ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : 11 سال از تولد موسیقی پاپ گذشت...



argentina/2008
12-01-2010, 16:00
*نگاهی به موسیقی پاپ مجاز بعد از انقلاب:

پس از انقلاب موسیقی پاپ بیش از یک دهه دچار رکود شد و عملا چیزی به عنوان موسیقی و آن هم از نوع پاپ وجود نداشت.در دهه 70 بود که روند تولید البوم های پاپ به نوعی اغاز شد هر چند که این روند خیلی کند بود و از طرفی اکثرا البوم ها و قطعات منتشر شده بصورت پاپ-سنتی و سرود بود.در هر صورت طی دهه ۶۰ و اوایل دهه 70 حدود 10 البوم حداقل با نام ظاهری پاپ وارد بازار شد.از شاخص ترین افرادی که در این یکی دو دهه البوم هایی را وارد بازار کردند می توان استاد محمد نوری ، فرهاد ، کوروش یغمایی ، بیژن خاوری ،حمید غلامعلی ، پرویز طاهری ، سیامک علیقلی ،عباس بهادری ، محمد گلریز ،حسن همایونفال،تورج شعبانخانی ، مازیار و... را نام برد. از سال 1377 روند تولید البوم های پاپ به معنای واقعی آن که همان عامه پسند و پاپیولار بود آغاز شد.اولین البوم"دلشوره" بود با صدای خشایار اعتمادی که در اواخر پاییز 77 وارد بازار شد.سپس افرادی چون شادمهر عقیلی ، محمداصفهانی، سعید شهروز،علیرضا عصار،ناصر عبدالهی ، گروه اریان و... توانستند با عرضه البوم های پرفروش و موفق پایه های موسیقی پاپ را در کشور محکم کرده و راه را برای ادامه فعالیت پاپ هموار کردند. هر چند که از این بین شادمهر نتوانست بیش از 5 سال دوام بیاورد و بعد از سختی های فراوان و مجوز نگرفتن البوم ادم و حوا ایران را به قصد کانادا و سپس لس انجلس ترک کرد ودر آنجا به فعالیتش ادامه داد.
سال 83-84 را می توان تحولی دیگر در موسیقی پاپ کشور دانست و آن هم رشد خواننده های زیر زمینی بود که توانستند بدون موانع و محدودیت و بعضا با استفاده از تمامی امکانات کامپیوتری، نبض موسیقی پاپ را از آن خود کرده و بازار مجاز را تحت الشعاع قرار دهند .از مطرح ترین این افراد می توان محسن چاوشی ،رضاصادقی،محسن یگانه،حامد هاکان ،علی اصحابی،علی عبدالمالکی و مجید خراطها را نام برد که بعضی از این افراد بعد از فعالیت موفق در بازار غیر مجاز توانستند کار خود را بصورت مجاز ادامه دهند هر چند که اکثریت این افراد به استثنای تعداد معدودی به هیچ وجه نتوانستند موفقیتهای زیر زمین را در روی زمین تکرار کنند.در حوالی همین سالها بود که با آمدن شبکه های ماهواره ای داخلی و توجه مفرط به موسیقی غیر مجاز و بعضا مجاز داخلی ، نسل دیگری از خوانندگانی که چه در گذشته فعالیت می کردند و به موفقیت نرسیده بودند نظیر مهدی مقدم و چه خوانندگان جدیدی نظیر فرزاد فرزین و بابک جهانبخش و ... پا به عرصه گذاشتند و توانستند با 2-3 کلیپ خوب و موفق ، نامی برای خود دست و پا کنند.هر چند که این شبکه ها به مرور زمان فقط محفلی شدند برای حضور خوانندگان درجه چهار و پنج و ... رکورد دار این عرصه رضا صادقی است که هر سه ناحیه اینترنت،ماهواره و صدا و سیما در موفقیت او سهم بسزایی داشتند.
در یازده سال اخیر خوانندگان زیادی آمدند و سر و صداهایی به پا کردند ولی بعد از مدتی نتوانستند موفقیت های گذشته را تکرار کنند و رفته رفته فراموش شدند ولی عده ای هم بودند که در این مدت توانستند خود را در سطح اول موسیقی کشور قرار دهند و تواناییهایشان را به اثبات برسانند:
*** شادمهر عقیلی،محمد اصفهانی ، ناصرعبدالهی ، حمید حامی،فریدون آسرایی ، سعید شهروز ، گروه آریان ، احسان خواجه امیری، علیرضا عصار، مانی رهنما، نیما مسیحا،حسین زمان،علی لهراسبی ، رضا صادقی ، محسن یگانه ، محسن چاوشی ، بنیامین بهادری و... از بهترین و موفق ترین های پاپ بعد از انقلاب هستند.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه اکثریت افرادی که چه در دهه 60 و 70 و چه در دهه 80 توانستند به موفقیت های چشمگیری در موسیقی پاپ دست پیدا کنند و خود را مطرح کنند از حمایت شدید صدا و سیما ، ماهواره و اینترنت برخوردار بودند به استثنای تعداد اندکی که بدون حمایت این عوامل توانستند خود را در سطح اول موسیقی کشور حفظ کنند که " سعید شهروز "و تا حدودی فریدون آسرایی و گروه اریان شاخص ترین این افراد هستند که نه از حمایت صدا و سیما بهره مند بودند نه ماهواره و نه اینترنت.
افرادی چون مجید اخشابی،علی لهراسبی،احسان خواجه امیری،محمد اصفهانی،امیرتاجیک،قاسم افشار،ناصر عبدالهی،یاور اقتداری،حمید خندان،مازیار عصری،امیر کریمی،خشایار اعتمادی،علیرضا عصار،حمید حامی،نیما مسیحا،مانی رهنما و... از جمله تلویزیونی ترین های پاپ در دهه گذشته بوده اند و صدا و سیما حق بزرگی بر گردن آنها دارد.
