PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ايـنـتـرنـت 40 سـالـه شــد



satttanism
30-10-2009, 14:21
روز گذشته اينترنت 40 ساله شد.

به گزارش ايسنا، بزرگ‌ترين ابداع بشر بعد از چاپ کتاب، هنگام اولين آزمايش با اختلالي در کامپيوتر فرستنده مواجه شد، با اين همه سنگ بناي ارتباط جهاني کامپيوترها با اينترنت از همين لحظه گذاشته شد و دنيا را تغيير داد. دوران اينترنت از ساعت 9 شب روز 29 اکتبر 1969 شروع شد. روزي که در دانشگاه کاليفرنيا برنامه‌نويسي با نام چارلز کلاين تحت نظارت پروفسور لئونارد کلاينراک حرف "L" را روي صفحه کليد کامپيوتري بسيار بزرگ فشار داد. او‌ همزمان با فرانک هارت حرف مي‌زد که 500 کيلومتر دورتر در مرکز تحقيقات دانشگاه استنفورد پشت يک کامپيوتر بزرگ نشسته بود و بي‌صبرانه به مانيتور خود نگاه مي‌کرد.

بنا بر اين بود که کلاين کلمه‌ "LOG " را تايپ کند و هارت در جواب "IN" را بنويسد اما در کار کامپيوتر کلاين بعد از نوشتن حرف دوم اختلالي بوجود آمد و به اين ترتيب اولين پيام کامپيوتري ‌فرستاده دو حرف "LO" شد.

پروفسور کلاينراک دراين خصوص مي‌گويد که آن پيام‌هاي کوتاه در مقايسه با حجم پيام‌ها و اطلاعاتي که امروزه با اينترنت جابجا مي‌شوند، بسيار ناچيز بودند. در آن روز هيچ خبرنگار و عکاسي و هيچ محقق ديگري در هنگام ارسال اولين پيام‌هاي اينترنتي حضور نداشت و اين برقراري موفق ارتباط اينترنتي فقط در دفاتر ثبت شد زيرا کسي فکر نمي‌کرد که با اين کار بعدها چه پيشرفت بزرگي‌ به دست خواهد آمد.

آن زمان اينترنت هنوز آرپانت نام داشت و براي اين به وجود آمده بود که دانشگاها و مراکز تحقيقاتي ‌را در آمريکا به هم ارتباط دهد. هدف هم اين بود که هيچ کامپيوتري نقش کامپيوتر مرکزي را بازي‌ نکند. يعني‌اگر در نقطه‌اي خط ارتباطي‌از کار بيافتد، ارتباط از طريق كامپيوتر ديگري ادامه پيدا کند و با اين کار همه به راحتي به اطلاعات دسترسي پيدا کنند.

البته شعار "همگان بايد به اطلاعات دسترسي ‌داشته باشند" در عمل حتي امروز هم کار ساده‌اي نيست زيرا وجود زبان‌هاي مختلف در دنيا خود مشکلي بزرگ ‌در برقراري ارتباطات جهاني‌ با اينترنت است. استفاده از تکنيک و فن‌آوري براي وصل شدن به اينترنت هم همچنان بستگي به ميزان سرمايه‌گذاري هر کشور در تهيه‌ جديدترين امکانات را دارد.

گزارش‌ها نشان مي‌دهند كه در 37 کشور دنيا دسترسي ‌به تمام بخش‌هاي شبکه‌ي جهاني امکان پذير نيست زيرا دولت‌ها آن‌ها را سانسور مي‌کنند و حتي هنوز هم در بسياري از بخش‌هاي دنيا مانند روستا‌هاي آفريقايي سيستم برق وجود ندارد.

با اين همه در کشورهاي پيشرفته نيز همگان از امکانات فراوان اينترنت استفاده نمي‌کنند.

saeedn70
30-10-2009, 14:28
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

sinath
30-10-2009, 18:37
جد اینترنت 40 ساله شد!/ از آرپانت تا WWW

شبکه آرپانت که امروزه به عنوان جد پهنای جهانی وب (www) به شمار می رود، نخستین بار چهل سال قبل در 29 اکتبر 1969 در یک استودیوی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس اولین پیام را انتقال داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، اولین پیامی که الکساندر گراهام بل از طریق تلفن و در فاصله بین دو اتاق انتقال داد به این شرح بود: "آقای واتسون بیایید اینجا با شما کار دارم."

