مشاهده نسخه کامل
: یک سوال مضحک و جالب درباره ی جاذبه!
عزایزان سلام!
یه سوال فنی داشتم...
مگه ما نمیگیم زمین دور خودش می چرخه، هان؟ پس چرا وقتی یه چیزی (مثلا یه تیکه سنگ) رو (به صورت قائم) میندازیم هوا، دوباره میفته رو نقطه ی پرتابش؟ چرا زمین جا خالی نمیده تا یه کم اونور تر بیفته؟!!!! :13:
جان ما جواب بدید لطفا که بدجوری تو کفش موندم! :18:
عزایزان سلام!
یه سوال فنی داشتم...
مگه ما نمیگیم زمین دور خودش می چرخه، هان؟ پس چرا وقتی یه چیزی (مثلا یه تیکه سنگ) رو (به صورت قائم) میندازیم هوا، دوباره میفته رو نقطه ی پرتابش؟ چرا زمین جا خالی نمیده تا یه کم اونور تر بیفته؟!!!! :13:
من فك مي كنم 2تا دليل داشته باشه
1- جاذبه زمين
2- اينكه چرخش زمين انقد سريع نيست كه احساس بشه
عزایزان سلام!
یه سوال فنی داشتم...
اگه این طور که شما میگید باشه وقتی ما در یک قطار در حال حرکت هستیم و یک چیزی (مثلا یه تیکه سنگ) رو (به صورت قائم) میندازیم هوا، باید چند متر عقب تر به زمین برسه! ولی این اتفاق نمیافته چون سرعت سنگ برابر سرعت قطار هست.
alireza fatemi
07-11-2009, 13:25
وقتی میگن زمین به دور خودش یا خورشید می چرخه یعنی کل سیستم می چرخند که شامل زمین ، اجزای روی زمین ، اجزای با ارتفاع کم و ... میشه
وقتی میگن زمین به دور خودش یا خورشید می چرخه یعنی کل سیستم می چرخند که شامل زمین ، اجزای روی زمین ، اجزای با ارتفاع کم و ... میشه
خب اينا به خاطر جاذبس ديگه
alireza fatemi
07-11-2009, 13:36
خب اينا به خاطر جاذبس ديگه
زیاد ربطی به جاذبه نداره
کلا برای همه اجسام اینطوری
مثلا همین قطار که Grand مثال زد ، اگه داخل قطار باشیم و بهش نگاه کنیم سنگ عمود میره بالا و عمود میاد پایین ولی اگه از بیرون بهش نگاه کنیم سنگ به صورت افقی هم حرکت میکنه که سرعتش با سرعت قطار یکیه
حالا اگه ما از بیرون از کره زمین و جو به کسی که روی زمین سنگ رو بالا میندازه نگاه کنیم میبینیم که سنگ در راستای حرکت زمین هم حرکت می کنه
mac_world
07-11-2009, 13:49
دوست عزیزی که سوال کردی...........
ببین شما نسبت به زمین ساکن هستی ولی زمین نسبت به خورشید در حال حرکت
سکون شما سطحی هست ولی زمین در حال گردش
اگر متوجه منظورم نشدی بگو اثبات کنم برات
saeedn70
07-11-2009, 13:52
اگه اینجوری بود هواپیماهای مسیر دبی آمریکا خوب خلاف چرخش زمین حرکت می کرد زودتر می رسید
هر چیزی که روی سطح زمینه با سرعت زمین در حال چرخشه و شتابی برابر شتاب گردش زمین به دور خودش و دور خورشید داره و توی قطارم همینطوره که جسمی که توی قطاره داره با همو نسرعت حرکت میکنه ولی به خاطر جاذبه و ساکن بودنتون روی یه سطح، متوجهش نمیشید و به همین خاطره که اگه قطار یهو ترمز کنه همه مسافرا عین تاپاله پخش میشن روی شیهش جلوی قطار...!
بالاتر هم یکی بهش اشاره کرد که من بیشتر توضیحش دادم :دی
اگه اینجوری بود هواپیماهای مسیر دبی آمریکا خوب خلاف چرخش زمین حرکت می کرد زودتر می رسید
خوب همین کارم میکنن... حرکت زمین به دور خودش غرب به شرقه و اکثر پرواز های هوایی از شرق به غرب انجام میشن که با توجه به سرعت بالای چرخش زمین به دور خودش، خیلی در مصرف سوخت و مسیری که طی میشه صرفه جویی میشه... مگر اینکه محاسبه کنن و ببینن اگه از غرب به شرق پرواز کنن مسیر کوتاه تره... وگرنه اولین گزینه همیشه در پروازهای راه دور، پرواز از شرق به غربه...
دوست عزیزی که سوال کردی...........
ببین شما نسبت به زمین ساکن هستی ولی زمین نسبت به خورشید در حال حرکت
سکون شما سطحی هست ولی زمین در حال گردش
اگر متوجه منظورم نشدی بگو اثبات کنم برات
لطفا بیشتر بازش کنید... دقیق متوجه نمی شم. ( در ضمن منظور من، حرکت زمین به دور خودش بود، که چرا این حرکت باعث این قضیه ی اونورتر افتادن سنگ و اینا نمیشه...)
در ضمن از همه ی دوستان عزیزم که منو راهنمایی کردن و میکنن ممنونم. :11:
لطفا بیشتر بازش کنید... دقیق متوجه نمی شم. ( در ضمن منظور من، حرکت زمین به دور خودش بود، که چرا این حرکت باعث این قضیه ی اونورتر افتادن سنگ و اینا نمیشه...)
بخاطر وجود اینرسی حرکتی
اگه اینطوری نبود که هر جسمی که در هوا معلق بود چند ساعت بعد یه جای دیگه بود .
alireza fatemi
08-11-2009, 12:08
در ضمن از همه ی دوستان عزیزم که منو راهنمایی کردن و میکنن ممنونم. :11:
ببخشید من جواب میدم
دوباره حرف خودمو تکرار میکنم :
وقتی میگن زمین میچرخه یعنی کل سیستم که شامل زمین و اجزای اطرافش بشه میچرخه یعنی وقتی سنگ رو به بالا پرتاب میکنیم سنگ هم داره با زمین میچرخه
اگه شما از بیرون سیستم نگاه کنی می بینی که سنگ به غیر از اینکه بالا میره در راستای حرکت زمین هم حرکت میکنه
البته اگه ارتفاع خیلی زیاد بشه این اثر کم میشه یعنی سنگ دقیقا روی نقطه پرتاب فرود نمیاد
pezhmantoop
08-11-2009, 12:18
خب طبیعت زمینه دیگه
کاریش نمیشه کرد
حالا شما یه کم کج بنداز تا اونور تر بیفته :)
PHYSICST
08-11-2009, 14:58
دوست عزیز باتوجه به توضیحات دوستان اگربازهم دچارمشکل شدی به هالیدی جلدیک قسمت مرجع لخت یا مکانیک سایمون فصل اول رجوع کن:46:
mohsen_sir
09-11-2009, 23:46
جواب سوال مشخصه كه!
وقتي ما يه چوب رو بصورت عمود هوا ميندازيم با همون سرعتي كه زمين داره مي چرخه تو همون راستا چوب هم مي چرخه تنها عاملي كه ميتون سرعت چوب رو نسبت به زمين كم كنه هواس از اونجايي هم كه هوا داره با همون سرعت زمين ميچرخه نميتونه با سرعت چوب مقابله كنه.اگه خاصتي بگو با شكل بهت كامل تر بگم :دي
سلام دوستان
باید توجه کرد که اگر جسم رو ما از روی زمین پرتاب کنیم چون ما (که به زمین متصل هستیم) دارای سرعتی مساوی سرعت خود زمین هستیم سنگ مجددا روی خود ما فرود میاد. ولی اگه سنک از هوا و از حالت سکون رها بشه (سرعت زمین رو نداشته باشه) سنگ مستقیم فرود نمی یاد.
اینم اثبات و مدرکش:
کتاب دینامیک مریام صفحه 129 پاورقی
مثالی از خطای ناشی ااز نادیده گرفتن حرکت زمین می تواند در مورد ذره ای عنوان شود که از حالت سکون (نسبت به زمین) و از ارتفاع h اجازه سقوط می یابد. می توانیم نشان دهیم که حرکت دورانی زمین باعث ایجاد مولفه شتابی به سمت شرق (شتاب کوریولیس) نسبت به زمین شده و چنانچه از مقاومت هوا چشم پوشی شود، ذره در نقطه ای به زمین اصابت خواهد کرد که دارای انحراف با فاصله:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ac%7B2h%5E%7B3%7D%7D%7Bg%7Dcos%5Cgamma
به سمت مشرق نسبت به نقطه ای خواهد بود که درست در زیر نقطه فروافتادن از آن ارتفاع می باشد. سرعت زاویه ای زمین[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و عرض جفرافیایی شمالی با جنوبی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است. و در عرض 45 درجه و از ارتفاع 200 متر، مقدار این انحراف به سمت شرق x=43.9mm خواهد بود.
با توجه به این نکته که جاذبه به اشیاء معلق در هوا هم اعمال میشه، در عمل چطور میشه فرضا یه سنگ رو از ارتفاع و در حال سکون رها کرد (طوری که سرعت زمین رو نداشته باشه)؟
◙
MohandesMCD
06-12-2009, 03:19
با توجه به این نکته که جاذبه به اشیاء معلق در هوا هم اعمال میشه، در عمل چطور میشه فرضا یه سنگ رو از ارتفاع و در حال سکون رها کرد (طوری که سرعت زمین رو نداشته باشه)؟جاذبه با توجه به عمق تغیر میکنه.جاذبه ای که کنار سطح دریا وجود داره با جاذبه ی روی یک کوه متفاوته.ولی خب جایی که جاذبه صفر باشه نداریم
Hamid110
06-12-2009, 03:35
سلام . .
تاپیک 1 ماهه پیش . .
اگه اینطور بود که . . وقتی شما با قطار توی کوپه داری سفر میکنی . . مثلا با پریدن کمی به سمت بالا باید شما با مخ بری توی دیوار بین کوپه ها . .
اما چون شما هم با قطار سرعت داری اینجوری نمیشه . . و یا مثلا شما به راحتی میتونستی از ماشین در حال سرعت زیاد به بیرون بپری اما چیزیت نشه . .
جاذبه با توجه به عمق تغیر میکنه.جاذبه ای که کنار سطح دریا وجود داره با جاذبه ی روی یک کوه متفاوته.ولی خب جایی که جاذبه صفر باشه نداریم
درست، میدونم، اما ربطش به سؤال رو متوجه نشدم. فکر کنم سوء تفاهم پیش اومده؛ پستی که دادم در رابطه با پست قبلش بود.
◙
afshin b
08-12-2009, 14:58
منم با محسن خان موافقم.
به نظر من مربوط به جاذبه نميشه چون جاذبه در راستاي قائم نيرو وارد ميكنه ولي ما داريم در مورد حركت افقي صحبت ميكنيم و نيروي قائم در حركت افقي اثر نداره،
اگه نيرويي در راستاي افق نبود وقتي سنگ بالا مي رفت بر خلاف زمين، حركت نداشت و در جايي ديگر فرود ميامد.
پس وقتي سنگ پرتاب ميشه حتما يه نيروي افقي بر سنگ وارد ميشه كه سنگو با سرعت تقريبا برابر زمين به حركت در مياره و سنگ دوباره به همونجا فرود مياد(تقريبا) .
به نظر من اين نيرو، نيروييه كه در اثر مقاومت هوا بوجود مياد، وقتي زمين ميچرخه جو زمين هم همراه زمين ميچرخه( وگرنه هميشه تندبادهاي خيلي شديدي همه جا بوجود ميامد) و وقتي جسمي پرتاب ميشه هواي اطرافش ميخواد با سرعت زمين حركت كنه و به سنگ نيرو وارد ميكنه و از اونجايي كه هيچ نيروي مقاومي در برابر حركت سنگ نيست سنگ هم شروع به حركت ميكنه.
دقيقا مثال دوستمون در مورد قطار همينطوريه، وقتي قطار حركت ميكنه هواي داخل قطار ساكنه و نميتونه نيرويي ايجاد كنه.
هوای اطراف، جسم رو هل نمیده! پست ایشون رو اشتباه متوجه شدی شما، همچین چیزی نگفته که.
همونطور که بچهها اشاره کردن علت امر اینرسی حرکتی هست.
◙
afshin b
08-12-2009, 23:34
يعني چي؟ يعني جسمي كه مي خواد تو هوا ثابت باشه اينرسي باعث حركتش ميشه؟!
واللا من متوجه نميشم، من چند سال پيش به اين قضيه فكر كردم و به اوني كه گفتم رسيدم و حالا شما ميگين اشتباست، اگه ميتونين يكم توضيح بدين
click_dez
08-12-2009, 23:35
همونطور که بچهها اشاره کردن علت امر همون اینرسی حرکتی هست.
اینرسی منطقی تر به نطر میرسه
ولی یه مسئله دیگه پیش میاد:
اگه جسم اینقدر تو هوا شناور بمونه که این انرژی که داره تلف بشه، اونوقت چی؟
عزایزان سلام!
یه سوال فنی داشتم...
علت اینه که تمامی اجسام روی زمین با یک سرعت به دور زمین می چرخن و سرعتشون برابر سرعت چرخشه زمینه.وقتی شما یک سنگو به سمت بالا پرتاب می کنی علاوه بر این که حرکته رو به بالا داره با سرعت زمین در جهت چرخش زمین هم حرکت می کنه.واسه همین موقعیتش نسبت به زمین تغییر نمی کنه،چون هر دو با سرعت یکسان می چرخن.
منم با محسن خان موافقم.
به نظر من مربوط به جاذبه نميشه چون جاذبه در راستاي قائم نيرو وارد ميكنه ولي ما داريم در مورد حركت افقي صحبت ميكنيم و نيروي قائم در حركت افقي اثر نداره،
اگه نيرويي در راستاي افق نبود وقتي سنگ بالا مي رفت بر خلاف زمين، حركت نداشت و در جايي ديگر فرود ميامد.
پس وقتي سنگ پرتاب ميشه حتما يه نيروي افقي بر سنگ وارد ميشه كه سنگو با سرعت تقريبا برابر زمين به حركت در مياره و سنگ دوباره به همونجا فرود مياد(تقريبا) .
به نظر من اين نيرو، نيروييه كه در اثر مقاومت هوا بوجود مياد، وقتي زمين ميچرخه جو زمين هم همراه زمين ميچرخه( وگرنه هميشه تندبادهاي خيلي شديدي همه جا بوجود ميامد) و وقتي جسمي پرتاب ميشه هواي اطرافش ميخواد با سرعت زمين حركت كنه و به سنگ نيرو وارد ميكنه و از اونجايي كه هيچ نيروي مقاومي در برابر حركت سنگ نيست سنگ هم شروع به حركت ميكنه.
دقيقا مثال دوستمون در مورد قطار همينطوريه، وقتي قطار حركت ميكنه هواي داخل قطار ساكنه و نميتونه نيرويي ايجاد كنه.
شما اگر ثابت هم رو زمین واستی،باز هم داری با سرعت چرخشه زمین حرکت می کنی.اما چون موقعیتت نسبت به اجسام اطرافت ثابته،احساس نمی کنی.در واقع هیچ نیروی افقی وجود نداره.
اون سنگ وقتی تو دستتونه هم داره در حهت افق حرکت می کنه،اما شما متوجه نمی شی.
shahab_f
08-12-2009, 23:55
چرا یه خورده آسون تر توضیح نمیدین ، وقتی شما سنگ رو قائم به طرف بالا پرتاب می کنین ، سرعت اولیه تنها در جهت قائم نیست، بلکه چون خودتون با سرعت چرخش زمین در حال چرخیدن هستین ، سنگتون یه مولفه ی سرعت افقی هم پیدا میکنه .
منم همینو گفتم،یکم بیشتر توضیح دادم که بگم مولفه سرعت افقی از کجا به وجود می یاد
afshin b
09-12-2009, 08:53
Balrog
هوای اطراف، جسم رو هل نمیده! پست ایشون رو اشتباه متوجه شدی شما، همچین چیزی نگفته که.
همونطور که بچهها اشاره کردن علت امر اینرسی حرکتی هست.
mohsen_sir
جواب سوال مشخصه كه!
وقتي ما يه چوب رو بصورت عمود هوا ميندازيم با همون سرعتي كه زمين داره مي چرخه تو همون راستا چوب هم مي چرخه تنها عاملي كه ميتون سرعت چوب رو نسبت به زمين كم كنه هواس از اونجايي هم كه هوا داره با همون سرعت زمين ميچرخه نميتونه با سرعت چوب مقابله كنه.اگه خاصتي بگو با شكل بهت كامل تر بگم :دي
من تو حرف آقا محسن از اينرسي چيزي نميبينم.
اگه از اينرسيه،تو مثال قطار چه اتفاقي ميافته؟ اگه فكر ميكنين بازم از اينرسيه، پس چرا وقتي دستمونو از پنجره قطار مياريم بيرون و يه چيزيو پرت ميكنيم هوا اينرسي كاري نميكنه و دوباره تو دستمون نمياد؟
چرا یه خورده آسون تر توضیح نمیدین ، وقتی شما سنگ رو قائم به طرف بالا پرتاب می کنین ، سرعت اولیه تنها در جهت قائم نیست، بلکه چون خودتون با سرعت چرخش زمین در حال چرخیدن هستین ، سنگتون یه مولفه ی سرعت افقی هم پیدا میکنه .
شما سوار يه ماشين شو وقتي داره با يه سرعتي حركت ميكنه دستتو از پنجره ماشين بيار بيرون بعد يه جسميو پرت كن هوا، با اين كه ما با سرعت ماشين داريم حركت ميكنيم ولي جسم فقط در راستاي قائم سرعت ميگيره و دوباره تو دستتون نميافته. پس به نظر من اين منطقي نيست كه بگيم چون ما حركت افقي داريم پرتابه قائم ما هم سرعت افقي پيدا ميكنه!
saladii
علت اینه که تمامی اجسام روی زمین با یک سرعت به دور زمین می چرخن و سرعتشون برابر سرعت چرخشه زمینه.وقتی شما یک سنگو به سمت بالا پرتاب می کنی علاوه بر این که حرکته رو به بالا داره با سرعت زمین در جهت چرخش زمین هم حرکت می کنه.واسه همین موقعیتش نسبت به زمین تغییر نمی کنه،چون هر دو با سرعت یکسان می چرخن.
خوب دوست عزيز سوال اينجاست كه علت اينكه سنگ هم مثل زمين ميچرخه چيه؟
خوب دوست عزيز سوال اينجاست كه علت اينكه سنگ هم مثل زمين ميچرخه چيه؟
مگه نمی گی زمین می چرخه؟
پس هرچی رو زمین باشه هم داره می چرخه.یعنی اون سنگ هم داره می چرخه.اما از اونجا که نمام اجسام رو زمین دارن با یک سرعت می چرخن،موقعیت اجسام نسبت به هم ثابته،واسه همین آدم متوجه حرکت نمی شه
click_dez
09-12-2009, 11:54
اگه از اينرسيه،تو مثال قطار چه اتفاقي ميافته؟ اگه فكر ميكنين بازم از اينرسيه، پس چرا وقتي دستمونو از پنجره قطار مياريم بيرون و يه چيزيو پرت ميكنيم هوا اينرسي كاري نميكنه و دوباره تو دستمون نمياد؟
اون مقاومت هوا باعث میشه که جسم توی دستمون پایین نیاد
شما توی جایی که سر بسته مثل راهروی قطار اگه یه جسم رو بندازی بالا توی دستت میاد پایین
این خاصیت به دلیل اینه که زمین به همراه همه ی اجسامی که روی اون قرار داره میجرخه و ما و حتی اتمسفر کره زمین هم در حال چرخش هستیم اما چون همه ما با یه سرعت می چرخیم این چرخش احساس نمیشه حالا اگه یه سنگ رو بالا بندازیم تکلیف چیه اول اینکه اون سنگ از قبل در حال چرخش بوده و تنها سرعتی که ما بهش میدیم اون رو به حرکت در نمیره بلکه سرعت قبلی هم داره و بهش نیرو وارد میشه از طرف دیگه مولکول های هوا هم بهش نیرو وارد میکنن این توضیح منه اما اگه علاقه مندی برو قوانین نسبیت رو مطالعه کنین
afshin b
09-12-2009, 15:46
مگه نمی گی زمین می چرخه؟
پس هرچی رو زمین باشه هم داره می چرخه.یعنی اون سنگ هم داره می چرخه.اما از اونجا که نمام اجسام رو زمین دارن با یک سرعت می چرخن،موقعیت اجسام نسبت به هم ثابته،واسه همین آدم متوجه حرکت نمی شه
منم ميدونم هر چي رو زمين باشه با سرعت زمين ميچرخه، ولي مشكل اينه كه چرا وقتي يه جسمي از زمين جدا ميشه بازم با سرعت زمين ميچرخه؟
حتما هم نبايد بصورت يه پرتاب باشه، مثلا يه هليكوپترو فرض كنين كه از زمين بلند ميشه و رو هوا ثابته، چرا بالاي همون جايي كه بلند شد ميمونه؟
click_dez
09-12-2009, 16:50
منم ميدونم هر چي رو زمين باشه با سرعت زمين ميچرخه، ولي مشكل اينه كه چرا وقتي يه جسمي از زمين جدا ميشه بازم با سرعت زمين ميچرخه؟
حتما هم نبايد بصورت يه پرتاب باشه، مثلا يه هليكوپترو فرض كنين كه از زمين بلند ميشه و رو هوا ثابته، چرا بالاي همون جايي كه بلند شد ميمونه؟با مثال قطار که خیلی واضح شد قضیه.
اگه توی سالن قطار یه سنگ رو بندازین بالا دوباره توی دستتون فرود میاد چون دارای اینرسی هستش و دوست داره که با همون سرعت که قطار داره حرکت کنه.
در مورد سرعت حتما باید این مطلب ذکر بشه که سرعت یه چیز نسبی هست (یعنی باید سرعت رو با یه چیز مقایسه کرد) و وقتی که ما سنگ رو بالا میندازیم از دید ناظری که توی قطاره سنگ سر جای خودش فرود میاد و سرعتی نداره (دقیقا مثل مثالی که مد نظر شماس یعنی بالا انداختن سنگ روی زمین) ولی از دید کسی که بیرون قطار ایستاده و سنگ رو میبینه، سنگ با همون سرعت قطار به حرکت خودش ادامه میده
اون سنگی رو که شما بالا میندازین و میبینین که توی دستتون فرود میاد، از دید شما که روی زمین هستین ثابته ولی در حقیقت با سرعت زمین در حال حرکته و دارای اینرسی (یعنی اگه یه نفر از از بیرون از سیاره زمین به شما نگاه کنه میبینه که سنگ با سرعت زمین حرکت میکنه)
-----------
و در مورد سوال بعدی که گفتین اگه دستمون رو از پنجره قطار بیاریم بیرون و سنگ رو پرتاب کنیم، دوباره توی دستمون فرود نمیاد؟
دلیلش اینه که مقاومت هوا باعث این میشه که سنگ عقب تر فرود بیاد. ولی این به این معنی نیست که سنگ دقیقا و درست بالای همون جایی روی زمین میفته، که پرتاب شده.
با یه مثال بهتر روشن میشه قضیه:
شما روی زمین ایستادین و یه قطار داره از روبروی شما رد میشه و یه نفر توی پنجره ی قطار، دقیقا وقتی روبروی شما میرسه یه سنگ رو به هوا پرتاب میکنه و میدونیم که دوباره توی دستش فرود نمیاد.
حالا سوال اینه که از دید شما سنگ کجا میفته روی زمین؟
واضحه که روبروی شما نمیفته بلکه توی هوا با همون سرعت قطار قصد حرکت داره که مقاومت هوا از سرعتش کم میکنه (و همین مقاومت هوا باعث میشه که توی دست اون شخص نیفته) تا وقتی که سنگ روی زمین میفته و چند لحظه روی زمین غلط میخوره (چون هنوز اینرسی داره) تا اینکه کامل متوقف میشه
zahedy2006
09-12-2009, 17:04
سلام
نکته کوچکی که کمتر کسی به آن توجه می کند اینه که اگر دستگاه ها شتابدار تباشند می توان آنها را هم ارز گرفت!!!
زمین هم در راستای چرخش مداری اش شتاب نداره. ما هم روی زمین (دستگاه خودمون) شتاب نداریم
پس می توانیم سرعت زمین را نادیده بگیریم.
shahab_f
10-12-2009, 12:17
شما سوار يه ماشين شو وقتي داره با يه سرعتي حركت ميكنه دستتو از پنجره ماشين بيار بيرون بعد يه جسميو پرت كن هوا، با اين كه ما با سرعت ماشين داريم حركت ميكنيم ولي جسم فقط در راستاي قائم سرعت ميگيره و دوباره تو دستتون نميافته. پس به نظر من اين منطقي نيست كه بگيم چون ما حركت افقي داريم پرتابه قائم ما هم سرعت افقي پيدا ميكنه!
این موضوع به خاطر وجود باده . اگه شما ماشینت رو ببری توی خلا ء این کارو انجام بدی ، توپ دوباره توی دستت میافته .
click_dez
10-12-2009, 14:35
احتمالا مسئله حل شده محسوب شده از جانب رفقا
چون بحث قطار پیش کشیده شد یه سوال جالب یادم اومد اون رو مطرح میکنم تا بحث کنیم دربارش
لطفا کسایی که جواب رو میدونن سریع نگن تا لوس نشه قضیه
یه قطار داریم که با سرعت 100km بر ساعت در حال حرکته و یه اسلحه که تیر بعد از شلیک با سرعت 100km بر ساعت حرکت میکنه.
حالا اگه به جلوی قطار بریم و یه تیر به جلو شلیک کنیم، تیر چه سرعتی پیدا میکنه و اگه به عقب قطار بریم و یه تیر به سمت عقب شلیک کنیم چی؟؟
alireza fatemi
10-12-2009, 14:50
احتمالا مسئله حل شده محسوب شده از جانب رفقا
چون بحث قطار پیش کشیده شد یه سوال جالب یادم اومد اون رو مطرح میکنم تا بحث کنیم دربارش
یه قطار داریم که با سرعت 100km بر ساعت در حال حرکته و یه اسلحه که تیر بعد از شلیک با سرعت 100km بر ساعت حرکت میکنه.
حالا اگه به جلوی قطار بریم و یه تیر به جلو شلیک کنیم، تیر چه سرعتی پیدا میکنه و اگه به عقب قطار بریم و یه تیر به سمت عقب شلیک کنیم چی؟؟
1- منظورت اینه که توی قطار هستیم دیگه؟
2- ناظر خودمون هستیم یا قراره از بیرون به شلیک نگاه کنن؟
afshin b
10-12-2009, 14:52
این موضوع به خاطر وجود باده . اگه شما ماشینت رو ببری توی خلا ء این کارو انجام بدی ، توپ دوباره توی دستت میافته .
خوب دوست عزيز اگه شما فكر ميكنيد بخاطر سرعت اوليه افقي جسم در هوا هم با سرعت زمين ميچرخه، اگه سرعت اوليه نداشته باشيم چطور؟ مثل اين:
حتما هم نبايد بصورت يه پرتاب باشه، مثلا يه هليكوپترو فرض كنين كه از زمين بلند ميشه و رو هوا ثابته، چرا بالاي همون جايي كه بلند شد ميمونه؟
حتمالا مسئله حل شده محسوب شده از جانب رفقا
سرعت گلوله ثابت فرض بشه؟ يعني در لحظه شليك سرعتش صفر نيست؟
click_dez
10-12-2009, 16:53
سرعت گلوله ثابت فرض بشه؟ يعني در لحظه شليك سرعتش صفر نيست؟
سرعت گلوله در تمام مدت بعد از شلیک ثابته
1- منظورت اینه که توی قطار هستیم دیگه؟
2- ناظر خودمون هستیم یا قراره از بیرون به شلیک نگاه کنن؟
1- آره
2- هر دو حالت رو در نظر بگیرین
alireza fatemi
11-12-2009, 15:11
اگر ناظر بیرون از قطار باشه :
وقتی گلوله از جلو قطار در راستای قطار شلیک میشه سرعتش میشه 200 کیلومتر برساعت
اگر از عقب و خلاف جهت حرکت قطار شلیک بشه سرعت 0 میشه یعنی گلوله سرجاش ثابت می مونه
اگر ناظر داخل قطار باشه :
وقتی گلوله از جلو شلیک میشه گلوله با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت به حرکت خودش ادامه میده یعنی میبینی که یه گلوله داره با سرعت 100 حرکت میکنه
وقتی هم از عقب شلیک کنی میبینی گلوله ای با سرعت 100 داره حرکت میکنه
click_dez
11-12-2009, 16:18
اگر ناظر بیرون از قطار باشه :
وقتی گلوله از جلو قطار در راستای قطار شلیک میشه سرعتش میشه 200 کیلومتر برساعت
اگر از عقب خلاف جهت حرکت قطار شلیک بشه .... (نمیدونم:دی )
اگر ناظر داخل قطار باشه :
وقتی گلوله از جلو شلیک میشه گلوله با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت به حرکت خودش ادامه میده یعنی میبینی که یه گلوله داره با سرعت 100 حرکت میکنه
وقتی هم از عقب شلیک کنی میبینی گلوله ای با سرعت 200 داره حرکت میکنه
نمیتونم بگم کامل درسته
کسی نظر دیگه ای نداره؟
alireza fatemi
12-12-2009, 13:53
نمیتونم بگم کامل درسته
کسی نظر دیگه ای نداره؟
پست رو ویرایش کردم
جواب درست رو نوشتم:دی
click_dez
12-12-2009, 15:29
پست رو ویرایش کردم
جواب درست رو نوشتم:دی
کاملا درسته
اگه ناظر از بیرون نگاه کنه:
جلوی قطار: سرعت قبل از شلیک گلوله (سرعت قطار) 100+ سرعت بعد از شلیک100 ==> میشه 200 کیلومتر
عقب قطار: سرعت قبل از شلیک گلوله (سرعت قطار) 100+ سرعت بعد از شلیک100- ==> یعنی گلوله میفته روی زمین
از داخل قطار:
سرعت اولیه صفر
پس در هر صورت سرعت گلوله همون 100 کیلومتر خواهد بود
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.