مشاهده نسخه کامل
: دانستنیهایی برای شروع دیجیتال پینتینگ | بحث و تبادل نظر
huti_421
03-11-2009, 02:23
دیجیتال پینتیگ یا نقاشی دیجیتال چیست ؟
نقاشی دیجیتال شاخهای از گرافیک دیجیتالی و کامپیوتریست که با بهره گیری از ابزارهایی نظیر قلم نوری یا ماوس به طراحی و خلق آثار دیجیتالی از هر سبک و سیاقی میپردازند.
در این سبک از نقاشی به وضوح نقش دانش نقاشی به صورت فیزیکی ، بر روی کاغذ و بوم احساس میشود. به همین منظور برای شروعی هر چه با قدرتتر ، گذراندن دورهی متد نقاشی از قبیل طراحی آناتومی ، چهره ، سایه زدن و طراحی طبیعیت بیجان توصیه میشود.
حال با توجه به مقدمه ی بالا ، به بررسی و معرفی ابزارها و نرمافزارهای مربوط به نقاشی دیجیتال میپردازیم :
ابزارهای دیجیتال پینتینگ
برای نقاشی و اتود زنی در کامپیوتر سه روش عمده وجود داشته ، که هر یک را بررسی می کنیم :
قلم نوری یا تبلت یکی از اساسی ترین ابزارها برای طراحی دیجیتال بوده که به بیان دیگر شبیه ساز طراحی روی کاغذ برای کامپیوتر است. با قلم نوری میتوانید مدل را اتود زده ، سایه بزنید و اشکالات را رفع کنید.
یکی از مشکلات افرادی که قصد دنبال کردن این حرفه را دارند ، انتخاب تبلتی مناسب و سازگار با هدفیست که دارند . تبلت ها را عموماً بر اساس ابعاد و میزان حساسیتی که دارند مقایسه میکنند در نتیجه هر چه میزان حساسیت به فشار و ابعاد صفحه بزرگتر باشد ، قیمت آن بیشتر و صد البته کارایی آن نیز افزایش خواهد یافت.
در بازار سه نوع تبلت به صورت : با حساسیت پایین ولی بزرگ ابعاد به منظور نقشهکشی ، با حساسیتهای متوسط و بالا برای دیجیتال پینتینگ و تبلتهایی مجهز به صفحهی نمایش سرخود به منظور خلق نقاشیهای دیجیتالی به صورت حرفهای و با تمرکز بیشتر ، وجود دارند ، که من برای شروع دسته بندی دوم را پیشنهاد میکنم که هم قیمتی مناسب تر داشته و هم از حساسیت قابل قبولی برخوردار هستند.
از حساسیت گفتیم ، ببینیم این آپشن چیست و چرا به این اندازه روی کار شما تاثیر دارد. حساسیت تبلت به فشار دست یعنی با افزایش یا کاهش فشار قلم روی صفحه رنگ آمیزی در نرمافزار کمرنگ و پررنگتر شود. پس هر چه میزان این حساسیت بیشتر باشد نقاشی ساده تر بوده و نتیجه مطلوبتر خواهد بود.
تعدادی از تبلتهایی که در بازار هستند علاوه بر حساسیت بالای خود ، به زاویهی قرارگیری قلم روی صفحه نیز حساسیت نشان میدهند. یعنی هر قدر قلم را با زاویهای بیشتر نسبت به صفحه روی آن بکشید روی پروژهی شما تاثیر خواهد گذاشت و کار را به نقاشی بر روی کاغذ بیشتر نزدیک خواهد کرد.
در بالا اشاره کردیم که تبلتهایی با حساسیت متوسط ( حدوداً ۵۰۰ حالت فشار ) برای شروع به کار کاملاً مناسب بوده و نیازهای شما را تامین میکنند . همچنین مجهز بودن تبلت به زاویهی دست نیز گزینهای ضروری برای شخص مبتدی نیست . پس در بند این ویژگی نباشید.
روش دوم برای دیجیتال پینتینگ استفاده از ماوس و طراحی و اتودزنی با ماوس است که هر چند سخت ولی من و خیلی دیگر از دوستان طراح این روش را بیشتر میپسندیم .
برای این سبک طراحی ، شما باید ابتدا با ماوس اتود اولیه کار خود را با نرمافزار های طراحی برداری مثل Adobe Illustrator یا Corel Draw کشیده و سپس آن را وارد نرم افزارهای طراحی پیکسلی کرده و به آن رنگ دهید.
و در آخر سبک دیگر دیجیتال پینتینگ ، روشیاست که طی آن ابتدا اتود را روی کاغذی سفید و بی خط کشیده و آن را اسکن میگیرند سپس با استفاده از قلم نوری یا ماوس آن را در نرمافزارهای مختلف رنگ آمیزی میکنند.
نرمافزارهای مورد استفاده در نقاشی دیجیتال
برای این شاخهی گرافیک نیز به مانند سایر شاخهها ، Adobe Photoshop شناخته شده ترین و پرآوازه ترین نرمافزار به شمار میرود و اکثر نقاشهای دیجیتالی از این نرمافزار برای خلق آثار خود استفاده میکنند.
نرمافزار دیگری که به نظر من از قوت بیشتری برای طراحی برخوردار بوده و صرفاً به منظور طراحی دیجیتال ساخته شده ، نرمافزار Corel Painter است. این نرمافزار با در اختیار گذاشتن قابلیتهایی بیشمار نظیر پالت رنگ مجازی با امکان مخلوط کردن رنگها به صورت دستی ، محیطی ساده و شبیه ساز ابزارهای نقاشی مثل پاستل ، مداد رنگی ، آب رنگ و غیره طراحی شما را زیباتر و واقعیتر خواهد کرد.
برای اتود زنی با ماوس هم همانطور که در بالا اشاره شد ، نرم افزارهای Corel Draw ، Adobe Illustrator ، MacroMedia Free Hand به شما پیشنهاد میشود. البته لازم به ذکر است که در محیط نرم افزار فتوشاپ و با ابزار Pen نیز میتوان اتود زد.
کلام آخر
خلاق باشید ، اصول نقاشی را رعایت کنید ، از طراحی نترسید.
نوشته شده توسط : هومن هاتفی
احمد ترابی
03-11-2009, 14:25
هومن جان ممنون خیلی تاپیک پرمحتوایی بود
بازم ممنون
موفق باشید../
huti_421
03-11-2009, 15:21
بچه ها هر سوالی در زمینه ی متد ها ، کلاس ها و آموزشگاه ها ، مشاوره برای خرید تبلت رو در این تاپیک مطرح کنید :)
SIMON137
04-11-2009, 13:05
به به دادا هومن
مبجثی جامع بود ، به امید اینکه دوستان بهره ببرند.
برادر هومن مدتی است زده تو کار دیجیتال پینتینگ :دی یک چند نمونه بذار فیض ببریم :دی
با سلام
آيا شخصيت هاي كميك استريپ رو هم با همين تكنيك ميسازن
يا كاراكترهاي تبليغاتي كارتوني رو
huti_421
12-12-2009, 19:04
بله ، تمام اونها تحت حوزه ی دیجیتال پینتینگ هستن
ehsan_wwe
15-12-2009, 03:20
در به در دنبال يك همچين موضوعي بودم
Lover_Football
15-12-2009, 23:55
سلام ...
با اجازه ى هومن جان ...
اين دومين كار من در زمينه ديجيتال پينتينگ هستش و طبيعتا" كاراى اول چنگى به دل نميزنن ...
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما طريقه ايجاد كردن چنين تصويرى :
ابتدا براى هر قسمت از تصويرتون مثل صورت و لب و مو و ... يك لايه ايجاد كنيد و اون قسمت رو رنگ كنيد ...
سپس با استفاده از ابزارهاى Dodge Tool و Burn Tool به كار بعد بدهيد ...
Dodge Tool براى روشن كردن و بازتاب نور (معمولا" با مد Highlight كه در تنظيمات بالاى صفحه قابل دسترسى است)
از Burn Tool هم براى ايجاد سايه استفاده ميشه ...
اين توضيحات مختصرى بود در مورد كار با نرم افزار فوتوشاپ در زمينه ديجيتال پينتينگ ...
انشاالله دوستان آموزش هاى جامع ترى رو براى استفاده قرار خواهند داد ...
ehsan_wwe
16-12-2009, 09:30
دوست من به نظر ميرسه طرح اوليت با مداده
اولين نكته براي صورت از قلموي معمولي استفاده نكن تا حالت پوست رو برسوني با سايه ها بيشتر بازي كن تا صورتت حجم بگيره
راستي براي مو اين روشي كه ميگم را برو
اول يك حجم سياه بكش
بعد توش نقطه هاي سفيد ريز پخش كن
حالا لا ابزار انگشت ( اسمشو يادم نيست هموني كه ميكشه شكلو ) روي نقطه هات بكش ميبيني كه چه حجم طبيعي به كارت ميدي .... و تار و ژور مو معلوم ميشه حالا براي اينكه كار تبيعي تر بشه اندازه ابزار انگشت را كوچك تر كن و جند تار مو از حجم مو به بيرون بكش ..
نتيجشو بزار ببينيم ..
جادوگر جوان
16-12-2009, 13:44
ميشه هومن جان درمورد خريد اين تبلت ها توضيح بدي؟
منظورم هنگكام خريد دستگاه ميباشد
چه قيمتي هستن
جديد ترين مدل چيه و چه ماركي بهتره؟
SIMON137
16-12-2009, 14:40
چه قيمتي هستن
ببینید ، جدید وقدیمی بودن مهم نیست ...
شما به نسبت کاری که می کنی میخری.
حساسیت قلم برات چقدر مهمه ؟ داشتن زاویه و ...
امکانات جانبی همه روی قیمت موثر هست.
اینم کار یکی از رفقا در همین زمینه :
و wip این کار :
Lover_Football
16-12-2009, 23:03
دوست من به نظر ميرسه طرح اوليت با مداده
اولين نكته براي صورت از قلموي معمولي استفاده نكن تا حالت پوست رو برسوني با سايه ها بيشتر بازي كن تا صورتت حجم بگيره
راستي براي مو اين روشي كه ميگم را برو
اول يك حجم سياه بكش
بعد توش نقطه هاي سفيد ريز پخش كن
حالا لا ابزار انگشت ( اسمشو يادم نيست هموني كه ميكشه شكلو ) روي نقطه هات بكش ميبيني كه چه حجم طبيعي به كارت ميدي .... و تار و ژور مو معلوم ميشه حالا براي اينكه كار تبيعي تر بشه اندازه ابزار انگشت را كوچك تر كن و جند تار مو از حجم مو به بيرون بكش ..
نتيجشو بزار ببينيم ..
سلام ...
من چون اسكنر ندارم بيشتر روى مدلهايى كه تو اينترنت هستن كار ميكنم ...
بابت راهنماييت هم ممنون ...:11:
چون چند وقته سرم شلوغ شده زياد نميتونم با فوتوشاپ كار كنم ...
ولي حتما" تو كار بعديم از روشى كه گفتى استفاده ميكنم ...:46:
------------------------------
دوستان به جز روشى كه من كار كردم (Dodge Tool & Burn Tool ) يك روش ديگه اى هم هست كه اول با براش رنگها رو در جاى خودشون قرار ميدن بعد اونا رو با هم ادغام ميكنن ...
من هم چند بار سعى كردم با ابزار (Smudge Tool) اينكار رو انجام بدم ولي جالب نشد ...
شايد ابزارم رو اشتباه انتخاب ميكنم !
لطفا" راهنمايى بفرماييد...
با تشكر :10:
huti_421
18-12-2009, 15:39
دوستان به جز روشى كه من كار كردم (Dodge Tool & Burn Tool ) يك روش ديگه اى هم هست كه اول با براش رنگها رو در جاى خودشون قرار ميدن بعد اونا رو با هم ادغام ميكنن ...
من هم چند بار سعى كردم با ابزار (Smudge Tool) اينكار رو انجام بدم ولي جالب نشد ...
شايد ابزارم رو اشتباه انتخاب ميكنم !
لطفا" راهنمايى بفرماييد...
با تشكر :10:
این روش اصلا به درد کار با موس نمیخوره و صرفا با تبلت میشه نتیجهی مطلوب گرفت ( از نظر من )
برای موس بهترین روش همون Dodge/Burn هست
چه قيمتي هستن
شاید مقالهای در مورد این بخش نوشتم :46:
مارک خوب الان Wacom هست تو ایران و برای مبتدی ها Bamboo با قیمتی حدود 80-90 تومن
ehsan_wwe
18-12-2009, 22:39
بيايين يك موضوع مهم در رابطه با
گالري ديجيتال پينتبنگ
و اموزش و رفع اشكال ديجيتال پينتينگ
را تو اين فروم براي اولين بار بزنيم ...
huti_421
31-12-2009, 03:30
|- تکراری -|
huti_421
31-12-2009, 03:42
روشهای رنگآمیزی در یک پروژه دیجیتال پینتینگ
یکی از بخشهای مهم در نقاشی دیجیتال ، طریقهی صحیح رنگآمیزی چه در سبک رئال و چه سورئال است ، این رنگ کار شماست که تبهر شما را در نقاشی نشان میدهد ، این ضرب قلمهای استادانهی شماست که استادی شما را به رخ تماشاگران میکشد.
حال در این مقاله قصد دارم دو روش عمده و صحیح رنگآمیزی را در دیجیتال پینتینگ برای شما شرح دهم :
در نقاشی دیجیتال دو روش عمده و محبوب برای رنگآمیزی وجود داشته و نقاش میتواند با توجه به سلیقه و راحتی خود ، هر یکی از این دو روش را پیادهسازی کند.
روش اول - سایه زنی
این طریقه رنگآمیزی که جزو سادهترین و پرکاربرترین روشهاست ، بر حسب تیرگی و روشنی آبجکت ، با ابزارهای تیره و روشن کننده در نرمافزارهای مختلف به شما امکان ایجاد پرسپکتیو و فرو رفتگی و برجستگی را میدهد.
کار سادست ، ابتدا محیطی که بیشترین ترکیب تک رنگ را دارد را انتخاب و با مشترکترین رنگ ، پر کنید.
مثال : فرض کنید شما در حال رنگ آمیزی کوزهای هستید. کوزهی شما از جنس سفال و رنگی خاکستری دارد. بر کسی پوشیده نیست که وقتی نور مستقیمی به کوزه بیوفتد ، قسمت میانی کوزی رنگی روشنتر نسبت به اطراف خود خواهد داشت و این طریقهی نور دهی و خطای دید چشم شماست که تصویر دو بعدی روی کاغذ یا مانیتور را سه بعدی میبیند.
من تنها با دو ابزار Dodge و Burn در نرمافزار فتوشاپ از اتودی ساده ، این کار را خلق کردم.
نکتهی قابل توجه در استفاده از این دو ابزار در فتوشاپ ، شدت فشار قلم است. بعد از انتخاب این ابزارها در جعبهی ابزار نرمافزار ، در تولبار آنها نواری که از 0 تا 100 است را مشاهده میکنید که هر چه مقدار آن را کم کنید ، غلظت تیرگی یا روشنی کاهش مییابد.
از تیره یا روشن شدن بیش از حد کار نترسید ، شما به راحتی میتوانید با ابزار مخالف ، به راحتی آن نقطه را به حالت اول بر گردانید.
شما در نرمافزارهای وکتور نظیر Illustrator و Corel Draw هم میتوانید همچین سایههایی را با ابزار Mesh ایجاد کنید که کار با آنها هم خالی از لطف نیست.
روش دوم – ترکیب رنگ
این روش که کمی پیچیدهتر بوده و نیاز به دقت بالاتری در انتخاب رنگ است ، به شما این امکان را میدهد که ناحیه به ناحیه رنگ را بر روی طرح پاشیده و سپس با ابزارهای مخلوط کننده ، رنگها را در هم بیامیزید و اینچنین سایهها را ایجاد کنید.
مزیت این روش نسبت به روش قبلی در دقت بالاتر و انتخاب رنگهای دقیقتر است. اینبار شما قادرید هر نقطه را دقیقا با نظر خود رنگ کنید و تمام کار را به نرمافزار واگذار نکنید.
مثال : تصور کنید در حال رنگآمیزی چهرهای هستید ، مطابق روش بالا ابتدا رنگ اصلی ( مثلا قهوهای ) را به کل قسمت بدهید ، حال هر قسمتی که تیره یا روشنتر است را در نظر بگیرید ، رنگ مورد نظر را انتخاب کنید و با براشی که تمایل دارید رنگ کنید.
بعد از اینکه کل قسمتهای مورد نظر را رنگ کردید ، به سراغ ابزارهای مخلوط کننده رفته و این رنگها را با هم بیامیزید. میبینید که طرح به زیبایی جلوه به خود گرفته است.
این تصویر را که یکی از دوستان عزیزم طراحی کرده ، با همین روش رنگآمیزی شده است. ایشان بعد از دادن رنگ قهوهای به پس زمینه ، با ابزار براش روشنیها را ایجاد کرده و در نهایت با ابزار Spot Healing Brush و Healing Brush رنگها را در هم آمیخته و صورت نهایی را ایجاد کرده است.
روش دو و نیم – ساخت جنس آبجکت
شاید شما بعد از رنگآمیزی به دو روش بالا باز هم به نتیجهی مطلوب نرسید و هنوز هم عدم طبیعی بودن کار شما را آزار دهد.
خیلی از گرافیستها و نقاشان دیجیتال عزیز ، با اینکه طرح خود را با نهایت دقت و خبرگی ایجاد میکنند ولی آنچه که باید بدیع و محصور کننده نیست. دلیل آن هم چیزی نیست جز رعایت نکردن جنس قسمتهای مختلف کار.
مثلا دقتی به جنس پارچه ، چوب و فلز درون کار خود ندارند و همین بی توجهی آنها باعث عالی نبودن کارشان میشود.
برای ایجاد جنس و نوع مواد در طراحی ، بهترین و راحتترین روش استفاده از فیلترها و پلاگینهای مختلف نرمافزارهاست. کافیست بعد از رنگآمیزی طرح به طور کامل ، هر قسمت را انتخاب کرده ، از لیست فیلترهای نرمافزارتان آن که بیشترین شباهت به جنس چوب ، پارچه و فلز مد نظرتان را به کار میبخشد را انتخاب کرده و بر روی ناحیه اعمال کنید.
نکته : تنها به یک فیلتر اکتفا نکنید و چند فیلتر را با هم ادغام کنید تا محصولی زیبا داشته باشید.
مثال : اگر شما قصد طراحی پارچهای را دارید و بعد از طراحی ، رنگآمیزی و سایه زدن باز هم جنس پارچه مشخص نبود ، کافیست از منوی فیلترهای نرمافزار ، آنکه تار و پود پارچه را ایجاد میکند انتخاب کرده و بر روی آن قسمت اعمال کنید.
31-12-2009, 22:45
سلام ...
هومــــــن جان فوق العاده بود ...
دلم نيومد فقط دكمه تشكر رو بزنم ...
موفق باشى ...
darkzside
10-01-2010, 21:20
اول سلام .من کار تو این حوزه رو تازه شروع کردم ودوست دارم اینجا راجع بهش بحث کنیم.اینم یکی از کارام که البته خیلی تاپ نیست[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
huti_421
20-01-2010, 00:29
کسانی که قصد شروع دیجیتال پینتینگ با قدرت بالا و بهترین کیفیت را دارند، نیاز است که متناسب با بودجه و میزان کیفیتی که مد نظر دارند، تبلتی را انتخاب کرده و آن را جایگزین ماوس کنند.
تبلت صفحهای حساس به فشار است که عموماً از طریق درگاه USB به رایانه متصل شده و میتوان با قلمی که به همراه آن است، اعمالی از قبیل نوشتن، ایجاد امضای الکترونیکی و یا نقاشی دیجیتال انجام داد.
یکی از پر آوازهترین و با کیفیتترین تبلتهای موجود در بازار، برند Wacom بوده که از طرف دارای تنوع مدلهای بسیار و از طرف دیگر، قیمتی مناسب و نسبتاً ارزان دارد. این برند تبلتهای خود را در سه شاخهی اصلی روانهی بازار کرده، که شامل: Bamboo و Intuos و Cintiq میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی اجمالی هر سه شاخه و زیر مجموعههای آنها بپردازیم.
متاسفانه یکی از اشکالات عمدهی محصولات شرکت واکوم تشابه اسمی بسیار زیاد مدلهای قدیمی و جدید آن است. این شرکت هر زمان که مدلی جدید را ارائه میکند، نام آن را تغییر نداده و با همان نام مدل قبلی (یا اندکی تفاوت) دستگاه جدید را روانهی بازار میکند. که این عاملی در جهت سردرگمی هر چه بیشتر خریدار این تبلتها خواهد بود.
Wacom Bamboo
این مدل ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])که ارزانترین و سادهترین تبلت واکوم محسوب میشود، در پنچ زیرشاخهی Bamboo Pen & Touch, Bamboo Pen, Bamboo Touch, Bamboo Fun, Bamboo Craft عرضه میشود.
سادهترین Bamboo همان مدل Bamboo Pen و Bamboo Touch است که با کمترین قیمت در بازارهای جهانی به فروش میرسند. این دو مدل که شامل صفحهی تبلت و قلم هستند، تنها میتوانند دستورات مستقیم و خطوط را تشخیص دهند و انعطافی در کارشان وجود ندارد.
اما سه مدل دیگر Pen & Touch ، Fun و Craft از دو تای دیگر پیشرفتهتر هستند. آنها میتوانند دستورات بیشتری را قبول کننده و کار با آنها به مراتب سادهتر و جذابتر است. این سه مدل قادرند تا از فنآوری Gesture پشتیبانی کنند، که این فنآوری امکان این را میدهد تا کاربر با اجرای دستوراتی خاص مانند باز و بسته کردن دست و یا ادغام حرکات قلم و دست، اعمالی نظیر زوم کردن تصاویر، جلو زدن فیلمها و غیره را انجام دهد.
فشار دست که گزینهای مهم در انتخاب تبلت است (مقدار حساسیت صفحه نسبت به فشاری که بر روی آن وارد میکنید) در مدلهای جدید بامبو مقدار همان 512 میباشد و تغییری در آن مشاهده نمیشود.
ابعاد صفحهی کاری هم در مدلهای بامبو به A5 و A6 خلاصه میشود و میتوان مدل بامبو را جزء تبلتهای کوچک و ابتدایی (ولی با کارایی بالا) به حساب آورد. همچنین رزولوشن مدلهای بامبو همگی 2500 DPI هستند.
این مدلها شامل 4 کلید در بالای صفحه بوده که به تناسب نیازی که دارید، قادر به برنامهریزی و شخصی سازی آنها هستید.
قیمت مدلهای بامبو در بازارهای داخلی در حدود 80 تا 150 هزار تومان است.
در انتها باید خاطرنشان کرد که علاوه بر نرمافزارهای شخصی واکوم، این تبلتها همراه با نرمافزار Photoshop Elements ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) به فروش میرسند.
Wacom Intuos
این شاخه از تبلتهای واکوم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])بسیار ییرفتهتر از بامبوها هستند. آنها قادرند تا 1024 حالت فشار دست را بشناسند، رزولوشن آنها چیزی در حدود 5000 DPI است. همچنین آنها توانایی شناسایی چرخش قلم و زاویهی قرارگیری قلم نسبت به صفحه را دارند. در واقع شما میتوانید زاویهی دست خود را نسبت به صفحه تغییر دهید و واکوم شما شناسایی کند که باید خطوط را نرمتر و کمرنگتر بکشد، این هم دلیلی بر حرفهای بودن این دسته از تبلتهاست.
تبلتهای Intuos ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) در سایزهای A6 و A5 و A4 و A3 موجود هستند که بسته به نیاز خود میتوانید ابعاد مورد نظر خود را انتخاب کنید. قیمت خرید آنها هم از 300 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است.
نکتهی دیگری که در این تبلتها باید در نظر گرفت، وجود دکمههای بیشتر، امکان اضافه کردن لوازم جانبی مانند انواع قلمها ، محوکنها و پاککنها ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])است که شما را در طراحی هر چه زیباتر و دقیقتر یاری میکنند.
Wacom Cintiq
و سر انجام بهترین مدل تبلتهای واکوم Cintiqها هستند. این تبلتها که خود صفحهی نمایشگر دارند، این اجازه را به کاربران میدهند تا به صورت مستقیم روی صفحه کار کنند، طرح خود را ببینند و مدیریت بهتری روی پروژه داشته باشند.
این مدل در سایزهای 12 ، 20 و 21 اینچ روانهی بازار شده و امکانات بسیار زیادی از جمله چرخش 360 درجه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ، اضافه کردن پایه ، کیفیت بالای نمایشگر و غیره را دارد.
قیمت این مدلها هم از 1 میلیون تومان تا 3 و نیم میلیون تومان، بسته به ابعاد متغیر است.
Other Wacoms
مدلهای دیگری از تبلتهای واکوم هم وجود دارند که امکانات دیگری نظری ارتباط بیسیم با بلوتوث و یا حساسیتهای بیشتر دارند که به دلیل کمیاب بودن آنها در بازارهای داخلی روی آنها مانور نمیدهیم.
يه سؤال برام پيش اومد: توي اين كار ها(Digital Painting) بيس و زمينه ي كار چيه؟؟ يعني اون زمينه ايي كه بايد روش كار كرد. آيا ميشه بدون هيچ زمينه ايي كار كرد.
مثلا Lover Football طرحي رو كه كار كرد روي يك طراحي با مداد بود اما طرح دومي كه دوستان گذاشتند زمينه اي توش ديده نميشه. البته يك سري خطوط هست(خطوط ابتدايي مو، دست، گردن و...) كه اينها هم به نظر مياد توي خود نرم افزار كار شده و از طراحي معمولي براي زمينه توي اين كار استفاده نشده...
ممنون ميشم راهنمايي كنيد.../
SIMON137
20-02-2010, 13:55
سلام دوستان
با تشكر از همگي خصوصاً آقا هومن...
يه سؤال برام پيش اومد: توي اين كار ها(Digital Painting) بيس و زمينه ي كار چيه؟؟ يعني اون زمينه ايي كه بايد روش كار كرد. آيا ميشه بدون هيچ زمينه ايي كار كرد.
مثلا Lover Football طرحي رو كه كار كرد روي يك طراحي با مداد بود اما طرح دومي كه دوستان گذاشتند زمينه اي توش ديده نميشه. البته يك سري خطوط هست(خطوط ابتدايي مو، دست، گردن و...) كه اينها هم به نظر مياد توي خود نرم افزار كار شده و از طراحي معمولي براي زمينه توي اين كار استفاده نشده...
ممنون ميشم راهنمايي كنيد.../
شما باید ابتدا یک اتود بزنی ، بعد شروع به طراحی و کامل کردن کار کنی
ببینید ، جدید وقدیمی بودن مهم نیست ...
شما به نسبت کاری که می کنی میخری.
حساسیت قلم برات چقدر مهمه ؟ داشتن زاویه و ...
امکانات جانبی همه روی قیمت موثر هست.
اینم کار یکی از رفقا در همین زمینه :
و wip این کار :
ایول
من درست متوجه نشدم این طراحی در چه برنامه ای صئرت گرفته
میشه اسم برنامش رو بگین ؟:20:
SIMON137
26-04-2010, 22:26
ایول
من درست متوجه نشدم این طراحی در چه برنامه ای صئرت گرفته
میشه اسم برنامش رو بگین ؟:20:
در برنامه های متفاوتی صورت میگیره ... شما اول مبانی اولیش رو یاد بگیر ، بعد با فتوشاپ شروع کن تا به بقیش برسی
Black.Dragon
05-06-2010, 18:13
سلام، من توی قلمی که برای مو و مژه و ... استفاده میشه مشکل دارم میخواستم خواهش کنم اگه میشه تنظیمات brush ی که برای مو و مژه رو استفاده میکنی رو نشون بده:31: اگه هم شد برای دانلود بزار:11:
TanX
huti_421
04-07-2010, 11:57
سلام، من توی قلمی که برای مو و مژه و ... استفاده میشه مشکل دارم میخواستم خواهش کنم اگه میشه تنظیمات brush ی که برای مو و مژه رو استفاده میکنی رو نشون بده:31: اگه هم شد برای دانلود بزار:11:
TanX
من به شخصه مو و مژه رو عموما با براش چمن میکشم، که جزو براشهای Nature هست و با زاویه دادن و چند رنگه کردنش البته
huti_421
06-07-2010, 00:03
شاید برای شما پیش آمده باشد که بعد از اتود زدن یا به قولی طراحی اسکچ، در این ابهام باشید که کدام قسمت از طرح را با چه براش یا قلمی رنگ کنید که هم نتیجه واقعیتر باشد و هم دردسر کمتری داشته باشد.
حال در این مقاله قصد داریم چند نکته در این مورد برای شما توضیح داده، تا با بهرهگیری از این توضیحات نتیجهی کار شما زیباتر و بدیعتر جلوه کند.
در ابتدا باید خاطر نشان کرد که انتخاب قلم مناسب، به ابزار Brush محدود نشده و شامل ابزارهای Clone Stamp، Eraser و History Brush نیز میشود. پس در انتخاب قلم باید نهایت دقت را به خرج داد.
براشهایی که بیشتر برای رنگآمیزی اندام، چهره و اجسام بیجان کاربرد دارند
برای رنگآمیزی آناتومی و چهره، بد نیست که از براشهای موجود در خود نرمافزار فتوشاپ استفاده کنید و شیوهی درست استفاده که شامل سایز مناسب، نحوهی کلیک کردن ( رنگ کردن ) و غیره میباشد را فراموش نکنید.
بدیهیست که انتخاب براشهای نرم ( در ردیف دوم و سوم ) در هنگام ترکیب کردن چند رنگ با هم بسیار مناسبتر بوده و باعث ادغام هر چه بهتر رنگها با هم میشوند.
کاربرد قلمهای خشک ( ردیف اول ) بیشتر در دورگیری، ایجاد تیرگی یا روشنی مطلق و پاک کردن کامل یک قسمت که در مرز قرار دارد، میباشد. پس فراموش نکنید برای ایجاد مرز در کار خود، از این براشها استفاده میشود.
هنگام سایه زنی که با ابزارهای Dodge و Burn صورت میگیرد نیز براشهای نوع نرم توصیه میشوند.
براشهایی که بیشتر برای ایجاد مو، مژه و ابرو کارایی دارند
شاید تصور کنید برای ایجاد مژه و ابرو هم باید از براشهایی که بالا معرفی شد استفاده کنید، اما اینگونه نیست. در صورت طراحی مژه و موهای نازک و کوتاه با قلمهای بالا، حاصل موهایی کلفت، بدشکل و غیر طبیعی خواهند بود که زیبایی را از کار شما صلب خواهند کرد.
براشهای زیادی در سطح اینترنت برای این منظور وجود دارد اما روش بهتری نیز وجود دارد. کافیست از بخش براشها، براش مربوط به ایجاد چمن را انتخاب کنید و با تعریف زاویهای مناسب، به صورت مرتب یا نامرتب و تراکم مورد نیاز طراحی را انجام دهید.
در بالا گفتیم "تعریف زاویهی مناسب" و "به صورت مرتب و نامرتب" و "تراکم مورد نیاز" حال ببینیم این الفاظ چه معنی دارند و چه وقت باید از آنها استفاده کرد.
قسمت تنظیمات Brush شامل گزینههای زیادیست که هر کدام نتیجهی خاصی را در بردارند. اما به صورت ساده، در تصویر زیر برای تعریف زاویهی مناسب، از قسمت (1)، برای تعیین تراکم، از قسمت (2) و برای انتخاب ترتیب اعمال قلم، از قسمت (3) استفاده نمایید.
البته این دو قلم، کمتر برای طراحی موهای بلند استفاده میشوند. پس برای طراحی اینگونه بخشها، بالاجبار باید از براشهای بسیار کوچک و ترجیحاً نرم استفاده نمود. و در آخر کمی آنها را با Blur محو نمود تا رشتهها با هم مخلوط شده و کار طبیعیتر جلوه کند.
براشهایی که بیشتر برای ایجاد شکستگی، کهنگی و جنس جسم کارایی دارند
برای طراحی بهتر، افزودن جلوههای بصری مثل ایجاد شکستگی، کهنگی یا حتی چین و چروک روی صورت و بدن، باعث زیباتر شدن طرح شما و جذابیت آن است.
در ایجاد این افکتها، میتوان از انواع براشها بر حسب سلیقه یا تجربه استفاده نمود و با کمی چاشنی خلاقیت، مثل استفاده از فیلـترها، یا سایه زدن میتوان نتیجه را از خوب به بینظیر تغییر داد.
قلمهای نرم ، قلمهای شکسته یا پودری ( که در خود نرمافزار فتوشاپ وجود دارند ) و یا قلمهایی از این قبیل که از سطح اینترنت دانلود یا خریداری میکنید، بهترین گزینه برای ایجاد اشکال اینچنینی هستند.
براشهایی که بیشتر برای ایجاد نور و روشنایی و چشم کاربرد دارند
علاوه بر براشهای عمومی و پرکاربرد فتوشاپ، برای ایجاد روشنایی و نور، بهترین گزینه استفاده از براشهای اینترنتیست. با وجود فراوانی و تنوع آنها شاید بهتر باشد کمتر خود را به زحمت داده و قلمهای جدیدی تجربه کنید.
نمونهای از این قلمها:
کلام آخر
1- خلاقیت را فراموش نکنید.
2- اگر از تبلت و قلم نوری استفاده میکنید، حتماً قابلیت تشخیص فشار دست در فتوشاپ را فعال کنید.
3- نیازی نیست که با یک بار کلیک کردن، تمام محوطه رنگآمیزی شود. از کلیکهای متمادی استفاده کنید.
4- ترکیب کردن رنگها، جادوییست که طرح شما را فرا خواهد گرفت.
5- سعی کنید تا جایی که در توان دارید، قلمهای مفید و پرکاربرد را از سطح اینترنت دریافت یا خریداری کنید.
6- خودتان براش بسازید.
7- ترکیبهای Gradient + Brush ، Brush + Layer Mask و غیره را مد نظر داشته باشید.
8- قلمها به ابزار Brush معطوف نمیشوند و ابزارهای دیگری نیز در فتوشاپ وجود دارند.
9- استفاده از چند قلم در یک قسمت، میتواند طرح را زیباتر کند.
10- کار با براشها، مستلزم آگاهی از تنظیمات این ابزار و گزینههای موجود در آن است.
07-07-2010, 14:52
سلام.
واقعا مبحت خوبی هستش دوست عزیز.
دوستان من کار اصلیم 3بعدی سازی هست.
با مایا و زیبراش کار میکنم.
من طرح های خیلی زیادی تو ذهنم هست که میخوام اجرا کنم.
ولی خوب تا این طرح ها جلو چشم مدل ساز نیاد به این راحتیا نمیشه مدل کرد.
طراحی من هم خیلی ضعییه.
نمیتونم طرح رو روی کاغذ بیارم.
میخواستم ببینم کسی از 2بعدی کارای عزیز هست که بگه چطور میشه طراحی رو قوی کرد؟؟؟
میدونم که با نمرین و پشتکار و دقت میشه.
ولی 100% طراحی 2بعدی هم مثل 3بعدی اصولی داره.
من میخوام این اصول رو یاد بگیرم.
مثلا من نمیدونم واسه اینکه طرح رو روی کاغذ بیارم اول باید از کجا شروع کنم.
به نظر من هر 3بعدی کاری باید 2بعدی رو هم بلد باشه که مثل من به مشکل بر نخوره.
راستی من میخوام بیشتر کاراکتر طراحی کنم.
ساختمان و این چیزا فکر نکنم سخت باشه.
لطف میکنید که جوابم رو بدید.
ممنونم دوستان.:11:
huti_421
07-07-2010, 16:31
دوست عزیز قواعد خیلی خیلی زیاده، مثل قواعد طراحی آناتومی، چهره، اجسام بیجان، سایه زنی و غیره
بهتر نیست شما یه کتاب در رابطه با اصول طراحی تهیه و مطالعه کنید؟
اگه نظرتون با من موافقه، بفرمایید که کتاب بهتون معرفی کنم
hossein.d
07-07-2010, 19:41
راستش چند تا کتاب دارم.
ولی خیلی سطح بالا توضیح داده.
اصلا چیزی نگفته که واسه شروع باید چه کرد.
huti_421
07-07-2010, 21:41
یه سری مقاله دربارهی مبانی طراحی و اتودزنی مینویسم و همینجا میذارم، امیدوارم مفید باشه
star_2020
08-07-2010, 21:11
سلام ، خيلي كارت جالب بود.:31:
huti_421
09-07-2010, 14:01
پیش از توضیح روشهای مختلف اتودزنی و نکات موجود، بد نیست با تکنیکهای اتودزنی عمومی، مانند طراحی چهره و آناتومی، آشنا شویم.
طراحی چهره
مهمترین مساله در طراحی چهره و اتود زدن آن، بحث قرارگیری اجزای صورت نظیر چشمها، دهان، بینی و گوشها و ... است. پس ما نیز در ابتدا، قانون تقسیم بندی صورت و محل قرارگیری هر جزء آن را با هم میآموزیم.
صورت:
صورت شبیه تخم مرغیست که قسمت کوچکتر آن رو به پایین ( چانه ) و قسمت بزرگتر آن در بالا و به عنوان سر در نظر گرفته میشود.
چشمها:
برای انتخاب دقیق محل قرارگیری چشمها، کافیست این تخممرغ را از طول و عرض به دو نیم تقسیم کرده، خط افقی محل قرارگیری چشمها نسبت به طول صورت و خط عمودی ( خط تقارن ) فاصلهی چشمها را از هم مشخص میکند.
برای تعیین فاصلهی چشمها از هم، کافیست خط افقی را بر حسب خط تقارن به شش قسمت مساوی تقسیم کرده و فاصلههای (2) و (4) محل قرارگیری چشمها به صورت دقیق هستند.
نکته: برای کودکان و افراد نابالغ، تقسیم نصف، مناسب نیست و باید صورت را از جهت طولی به بیش از یک دوم تقسیم نمایید، مثل :
بینی:
میخواهیم محل قرار گیری بینی را مشخص کنیم. کافیست قسمت پایین را دوباره به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید، فاصلهی چشم تا نیمهی جدید، حد فاصل بینی میباشد.
دو خطی که در محل بینی میبینید نیز، حد فاصله دیوارههای کنارهی بینی هستند.
گوشها:
فاصلهی بین چشمها تا انتهای بینی ( پایین )، همان اندازهی گوشهاست.
دهان:
انتخاب محل قرارگیری دهان اینگونهست که باید حدفاصل بین انتهای بینی تا چانه را بر دو تقسیم کنید، خط افقی حاصل، محل لبهاست.
برای تعیین پهنای دهان، کافیست خط افقی را به چهار قسمت تقسیم کرده، دو قسمت وسط، اندازهی لبها را نشان خواهد داد.
ابروها:
برای مشخص کردن اندازهی ابروها، حد فاصل چشمها تا ابتدای سر را به سه قسمت تقسیم کرده، خط یک سوم پایین، محل ابروهاست.
نکته: برای کودکان، این فاصله کمی به چشم نزدیکتر است.
موها:
انتخاب محل قرارگیری موها به مانند رنگ، مدل و اندازهی آنها، سلیقهایست. پس محل دقیقی برای آن نمیتوان در نظر گرفت.
نکتهی مهم: این تقسیمبندی به صورت کلیست. برای هر فرد ممکن است تفاوتی در اندازه و محل قرارگیری اجزاء وجود داشته باشد که میبایست در طراحی آن، دقت لازم را به عمل آوردید.
ادامه دارد ...
14-07-2010, 07:12
در قسمت قبل با اصول طراحی چهره و اجزای آن آشنا شدیم. حال قصد داریم بر بحث طراحی آناتومی و اجزای بدن تمرکز کرده و قواعد آن را فرا گیریم.
نکات اولیه
در طراحی و اتودزنی آناتومی، رعایت چند نکتهی کلی الزامیست که در زیر، مهمترین آنان را ذکر خواهیم کرد:
1- همیشه از جزء به کل پیش روید. اول شمای کلّی طرح مد نظر خود را پیاده کرده، سپس اقدام به طراحی اجزاء نمایید.
2- طرح خود را نرم بکشید. از ایجاد خطوط خشک و غیر قابل انعطاف خودداری کنید.
3- سعی کنید ژست کاراکتر شما طبیعی باشد.
4- لازمهی حرکت موجودات مفاصل هستند. حرکت مفاصل را به خوبی پیاده کنید.
5- برای طراحی آناتومی، روی آن تمرکز کنید. محیط اطراف را در نظر نگیرید.
شمای کلّی بدن
پیشتر گفتیم که صورت شبیه تخم مرغی برعکس است، در طراحی آناتومی هم برای سر و چهره، همان کشیدن تخممرغ کافیست.
بدن را شبیه ذوزنقهای متساوی الساقین در نظر بگیرید که قسمت بزرگتر آن، شانهها و سینه هستند.
برای ایجاد مفاصل، از دایره استفاده کنید.
بازوها، رانها، ساعدها و ساقها، همه به صورت بیضیهای متناسب هستند.
کف دستها و پاها را هم به صورت ذوزنقههای کوچکتر از بدن بکشید.
ایجاد حرکت
برای نشان دادن حرکت کاراکتر، کافیست کمی با مفصلها بازی کنید. دستها و پاها را خم و راست کنید، بدن را به جلو یا عقب متمایل کنید یا حتی خستگی را با آویزان بودن دستها، خم بودن زانوها و غیره نشان دهید.
تعیین جنسیت کاراکتر
در واقعیت تنها تفاوت ظاهری بین جنس مذکر و مؤنث، اندازهی اندامهای بدن است. پس اگر کاراکتر مد نظر شما مؤنث است، میبایست اندام وی را کشیدهتر و کوچکتر طراحی کنید.
نکته: در طراحی شمای کلّی کاراکتر زن، قسمت لگن را کمی بزرگتر نسبت به مردان و فاصلهی بین شانهها را کوچکتر از آنان طراحی کنید.
افزودن اجزاء
کار تمام است، حال نوبت افزودن لباس، طراحی چهره، طراحی اندام ( گردن، انگشتان، ساعد و مچ و ... ) و سایر اجزاء است که مطابق سلیقه میتوانید انواع آبجکتها را به کاراکتر خود اضافه کنید.
طراحی آناتومی حیوانات ( چهارپا و دوپا )
بین طراحی آناتومی حیوان و انسان تفاوت خاصی وجود ندارد. مفاصل، سر و دست و پاها نیز مانند انسانهاست. تنها تفاوت در کشیدن آناتومی حیوانات، یکتکه بودن بدن آنان است.
ادامه دارد ...
تقریبا 2 سال پیش همچین تاپیکیرو زدم و خواستم خودمم شروع کردم به کار که مورد استقبال قرار نگرفت و کسی هم تجربه نداشت و در کل منم طرحمو مسکوت گذاشتم و الانم خیلی کم یادم مونده اخیرا 2باره میخواستم شروع کنم یک TABLET هم سفارش دادم ک بیارن واسم>>>[Geniue PenSketch 8x6 <<< نظرتون در مورد این کالا چیه؟؟؟[/URL]
یه سوال دارم در مورده طراحی براش !! اونم اینه که چطور بدون تغییر دادن زاویه و تعریف یک براش جدید (edit/ define..) و با استفاده از همون قلمو های معمولی و دایره ای شکل همچین قلموی رو در بیارم ؟؟؟( 90% کارو در Dp با این قلمو انجام میدن) نمیدونم چرا هرچی سرو کله میزنم فقط از یک طرف حالت نوک تیزیش در میاد
منظورم همون شکل سمت چپی هست!!
هر کمکی هم از دستم بر بیاد دریق نمیکنم چون این موضوع مورد علاقه من هستش
چند نمونه DP که با فتوشاپ :(واسه آشنای با نمونه کار های Dp در زمینه پورتره)
متاسفانه چند تا از بهترین سایت های آموزشی Dp زیر تیغ داداشفیلتره و در کل خیلی خیلی ضرر کردیم
کماکان منتظر جواب شما عزیزان هستم در مورد سوالهای که در بالا پرسیدم!
huti_421
04-09-2010, 03:49
سلام به همه دوستان
تقریبا 2 سال پیش همچین تاپیکیرو زدم و خواستم خودمم شروع کردم به کار که مورد استقبال قرار نگرفت و کسی هم تجربه نداشت و در کل منم طرحمو مسکوت گذاشتم و الانم خیلی کم یادم مونده اخیرا 2باره میخواستم شروع کنم یک TABLET هم سفارش دادم ک بیارن واسم>>>[Geniue PenSketch 8x6 <<< نظرتون در مورد این کالا چیه؟؟؟[/URL]
یه سوال دارم در مورده طراحی براش !! اونم اینه که چطور بدون تغییر دادن زاویه و تعریف یک براش جدید (edit/ define..) و با استفاده از همون قلمو های معمولی و دایره ای شکل همچین قلموی رو در بیارم ؟؟؟( 90% کارو در Dp با این قلمو انجام میدن) نمیدونم چرا هرچی سرو کله میزنم فقط از یک طرف حالت نوک تیزیش در میاد
منظورم همون شکل سمت چپی هست!!
هر کمکی هم از دستم بر بیاد دریق نمیکنم چون این موضوع مورد علاقه من هستش
در مورد سوال اولتون :
بهترین تبلتها برای دیجیتال پینتینگ، تبلتهای Wacom هستن، من با جنیوس کار نکردم ولی بعید میدونم به قوت و کیفیت وکوم باشن
و سوال دوم :
اگه دقت کرده باشید، توی این شات، گزینةی Shape Dynamics فعال هست، پس با تغییر دادن آپشنهای اون بخش، میشه همچین شکلی رو ایجاد کرد ( البته باید گزینهها روی Pen Presure باشن )
و در آخر ممونم از کمکی که میکنید
منم یک آموزش تهیه کردم
طرح رو خودم کار کردم :
آموزش رو از اینجا دانلود کنید :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدطرح :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
به نظر من یکی از بهترین روش های شروع نقاشی دیجیتال شروع از چیز های مبتدیانست ( خودمم مبتدیم فعلا) پس از زنگ امیزیی یک گوی شزوع کردم که تو همین چیز ساده کل اصول نقاشی دیجیتال نهفته است از از استادان می خوام حتما نظر بدن تا ایرادشو در بیارم و وارد مراحل بعدی بشم:11::11:
راستی در مورد تبلت دیروز از علاالدین یک تبلت با مدل Genius G-Pen F 610 گرفتم با قیمت 93 تومان مشخصاتش
Resolution 2,000 lpi
Active area 10” x 6.25”
Report rate 125 rps
Pen pressure 1,024 levels
Reading high Max 10 mm
Macro keys 29
این هست امیدوارم خوب از کار در بیاد^^
البته wacomیه چیز دیگست ناسلامتی برند اروپایی و قیمتشم که ...:27:
نظرتون در مورده این توپ ها چیه؟؟ به نظر خودم تو mid tone ها اساسی مشکل دارم و روی ادغام Mid Tone با shadow Tone ها . light tone ها هنوز باید کار کنم و از همه مهمتر reflect باید روشنتر باشه یا تغریبا خوبه؟؟؟
منتظره نظراتتون هستم:10:
راستی از روش dogge و Burn استفاده نمی کنم و رنگ هارو مثل یک نقاشی معمولی اضا فه میکنم و تو انتخاب لایه های رنگ ها 90% از Color picker استفاده میکنم و خیلی کم از پانل color و swatches استفاده میکنم!! شایدم مشکل اصلیم همینجا باشه! :)
huti_421
11-09-2010, 23:17
جنس گوی به پلاستیکی میزنه و کار قشنگی شده فقط ایرادهاش :
- قسمت زیر گوی روشنی نامتعارفی داره
- سایهی زیرش یه کم هنوز جای کار داره
حالا من هم یه گوی با فتوشاپ و ابزار گرادینت واست میذارم، ببینی چطوره :دی
در ضمن خوب کاری میکنی کمتر از Dudge و Burn استفاده میکنی
خیلی جالب بود اصلا یادم رفته بود که گرادینت هم هست! در مورد reflect های زیر گوی منم با شما موافقم اصلا حالت طبیعی و نرمال نداره و سایه های زیر گوی هم هنوز جایه کار داره!:10::11: ممنون از راهنمایی ، راستی بعد گوی می خوام کار روی اعضای چهره رو شروع کنم با توجه به اینکه یه چیزای از قبل یادم میاد و اونم اینه که در چشم و مو ها ، آدم اساسی زمین گیر میشه پس قصد دارم از سخت بیام به آسون و خلاصه اینکه می خوام از چشم شروع کنم که واقعا سخت هستش!! و در این ره خواهن کمک شما دوستان هم هستم:11::10:
بلاخره بعد از کار پاره وقت بر روی چشم که قبلا هم گفته بودم که اولین استارت رسمی نقاشی دیجیتال من خواهد بود تموم شد !! خوب اولین کار هست و بعد ها بهتر میشه ( البته به نظر خودم که توپ شده بقول بچه ها هیچ ماست بندی نمیگه ماست من ترشه :31:) در کل یک خلاصه ای از کار های رو که انجام دادم هم در زیره کار میزارم تا ببینین چطوری رفتم
راستی منتظر نظرات شما هم هستم!!
چشم رو بد در نیاوردی
ولی ایراد زیاد داره ، طبیعی نشده ، یک جورایی فانتزیه
ایرادات :
1. رویش موهای ابرو اشتباه کشیده شده
2. سایه روشن اطراف چشم و پلک بسیار ضعیفه
3. رنگ مژه ها نباید سیاه باشه ، اینطوری خیلی غیر طبیعیه ، اول کمی قهوه ای تیره بزنید بعد قسمت های پر مژه رو کمی سیاه کنید . یک ایراد دیگه که مژه ها دارن اینه که جهت هاشون غیر طبیعیه و اصولا تمام لبه ی پلک چشم انسان مژه داره به غیر از گوشه ی چشم ، اما این چشمی که شما کشیدین تا یک قسمت مژه داره و بعد یهو قطع میشه ، انگار که از اونجا کنده شده باشن!! :31:
چرا همه فکر میکنن مژه های پایین کوتاه تره!!؟ تنها فرق مژه های پایین و بالا توی رنگشونه و البته تعدادشون ، چون کمرنگ تر و کمترن کمتر به چشم میان نه اینکه انقدر اختلاف بین اندازشون باشه.
4. عنبیه چشم رنگش غیر طبیعیه و کنتراست مناسب رو نداره و البته مردمک چشم باید کاملا مشکی باشه که اینجا قهوه ایه!! زیر پلک و بر روی عنبیه ی چشم هم سایه میفته که اینجا اون سایه نیستش!
پیشنهاد میکنم اول طراحی چشم رو با دست کار کنید و بعد توی سیستم اونو رنگی کار کنید.
huti_421
09-10-2010, 05:04
در مقالهی روشهای رنگآمیزی در یک پروژهی دیجیتال پینتینگ، سعی نمودیم شما عزیزان را با اصول اولیهی رنگآمیزی دیجیتال آشنا کنیم. از سری نکات ذکر شده، دانستید که چگونه بافتها و جنس اجسام را از طریق رنگ و سایهزنی به بیننده القا کنید. حال مقصود از این نوشته، بیان نکات تکمیلی و ریز آموزشی در جهت هر چه بهتر شدن نتیجهی نقاشی شماست.
انتخاب رنگ
رنگ در نقاشی، به مانند روح در کالبد آدمیست. هر چه این روح با جسم کار شما بیشتر اجین شود، نتیجه مطلوبتر خواهد بود.
به مانند نقاشی روی بوم و کاغذ، در نقاشی کامپیوتری ( دیجیتال ) نیز طرحها بر اساس مضمون و رنگ، به دو شاخهی واقعی ( رئال ) و غیر واقعی ( سورئال ) تقسیم میشوند.
در سبک رئال میبایست طرح شما هر چه بیشتر به مُدل واقعی نزدیک بوده و جزئیات، سایهها و رنگها تفاوتی با دنیای واقعی نداشته باشند. در این مکتب نقاشی، عموماً رنگها زنده، هماهنگ و دقیق هستند. همه چیز از روالی طبیعی برخوردار است و نباید نظم طبیعی نقاشی شما چیزی جز نظم نظام هستی باشد.
از انتخاب رنگهای ساده ( Solid ) که کُد رنگ سادهای مثل #000000 یا #ffffff دارند پرهیز کنید. استفاده از سبز و زرد و سیاه مطلق کار شما را بیتناسب میکند.
اما در سبک سورئال، همانطور که از نامش پیداست، بهرهگیری از تضادهای پیچیده، انتخاب رنگهای متفاوت و گاهاً جیغ و زننده یا حتی رنگهای بی تناسب به هم ( مثل سیاه در کنار سفید ) روح نقاشی شما را خواهند ساخت.
زیبایی نقاشی سورئال در غیر طبیعی و پارادوکسوار بودن آن است. نقاشان این سبک، فارغ از قیود نظام طبیعی، با در کنار هم گذاشتن رنگها و اشکال متفاوت، به بیان منظور خود میپردازند.
رنگآمیزی را از کجا شروع کنیم
پیشتر گفتیم که در طراحی اتود از کلیات به سمت جزئیات پیش میرویم. این روال در سایر بخشهای نقاشی نیز یک اصل محسوب میشوند. پس در نظر داشته باشید که ابتدا از قسمتهای کلّی طرح، رنگآمیزی را آغاز کنید.
"زیر رنگ" واژهایست آشنا برای کسانی که نقاشی روی بوم و با رنگ و روغن را تجربه کرده باشند. بد نیست که در ابتدای رنگآمیزی، رنگی که با تمام قسمتهای طرح اشتراک دارد را روی تمام بخش پیاده کرده، سپس بر روی این رنگ، رنگهای دیگر را کشیده و با هم مخلوط کنید.
نکنه: اگر شما از نرمافزار Adobe Photoshop برای نقاشیهای دیجیتال استفاده میکنید، رنگآمیزی طرح خود را روی چندین لایه انجام داده، سپس لایهها را با هم ادغام کنید. بهترین شیوهی رنگآمیزی چند لایهای، قرار دادن هر رنگ زیر رنگ قبلی خود است، در تصویر زیر، چگونگی این روش را به شما نشان خواهیم داد :
نقاشی سیاه و سفید
سیاه و سفید نقاشی کردن، تکنیکیست که از دیرباز در بین نقاشان سیاه قلم و مداد رواج داشته است. این تکنیک که یکی از دشوارترین نوع نقاشیهاست، حق استفاده از رنگ را بر نقاش سلب میکند و وی راهی جز بازی با سایهها به منظور نشان دادن طرح خود به بیننده نخواهد داشت.
این تکنیک، در نقاشی دیجیتال هم کاراییهای خاص خود را دارد. نقاش میتواند بسته به سلیقهی خود، قست یا تمام نقاشی خود را سیاه و سفید کند.
ممکن است در نظر داشته باشید نقاشی خود را در دو نسخهی رنگی و سیاه و سفید، طراحی کنید. پس توجه کنید که از رنگهایی استفاده کنید که پس از سیاه و سفید کردن، جلای کار شما را از بین نبرده و باعث تیرگی یا روشنی بیش از حد نقاشی شما نشوند.
قبل از رنگآمیزی، رنگهای مورد نظر خود را تک تک سیاه و سفید کرده و ببینید که آیا خللی در کار ایجاد میکنند یا خیر. سپس با این آزمون و خطا، بهترین رنگها را گلچین کرده و کار را ادامه دهید.
نکته: یکی دیگر از جلوههای ویژهای که میتوانید توسط نرمافزار Adobe Photoshop ایجاد کنید، سیاه و سفید کردن به صورت پله پله است. برای اینکار، به لایهی مورد نظر Mask اضافه کنید، سپس با ابزار Gradient نواجی را ایجاد کرده و دست آخر مقدار Saturation را بسته به سلیقهی خود کاهش دهید.
نبایدهای رنگآمیزی:
1- در انتخاب رنگها عجله نکنید.
2- به یک یا دو ترکیب رنگ اکتفا نکرده، ترکیب چندین رنگ را در دستور کار خود قرار دهید.
3- در بخشهای نامناسب از رنگهای مُرده یا زنده استفاده نکنید.
4- بدون ایجاد طیفهای رنگی ( از تیره به روشن ) رنگآمیزی را شروع نکنید.
5- سایهها و روشنیهای طرح خود را با رنگها ایجاد کرده و ترجیحاً سراغ ابزارهای Dodge و Burn نروید.
6- در نرمافزار Corel Painter پالت رنگهای خود را کثیف نکنید.
7- رنگهای پر کاربرد خود را ذخیره کنید یا کد هگز آنها را فراموش نکنید.
8- طرح خود را با افراط در اعمال رنگها، شلوغ نکنید.
9- روانشناسی رنگها را از یاد نبرید.
10- عیوب احتمالی نقاشی خود را با استفادهی به جای رنگها، از دید بیننده پنهان کنید.
ـــــــــــــــــــــــــ ـــ
نوشته شده توسط : هومن هاتفی
mohammadrm
12-03-2011, 15:19
سلام
من میخوام کار دیجیتال پینتینگ رو شروع کنم . میخوام تبلت wacom مدل pen & toch بخرم ولی قیمت ها متفاوته نمیدونم از چه شرکتی بخرم . شرکت هپیران رو پیدا کردم ولی خرید اینترنتی نداره .
hesam_g59
07-04-2011, 13:33
سلام
من میخوام کار دیجیتال پینتینگ رو شروع کنم . میخوام تبلت wacom مدل pen & toch بخرم ولی قیمت ها متفاوته نمیدونم از چه شرکتی بخرم . شرکت هپیران رو پیدا کردم ولی خرید اینترنتی نداره .
بهترین شرکت.. و با قیمت خوب... خود شرکت وکام ایران هست ( لیماک )
به آدرس :
wacom.ir
قیمتهاش هم خوبه... من هفته پیش یه اینتوس 4 گرفتم..
الان هم دنبال آموزهاشی دیجیتال پینتینگ بودم که رسیدم به اینجا
کاش این اموزشهایی که از اول نوشته شده توی این تاپیک توست آقا هومن و دوستان دیگه.. همه به صورت یه pdf بشه .. که بتونیم ازشون همیشه استفاده کنیم
مرسی
وای اجب خاکی می خوره اینجا!!!
آخهDPکاری هست که صبر میخواد منم که کم صبر هی ولش میکنم ولی ایندفه عزمو جزم کردم که تا آخر تابستون روش کار کنم
حالا از کجا شروع کنم!!؟:19: میگم بیام از آخر شروع کنم نه!!!! یعنی از یک نقاشی ساده بعد روش کار کنم تا از کار در بیاد ! البته به نظرات عالی و سازنده همتون نیاز دارم:10:.
امشب میشینم یه چیزی میکشم چند روز دیگه میزارم نظر بدین.( حالا نگین چرا اینجا میگی یه دفه کاروتو بزار !!! آخه...... میخواهم خودمو مقید کنم که از زیر کار در نرم مثل سال پیش)
یا حق!
بلاخره تموم شد!!!:31:
نظر یادتون نره!!!( الان که اینو آپ کردم دارم زوق مزگ میشم)
راستی واسه اینکه مراحل کارو ببینین چون عکس حجمش زیاده به اینجا مراجعه کنین البته همینجا هم میزارم که گمون کنم صفحه سنگین میشه
pinockhio
28-10-2011, 11:51
سلام
ممنونم از اطلاعات مفیدی که در تاپیک قرار دادید.
من در زمینه ی تبدیل عکس به نقاشی دیجیتال فعالیت میکنم.میخواستم اگر از دوستان کسی تجربه ای دارد از تجربه ی ایشان استفاده کنم.
با تشکر
این یک نمونه از ست های رنگی که برای رنگ آمیزی پوست بدن به کار میره که خیلی خیلی مفید هستش!!!
یک نمونه از رنگ امیزی پوست توسط
[shesta713]
اگه بدردتون می خوره بگین بازم بزارم :31:
b.zemiri
18-12-2011, 03:25
عالی بود دوست عزیز دستت درد نکنه لطف بزرگی میکنی اگه ادامه بدی.:10:
اینم یک نمونه کامل از انواع پوست و ضخمها و ....
omid-n1370
21-12-2011, 13:22
ببخشید شاید اینجا جای مناسبی نباشه، ولی یه سوال داشتم:
من ساکن اصفهان هستم و می خوام سری جدید تبلت های Wacom, bamboo connect رو بخرم. به نظر شما بهترین راه برای خریدنش چی هست؟ اصلا جایی پیدا میشه که بشه خرید؟
omid-n1370
21-12-2011, 13:24
ببخشید شاید اینجا جای مناسبی نباشه، ولی یه سوال داشتم:
من ساکن اصفهان هستم و می خوام سری جدید تبلت های Wacom, bamboo connect رو بخرم. به نظر شما بهترین راه برای خریدنش چی هست؟ اصلا جایی پیدا میشه که بشه خرید؟
یه سوال از دوست عزیزمون T@Z داشتم میخواستم بدونم با قلم نوری چه جوری میشه ماهیچه ها ر و براق کرد یا بافت به پوست کارکتر داد اگه زحمتی نیست جواب رو برام خصوصی بفرست
مطالب خیلی خوبی بود ممنون دوست عزیز
در مورد تبلت و قلم نوری هم ممنون اطلاعات خوبی بود باید بخرم برای انیمیشن و فتوشاب بدردم میخوره ...:whistle:
وای چقدر خوب همتون حرفه ای هستین که:20::18:
من تازه میخوام برم انیمیشن بخونم دارم طراحی یاد میگیریم ولی میترسم
بس در این زمینه میتونین بهم کمک کنین:11:
یه سوال از دوست عزیزمون T@Z داشتم میخواستم بدونم با قلم نوری چه جوری میشه ماهیچه ها ر و براق کرد یا بافت به پوست کارکتر داد اگه زحمتی نیست جواب رو برام خصوصی بفرست
سعی میکنم بنویسم واست ولی تو نوشتن سخته!!
وای چقدر خوب همتون حرفه ای هستین که[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من تازه میخوام برم انیمیشن بخونم دارم طراحی یاد میگیریم ولی میترسم
بس در این زمینه میتونین بهم کمک کنین[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بیشتر بچه ها دستی تو کار دارن ولی رو نمیکنن در ضمن Maggy_P جان هم اگه یادم مونده باشه گرافیک خوندن که می تونن خیلی کمکتون کنن
موفق باشین!!:11:
به این ویدو هم توجه کن کمکت می کنه :10:
سعی میکنم بنویسم واست ولی تو نوشتن سخته!!
بیشتر بچه ها دستی تو کار دارن ولی رو نمیکنن در ضمن Maggy_P جان هم اگه یادم مونده باشه گرافیک خوندن که می تونن خیلی کمکتون کنن
موفق باشین!!:11:
مرسی دوست عزیز
بله حتما از ایشون کمک میگیرم مرسی راهنماییم کردین:11:
بابا ما رو هم حساب کنید اهمیت بدید خیر سرمون دانشگاه دولتی اصفهان دارم گرافیک میخونم
میتونید رو کمک برادر گرافیستتون حساب کنید
Mr. President
23-04-2012, 11:38
سلام عرض میکنم خدمت اساتید. ممنون میشم اگه اینجا رو ببینین و کمک کنین
mohammadi1758
06-09-2012, 18:34
دانلود فیلم آموزشی رنگ آمیزی نقاشی های دیجیتال به صورت گام به گام برای مبتدیان این رشته.با فراگرفتن این آموزش شما اصول اولیه رنگ آمیزی را خواهید آموخت.
سلام شاید اینجا جای سوالم نباشه پس ببخشید من تازه فتوشاپ cs6 رو نصب کردم و توی سی دی گفته که به همراه پلاگین.جدا از فولدر نصب برنامه فولدرهای دیگه ای وجود داره که تقسیم بندی شدن و داخل هرکدوم فایلهای زیادی وجود داره که با پسوندهای atn. csh. abr. این فایلها رو چین و چه جورری نصبشون کنم؟
سلام
من خواستم قلم نوری برای همین نقاشی کشیدن + کار های گرافیک سه بعدی بگیرم
الان خواستم بدونم تفاوتی اساسی با هم دارن (بین مدل ها) که اگه بهش دقت نشه بعدا پشیمونی به بار بیاره؟
مثلا یکی خط ها رو کج و ماوج بکشه و یکی دیگه نه؟
پیشنهاد شما از این دو مدلی که پیدا کردم کدوم هست؟
8060 از پی اکتیو یا اینتوس 4 کوچیک؟
بودجم کمتر از 500 تومن هست و تا حالا از نزدیک هم ندیدم، نقاشی ام هم متوسطه و می خوام یه روز از این نقاشی ها بکشم!
میشه؟
پلاگینی برای فتوشاپ هست که کارای دیجیتال پنتینگ رو انجام بده؟
Saeed kmss-D
15-08-2013, 13:45
با درود
پلاگینی برای فتوشاپ هست که کارای دیجیتال پنتینگ رو انجام بده؟
منظورتون از کارای دیجیتال پینتینگ چیه؟!
حتما می دونید که دیجیتال پینتینگ یک هنر و مهارت است و کار یک ابزار و پلاگین نیست.
موفق باشید♥♥♥
منظورتون از کارای دیجیتال پینتینگ چیه؟!
حتما می دونید که دیجیتال پینتینگ یک هنر و مهارت است و کار یک ابزار و پلاگین نیست.
موفق باشید♥♥♥
استاد میدونم که کارای حرفه ای و تخصص میخواد کلاً منظورم این بود پلاگینی هست که بشه تصویر رو تبدیل به کارایی مثل دیجیتال پینتینک کرد؟
Saeed kmss-D
15-08-2013, 16:44
خب، سوالتون بهتر شد.
به صورت کلی اگر هم ابزار یا پلاگینی برای اینکار پیدا بشه، مشخصا اختلاف زیادی با دیجیتال پینتینگ واقعی خواهد داشت و سطح پایین تری داره.
ممکنه بتونید پلاگین هایی برای این کار پیدا کنید، اما برای چنین سطحی که انتظار دارید، حتی از فیلتـرهای خود فتوشاپ هم میتونید استفاده کنید.
تصویر زیر رو ببینید:
برای ساخت این تصویر از فیلتـر های زیر استفاده شده:
Cutout – This filter will ‘block’ out your model a touch, to move away from the ‘perfect’ edges.
Oil Paint – This new filter, available in Photoshop CS6, will add swirling brush strokes, to give the impression of an oil painting.
Angled Stokes – This filter will ‘rough’ out the previous Oil Paint filter a touch.
Texturize – Finally, the Texturize filter will add a ‘canvas’ feel to your final painting.
-------------------
یا مثلا تصویر زیر رو ببنید:
آموزش تبدیل تصویر به چنین طرحی رو میتونید از لینک زیر مشاهده کنید:
پینوشت: استاد کیه؟ :n02:
موفق باشید♥♥♥
eaa.elnaz
29-12-2018, 15:10
سلام
من تازه تو انجمن عضو شدم خیلی جای باحالیه
فتوشاپ 2019 خیلی خیلی عالیه توصیه می کنم حتما نصب کنید. من فتوشاپ رو تازه دارم یاد میگریم این نسخه نسبت به 2015 بینظیره:n12::n12:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.