مساله دیگر در 11 سال گذشته مقلدین بودند ، هر چند که عده ای تنها شباهت صدایی داشتند ولی اکثریتشان مقلد محض بودند و با استفاده از تمامی امکانات کامپیوتری خود را به شخص مورد نظر نزدیک تر میکردند.عده ای هم بودند که با تقلید کار خود را اغاز کردند و به محبوبیت و معروفیت رسیدند و در ادامه راه خود را تغییر دادند و خود را صاحب سبک معرفی کردند. این افراد توانستند با تقلید از خوانندگان داخل کشور و یا خارج کشور در ابتدا به موفقیتهایی بعضا چشمگیر دست یابند اما اکثریتشان به مرور زمان دستشان رو شد و از رده خارج شدند.از شاخص ترین مقلدین موسیقی مجاز پاپ می توان:خشایار اعتمادی،یاور اقتداری،امیر کریمی،قاسم افشار،مجتبی کبیری، محسن چاوشی و این اواخر محمد زارع،حمید عسکری،رامین بی باک ،بهنام صفوی و... را نام برد.که در این بین تقلید از افرادی چون شادمهر عقیلی،ابراهیم حامدی، سیاوش قمیشی و داریوش اقبالی در اولویت قرار دارد.
بابک بیات، شادمهر عقیلی و بهروز صفاریان از موزیسین هایی بودند که با ارائه کارهای متفاوت ، پرمخاطب و پرفروش حق بزرگی بر گردن موسیقی پاپ بعد از انقلاب دارند.افرادی چون فواد حجازی،بهنام ابطحی ،پدرام کشتکار، نینف امیرخاص ، محمدرضا چراغعلی ، سیروان خسروی و... از دیگر اشخاص موفق در این عرصه بوده اند.
در بخش ترانه نیز نفراتی چون : یغما گلرویی، روزبه بمانی،عبدالجبار کاکایی،علی معلم ،افشین یداللهی ، فرید احمدی ، اهورا ایمان ،افشین سیاهپوش،بابک صحرایی ، نیلوفر لاری پور، مریم حیدر زاده، فریبا وکیلی، مونا برزویی،ترانه مکرم و... از موفق ترین ها بودند.
البوم های" مسافر،دهاتی،غزلک ، فاصله ،غریبه ، بنیامین 85 و بنیامین 88"با بیش از یک و نیم میلیون نسخه فروش پرفروشترین های بعد از انقلاب هستند. البوم های دیگری چون"حسرت،دوست دارم،و اما عشق،کما۱،گل افتابگردون، دورنگی،نون و دلقک و..."در رتبه های بعدی قرار دارند.
در 11 ساله اخیر تولد پاپ در کشور سعید شهروز با 8 البوم پرکارترین خواننده پاپ کشور است.فرهاد جواهر کلام ، ناصر عبدالهی ، محمد اصفهانی ، گروه اریان و... از جمله دیگر افراد پرکار با 5 و 4 االبوم پاپ بوده اند. محمد اصفهانی،گروه اریان،سعید شهروز،بنیامین بهادری و شادمهر عقیلی با حدود ۴میلیون نسخه فروش پرتیراژترین خواننده های پاپ کشور محسوب می شوند.
از سوی دیگر در این مدت البوم هایی بودند که توانستند بر خلاف جریان آب حرکت کنند و روند جدیدی را در بازار مجاز ایجاد کردند،که از آن جمله می توان:"دهاتی،غزلک ، گل افتابگردون،دورنگی،نهان مکن،مترسک،اسکناس، ترنج و بنیامین 85 " را نام برد.
تلخ ترین اتفاقات برای موسیقی پاپ کشور نیز در سال 85 و با درگذشت ناصر عبدالهی و بابک بیات رقم خورد.روحشان شاد...
*** 25 البوم برتر تاریخ موسیقی پاپ مجاز بعد از انقلاب در ذیل آمده است که دیدن لیست زیر و شنیدن دوباره این البوم ها خالی از لطف نیست.البوم های زیر توانستند با تلفیق هوشمندانه 4 فاکتور" صدا،ترانه،ملودی و تنظیم " در کنار" نوآوری" به موفقیت های ویژه ای برسند.
سال 77: دلشوره(خشایار اعتمادی)- مسافر(شادمهر عقیلی)
سال 78: دهاتی(شادمهر عقیلی)- حسرت(محمد اصفهانی)-رنگارنگ(مختلف)
سال 79:غزلک(سعید شهروز)- فاصله(اصفهانی)- دوست دارم(عبدالهی)-گل افتابگردون(آریان)-پل(خاکپور)
سال 80:دورنگی(بهنام صفاریان)- و اما عشق(گروه آریان) - نقره داغ(سعید شهروز)- عشق الهی(عصار)
سال 81: دو نیمه رویا(حمید حامی)
سال 82: نون و دلقک(محمد اصفهانی)- مترسک(کاوه یغمایی)
سال 83:غریبه(فریدون آسرایی)
سال 84: ...!!!
سال 85:بنیامین 85- وایسا دنیا(رضا صادقی)- کما 1 (حمید عسکری)
سال 86: سلام آخر(احسان خواجه امیری)- شبح (بهنام صفاریان)- ترنج(محسن نامجو)
سال 87: بی خوابی(سعید شهروز)
سال 88: ...!!!


tabeidi08.blogfa.com

argentina/2008
12-01-2010, 16:06
به امید تکرار روزهای استثنایی اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 برای موسیقی پاپ ایران...

ramin1988
12-01-2010, 17:37
سال 85 - زخم زبون ( مجید خراطها )

سال 86 - وداع ( مجید خراطها )

سال 87 - آواره ( مجید خراطها )

این 3 آلبوم که بی شک بهترین در سبک پاپ بودند رو یادت رفت بگی .

Lord_theOne
08-03-2010, 15:32
احسان غیبی؟ کوش
رامین بی باک متقلبه؟
الیاس صالحی کوش؟
اینها بهترین خواننده های گم نام ایرانی هستند
اینهمه اهنگ گوش کردیم یک خواننده رو از روی اهنگ و کارش میشه تشخیص داد حتی اگه تقلید باشد
این سه خواننده ای که نام بردم همه اهنگهاشونو گوش بگیرید اگر بد بود بگید بده ولی هرکسی اینهارو گوش گرفته واقعا خوشش اومده
اصلا محسن چاووشی کارهاش با قمیشی فرق می کنه صداشون کمی شبیه به همه همین
ببین نمونه بارزه تقلید کبیری است که شما حتی ریتم اهنگ هاشم با قمیشی یکی هست حتی شعرهاش خیلی شبیه به هم هست
یادم رفت محسن یاحقی هم کارهای قشنگی می کند
اما خوانندهایی که فقط تک اهنگ معروف شدند و حرفی برای گفتند ندارند بخاطر سواد موسیقی نه صداشون
حامد حاکان و محسن یگانه
بعضی از خوانندها استعداد دارند ولی نمی تونند بخونند و اهنگهاشون جالب نیست ولی صدای خوبی دارند

3Dmajid
08-03-2010, 15:46
تو خوننده های تقلیدی اسمی از حمید عسکری برده نشد !! :31:
راستی آلبوم کما 1 حمید عسکری مجوز داشت ؟!!!
اسمی از محسن یگانه هم برده نشد !!

از اینکه سعید شهروز در حال حاضر شاخ ترین فرد تو موسیقی پاپه خوشحالم :40:

ولی کلا مطالب جالبی بود، خیلی ممنون :11:

tirdad_60
08-03-2010, 22:45
موسيقي پاپ در چند سال گذشته دچار يه نوع بيماري غم شده كه
من واقعا از اينكه جوونهاي ايران از ان نوع موسيقي انتقاد نميكنند

و حتي از وجود اون استقبال هم ميكنند واقعا در تعجب هسنم

البته شايد شرايطي فعلي يكي از دلايل رشد و گسترش اين نوع موسيقي هست به قول
حافظ كه ميفرمايد:

كي شعر تر انگيزد خاطر كه حزين باشد


اما كارهاي ارائه شده در حدي از نفرين و شكست و خيانت و غم سرشار هستند
كه عشق و وفاداري و خوشي كم كم در حاشيه قرار گرفته

من در اين شرايط زندگي با آثار گذشته موسيقي پاپ رو بيشتر ترجيح ميدم

هرچند هر از گاهي كارهاي خوبي در موسيقي پاپ ايران ظهور ميكنه
كه باعث تغيير روجيه ميشه

تك آهنگ جديد سياوش قميشي واقعا به من روجيه داد و اين يك آهنگ رو به

خيلي از آهنگ ها و آلبوم هايي كه در چند مدت گذشته گوش دادم (و شايد اصلا نتونستم گوش بدم)
ترجيح ميدم

نيكي پناهتان:40:

Lord_theOne
08-03-2010, 23:00
البته شعرهای پاپ ما همانطور که دوستمون گفتند منفی و غمناک شده
دلمون پوسیده

3Dmajid
09-03-2010, 14:17
موسيقي پاپ در چند سال گذشته دچار يه نوع بيماري غم شده كه
من واقعا از اينكه جوونهاي ايران از ان نوع موسيقي انتقاد نميكنند

و حتي از وجود اون استقبال هم ميكنند واقعا در تعجب هسنم

البته شايد شرايطي فعلي يكي از دلايل رشد و گسترش اين نوع موسيقي هست به قول
حافظ كه ميفرمايد:

كي شعر تر انگيزد خاطر كه حزين باشد


اما كارهاي ارائه شده در حدي از نفرين و شكست و خيانت و غم سرشار هستند
كه عشق و وفاداري و خوشي كم كم در حاشيه قرار گرفته

من در اين شرايط زندگي با آثار گذشته موسيقي پاپ رو بيشتر ترجيح ميدم

هرچند هر از گاهي كارهاي خوبي در موسيقي پاپ ايران ظهور ميكنه
كه باعث تغيير روجيه ميشه

تك آهنگ جديد سياوش قميشي واقعا به من روجيه داد و اين يك آهنگ رو به

خيلي از آهنگ ها و آلبوم هايي كه در چند مدت گذشته گوش دادم (و شايد اصلا نتونستم گوش بدم)
ترجيح ميدم

نيكي پناهتان:40:

کاملا موافقم !!
اتفاقا منم داشتم یه سری روی همین فکر میکردم که چرا باید اینجوری بشه.
برای مثال شما آلبوم دوم سعید شهروز "غزلک" رو گوش میدی پر از احساس و شادیه !!
ولی متاسفانه آلبوم آخرش "بی خوابی" کل آهنگاش غمناکه !!
متاسفانه الان دیگه شعر شاد وجود نداره و اگرم باشه یه سری خوننده های درپیتی میان شعرای چرت و پرت میخونن که واقعا حیف گوش که اینا بره توش ! :31:
البته من فکر کنم محسن چاووشی با آلبوم ژاکت تونسته فضای مناسب شادی رو روی آلبومش بزاره، اگه دقت کنید میبینید دیگه غمناک و سوزناک نیست و شعرای غمناکشم یه جورایی شادی آوره !!
البته سیروان خسروی هم با آلبوم زیبای ساعت 9 فضای شادی رو درست کرده بود :11: