ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مصرف بالاي سوخت در خودروهاي فرسوده يكي از مهم‌ترين عوامل آلودگي هواي تهران است



Life24
17-01-2010, 16:12
دبیر ستاد هواي پاك شهرداري تهران در آستانه «روز هواي پاك»:
مصرف بالاي سوخت در خودروهاي فرسوده يكي از مهم‌ترين عوامل آلودگي هواي تهران است/ خودروسازان هيچ مسئوليتي در قبال توليدات خود ندارند
دبير ستاد هواي پاك شهرداري تهران گفت: با انحصاري كردن صنعت خودروسازي منافع 73 ميليون ايراني را فداي منفعت اين يك ميليون نفر كرده‌ايم و اين در حالي است كه خودروسازان هيچ مسئوليتي در قبال توليدات خود ندارند.
به گزارش آنا، مهندس وحید نوروزی در تشریح فعالیت ها و وظایف ستاد هواي پاك شهرداري تهران افزود: يكي از مهم‌ترين فعاليت‌هاي اين ستاد را آموزش، اطلاع رساني و حساسيت‌سازي در جامعه بر شمرد و گفت: هر چند اهرم قانوني در اختيار نداريم، ولي براي نمونه بارها گفته‌ايم و باز هم فریاد مي‌زنيم كه به دليل برداشتن محفظه جذب بخار بنزين خودروها به وسيله خودروسازان، آلاينده‌اي به نام «بنزن» هر روز وارد هوای تهران مي شود كه سم مطلق است و سرطان‌زا بوده آن به اثبات رسیده است.
به گزارش روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، مهندس وحيد نوروزي افزود: مشكل اين‌جاست كه خودروسازان با نهادي كه استاندارد را برايش صادر مي‌كند، ارتباط معقولي ندارند و در واقع كارخانجات خودروسازي به صورت انحصاري خودرو وارد بازار مي‌كنند و وظايف نظارتي هم از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست به سازمان گسترش و نوسازي صنايع به نمايندگي از توليدكنندگان خودرو تفويض شده است.
وي با اشاره به اين كه در كشور ما چون خودروساز بي‌ رقيب است، خودش خودرو توليد مي‌كند، خودش به آن استاندارد مي‌دهد و خودش هم مجوزها را تاييد مي‌كند، اظهار كرد: با اعمال سياست‌هاي غلط باعث شده‌ايم خودروهاي استاندارد روز دنيا نتوانند وارد كشور شوند، چرا كه در بخش ورود خودرو بسيار سخت‌گيرانه عمل مي‌كنيم و مردم محكوم به استفاده از خودروهای داخلی هستند.
مهندس نوروزي با بيان اين كه در خوش‌بينانه‌ترين حالت يك ميليون نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم از صنعت خودروسازي درآمد كسب مي‌كنند، اضافه كرد: با انحصاري كردن صنعت خودروسازي منافع 73 ميليون ايراني را فداي منفعت اين يك ميليون نفر كرده‌ايم و اين در حالي است كه خودروسازان هيچ مسئوليتي در قبال توليدات خود ندارند.
وي با ابراز تأسف از اين كه صداي ما به گوش كسي نمي‌رسد و وقتي صحبت مي‌كنيم مي‌گويند به شما ربطي ندارد، تصريح كرد: خودروساز مي‌گويد چون نمي‌توانيم مطابق استانداردهاي جهاني سوخت توليد كنيم، خودروي با استاندارد بالا توليد نمي‌كنيم و توليدكننده سوخت هم اين مسئوليت را به گردن خودروساز مي‌اندازد و متأسفانه قوانين و مقررات مربوط به خودرو و سوخت در كشور ما دچار «دور باطل» شده است.
مهندس نوروزي مصرف بالاي سوخت در خودروهاي فرسوده را يكي از مهم‌ترين عوامل آلودگي هواي تهران اعلام كرد و گفت: اساس سهميه‌بندي سوخت در كشور كاهش مصرف و مديريت مصرف سوخت بود، اما براي از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده كه 5 برابر خودروهای استاندارد مصرف سوخت دارند، كاري انجام نمي‌شود.
وي با ذكر اين نكته كه تعريف خودروي فرسوده در جهان 5 سال عمر با 300 هزار كيلومتر پيمايش است، افزود اين ميزان در كشور ما 30 سال است و 2 ميليون خودرو كه در تهران در حال تردد هستند، قبل از سال 82 توليد شده‌اند و عملاً خودروي فرسوده محسوب مي‌شوند.
دبير ستاد هواي پاك شهرداري تهران در پايان رسيدن به نقطه ‌نظري واحد و راهكاري اجرايي در زمينه كاهش آلودگي هوا را در وهله نخست نيازمند تعيين متولی كاهش آلودگي هوا دانست، به نحوي كه بتوان تحت نظارت و مديريت آن در جهت برون رفت از بحران آلودگي هوا حركت كرد و در مرحله بعد كنترل آلودگي هوا را منوط به تدوين برنامه‌اي مدون، جامع و كارآمد دانست، به نحوي كه مردم، مسئولان و كارشناسان با اطلاع از اين برنامه به سمت اجراي آن حركت كنند.
وی یادآور شد: هر كاري براي حفظ محيط زيست و كاهش آلودگي هواي تهران از دستمان بر آيد، انجام مي‌دهيم و براي بهبود كيفيت هواي تنفسي شهروندان از هيچ تلاش و كوششي دريغ نمي‌كنيم.

