مشاهده نسخه کامل
: تفاوت و کیفیت کشL1L2L3
pro turbo
11-12-2009, 00:10
با سلام
سو الاتی را از محضردوستان داشتم در مورد کش
تفاوت اساسی بین کش های L1 L2 L3 در چی هست چرا با گذشت زمان و کمبود حافظه کش ظرفیت L1 را ارتقا ندادن و کش های L2 و L3 وارد کار شدند ایا سرعت این کش ها و فناوری و کیفیتشون متفاوت است؟
به طور مثال:
اینتل در پردازنده های خود از کش L2 با ظرفیت بیشتر استفاده میکنه ولی AMD از کش پایینتر و در عوض در سری PHENOM از کش L3بهره میگیره که ظرفیت 6M دارد ایا مقایسه کش L2 با L3 درسته ایا قدرت و سرعت کش ها از L1 تا L3 روند نزولی داره در ضمن نحوه و زمان استفاده CPU از کش L3 چگونه است مثلا در کش L2 2M نوشته میشه (4X512 در چهار هسته ای) همین مورد درباره L3 درسته ودر مقابل 2M 2X1024 در 2 هسته ای ATHLON)
با در نظر گرفتن این مورد ATHLON با داشتن 2 مگ کش برای 2 هسته کارایی بهتری نداره؟
همچنین ایا تفاوت اصلی 4 هسته ای ها داشتن 4X128 در کش L1 است.
ودر اخر مهمترین نتیجه ای که می خواهم بگیرم ایا برای 6M L3 ارزش 40 هزار تومان پول بیشتر را داره(ATHLON و PHENOM با مشخصات مشابه) اگر دارد برای چه کاربردی
mojtabaalemi
11-12-2009, 09:32
l3 معمولا مشترك بين هسته هاست و كمك ميكنه هر هسته اي كه فعالتره بيشنر كش گيرش بياد . مثلا اگه كسي 4 هسته اي داشت و بازي ميكرد اون وقت توي بازي ها كه فقط دو هسته فعالن . همون دو هسته ميتونن از همه كش l3 استفاده كنن ولي ll2 اختصاصي هر هسته است .
در اخر مهمترین نتیجه ای که می خواهم بگیرم ایا برای 6M L3 ارزش 40 هزار تومان پول بیشتر را داره(ATHLON و PHENOM با مشخصات مشابه) اگر دارد برای چه کاربردی
بايد كاربردتون مشخص بشه و ما بررسي كنيم . بعضي وقتا كش بيشتر 5 در صد هم افزايش سرعت نميده . بايد همهي يه cpu رو با هر چي توشه با يكي ديگه تست كرد توي كاربرداي مختلف نه بررسي معماري . چون ما در مقامش نيستيم .
pro turbo
11-12-2009, 17:46
l3 معمولا مشترك بين هسته هاست و كمك ميكنه هر هسته اي كه فعالتره بيشنر كش گيرش بياد . مثلا اگه كسي 4 هسته اي داشت و بازي ميكرد اون وقت توي بازي ها كه فقط دو هسته فعالن . همون دو هسته ميتونن از همه كش l3 استفاده كنن ولي ll2 اختصاصي هر هسته است .
بايد كاربردتون مشخص بشه و ما بررسي كنيم . بعضي وقتا كش بيشتر 5 در صد هم افزايش سرعت نميده . بايد همهي يه cpu رو با هر چي توشه با يكي ديگه تست كرد توي كاربرداي مختلف نه بررسي معماري . چون ما در مقامش نيستيم .
ممنونم از پاسختون
من بیشتر استفاده از نرم افزارهای مهندسی مد نظرم هست واهل بازی نیستم(شاید استراتژیک)
البته لازم بگم من من اصلا به امور کامپیوتری چه نرم افزار چه سخت افزار وارد نیستم و شاید حرف های من برای شما گنگ و نا مفهوم باشد.
البته بر داشت شخصی خودم اینکه بیشتر برای انتخاب پردازنده فرکانس و فرکانس مسیر cpu را مد نظر قرار بدم چون فکر کنم بنا بر گفته شما در حالت اجرای یک تک برنامه از تمام 4 هسته استفاده نشه و یک 2 هسته ای از خانواده phenom بهتر باشه با کش 6m L3 ولی مشکل اینجاست که PHENOM دو هسته ای 1Mکش L2 داره و گرونتر هم هست ولی ATHLON 2 دو هسته ای 2M کش L2 داره با قیمت پایینتر من هم می خواستم ببینم سرعت کش L2 و L3 یکی هست؟چون تا جایی که من شنیدم به طور مثال کش L1 حافظه ای گرونتر از L2 و L3 است.ایا L2 هم بهتر از L3 است چون اینتل هم از L3 استفاده نمیکنه و حافظه را در قالب L2 بین هسته ها تقسیم میکنه و البته گرونتر هم هست
به نظر دوستان این فکر درسته؟
سلام
می خواستم بپرسم ببینید درست متوجه شدم یا نه؟
کش L2 مختص هر هسته خاص هست و هسته دیگر نمیتونه ازش استفاده کنه
اما کش L3 بین تمام هسته ها مشترک هستند و با توجه به عملکرد بیشتر و تشخیص سی پی یو به هسته ها اختصاص داده میشه
درسته؟؟ اگه ایرادی داره اصلاح کنید
سوال دیگه ام اینه که
1- چرا اکثر AMD ها کش L3 دارند اما intel ها اکثرا L2 ؟ یعنی تفاوت استفاده از اینها به چه شکلیه؟؟
2- آیا سرعت استفاده از L2 و L3 مشابه همدیگر است؟؟
3- آیا با این احتساب سرعت سی پی یو های AMD کمتر از intel هست (در مواقع خاص)؟؟ چون اونا کش اختصاصی بیشتری دارند؟؟
راستی :
Intel Core 2 Quad Q9650 - 3.0GHz این 12مگ کش L2 داره؟؟
یه تاپیک هست در مورد کش اونجا من توضیح داده بودم یچیزایی رو:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبخون اینو اول اگر سوالی بود بعدش بگو جوابتو بدم.
L1 Cache is the fastest Cache, each core has its own L1 cache its the smallest but its the fastest and the first one to accesses by the Core.
L2 Cache is slower than L1, L2 cache is the 2nd cache that the core search's for its data, and bigger than L1.
L3 Cache is shard between all of the cores, in the core i7 for example, is shared between all 4 cores, and bigger than both L1 and L2.
so basically what your saying is, Cpu first search's L1 cache, if a miss happens, then it goes to the bigger cache which is L2, if it don't find the data that is looking for there,then it goes to the bigger Cache which is L3 Which is Shared between all 4 cores.
so is L1 Cache faster because its smaller than l2 and l3 or is it faster because its the first cache the cpu looks into?
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.