مشاهده نسخه کامل
: [توضیح] LED یا LCD ؟ تفاوت ها و شباهت ها
سلام،
با توجه به اینکه سوالات بسیاری در ذهن اکثر کاربران درباره مانیتورهای LCD و LED و تفاوتها و شباهت هاشون در ذهن است، این تاپیک رو ایجاد کردم تا درباره این قضیه (یک بار برای همیشه!) شفاف سازی دقیقی صورت بگیره.
در ابتدا نیاز به اشاره است که تمام مانیتورهایی که درباره اون ها بحث می کنیم (چه اونهایی که بهشون گفته میشه LCD، چه اونهایی که به LED معروف هستند) همگی بر اساس یک تکنولوژی طراحی شدند و همگی هم مانیتورهای LCD هستند.
مقدمات:
[نحوه کار صفحات LCD]
در شکل زیر به طور ساده نحوه تشکیل رنگ مورد نظر رو در یک صفحه LCD مشاهده می کنید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همانطور که واضح است صفحه های LCD از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند، Backlight Source و Pixel ها.
همانطور که مشخص است ابتدا یک نور Backlight توسط تولید می شود. نور ساتع شده تمامی بازه فرکانسی قابل دید انسان را شامل می شوند، یعنی نور سفید (بصورت تئوری) از خود ساتع می کنند.
پیکسل ها که خود در اصل از سه Sub-pixel تشکیل شده اند (قرمز، آبی، سبز) در اصل فیـلتر های فرکانسی با قابلیت وفق دهی خود با محیط (Adaptive F i l t e r) هستند که بر اساس سیگنال ورودی از کارت گرافیک بازه های فرکانسی خاصی را فیـلتر می کنند و فقط به فرکانس های مورد نظر اجازه عبور را می دهند.
یعنی به طور ساده، ابتدا در قسمت Backlight Source یک نور سفید رنگ با تمام فرکانس های قابل دید تولید می شود و سپس این نور توسط پیکسل ها فیـلتر می شود و فقط فرکانس های مطلوب از پیکسل ها عبور می کنند.
مانیتورهای LED چه هستند؟
بطور علمی، چیزی به نام مانیتورهای LED در بازار برای مصرف خانگی وجود ندارد و همه مانیتورهای موجود در شاخه مانیتورهای LCD قرار می گیرند.
در بازار مشاهده می کنید که مانیتورهایی به نام مانیتورهای LED معروف هستند، تفاوت این مانیتورها با مانیتورهای قدیمی تر در نور پس زمینه (Backlight Source در عکس بالا) است و در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش رو در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند ایفا می کنه، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.
نور پس زمینه مانیتورهای LCD سابقا از لامپ های CCFL تشکیل می شد، و در مانیتورهای جدیدتر از LED ها که انواع مختلفی دارند.
انواع LED
LED هایی که در نور پس زمینه مانیتورها مورد استفاده قرار می گیرند، دو نوع عمده دارند:
WLED یا White LED
این LED ها نوری کاملا مشابه با لامپ های CCFL از خودشون ساتع می کنند، یعنی بصورت تئوری نوری کاملا سفید و در عمل یک نور متمایل به آبی از خود ساتع می کنند که توسط فــیــلترهایی که جدا از پنل روی خود LED (یا لامپ CCFL) نصب میشه در نهایت نوری نزدیک به سفید رو ایجاد می کنند. از نظر کارایی تفاوت محسوسی با لامپ های CCFL از نظر مقایسه کیفیت نور ساتع شده وجود نداره.
در اکثر مانیتورهای LED بازار از این نوع LED استفاده میشه.
RGB LED
این LED ها نوع گران قیمت تر هستند، و سه بخش دارند که یک قسمت نور آبی، یک قسمت نور قرمز و قسمت آخر هم نور سبز ساتع خواهند کرد. این کار باعث کیفیت بالاتر نور پس زمینه نسبت به لامپ های CCFL و WLED ها خواهد شد.
استفاده از RGB LED ها در محصولات فعلی بازار خیلی متداول نیست.
نحوه چیدمان LED ها
لامپ های CCFL همواره بطور افقی و موازی یکدیگر در LCD قرار می گیرند، ولی دو چیدمان مختلف مطرح برای LED ها وجود دارد:
Direct Mounting یا Local Dimming
در این نوع چیدمان LED ها بطور پراکنده و پشت پنل LCD نصب می شوند، برتری این چیدمان در قابلیت کم و زیاد کردن نور پس زمینه در قسمت خاصی از تصویر است که در نهایت باعث ایجاد Contrast نسبتا بهتر خواهد شد.
در این نوع چیدمان نسبت به CCFL یا edge-lit می توان Brightness Distribution و Backlight Bleeding منظم تری در اختیار داشت، ولی استفاده از این نوع چیدمان لزوما به معنی بهتر بودن فاکتورهای بالا نیست.
در Local Dimming می توان هم از WLED و هم از RGB LED استفاده کرد.
Edge Mounting یا edge-lit
در این نوع چیدمان LED ها در کناره های پنل های LCD قرار می گیرند، و در عمل برتری خاصی از نظر کارایی نسبت به لامپ های CCFL ندارند.
در edge-lit ها فقط امکان استفاده از WLED ها وجود دارد.
حالا LCD یا LED ؟ آیا هر LED از هر LCD بهتر است؟
همانطور که در بالا هم اشاره شد، از مانیتورهای LED موجود در بازار انتظار معجزه نداشته باشید. این مانیتورها دقیقا از همون تکنولوژی سابق استفاده می کنند و نهایتا یک آپدیت در نور پس زمینه ایجاد شده و البته روی اون خیلی زیاد تبلیغات صورت گرفته.
در این تاپیک فقط درباره تفاوت های نور پس زمینه مانیتورها صحبت کردیم، و همونطور هم که قبلا اشاره شد:
در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش رو در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند ایفا می کنه، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.
نمی توان هر مانیتور LED رو نسبت به هر LCD برتر تلقی کرد. تفاوت های پنل های مختلف LCD بسیار بسیار بیشتر نسبت به تفاوت های نور پس زمینه در کیفیت نهایی محصول تاثیر خواهد گذاشت و به همین دلیل نمی توان فقط به دلیل LED بودن یک محصول رو نسبت به دیگری برتر دونست.
بعضی مواقع دیده میشه عده ای می گند صفحات LED نسبت به LCD کیفیت خیلی خیلی بهتری دارند و دلیلشون هم تجربه نزدیک خودشون از کنار هم گذاشتن دو محصول است. باید گفت این می تونه سه دلیل داشته باشه:
فروشنده ای که دو مانیتور رو کنار هم گذاشته بطور عمد یا غیر عمد از تنظیمات بهینه ای برای مقایسه دو محصول استفاده نکرده. [احتمال زیاد]
اون مانیتور LED واقعا محصول برتری بوده، ولی دلیل این برتری بهتر بودن پنل مانیتور بوده و نه نور پس زمینه. [احتمال متوسط]
بعضی از افراد همیشه چیزی رو که دوست دارند ببینند، می بینند! [احتمال ...؟]
با این وضع، پس چرا اصلا LED تولید شد؟
پاسخ این سوال ساده است، شاید از نظر Performance بین LED ها و LCD ها تفاوت محسوسی نباشه، ولی فاکتورهای دیگه ای هست که تولید کننده ها رو به سمت استفاده از LED می کشونه:
هزینه تولید پایین تر LED ها نسبت به لامپ های CCFL
مصرف انرژی به مراتب کمتر LED ها
نازک و سبک شدن محصول نهایی که زیبایی بیشتری رو به همراه داره.
پیدا کردن یک بهانه برای تبلیغات وسیع تر و بالا بردن قیمت محصولات.
OLED چیست؟
OLED یا Organic Light Emitting Diode تکنولوژی بعدی صفحات نمایش است که بر اساس ساختاری کاملا متفاوت با مانیتورهای LCD/LED فعلی طراحی شده. این تکنولوژی کوچکترین ارتباطی با LED های فعلی ندارد و فعلا هم در هیچ مانیتوری از این تکنولوژی استفاده نشده. OLED در حقیقت رقیبی برای تکنولوژی LCD است و نه نور پس زمینه LED .
توضیحات بیشتر درباره OLED :
نسل آینده صفحه های نمایش اا Organic Light Emitting Diods ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
نتیجه نهایی:
دوستانی که قصد تهیه مانیتور دارند، به صحبت هایی که درباره برتر بودن مطلق LED ها نسبت به LCD هاست اصلا توجهی نکنند و نور پس زمینه LED رو تنها یک فاکتور ساده در کنار سایر فاکتورهایی که در خرید مانیتور مد نظر دارند قرار بدهند.
پی نوشت:
اگه سوالی درباره مطالب ارائه شده در این تاپیک دارید همینجا مطرح کنید، ولی سوالات مشاوره ای خود را کماکان به سبک سابق و در تاپیک جدید مطرح کنید. این تاپیک محل مشاوره برای خرید مانیتور نیست.
موفق باشید.
Stream
saeed4055
16-02-2010, 16:37
پس با توجه به این توضیحات چیزی به اسم ELED وجود نداره؟
چون من شنیده بودم WLED و ELED و OLED وجود داره
درضمن حالا چطور ما نوع LED رو بفهمیم؟
پس با توجه به این توضیحات چیزی به اسم ELED وجود نداره؟
چون من شنیده بودم WLED و ELED و OLED وجود داره
درضمن حالا چطور ما نوع LED رو بفهمیم؟
بطور علمی چیزی به اسم ELED به عنوان نور پس زمینه برای مانیتورها وجود نداره ... در بعضی از مطالب به اشتباه از ELED به عنوان Edge LED یاد می کنند که منظورشون همون Edge-lit است.
OLED هم همونطور که گفتم کلا در یک ساختار متفاوت قرار می گیره و رقیبی برای تکنولوژی LCD است، نه نور پس زمینه LED .
با نگاه ظاهری نمیشه متوجه شد (مگه اینکه تجربه دقیق و اطلاعات کاملی داشته باشید) ، بهترین راه جست و جوی مدل ها در اینترنت است.
pandora tomorro
17-02-2010, 13:14
خدا رو شکر این تاپیک زده شد بعضی از دوستان متوهم شده بودن!
sir payman
17-02-2010, 13:38
خب این نتیجه رو از مطالب بالا گرفتیم که تفاوت زیادی با هم ندارن
یک سوال برام پیش اومد و اینکه کنتراستشون خیلی با هم اختلاف داره(عددی)ولی این کنتراست بالاتر باعث کیفیت بالاتر نشده.
یعنی نباید روی این اختلاف کنتراستها خیلی تکیه کرد؟
چرا در مشخصات مانیتورها 2 کنتراست هست؟ که یکیشون در اغلب موارد 1000 هست و دیگری 50000 یا حتی 2000000 هست . تفاوتشون با هم چیه؟
pandora tomorro
17-02-2010, 14:11
من یه مطلب خوندم که در اون نوشته بود هر شرکت تعریف خاصی از کنتراست داره و این عدد های مختلف ناشی از اینه!
ولی یه موردی هم هست فکر میکنم LED ها کلا مبنای کنتراستشون با LCD ها فرق میکنه و از ملیون شروع میشه بر خلاف LCD ها ! (ممطئن نیستم دقیق)
RealDesigner
17-02-2010, 14:56
من یه مطلب خوندم که در اون نوشته بود هر شرکت تعریف خاصی از کنتراست داره و این عدد های مختلف ناشی از اینه!