اما اولین پیام از طریق اولین شبکه اینترنت به دست پروفسور لئونارد کلنیراک انتقال داده شد این استاد دانشگاه کالیفرنیا قصد نوشتن واژه Login را داشت اما پس از آنکه دو حرف از این واژه را با صفحه کلید رایانه نوشت، سیستم هنگ کرد. به این ترتیب رایانه دیگری که در فاصله حدود 500 کیلومتری از طریق شبکه "آرپانت" به این رایانه متصل بود تنها توانست "Lo" را دریافت کند، اما یکساعت بعد، این آزمایش با موفقیت تکرار شد و اینگونه جد اینترنت متولد شد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

آرپانت، شبکه ای از رایانه ها بود که در سپتامبر 1969 (یکماه قبل از انجام این آزمایش) ساخته شد این پروژه را وزارت دفاع آمریکا اجرا کرد. هدف از راه اندازی این شبکه که بعدها با اختراع پهنای جهانی وب در حد یک شبکه جهانی توسعه یافت، کنترل تحقیقات علمی در عرصه نظامی و اشتراک گذاری نتایج این تحقیقات میان تمام بخشهای پنتاگون بود.

به اعتقاد آمریکاییهای درگیر جنگ سرد دهه 60، آرپانت پاسخی آمریکایی به پرتاب تماشایی اولین قمر مصنوعی دنیا به دست روسها بود اولین قمر مصنوعی "اسپانتیک" نام دارد.

از بین دانشمندانی که در پروژه آرپانت شرکت داشت، "لئونارد کلنیراک" است که امروزه 75 سال دارد و یکی از قهرمانان تاریخ اینترنت به شمار می رود، به طوریکه روزنامه "لس آنجلس تایمز" در سال 1999 نام وی را وارد لیست "50 فردی که بیشترین تاثیر را در تکامل تجارت در قرن بیستم داشتند" وارد کرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

این دانشمند برجسته زمانی که اولین رادیوی خود را ساخت تنها 6 سال داشت در 25 سالگی در رشته مهندسی الکترونیک از کالج سیتی نیویورک فارغ التحصیل شد. در دوران دانشجویی برای اینکه بتواند مخارج تحصیل خود را تامین کند به عنوان تکنسین الکترونیک به صورت تمام وقت در دانشگاه کار می کرد در 28 سالگی از موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام. آی. تی) مدرک دکترا گرفت. استاد راهنمای وی، کلاد شنون افسانه ای بود که به عنوان یکی از پدران انفورماتیک شناخته می شود.

از دیگر دانشمندانی که در پروژه "آرپانت" شرکت داشتند، می توان به "وینتون سرف" نیز اشاره کرد دست سرنوشت، سرف را هم وارد تاریخ وب کرد به طوریکه امروزه عنوان "یکی از پدران اینترنت" را یدک می کشد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

وینتون سرف

علاوه بر سرف و کلینراک، استیو کراکر، جان پاستل، مایک وینگفیلد و بن بارکر از دیگر بنیانگذاران شبکه آرپانت بودند.
احتمالا در 29 اکتبر 1969 هیچ یک از آنها تصور نمی کردند که اختراعاشان راهی به سوی بزرگترین انقلاب نوآوری قرن یعنی انقلاب دیجیتالی بگشاید.

به گزارش مهر، در روزهایی که در آن اینترنت 40 ساله می شود آیکان، سازمان عامل المنفعه بین المللی که وظیفه نظارت بر تنظیم مقررات استفاده از شبکه و ثبت نامها و دامنه های اینترنتی را به عهده دارد اعلام کرد که از 16 نوامبر امکان ارائه اولین آدرسهای اینترنتی که با الفبای غیر لاتین نوشته می شوند میسر خواهد شد. این قانون جدید، اینترنت را به شبکه ای واقعا بدون مرز تبدیل می کند.

a1000a_New
30-10-2009, 22:51
تولدش مبارک
40 سال از این دنیای بزرگ (اینترنت ) گذشت...

Ghaioom
01-11-2009, 15:17
اينترنت به ميانسالي رسيد

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

omid81
05-11-2009, 15:25
فکرشو کنید ، بعده چهل سال اینقد پیشرفت .

یه قرن بعد چی میشه ؟ !

SI-SA
05-11-2009, 15:38
بعد از 40 سال این همه فیــلتــرینگ، بعد از 100 سال چه شود !! :دي