ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مجموعه‌اي از نرم‌افزارهاي منبع‌باز و رايگان براي استفاده در مدارس



evanescence722
31-08-2009, 10:37
مدرسه‌هاي آزاد

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در شماره گذشته، مجموعه‌اي از نرم‌افزارهاي منبع‌باز و رايگان براي استفاده در مدارس را معرفي کرديم. در اين شماره، ادامه اين نرم‌افزارها را که کم هم نيستند، معرفي خواهيم کرد. به‌کار بردن نرم‌افزارهاي منبع‌باز در مدارس، هم باعث مي‌شود به فناوري‌هاي روز مجهز شوند و هم از طرف ديگر، هزينه تهيه ندارند.


کتابخانه
1- OpenBiblio: سيستم خودکار کتابخانه که شامل گردش کتاب‌ها، اطلاعات کلي و قابليت‌هاي مديريتي است. با هر اسکنر بارکدخواني تقريبا کار مي‌کند و کاملا مستقل از سيستم عامل است.
2- VuFind: اين سيستم، قواعد سنتي کتابخانه را با پرتالي وب 2 جايگزين مي‌کند و حتي مي‌توان جستجوي کتاب‌هاي مشابه را هم انجام داد.
3- Argumentative: با کمک اين ابزار مي‌شود عبارات منطقي ايجاد کرد. براي مطالعه منطق، استدلال، فلسفه و نوشته‌هاي مستدل به‌کار مي‌آيد و وکلا و دانشجويان حقوق از اين نرم‌افزار مي‌توانند استفاده کنند.
4- gnuplot: ايجاد تصاوير دوبعدي و سه‌بعدي براي توابع رياضي يا داده‌هاي علمي را با اين نرم‌افزار مي‌توان به سادگي انجام داد. گراف‌هاي ايجاد شده مي‌توانند به يک دوجين فايل ذخيره شوند يا مستقيما به پرينتر فرستاده شوند. اين نرم‌افزار تحت تمام سيستم‌هاي عامل مطرح کار مي‌کند.
5- GeoGebra: نرم‌افزار مشهوري که قابليت ايجاد مدل‌هاي مختلف جغرافيايي را دارد و در تحصيل جبر، جغرافيا، رياضيات و محاسبات عددي کاربرد دارد. اين نرم‌افزار همچنين يک نسخه آنلاين دارد که مي‌توان از آن استفاده کرد.
6- TTCalc: ماشين حساب علمي‌اي که با اعداد بسيار بزرگ به راحتي کار مي‌کند. توابع محاسباتي، توابع تريگنومتريک، هيپربوليک. عمليات منطقي، لگاريتم‌ها و ...
7- Maxima: اين سيستم جبري، عبارات و معادلات را حل مي‌کند.
آموزش موسيقي
8- LenMus: اين نرم‌افزار متشکل از چند زيرنرم‌افزار است که در کنار همديگر، يک بسته براي آموزش موسيقي را تشکيل مي‌دهند. تئوري موسيقي، تمرين‌ها و همچنين يک دفترچه نت به‌همراه اين نرم‌افزار است.
9- GNU Solfege: اين نرم‌افزار که تمرين گوش به‌حساب مي‌آيد، به هنرجويان ياد مي‌دهد چطور فواصل را تشخيص و آنها را بخوانند، چطور ريتم‌ را تشخيص دهند و گام‌ها و آکوردهاي مختلف را بخوانند.
10- BestPractice: اين نرم‌افزار مي‌تواند يک قطعه موسيقي MP3 را بدون اينکه آن را بم کند، آهسته کرده تا بتوان با آن تمرين کرد.
آموزش مجازي/ آنلاين
11- Claroline: راه‌اندازي کلاس مجازي و فعاليت‌هاي دانش‌آموزان در اينترنت. معلمان مي‌توانند توضيحات يک درس را در اينترنت بنويسند، فايل‌هاي چندرسانه‌اي به‌آن پيوست کنند و تمرين‌هاي آنلاين ترتيب ببينند، تکليف تعيين کنند، ‌اطلاعيه بدهند، ميزان حضور شاگردان را کنترل کنند و بسياري امور ديگر...
12- Moodle: يکي از مشهورترين سيستم‌هاي مديريت کلاس منبع‌باز است که بيشتر از 24 ميليون کاربر دارد. از ويژگي‌هاي کليدي اين سيستم، تفويض‌ها، بلاگ‌ها، چت، فروم، نظرسنجي، امتحان، راهنما و... است. اين وب‌سايت همچنين راهنماي کاملي براي معلم‌ها يا مديراني که به‌تازگي با سيستم‌هاي آموزش مجازي آشنا شده‌اند دارد.
13- eFront: همانند Claroline و Moodle، اين سيستم هم محتواي آنلاين را کنترل مي‌کند، تست ايجاد مي‌کند با کلاس ارتباط برقرار مي‌کند، تکليف تعيين مي‌کند و پيشرفت شاگردان را بررسي مي‌کند، همچنين مي‌توانيد با سيستم داخلي نمونه سوالاتش، مدرک خاصي ارائه کنيد.
14- ILIAS: اين سيستم مديريت واحدهاي درسي، تمرين‌هاي آنلاين، امتحانات، چت، فروم و ... را به‌عنوان سرويس عرضه مي‌کند.
15- CoFFEE: نرم‌افزاري که براي همکاري گروه‌هاي دانشجويي طراحي شده است و هدفش رسيدن به حل مساله است. اين نرم‌افزار مجموعه‌اي از ابزارها را دارد که براي همکاري، کار اشتراکي، کار انفرادي و ارتباط ميان اعضا طراحي شده‌اند و کاملا مستقل از سيستم عامل عمل مي‌کند.
16- BOSS: سيستم آنلايني که دانشگاه وارويک پياده‌سازي کرده است، اين سيستم، شايد کاملا يک سيستم آموزش مجازي نباشد. اما به‌روشي کاملا امن، تکاليف دانشجويان را دريافت مي‌کند و مي‌توان امور خاصي چون امتحانات را هم از اين طريق برگذار کرد.
17- Xoscope: اين نرم‌افزار هر سيستم عامل لينوکسي را مي‌تواند به يک اسيلوسکوپ تبديل کند تا به‌کمک آن امواج صدا را تحليل کند. مي‌توان تا هشت کانال را همزمان براي تحليل فرستاد.
18- WIKINDX: اين نرم‌افزار فيش‌نويسي را بهسادگي انجام مي‌دهد و مديريت پانوشت‌ها، ته‌نوشت‌ها و کتابشناسي‌ها را بسته به شيوه‌اي که کاربر مي‌خواهد انجام مي‌دهد.
روبوتيک
19- پروژه بازيگر: اغلب دبيرستان‌ها و بيشتر دانشگاه به‌صورت آزاد کلاس‌هاي روبوتيک برگزار مي‌کنند. اين پروژه نرم‌افزارهايي را در خود دارد که براي ارسال دستور به روبوت کارآمدند. اين نرم‌افزار شامل خود بازيکن، سروري براي کنترل روبوت، شبيه ساز دو بعدي و شبيه ساز سه‌بعدي مي‌شود.
برگزاري آزمون
20- TCExam: درمقايسه با سيستم‌هاي سنتي کاغذ و قلم، اين نرم‌افزار برگزاري امتحانات را سريع‌تر و دقيق‌تر کرده است و امکان تقلب را براي دانش‌آموزان به حداقل رسانده است. روي هر سروري نصب مي‌شود و مي‌شود از طريق PDA و يا کامپيوتر به آن دسترسي داشت.