ولی یه موردی هم هست فکر میکنم LED ها کلا مبنای کنتراستشون با LCD ها فرق میکنه و از ملیون شروع میشه بر خلاف LCD ها ! (ممطئن نیستم دقیق)
تا يه حدودي درسته. كلا كنتراست LED خيلي بالاتره و كنتراست LCD پايين تره و كنتراست Native هم نهايتا 2000 هست. ولي همه برند ها بالاتر ميگن. ولي بر اساس همين بالاتر بودنه كيفيتا فرق داره. مثلا كنتراست 20000 با 30000 فرقي نداره خيلي (مخصوصا براي مانيتور) ولي كنتراست 20000 با 70000 كلي فرق داره
hassan_jr
17-02-2010, 19:22
سلام
باید از دوست خوب واستاد عزیز Stream تشکر کنم که تاپیک بسیار عالی وبه موقع زد واطلاعات توپی رسوند:10:
اگر در این تاپیک امکان داره چند مدل تولید شده رو که دوستان تایید می کنن ذکر کنید
خب این نتیجه رو از مطالب بالا گرفتیم که تفاوت زیادی با هم ندارن
یک سوال برام پیش اومد و اینکه کنتراستشون خیلی با هم اختلاف داره(عددی)ولی این کنتراست بالاتر باعث کیفیت بالاتر نشده.
یعنی نباید روی این اختلاف کنتراستها خیلی تکیه کرد؟
چرا در مشخصات مانیتورها 2 کنتراست هست؟ که یکیشون در اغلب موارد 1000 هست و دیگری 50000 یا حتی 2000000 هست . تفاوتشون با هم چیه؟
مسلما نباید روی این اختلاف حساب خاصی باز کرد، این نسبت کنتراست ها همگی با چند فرمول و روی کاغذ بدست میان، و رسیدن به این اعداد رو توسط هر مانیتور LCD (یا LED) ای میشه غیر ممکن دونست.
دو تا نسبت کنتراست داریم، یکی Static که مقدار کمی داره و جزو مشخصات پنل LCD است، و یکی Dynamic که از طریق نرم افزاری و توسط فرمول ها و بازی با نور پس زمینه و دستکاری سیگنال ورودی به دست میاد و عملا نشون دهنده هیچ چیزی نیست.
فرمول هایی که با اونها Dynamic Contrast رو محاسبه می کنند در هر سازنده تفاوت داره، و برای همین اعداد بی ربط و عجیب زیادی می بینید. مبنای کنتراست LED و LCD ها هم دقیقا یکسان است، فقط چون سازنده پیش خودش بطور تئوری میگه اگه LED رو خاموش کنه، پس می تونه یک نقطه کاملا تاریک داشته باشه، نسبت کنتراست رو بر اساس اون محاسبه می کنه. در عمل قضیه خیلی فرق داره. :46:
mohsen_1363
21-02-2010, 14:46
مسی از دوست عزیر که بامقالشون ما رو در مورد lcd و led روشن کردن
میشه در موردoled هم بگید؟
اخه شرکت sony خیلی داره روش مانور میده
با تشکر
با تشکر
قبلا توضیح داده شده:
OLED چیست؟
OLED یا Organic Light Emitting Diode تکنولوژی بعدی صفحات نمایش است که بر اساس ساختاری کاملا متفاوت با مانیتورهای LCD/LED فعلی طراحی شده. این تکنولوژی کوچکترین ارتباطی با LED های فعلی ندارد و فعلا هم در هیچ مانیتوری از این تکنولوژی استفاده نشده. OLED در حقیقت رقیبی برای تکنولوژی LCD است و نه نور پس زمینه LED .
توضیحات بیشتر درباره OLED :
نسل آینده صفحه های نمایش اا Organic Light Emitting Diods ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
ashkan1360
03-03-2010, 13:30
عجب
من فکر میکردم این LED هایی که تبلیغ میکنن همون OLED هست
پس نیست !!!!
حالا دو تا سوال ؟
شما منظورت فقط مانیتور بود ؟
تلویزیون و صفحه نمایش گوشی هایی که میگن LED هستن چطور؟
تا حالا محصول OLED هم تولید شده ؟ مانیتور گوشی تلویزیون ؟؟
---------- Post added at 01:30 PM ---------- Previous post was at 01:30 PM ----------
عجب
پس نیست !!!!
حالا دو تا سوال ؟
عجب
پس نیست !!!!
حالا دو تا سوال ؟
سلام
تمرکز این بحث روی مانیتورهای LED/LCD بود، ولی بعد علمی بحث دقیقا برای هر صفحه نمایش LED/LCD صادقه و گوشی و تلویزیون هم مستثنا نیستند.
در مورد محصولات OLED ، چند مدل تلویزیون تولید شده ولی هنوز به فروش عمده واقعی نرسیده... ولی در گوشی های موبایل از صفحه های OLED داره استفاده میشه.
موفق باشید.
noisymind
04-03-2010, 23:25
البته تکنولوژی گوشی موبایل داره میره به سمت AMOLED.
بگذریم. با این اوضاع ( منظورم تفاوت قیمت هست ) دیگه اصلا led هیچ توجیهی نداره که. فقط کسانی که گول تبلیغات رو میخورن میرن میخرن.
سونی یه مدل تلویزیون OLED تولید کرده با کنتراست Static یک میلیون به یک!!!
این رو هم بگم که وزارت بازرگانی انگلیس حق استفاده سامسونگ از نام LED رو برای تلویزیون هاش سلب کرده و گفته موجب گمراهی مصرف کننده می شه.
peyman_nn
17-04-2010, 17:02
دوستان من اینا رو یاد گرفتم
به LCD میشه از بغل نیگاه کرد ولی به LED نمیتوان
LCD در محیط روشن نور میوفته ولی LED نمیوفته
LCD مصرف بالاتری داره که البته زیاد محسوس نیست
LED های جدیدی به بازار اومدن که واقعا تراکم تصویر و در نتیجه ی اون کیفیت تصویر مخصوصا در بازی خیلی به چشم میاد
اگر جایی رو اشتباه میکنم بهم بگید
alpha007
17-04-2010, 18:09
LED های جدیدی به بازار اومدن که واقعا تراکم تصویر و در نتیجه ی اون کیفیت تصویر مخصوصا در بازی خیلی به چشم میاد
اگر جایی رو اشتباه میکنم بهم بگید
این نکته رو فراموش نکنید که همه led ها led back light هستن
بنابراین تا این حد هم نیست که شما میگی نمیشه از کنار به led نگاه کرد
:11:
کاملا اشتباه. زاویه دید ارتباطی با نور پس زمینه نداره.
کاملا اشتباه. براق بودن صفحه باعث بازتاب نور میشه که هیچ ربطی به نور پس زمینه نداره.
تا حدی صحیح . این مصرف کمتر در لپ تاپ ها بیشتر محسوسه چون شارژ باتری دیرتر خالی میشه.
کاملا اشتباه.
اگه منظورتون از تراکم تصویر همون رزولوشن صفحه است که هیچ ارتباطی با نور پس زمینه نداره... فاکتور دیگه ای هم در LED ها وجود نداره که باعث تفاوت محسوسی در کیفیت بشه یا در بازی به چشم بیاد.
+
پیشنهاد می کنم پست اول این تاپیک رو با دقت بیشتر مطالعه کنید!
kelas.avali
24-04-2010, 12:09
کاملا اشتباه. براق بودن صفحه باعث بازتاب نور میشه که هیچ ربطی به نور پس زمینه نداره.
چرا ربط داره
اگه نور از پشت به صفحه مانیتور تابیده بشه باعث میشه که نور محیط شکسته شه
یه مثال میزنم تا واضحتر شه
شما اگه یه شیشه معمولی هم جلوی نور بگیرید میبینید بازتاب داره ولی اگه پشت همون شیشه یه منبع نوری بذارین دیگه بازتابی دیده نمیشه
پس توی مانیتورهای led هم همین وضعیت حاکمه
نمیگم صد در صد ولی قطعا مقدار زیادی از نور بازتابی روی شیشه رو میشکنه
چرا ربط داره
اگه نور از پشت به صفحه مانیتور تابیده بشه باعث میشه که نور محیط شکسته شه
یه مثال میزنم تا واضحتر شه
شما اگه یه شیشه معمولی هم جلوی نور بگیرید میبینید بازتاب داره ولی اگه پشت همون شیشه یه منبع نوری بذارین دیگه بازتابی دیده نمیشه
پس توی مانیتورهای led هم همین وضعیت حاکمه
نمیگم صد در صد ولی قطعا مقدار زیادی از نور بازتابی روی شیشه رو میشکنه
صحبت و مثال شما از چند نظر ایراد داره.
1. بحث ما درباره وجود یا عدم وجود نوری پشت صفحه LCD نبود، چه مانیتور LED باشه و چه نباشه منبع نور پشت مانیتور هست و نور خروجی مانیتور هم از پشت به صفحه تابیده میشه.
2. در اینجا اصلا شیشه ای در کار نیست. بازتاب نور در مانیتور ها به دو صورته، بعضی مانیتورها صفحه مات دارند (Matte) که تا حد بسیار زیادی نور رو بازتاب نمی کنند و بعضی دیگه صفحه شفاف (Glossy) که نور رو بازتاب می کنند. دلیلش هم لایه ایه که روی صفحه قرار داده شده، و هیچ ربطی به نور پس زمینه نداره.
3. در مورد مثال شما، به طور قطع هر چه شدت نور پشت اون شیشه رو زیاد کنیم (با منبع رو بهش نزدیک کنیم) اثر نور بازتابی رو کمتر مشاهده می کنیم، ولی باز هم ربطی به بحث ما نداره ... مگه اینکه قصد داشته باشیم به جای LED/CCFL یک نور افکن ورزشگاه فوتبال پشت پنل ها روشن کنیم ! شدت روشنایی نور پس زمینه CCFL ها با LED ها اصلا تفاوتی نداره.
+++
ګمونم:
نور دیودهای ګفته شده وقفه کوتاه تری نسبت به همتاهای فلورسنت خود برای روشن شدن می طلبد
به دلایلی نمایشګرهای تمام دیودی تا کنون تنها در نمایشګرهای کوچکتر از ۷اینچ تولید انبوه داشته
از معایب قابل توجه مورد قبل مقاموت پایین برابر رطوبت است
+
کاملا اشتباه. زاویه دید ارتباطی با نور پس زمینه نداره.
خوب طبیعیه وقتی نسبت کنتراست متغیر به ثابت بالاست، از به قولی محل مناسب تماشا(سویت پوینت) انحراف پیدا بشه افت سیاهی مشهود خواهد بود
در غیر لوکال هم قویتر
با تشکر
سلام
مدیر عزیز بالاتر لینک دادن
CODE][LEFT]
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید[/LEFT[/CODE]]
عشق ، هم آمدنی است و هم آموختنی .
*Alucard*
12-05-2010, 16:28
سلام مطلب عالی بود.
من یه تجربه ای برام پیش اومد راجب بک لایتهای CCFL که راجبش تو نت تحقیق کردم ولی مطلب درست و مستندی پیدا نکردم ولی به هر حال جالب بود.
پیش یکی از دوستان لب تاپی رو برای تعمیر آوده بودن وقتی مانیتور لب تاپ رو که باز شده بود دیدم لب تاپ از لامپهای CCFL به عنوان بک لایت استفاده میکرد ولی آرایش CCFL ـها شبیه آرایش LED ـهای Edge-lit بود یعنی فقط در گوشه های لب تاپ از لامپهای CCFL استفاده کرده بودن.
حدسم این هست که CCFL ـهای Edge light احتمالا از نظر مصرف برق باید بهره وری بهتری داشته باشن به خصوص که به احتمال زیاد فقط تو لب تاپها از این نوع آرایش برای لامپهای CCFL استفاده میکنن.
panther99
14-05-2010, 23:06
البته تکنولوژی گوشی موبایل داره میره به سمت AMOLED.
