ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : Stream processors چیست؟

mmkashavarz
21-03-2010, 20:51
سلام دوستان
من میخواستم یک راهنمایی بفرمایید که این مشخصه (Stream processors) که در کارت های گرافیک وجود داره چیست ؟
معنی لفظی میشه (قدرت پردازش ) در کارت های گرافیک جیفورس این خصوصیت کمتر رخ نمایی میکند ولی در ا تی آی قضیه چیز دیگری است دوست دارم یکی از دوستان توضیح جامعی برای این مهم بدهد.
واقعا چقدر تاثیر داره؟آیا مورد کلیدی هست یا نه؟

ess_1362
22-03-2010, 12:09
سلام دوستان
من میخواستم یک راهنمایی بفرمایید که این مشخصه (Stream processors) که در کارت های گرافیک وجود داره چیست ؟
معنی لفظی میشه (قدرت پردازش ) در کارت های گرافیک جیفورس این خصوصیت کمتر رخ نمایی میکند ولی در ا تی آی قضیه چیز دیگری است دوست دارم یکی از دوستان توضیح جامعی برای این مهم بدهد.
واقعا چقدر تاثیر داره؟آیا مورد کلیدی هست یا نه؟

واژه STREAM PROCESSORS یعنی پردازش گر های موازی که از واژه STREAM میاد و مربوط میشه به قابلیت پردازش همزمان یکسری برنامه ها یا عملیاتها که کارت گرافیک همزمان با پردازنده مرکزی (CPU) اون را انجام میده

البته این قابلیت با این نام مختص هست به کارتهای شرکت AMD یعنی ATI

همین قابلیت را گرافیک های سری 8 به بعد انویدیا هم دارند با نام CUDA

این پردازش موازی هم اولین بار بوسیله انویدیا شکل گرفت و بعد شرکت AMD هم برای کارتهای ATI همین ویژگی را (تقریبا با همین کاربرد) را با نام STREAM بوجود آورد

این قابلیت بیشتر برای محاسبات سنگین کاربرد داره که پرکاربردترین و ساده ترین کاربرد اون تبدیل فایل های صوتی و بصورت تخصصی تر تصویری هست

علتش هم این هست که توان پردازش کارتی مثل HD5870 بیش از 90 برابر قویترین پردازنده دسکتاپ حال حاضر (CORE I7 975) هست البته بصورت تخصصی در پردازش گرافیک

پس اگر این قدرت پردازش به کمک پردازنده مرکزی بره سرعت انجام محاسبات خیلی بیشتر میشه

و همین عامل تکنولوژی CUDA برای انویدیا و STREAM برای ATI را بوجود آورد