مشاهده نسخه کامل
: فرق بین cpu و gpu
amirpcp30
10-11-2009, 15:57
سلام
می خواستم ببنم فرق بین این دو تا چی هست؟از نظر معماری و پردازششون؟
یکجا خوندم که gpu برای کمک به cpu اومد اما حالا داره استادشو از رده خارج می کنه چون سرعت gpu های مدل پایین از بهترین cpu سرعتی نزدیک به 6 برابر دارند.
حالا این حرف درسته؟
اگه درسته چرا از gpu به جای cpu استفاده نمی شه؟
چند تا نرم افزار بگید که از gpu کنار cpu استفاده کنند ؟(مثل :badabom)
کلا هرچی می دونید از این دو یک توضیح کامل بدید
ممنون
باتشکر
milky way
10-11-2009, 17:01
من قبلاً یه جای خیلی سره این چیزا بحث کردم اگر اون تاپیک رو پیدا کنی خیلی خوبه فکر میکنم در مورد PS3 و Cell بود تو بخش بازی.
کلاً بزرگترین فرق CPU و GPU اینه که CPU ها پردازنده های general purpose هستن یعنی ساخته شدن تا همه کار انجام بدن و دستور العملهای مختلف رو اجرا کنن اما GPU ها برای پردازش گرافیکی طراحی و ساخته شده بودن! ولی این روزها کارهای دیگه هم میکنن مثل پردازش physics یا Decoding های مختلف و کم کم دارن به CPU ها نزدیک میشن. ولی بطور کلی GPU ها برای parallel computing طراحی شدن که میتونن مقدار زیادی از اطلاعات به طور همزمان پردازش کنن که این در کارهای مربوط به پردازشهای گرافیکی و استفاده از دستورات مربوط به API های گرافیکی مثل DirectX و OpenGL به به کار میاد، GPU ها برای همین معمولاً از نظر محاسبات Floating Point هم به توان بالایی میرسن، معمولاً هم تعداد ترانزیستور ها در GPU ها بیشتر از CPU هاست ولی CPU در سرعت بیشتری کار میکنن.
اینا البته همه Basic و دید سطحی به قضیا هست ولی در طراحی و ساخت هم این دوتا با هم فرق های زیادی دارن و مباحث خیلی پیچیده هم وجود داره، البته همونطور که گفتم GPU ها دارن کم کم پاشون رو از گلیمشون درازتر میزارن و همین باعث شده ایده استفاده از تکنیک های GPGPU درست بشه یعنی استفاده از GPU برای کارهای general purpose یعنی یجوری کار CPU رو هم میکنن. البته در آینده شاهد پردازنده های خواهیم بود که onChip هر دو CPU و GPU رو با هم دارن که کمپانیهای بزرگی در حال کار بر روی همچین تکنولوژی هایی هستن.
milky way
10-11-2009, 19:17
اگه میشه سوال ها رو هم جواب بدید
ممنون
تقریباً تا حد زیادی جواب سوالاتتون تو همین متنی که بالا گفتم هست، بازیها هم بدون شک بهترین نمونه هستن که از همه منابع سیستم CPU، GPU، Ram، Hard به شکل وسیعی استفاده میکنن.
البته کارکد GPU و CPU تا حد زیادی متفاوته برای همین اصلاً نمیشه گفتGPU داره CPU رو از رده خارج میکنه، قویتر بودن یا سریعتر بودن هم، خوب تو چه کاری سریعتره؟ همونطور که گفتم CPU ها برای مقاصد عمومی ساخته شدن ولی GPU ها اینطور نیستن ولی هر سال که میگذره و هر نسل جدیدی که میاد یکسری ویژگیهای جدید به GPU شاید اضافه شده باشه که اونا رو به general purpose بودن نزدیکتر میکنه.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.