Life24
17-01-2010, 16:23
درود بر عزیزان
در مطلبی خواندم که در ایران ظاهرا مصرف سرانه سوخت چند برابر کشور های دیگر هست.
خوب ما بنزین را مثال می زنیم.
شاهد هستیم که چقدر پیکان ,آر دی و از قبیل ماشین ها ساخته شد که مصرف سوخت بالایی دارند.
در نتیجه این طور افراد که پیکان سوارند توانایی خرید ماشین مدل بالاتر و کم مصرف تر را هم ندارند.
مجبورند بنزین آزاد بخرند در صصوررتی که اگر ماشین هاشون کم مصرف بود کمتر به بنزین آزاد روی می آوردند و خوب سرانه مصرف پائین تر میآمد.
شوربختانه خودروسازان وقتی تولید می کردند باید نهاد های مربوط رسدیگی های لازم را انجام میدهند.
حال هم دیر نشده است. جایگزین کردن ماشین های کم مصرف مانند L90 و 206 با پیکان را ارائه تسهیلات مناسب.
به نکته ای اشاره کنم چند وقت پیش مشاهده کردم دانشجویان دانشگاه ها را با اتوبوس های بنز قبل از انقلاب جابجا میکنند اتوبوس هایی که حال موقع آن رسیده است که در موزه جا خوش کنند اما شوربختانه دانشجو که قشری هستند که ایران زمین به این طور انسان ها نیاز دارد با این وضع جابجا می شوند.
ایران خودرو دیزل زمانی اتوبوس های C457 را تولید می کرد. که پلیس راه می توانست تمامی اتوبوس های بنز های قدیمی را از رده خارج کنند.و به صاحبان آن c457 دهد (برای مسافت های 1-2 ساعته مخصوص دانشجویان و ... .)

sise
17-01-2010, 18:09
دوست عزیز اینجا دوتا موضوع است.
یکی اینکه دلیل و راهکار چیه و دیگه اینکه عمل کردن به ان.

اینکه دلیلی اصلی آلودگی تولید هزاران خودرو بدون توجه به استانداردهای زیست محیطی هست نه من و نه خودروساز و نه هیچکس دیگه شکی نداره مگه اینکه تو باغ نباشه!

اما مسئله اینه که اگه اینها صنایع مادر ایران هستند و توقف و نقصان در تولید یکی شان تاثیر شدید اقتصادی و سیاسی بر دولت میذاره. بنابراین در یک کلمه میگن بیخیال!!