بگذریم. با این اوضاع ( منظورم تفاوت قیمت هست ) دیگه اصلا led هیچ توجیهی نداره که. فقط کسانی که گول تبلیغات رو میخورن میرن میخرن.
اشتباه نکنید دیگه از AMOLED هم عبور کردن رفتن به سمت SUPER AMOLED . که سامسونگ داره روی موبایلهاش میزنه !!!!!
در ضمن اینطور میشه نتیجه گرفت که در کل LED و LCD اختلاف فاحشی ندارند که باعث بشه آدم بره پول به مراتب بیشتری رو بابت LED بپردازه ( در حقیقت خرید LED اصلا به صرفه نیست ) اما با اومدن OLED میشه به دقت در مورد خریدشون فکر کرد چون تو تاپیکی که تو همین فروم هست به علاوه عکسها، OLEDها واقعا تصویر متفاوتی رو حتی از بهترین LCD ها ارائه میدن . درسته ؟؟؟؟؟؟
alpha007
15-05-2010, 09:18
اشتباه نکنید دیگه از AMOLED هم عبور کردن رفتن به سمت SUPER AMOLED . که سامسونگ داره روی موبایلهاش میزنه !!!!!
در ضمن اینطور میشه نتیجه گرفت که در کل LED و LCD اختلاف فاحشی ندارند که باعث بشه آدم بره پول به مراتب بیشتری رو بابت LED بپردازه ( در حقیقت خرید LED اصلا به صرفه نیست ) اما با اومدن OLED میشه به دقت در مورد خریدشون فکر کرد چون تو تاپیکی که تو همین فروم هست به علاوه عکسها، OLEDها واقعا تصویر متفاوتی رو حتی از بهترین LCD ها ارائه میدن . درسته ؟؟؟؟؟؟
بحث سر oled و lcd و ... تو موبایلها نیست
تو یه موبایل با 3-4 اینچ صفحه نمایش اگه oled بکار بره خب خوبه
ولی استفاده از این نمایشگرها برای 23-24 اینچ هزینه هنگفتی رو متوجه خریدار میکنه
سلام مطلب عالی بود.
من یه تجربه ای برام پیش اومد راجب بک لایتهای CCFL که راجبش تو نت تحقیق کردم ولی مطلب درست و مستندی پیدا نکردم ولی به هر حال جالب بود.
پیش یکی از دوستان لب تاپی رو برای تعمیر آوده بودن وقتی مانیتور لب تاپ رو که باز شده بود دیدم لب تاپ از لامپهای CCFL به عنوان بک لایت استفاده میکرد ولی آرایش CCFL ـها شبیه آرایش LED ـهای Edge-lit بود یعنی فقط در گوشه های لب تاپ از لامپهای CCFL استفاده کرده بودن.
حدسم این هست که CCFL ـهای Edge light احتمالا از نظر مصرف برق باید بهره وری بهتری داشته باشن به خصوص که به احتمال زیاد فقط تو لب تاپها از این نوع آرایش برای لامپهای CCFL استفاده میکنن.
درسته این حالت بیشتر در لپ تاپ ها استفاده میشه برای نازک تر شدن ضخامت مانیتور و خب چون لپ تاپ ها به روشنایی خیلی زیادی هم احتیاج ندارند مشکلی ایجاد نمی کنه. البته الان که دیگه توی ارزون ترین لپ تاپ ها هم از LED استفاده می کنند به خاطر مصرف پایین تر و وزن و ضخامت کمتر.
AMOLED چیزی متفاوت از OLED نیست و اون AM اول (Active Matrix) برمی گرده به سیستم آدرس دهی پیکسل ها نه خود پنل OLED . همین LCD های معمولی هم همگی Active Matrix هستند.
+
Samsung برای یک سری از OLED های خودش یک اسم ساخته به اسم Super AMOLED ، و بیشتر از اینکه یک اسم فنی به حساب بیاد یک اسم تجاری هست. :46: کلا خیلی این اسامی رو جدی نگیرید!
+
خیر صحیح نیست، تصویر عموم OLED ها از عموم LCD ها بدون شک بهتر است ولی از بهترین LCD ها هنوز نه .. البته در یک سری فاکتورها برتری دارند مثل تاریکی رنگ های تیره یا Response Time ولی در کیفیت تولید بعضی رنگ ها هنوز OLED ها به LCD های حرفه ای نرسیده اند. البته به مرور زمان این اختلاف از بین میره و OLED ها کاملا جایگزین میشن.
بحث سر oled و lcd و ... تو موبایلها نیست
تو یه موبایل با 3-4 اینچ صفحه نمایش اگه oled بکار بره خب خوبه
ولی استفاده از این نمایشگرها برای 23-24 اینچ هزینه هنگفتی رو متوجه خریدار میکنه
هزینه تولید OLED خیلی پایینه برای سازنده ها چون اصلا به پیچیدگی LCD نیست... تنها چیزی که هست اینه که سازنده ها چندین سال وقت و سرمایه صرف تحقیق و توسعه OLED ها کردن و حالا که وارد بازار شدن باید این وقت و هزینه جبران بشه .. برای همین همیشه نسل های اول یک تکنولوژی "بیخود" گرون هستن.
Pedy.Spider
30-06-2010, 14:53
من راجع به کنتراست درست نفهمیدم چجوری محاسبه میشه؟ dynamic و static؟
فرق 2.000.000 توی led با مثلا 50.000 توی lcd با یه 5.000 دیگه توی lcd چیه؟
من راجع به کنتراست درست نفهمیدم چجوری محاسبه میشه؟ dynamic و static؟
فرق 2.000.000 توی led با مثلا 50.000 توی lcd با یه 5.000 دیگه توی lcd چیه؟
نسبت کنتراست استاتیک به مشخصات پنل مانیتور برمی گرده و ارتباطی به نور پس زمینه نداره و طریقه علمی محاسبه اش اینطوریه:
نسبت روشنایی روشن ترین تصویری که مانیتور قادر به نشان دادن است، به تاریک ترین نقطه ای که مانیتور قادر به نمایش است، در زمانی که نور پس زمینه ثابت باشد.
نسبت کنتراست داینامیک با استفاده از تکنیک های نرم افزاری و دخیل کردن نور پس زمینه است که نحوه اندازه گیری به این صورت است:
نسبت روشنایی روشن ترین تصویری که مانیتور قادر به نمایش است (با بیشترین میزان نور پس زمینه) به نسبت روشنایی تاریک ترین نصویری که مانیتور قادر به نمایش است (با کمترین میزان نور پس زمینه)
البته هر سازنده برای بالاتر بردن غیر واقعی این عدد هر نوع تغییری در روش محاسبه می دهند، ولی اصول همین است. در LCD یا LED نحوه اندازه گیری به یک شکل است، ولی در LED چون بصورت تئوری گفته میشه با خاموش کردن LED ها امکان بوجود آوردن تاریکی تقریبا مطلق در تصویر است، نسبت کنتراست داینامیک بطور فضایی و غیر واقعی افزایش پیدا می کنه.
یه سوال:
من شنیدم که رنگ مشکی در LED TV ها به خاطر قابلیت کم نور کردن منطقه ای (local dimming)، کیفیت بسیار بهتری نسبت به LCD ها داره
نظر شما چیه؟
یه سوال:
من شنیدم که رنگ مشکی در LED TV ها به خاطر قابلیت کم نور کردن منطقه ای (local dimming)، کیفیت بسیار بهتری نسبت به LCD ها داره
نظر شما چیه؟
در تلویزیون قضیه کمی متفاوته نسبت به مانیتور .. ولی از نظر نئوری در LED TV هایی که Local Dimming هستند (همه LED TV ها Local Dimming نیستند) ، تولید رنگ مشکی می تونه خیلی بهتر نسبت به CCFL ها باشه. چون بطور تئوری، امکان خاموش کردن LED های قسمت خاصی از تصویر وجود داره.
در عمل به اندازه ای که تبلیغ میشه نیست، ولی خب LED TV های Local Dimming می تونند رنگ های مشکی تاریک تری تولید کنند.
noisymind
27-08-2010, 10:34
با توجه به اینکه الان که من قیمتها رو نگاه میکردم مانیتورهای LED هم قیمتهاشون مناسب شده , آیا الان بهتره بین LCD و LED کدوم رو انتخاب کنیم؟
مرسی
rezaomido
30-08-2010, 03:38
صد در صد تکنولوژی روز چون حدافل مزایای روز بودن اون اینکه معایب تکنولوژی گذشته رو نداره.
1. کیفیت تصویر انواع LED (منظورم نوع و آرایش و بکارگیری لامپ های LED در پنل مانیتور هست) از بهترین نوع LCD بهتره
2. طول عمر چندین سال بیشتر لامپهای LED نصبت به لامپ CCFL بکار رفته در LCD
3. مصرف توان کمتر از 30 درصد مانیتور های LED نصبت به انیتور های LCD
امیدوارم مفید باشه
با توجه به اینکه الان که من قیمتها رو نگاه میکردم مانیتورهای LED هم قیمتهاشون مناسب شده , آیا الان بهتره بین LCD و LED کدوم رو انتخاب کنیم؟
مرسی
همونطور که اشاره کردم، این یک فاکتور از بین چندین فاکتوریه که باید موقع خرید مد نظر داشته باشید، و مهمترین فاکتور هم نیست.
صد در صد تکنولوژی روز چون حدافل مزایای روز بودن اون اینکه معایب تکنولوژی گذشته رو نداره.
1. کیفیت تصویر انواع LED (منظورم نوع و آرایش و بکارگیری لامپ های LED در پنل مانیتور هست) از بهترین نوع LCD بهتره
2. طول عمر چندین سال بیشتر لامپهای LED نصبت به لامپ CCFL بکار رفته در LCD
3. مصرف توان کمتر از 30 درصد مانیتور های LED نصبت به انیتور های LCD
امیدوارم مفید باشه
اینکه تکنولوژی روزه که خب صحیح ، سازنده ها هم دارن کم کم سراغ LED میرن به خاطر مزایایی که در پست اول اشاره شد.
1. این صحبت شما کاملا اشتباهه. کیفیت تصویر وابستگی خیلی کمی به نور پس زمینه داره و البته کیفیت نور پس زمینه هم در آرایش های Edge-lit (که تقریبا همه مانیتورهای بازار از این نوع هستند) ، به هیچ وجه برتری محسوسی نسبت به CCFL های معمولی نداره و اصلا در حد قیاس با بهترین CCFL های حرفه ای هم نیست. استفاده از RGB LED ها در آرایش Local Dimming رو میشه رقیبی برای بهترین CCFL های فعلی دونست، که البته هنوز هم در مورد بهتر بودنش بین تولید کننده های محصولات نظرات متفاوتی هست، که خب از این نوع آرایش اصلا در مانیتورهای معمول بازار استفاده نمیشه و فعلا در LCD TV ها و محصولات حرفه ای بکار میره.
2. همون LCD های با CCFL هم حدود 60 هزار ساعت طول عمر دارند، که تقریبا معادل 7 سال کارکرد مداوم یا 21 سال طول عمر با کارکرد 8 ساعت در روزه ... LED ها هر چقدر هم که این طول عمر رو بالاتر ببرند در عمل فایده ای نداره، چون نه کسی از مانیتورش مثلا قراره برای 20 سال استفاده کنه و نه بقیه اجزای مانیتور (مدارهای الکترونیکی، پاور، خود پنل LCD و ...) اینقدر طول عمر دارن.
3. قضیه مصرف پایین تر صحیحه که در پست اول بهش اشاره شد.
rezaomido
30-08-2010, 16:47
دوست عزیز آقای Stream
توضیح مساله اول رو به این صورت میدم که درجه رنگ لامپهای بک لایت CCFL نصبت به LED شیب تغییرات بسیار بیشتری داره مثلآ شما کاربر حرفه ای بعد از چند وقت اگر درجه رنگ سفید مانیتور LCD تون رو اندازه بگیرید تغییرات اون زیادتر از LED هست و همچنین این حالت برای درجه روشنایی صادقه.
و برای حذف یا به حداقل رسوندن این حالت بیشترین هزینه ها رو شرکت ها کردند مثلا با استفاده از مدارات الکترونیکی طوری لامپ رو روشن نگه میداشتن که این تغییرات محسوس نباشه که در دارز مدت جوابگو نبوده، منظور 21 سال آینده نبود بلکه چند ماه اول استفاده از مانیتور LCD هست
خوب با این تو ضیحات چطور ممکنه شما به عنوان یک گرافیست حرفه ای نور سفید خالصی که تا حالا به پنل تابیده میشده را با یک نور سفید ولی مقدار بسیار کم(بسیار بسیار کم) متمایل به زرد قبول کنید در مورد استثناعات من صحبت نمیکنم که فلان مانیتور LCD میلیونی این مورد رو در حداقل و غیر محسوس داره روی صحبتم با اون دسته از مانیتور های معمولی تا سطح متوسط هست که برای اونها از لمپهای فوق خاص استفاده نشده نکردند.
دومین مساله هم در گرو همین موضوع یعنی ثبات روشنایی و رنگ هست نه منظور صرف اینه که دقیفآ 21 سال دیگه بشه از مانیتور استفاده کرد ما همیشه به عنوان یک خریدار مایلیم که محسولی رو خریداری کنیم که بشه برای مدت زیادی با همون کیفیت اصلی یا زمان خریدش بکار گرفته بشه.
توضیح مساله اول رو به این صورت میدم که درجه رنگ لامپهای بک لایت CCFL نصبت به LED شیب تغییرات بسیار بیشتری داره مثلآ شما کاربر حرفه ای بعد از چند وقت اگر درجه رنگ سفید مانیتور LCD تون رو اندازه بگیرید تغییرات اون زیادتر از LED هست و همچنین این حالت برای درجه روشنایی صادقه.
و برای حذف یا به حداقل رسوندن این حالت بیشترین هزینه ها رو شرکت ها کردند مثلا با استفاده از مدارات الکترونیکی طوری لامپ رو روشن نگه میداشتن که این تغییرات محسوس نباشه که در دارز مدت جوابگو نبوده، منظور 21 سال آینده نبود بلکه چند ماه اول استفاده از مانیتور LCD هستاین صحبت صحیحه ولی در CCFL های قدیمی مطرح بود ... در CCFL هایی که الان استفاده میشه نه اینکه این قضیه اصلا وجود نداشته باشه، ولی خیلی خیلی نسبت به گذشته کمتر شده.
اصلا اینطور نیست که بعد از چند ماه استفاده شما تفاوت محسوسی توی روشنایی CCFL ها مشاهده کنید ... بله شاید بعد از چند سال این قضیه رو بشه تا حدی مشاهده کرد (باز هم نه به طور محسوس) ، ولی فاکتور مهمی نیست چون کیفیت فــیلتـــرینگ پنل های LCD (حالا چه با CCFL چه با LED) توی این مدت هم ضعف پیدا می کنه .. و در هر صورت هر LCD ای (چه CCFL و چه LED) که استفاده میشه بعد از گذشت زمان کیفیت خودش رو از دست میده.
خوب با این تو ضیحات چطور ممکنه شما به عنوان یک گرافیست حرفه ای نور سفید خالصی که تا حالا به پنل تابیده میشده را با یک نور سفید ولی مقدار بسیار کم(بسیار بسیار کم) متمایل به زرد قبول کنید در مورد استثناعات من صحبت نمیکنم که فلان مانیتور LCD میلیونی این مورد رو در حداقل و غیر محسوس داره روی صحبتم با اون دسته از مانیتور های معمولی تا سطح متوسط هست که برای اونها از لمپهای فوق خاص استفاده نشده نکردند.اگه قرار باشه درباره محصولات معمول صحبت کنیم (نه میلیونی ها) ، چه در CCFL و چه در LED ها (که طبیعتا از WLED و Edge-lit در اونها استفاده شده) ، به هیچ وجه نور سفید خالصی در هیچ کدومشون در کار نیست و از بعد کیفیتی تقریبا در یک حد و حدود قرار دارن. البته سایر مزیت ها (سایز کمتر، مصرف کمتر، ...) به قوت خود باقیه. کیفیت نور RGB LED ها (با آرایش Local Dimming) می تونه بهتر باشه، که خب در محصولات معمول استفاده نمیشه و باید با محصولات هم درجه خودش مقایسه بشه که خب اصلا بحث ما نیست.
+
گرافیست های حرفه ای، معمولا از محصولات معمول استفاده نمی کنن ... از همون محصولات میلیونی استفاده می کنند که مورد بحث ما در این تاپیک نیست.
دومین مساله هم در گرو همین موضوع یعنی ثبات روشنایی و رنگ هست نه منظور صرف اینه که دقیفآ 21 سال دیگه بشه از مانیتور استفاده کرد ما همیشه به عنوان یک خریدار مایلیم که محسولی رو خریداری کنیم که بشه برای مدت زیادی با همون کیفیت اصلی یا زمان خریدش بکار گرفته بشه. CCFL های فعلی (نه اون گرون قیمت ها، همین معمولی ها) حدودا در پایان طول عمرشون (همون 60,000 ساعت) ، حدود 20 درصد افت روشنایی و حدود 15 درصد افت دقت خواهند داشت ... و LED ها هم در همین مدت حدود 10-15 درصد افت روشنایی و 10-5 درصد افت دقت خواهند داشت... این اختلاف اصلا در حدی نیست که بخواد تفاوتی ایجاد کنه.
CCFL های قدیمی تر (محصولات 3 تا 4 سال پیش) حدود 40-50 درصد افت روشنایی داشتند، که خب در اون زمان قضیه محسوس تر بود.
گرچه شکی نیست سازنده ها دارن می رن سمت LED ، و خب شاید تا یک سال دیگه اصلا این بحث ها مطرح نباشه چون اون موقع تقریبا اکثر تولید کننده ها به دلایلی که ذکر شد به سمت استفاده از LED برن ..
noisymind
02-09-2010, 21:32
واقعا LED مصرفش 30% پایینتر هست؟ :13:با توجه به اینکه تا چند وقت دیگه باید 200 تومان پول برق بدیم! بهتر نیست همین اول بیشتر هزینه کنیم و LED بگیریم تا مصرفمون بیاد پایین؟
Ultra_Black
02-09-2010, 23:41
واقعا LED مصرفش 30% پایینتر هست؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]با توجه به اینکه تا چند وقت دیگه باید 200 تومان پول برق بدیم! بهتر نیست همین اول بیشتر هزینه کنیم و LED بگیریم تا مصرفمون بیاد پایین؟
مگه ی LCD چقدر مصرف داره که نگران 30% مصرف اضافیش باشیم؟!!!
noisymind
03-09-2010, 03:57
مگه ی LCD چقدر مصرف داره که نگران 30% مصرف اضافیش باشیم؟!!!
خب من اطلاعات فنیم در این زمینه ناقص هست , ولی یادم هست راجع به تلویزیونهای LCD میگفتن مصرف بالاست , گفتم شاید مانیتور هم همینطور باشه. اگه نیست که شما اصلاح بفرمایید :10:
Ultra_Black
03-09-2010, 09:40
خب من اطلاعات فنیم در این زمینه ناقص هست , ولی یادم هست راجع به تلویزیونهای LCD میگفتن مصرف بالاست , گفتم شاید مانیتور هم همینطور باشه. اگه نیست که شما اصلاح بفرمایید [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مصرف اغلب مانیتورهای LCD به 50 وات هم نمیرسه و مصرفشون نسبت به قطعات سخت افزاری دیگه فوق العاده پایین هست
jomong666
06-09-2010, 22:59
ال سی دی ها قیمتشون بهتره
زیاد هم تفاوت چندانی با ال ای دی ندارن
در ضمن اگه تفاوت زیاد بود تولید کننده ها روی ال سی دس های جدید با کنتراست بالا و........ در کنار تولید ال ای دی کار نمی کردن
sound.vision
28-09-2010, 11:00
واقعا LED مصرفش 30% پایینتر هست؟ :13:با توجه به اینکه تا چند وقت دیگه باید 200 تومان پول برق بدیم! بهتر نیست همین اول بیشتر هزینه کنیم و LED بگیریم تا مصرفمون بیاد پایین؟
یه تلویزیون 40 اینچ حدودا (با توجه به نوع و مدل البته تو نمایشگرهای PC این مصرف کمتره چون بعضی از قطعات TV رو نداره ..کلا برای اینکه اهمیت موضوع روشن بشه مصرف این سایزو گفتم وگرنه در مونیتور 20 اینچ این مصرف خیلی خیلی کمتره ) مصرفی بین 160 تا 210 وات داره... بنابراین با این وضع و اوضاع برق می شه نتیجه گرفت که 30 درصد که هیچ اگه 10 درصد هم ال ای دی باعث صرفه جویی کمتر بشه می تونه حائز اهمیت باشه...( تصور کنید یه ال ای دی که بتونه 30 درصد مصرف برق کمتر داشته باشه چقدر اهمیت داره! یادمون باشه که این نمایشگری که خریدیم قرار 60 هزار ساعت کار کنه (یا یه خورده کمتر)... پس مصرف برق همچین چیز کم اهمیتی هم در دراز مدت نخواهد بود)........ و یه نکته دیگه درباره مزیت نسبی ال ای دی ها اینه که چون مصرف برق کمتری دارن بنابراین تولید انرژی گرمایی کمتری می کنن... و در هر وسیله الکترونیکی که تولید انرژی گرمایی کم باشه..عمر اون دستگاه بیشتر می شه....
hamedanger
29-09-2010, 18:20
من یه سوال دارم میگن طول عمر led ها 15000 ساعته. آیا درسته؟
sound.vision
30-09-2010, 16:05
از نظر تئوریک در علم الکترونیک طول عمر دیودهای نوری یا همون ال ای دی ها فوق العاده زیاد در نظر گرفته می شن (این طول عمر بالا وقتی اتفاق می افته که تمام جوانب کار نهاتیش باشه که خوب ممکن نیست و برای اینکه درباره طول عمر ال ای دی ها اغراق نکرده باشیم باید گفت که طول عمر LED چندبار طولانی تر از لامپ های سنتی کاتد فلورسنت یا CCFL هستش بنابراین از بابت طول عمر LED ها نگران نباشین اگر مدارشون خراب نشه و استاندارد باشه خود لامپ ها به این راحتی خراب بشو نیستن و 15000 ساعت که هیچ خیلی خیلی بیشتر از این ها کار خواهند کرد.. (LED هایی که با تکنولوژی قدیم ساخته می شدند 15 سال پیش معمولا بین 15 هزار تا 100 هزار ساعت عمر می کردند که هرچی در شرایط دمایی خنک تری بودن به این طول عمر اضافه میشد اما LED های کنونی قابلیت های استقامتی فوق العاده بالایی دارند که حتی در شرایط دمایی بالا هم قادر به کار کردن هستند)
نکته اضافه :
این LED ها که پشت و یا کنار پنل LCD استفاده می شن معمولا از نوع سفید هستند که خوب طول عمرشون خوبه اما برای اطلاع دوستان باید بگم که طیف نورانی که LED ها تولید می کنند در طول عمر و قیتشون تاثیر گذاره... به عنوان مثال LED های قرمز طول عمر کمتر (این طول عمر کمتر خیلی خیلی ناچیزه پس فقط جهت دونستن می گم) و LED های سبز دارای قیمت بیشتری هستند.
alpha007
01-10-2010, 00:14
این موضوع اصلا صحت نداره ...
در مورد مانیتور لپ تاپ ها این که یه سری ها رو ال ای دی میدونن و یه سری ها رو ال سی دی با بک لایت ال ای دی؛ قضیه چیه! پس اگه فقط تفاوت ال سی دی با ال ای دی در همین نور پس زمینه هست چرا این 2 سری رو توی لپ تاپ ها رو همه رو ال ای دی نمیگن!؟ مثلا مانیتور لپ تاپ من که 16.4 اینچ سونی فول اچ دی هست با این که مسلما بهترین کیفیت تصویر رو در بین تمامی لپ تاپ های موجود داره؛ در اون سری ال سی دی با بک لایت ال ای دی قرار میگیره؛ و مثلا فلان لپ تاپ با 14 اینچ ال ای دی محسوب میشه توی مشخصات خریدش... کلا این چیز مرسومیه در مباحث لپ تاپ که ال ای دی هست یا ال سی دی. و این جور صحبت میشه که به علت گرون در اومدن ال ای دی همه مانیتور های بالای 15؛ 16 اینچ ال سی دی تولید میشن با نور زمینه ال ای دی!؟!؟
درود بر دوستان عزیز
من پارسال مانیتور lg w2053 s خریدم و راضی هستم
اما من چشم هام مشکل داره و باید مانیتور هایی کار کنم که ضرر کمتر داره
آیا مانمیتور LED در این مینه کمکی میکند یا فرق ندارد>؟
alpha007
18-10-2010, 22:01
درود بر دوستان عزیز
من پارسال مانیتور lg w2053 s خریدم و راضی هستم
اما من چشم هام مشکل داره و باید مانیتور هایی کار کنم که ضرر کمتر داره
آیا مانمیتور LED در این مینه کمکی میکند یا فرق ندارد>؟
هیچ کس به طور قطع به یقین نمیتونه بگه led برای چشم مشکل داره یا از این صحبتها...
همونطور که اوایل ورود lcd از این صحبتها زیاد زده میشد
Nocturne
19-10-2010, 04:19
سلام. از نظر میزان آسیب رساندن به چشم LCD و LED تفاوتی ندارند؟
alpha007
19-10-2010, 19:14
سلام. از نظر میزان آسیب رساندن به چشم LCD و LED تفاوتی ندارند؟
مطلبی دال بر این موضوع که دقیق و صریح این مطلبو ذکر کرده باشه وجود نداره
Nocturne
19-10-2010, 19:28
مطلبی دال بر این موضوع که دقیق و صریح این مطلبو ذکر کرده باشه وجود نداره
یک مطلب در این باره تو اینترنت منتشر شده:
LEDها فاقد پرتوهای مادون قرمز و فرابنفشی هستند که سایر صنایع روشنایی ایجاد میکنند و LEDها به سلامت چشم و محیط آسیب نمیرسانند.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
همونطور که دوستان گفتند منبع و تاییدیه معتبری بر اینکه LED ها برای چشم کمتر از CCFL ها ضرر داشته باشن وجود نداره، و دلیل این که تا حالا هم عرضه نشده اینه که واقعا تفاوت خاصی نیست... چون اگه تفاوت محسوسی بود تا حالا هم بارها بطور گسترده دربارش تبلیغ شده بود و هم مقاله ها و خبرهای معتبری دربارش عرضه می شد.
یک مطلب در این باره تو اینترنت منتشر شده:
یک نگاه به یک جمله دیگه از همین متن بندازیم:
بهکارگیری لامپهای LED در تولید مانیتور و تلویزیون باعث میشود وضوح تصویر حدود ۱۰۰ برابر بالاتر از LCDهای معمولی شود.
که البته متن هم منبع معتبر نداره. کلا این جوسازی ها و مغلطه ها و ... همیشه درباره محصول های جدید وجود داشته و خواهد داشت.
Nocturne
24-10-2010, 18:15
یک نگاه به یک جمله دیگه از همین متن بندازیم:
بهکارگیری لامپهای LED در تولید مانیتور و تلویزیون باعث میشود وضوح تصویر حدود ۱۰۰ برابر بالاتر از LCDهای معمولی شود.
که البته متن هم منبع معتبر نداره. کلا این جوسازی ها و مغلطه ها و ... همیشه درباره محصول های جدید وجود داشته و خواهد داشت.
این درسته. البته منظور کنتراست و توانایی تولید رنگه. کنتراست led ها الان 5 ملیونه. (در یکی از تبلیغ ها میگفت) در حالی که lcd های معمولی در حد چند ده هزار هست...
شاید حرف من خیلی مستند و علمی نباشه... ولی چطوری میگید lcd و led فرقی ندارن؟
من خودم در مغازه ها وقتی تلویزیون های led رو می بینم واقعا تصاویرشون زنده هست و قابل قیاص با lcd ها نیست.
حالا اینکه این تصاویر زنده به led بودنشون برمیگرده یا چیزای دیگه رو کیفیتش رو بردن بالا نمیدونم ولی به هرحال خیلی عالی بنظر میان...
این درسته. البته منظور کنتراست و توانایی تولید رنگه. کنتراست led ها الان 5 ملیونه. (در یکی از تبلیغ ها میگفت) در حالی که lcd های معمولی در حد چند ده هزار هست...
در اونجا ادعا شده بود "وضوح تصویر" ، که کوچکترین ارتباطی با نور پس زمینه نداره و به رزولوشن برمی گرده. اینکه بطور اسمی نسبت کنتراست تبلیغ شده (چیزی که در مشخصات نوشته میشه) نسبت به LCD ها بسیار بالاست، صحیحه و در پست اول همین تاپیک هم بهش اشاره شده و دلایل علمی هم ذکر شده.
در مورد ادعای توانایی تولید رنگ (که ارتباطی با کنتراست نداره!) ، هم در پست اول توضیحات دقیقی ارائه کردم... پیشنهاد میشه مطالعه کنید.
شاید حرف من خیلی مستند و علمی نباشه... ولی چطوری میگید lcd و led فرقی ندارن؟نگفتم تفاوتی ندارند، عنوان این تاپیک هم "LED یا LCD ؟ تفاوت ها و شباهت ها" است، تفاوت ها و شباهت ها توضیح داده شده.
من خودم در مغازه ها وقتی تلویزیون های led رو می بینم واقعا تصاویرشون زنده هست و قابل قیاص با lcd ها نیست.
حالا اینکه این تصاویر زنده به led بودنشون برمیگرده یا چیزای دیگه رو کیفیتش رو بردن بالا نمیدونم ولی به هرحال خیلی عالی بنظر میان...گرچه بحث ما مانیتورهاست (تکنولوژی استفاده شده و فاکتورهای مهم در تلویزیون ها و مانیتورها زمین تا آسمون با هم متفاوته) ، ولی این بخش توضیحات من در پست اول هم مربوط به این صحبت شماست:
بعضی مواقع دیده میشه عده ای می گند صفحات LED نسبت به LCD کیفیت خیلی خیلی بهتری دارند و دلیلشون هم تجربه نزدیک خودشون از کنار هم گذاشتن دو محصول است. باید گفت این می تونه سه دلیل داشته باشه:
فروشنده ای که دو مانیتور رو کنار هم گذاشته بطور عمد یا غیر عمد از تنظیمات بهینه ای برای مقایسه دو محصول استفاده نکرده. [احتمال زیاد]
اون مانیتور LED واقعا محصول برتری بوده، ولی دلیل این برتری بهتر بودن پنل مانیتور بوده و نه نور پس زمینه. [احتمال متوسط]
بعضی از افراد همیشه چیزی رو که دوست دارند ببینند، می بینند! [احتمال ...؟]
در نهایت پیشنهاد می کنم دوباره پست اول رو مطالعه کنید.
موفق باشید.
جناب Stream
باسلام
می شه نظر شخصیه شما رو در مورد LCD, LED بدونیم.
یعنی اگر بخواهید مثلا یک تلویزیون 46 بخرید سراغ کدوم یکی می روید؟
ممنون
mohsenslr
05-11-2010, 17:52
اگر پنل ها یکی باشه کدوم یکی بهتره؟
1- نور led با رو شنایی 250
2- نور فلورسنت با روشنایی 300
؟
faghat AMD
09-11-2010, 16:00
من کل تاپیک رو نخوندم و نمی دونم آیا به این مساله اشاره شده یا نه، ولی:
نازک بودن و سبک بودن و مصرف کم صفحات LED backlight در لپتاپ ها خیلی حائز اهمیت هست.
ولی این امتیازها برای یک تلویویزون خانگی یا یک مانیتور دسکتاپ اونقدرها هم مهم نیستن.
سلام
خود من هیچ تفاوتی تو کیفیت LCD با LED ندیدم
الان نزدیک ۶ ماه از VK266H LCD و به تازگی هم یه مدل Asus MS228H LED گرفتم که به جرات میگم تفاوتشون قابل تشخیص نیست.
بالای ۸ ساعت هم دارم حداقل در روز ازشون استفاده میکنم.
Nocturne
10-11-2010, 07:32
سلام
خود من هیچ تفاوتی تو کیفیت LCD با LED ندیدم
الان نزدیک ۶ ماه از VK266H LCD و به تازگی هم یه مدل Asus MS228H LED گرفتم که به جرات میگم تفاوتشون قابل تشخیص نیست.
بالای ۸ ساعت هم دارم حداقل در روز ازشون استفاده میکنم.
در خسته کردن چشم فرقی ندارن؟
در خسته کردن چشم فرقی ندارن؟
نه فرق زیادی ندارن، کلا زیاد تفاوتشون محسوس نیست.
Nocturne
10-11-2010, 15:33
محسوس نیست؟
کدومش یه ذره بهتره؟!
محسوس نیست؟
کدومش یه ذره بهتره؟!
تنها تفاوتی که تو این ۲ مانیتور مشهود بود دید بهتر از زوایای غیر مستقیم بود (بیشتر برای کسانی که از کنسول استفاده میکنن و ۲ یا چند نفر جلوی مانیتور میشینن :دی ) ولی بطور کلی از زاویهٔ مستقیم تفاوتی که مشهود باشه ندارن از لحاظه کیفیت تصاویر.
mohsenslr
11-11-2010, 11:46
کیفیت هر دوتا یکیه.ولی شفافیت led یکم بهتره.
ab2reza1360
21-11-2010, 10:44
من از Stream و ساير دوستان يه سوال دارم:
درسته اين تاپيك درباره مانيتورهاي LCD و LED نوشته شده اما همه تاپيكهاي ديگه(از جمله TV) براي راهنمايي به اينجا اشاره ميكنن، حالا سوالم:
كل صفحات اين تاپيك رو خوندم و با توجه به اين سه گزينه در تاپيك اول:
نازک و سبک شدن محصول نهایی که زیبایی بیشتری رو به همراه داره
چرا بايد LCD خريد؟؟؟!!!!!!!!!
به گفته دوستان تصويرشون فرق نميكنه اما اين برتريها باعث نميشه همه برن سراغ LED؟؟؟؟؟!
درسته اين تاپيك درباره مانيتورهاي LCD و LED نوشته شده اما همه تاپيكهاي ديگه(از جمله TV) براي راهنمايي به اينجا اشاره ميكنن، حالا سوالم:
به گفته دوستان تصويرشون فرق نميكنه اما اين برتريها باعث نميشه همه برن سراغ LED؟؟؟؟؟!
هیچ جا گفته نشد که "باید LCD خرید" یا اینکه اصلا LED نخرید و ...
کل صحبت این بود که به این محصول های LED به چشم یک سری محصولات معجزه آسا که قراره بازار رو متحول کنند نگاه نکنیم. همونطور که قبلا هم گفته شد:
دوستانی که قصد تهیه مانیتور دارند، به صحبت هایی که درباره برتر بودن مطلق LED ها نسبت به LCD هاست اصلا توجهی نکنند و نور پس زمینه LED رو تنها یک فاکتور ساده در کنار سایر فاکتورهایی که در خرید مانیتور مد نظر دارند قرار بدهند.
ab2reza1360
22-11-2010, 09:07
هیچ جا گفته نشد که "باید LCD خرید" یا اینکه اصلا LED نخرید و ...
کل صحبت این بود که به این محصول های LED به چشم یک سری محصولات معجزه آسا که قراره بازار رو متحول کنند نگاه نکنیم. همونطور که قبلا هم گفته شد:
دوست عزيز منم نگفتم تو مطالب قبلي بايد و نبايدي هستش، سوالنم اينه كه با توجه به برتريهاي نسبي اي كه LED به LCD داره(همون وزن و مصرف كمترو...) چرا ديگه كسي بايد بره سراغ LCD؟
اميدوارم سوالمو متوجه شده باشي
در ضمن توضيحات ارائه شده براي TVهم صدق ميكنه؟
دوست عزيز منم نگفتم تو مطالب قبلي بايد و نبايدي هستش، سوالنم اينه كه با توجه به برتريهاي نسبي اي كه LED به LCD داره(همون وزن و مصرف كمترو...) چرا ديگه كسي بايد بره سراغ LCD؟
اميدوارم سوالمو متوجه شده باشي
در ضمن توضيحات ارائه شده براي TVهم صدق ميكنه؟
دوست عزیز سوال شما واضح بود و کاملا هم متوجه سوال شما شدم، و پاسخی که دریافت کردید هم کاملا واضح بود، ولی احتمالا شما متوجه نشدید.
این LED بودن نور پس زمینه یکی از فاکتورهای قابل بررسیه ... فاکتورهای دیگه ای هم هستند.
درسته LED ها نسبتا نازک تر، سبک تر و کم مصرف تر هستند ولی این دلیل کافی برای رد کردن همه LCD ها نیست. فاکتورهای دیگه ای هم هستن که در کیفیت نهایی تاثیر دارن که هیچ ربطی هم به نور پس زمینه ندارن (در پست اول بطور کامل توضیح داده شده، پیشنهاد میشه مطالعه کنید) ، و در نهایت قیمت هم عامل تعیین کننده ایه ... حالا با در نظر گرفتن همه فاکتورها هر شخصی می تونه تصمیم بگیره محصول مناسب براش چه محصولیه (ممکنه LED باشه، ممکنه LCD) ممکنه برای یک شخص مصرف پایین تر و نازک تر بودن و سبک تر بودن مهم نباشه، ممکنه بعضی مواقع هم نقش حیاتی داشته باشه، مثل نوت بوک ها.
صحبت شما تنها یک موقع (تئوری!) قابل بررسیه، اون هم زمانی که همه فاکتورها دقیقا یکسان باشند (که البته هیچ وقت یکسان نیستند) و تنها تفاوت در نور پس زمینه باشه، که اون موقع بر اساس اختلاف قیمتی که دارن هر شخصی می تونه بر اساس سطح انتظارات و توقعات خودش تصمیم بگیره از چه محصولی استفاده کنه.
سلام
جناب stream شما توی یکی از پست ها در مورد glossy و matte بودن صحبت کردید .... من یه سوالی دارم که چند وقته درگیرشم....
جدیدا لپ تاپ ها و حتی cinema led apple به سمت glossy شدن حرکت میکنن و این خیلی خیلی بده.... من قید خرید imac رو فقط به خاطر همین قضیه زدم ..... کافیه کمی نور در محیط وجود داشته باشه تا من علاوه بر تصویر.. خودم رو هم توش ببینم !!!!.....و این = سر درد
..... به جای اینکه به سمت مات تر شدنش پیش برن دارن بر عکس حرکت میکنن !!!
چرا اونوقت؟.....این چه سیاستیه؟!!!!!.... به نظرم فقط جنسش مقاوم تر میشه ....فقط همین و بقیش فاجعست
samira_googleOne
01-01-2011, 15:14
اگر اجازه بديد من هم تو اين بحث شركت مي كنم. اگر شما نظرسنجي هاي سايت هاي مختلف در مورد اينكه اگر بخوايد تلويزيون بخريد چي ميگيردي اين جواب ها رو پيدا مي كنين:
اول LED بعد plasma و در آخر LCD
به طور مثال اين يه نمونه نظرسنجي :
علت اين موضوع چيه كه از لحاظ تئوري شماهر چقدر بگيد LCD با LED فرق خاصي ندراه ، مردم به چشم هاشون بيشتر اعتماد دارن و آنچه چشم انسان نشون ميده اينه كه كيفيت LED و غلظت رنگهاش خيلي مورد پسند افراد هست (خصوصا ايراني ها كه به رنگ هاي پر رنگ علاقه مندند)
هر چقدر هم رو اين مسئله بررسي انجام بشه ، شما نمي تونيد كنتراست بالا و رنگ هاي خوب LED و باريك و زيبا بودن قاب آن را انكار كنيد
ضمنا الان هزينه يه LED با LCD خيلي اختلاف نداره كه شما به خاطر 200 يا 300 تومن بيشتر بري يه تلويزويون با كيفيت كمتر بگيري،
---------- Post added at 03:10 PM ---------- Previous post was at 03:06 PM ----------
سلام
جناب stream شما توی یکی از پست ها در مورد glossy و matte بودن صحبت کردید .... من یه سوالی دارم که چند وقته درگیرشم....
جدیدا لپ تاپ ها و حتی cinema led apple به سمت glossy شدن حرکت میکنن و این خیلی خیلی بده.... من قید خرید imac رو فقط به خاطر همین قضیه زدم ..... کافیه کمی نور در محیط وجود داشته باشه تا من علاوه بر تصویر.. خودم رو هم توش ببینم !!!!.....و این = سر درد
چرا اونوقت؟.....این چه سیاستیه؟!!!!!.... به نظرم فقط جنسش مقاوم تر میشه ....فقط همین و بقیش فاجعست
جقدر آواتارتون خشنه!!!
ببين دوست عزيز. به نظر من صفحه هاي Glossy واقعا جذاب ترن و رنگ ها رو بهتر نشون ميدن. تازه فروشنده ها تو مغازه راحتتر اين كالا رو ميفروشن چون كاربر وقتي صفحه مات رو ببينه طرفش نمي ره
ضمنا انعكاس نور باعث سردرد نمي شه ، بلكه بايد صفحه مانيتور يا لپ تاپتو كمي جا به جا كني. اين حرفت در مورد تلويزيون صادقه كه نبايد صفحش خيلي Glossy باشه ولي لپ تاپ و تبلت كه صفحه هاشون قابل جابه جايي هست بهتره Glossy و شفاف باشن
ضمنا (به نظر شخصي من) صفحه هايي كه Glossy هستن ، برايتنس بيشتري دارن!(لطفا Stream در مورد اين قضيه توضيح بده، ممنون ميشم)
---------- Post added at 03:14 PM ---------- Previous post was at 03:10 PM ----------
دوساتني كه ميخوان در مورد LED Backlight و AMOLED اطلاعات بيتشري داشته باشن پيشنهاد مي كنم اين لينك رو مشاهده كنن
LED Bachlight
OLED و AMOLED
سلام
صفحه گلاسه! در مقايسه با صفحه مات كنتراست و وضوح رنگ بهتري نشون ميده و بنظر من راهيه براي جبران ضعف پنلهاي TN . اما باز اين يك مقوله سليقه اي و فرديه مثلا من اين نوع صفحات رو در مورد لپتاپ ميتونم قبول كنم و اگر انعكاس نور مزاحمه خيلي راحت ميشه كمي جابجا شد و انرژي مصرف كرد!
اما در مورد مونيتور روي ميزم مات رو ترجيح ميدم چون معمولا جاش ثابته و از قاب براق كه ديگه كلا فراريم چون جاذب گردوغبار و لك انگشت وحشتناكيه و نميخوام هرروز با دستمال و اسپري بيفتم بجونش.
سلام دوستان
ببخشید اگه سوالم نا مرتبطه به این تاپیک .اخه تاپیک فعالیه گفتم اینجا بپرسم
بهتره .
من یه مانیتور میخوام فقط واسه فیلم . full HD . مجبورم هم با HD Player پخش کنم . چون کامپیوترم نفتیه . واسم مشکیه عمیق و shadow detail خوب
ملاکه و FHD .
رنگ جیغ هم مهم نیست . زیر 300 چی بگیرم ؟؟؟
از بد روزگار به این روز افتادما . میخواستم panasonic v20 بگیرم حالا باید تو
مانیتور 22 -23 اینچی فیلم ببینم .
help please .
سلام
تاپيك بالايي ( درخواست قيمت ) هم خيلي از اينجا فعالتره و هم جاي مناسبتري بود. بهرحال ، شما كه ميدوني V20 چيه اينجا با نظرات 4 نفر مثل من بجايي نميرسي ، بهتره راه بيفتي بري تو بازار از نزديك تصاوير رو ببيني و مقايسه كني . يكي شو من بهت ميگم : سري VW اسوس چيزهاي بهتري هم هست منتهي ميزنه بالاي 300 .
موفق باشي.
gmconimi
03-01-2011, 11:53
با درود فراوان بر شما
اطلاعات بسیار خوبی بود - ولی در نهایت یک چیز خیلی مهم است و آن اینکه مصرف انرژی (برق) LED نسبت به LCD خیلی کمتر هست و دیگر اینکه اگر شما ضعفهایی که در LCD - مثل رنجه شدن کناره های تصویر - می بینید در LED نمی بینید یا خیلی کمتر می بینید.
لطفا در مورد تلویزوین های 3D هم توضیح بدهید - در مورد تکنولوژی و چگونگی سیستم پخش آنها - و آیا این درست است در شرکتها در حال ساخت تلویزیون 3D هستند که بشود بدون عینک سه بعدی تصویر پخش کند؟
با درود فراوان بر شما
اطلاعات بسیار خوبی بود - ولی در نهایت یک چیز خیلی مهم است و آن اینکه مصرف انرژی (برق) LED نسبت به LCD خیلی کمتر هست و دیگر اینکه اگر شما ضعفهایی که در LCD - مثل رنجه شدن کناره های تصویر - می بینید در LED نمی بینید یا خیلی کمتر می بینید.
لطفا در مورد تلویزوین های 3D هم توضیح بدهید - در مورد تکنولوژی و چگونگی سیستم پخش آنها - و آیا این درست است در شرکتها در حال ساخت تلویزیون 3D هستند که بشود بدون عینک سه بعدی تصویر پخش کند؟
بله ، اطلاعات خوبي بود اما باز در نهايت غلط برداشت شد.
صحبت راجع طريقه نوردهي پنل " LCD " است برادر من . اينكه با CCFL (مثل لامپ مهتابي) روشن شود يا LED تغييري در اصل ماجرا نمي دهد : پنل LCD است درهردوحال . والسلام .
(والا مدتهاست كه اين مقوله در تموم فرومهاي خارجي جا افتاده و ديگه بحثي روش نميشه ، اما ... )
) تفاوت مصرف در يك مونيتور 24 اينچ بين اين دو تيپ حدود 20 وات هست يا كمتر .
) اصلا اين طرق نوردهي چه ارتباطي به دندانه شدن تصوير يا آلايزينگ داره؟
شايدم شما داري راجع پنلهاي نسل آينده صحبت ميكني و من اشتباه فهميدم.
) بله ،ٍ Eizo يك مدل23 اينچ ساخته كه احتياجي به عينك مخصوص نداره ولي بنظر هنوز راه درازي تا تكامل داره .
قيمتشم گويا ناقابله : 12000 دلار فكر كنم توسط سام يا ماديران بخواد توزيع بشه ميزنه حدوداي 20 و چند ميليون:27:
سلام
ضمنا (به نظر شخصي من) صفحه هايي كه Glossy هستن ، برايتنس بيشتري دارن!(لطفا Stream در مورد اين قضيه توضيح بده، ممنون ميشم)
---------- Post added at 03:14 PM ---------- Previous post was at 03:10 PM ----------
گرچه ربطی به تاپیک نداره، ولی این Glassy بودن و Matte بودن (که جدیدا اسمشو Anti-Glare گذاشتن!) فقط یک لایه است که نهایتا بعد از ساخت مانیتور بهش اضافه میشه.
به خاطر شفافیتی که Glossy ها دارن در نگاه اول تصویر جذاب تری دارن، و برای فیلم دیدن توی تاریکی هم زیبا هستن... ولی کلا من هم برای استفاده خودم صفحه های مات رو ترجیح میدم. حدس می زنم از نسل بعدی در iMac ها هم امکان انتخاب صفحه Matte وجود داشته باشه، کما اینکه همین الان هم خودتون می تونید اون لایه رو تعویض کنید.
توی برایتنس هم تاثیر مستقیمی نداره، ولی چون شفافه تصویر براق تر به نظر میاد و نهایتا برایتنس بهتری رو تداعی می کنه.
------------
دوستان لطفا اینجا فقط درباره موضوع تاپیک بحث بشه، و برای هر بحث دیگه ای تاپیک جدا ایجاد کنید و همونجا بحث می کنیم.
mehran_286
14-01-2011, 23:37
سلام دوستان
میشه تفاوت مصرف برق LCD & LED رو در یک نمودار نمایش بدید ؟
در کل برای یک کاربر معمولی LED بهتره یا LCD ؟
آخه یک سری ها عقیده دارن تکنولوژی جدیدتر حتما مزایای بیشتری داشته نسبت به قبلی ها که تولید شده وگرنه هیچ وقت تولید نمی شد
mehran_286
15-01-2011, 11:13
با تشکر از آقای STREAM که هنوز تاپیک رو رسیدگی می کنه
mohsen6687
23-02-2011, 17:35
اگه کسی در مورد مصرف برق انواع مانیتورها اطلاعات داره ممنون می شم اطلاعاتشو در اختیار ما بذاره
بررسی مانیتور سامسونگ مدل 2270h
این مانیتور کاملا وارداتی هست فقط سام اون رو گارانتی کرده و قیمت الانش هم در اهواز به قیمت 420 و مونتاژ مالزی من میخوام این مانیتور رو واسه فیلم گیم میکس مونتاژ و هم کاره و حدودا روزی 10 ساعت کار با این مانتیور
تنها مشکل من اینه که این مانیتور به صورت روشن شده ندیم که با اطمینان بخرمش از نظر رنگ و تصویر و ........
---------- Post added at 05:42 PM ---------- Previous post was at 05:40 PM ----------
و از نظر رنگ مشکی و نورهای آبی رنگی که از حاشیه در صحنه های تاریک دیده میشه رو داره یا خیر
و در کل این مانیتور وارداتی با پنل وارداتی به قول فروشندگان پیشنهاد میشه یا خیر
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
mInI_ClockEr
04-03-2011, 02:13
آقایون این بحث ها رو بیخیال دوستان من امروز یه دونه ال سی دی 22700 سامسونگ خودم رو که داشتم و یه دونه ال ایدی که اونم سامسونگ بود و مدل 2285 بود رو همزمان تو ویندوز 7 تصوررو یکی کردم دیدم نهایتاً 5تا 10% با هم اختلاف فقط شفافیت دارن دوستان این رو مطمئن باشید که ال سی دی ها رنگها رو طبیعی تر به نظر من نشون میدن دوستان حالا از ما که گفتن البته ال ای دی هم تیه یه وضعیت بهتر هست اون هم وقتی هست که روی زمین دراز بگشید و بخواهید یه فیلم یا چیز دیگه ای ببنید اینجاست که کانلاً ال ای دی برتری خودش رو نسبت به ال سی دی نشون میده دوستان
ال سی دی من 28 وات برق استفاده میکنه و این 2285 سامسونگ 21 وات تفاوت زیادی باهم ندارن تو این موضوع ولی در کل دوستم 278 تومن پول بالاش داده که به نظر من نمی ارزه اصلاً
نظرتون رو در مورد مانیتور 2770 بگید واقعا من از نزدیک دیدمش واقعا حرفی نداشتم ولی کیفیتش رو در فیلم ندیدم و در صحنه های تاریک حالا میخوام برم فردا بخرم با قیمتش 420 دوستان اگر کسی پاینتر از این قیمت سراغ داره بفرمایند بگند از کجا
درود بر شما . سپاسگزارم پیروز باشید
hlpmostafa
14-03-2011, 18:37
1) آیا مانیتورهای LED چشم را کمتر از LCD خسته می کنند؟
2) اگر اعداد 2 یا 5 میلیون برای نسبت کنتراست LED غیرواقعی است چه دلیلی برای واقعی بودن اعداد داده شده برای LCDها(50 یا 70 هزار) وجود دارد؟
shabkard
22-04-2011, 21:02
درود
دوستان من به امار وارقام علمی کاری ندارم فقط تجربه شخصی خودم را میتونم بیان کنم
من هم مانیتور ال سی دی دارم هم ال ای دی
یک مانیتور lg1954seدارم با کنتراست 50000 ساخت اندونزی
ویک مانیتور 1940s led
ولی من به طور خاص 1954 lcd رو منهای مصرف برق ترجیح میدم
تصویر ال سی دی نرمه ورنک سفید طبیعی ویک دستی دارد
ولی 1940sتصویر ش خیلی زننده وبراق بیشتر در نگاه اول جزابه ولی بعد از دو سه روز کاملا به سمت ال سی دی تغییر رای دادم واز خیر ال ای دی گذشتم
تا led واقعی باید چند سال دیگر صبر نمود فعلا که فقط اسمی بیش نیست!!!
PC_Expert
18-05-2011, 23:56
2) اگر اعداد 2 یا 5 میلیون برای نسبت کنتراست LED غیرواقعی است چه دلیلی برای واقعی بودن اعداد داده شده برای LCDها(50 یا 70 هزار) وجود دارد؟
2 نوع کنتراست داریم: استاتیک و داینامیک
به طور کلی نسبت کنتراست همون نسبت سفیدی به سیاهیه که کنتراست استاتیک نشون دهنده ی این نسبت تو یک حالت خاصه و کنتراست داینامیک نشون دهنده ی این نسبت تو سفیدترین حالت به سیاه ترین حالته.
توی پنل های led برای نشون دادن رنگ سیاه پنل تو اون قسمت خاموش میشه و این باعث کم شدن مخرج کسر و بالا رفتن نجومی نسبت کنتراست داینامیک میشه که با وجود اینکه غیرواقعی نیست اما کاملا جنبه تبلیغاتی داره.
همین کنتراست 50 یا 70 هزار توی مانیتور های lcd هم منظور کنتراست داینامیکه اما به دلیل گفته شده در بالا کمتر جنبه تبلیغاتی داره!
در مجموع تفاوت خیلی زیادی که قیمت مانیتور های led رو توجیه کنه وجود نداره.
samira_googleOne
25-05-2011, 15:19
1- نه همچین چیزی نیست. کیفیت LED خیلی بیشتر ولی به خاطر روشنایی و کنتراستی که داره باید Brightness رو بیاری پایین تا بتونب باهاش مدت زیاد کار کنی وگرنه چشمتو اذیت می کنن(این در مورد جفتشون صدق می کنه یعنی ال سی دی هم چشم را اذیت می کنه)
2- غیر واقعی هستند. ولی هرچه این کنتراست بیشتر باشه کیفیت بهتره
---------- Post added at 04:15 PM ---------- Previous post was at 04:14 PM ----------
سلام
يك مانيتور در رنج قيمت مناسب تا 200 تومن كه كيفيت تصوير خيلي شفاف تو مايه هاي لپ تاپ ها داشته باشه چي پيشنهاد ميدين
2261vp بخر عالیه
---------- Post added at 04:16 PM ---------- Previous post was at 04:15 PM ----------
سلام دوستان نمی دونستم سوالم رو کجا مطرح کنم ....
سوالم اینه که آیا کارت های گرافیک جدید بالای 200 تومن مانیتورهای CRT رو ساپورت می کنن یعنی میشه وصلش کرد؟
:41:
تو این سایت بپرس:
---------- Post added at 04:19 PM ---------- Previous post was at 04:16 PM ----------
سلام دوستان.
من تو این هفته میخوام تا سقف 2500 یک تلویزیون بخرم ولی واقعا موندم که سونی بخرم یا سامسونگ.لطفا راهنماییم کنین و مدل ارائه بدید اگه امکانش هست با دلیل...
با این دوستمون موافقم
فقط شارپ بخر
با 2500 میتونید یه تلویزیون جدید ال ای دی شلرپ بگیرید مدل کواترون که هم کیفیتش عالیه و هم واقعا رنگای بی نظیری داره
تو اینترنت سرچ کن : بررسی Quattron شارپ کاملا تکنولوژی جدیدی داره
pasargadd
06-06-2011, 11:09
سلام
اگه شما جای من بودید کدوم رو انتخاب می کردید؟
بیشتر برای مطالعه و برنامه نویسی و کار با صفحات وب و گاهاً تماشای فیلم
===============================
p23700:
LCD
23 inch
(full HD (1920X1080
DVI
قیمت 290 با گارانتی سام سرویس
BX2285:
LED
22 inch
FULL HD
HDMI
قیمت 294 با گارانتی سام سرویس
=========================
فرقی ندارند ولی led به لحاظ کم مصرف بودن در ارجحیته.از کابل hdmi هم میتونین استفاده کنین که کیفیته بالاتری نسبت به dvi داره.
من مانیتور bx2285 plus سامسونگ گرفتم و وقتی تصویر در حالت 1080 میزارم تصویر کوچیکتر میشه و فیکس مانیتور نمیشه ، عیب از کجایه ؟؟ کارت گرافیکم سافایر 5770 و کابلو با hdmi به مانیتور وصل میکنم. واسه بازی هم فول نمیشه دلیلش چیه ؟؟
شما به این ترتیب عمل کنین:
catalyst control center- digital flat panel-scaling option digital flat panel
تیکو بزنین و با فلش بازی کنین تا تصویر full screen بشه.
ببخشید من تصویر led و lcd رو دیدم تقریبا هیچ فرقی نداره چرا؟؟؟؟
pasargadd
07-06-2011, 14:29
ببخشید من تصویر led و lcd رو دیدم تقریبا هیچ فرقی نداره چرا؟؟؟؟
بله تفاوتی ندارند و مهمترین دلیله انتخابش کم مصرف بودن است ولی به اشتباه جا افتاده که تصویره بهتری دارن.
سلام چند وقت پیش یک مانیتور ال سی دی خریدیم یارو بهمون گفت اگه انگشت بخوره میسوزه (یه چیزی تو این مایه ها گفت)
میشه بگین برام یعنی چی من سر در نمیارم:41:
سلام خدمت دوستان
مطابق مطالبی که اینجا خوندم نظر دوستان اینه که کنتراست بالاتر LED از نوع داینامیک هست و صرفا به جهت بازی با نور زمینه و اغراق آمیزه! یعنی تفاوت انچنانی در کار نیست!
اینجا یه سوال برای من پیش اومد ه و اون اینه که این اغراق تا چه حد میتونه باشه؟ 2برابر مقادر واقعی؟ 3 برابر؟ 5 برابر؟
حتی اگه 5 برابر اغراق شده باشه باز هم کنتراست های معمول 1 : 5.000.000 میشه حدود 1 : 1.000.000 که باز هم با کنتراست های معمول 1 :50.000 و 1 : 70.000 در LCD خیلی تفاوت داره!
- یعنی این اغراق از این حد هم بیشتره؟ اگه آره چقدر بیشتره؟!!! و اصلا چجوری میتونن دروغ به این بزرگی بگن؟
- اگه هم تا این حد اغراق نیست، دوستان بر چه اساسی میگن تفاوت زیادی نداره؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام خدمت دوستان
مطابق مطالبی که اینجا خوندم نظر دوستان اینه که کنتراست بالاتر LED از نوع داینامیک هست و صرفا به جهت بازی با نور زمینه و اغراق آمیزه! یعنی تفاوت انچنانی در کار نیست!
اینجا یه سوال برای من پیش اومد ه و اون اینه که این اغراق تا چه حد میتونه باشه؟ 2برابر مقادر واقعی؟ 3 برابر؟ 5 برابر؟
حتی اگه 5 برابر اغراق شده باشه باز هم کنتراست های معمول 1 : 5.000.000 میشه حدود 1 : 1.000.000 که باز هم با کنتراست های معمول 1 :50.000 و 1 : 70.000 در LCD خیلی تفاوت داره!
- یعنی این اغراق از این حد هم بیشتره؟ اگه آره چقدر بیشتره؟!!! و اصلا چجوری میتونن دروغ به این بزرگی بگن؟
- اگه هم تا این حد اغراق نیست، دوستان بر چه اساسی میگن تفاوت زیادی نداره؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
ببینید کنتراست دینامیک در کل یعنی دست یافتن به بیشترین کنتراست در حالت تئوری...
یعنی سیاه ترین حالت ممکن صفحه در مقابل سفید ترین حالت ممکن که کنتراست رو با نرم افزار های خاص بدست میارن.، که به دلایل مختلفی قابل استناد نیست چون در کل فاکتور تبلیغاتی هست و قابل دستکاری.
اون چیزی که اهمیت داره کنتراست استاتیک هست، که در کار با مانیتور این فاکتور مد نظر هست، و این در اکثر مانیتور های LCD - LED روز حدود 1000 هست.
یعنی فرقی بین 2 مانیتور مشابه LCD-LED از نظر کنتراست نیست...
دقت داشته باشید که OLED بحثش جداست و ربطی به بحث ما نداره.
نمیدونم جواب سوالاتتون رو گرفتید یا نه... :دی اگر نه، در خدمتم.
پیروز باشید.
ببینید کنتراست دینامیک در کل یعنی دست یافتن به بیشترین کنتراست در حالت تئوری...
یعنی سیاه ترین حالت ممکن صفحه در مقابل سفید ترین حالت ممکن که کنتراست رو با نرم افزار های خاص بدست میارن.، که به دلایل مختلفی قابل استناد نیست چون در کل فاکتور تبلیغاتی هست و قابل دستکاری.
اون چیزی که اهمیت داره کنتراست استاتیک هست، که در کار با مانیتور این فاکتور مد نظر هست، و این در اکثر مانیتور های LCD - LED روز حدود 1000 هست.
یعنی فرقی بین 2 مانیتور مشابه LCD-LED از نظر کنتراست نیست...
دقت داشته باشید که OLED بحثش جداست و ربطی به بحث ما نداره.
نمیدونم جواب سوالاتتون رو گرفتید یا نه... :دی اگر نه، در خدمتم.
پیروز باشید.
خوب یعنی تو ال سی دی ها استاتیک رو ذکر میکنن و در ال ای دی داینامیک؟ اگه آره چرا؟ مگه بدشون میاد کنتراست رو بالا ببرن؟
اگه هم نه، یعنی هم تو ال سی دی و هم تو ال ای کنتراست استاتیک مشابه هست ولی داینامیک ال ای دی چنده میلیون تا اختلاف داره، پس دلیل بر برتری ال ای دی ها میشه دیگه؟!
اگه اشتباه میکنم روشنم کنید.
ضمنا اگه کسی منوی مخفی تلوزیون سونی و روش فهمیدن میزان کارکردش رو بلده به من بگه ممنون میشم.
خوب یعنی تو ال سی دی ها استاتیک رو ذکر میکنن و در ال ای دی داینامیک؟ اگه آره چرا؟ مگه بدشون میاد کنتراست رو بالا ببرن؟
اگه هم نه، یعنی هم تو ال سی دی و هم تو ال ای کنتراست استاتیک مشابه هست ولی داینامیک ال ای دی چنده میلیون تا اختلاف داره، پس دلیل بر برتری ال ای دی ها میشه دیگه؟!
اگه اشتباه میکنم روشنم کنید.
ضمنا اگه کسی منوی مخفی تلوزیون سونی و روش فهمیدن میزان کارکردش رو بلده به من بگه ممنون میشم.
نه دوست من هر دو داینامیک رو میگن، ولی به خاطر اینکه بطور تئوری می تونن داینامیک رو در LED ها خیلی بالا ببرن این اعداد نجومی بدست میاد وگرنه استاتیکشون مشابه همدیگه است (حدود 1000:1) و کلا تفاوت خاصی وجود نداره. خیلی از LED های بازار رنگ سیاه فوق العاده بد و روشنی دارند و خیلی از LCD ها رنگ سیاه خیلی خوب و تاریک (و برعکس).
دوستان قضیه این Super LED های LG چیه؟ همون Full LED هستن؟
این هم از اون شاهکارهای تبلیغاتی LG است. این مانیتورها حتی Local Dimming هم نیستن، از طریق F-Engine قراره مثلا بتونن نور LED ها رو طوری کنترل کنند با توجه به اینکه روشنایی پشت رو کم می کنن با بالا بردن سایز Aperture پیکسل ها میزان روشنایی رو حفظ کنن و نهایتا مصرف کمتری داشته باشن.
هر وقت کلماتی مثل Full, Super و ... رو دیدید خیلی جدی نگیرید.
persiantoolsbaz
07-02-2012, 13:26
نه دو تا بحث جداگانه هستن . super led ها معمولا" یک ویژگی برتر نسبت به سایر led ها دارن . مثلا" led ای که بسیار نازک و super slimهست میشه super led .
اما در مورد full led باید بگم که لامپهای led در تمام سطح پنل گسترده شده اند ولی در edge led لامپهای led در لبه های پنل قرار دارند. بنابراین full led در قیاس با led دارای وضوح تصویر بیشتری است .
PersiAndroid
02-05-2012, 17:10
سلام دوستان من از وقتی xl2370 تو 2009 عرضه شد دارمش و واقعا هم راضی هستم
بعد که px2370 عرضه شد خواستم بخرم که متوجه شدم فرقی ندارن و اینکه مدلی که سام سرویس تو بازار میاره یه جورایی محصول مشترکه و ... خلاصه بیخیال شدم
مدت ها منتظر مانیتور های جدید سامی بودم که S23A350H , S23A550H عرضه شدن
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]$L2-Gallery$
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]$L2-Gallery$
و خب طبق ریویو ها متوجه شدم که :
I expected the Samsung SyncMaster S23A550H to be a worthy successor to the Samsung PX2370. I was wrong, and while the S23A550H wasn't a bad monitor, it failed to live up to the performance and smart design of the best TN monitor to date. It stands to reason then that I went into the SyncMaster S23A350H's review with low expectations.
سری 650 و 850 هم مانیتور های حرفه ای بودن و تو رده ی مورد نظرم نبودن
و خب سری 750 و 950 و 970 هم همگی 3D هستن
و سری 970 هم که مشخصات فوق العاده ای داره مدل 23 نداره
این دوتا مدل 3D میمونه:
T23A750
S23A950D
و خب طبق چارت مانیتور های 2012 سامسونگ :
متوجه شدم که تو مانیتور های غیر سه بعدی سامسونگ بهتر از PX2370 چیزی نیس
همونطور که تو CNET هم هنوز بهترین مانیتور TN هست
می خواستم بدونم با خرید دوتا مانیتور بالا و پرداخت هزینه ی بالای 3D تو 2D چیز بهتری از PX2370 نصیبم میشه؟
چون تو ریویوی CNET ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Flcd-monitors%2Fsamsung-syncmaster-s23a750d%2F4505-3174_7-35003553-2.html%3Ftag%3Dcontinue%3Bpage2) که این طور به نظر نمیومد من هم کلا مانیتور 3D نمیخوام
میخوام بدونم الان واقعا بعد از سه سال چرا هنوز تو رده 23 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Fbest-23-inch-lcd-monitors%2F%3Ftag%3Dleftnav)اینچ و TN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] F2733-3174_7-580-8.html%3Ftag%3Dleftnav) ها PX2370 بهترین مانیتوره؟
من تبلت 7.7 سامسونگ رو با صفحه نمایش Super AMOLED Plus 1280*800res دارم و بهترین کیفیتی هست که تا الان دیدم میخوام بدونم چرا مانیتور های oled رو تولید نمی کنن؟ چون تلوزیون های oled تو ces توسط سامی و الجی معرفی شد پس محدویت ساخت oled ها که حداکثر تا 7 اینچ ها باید دیگه تموم شده باشه
اما مثلا هنوز مانیتور های oled سونی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) حتی 7 اینجش قیمتای فضایی دارن
و اینکه آیا مانیتوری مثل Dell SP2309W ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Flcd-monitors%2Fdell-sp2309w%2F4505-3174_7-33456038.html%3Ftag%3Dmncol%3Blst%3B1) تو بازار هست که با رزلشن های بالاتر از fhd و تو رنج 23 اینچ باشه؟
mhroozbeh
03-08-2012, 21:48
منم دیروز E2260 LG گرفتم. قبلش 2261 داشتم و باید بگم واقعا نا امید شدم. رنگ سیاه توی این مانیتور افتضاحه و اصلا واسه گیم و فیلم مناسب نیست. سفید میزنه
حالا موندم همون مانیتور قبلیم رو استفاده کنم یا برم سراغ یه دونه دیگه؟ مانیتور 22-23 اینچی هست که گیمینگ باشه و رنگ های جذاب و سیاهی غلیظی داشته باشه؟ اگه 2m هم باشه که عالیه. مانیتور قبلیم همه چیزش خوب بود الان رنگش که زرد میزد. یعنی همه چیز مایل به زرد بود ولی سیاهی خیلی خوبی داشت و 2m هم سرعت پاسخگویی تصویرش بود که واسه گیم واقعا عالی بود ولی این 5m هست
mhroozbeh
03-08-2012, 21:55
منم خیلی عجیب تو کفه این عمو LED سامسونگ هست کی آخر قراره مانیتوراش بیاد بازار؟
میخوام مونیتور بخرم چی بگیرم که از هر لحاظ بهتر باشه . LED میخوام .
این چطوره ؟ Samsung LED S22A360H Plus .
فرقش با این چیه؟ Samsung LED S22A310X Plus
شما چی پیشنهاد میدین؟
ZeroNetizen
17-09-2014, 14:26
دوستان یه مانیتور (19 تا 20 اینچ) در محدوده قیمت 300 تا 400 (هرچی کمتر بهتر) چی بخرم که خوب باشه؟
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.