PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : فرق بین Ganged وUnganged چیست؟

Mostafa.yey
08-01-2010, 17:00
سلام
تو بایوس مادربرد دو گزینه به نام Ganged و Unganged وجود داره
این دو گزینه چیه و چه فرقی با هم دارند و کارایی کدوم بالاتره.
مادربرد سیستم من GIGA 785GT-UD3H و رم هم از برند Apacer 2*2GIG DDR3 1333 است.
رو کدوم بزارم که کارایی بالاتر بره؟

becareful
09-01-2010, 22:02
به طور ساده:
ganged هر دو memory controller در سی پی یو های phenom amd رو یکی میکنه و cpu از یک کانال 128 بیتی برای ارتباط با رم استفاده میکنه اما unganged دو چنل 64 بیتی رو در اختیار سی پی یو میده. به صورت پیش فرض در اکثر مادر برد ها unganged انتخاب شده و پیشنهاد میشه روی همین mode قرار بدی. برای multitasking و اجرا چند برنامه unganged باید انتخاب بشه که کارایی کمی بالاتر داره احتمالا شما cpu چند هسته ای دارید پس روی همین گزینه بگذارید.

Mostafa.yey
10-01-2010, 10:46
من CPU X4 955 دارم. تو درفترچه مادربرد که می خوندم نوشته بود Ganged واسه Dual Chanal و Unganged واسه Single Chanal
حالا من با نرم افزار Everest تست کردم و سرعت هر دو رو چک کردم و زیاد تفاوتی نداشت

Mostafa.yey
10-01-2010, 11:34
من CPU X4 955 دارم. تو درفترچه مادربرد که می خوندم نوشته بود Ganged واسه Dual Chanal و Unganged واسه Single Chanal
حالا من با نرم افزار Everest تست کردم و سرعت هر دو رو چک کردم و زیاد تفاوتی نداشت

becareful
10-01-2010, 18:17
MANUALL مادر بردت رو دانلود کردم تا ببینم چی خوندی این چیزیه که خیلی اشتباه میشه
گشتم و اون قسمتی رو که احتمالا خوندی پیدا کردم:
DCTs Mode
Allows you to set memory control mode.
Ganged Sets memory control mode to single dual-channel.
Unganged Sets memory control mode to two single-channel. (Default)
در هر دو حالت DUALL CHANNEL برقرار هست (در صورت درست قرار دادن رم ها در اسلات ها)در حالت یک پهنای باند MEMORRY CONTROLLER به میزان 128 بیت هست و کل رم ها دست این دو کنترلی هست که با هم ادغام شده.پس هر اطلاعاتی از CPU درخواست بشه از این 128 بیت که یک واحد هست رد و بدل میشه.
اما در UNGANEG هم که همچنان DUALL CHANNEL برای رم ها برقرار هست دیگه دو کنترلر به صورت مجزا کار میکنند و یکی یک چنل از رم ها و دیگری چنل دیگر رو در اختیار میگیره که اینجا هر دو کنترلر 64 بیت پهنای باند داره اما چون 2*64 در این حالت شده ترافیک در تئوری بهتر هست یعنی وقتی یه سری داده مربوط به یک PROGRAM وقتی در حالت GANGED داره از 128 بیت استفاده میکنه دیگر داده ها که مربوط به PROGRAM دیگری هستند منتظر میمونن تا اطلاعات PROGRAM یک انتقال داده شه...
در کل بگذار روی UNGANGE و خودتو مارو راحت کن (زیاد هم با هم فرق ندارن) وگرنه باید قصه شبستری رو بگیم...

Mostafa.yey
11-01-2010, 10:02
پس نتیجه این شد که Unganged بهتره
من که رو هر دو تا تست کردم و با نرم افزار های بنچمارک که نتیجه رو دیدم اختلاف کارایی اصلا محسوس نبود.

patomatoki
06-02-2010, 13:50
در مورد برتری پهنای باند 128 بیتی و 2 تا 64 بیتی بیشتر بررسی کنید
بیشتر توضیح نمی دم ولی:
در مورد گذرگاه رم و ارتباط با سی پی یو و فرق بین پهنای باند و اجزای فیزیکی
نباید گذرگاه ارتباطی 128 بیتی رو با دو کنترلر سخت افزاری64 بیتی (که در هر دو حالت دو ارتباط فیزیکی دارن) اینطوری مقایسه کرد
همچنین چون این تنظیم مربوط به رم هست پس سرعت ارسال و دریافت دیتا مهمتره که پهنای باند خیلی مهمه!!