیمتر قطر شیئی حداکثر 20 برابره و بیشتر از اون ممکن نیست.
عدسی چشمی باید آکروماتیک باشه. یعنی یک تک لنز معمولی مناسب نیست. لنز آکروماتیک از ترکیب یک عدسی محدب و یک عدسی مقعر که به هم چسبیده شدن تشکیل میشه.
عدسی ها باید پوشش ضد بازتاب داشته باشن.
ترکیب مناسب چند عدسی در چشمی باعث افزایش میدان دید و مناسب شدن فاصله آسودگی چشم از چشمی میشه.

در واقعیت ماجرای وجود تعدادی بالای لنز ها در تلسکوپ و مفید و کارا بودن اونها, یک افسانه مردمیه.

Hasan.M
05-04-2010, 16:42
قوی بودن یک تلسکوپ مربوط هست به قطر شیئی و کیفیت مناسب شیشه و ساخت لنز ها. هر چه قطر شیئی بیشتر باشه گرد آوری نور و بزرگنمایی بیشتر میشه. حد نهایی بزرگنمایی در مقابل هر سانتیمتر قطر شیئی حداکثر 20 برابره و بیشتر از اون ممکن نیست.
عدسی چشمی باید آکروماتیک باشه. یعنی یک تک لنز معمولی مناسب نیست. لنز آکروماتیک از ترکیب یک عدسی محدب و یک عدسی مقعر که به هم چسبیده شدن تشکیل میشه.
عدسی ها باید پوشش ضد بازتاب داشته باشن.
خیلی ممنون