و اصلا هم صحبت از یک میلیون آدم شاغل نیست. حرف از بودجه و سود سرشاری است که از فروش این خودروها نصیب دولت میشه و توقف تولید حتی یکی از همین تولید ناقص داخلی میتونه ضرر بزرگی بزنه.

D r i v e r
17-01-2010, 18:41
دوست عزیز اینجا دوتا موضوع است.
یکی اینکه دلیل و راهکار چیه و دیگه اینکه عمل کردن به ان.

اینکه دلیلی اصلی آلودگی تولید هزاران خودرو بدون توجه به استانداردهای زیست محیطی هست نه من و نه خودروساز و نه هیچکس دیگه شکی نداره مگه اینکه تو باغ نباشه!

اما مسئله اینه که اگه اینها صنایع مادر ایران هستند و توقف و نقصان در تولید یکی شان تاثیر شدید اقتصادی و سیاسی بر دولت میذاره. بنابراین در یک کلمه میگن بیخیال!!

و اصلا هم صحبت از یک میلیون آدم شاغل نیست. حرف از بودجه و سود سرشاری است که از فروش این خودروها نصیب دولت میشه و توقف تولید حتی یکی از همین تولید ناقص داخلی میتونه ضرر بزرگی بزنه.
ایرانخودرو که هی داره ضرر میلیاردی میده
مهمترین مشکل این هست که خودرو های تولیدی ارانخودرو و ... حدود 10 - 15 سال با استاندارد هی روز جهان فاصله دارن و کاری هم برای بهبود این مساله انجام نمیدن
ماشین های تولیدی نسبتا ارزان قیمت تقریبا در همه ی زمینه ها میشه گفت مشکل دارن
مثله : تنوع محصول و پیشرانه ، عدم ایمنی کافی ، عدم رضایت مشتری ، عدم کیفیت لازم در قطعات و موناژ ، مصرف سوخت بسیار بالا ، پاس نکردن استاندارد های زیست محیطی روز جهان و خیلی چیز های دیگه
اگه بخوایم بیشتر در مورد این موضوع بحث کنیم شک نکنید بحث به سمت سیا - ست میره
و شک نکنید که این مساله به غیز از سیاست و عدم توانایی مدیریت و قانون گریزی به هیچ چیز دیگه ای ربط نداره

MoHaMaD ZaNd
17-01-2010, 19:14
داش امير خطرناك حرف ميزني !!؟!!!! :31:
من كاملا با نظرت موافقم !!!
ديروز يكي از فاميلامون دبي بود . داشتم باهاش چت ميكردم . ديدم پشت وبكم داشت بهم ميخنديد گفتم چيه ؟؟؟ گفت شما با 14 تومن دارين سمند سوار ميشين اما من دارم اينجا با 12 تومن كمري سوار ميشم !!! :41:

Life24
17-01-2010, 22:56
این طور که من فهمیدم پروشیمی ها اصلا فیلتر ندارن و هواشون مستقیم میره به آسمان!

mm00
18-01-2010, 10:03
البته الان ماشین های 0 هم زیاد مصرف کمی ندارند...!
fiat ماشین SUV میسازه 100 تا 5 تا میسوزونه! ما پراید سدان 100 تا 10 تا :31:

hamed malekpour
18-01-2010, 15:16
بايد هر چه زود تر اين خودرو هاي فرسوده را از تمامي شهر ها جمع كنند از سابه پايين.

sise
18-01-2010, 21:54
بايد هر چه زود تر اين خودرو هاي فرسوده را از تمامي شهر ها جمع كنند از سابه پايين.

ای بابا. مشکل عمیقتر از اینحرفاست. خودروهای نو هم آلودگی دارند. اونایی که گازسوز میشن که دیگه واویلا. حالا فکرشو بکن که میخوان کم کم همه را هم گازسوز کنن.:19: