مشاهده نسخه کامل
: ««همه چيز از آنفولانزاي خوكي »»
همه چيز درباره آنفلوانزاي خوكي/
پيش بيني مرگ 105 تا 245 هزار ايراني
پاييز امسال از لحاظ آنفلوآنزاي خوكي بسيار هولناك خواهد بود .حداقل دو سال گرفتار آنفلوانزاي خوكي خواهيم بود كه طي آن، مو جهاي مختلف بيماري بروز م يكند و هرموج 6 تا 8 هفته طول مي كشد...
فهرست کامل عناوین :
-1 تعريف و انواع
-2 خاستگاه و تاريخچه
-3 ويژگي ها
-4 علايم و نشانه ها
-5 راههاي انتقال و شيوع
-6 راههاي تشخيص
-7 راههاي پيشگيري
-8 راههاي درمان
-9 وضعيت كودكان
-10 مبتلايان در جهان
-11 شيوع و مبتلايان در ايران به همراه آمار مرگ و مير
-12 اقدامات ملي و بين المللي براي مقابله با آنفلوانزاي خوكي
-13 اقدامات ايران براي مقابله با آنفلوانزاي خوكي
تذکر : دوستان گرامی ،قبل از طرح هر گونه پرسش درباره این بیماری، حتما جزوه مربوطه رو مطالعه کنید.
جزوه آموزش همگانی آنفولانزای خوکی -( جزوه بتا)
حجم فایل : 270 کیلوبایت
بافت فایل : pdf فشرده
پسورد :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
لینک دریافت :
mf.designing
10-08-2009, 23:14
سلام به تمام بچه های گل P30WORLD :40:
از اونجایی که تازگی ها بیماری آنفلوآنزای جدید موسوم به خوکی شیوع پیدا کرده و بعضی ها رو مضطرب و نگران همه گیری این بیماری کرده ، گفتم تاپیکی باشه که هم پیرامون این بیماری و شایعاتی که وجود داره بحث بشه و هم راه هایی که برای پیش گیری و یا در صورت مبتلا شدن ، راه های درمان توضیح داده بشه .
از دوستانی که اطلاعات کامل و جامعی دارن ، خواهش میکنم کمک کنند . تشــکر از همه
mf.designing
10-08-2009, 23:58
توضیحاتی در مورد این بیماری :
آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفسی خوکها است که از ویروس آنفلوانزا نوع "A" نشأت میگیرد. ویروس آنفلوآنزای خوکی (SIV) به بیماری آنفلوآنزایی اشاره دارد که توسط اورتومیکوویروسهایی ایجاد میشود که در میان خوکها بومگیر هستند.
آنفلوآنزای خوکی یک بیماری ویروسی است که معمولا خوک را مبتلا میکند اما هرساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری، به ویژه از راه تماس با این حیوان، گزارش میشود.
این بیماری در انسان از طریق تماس با فرد مبتلا نیز سرایت میکند و نشانههای معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصلها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است.
موارد انسانی آنفلوآنزای خوکی بیشتر در افرادی رخ میدهد که در فاصله نه چندان دوری در نزدیکی خوکها بهسر میبرند اما امکان دارد ویروس از انسان به انسان دیگری منتقل شود.
همه گیری :
بیماری آنفلوانزای خوکی از نوع اچ۱ان۱ است که قبلاً هم وجود داشته و شناخته شدهاست و همهگیری جهانی آنفلوانزا در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ نیز به علت شیوع همین نوع آنفلوانزا بودهاست. با این وجود بررسیهای اخیر نشان میدهد که تغییراتی در ساختار این ویروس در آنفلوانزای خوکی به وجود آمدهاست. به همین علت از ۵ آوریل ۲۰۰۹ موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری در مکزیک و آمریکا روی داد.
نوع جدید آنفلوآنزا که در سال ۲۰۰۹ در مکزیک و آمریکا کشف شد ترکیبی از ویروسهای آنفلوآنزای خوکی، انسانی و حاد پرندگان است.
پیش از شیوع آنفلوآنزای خوکی در مکزیک در سال ۲۰۰۹، مواردی از ابتلای گسترده دامی و انسانی به این بیماری در آمریکا در سال ۱۹۷۶ و در فیلیپین در سال ۲۰۰۷ گزارش شده بود.
علائم آنفلوآنزای خوکی در میان انسانها به آنفلوانزای انسانی یعنی تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی شباهت دارد. برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ میشوند.
بر اساس اعلام اداره سلامت ایالات متحده (CDC)، دو داروی تامیفلو و رلنزا که داروهای رایج برای مقابله با آنفلوآنزا هستند، برای مقابله با تمام گونههای کنونی آنفلوآنزای خوکی نیز مؤثرند.
شیوع آنفلوآنزای خوکی ۲۰۰۹
آنفلوانزای خوکی در مناطق مختلف جهان در حال پیشروی است. سازمانهای بینالمللی بهداشت با اعلام مرحله ۵ وضعیت هشدار اعلام کردند که شیوع جهانی آنفلوانزای خوکی امری حتمی خواهد بود. این اولین بار بود که سازمان بهداشت جهانی وضعیت هشدار خود را به مرحله ۵ ارتقا میداد که یک مرحله مانده تا وضعیت قرمز است و نشان دهنده اینکه اپیدمی جهانی این بیماری حتمی است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نقشه جهانی ابتلا به بیماری :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موارد تأییدشدهٔ ابتلا،منجر به مرگ (رنگ سیاه)
موارد تأییدشدهٔ ابتلا (رنگ قرمز)
موارد تأییدنشده و نامطمئن (رنگ نارنجی)
ویروس :ویروس عامل آنفلوانزای خوکی ویروس "H۱N۱" است.ویروس جدید همهگیرشده در سال ۲۰۰۹ میلادی، یکی از انواع H۱N۱ است. N و H مخفف واژههای « نورامینیداز» و «هماگلوتینین» و نام دو قشاء سلولی ویروس هستند. در مجموع ۱۶ گونه از «هماگلوتینین» و ۹ زیرمجموعه از «نورامینیداز» وجود دارند که میتوانند ترکیبهای مختلفی با هم تشکیل دهند. گونههای «A H۱N۱» ویروس آنفلوانزا برای نخستین بار در سال ۱۹۳۰ میلادی قرنطینه شدند
mf.designing
11-08-2009, 00:05
علائم :
علائم انفلوانزای خوکی در میان انسانها به آنفلوانزای انسانی شباهت دارد. این علائم شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی می باشد. برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ میشوند. به علت این شباهت ها پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوانزای خوکی نیستند، و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.
پیشگیری :
آنفلوآنزای خوکی از راه سرفه، عطسه و تماس با اشیاء آلوده به ویروس و تماس دهان و بینی یا چشم خود منتقل میشود. ویروس از راه فرآوردههای خوراکی و خوردن گوشت خوک منتقل نمیشود. آنفلوآنزای خوکی بیشترین سرایتپذیری را در ۵ روز اول بیماری دارد که در بچگی این دوره انتقال تا ۱۰ روز هم میتواند طول بکشد. تشخیص بیماری با نمونهگیری در این ۵ روز میسر است. پیشگیری از ابتلا با رعایت دستورات پیشگیری از آنفلوآنزا میسر است. این موارد عبارتند از:
دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون و یا محلولهای ضدعفونی حاوی الکل بشویید، مخصوصا زمانی که عطسه یا سرفه میکنید و یا وقتی که از بیرون به خانه باز میگردید.
ضدعفونی سطوح داخلی خانه با محلولهای حاوی کلر در کاهش احتمال انتقال بیماری موثر است.
از تماس نزدیک با خوکها و یا انسانهایی که آلوده هستند بپرهیزید.
از دست زدن به اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، مخصوصاً در اماکن عمومی بپرهیزید (مانند میزهای کافی شاپها و رستورانها، دستگیره درب وسائل حمل و نقل عمومی، نردهها و …).
از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده نشوند.
هر فردی که دچار علایم شبهآنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی شد باید از رفتن به سرکار و استفاده از وسایل حملونقل عمومی پرهیز کرده و سریعا به پزشک مراجعه کند.
برای پیشگیری از عفونت با ویروس آنفلوانزای A هر یک از داروهای اوسلتامیویر یا زانامیویر توصیه شده است .دوره درمان پروفیلاکسی دارویی تا 10 روز پس از یک تماس مشخص با مورد قطعی دوره آنفلوانزای خوکی توصیه می شود .
درمان :
در بسیاری از موارد این آنفلوانزا هم مانند سایر انواع آنفلوانزا ممکن است بهبود خودبخود داشته باشد. با وجود این استفاده از داروهای ضدویروس هم شدت بیماری را کم می کند و هم از بروز عوارض بعدی بیماری جلوگیری میکند. چهار داروی آنتی ویروس آمانتدین ،ریمانتدین و ( oseltamivir(Tamiflu و ( zanamivir(Relenza برای درمان آنفلونزای خوکی در آمریکا دارای مجوز میباشند. در مورد آنفلونزای خوکی که درسال ۲۰۰۹ در مکزیک شیوع پیداکرد، دونوع oseltamivir (اوسلتامیویر) و zanamivir (زانامیویر) توسط «مرکز درمان و پیشگیری از بیماریها» در آمریکا توصیه شدهاست چرا که ویروس جدید در مقابل آمانتادین و ریمانتادین مقاوم گزارش شده است
این نکته رو هم خودم اضافه کنم که در صورت ابتلا 5 روز حداقل به صورت مدام و مطلق درخانه استراحت کنید و بیرون نرید .
منبع : ویکی پدیا
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:22
مشاهدات و تجربيات اينجانب از بيماري آنفولانزاي خوكي در كشور غنا در غرب آفريقا و كشور كنيا در شرق آفريقا طي هفته هاي اخير، بخصوص مشاهده مستقيم خانواده اي مبتلا به اين بيماري كه از كشور هند وارد كنيا شده بودند، اينجانب را بر آن نمود تا تجربيات عملي كسب شده از این بیماری را به همراه آخرين اطلاعات علمي از بزرگترين مركز مبارزه بيماري هاي واگيردار در جهان (C.D.C) يا
( Center for Disease Control and Prevention) پس از ترجمه در اختيار هموطنان عزيز بخصوص مردم خونگرم و مهمانواز مازندران كه اين ايام ممكن است ميزبان توريستهايي از كشورهاي خارجي باشند قرار دهم. لازم است خدمت هم استاني هايي عزيز عرض نمايم مطالب و دستورات ارائه شده ذيل مطابق با رهنمودها و دستورات مركز جهاني مبارزه با بیماریها( CDC) در مناطق با شيوع بالا مي باشد و اين بشارت و اطمينان كه اين بيماري مانند هر بيماري ويروسي آنفولانزايي ديگر قابل علاج مي باشد. اما رسالت پزشكي ما آموزش و انتقال همه نكات از يك بيماري به مردم عزيزمان مي باشد. ولو اینکه هرگز با ان مواجه نشویم. زيرا دانستن خوب است و توانستن بهتر است.
ويروس H1N1 چيست؟
اين ويروس از آنفولانزاي تيپ A مي باشد كه اولين بار در سال 1918 ميلادي در آمريكا شناخته شد و پس از يك دوره طولاني در آوريل 2009 (سال جاري) مجدداً اين بيماري به نام Swine flu يا آنفولانزاي خوكي با شكل، قدرت و توانايي بیماریزایی متفاوت از گذشته در ايالات كاليفرنياي جنوبي از كشور آمريكا گزارش گرديد و پس از آن به سرعت كشورهاي مكزيك، كانادا و كشورهاي اروپايي نيز مواردي از ابتلا به اين بيماري را گزارش نمودند. اگر چه Swine flu آنفولانزاي خوكي نام گرفته، اما اين به آن معني نيست كه اين بيماري از خوك به انسان انتقال می یابد بلكه در آزمايشات بعمل آمده از اين ويروس مشخص شده كه تعدادی از ژن هاي آن شبيه به آنفولانزاي ويروسي مي باشد كه در خوك هاي شمال آمريكا يافته اند. در عين حال بدليل شباهت بروز اين آنفولانزا در خوك هاي اروپا و آسيا و مرغان و انسان ها، دانشمندان آنرا يك آنفولانزاي ويروسي چهارگانه نام نهاده اند.
قدرت بيماري زايي اين ويروس 3 برابر ويروس آنفولانزاي معمولي بوده و بيشترين شيوع آن در فصل سرد مي باشد. انتقال آن از انسان به انسان مي باشد (نه حيوان به انسان) معمولاً قسمت فوقاني سيستم تنفسي را درگير مي نمايد و تنها در 1 تا 2 درصد مي تواند منجر به مرگ شود كه دلايل آن ذكر خواهد شد.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:23
آخرين وضعيت بيماري در جهان چگونه است؟
بنا بر گزارش WHO (سازمان بهداشت جهاني) و CDC اين بيماري در مرحله پاندميك يعني همه گيري جهاني مي باشد و بيماري در فاز 6 مي باشد. اين بدان معني است كه جهان و تمام قاره ها در راه اين بيماري طي ماه هاي آينده مي باشند و اين بيماري همه كشورها را طي خواهد نمود و هيچ كشوري از اين بيماري در امان نخواهد بود. در حال حاضر 90 كشور جهان و 7 كشور همسايه ايران و همچنین كشور ما که از يك نوجوان 16 ساله ايراني الاصل مقيم آمريكا كه وارد ايران شده , اين بيماري را گزارش نموده اند. خوشبختنانه 72 نقطه از كشور ايران به عنوان مراكز مبارزه با اين بيماري با امكانات كامل و مناسب جهت تشخيص و درمان آماده و مهيا برای خدمات رسانی مي باشند كه به واسطه فعاليت همه مراكز بهداشتي و درماني هيچ نگراني از اين موضوع در کشور وجود ندارد. اما در مبارزه با اين ویروس نو ظهور آشنايي و آگاهي از اين بيماري فرصت بيشتري به ما در حفظ سلامتي فردي، خانوادگي و اجتماعي خواهد داد و بايد بدانيم شرط لازم پيشگيري دانستن و عمل كردن به دانستني هاست و به همين دليل با هم از اين بيماري مي خوانيم تا سالم، مطمئن و شاد زندگي كنيم.
نشانه ها و علامت بيماري انفولانزای خوکی چيست؟
علائم اين بيماري مشابه آنفولانزاي فصلي همانند تب، سرفه، گلودرد، آب ريزش بيني، كوفتگي و درد بدن، سر درد، لرز و خستگي و در موارد مشخص اسهال، تهوع و استفراغ مي باشد و در مواردي ممكن است اين بيماري ويروسي پيشرفت نموده و ايجاد عفونت هاي شديد ريوي، گوشي و سينوسي نمايد.
چه افرادي بيشتر در خطر معرض اين بيماري مي باشند؟
4 گروه از مردم در گروه خطر مي باشند. افراد مسن 64 سال و بالاتر، كودكان با سن كمتر از 5 سال، خانم هاي حامله، افراد با بيماري هاي مزمن و طولانی مدت مانند آسم، ديابت، برونشيت مزمن، بيماري هاي قلبي و ريوي و كساني كه به عللي همانند جراحي وسيع، شیمي درماني مكانيزم دفاعي سيستم ايمني بدن آنان در شرايط مساعدي نمي باشد. در عين حال وجود آنتي بادي ضد اين ويروس در بدن افراد ميانسال , جوان و سالم و حتي در يك سوم از افراد مسن بالاي 60 سال بدن آنها را در مقابل اين ويروس محافظت مي نمايد. بنابراين لازم است بدانيم بسياري از افراد در ابتلاي به اين بيماري نيازي به درمان ویژه به استثناء استراحت و اقامت 7 روزه در منزل و استفاده از داروهای معمولی جهت تسکین درد و علائم به اقدامی دیگر نیاز ندارند. زيرا مكانيزم دفاعي مناسب بدن ويروس را سركوب و نابود مي نمايد.
چگونه اين ويروس انتقال مي يابد؟
آخرين اطلاعات اظهار مي كند که انتقال اين بيماري از انسان به انسان از طريق سرفه، عطسه، تخليه ترشحات بيني و دهان مي باشد. كه ويروس مي تواند حداكثر تا فاصله 1.5 متري از طريق سرفه يا عطسه منتقل شود. اما راه ديگر انتقال تماس دست ها، با محيط آلوده به ويروس است. مانند دستگيره درب ها و يا وسايلي كه بطور عمومي و مشترك استفاده مي شود. دست تماس يافته با محيط آلوده به ويروس موجب انتقال ان از طريق دست آلوده شده به بيني و دهان و يا چشم مي شود.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:27
چه علائمی در كودكان و بزرگسالان بسيار جدي است و باید به مرکز درمانی منتقل شوند؟
بيشتر مبتلايان به غير از 4 گروه در خطر(كودكان زير 5 سال، سالمندان بالاي 64 سال، خانم هاي باردار و افراد با بيماري زمينه اي) با استراحت در منزل و دوري در تماس با افراد و استفاده از داروهاي ضد ويروس به راحتي درمان مي شود. اما اگر علايم زير در كودكان بروز نمود حتماً نيازمند انتقال به بيمارستان مي باشند.
1- تنفس سريع و غير عادي(نفس نفس زدن)
2- تغير رنگ پوست به آبي يا خاكستري بخصوص در لب ها
3- بي اشتهايي شديد
4- تهوع و استفراغ مقاوم و مداوم
5- عدم هوشياري، تشنج و بي توجهي به محيط
6- بي قراري و اضطراب شديد
7- تب بالا و سرفه مقاوم
8- اسهال به همراه علايم فوق
و در بزرگسالان
1- تنفس كوتاه كه به سختي انجام مي شود.
2- احساس درد و فشار در قفسه سينه و شكم
3- سرگيجه ناگهاني و استفراغ شديد و مداوم و اسهال
4- كاهش سطح هوشياري
5- تب و سرفه شديد.
دوره این بیماری چه مدت یا چند روز میباشد؟
اطلاعات بر اين باور است كه شخص يك روز پس از ابتلا به اين ويروس دچار علايم مي شود يعني اين ويروس پس از ابتلاي شخص در روز اول هيچگونه علايمي ندارد و اصطلاحاً دوره نهفته آن يك روز است اما دوره بيماري در افراد با مكانيزم دفاعي نرمال و طبيعي 7 روز مي باشد. ولي اين دوره در كودكان، افراد مسن و خانم هاي باردار و افردا با بيماري هاي ديگر متفاوت و طولاني تر مي باشد. بنابراين طي اين مدت( 7 روز ) شخص بيمار منبع انتقال بيماري به افراد ديگر نیز مي باشد.
آيا امكان بيماري از طريق گوشت خوك مي باشد؟
اگر چه كاملاً مشخص نيست اما تاكنون گزارشي از آن ارسال نشده و پاسخ منفي است.
آيا انتقال این بیماری از طريق آب نوشيدني یا آب لوله كشي شهري ممكن است؟
گندزدايي و كلرزني آب موجب سلامت كامل آب هاي نوشيدني شهري مي باشد كه همواره در حال انجام مي باشد . اگرچه اثبات اين ادعا بر اساس موفقيت درماني و سلامت آب هاي نوشيدني در درمان آنفولانزاي مرغي (H5N1) مي باشد. اما تاكنون گزارشي از انتقال بيماري از آب هايي كه كلرزني شده اند نداشته ايم.
آيا استخر و چشمه هاي معدني مي توانند آلوده به ويروس شوند؟
بر اساس تجربيات بدست امده از آنفولانزاي مرغي (H5N1) اگر چنانچه استخرها به اندازه 3 PPM -1 و چشمه هاي معدني به اندازه PPM5-2 كلرزني و گندزدايي شوند احتمال وجود و انتقال ويروس صفر خواهد شد.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:28
چگونه مي توان خود را در مقابل اين بيماري ايمن نمود؟
اگرچه تاكنون واكسني براي اين بيماري كشف نشده اما نكات زير در پيشگيري مهم مي باشد.
1- پوشاندن صورت، بيني و دهان در زمان سرفه و عطسه با دستمال كاغذي يك بار مصرف و پس از آن قرار دادن آن در سطل در بسته مخصوص 2- شستشوي دست و صورت با آب و صابون بعد از هر عطسه و سرفه تا ويروس ها زدوده شوند. دستها را مي توان با پنبه و الكل ضدعفوني نمود.3- در خارج از منزل، محيط كار و معابر عمومي از تماس دستهايتان با صورت يا چشم، بيني و دهان تان خودداري نماييد. 4- حدامكان از تماس بسيار نزديك (دست دادن يا روبوسي) با افراد ديگر خودداري نماييد.5- آب دهان و ترشحات بيني را در زمين نريزيد. آنرا در دستمال كاغذي يك بار مصرف تخلیه و سپس آنرا به سطل مخصوص منتقل نماييد.6- سعي كنيد از حضور در مكان هاي پر ازدحام بخصوص در محيط هاي بسته كه امكان عطسه و سرفه در آن زياد مي باشد خودداري نماييد.7- دقت كافي به مسافراني كه از خارج كشور بخصوص كشورهاي آمريكايي، اروپايي و آسياي جنوب شرقي وارد کشور میشوند داشته باشيد و در مسافرت به این کشورها به همه نکات مراقبتی دقت نمایید.8- اگر احساس سرماخوردگي داريد در صورت شك به آنفولانزاي خوكي حداقل 7 روز در خانه بمانيد. و يك روز بعد از بهبودي كامل مي توانيد وارد فعاليت روزانه و اجتماعي شويد. اين راهي است كه ديگران را آلوده نمي كنید.9- بيمار بايد در اتاقي استراحت نماید كه محل عبور و مرور و رفت و آمد ديگران نباشد. اصطلاحاً ايزوله باشد. تماس با افراد بهتر است از طريق تلفن باشد و حدالامكان يك نفر نيازهاي شخص بيمار را تامين نمايد. درب و پنجره اتاق بيمار حدامكان باز باشد و از سيستم تهويه برخوردار باشد. 10- حمام جداگانه براي بيمار به همراه وسايل شخصي ضروري است. در غير اينصورت قبل از استفاده از حمام براي ديگران بايد حتماً كلرزدايي و گندزدايي شود. 11- نوشيدن مايعات فراوان و مسكن هاي استامينوفن، بروفن، ناپروكسن با نظر پزشك فراموش نشود. محدودیت مصرف دارو برای اشخاص با نارسايي و مشكلات كبدي و كليوي بايد مدنظر باشد و مصرف آنتي بيوتيك فقط با نظر پزشك در صورت احتمال بروز عفونت هاي باكتريال ضروري مي باشد.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:30
اگر يكي از اعضاي خانواده بيمارشد چه كنيم؟
در صورت ابتلاي يكي از اعضاي خانواده تان مي توانيد به محل كار و تحصيل خود برويد اما شرايط خود را كنترل نماييد و مسئول محيط كار را از موضوع مطلع نماييد زيرا به محض بروز علايم در شما مي بايست در منزل استراحت نماييد. 4 گروه افراد پرخطر ذكر شده در صورت اجبار به زندگي در كنار بيمار نيازمند درمان جهت پيشگيري از بيماري مي باشد و اگر شما در اين 4 گروه نمي باشيد نياز به درماني جز مراقبت هاي ذكر شده نداريد.(4 گروه شامل كودكان زير 5 سال، سالمندان، افراد با بيماري زمينه اي و خانم هاي باردار) در خصوص ظروف و وسايلي كه بوسيله شخص بيمار مورد استفاده قرار مي گيرند تاكيد شده شستن آن با آب گرم و مواد ضد عفوني كننده موجب نابودي ويروس مي شود و استفاده از آن برای ديگر افراد خانواده منعي ندارد. مانند (بشقاب، سيني، قاشق) البته اين مجزا از وسايل شخصي چون شانه، مسواك، لباس و ... مي باشد. نكته مهم احترام و توجه ويژه به بيمار در اين شرايط بسيار مهم است. هرگز تصور نكنيد كه این بيماري بسيار خطرناك و صعب العلاج يا لاعلاج مي باشد. اين ويروس همانند همه ويروس هاي سرماخوردگي مي باشد اما با تفاوت هاي اندك و ناشناخته كه ما را مجاب به رعايت نكات جديد مي نمايد تا چيز مهمي را از دست ندهيم. بنابراين حتما بايد به سالمندان و كودكان كه به محدوديت در معاشرت و احترام حساس مي باشد و حتي ممكن است كمي ناراحت و دلگير شوند شرايط بيماري شان را توضيح دهيم كه بدانند بقاي سلامتي و شادابي ایشان و اطرافیان نيازمند يك هفته فراغت و دوري از تمايلات و علايق گذشته مي باشد. با پزشك معالج يا خانوادگي و يا مركز درماني همواره در تماس باشيد و همه روزه آنان را از شرايط بيمار خود مطلع نماييد تا در شرايط بحراني بيمار را به بيمارستان منتقل نماييد.
نحوه شستن دستها چگونه باشد؟
دستها با آب گرم و صابون به مدت 15 تا 20 ثانيه بايد شسته شوند و يا با پنبه و الكل تمام دستها و حتي بين انگشتتان و زير ناخن ها تميز شوند.
چه مدت ويروس خوكي مي تواند در محيط باقي بماند و بيشترين مكان هايي كه امكان آلودگي آن را دارد كجاست؟
در خارج از بدن ويروس به مدت 2 تا 8 ساعت زنده مي ماند. اما گرماي محيط 75 تا 100 درجه سانتيگراد مواد ضد عفوني كننده هيدروژن پروكسايد، بتادين و الكل آنرا به راحتي نابود مي كنند. اما منابع آلودگي در انسان شامل: بيني ، دهان، لب ها، چشم ها موي سر و دست ها مي باشند. زيرا مكان هاي فوق بيشتر مورد تماس دستها در افراد عادي مي باشد.
اما بيشترين امكان آلودگي محيطی براي وسايلي مي باشد كه به نحوي با دست، صورت انسان در تماس مي باشد. همانند دستگيره درها، ميز و صندلي، شيرآلات، نرده هاي پله ها، بالشت خواب و ملافه، اسباب بازي ها ، وسايل آشپزي و آشپزخانه، وسايل عمومي كه مورد استفاده مشترك مي باشد. همانند اسكناس، اسناد و مدارك دست به دست شده و ... . بنابراين حائز اهميت است پس از تماس با هر فرد يا اشیاء مشكوك دست و صورت خود را با آب و صابون شستشو دهيم. و بهتر است در محیط کار قبل از شروع کار و پایان کار میز کار مان را با پنبه الکلی ضد عفونی نماییم.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:31
آيا درمان دارويي براي درمان آنفولانزاي خوكي وجود دارد؟
بله داروي ضد ويروس Oseltamivir (اسلتا مي وير) يا Zanamivir (زانا مي وير) كه داراي اشكال قرص، مايع و اسپري مي باشد و در داخل كشور توليد مي شود. اين دارو در پيشگيري موثر بوده و بخصوص با نظر پزشك معالج در موارد شديد ابتلاء به بيماري نيز مصرف ان ضروري مي باشد. اين دارو شدت و دوره بيماري را كم و كوتاه مي نمايد و همچنين از پيشرفت بيماري جلوگيري مي نمايد و امكان سرايت آنرا به ديگران كم مي نمايد و پيشنهاد شده اين دارو جهت پيشگيري فقط در 4 گروه پر خطر كه قبلاً ذكر شده استفاده شود و در ساير بيماران مبتلا به درجات متوسط و خفيف از شدت بيماري استراحت، مصرف مايعات فراوان و اقدامات درماني، حمايتي و علامت درماني با مسكن هاي تجويز شده از سوي پزشك كافي مي باشد.
پايان سخن اميدوارم در ایام میلاد امام شيعيان حضرت علي(ع) و با تاسی از فرموده ایشان كه دانا زنده است گرچه بميرد و نادان مرده است هرچند زنده باشد به اين نكته مهم دست يابيم كه دانايي انسان را از شك و تردید رهايي مي بخشد فضيلت اخلاقي او را از رنج و درد مي رهاند و همت و عزم استوار او را از ترس نجات مي دهد. شك و درد و ترس بدترين دشمنان نيك بختي ادمي هستند و دانايي ، فضيلت و همت براي او فرشتگان نجات اند. هميشه بخواهيم كه بخوانيم و بدانيم تا سالم، سلامت و شاد زندگي كنيم.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:33
وحالا اخبارپيرامون انفولانزاي خوكي :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بيماری- همشهری آنلاین
معاون وزیر بهداشت گفت برنامهای برای معاینه کلی دانشچویان از لحاظ آنفلوآنزای خوکی وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سیدحسن امامی رضوی روز یکشنبه 25 مرداد اعلام کرد: نیازی به معاینه همه دانشجویان در آغاز سال تحصیلی نیست، چرا که ممکن است افراد معاینه شوند و در ابتدا هیچ علامتی از بیماری نداشته باشند و پس از مدتی به آنفلوآنزای نوع A (خوکی)مبتلا شوند و در این صورت از چرخه معاینه هم خارج شدهاند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بهترین راه پیشگیری از همهگیری آنفلوآنزای نوع A در دانشگاهها و مدارس، اجرای دستورالعمل پیشگیری و اطلاع رسانی مناسب است تا با تغییر فصل مشکلی بوجود نیاید.
امامی رضوی در مورد پاسخ به این سوال که چرا برخی از کشورها در آستانه سال تحصیلی اقدام به معاینه همه افراد حاضر در دانشگاههای خود می کنند، تصریح کرد: برخی از کشورها دارای دانشگاههایی هستند که میزان پذیرش دانشجوی خارجی در آنها زیاد است و این نگرانی در آستانه سال تحصیلی جدید وجود دارد که با بازگشت این دانشجویان از کشورهای خود بیماری آنفلوآنزای نوع A در این کشورها همهگیر شود از این رو آن کشورها این تمهید را انتخاب کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: در ایران، اول اینکه تعداد دانشجویان خارجی به نسبت کشورهای دیگر در منطقه کمتر است و این نگرانی وجود ندارد، ضمن اینکه در مبادی ورودی کشور نیز کنترل صورت می گیرد. از سوی دیگر نیازی به طرح معاینه همه دانشجویان نیست.
معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به تدوین دستورالعمل پیشگیری آتفلوآنزای نوع A (خوکی) در کمیته کشوری گفت: این دستورالعمل برای دانشآموزان و دانشجویان در حال تدوین است که در این زمینه به موقع اطلاع رسانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: آموزشهای لازم برایی پیشگیری از ابتلای افراد به آنفلوآنزای نوع A با توجه به تغییر فصل و مشکلات ناشی از آن برای دانشآموزان و دانشجویان ارائه میشود، اما در عین حال این گروهها همچون سایر گروههای در معرض خطر باید رعایت بهداشت فردی را جدی تلقی کنند.
Rahe Kavir
17-08-2009, 09:36
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بيماری- همشهری آنلاین:
شرکتهاي داروسازی در آمریکا و اروپا به سرعت در مسیر ساختن واکسن برای بیماری آنفلوآنزای خوکی هستند به گزارش آسوشیتدپرس شرکت بزرگ داروسازی گلاسکو اسمیت کلاین (GSK) اعلام کرد آزمایش بر روی اولین واکسن آنفلوآنزای خوکی را آغاز کرده است.
شرکت گلاسکو روز جمعه 14 آگوست (23 مرداد) اعلام کرد که کارآزمایی بالینی واکسن آنفلوآنزآی خوکی را بر روی 9000 نفر در اروپا و آمریکای شمالی آغاز کرده است.
این شرکت اعلام کرد نتایج اولیه کارآیی این واکسن را در ماه سپتامبر (شهریور ماه) اعلام خواهد کرد. هم اروپا و هم آمریکا نظامهای مجوزدهی با سرعت زیاد را در کشورهای خود اعمال کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که این واکسن با سرعت هر چه بیشتر حتی قبل از اینکه آزمونهای ایمنی کامل بر روی آنها انجام شود، در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
دو شرکت داروسازی عمده دیگر، نوارتریس و سانوفی-آونتیس، به زودی واکسن خود را در دسترس قرار خواهند داد. این دوشرکت زودتر در ابتدای ماه آگوست آغاز کرده بودند. شرکت داروسازی استرالیایی، CSL هم آزمایش واکسن خود را در استرالیا آغاز کرده است.
اولین کارآزمایی بالینی واکسن شرکت گلاسکو که در میان 128 نفر 16 تا 60 ساله انجام شده است.
این شرکت پس از انجام آزمونهای ابتدایی خود، آنها را برای مقامات قانونی اروپایی و آمریکایی خواهد فرستاد.
شرکت گلاسکو گفت این واکسن را در کودکان، نوزادان و سالمندان مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
ایمنی واکسنهای آنفلوآنزای تقویتشده بوسیله "ادجوان" در زنان باردار و کودکان- دو گروهی که بیش از همه در معرض خطر آنفلوآنزای خوکی قرار دارند- هنوز باید به صورت قعطی تعیین شود.
آدجوانها مواد جانبي مورد استفاده در واكسنها هستند كه حضور آنها در كنار آنتي ژنهاي واكسن ميتواند تحريك سيستم ايمني را بیشتر کند.
گلاسکو سفارش ساخت 291 دوز واکسن آنفلوآنزای خوکی را از کشورهای جهان در دست دارد. سازمان ملل نیز به اندازه 250 میلیون دلار اجزای واکسن سفارش داده است.
شرکت گلاسکو میگوید50 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا را برای استفاده در کشورهای فقیرتر به سازمان جهانی بهداشت اهدا خواهد کرد. این شرکت همچنین قصد دارد تا 20 درصد تولید خود در کانادا را به همین مقصود کنار بگذارد.
از هنگامی که آنفلوآنزای خوکی در ماه آوریل ظهور کرده است، دست کم 1462 نفر به علت آن درگذشتهاند و تخمین زده میشود که میلیونها نفر را دچار خود کرده باشد.
Rahe Kavir
22-08-2009, 09:54
عمومی- حميد هيدارن:
مقابله با مشكلات و معضلات اجتماعي يك حركت فراگير و چندوجهي است كه عزم عمومي و همكاري نهادهاي مختلف را طلب ميكند.
در چنين شرايطي بهترين راهكار، تشكيل كميتههاي كارشناسي و اجرايي با حضور نمايندگان حوزههاي مختلف مرتبط با امور مردم و رسيدن به شيوهاي جامع است. قطعا اين شكل همكاري به رفع و رجوع ريشهاي مشكلات در كوتاهترين زمان ممكن بيشترين كمك را كرده و نوعي بسيج عمومي براي مبارزه با مخاطرات غيرمترقبه اجتماعي به حساب ميآيد.
هرساله حدود 70ميليون نفر در پايانهها و پاركسوارهاي شهر تهران رفتوآمد دارند. درواقع مثل اين است كه بگوييم مراجعان اين سازمان در طول يك سال به اندازه جمعيت كشور است. با اين اوصاف بايد قبول كرد پايانهها و پاركسوارها به عنوان مراكز تبادل سفرهاي درونشهري و برونشهري، ازجمله بزرگترين مراكز تجمع مردم هستند.
با تغيير مديريت اين سازمان، سياستهاي جديد مبين آن بودند كه پايانهها بايد به محلی ايمن، مناسب و آرام براي شهروندان و مسافران تبديل شوند. بنابراين جهتگيري برنامهها به سمت و سوي بهبود خدمات كمي و كيفي معطوف شد كه يكي از اين تغيير نگرشها، مساله بهداشت عمومي و حفظ كرامت انساني بود.
امروزه سازمان پايانهها و پاركسوارهاي شهر تهران همگام با مسايل و دغدغههاي روز جامعه حركت كرده و سعي دارد به الگويي براي ديگر نهادهاي خدمترسان تبديل شود. در مورد بحث شيوع بيماري آنفلوآنزاي نوعA كه به درست يا غلط اين روزها از آن به عنوان آنفلوآنزاي خوكي ياد ميشود نيز حساسيتهاي خاصي در پايانهها و پاركسوارهاي شهر تهران اعمال ميشود.
ناگفته پرواضح است كه به دليل رفتوآمد مسافران شهرهاي مختلف به اين مراكز، امكان سرايت بيماري از فرد حامل ويروس آنفلوآنزا به ديگران بيش از ساير اماكن بوده و اگر دقت عمل لازم منظور نشود، بيشترين نرخ شيوع بيماري به اماكن اينچنيني مربوط ميشود.
ارسال دستورالعمل به پايانهها و پاركسوارها
مهندس ولي آذروش، مديرعامل سازمان پايانهها و پاركسوارهاي شهرداري تهران در اين رابطه به همشهریزندگی ميگويد: توجه ما به مسايل بهداشتي در اولويت برنامههاي سازمان قرار داشته و از حدود يكسال پيش تا به امروز، تغييرات محسوسي در زمينه رعايت نظافت غرفهها، سرويسهاي بهداشتي و مسايلي كه به سلامت مسافران مربوط ميشود، رخ داده است.
بالطبع مساله انتقال بيماري در پايانهها نيز يكي از دغدغههاي مسئولان مربوطه بوده و حساسيت خاصي به آن داريم. اخيرا نيز دستورالعملي را تهيه و به مراكز زيرمجموعه خود ارسال داشتهايم كه دستاندركاران پايانهها و پاركسوارها را ملزم به رعايت موارد بهداشتي به طور خاصي در اين ايام كه بيماري آنفلوآنزا جان مردم را تهديد ميكند، مينمايد.
از طرفي با تهيه بروشورهايي، اطلاعرساني لازم در مورد اين بيماري، راههاي انتقال آن و پيشگيريهاي لازم جهت عدم گسترش آنفلوآنزاي نوعA صورت گرفته است. در بوردهاي پايانهها علايم و نشانههاي ابتلا به آنفلوآنزا را به مردم معرفي كرده و احتياطهاي معمول براي پيشگيري از گرفتار آمدن در دام اين بيماري تذكر داده شده است.
وی تصریح میکند: خوشبختانه تا اين لحظه مورد خاصي در پايانهها و پاركسوارها گزارش نشده و مسافران استقبال خوبي از اين شيوه اطلاعرساني كردهاند. اين در حالي است كه هر روز مراجعان فراواني به پايانههاي 4گانه تهران و پاركسوارهاي مربوطه رفتوآمد ميكنند و جلوگيري از شيوع بيماري در اين مراكز، كاري سخت و البته ارزشمند به حساب ميآيد. البته توقع داريم وزارت بهداشت و درمان نيز در اين رابطه حساسيت موضوع در پايانهها را درك كند.
رعايت بهداشت فردي توسط مردم
آذروش در ادامه ميگويد: ايجاد ارتباط با مراكز علمي و دانشگاهي ازجمله اهم وظايف سازمان تعريف شده و ما به منظور تبادل اطلاعات در شرايط خاص مثل دورههاي زماني شيوع يك بيماري، تعامل خوبي با متخصصان امور بهداشتي داريم. از طرفي با استفاده از تجربيات و دانش متخصصان امور بهداشتي، شرايطي را در پايانهها و پاركسوارها حاكم كردهايم كه مراجعان كمترين نگراني بابت نظافت غرفههاي خدماتي نداشته باشند.
البته در مورد بيماريهاي واگيردار مثل آنفلوآنزاي نوعA كه اخيرا شايع شده، انتظار داريم مسافران مسايل بهداشت فردي را رعايت كنند و خود نيز نگران سلامتشان باشند. مثلا اينكه در اين ايام از دست دادن با يكديگر به دليل مسايل بهداشتي صرف نظر كنند و يا هنگام عطسه يا سرفه كردن از دستمال شخصي استفاده نمايند تا در صورت داشتن عامل پنهان بيماري در بدن، آن را به ديگران منتقل نكنند.
اينها مواردي نيست كه ما بخواهيم آن را به تكتك شهروندان تذكر رو در رو داده و يا وسايل پيشگيري را به تعداد مراجعهكنندگان در اختيارشان قرار دهيم، اما در بحث اطلاعرساني عمومي و نيز الزام صاحبان غرف و مسئولان مشاغل در پايانهها و پاركسوارها براي رعايت اكيد مسايل بهداشتي بسيار سختگير و جدي هستيم و دوست نداريم مسافران با خاطرهاي ناخوش از اين مراكز تبادل سفر ياد كنند. درواقع ما بخشي از اين پروسه هستيم و نهادهاي ديگر نيز بايد نقش خود در مهار موثر اين نوع بيماريهاي موسمي را به درستي ايفا كنند.
چگونه مبتلا نشويم
پاييز امسال از لحاظ آنفلوآنزاي خوكي بسيار هولناك خواهد بود. حداقل 2سال گرفتار اين بيماري خواهيم بود كه طي آن موجهاي مختلف بيماري بروز ميكند و هر موج 6 تا 8هفته طول ميكشد. طي سميناري كه در انستيتو پاستور برگزار شد، متخصصان اعلام كردند احتمالا طي 2سال حدود 10ميليون و 500هزارنفر تا 24ميليون نفر در كشورمان به اين نوع آنفلوآنزا مبتلا ميشوند
كه از اين تعداد 525هزار تا يك ميليون نفر نيازمند بستري در بيمارستان ميشوند. متاسفانه بيماري آنفلوآنزا از نوع خوكي داراي تمام مشخصههاي يك بيماري مسري و خطرناك است كه بهرغم تلاشهاي مجدانه محققان پزشكي هنوز داروي موثري براي پيشگيري يا درمان قطعي آن وجود ندارد. (البته اين موضوع صرفا به آنفلوآنزاي خوكي مربوط نيست
بلكه در مورد تمام انواع آنفلوآنزاها صدق ميكند). بنابراين آنفلوآنزاي خوكي از حالت يك بيماري معمولي به يك بيماري شديد و عالمگير تبديل شده و نگراني جدي تمام مردم، دولتها و نهادهاي ملي و بينالمللي در زمينه بهداشت و سلامت را موجب شده كه در ماههاي اخير به يك بحران جهاني تبديل شده است.
علايم و نشانهها
نشانههاي قابل انتظار اين بيماري در انسانها مانند نشانههاي آنفلوآنزاي فصلي انسان است. مثل حمله ناگهاني تب، بيحالي، درخود فرو رفتن، بياشتهايي و سرفه كردن، همچنين تعدادي از افراد آلوده با آنفلوآنزاي خوكي دچار سردرد، سرماخوردگي، كوفتگي و درد مفاصل، عطسه، ناراحتي تنفسي، سرخ شدن يا التهاب و آبريزش از بيني ميگردند. در مواردي نيز تهوع، استفراغ و اسهال نيز گزارش شده است.
راههاي انتقال و شيوع
آنفلوآنزاي خوكي از دهان و بيني منتقل ميشود و يك بيماري مجاري تنفسي است. با اين وجود دانشمندان هنوز نميدانند كه گونه تازه H1N1 كه در مكزيك پيدا شد، چگونه به انسان انتقال يافت. انتقال انسان به انسان اين بيماري مثل آنفلوآنزاي فصلي از طريق رودررو و به وسيله سرفه كردن يا عطسه انسانهاي آلوده به ويروس اتفاق ميافتد.
مردم با دست زدن به چيزهايي كه با ويروس آنفلوآنزاي خوكي آلوده است و سپس دست زدن به دهانشان ممكن است آلوده شوند بنابراين توصيه ميشود: «اگر با كسي در تماس هستيد كه سرماخوردگي دارد، با او دست ندهيد و روبوسي نكنيد». ويروس آنفلوآنزا در اماكن عمومي ازجمله پايانهها وجود دارد و تماس با سطوحي مانند دستگيره اتوبوس، نردهها، صندليها و نيمكتها، دستگيرههاي در و... به راحتي شما را آلوده ميكند.
اگر دستان خود را به دستگيره در اتوبوس و يا جاهاي ديگر زدهايد آن را به دهان و بيني خود نزنيد چون ويروس آنفلوآنزا ميتواند تا چندين ساعت روي سطوح باقي بماند و از دست و صورت بيماران به ديگران منتقل شود. ويروس ياد شده ميتواند از طريق مسافران به ديگر كشورها و شهرها منتقل شود، اما براساس گفته پزشكان از راه مواد غذايي منتقل نميشود.
راههاي پيشگيري
در حال حاضر بايد احتياطهاي معمول براي آنفلوآنزا را انجام داد كه شامل پوشاندن دهان و بيني به هنگام عطسه و سرفه كردن با يك دستمال كاغذي است كه پس از مصرف حتما بايد در سطلهاي زباله انداخته شود و مخصوصا از عطسه كردن در كف دست بايد جدا خودداري شود.
دستهايتان را بايد مرتب بشوييد و در صورت نبودن آب و صابون از ژل پاككننده استفاده کنید. اگر بيمار شدهايد حتما در خانه بمانيد. از دست دادن و روبوسي كردن پرهيز نماييد. از دست زدن به اجسام صاف مثل سكه، ميز پيشخوان و... خودداري نماييد چون اجسام صاف بيشتر از اجسام ريز و منفذدار مثل كاغذ و اسكناس ويروس را منتقل ميكنند.
سعي كنيد حتيالامكان صورت خود را لمس نكنيد و دستهاي خود را از غشاهاي مخاطي(چشم، دهان و بيني) دور نگه داريد چون ويروس از اين راهها وارد بدن ميشود. توجه داشته باشيد از افراد بيمار حتما دوري كنيد. اگر بيمار شديد در خانه بمانيد و استراحت كنيد.
مايعات فراوان صرف كنيد. دهان و بيني خود را خصوصا هنگام سرفه و عطسه بپوشانيد. دستها را مرتبا با آب و صابون بشوييد. افراد خانواده و فاميل را از بيماري خود مطلع نماييد. در صورت شدت گرفتن علايمي نظير تنگي نفس، ضعف و خستگي شديد، سردرد و سرگيجه شديد، استفراغ و تهوع غيرقابل كنترل حتما به پزشك مراجعه كنيد.
Rahe Kavir
22-08-2009, 09:57
بيماری- معصومه ابوالحسني:
دنیای ویروسها، دنیای عجیبی است. وقتی یکویروس موفق میشود خودش را ارتقا بدهد و جنگ دیگری را شروع کند، آنوقت انسانها هم دست بهکار میشوند و سلاح جدیدی برای مبارزه با ویروسهای پیشرفته درست میکنند
چه بخواهیم، چه نخواهیم ویروسها همیشه از ما انسانها جلوترند! آنها در دنیای ویروسی خودشان بهدنبال راههای ادامه حیات میگردند. در تاریخ بشریت، انسانها تنها موفق شدهاند یکویروس را برای همیشه از صحنه روزگار حذف کنند؛
ویروس آبله! درحالیکه ویروسهای قدیمی مثل وبا، سل و یا آنفلوآنزا قرنهاست که هرازچندگاهی جان بسياري از انسانها را میگیرند. حتماً ویروس تازهوارد را میشناسید؛ آنفلوآنزای خوکی که مدتی است چنگ و دندانش را به انسانها نشان داده و سوژه روز رسانه های جهانی بهداشت شدهاست.
درحالیکه ویروس آنفلوآنزای خوکی با خیال راحت از کشوری به کشور دیگر سفر ميکند؛ مراکز بهداشت در جهان سعی ميکنند جلوی کشتار این دشمن بینالمللی را بگیرند. البته آغاز این جنگ از دوسال پیش توسط سازمان بهداشت جهاني پیشبینی شدهبود. این سازمان در گزارش سالیانه خود که در سال2007 در ژنو ارايه کرد، درباره ظهور بيماريهاي واگيردار جديد در قرن21 در سراسر زمين به همه مردم جهان هشدار داد.
این سازمان اعلام كرد، برخلاف نگرش موجود در زمينه كاهش تلفات بيماريهاي واگير، احتمال ظهور بلاي ديگري نظير ايدز، سارس يا تب ابولا طي سالهاي آينده كه بتواند ميليونها تلفات برجا بگذارد، بسیار بالاست و تصور عدمشيوع بيماري دیگری هم، بسيار سادهلوحانه است: «از دهه ۱۹۷۰ تاكنون بهطور بیسابقهاي دستكم يك تهديد جديد شناسايي شده است.
امروزه حدود ۴۰ بيماري وجود دارد كه تا يك نسل پيش ناشناخته بودند. تنها طي پنجسال گذشته، كارشناسان اين سازمان بيش از ۱۱۰۰ همهگيري بيماريهاي مختلف را بررسي كردهاند. با توجه به اينكه هرساله بيش از دوميليارد نفر سفر هوايي انجام ميدهند، شيوع يا همهگيري يكبيماري در يك نقطه جهان ظرف چندساعت به تهديد قريبالوقوعي در جاي ديگر تبديل ميشود».
اين گزارش خواستار احياي تلاشها براي مراقبت، پيشگيري و كنترل بيماريهاي همهگير مانند وبا، تبزرد و بيماريهاي مننژيت بود. سازمان جهاني بهداشت در آن سال نسبتبه مقاومت گسترده دارويي كه پيامد درمان ناكافي پزشكي و مصرف نادرست پادزيستهاست، هشدار داد: «بيماري سل يك مشكل خاص است، بهطوري كه گونههاي سل مقاوم در برابر دارو در سراسر جهان ظهور يافته است.
مقاومت دارويي در مورد بيماريهاي اسهالي، عفونتهاي بيمارستاني، مالاريا، مننژيت، عفونتهاي دستگاه تنفسي و عفونتهاي ديگر نيز مشهود است. با آنكه ويروس آنفلوآنزاي مرغي اچ ۵ ان ۱ تاكنون به يك ويروس قابلانتقال بين انسانها جهش نيافته است، اما دانشمندان بيم آن دارند همهگيري بعدي آنفلوآنزا را يك ويروس پرندگان ايجاد كرده و يكونيمميليارد نفر از جمعيت جهان را مبتلا کند.
در مورد همهگيري آنفلوآنزاي ناشي از اين ويروس يا يكويروس ديگر آنفلوآنزاي پرندگان تنها مسأله زمان مطرح است». اين گزارش تاكيد كرده بود، تمام كشورها بايد اطلاعات بهداشتي ضروري نظير نمونههاي ويروس و شيوع بيماريها را براساس قوانين بهداشتي بينالمللي گزارش دهند تا از اين خطرها جلوگيري شود.
اینطور که شواهد نشان ميدهد، متاسفانه پیشبینی سازمان جهانی بهداشت درست از آب درآمد و آنفلوآنزای خوکی که ترکیبی از ویروسهای آنفلوآنزای خوکی، انسانی و حاد پرندگان است، خیلی زود در جهان منتشر شد. البته ظاهراً این ویروس چندان هم نوزاد نیست و شبیه بیماری آنفلوآنزای خوکی از نوع اچ۱ان۱ است که قبلاً هم وجود داشته و شناخته شدهاست،
ضمن آنكه همهگیری جهانی آنفلوآنزا در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ نیز به علت شیوع همین نوع آنفلوآنزا بودهاست. اما بررسیهای اخیر نشان میدهد که تغییراتی در ساختار این ویروس در آنفلوآنزای خوکی به وجود آمدهاست. به همین علت از ۵آوریل ۲۰۰۹ موارد مرگومیر ناشی از این بیماری در مکزیک و آمریکا گزارش شد.
محل تولد این ویروس جدید در مکزیک است و علايم آن به آنفلوآنزای انسانی یعنی تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی شباهت دارد. البته ظاهراً برخی از افراد هم پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ میشوند. به علت شباهتهایی که این بیماری به همان آنفلوآنزای معمولی خودمان دارد، پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوآنزای خوکی نیستند و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.
4علامت اصلي تب بالاي ۳۸درجه، سردرد، گلودرد، سينهدرد و سرفه از علايم اصلي اين بيماري هستند كه اگر كسي ۲ تا ۳علامت ذكرشده را داشتهباشد مشكوك به بيماري آنفلوآنزاي نوعA است. اسهال، استفراغ، تهوع، كوفتگي عضلات، عطسه و آبريزش بيني از علايم فردي اين بيماري است كه چنانچه با ۲ تا ۳علامت اصلي همراه باشد، فرد مشكوك به اين بيماري است.
حدود 3ماه قبل وقتی اولین موارد ابتلای به بیماری آنفلوآنزای خوکی در مکزیک گزارش شد، سازمانهای بینالمللی بهداشت با اعلام مرحله5 وضعیت هشدار نشان دادند که شیوع جهانی آنفلوآنزای خوکی امری حتميخواهد بود. این اولین بار بود سازمان بهداشت جهانی وضعیت هشدار خود را به مرحله5 ارتقا میداد که یک مرحله مانده تا وضعیت قرمز است.
مرحلهاي كه نشان ميدهد اپیدمي جهانی این بیماری حتمي است و البته این بار هم پیشبینی این سازمان درست از آبدرآمد! درست در همان زمان موارد تأييدشده ابتلا به اين بيماري در مکزیک به 99نفر و 8قرباني رسيد و مقامات مکزیک براى جلوگیرى از گسترش آلودگى به ویروس آنفلوآنزاى خوکى، مدارس، موزهها و سایر مراکز تجمع در شهر مکزیکوسیتى را تعطیل کرد ندو حتی بین مردم این شهر ماسک هم توزیع شد.
در این حال وزیر بهداشت مکزیک اعلام کرد، شیوع نوع جدیدی از بیماری آنفلوآنزا موسوم به آنفلوآنزای خوکی در این کشور، احتمالاً در ماه گذشته موجب مرگ حدود 81نفر شده است. خیلی زود ويروس اين بيماري دستكم در 9كشور جهان منتشر شد و در آمريكا هم حدود 100نفر در 11ايالت اين كشور به آن آلوده شدند.
اكوادور هم سرانجام در ممنوعيت تبادل هرگونه پرواز ميان كشورش و مكزيك به كوبا و آرژانتين پيوست. آلمان و اتريش دیگر كشورهايي بودند كه وجود مواردي از آنفلوآنزاي خوكي را در كشورشان تأييد كردند. تعداد تلفات اين بيماري در مكزيك بعد از گذشت کمتر از یکماه به 168تن رسيد. این درحالی بود که تا حدود 2ماه بعد از آن مقامات مسئول در ایران وجود این بیماری را در کشور تکذیب ميکردند و بالاخره بعد از گذشت 2ماه از شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی در جهان، شمار مبتلايان به این بیماری در سراسر جهان از 70هزار نفر فراتر رفت.
سازمان بهداشت جهاني در گزارشي اعلام کرد که تا ساعت 9صبح 8تيرماه، 70هزار و 893مورد ابتلا به آنفلوآنزاي خوکي در سراسر جهان شناسايي شده که 311نفر از آنان جان باختهاند. به اعتقاد کارشناسان بهداشتی، پنهان کردن اخبار شیوع یک بیماری واگیردار به مصلحت هیچکس و هیچجا نیست.
این نکته بهویژه در مرزهای داخلی یک کشور، اهمیت بیشتری دارد. دلیل آن هم خیلی ساده است، زیرا علاوهبر زیانهای اقتصادی و سیاسی، افراد بهدلیل عدماطلاع کافی از بروز یکبیماری، مبتلا میشوند و جانشان بهخطر میافتد و بالاخره مقامات ایرانی هم بهوجود این بیماری در ایران اذعان کردند.
کمتر از یک ماه قبل اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با حضور مسئولان وزارت بهداشت موضوع شيوع آنفلوآنزاي خوکي را در کشور بررسي کردند و اولین آمار رسمي در ایران بر اساس اعلام «سيدحسن امامي رضوي» معاون سلامت وزارت بهداشت، درمانوآموزش پزشکي، تا تاریخ 5مردادماه به 69نفر رسيد. مقامات مسئول معتقدند مبتلايان به اين بيماري در جريان سفر به خارج کشور، به اين بيماري مبتلا شدهاند که بيشتر آنان را عمرهگزاران تشکيل ميدهند.
نمايندگان مجلس بر اين باورند که در صورت تداوم سفرهاي غيرضروري هموطنان به خارج از کشور و نبود نظارت دقيق بر ورود و خروج مسافران، بر شمار مبتلايان به اين بيماري افزوده شود. این درحالی است که دانشمندان بر اين باورند، چند ماه و شايد يكسال پيش در نقطهاي از جهان يك ويروس خوكي به انساني منتقل شده و جهش يافته و از آن زمان ميان انسانها منتقل شده است. البته برخلاف آنفلوآنزاي پرندگان، پزشكان تاكنون شواهدي را از انتقال مستقيم اين ويروس از خوك به انسان در دست ندارند.
Rahe Kavir
22-08-2009, 10:02
بيماری- نیره بهتری:
نه قصد داریم نگرانتان کنیم، نه خیالتان را بابت همهچیز آسوده، زیرا نه آنچنان اوضاع بر وفق مراد است که بخواهید و نه آنچنان آشفته که خواب آرامتان را برهم بزند.
خلاصه این که پیشنهاد می کنیم این گزارش را بخوانید تا هم از این درد ناشناخته باخبر شوید و هم از درمان آن.
آنفلوآنزاي خوكي يك بيماري تنفسي بهشدت مسري است كه غالبا خوكها را مبتلا ميكند.
این بيماري توسط يكي از زنجيره ويروسهاي آنفلوآنزاي نوعA ايجاد ميشود و بهطورمعمول توسط قطرات تنفسي و طي تماس مستقيم يا غيرمستقيم به ديگري منتقل ميشود. انواع مختلف ويروس ميتواند خوكها يا پرندگان و حتي انسان را مبتلا کند.
خوكها ممكن است بهصورت همزمان با چند نوع ويروس متعلق به اين زنجيره شامل انواع انساني و نوع پرندگان آلوده شوند و همزمان چند نوع ويروس امكان تبادل قطعات ژني بين ويروسها را فراهم ميكند و منجر به پيدايش نوع جديدي از ويروس ميشود. خطر اصلي اين ويروس جدید، آشنا نبودن سيستم ايمني بدن موجود زنده با عامل بيماريزاست كه ميتواند عوارض وخيمي ايجاد كند.
اين عوارض از يكسو گسترش سريع و بيرويه بيماري و از سوي ديگر شدت بيماريزايي و مرگومير وسيع آن است. ابتلاي انسان به آنفلوآنزاي خوكي معمولاً به صورت تكگير و نحوه انتقال آن تصادفي و از حيوان به انسان است، اما با توجه به مشاهدات آزمايشگاهي، شواهد تاريخي كه از شيوع گسترده و فراگير بيماري در سال1918 و پس از آن در دهه70ميلادي وجود دارد،
نشاندهنده احتمال قوي انتقال بيماري از انسان به انسان است. از آنجایی كه علايم بيماري و الگوي ابتلاي فصلي آن به ساير عفونتهاي حاد تنفسي شباهت زیادی دارد، به جز در مواردي مثل مورد اخير كه تبديل به یک خطر بالقوه از نظر بهداشت عمومي شد، مابقی ناشناخته باقي ميماند.
180سانتی متر فاصله کافی است
خوشبختانه تاکنون بیماری آنفلوآنزای خوکی در ایران قربانی زیادی نگرفته و فعلاً حدود 150نفر به این بیماری مبتلا شدهاند، اما بد نیست علايم این بیماری را بدانید. آنفلوآنزاي خوكي همانند ساير انواع سرماخوردگي بیمار را دچار تبولرز، سردرد، سرماخوردگي، گلودرد، كوفتگي و درد مفصل ميکند.
اين بيماري گاهي با تهوع و اسهال همراه است و غالباً نياز به درمان ندارد. ويروس آنفلوآنزاي خوكي در برابر حرارت ناپايدار است و در دماي 70درجه سانتيگراد، چنانچه تهيه و فرآوري مواد غذايي تهيهشده از گوشت خوك مطابق راهنماي عمل استاندارد و جهاني آن باشد، موجب انتقال بيماري نخواهدشد.
سرايت بيماري در همه حال از طريق قطرات تنفسي است و 180سانتيمتري پيرامون فرد بيمار يا مشكوك به عفونت با ويروس آنفلوآنزاي خوكي، محدوده خطر است. اما در صورتی که فردی به این بیماری مبتلا شد، اولین اقداميکه باید انجام دهد، آگاه كردن افراد خانواده و فاميل از بيماري خود، مراجعه به پزشك در صورت شدت گرفتن علايم است.
همهگیری جهانی
خطر همهگيري جهاني تنها در صورتي شدت ميگیرد كه جهش قطعات ژني ويروسها منجر به توانايي ويروس در انتقال بلاواسطه ویروس به انسان در ارتباطات روزمره معمول شود و اگر چنين شود پيشبيني آينده سلامتي و بهداشت در جهان سخت يا بهتر بگوییم ناگوار خواهدبود.
البته در ترسيم چنين آيندهاي مسلماً عوامل بازدارنده زیادی در سطح جامعه نقش دارند. آمادگي جهاني در مقابله با بيماري و قطع مكانيكي زنجيره انتقال واكسيناسيون همگاني موثر از طریق ذخيره كافي داروهاي ضدويروسي، سطوح مختلف ايمني در نژادهاي گوناگون بشر، شيوههاي محافظت فردي، اجتناب از تماس نزديك با فردبيمار، حداقل فاصله توصيهشده تا یکمتر،
پوشاندن دهان و بيني در زمان تماس با بيمار، شستوشوي مرتب دستها با آب و صابون پس از تماس با بيماري يا افراد مشكوك به ابتلا، بهبود شرايط محيطي و تهويه هوا خصوصاً در اتاق محل نگهداري بيمار، رعايت دستورات مقامات بهداشتي محلي درباره پيشگيري و كنترل بيماري، توصيههاي سازمان جهاني بهداشت در صورت ابتلا به بيماري، استراحت بسيارو مصرف مايعات فراوان امکانپذیر است.
حفاظت در برابر بیماری
كارشناسان پزشكي انتقال آنفلوآنزاي خوكي مانند هر نوع سرماخوردگی ديگر را از راه تماس، سرفه و عطسه ميدانند و توصيههایي در اين زمينه دارند. دستهاي خود را بهطورمرتب بشوييد. اگر آب و صابون در دسترس نيست ميتوانيد از ژلهاي تميزكننده دست استفاده كنيد.
همانطور كه هوشياري در برابر آلودگي براي پيشگيري از ابتلاي شما و خانوادهتان به بيماري ضروري است در صورتي كه خود مشكوك به ابتلا به آنفلوآنزا هستيد، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوي دهانوبينيتان را بگيريد. اگر دستمال بههمراه نداريد، هنگام عطسه يا سرفه آرنج خود را در برابر دهان و بيني بگيريد تا دستتان آلوده نشود.
اما متاسفانه باید بدانید که محققان هنوز اطلاعات كاملي از نحوه انتقال ويروس آنفلوآنزاي خوكي به دست نياوردهاند و سازمان بهداشت جهاني نیز بهتازگي برآورد خود را در خصوص سهولت انتقال اين ويروس در بین انسانها منتشر كرده است. اما همانطور که ميدانید هر دردی درمانی دارد و براي درمان این بیماری هم داروهايي وجود دارد كه در سال گذشته براي درمان انواع قوي آنفلوآنزا توليد شدهاند و توانايي خوبي براي كمك به مبتلايان به آنفلوآنزاي خوكي دارند.
خیلی هم نگران نباشید
حق دارید که از همین لحظه برای سلام و احوالپرسی با اعضای خانوادهتان هم ترس داشتهباشید، اما سازمان بهداشت جهانی راهنماییهایی برای شناخت موارد تاييدشده آنفلوآنزاي خوكي اعلام کرده است. در این شرایط هر فرد مبتلا به تب با بيماري تنفسي حاد كه نتايج آزمايشگاهي او ابتلا به ويروس آنفلوانزاي نوعH1N1A را تاييد كند، فردآلوده ناميده ميشود.
همچنین افرادی را که مشکوک به آنفلوآنزای خوکی هستند ميتوانید با چند ویژگی بشناسید. فرد مبتلا به بيماري حاد تنفسي و تب كه سابقه تماس با يك بيمار تاييدشده را طي 7روز گذشته ذكر كند، سابقه مسافرت به مناطق آلوده را در 7روز گذشته داشتهباشد و ساكن مناطقي باشد كه در آن حداقل يكمورد تاييدشده ابتلا به اين ويروس وجود داشته است.
بد نیست بدانید که دوره نهفتگي در اين بيماري 2 تا 4 روز و دوره سرايت عفوني يك روز قبل از شروع علايم بيماري تا 7روز بعد از آن است. برای اینکه نگرانی شما را کم کنیم، بد نیست بدانید که واكسن اين بيماري در دست تهيه است، زیرا واكسن مورداستفاده در آنفلوآنزاي فصلي براي جلوگيري از آنفلوآنزاي خوكي ايمني ایجاد نميكند.
Rahe Kavir
27-08-2009, 11:22
بيماری- رييس اداره سلامت مدارس، جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت از تدوين نهايي دستورالعمل ويژه آنفلوآنزاي «آ» دانشآموزان براي فصل بازگشايي مدارس خبر داد.
به گزارش ایسنا دکتر گلايول اردلان با بيان اين كه عمده برنامههاي ويژه فصل بازگشايي مدارس با توجه به وضعيت موجود تاكيد بر پيشگيري از بروز آنفلوآنزاي نوع آ موسوم به خوكي است، اظهار كرد: اطلاع رساني و آموزش به والدين، معلمان و مربيان مدارس و دانش آموزان در قالب پوستر و ... از مهمترين وظايف به شمار ميرود.
وي با بيان اينكه اين دستورالعمل كه در آن وظايف مديران مدرسه مشخص شده پس از تاييد نهايي به مدارس ابلاغ ميشود، گفت: همچنين هيات دولت بودجهاي را براي وزارت آموزش و پرورش و بهداشت در نظر گرفته است تا تمهيدات خاصي از جمله تهيه صابون مايع، ماسك و يا حتي مرخصيهاي طولاني مدت در اين ايام در نظر گرفته شود.
رييس اداره سلامت مدارس، جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت با اشاره به اعمال محدوديتهايي در اين ايام، افزود: به عنوان مثال مرخصيهاي طولاني مدت براي كساني كه به علايم آنفلوانزا دچارند، پرهيز از ورود افراد پرخطر نظير والدين باردار و دانش آموزان مبتلا به بيماريهاي تنفسي قلبي و آسم از آن جملهاند.
به گفته وي، دستورالعمل طي روزهاي آتي به امضا نهايي رسيده و به كل مدارس كشور ابلاغ ميشود.
Rahe Kavir
27-08-2009, 11:23
شدت انتقال ویروس آنفلوانزای خوكي در میان جوانان بیشتر است
عمومی- همشهري آنلاين:
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که حدود 46 درصد مبتلایان به ویروس آنفلوانزای نوع A در گروه سنی 15 تا 24 سال قرار داشته اند، گفت:
این گروه سنی انتقال دهنده سریع بیماری هستند. دکتر محمود سروش با عنوان این مطلب که در حال حاضر ویروس این بیماری به مرحله چرخش در آمده است، به مهر گفت: با توجه به ماندگاری ویروس آنفلوانزای A (انفلوانزاي خوكي) به زائران شهرهای زیارتی کشور توصیه می شود در اماکن متبرکه از سجاده شخصی برای نماز خواندن استفاده کنند.
کارشناسان بهداشت محیط معتقدند که حرکت ویروس آنفلوانزای نوع A در دنیا اغلب به وسیله سفرهای هوایی صورت میگیرد که این وضعیت باعث میشود بیمار موقع پرواز هیچ علامتی از بیماری نداشته باشد و دوره نهفتگی بیماری بعد از انجام سفر خودش را نشان دهد.
سروش با تاکید بر اینکه 95 درصد مبتلایان به ویروس آنفلوانزای نوع A نیاز به بستری ندارد، در عین حال تصریح کرد: ولی همین پنج درصد مبتلا نیز میتوانند شرایط خطرناک همراه با مرگ و میر داشته باشند.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا دو سال آینده تعداد مبتلایان به آنفلوانزای نوع A در دنیا به دو میلیارد نفر میرسد که پیشبینی میشود این آمار در ایران بین 10 تا 24 میلیون مبتلا به این بیماری در دو سال آینده باشد.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت در خصوص وضعیت شیوع این بیماری در فصول پاییز و زمستان گفت: با توجه به اینکه آنفلوانزای پرندگان در فصل سرد سال حدود 60 درصد مرگ و میر به دنبال دارد در صورتی که این ویروس با ویروس نوع A ترکیب شود مشخص نیست چه عواقبی به دنبال خواهد داشت و میزان تلفات آن چقدر خواهد بود.
.German.
28-08-2009, 16:17
نخستين قرباني آنفلوانزاي نوع «آ» در كشور معتاد و دچار بيماري شديد ريوي بود
خبرگزاري فارس: رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت گفت: يك مورد فوتي بر اثر بيماري آنفلوانزاي نوع A در كشور يك زن 36 ساله معتاد و داراي بيماري شديد ريوي بود كه به درمان جواب نداد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محمدمهدي گويا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: بيمار فوتي بر اثر بيماري آنفلوانزاي نوع A هفته گذشته دوشنبه يا سهشنبه در يكي از شهرستانهاي شمال غربي كشور فوت كرد، البته اقدامات درماني لازم براي نجات وي انجام شد اما به علت بيماري زمينه قبلي او كه نارسايي شديد ريوي بود به درمان جواب نداد و متأسفانه فوت كرد.
وي گفت: وضعيت اين زن 36 ساله به علت اعتياد و بيماري زمينهاي ريوي بحراني بود و در واقع به علت شدت ضعف ايمني بدن كار زيادي نميتوانستيم براي او انجام دهيم به طوري كه حتي يك سرماخوردگي معمولي نيز ميتوانست به مرگ وي منجر شود.
.German.
28-08-2009, 16:25
هلندیها دست بکار شدند؛ ساخت یک بازی ویدئویی برای آنفلوآنزای خوکی
گروهی از دانشمندان هلندی نوعی بازی ویدئویی را با موضوع آنفلوآنزای نوع A ایجاد کرده اند که در آن بازیکن ضمن بازی در خصوص اپیدمی این آنفلوانزا و روشهای مقابله با آن اطلاعاتی را می آموزد. به گزارش خبرگزاری مهر، این بازی را که "آنفلوآنزای بزرگ" (The great flu) نام دارد محققان دپارتمان ویروس شناسی دانشگاه اراسموس در روتردام ساخته اند.
هدف از ساخت این بازی اطلاع رسانی به مردم در برابر راههای پیشگیری، مقابله و ارائه اطلاعات کلی در مورد این بیماری همه گیر است.
بازیکن در این بازی که به صورت آنلاین در شبکه قرار دارد با انجام یک کلیک به مسئول "کنترل اپیدمی جهانی" تبدیل می شود.
این سازمان تخیلی همانند سازمان جهانی بهداشت است. بازیکن باید به عنوان این مقام مسئول، نوع توزیع داروهای ضد ویروسی، تزریق واکسن و اعطای بودجه به گروههای تحقیقاتی در مناطقی که شیوع این آنفلوانزا و تعداد قربانیان بالا است را انتخاب کند.
گسترش ویروس می تواند از طریق یک نقشه تحت نظارت قرار گیرد.
در این خصوص مدیر دپارتمان ویروس شناسی دانشگاه اراسموس اظهار داشت: "در این بازی انتخابها آسان نیستند و بودجه نیز محدود است. در صورتی که پول سرمایه گذاری شود اپیدمی می تواند متوقف شود. بازی بسیار واقعی به نظر می رسد و یک ارزش آموزشی دارد. ما در این بازی افراد را آگاه می کنیم که چگونه می توان در مقابل ویروس از خود دفاع کنند و در کل آنفلوآنزا چیست و اینکه چه روشهایی برای مبارزه با اپیدمی وجود دارد."
براساس گزارش Popular Science، بازی می تواند در پنج حالت اپیدمی بازی شود که این پنج حالت از شیوع ساده تا نوع ویروسی شدید را شامل می شود.
Rahe Kavir
29-08-2009, 12:38
انگلیس و فرانسه اولین محمولههای واکسن آنفلوآنزا را دریافت کردند
بيماری- همشهری آنلاین:
انگلیس و فرانسه اولین محمولههای واکسن آنفلوآنزای خوکی را روز پنجشنبه 27 آگوست (5 شهریور) دریافت کردند.
این دولتها خود را آماده مقابله با موج دوم پاندمی آنفلوآنزای خوکی در زمستان نیمکره شمالی میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سازمان جهانی بهداشت ماههاست که به دولتها هشدار میدهد آماده شیوع مجدد ویروس آنفلوآنزای آ (H1N1) در هنگام شروع فصل سرد در نیمکره شمالی باشند.
دریافت اولین دوزهای واکسن آنفلوآنزای آ در این کشورها در حالی است که میلیونها کودک دانشآموز در دوهفته آینده آماده رفتن به مدرسه میشوند، و نگرانیها در مورد انتقال آسان ویروس میان همکلاسیها برانگیخته شده است.
در کره جنوبی، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از هفته آینده هنگام شروع به کار مدارس، همه دانشآموزان ابتدایی و راهنمایی روزانه مورد اندازهگیری درجه حرارت بدن قرار میگیرند.
کشف اخیر شیوع ویروس آنفلوآنزای آ در مزارع پرورش بوقلمون در شیلی همچنین این نگرانی را برانگیخته است که آنفلوآنزای خوکی ممکن است با آنفلوآنزای پرندگان مخلوط شود و به به ویروس خطرناکتری بدل شود. این اولین مورد شیوع ویروس H1N1 در میان پرندگان است.
مقامات بهداشتی انگلیس و فرانسه می گویند واکسن دریافتی پیش از توزیع در این کشورها در ماه اکتبر (مهر ماه) باید تاییدیه لازم را دریافت کند.
کارشناسان اتحادیه اروپا میگویند زنان باردار، پرسنل پزشکی و افراد مبتلا به مشکلات بهداشتی زمینهای باید پیش از بقیه افراد، واکسن دریافت کنند.
در انگلیس، واکسن ابتدا بر روی گروههای در معرض خطر مانند مبتلایان به آسم و دیابت، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. انگلیس در میان کشورهای اروپایی بیشترین میزان مبتلایان به آنفلوآنزای خوکی را داشته است و 66 درصد افرادی که در انگلیس به این ویروس مبتلا شده اند، فوت کردهاند.
Rahe Kavir
03-09-2009, 08:59
چطور با 10 نکته مانع ابتلاي خود به آنفلوآنرای خوکی شويم؟
عمومی- همشهری آنلاین:
فصل سرد، فصل شیوع انفلوآنزا است. ده نکته به شما کمک میکند.
این ده نکته در واقع به شما کمک میکند تا خودتان را برای شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی در فصل سرد آماده کنید:
1- دلیلی برای وحشت وجود ندارد
تا به حال شدت بیماری که آنفلوآنزای خوکی در اغلب مبتلایان ایجاد کرده است، در حد همان آنفلوآنزای فصلی بوده است.
در مدتي که از ظهور این ویروس میگذرد، به نظر میرسد میزان موارد بستریشدن و مرگ و میر ناشی از آن کمتر از میانگین مربوط به آنفلوآنزای فصلی باشد و ویروس در طی این مدت به جهش ژنتیکی عمدهای پیدا نکرده است. اینها نتایج مشاهدات کارشنان در کشورهای نیمکره جنوبی بوده است که در این شش ماه فصل سرد شیوع آنفلوآنزا را میگذراندند.
اما به هر حال کشورهای نیمکره شمالی با شروع فصل سرد باید در انتظار افرایش موارد ابتلا به آنفلوآنزای خوکی باشند.
2- ویروس در برخی از افراد را با شدت بیشتری مبتلا میکند
آنفلوآنزای خوکی برای برخی از گروهها تهدید بیشتری ایجاد میکند- کودکان زیر دو سال، افرادی که به بیماریهای مانند آسم، دیابت و بیماری قلبی مبتلا هستند. نوجوانان و جوانان نیز به آنفلوآنزای خوکی حساسیت بیشتری دارند.
به طور معمول آنفلوآنزای فصلی افراد سالمند را با شدت بیشتری مبتلا میکند، اما این موضوع در مورد آنفلوآنزای خوکی صدق نمیکند. دانشمندان تصور میکنند که افراد مسنتر در طول سالهای قبلی زندگی تا حدی نسبت به ویروسهای مشابه ویروس آنفلوآنزای خوکی ایمنی پیدا کردهاند.
3- دستهایتان را به طور مکرر و به مدت طولانی بشویید
آنفلوآنزای خوکی مانند آنفلوآنزای فصلی از طریق سرفه و عطسه افراد بیمار منتقل میشود. به کودکان تاکید کنید که باید دستهایشان را با آب و صابون برای مدت طولانی بشویند. همچنین از ژلهای الکلدار ضدعفونیکننده دست استفاده کنید.
4- کودکان را واکسینه کنید
این گروهها در اولویت دریافت واکسن قرار دارند، به خصوص اگر منابع واکسن محدود باشد، افراد 6 ماهه تا 24 ساله، زنان باردار، کارکنان مراقبت بهداشتی.
همچنین والدین و مراقبان نوزادان و افرادی که دچار بیماری زمینهای پزشکی هستند، که در بالا به آنها اشاره شد، باید در اولویت قرار داشته باشند.
5- هر چه زودتر واکسن بزنید
هنگامی که واکسن آنفلوآنزای خوکی در ماههای آینده در اختیار قرار گرفت. اگر جزو یکی از گروههای دارای اولویت هستید، سعی کنید به فوریت واکسنتان را بزنید.
با دکترتان در این مورد مشورت کنید و اعلام برنامههای واکسیناسیون را دنبال کنید.
6- ایمنشدن مدتی طول میکشد
حتی اگر واکسن به شما تزریق شود، چند هفتهای طول میکشد تا بدن شما به ایمنی پیدا کند.
برای همین است که ممکن است دو دوز واکسن با فاصله سه هفته تزریق شود تا حفاظت کامل را ایجاد کند. در این صورت یک تا دو هفته طول میکشد تا بعد از تزریق دوم ایمنی پیدا کنید.
واکسن آنفلوآنزای فصلی هم که در ابتدای پاییز هر سال در اختیار قرار میگیرد، برای افراد بالای 50 سال توصیه میشود.
7- واکسنها در حال آزمایش هستند
چندین شرکت در سراسر جهان در حال واکسن آنفلوآنزای خوکی هستند و کارشناسان انها را ایمن و موثر میدانند.
اما پیش از اینکه مجوز استفاده از این واکسن در یک کشور صادر شود، مقامات بهداشتی باید با انجام آزمایشهای مجوز استفاده از آنها را صادر کنند.
احتیاطات در صورت شیوع بیماری
8- اگر بیماری در محل زندگی شما شیوع پیدا کرد
اگر در محل زندگی شما آنفلوآنزای خوکی پیش از شروع واکسیناسیون، شیوع پیدا کرد، باید به شدت مراقب باشید.
از گردهماییهای عمومی پرهیز کنید. سعی کنید از مردم به طور کلی دور بمانید. دستهایتان را به طور مرتب بشویید و از دست زدن به چشمها، بینی و دهانتان اجتناب کنید.
9- اگر بیمار شدید
اگر باردار هستید و یا بیماری زمینهای جدی دارید و دچار علائم آنفلوانزا شدید، فورا به دکترتان مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد داروهای ضدویروسی تامیفلو یا رلنزا برای شما تجویز شود.
این داروها اگر بافاصله پس از شروع علائم مصرف شود، شدت علائم بیمار را کاهش میدهند.
اگر دچار مشکلات تفسی ( تنفس سریع در کودکان)، درد قفسه سینه، استفراغ مکرر و تبی که مرتب بالا میرود، شدید، فورا به اورژانس مراجعه کنید.
البته در اغلب مبتلایان بیماران، بیماری اینقدر شدید نیست، و ماندن و استراحت در خانه تنها کاری است که لازم است انجام شود. دست کم 24 ساعت پس از قطع تب در خانه بمانید.
در صورتی که تب و بدن درد داشتید، مایعات بنوشید و از داروهایی مانند استامینوفن استفاده کنید. درصورتی که کودکان بیمار است در مورد نوع و میزان دارویی که باید به او داده شود، با دکترتان مشورت کنید.
10 انتقال از راه مواد غذایی امکان ندارد
ویروس آنفلوآنزا تنها از راه تنفسی و تماس با پوششهای مخاطی در چشم، بینی و دهان منتقل میشود، و از طریق خوراکی منتقل نمیشود.
Rahe Kavir
03-09-2009, 09:03
تعداد قربانیان آنفلوانزای A در ایران به دو نفر رسید
عمومی- همشهری آنلاین:
وزارت بهداشت از دومین مرگ به علت آنفلوآنزای خوکی در کشور خبر داد
به گزارش خبرگزاری مهر وزارت بهداشت چهارشنبه 11 شهریور اعلام کرد:که دومین قربانی ایرانی آنفلوانزای نوع A یک پیرمرد 96 ساله بوده که علاوه بر کهولت سن، دارای ضعف ایمنی بدن بوده است.
با افزوده شدن 43 مورد جدید ابتلا به بیماری آنفلوانزای نوع A طی هفته گذشته شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 328 نفر رسید.
این بیماری تاکنون در اغلب کشورهای دنیا انتشار یافته و بیش از 210 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و بیش از دو هزار نفر نیز به علت این بیماری جان باخته اند.
همچنین در منطقه مدیترانه شرقی که - ایران در آن قرار دارد- دارای 22 کشور و 550 میلیون نفر جمعیت است تا کنون این بیماری در 20 کشور منطقه انتشار یافته، بیش از سه هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و 10 نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
Rahe Kavir
05-09-2009, 12:21
واکسن تک دوزی آنفلوآنزای خوکی موثر است
درمان- همشهری آنلاین:
شرکت داروسازی نوارتریس 3 سپتامبر (12 شهریور) اعلام کرد یک دوز واحد از واکسن آنفلوآنزای خوکی ساخت آن ممکن است باعث محافظت در مقابل این ویروس شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه شرکت سوئیسی نوارتریس اعلام کرد که آماده است یک میلیون دوز واکسن را پیش از پایان سال میلادی جاری تولید کند تا مانع گسترش شیوع آنفلوآنزای خوکی شود که تا به حال جان 2185 نفر را گرفته است.
این شرکت بزرگ داروسازی اعلام کرد در حال مذاکره برای تهیه واکسن جدید برای 35 کشور است و قرارداردی به ارزش 979 میلیون دلار برای ارائه واکسن با دولت آمریکا امضا کرده است.
پیش از آن در روز پنجشنبه چین اعلام کرد که اولین واکسن تولید داخلی این کشور را مورد تایید قرار داده است که سازنده آن شرکت سینواک میگوید تنها با یک دوز موثر خواهد بود.
ژانگ وی، رئیس اداره ثبت داروها در سازمان غذا و داروی چین گفت "واکسن سینواک H1N1 به طور رسمی مورد تایید قرار گرفته است." به گفته او 9 شرکت چینی دیگر هم در حال تولید واکسن هستند.
سازمان جهانی بهداشت کار پژوهشگران در چین در زمینه آنفلوآنزای خوکی را ستود و اعلام کرد ممکن است چین به اولین کشوری بدل شود که جمعیتش را در مقابل پاندمی محافظت میکند.
تا به حال کارشناسان معتقد بودهاند که دو دوز واکسن برای محافظت در مقابل عفونت ویروس آنفلوآنزای آ (H1N) ضروری است، و این امر ممکن است بر باعث ایجاد فشار بر منابع محدود واکسن شود.
اما کارآزماییهایی بالینی شرکت نوارتریس و شرکتهای چنین نشان داده است که دوز واحد واکسن هم ممکن است، موثر باشد، و به این احتمال ایجاد کمبود خطرناک واکشن در ماههای آینده کاهش مییابد.
تایید واکسن تکدوزی شرکت سینوواک تنها چند روز پس از ان صورت میگیرد که وزارت بهداشت چین هشدار داد که با بازگشت صدها میلیون دانشآموز در این کشور به مدرسههایشان در این هفته در آستانه شروع فصل سرد، امکان شیوع گسترده بیماری در این کشور وجود دارد.
.German.
05-09-2009, 23:55
واكسن آنفلوانزاي خوكي در استراليا توليد ميشود
خبرگزاري فارس: وزير بهداشت استراليا از توليد واكسن آنفلوانزاي خوكي در اين كشور خبر داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از برناما، نيكولا روكسون وزير بهداشت و سلامت استراليا اعلام كرد: در نخستين مرحله واكسيناسيون، 2 ميليون واكسن آنفلوانزاي خوكي به دولتهايي كه درگير اين بيماري هستند براي درمان تحويل داده شد.
روكسون گفت: پس از تصويب اداره كل بهداشت، استفاده از اين دارو براي درمان مبتلايان آغاز ميشود.
وي افزود: به محض اينكه بي خطر و موثر بودن اين واكسن توسط «TGA» تصويب شود، ساختن اين دارو را در سطح وسيع براي درمان جوامع آسيب پذير آنفلوانزاي خوكي شروع خواهيم كرد؛ افراد مبتلا به بيماريهاي مزمن، زنان باردار و كارگران در اولويت دريافت اين دارو هستند.
روكسون بيان كرد: پيش بيني مي كنيم اجراي مرحله تلقيح واكسن در ماههاي اخير آغاز شود.
وي ادامه داد: در حال حاضر 375 نفر در نقاط مختلف كشور به علت مبتلا شدن به اين بيماري در بيماستان بستري هستند همچنين بيشتر از 161 نفر با تأييد آزمايشهاي صورت گرفته، بر اثر ابتلا به آن فوت كردهاند.
.German.
05-09-2009, 23:55
از آغاز انتشار تاكنون
آنفلوانزاي نوع A حداقل 2 هزار و 837 نفر را به كام مرگ كشانده است
خبرگزاري فارس: شيوع ويروس آنفلوانزاي نوع A تاكنون حداقل 2 هزار و 837 نفر را به كام مرگ كشانده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت كه ديروز اعلام شده است، 2 هزار و 234 مورد از اين تعداد مربوط به آمريكاست.
سازمان جهاني بهداشت همچنين آمار ثبت شده مربوط به مبتلايان به اين ويروس آنفلوانزاي نوع A را 254 هزار و 206 نفر اعلام كرده است، اين در حالي بوده كه آمار حقيقي اين افراد در سراسر جهان، رقمي بسيار بالاتر از اين تعداد است.
با وجود آن كه آنفلوانزاي نوع A ميتواند مهلك باشد، جوانان و افرادي كه از سلامتي برخوردارند، كمتر در معرض خطر جدي در اين زمينه هستند.
.German.
05-09-2009, 23:56
برزيل ركورددار كشورهاي جهان در مرگومير ناشي از آنفلوانزاي خوكي است
خبرگزاري فارس: با تأييد مرگ 657 نفر بر اثر ابتلا به ويروس H1N1 توسط وزارت بهداشت برزيل اين كشور بيشترين تلفات ناشي از بيماري جديد آنفلوانزاي خوكي را داراست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرگزاري فارس؛ تا كنون 7 هزار و 569 مورد ابتلا به اين ويروس جديد تا اواخر ماه آگوست در برزيل ثبت شده است اگر چه تعداد موارد ابتلا در سه هفته اخير در اين كشور كاهش يافته است.
بر اساس گزارش سي ان ان وزارت بهداشت برزيل با انتشار آمار جديد نشان داده كه از نظر مرگ و مير با توجه به ميزان جمعيت برزيل در رده ششم و آمريكا در رده دوازدهم كشورهاي جهان قرار دارند.
با آمار جديد برزيل ركورددار موارد مرگ و مير بر اثر ابتلا به آنفلونزاي خوكي در جهان است.
.German.
06-09-2009, 18:22
مسئولان بهداشت مدارس تهران آماده مقابله با آنفلوانزاي A هستند
خبرگزاري فارس: معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش شهر تهران گفت: مسئولان بهداشت مدارس شهر تهران در خصوص آنفلوانزاي A توجيه شده و آماده مقابله با اين بيماري در مدارس هستند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محمد بنيادي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: همايش سه روزه آشنايي با آنفلوانزايA از 14 شهريور در تالار فرهنگ تهران در حال برگزاري است.
وي اضافه كرد: كارشناسان بهداشت مناطق آموزش و پرورش شهر تهران نكات بهداشتي آنفلوانزاي A را قبل از بازگشايي مدارس بايد فرا گيرند.
بنيادي ادامه داد: كارشناس مسولان بهداشت مناطق 19 گانه شهر تهران ملزم هستند نكات بهداشتي را كه در اين همايش آموزش ميبينند به دانشآموزان انتقال دهند.
وي افزود: آنفلوانزايA هم اكنون به بيماري جهاني تبديل شده است و اطلاع رساني دقيق، ميزان نگراني شهروندان را كمتر خواهد كرد.
بنيادي اضافه كرد: اگر اطلاع رساني به دانشآموزان و اوليا آنها افزايش يابد غلبه بر اين بيماري امكانپذير خواهد شد.
معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش شهر تهران گفت: "آموزش و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري " شعار اين سازمان است.
وي اضافه كرد: مديران و مسئولان بهداشت مدارس بايد قبل از بازگشايي مدارس به برگزاري جلسات و همايشهايي مشابه در خصوص اين بيماري بپردازند.
.German.
06-09-2009, 18:22
آبخوريهاي مدارس براي پيشگيري از آنفلوانزاي نوع A تعمير ميشود
خبرگزاري فارس: كارشناس بهداشت سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران از تعمير و مرمت سرويسهاي بهداشتي و آبخوريهاي مدارس براي پيشگيري از آنفلوانزاي نوع A خبر داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
الهه حسنپور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» افزود: در بحث بهداشت دانشآموزان، بر بهسازي و مرمت سرويسهاي بهداشتي، جداسازي آبخوريهاي دانشآموزان از سرويسهاي بهداشتي و گسترش فضاي سبز در مدارس شهرستانهاي استان تهران تأكيد داريم.
وي ادامه داد: با توجه به بحث شيوع بيماري آنفلوانزاي نوع A، تعمير و مرمت سرويسهاي بهداشتي و آبخوريها را جز دستور كار مدارس شهرستانهاي استان تهران قرار دادهايم.
كارشناس بهداشت سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران اظهار داشت: با توجه به موضوع آنفلوانزاي نوع A و همزمان با بازگشايي مدارس بايد در تمام مناطق جلسه آموزشي در اين خصوص براي مديران هر مدرسه گذاشته شود تا در سال تحصيلي جديد وضعيت بهتري داشته باشم.
حسنپور بيان كرد: مربيان و كارشناسان بهداشت هر منطقه نيز بايد بر اصول بهداشت فردي تأكيد داشته باشند و اين اصول را در همه مدارس به دانشآموزان آموزش دهند.
وي اضافه كرد: مربيان و كارشناسان بهداشت شهرستانهاي استان تهران بايد آموزشهاي لازم به خصوص شستن دستها و پوشاندن دهان و بيني با دستمال كاغذي هنگام سرفه و عطسه را به دانشآموزان تذكر دهند و همچنين آموزش استفاده از وسايل شخصي به خصوص نوشيدن آب با ليوان شخصي نيز برعهده مربيان و كارشناسان بهداشت هر مدرسه است.
در پی مشاهده آنفولانزای خوکی در پرندگان، سازمان ملل متحد نسبت به شیوع این بیماری بین طیور هشدار داده است.
هفته گذشته ویروس اچ 1 ان 1 که عامل آنفولانزای خوکی است در بوقلمون های پرورشی در شیلی دیده شد و سازمان ملل متحد نگران ابتلای طیور در سایر کشورها به این بیماری است.
محققان نگران ترکیب این ویروس با سویه های خطرناک تر است. پیش از این انتشار این نوع از آنفولانزا از انسان به خوک گزارش شده بود.
مقام های شیلیایی هفته پیش از مشاهده آنفولانزای خوکی در بوقلمون های دو مزرعه در نزدیکی شهر بندی والپارایسو خبر دادند.
مسوولان دامی این کشور با قرنطینه کردن این دو مزرعه تصمیم گرفتند به جای کشتار پرندگان آلوده، به درمان آنها بپردازند.
جوان لوبروث، از مسوولان سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد می گوید به محض بهبود حال بوقلمون های بیمار، این مزارع می توانند روند تولید گوشت را از سر بگیرند.
به نظر می رسد علت ابتلای بوقلمون ها به آنفولانزای خوکی انتقال ویروس از کارگران مزارع به آنها است.
پیش تر، کانادا، آرژانتین و استرالیا مواردی از انتقال این بیماری از انسان به خوک را گزارش کرده بودند.
محققان نگران درهم آمیزی ویروس اچ 1 ان 1 با سویه های خطرناک تر مانند ویروس اچ 5 ان 1 هستند.
هنوز موردی از ابتلای پرندگان به ویروس اچ 5 ان 1 در آمریکای جنوبی گزارش نشده است ولی موارد زیادی از ابتلای به این ویروس در جنوب شرق آسیا دیده شده است.
از سوی دیگر محققان می گویند انتقال ویروس اچ 1 ان 1 از انسان به دام یا طیور چندان خوشایند نیست زیرا احتمال ایجاد تغییر در ساختار ژنتیک آن را افزایش می دهد و مقابله با آن را سخت تر می کند.
منبع : اینترنت:11:
.German.
19-09-2009, 05:20
افزايش استفاده از واكسن آنفلوانزاي نوع A در چين و آمريكا
خبرگزاري فارس: شبكه خبري سيانان گزارش داد كه كشورهاي چين و آمريكا به منظور مقابله با شيوع آنفلوانزاي نوع A (خوكي) دستور دادند توليد و مصرف واكسن اين بيماري افزايش يابد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش مانيتورينگ فارس به نقل از شبكه سيانان، مقامات چين به شركتهاي دارويي خود دستور دادند كه توليد واكسن آنفلوانزاي نوع A را افزايش دهند و با سرعت بيشتر ميان ميليونها چيني در معرض خطر ابتلا به اين بيماري مرگبار تقسيم كنند.
بنابراين گزارش، مقامات آمريكايي نيز تأكيد كردند كه استفاده از واكسن آنفولانزاي نوع A در اواسط ماه اكتبر به طور همگاني الزامي ميشود.
سازمان بهداشت جهاني هشدار داد كه مبتلايان به آنفلوانزاي خوكي در سطح جهان به بيش 277 هزار و 607 مورد رسيده و احساس خطر درباره اين بيماري مرگبار در سراسر جهان مشهود است.
اين گزارش ميافزايد: سازمان بهداشت جهاني آمار تلفات آنفلوانزاي خوكي را 3 هزار و 205 نفر در سراسر جهان اعلام كرده است.
بر اين اساس، شمار 181 كشور به طور مستقيم با خطرات ناشي از همهگيري بيماري آنفلوانزاي خوكي درگير شدهاند.
بر اساس گزارش شبكه سيانان، زنان باردار به طور جدي در برابر خطر كشنده بيماري آنفلوانزاي خوكي به مراقبت نياز دارند و نگراني در ميان زنان آمريكا به برنامهريزي در اين خصوص منجر شده است.
Rahe Kavir
22-09-2009, 10:42
فعاليت 2000 سلامتيار در مدارس براي پيشگيري از آنفلوانزاي نوع A
بيماری- گروه شهري:
2هزار سلامتيار در مدارس شهر تهران براي آموزش پيشگيري از آنفلوانزاي نوع A حاضرشدهاند.
عباس استاد تقيزاده، مديركل سلامت شهرداري تهران درتوضيح اقدامات شهرداري در فصل بازگشايي مدارس كه با هدف جلوگيري از گسترش بيماري آنفلوانزاي نوعA صورت ميگيرد به 3دسته كار اشاره كرد.
وي در اين باره از اطلاع رساني غيرحضوري و اقداماتي چون توزيع 100 هزار بروشور حاوي اطلاعات مربوط به پيشگيري از آنفلوانزا در مدارس شهرسخن گفت وادامه داد: همچنين 100 هزار پوستر با سايز 50 در 70 در زمينه اطلاعات مربوط به آنفلوانزا تهيه شده كه در تمامي كلاسهاي مدارس استان تهران نصب ميشود.
وي از نصب پوسترهاي مربوط به آموزش نحوه صحيح شستوشوي دست در سرويسهاي بهداشتي مدارس و سرويسهاي بهداشتي عمومي سطح شهر سخن گفت و اظهار داشت: شهروندان با مشاهده اين پوسترها و عكسها و طرحهاي روي آن با نحوه شستن صحيح دستها در سرويسهاي بهداشتي آشنا ميشوند.
تقيزاده بر اطلاع رساني حضوري تاكيد كرد و گفت: براساس توافقي كه بين شهرداري و آموزش و پرورش انجام شده، از ابتداي مهرماه 2هزار نفر از سلامتياران شهر تهران با حضور در مدارس به آموزش دانشآموزان در صفها و كلاسها بهصورت حضوري ميپردازند.
وي افزود: همچنين با هماهنگي آموزش و پرورش مقرر شد تا شهرداريهاي مناطق 22 گانه نسبت به تامين صابون مايع در سرويسهاي بهداشتي مدارس اقدام كنند.
شستوشوي دائم اتوبوسهاي شركت واحد
از سوي ديگر، مشاور شهردار تهران در امور محيطزيست با بيان اينكه اتوبوسهاي شركت واحد بهطور دائم شستوشو ميشوند، ضدعفوني كردن آنها را اقدامي موضعي در برابر آنفلوانزاي خوكي دانست.
Rahe Kavir
28-09-2009, 11:16
ویروس آنفلوانزای آ روزانه تغییر شکل میدهد
عمومی- همشهري آنلاين:
محققان آمریکایی اعلام کردهاند که ویروس آنفلوانزای خوکی با ورود به بدن مبتلایان جدید بلافاصله تغییر شکل میدهد.
به گزارش مهر به نقل از کیاسال نیوز، ویروس اچ 1 ان 1 پس از نخستین باری که منتشر شده تا کنون بیش از یک صد بار تغییر شکل داده است.
محققان آمریکایی اعلام کردهاند که تغییر ماهیت به بدن بیماران به یک اندازه آسیب میرساند اما نحوه درمان را دستخوش تغییرات قرار میدهد.
پزشکان انگلیسی نیز امیدوارند که با واکسینه کردن افرادی که مبتلا نشدهاند و درمانهای متنوعی که برای جلوگیری از آسیب این ویروس به بدن بیماران مبتلا وجود دارد، تغییر شکل این ویروس از بین رود.
Rahe Kavir
28-09-2009, 11:18
توصيه سازمان جهاني بهداشت درباره آنفلوآنزاي خوكي
بيماری- همشهري آنلاين:
سازمان جهاني بهداشت اعلام كرد استفاده زودرس از داروهاي ضدويروسي براي درمان آنفلوآنزاي آ موثر است
و مقامات بهداشتي بايد مراقب ايجاد مقاومت نسبت به اين داروها باشند.
به گزارش خبرگزاري رويترز اين اعلاميه كه بر روي وبسايت سازمان جهاني بهداشت قرار گرفته است ميگويد، مواردي گاهگاهي از آنفلوانزاي آ مقاوم به دارو مشاهده شده است، اما شواهدي وجود ندارد كه اين مقاومت به دارو در حال گسترش باشد، هر چند احتمال دارد موارد بيشتري از آن رخ دهد.
به گفته سازمان جهاني بهداشت تجربه بينالمللي فزاينده نشان دهنده اهميت استفاده زودرس از داروي اسلتاميوير ساخته شركت روش با نام تاميفلو و زاناميوير، داروي استنشاقي شركت GSK به نام رلنزا براي درمان بيماران است.
سازمان جهاني بهداشت ميگويد: "تجربه متخصصان باليني، بر روي بيماران از جمله آنهايي كه به خاطر موارد شديد آنفلوآنزاي آ پاندميك تحت درمان قرار گرفتهاند و نيز تجربه مقامات ملي بيانگر آن است تجويز فوري اين داروها به دنبال شروع علائم خطر عوارض ناشي از بيماري را كاهش ميدهد و پيامد باليني را در بيماران دچار بيماري شديد را بهبود ميبخشد."
اين اعلاميه ميافزايد:"اين تجربه بر نياز بيشتر بر حفاظت از تاثيربخشي اين داروها با به حداقل رساندن وقوع مقاومت در مقابل اين داروها تاكيد ميكند."
اغلب افرادي كه دچار آنفلوآنزاي خوكي پاندميك ميشوند تنها علائم خفيفي نشان ميدهند و بدون درمان بهبود پيدا ميكنند،اما كودكان، زنان باردار و آنهايي كه دچار بيماري زمينهاي بهداشتي هستند، مستعد ابتلا به حمله شديدتر بيماري و حتي مرگ شوند.
اين اعلاميه در مورد استفاده از داروهاي ضدويروسي به عنوان "پروفيلاكسي" - درمان احتياطي پس از قرارگيري فردي در معرض ويروس آنفلوآنزا كه هنوز به بيماري مبتلا نشده است- هشدار ميدهد.
سازمان جهاني بهداشت دستورالعمل قبلياش را تكرار ميكند استفاده از داروهاي ضدويروسي را به عنوان پروفيلاكسي توصيه نميكند. افرادي كه در معرض آنفلوآنزاي پاندميك قرار گرفتهاند بايد تحت نظر قرار گيرند و هنگامي كه علائم در آنها ظاهر شد، به فوريت دارو را دريافت كنند.
تا بخالا 28 مورد مقاومت به داروهاي ضدويروسي در جهان گزارش شده است. در همه اين موارد ويروسها به اسلتاميوير مقاوم بودند اما به زاناميوير مقاومت نشان نميدادند، و بنابراين ميتوان از اين دارو در موارد شديد بيماري كه مقاومت به اسلتانميوير وجود دارد، استفاده كرد.
سازمان جهاني بهداشت هشدار داد در چنين مواردي پزشكان بايد بررسي كنيد آيا مقاومت به دارو ايجاد شده است يا نه و اقدامات احتياطي براي پيشگيري از انتشار ويروس مقاوم انجام دهند.
مقامات بهداشتي همچنين بايد اين مسئله را مورد بررسي قرار دهند كه آيا ويروس مقاوم به دارو در اجتماع از شخصي به شخص سرايت ميكند يا نه.
Rahe Kavir
05-10-2009, 10:29
مدارس و ادارات با مرخصي مبتلايان به آنفلوآنزا A موافقت كنند
بيماری- همشهري آنلاين:
معاون مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزازت بهداشت يا توجه به شروع فصل سرد و همهگيري آنفلوآنزاي A از مدارس و ادارات خواست در دوره بيماري دانشآموزان يا كاركنان به آنها مرخصي بدهند.
به گزارش ايسنا دكتر نبوي با اشاره به همهگيري آنفلوآنزا A در نيمكره شمالي زمين همزمان با فصل سرد سال، گفت: با شروع فصل سرد سال، موارد آنفلوانزا و دنبال آن عوارض ناشي از آن مانند ذاتالريه بيشتر خواهد شد؛ بنابراين لازم است كه مراقبتهاي لازم در زمينه پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا از سوي افراد صورت گيرد و مدارس و ادارات مختلف نيز به دنبال ابتلا دانشآموزان يا كاركنان به آنفلوآنزا A با مرخصيهاي آنها موافقت كنند.
روي، افراد بالاي 65 سال به ويژه سالمندان بالاتر از 80 سال را به دليل احتمال ابتلا به بيماريهاي مختلف از جمله بيماريهاي قلبي-عروقي از اولويتهاي دريافت واكسن آنفلوآنزاي فصلي دانست و گفت: تزريق واكسن آنفلوآنزاي فصلي براي افراد مختلف اشكالي ندارد اما با توجه به توليد محدود اين واكسن، گروههاي پرخطر مانند سالمندان بالاي 65 سال، كودكان زير پنج سال و بيماران قلبي، ديابتي و تحت شيمي درماني در اولويت دريافت واكسن قرار دارند.
معاون مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت گفت: واكسن آنفلوآنزاي فصلي به بيماران خاص به صورت رايگان ارايه ميشود. ديگر افراد نيز ميتوانند واكسن مربوطه را با تجويز پزشك و به صورت آزاد در سطح داروخانهها تهيه كنند.
همچنين دكتر عليرضا مغيثي، مدير برنامههاي انساني و بينالملل محيط و كار وزارت بهداشت با اشاره به فاز 6 پاندمي آنفلوآنزا نوع A، كنترل عوامل محيطي را از جمله مسايل مطرح در پيشگيري از انتقال اين ويروس عنوان كرد و گفت: در زمان پاندمي آنفلوآنزا A لازم است كه با كنترل عوامل محيطي، انتقال ويروس به افراد را كاهش داد و زنجيره انتقال آن را قطع كرد.
وي گفت: در مورد بيماريهاي واگير از جمله آنفلوآنزا A سه موضوع، منبع يا مخزن بيماري، محيط انتقال و ميزبان بيماري، مطرح است. بيترديد منبع بيماري قابل كنترل نيست. در مورد پيشگيري از ابتلا انسان (ميزبان بيماري) نيز واكسن لازم است كه در رابطه با آنفلوآنزا A واكسن مورد تاييد سازمان جهاني بهداشت هنوز در دست نيست؛ بنابراين مهمترين راه كنترل اين ويروس، كنترل آن در محيط است.
دكتر مغيثي با اشاره به اين كه ويروس آنفلوآنزا A يك روز پيش از ظهور علايم و پنج روز پس از آن قابل انتقال است، ادامه داد: بر اين اساس دستورالعملهاي كشوري براي مكانهاي مختلف تجمع از جمله خوابگاههاي دانشجويي، پادگانها، مدارس، مهد كودكها، سراي سالمندان، سيستم حمل و نقل شهري و ... تهيه و ابلاغ شده و در قالب دو كارگاه كشوري در تمام دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور مورد بحث قرار گرفته است. در مجموع به منظور توانمندسازي دانشگاههاي علوم پزشكي در جهت مقابله با ويروس آنفلوآنزاي A در زمان اپيدمي، اقدامات لازم صورت گرفته است.
وي در اين زمينه ادامه داد: در مجموع دستورالعملهاي گندزدايي و پيشگيري از انتقال آنفلوآنزا A در مكانهاي مختلف، بر اساس نوع انتقال در گروههاي مختلف و سن كاربر متفاوت است. به عنوان مثال در مهدكودكها علاوه بر شستوشوي مرتب دستها و حفاظت شخصي كودك كه از وظايف مربي مهد است، احتمال انتقال ويروس از هوا كمرنگتر از ديگر مكانهاست و بيشتر اسباب بازيها و اشيايي كه ميان كودكان در تبادل است، مد نظر قرار گرفته است.
مدير برنامههاي انساني و بينالملل محيط و كار وزارت بهداشت، شستوشوي مرتب دستها به مدت 15 تا 20 ثانيه را از اصول اوليه كاهش انتقال آنفلوانزا A عنوان كرد و افززود: خوشبختانه ويروس آنفلوآنزا A به راحتي با استفاده از انواع پاك كنندهها از بين ميرود. همچنين اين ويروس در دماي 70 تا 75 درجه سانتيگراد و رطوبت معمولي قابل انتقال نيست؛ بنابراين ويروس آنفلوآنزا A از طريق خوردن غذاهاي پخته منتقل نميشود.
Rahe Kavir
05-10-2009, 10:30
واكسن آنفلوآنزاي آ به صورت اسپري بيني در آمريكا توزيع ميشود
بيماری- همشهري آنلاين:
مقامات بهداشتي آمريكا ميگويند از اوائل هفته آينده واكسن آنفلوآنزاي خوكي به شكل اسپري بيني در بخشهاي از اين كشور توزيع خواهد شد.
به گزارش آسوشيتدپرس مقادير اندكي از اين واكسن، 600000 دوز از اسپري بيني FluMist براي آنفلوآنزاي خوكي در ميان 21 ايالت و چهار شهر بزرگ آمريكا تا روز پنجشنبه 8 اكتبر (16 مهر) توزيع هواهد شد، و در محمولههاي كوچك بيشتري در ادامه هفته ميان بقيه ايالتها توزيع خواهد شد.
اغلب ايالتهاي آمريكا اولين واكسنهاي دريافتي خود به كاركنان مراقبتهاي بهداشتي تلقيح خواهند كرد به اين اميد كه انها در حين انجام كارشان در مقابله با شيوع ويروس آنفلوآنزاي خوكي – يا به قول دانشمندان ويروس 2009 H1N1 - سالم نگهدارند.
واكسن آنفلوانزا به صورت اسپري بيني براي افراد بين 2 تا 49 سال به كار ميرود.
شكل رايج تزريقي واكسن آنفلوآنزا، در پايان هفته آينده در آمريكا توزيع خواهد شد. در اين مرحله 6 تا 7 ميليون دوز واكسن بين ايالتها توزيع ميشود.
و بالاخره محموله بزرگتر واكسن حدود 40 ميليون دوز در هفته دوم اكتبر ( اواخر مهر ماه) توزيع خواهد شد.
در اين هنگام انتظار اين است كه ايالتهاي مختلف آمريكا به اندازه كافي از واكسن تزريقي و اسپري بيني در اختيار داشته باشند كه گروههاي در معرض خطر: زنان باردارد، كودكان و جوانان از شش ماه تا 24 سال، و جوانان و ميانسالان دچار بيماريهاي زمينهاي مانند آسم يا ديابت و پرستاران نوزادان را واكسينه شوند.
Rahe Kavir
11-10-2009, 10:40
واكسن آنفلوانزاي نوع آ فقط به گروههاي پرخطر توصيه ميشود
درمان- گروه سلامت - سميه شرافتي:
نزديك به 2 هفته از زماني كه سازمان غذا و داروي آمريكا مجوز توليد و توزيع واكسن آنفلوانزاي نوع A را صادر كرد،ميگذرد
با اين حال ظاهرا اين واكسن در اروپاي غربي و آمريكا در حال توزيع است ولي هنوز وارد ايران نشده چون چند روز پيش رئيس دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: تصميمگيري براي خريد واكسن آنفلوانزاي نوع A بهعهده كميته كشوري آنفلوانزاست.
دكتر رسول ديناروند با اشاره به اينكه اگر زودتر اقدام ميكرديم، ممكن بود در فهرست فروش قرار بگيريم، اعلام كرد: گرچه دير شده اما هنوز امكان خريد كاملاً منتفي نشده است.
دكتر ديناروند با اشاره به اينكه ما خيلي تلاش كرديم كه زيرساخت توليد واكسن آنفلوانزا را در كشور ايجاد كنيم اما متأسفانه هنوز اين كار انجام نشده است، گفت: اگر زيرساخت توليد واكسن آنفلوانزا را در كشور داشته باشيم، واكسن هر گونه از آن را اعم از آنفلوانزاي نوع A، پرندگان يا فصلي ميتوانيم توليد كنيم، زيرا زيرساخت توليد آن مشترك است و فقط نوع ويروس تفاوت دارد.
با اين حال در شرايطي كه 2 پروژه براي توليد واكسن آنفلوانزا يكي در بخش دولتي و ديگري در بخش خصوصي در كشور تعريف شده است اما هنوز هيچكدام به سرانجام نرسيدهاست ، كارشناسان معتقدندبه هرحال اين واكسن وارد كشور ما خواهدشد و چون اين واردات بهصورت محدود است، بنابراين از الان بايد افراد براي دريافت آن اولويتبندي شوند.
دكتر مسعود مرداني، عضو كميته كشوري آنفلوانزا در اين باره به خبرنگار همشهري اينطور توضيح داد: اين واكسن توليد و توزيع شده ولي كميتهاي از كارشناسان بهداشتي مركز كنترل بيماريهاي آمريكا در حال بررسي اولويتهاي دريافت اين واكسن است تا مشخص شود كه چه كساني بايد اين واكسن را دريافت كنند؟ وي در اين باره به اولويتهاي افراد نيازمند واكسن در كشور خودمان اشاره كرده وگفت: با جمعيت 70 ميليوني كشور ما، ميتوانم شما را مطمئن كنم كه بيشتر از 70 هزار واكسن در اختيار ما قرار نميدهند.
پس افراد در معرض خطر در خط مقدم دريافت واكسن هستند.به گفته اين متخصص بيماريهاي عفوني افراد نيازمند دريافت واكسن يعني تمامي كاركنان بهداشتي و درماني، خانمهاي باردار، كودكان بالاتر از 6 ماهي كه مبتلا به بيماريهاي مزمن هستند، بيماران قلبي – عروقي، ريوي، كليوي،سرطانيها و ايدزيها و كساني كه دوزهاي بالاي كورتون را دريافت ميكنند و بالاخره افراد عادي 15 تا 49 سال واجد شرايط هستند.
وي به اين نكته نيز تاكيدكرد كه بالغين سالم 65 سال به بالا در اين اولويتها قرار ندارند چون اين آنفلوانزا در ميان اين افراد مرگ و مير كمتري دارد.
Rahe Kavir
11-10-2009, 10:42
آخرین وضعیت تعداد مبتلایان و تلفات ناشی از آنفلوانزای آ
بيماری- همشهری آنلاین
وزارت بهداشت از 54 مورد جدید ابتلا به آنفلوآنزای آ و یک مرگ جدید ناشی از ان در کشور خبر داد
به گزارش ایسنا بر اساس آخرین گزارش از مركز مديريت بيماريهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در 15 مهر طي هفته گذشته با ابتلا 54 مورد جديد اين بيماري، شمار مبتلايان به آنفلوانزاي H1N1)A) در كشور به 476 نفر رسيده است.
همچنين علاوه بر شش مورد فوت اعلام شده در هفتههاي گذشته، يك مورد فوت ديگر نيز مربوط به كودكي 8 ساله گزارش شده است كه در مجموع شمار فوتشدگان اين بيماري در كشور به هفت مورد رسيده است.
وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي مجدداً از هموطنان خواسته است كه با رعايت نكات بهداشتي و به ويژه شستن مرتب دستها با آب و صابون و رعايت فاصله با مبتلايان، از ابتلا به اين بيماري پيشگيري كنند.
بنا براعلام وزارت بهداشت، مبتلايان به بيماريهاي قلبي، عروقي بيماريهاي تنفسي به ويژه آسم، مبتلايان به بيماري ديابت، سرطان، افراد داراي نقص ايمني، زنان باردار، كودكان زير 5 سال و همچنين افراد بالاي 65 سال، گروههاي پرخطر در برابر بيماري آنفلوانزا محسوب ميشوند كه ضرورت دارد توصيههاي پيشگيرانه و بهداشتي را جديتر بگيرند.
غضنفر مدل 88
11-10-2009, 10:43
من یه هفته است
گرفتم الان چیکار کنم دیگه نگیرمش ولش کنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rahe Kavir
13-10-2009, 13:41
واکسن آنفلوآنزای A به كشورهای فقیر اهدا میشود
بيماری- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت 12 اکتبر (20 مهر) اعلام کرد که حدود 100 کشور فقیر در حال توسعه واکسنهای آنفلوآنزای خوکی را به صورت هدایای بینالمللی دریافت خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ماری - پل کینی،که رئیس واحد پژوهشی واکسن سازمان جهان بهداشت است، در این باره گفت: "مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به احتمال زیاد امروز فهرستی از کشورها را برای اهدای واکسن تایید کرد."
به گفته او این فهرست شاملا 100 کشور میشود و اولین تحویلها در ماه نوامبر (نیمه آبان) انجام خواهد شد.
چندین میلیون دوز از واکسن از سوی شرکتهای داروسازی اهدا خواهد شد و نیز گروهی از کشورهای ثروتمند به رهبری آمریکا وعده دادهاند که 10 درصد از خریدهای واکسنهایشان را به کشورهای فقیر اهدا کنند.
این واکسنها شامل 150 میلیون دوز از دو سازنده واکسن سانوفی- آونتیس و گلاسکواسمیتکلاین (GSK) و نیز مقادیر نامشخصی از یک سازنده سوم، شرکتMedimmune، به شکل اسپری بینی و کشورهای ثروتمند است.
این واکسنهای اهدایی برای مقابله تهدید ناشی از پاندمی آنفلوآنزا است که در ماه آوریل (فروردین) شروع شده است، به کشورهای با درآمد کم و متوسط فرستاده میشود.
این واکسن ها باید به دو درصد جمعیتی که در چهار یا پنج ماه آینده، به عنوان پرسنل بهداشتی شروع به کار خواهند کرد و گروههای آسیبپذیر برسند.
کینی همچنین گفت وتولید جهانی واکسن آنفلوانزای A باید به بالاتر از حدی رسیده باشد که چند هفته پیش انتظار میرفت، گرچه او ظرفیت کلی تولید نسبت به سه بیلیون دوزی که ماه گذشته در بوسیله سازمان جهانی بهداشت تخمین زده شده بود، تغییر نداد.
تنها دو هفته پیش بود که مارگرت چان، رئیس سازمان جهانی بهداشت بود تخمین تولید جهانی تولید واکسن را از پنج میلیون دوز به سه میلیون دوز در سال کاهش داد،که عمدتا به خاطر توانایی کمتر از حد انتظار گونههای "ویروس بذر" مورد استفاده برای ساختن واکسن بود.
کینی گفت تنها یک دوز واکسن ایمنی کافی در مقابل ویروس آنفلوآنزای خوکی را فراهم میآورد و تاکید کرد که دلیلی وجود ندارد که در مورد ایمنی واکسنهای تاییدشده بوسیله ناظران بهداشت، تردیدی وجود داشته باشد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت در چین پس از انجام 100000 واکسیناسیون، تنها یک در هزار نفر از گیرندگان واکسن دچار علائم جانبی "خفیف" مانند درد درد بازو در محل تزریق یا تب شده بودند.
به گفته کینی این میزان از عوارض جانبی تاکنون "واقعا بسیار پایین" است.
سازمان جهانی بهداشت پیش از این طرحهایی را اعلام کرده بود تا به کشورهای در حال توسعه که اغلب امکان مالی خریدن واکسنها را ندارند، کمک مالی شود، و در چند ماه اخیر اهدای واکسن را هم مطرح شده بود.
اما به تدریج شمار کشورهای مورد هدف در این برنامه افزایش یافت.
گروه کارشناسان مستقل ایمنیسازی به نام SAGE قرار است که در اجلاسی 27 تا 29 اکتبر (5 تا 7 آبان) از جمله در مورد واکسیناسیون آنفلوآنزای A به تبادل نظر بپردازند.
babak_bavar
19-10-2009, 16:44
با سلام
آيا تزريق واكسن آنفلولنزاي فصلي به خانمهاي باردار توصيه مي شودو خطري براي جنين ندارد؟
سلام
به طور کلی واکسنهای زنده برای خانومهای باردار استفاده نمیشه ولی واکسنهایی که خطر زیادی برای مادر و جنین داره معمولا سه ماه قبل از باردار شدن یا بعد از زایمان مورد مصرف واقع میشه
و البته باید حتما در مورد تزریقات واکسنی با پزشک همسرتون مشورت کنید چرا که مورد معاینه ی ماهیانه توسط پزشک هستند و از حالات و استقامت بدنی همسرتون بیشتر بر خوردارند
در کل بعد از سه ماهه ی اول و سوم میشه آنفولانزا رو تزریق کرد...
shalineh
20-10-2009, 13:14
در کل بعد از سه ماهه ی اول و سوم میشه آنفولانزا رو تزریق کرد...
ضمن تشکر از المیرا جون، با توجه به اینکه آنفلوانزای N1H1 هم اینک مد شده :31: و سرو صدای عظیمی به پا کرده باید عرض کنم که علاوه بر زنان باردار در تریمستر اول حاملگی، به افراد زیر نیز نباید واکسن آنفلوانزا تزریق شود:
آلرژی به تخم مرغ
نوزادان زیر 6 ماه ( یک گناه نابخشودنی )
بیماران تب دار
Rahe Kavir
21-10-2009, 09:06
تعداد تلفات آنفلوآنزای خوکی به 4735 نفر رسید
بيماری- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت 16 اکتبر (25 مهر) گزارش کرد تعداد تلفات آنفلوآنزای A از هنگام ظهور آن در ماه آوریل (فروردین) دست کم به 4735 نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سازمان جهانی بهداشت در اعلام هفتگی خود در مورد پاندمی آنفلوآنزا میگوید این رقم 210 مورد افزایش نسبت به هفته قبل نشان میدهد که تعداد تلفات آنفلوآنزای آ 4525 نفر گزارش شده بود.
بیشتر موارد مرگ و میر با 3406 مورد در منطقه آمریکا گزارش شده است. در منطقه آسیا-اقیانوسیه حدود 962 نفر به علت این بیماری درگذشتهاند و تعداد تلفات بیماری در اروپا دست کم 207 نفر بوده است.
90 مورد مرگ در منطقه خاورمیانه و 70 مورد تلفات نیز در آفریقا رخ داده است.
Rahe Kavir
21-10-2009, 09:07
سه معلم در تهران به آنفلوانزای نوع A مبتلا شدند
بيماری- همشهري آنلاين:
رئیس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با بیان این که سه نفر از معلمان تهرانی به آنفولانزای نوع A دچار شدهاند، گفت: تاکنون موردی از ابتلای دانش آموزان به این بیماری گزارش نشده است.
به گزارش مهر، زکریا یازرلو شنبه در حاشیه مراسم نواختن زنگ پیوند اولیا و مربیان در مدرسه دخترانه شاهد هاجر منطقه 10 آموزش و پرورش شهر تهران در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: این معلمان هم اکنون دوران استراحت را طی میکنند و پس از آن در مدارس محل کار خود برای ادامه تدریس حاضر خواهند شد.
وی همچنین در خصوص نظافت و تجهیز سرویسهای بهداشتی مدارس به صابون مایع گفت: گزارشی که چندی پیش از طریق یکی از شبکههای تلویزیونی در خصوص آلوده بودن سرویس بهداشتی یکی از مدارس پخش شد مربوط به قبل از بازگشایی مدارس بود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه همزمان با بازگشایی مدارس سرویس بهداشتی تمام مدارس به صابون مایع تجهیز شده اند، گفت: طرح هجرت 3 که در طول تابستان اجرا شد به تجهیز و نظافت مدارس پرداخته و مدارس از این حیث هیچ گونه مشکلی نداشتهاند.
Rahe Kavir
21-10-2009, 09:08
آنفلوآنزای آ در مواردی به سرعت باعث مرگ میشود
تحقيقات- همشهری آنلاین:
مقامات سازمان جهانی بهداشت میگویند ویروس آنفلوآنزای H1N1 "به طور قابلملاحظهای متفاوت" آنفلوآنزای فصلی است
به طوری که باعث مرگ افراد بسیار کمسنتری نسبت به آنفلوآنزای فصلی میشود و این کارا را هم بسیار سریع انجام میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز بر اساس گزارشی که در یک اجلاس با حمایت سازمان جهانی بهداشت این هفته در واشنگتن اعلام شد، یک بازبینی از بررسیهای انجام شده در طول هفت ماهی که ویروس در حال گردش بوده است، نشان میدهد، این ویروس معمولا بیماری خفیفی ایجاد میکند، اما ممکن است در تعداد اندکی از افراد بداقبال علائم غیرمعمول و شدیدی ایجاد کند.
دکتر نیکی شیندو از سازمان جهانی بهداشت گفت: "متخصصانی که چنین مواردی را درمان کردهاند توافق دارند که تصویر بالینی در این موارد بسیار متقاوت از الگوی بیماری است که در حین همهگیریهای آنفلوآنزای فصلی دیده میشود."
پاندمی آنفلوآنزای خوکی در ماه ژوئن (خرداد) اعلام شد و ویروس بیماری از آن هنگام در سطح جهان در حال گردش بوده است.
از طرف دیگر روز جمعه دکتر آن شوچات از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اعلام کرد که 86 کودک که اغلب آنها 5 تا 17 ساله بودهاند- یعنی گروه سنی که معمولا دچار شکل وخیم آنفلوآنزای فصلی نمیشوند- در این کشور به علت آنفلوآنزای خوکی درگذشتهاند.
شیندو گفت: "در موارد شدید، بیماران سه تا پنج روز پس از شروع علائم، حال بیمار شروع به بدترشدن میکند. بدتر شدن حال بیمار به سرعت رخ میدهد، و بسیاری از بیماران در طول 24 ساعت دچار نارسایی تنفسی میشوند و به بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه نیاز پیدا میکنند."
در حالیکه اغلب چنین افرادی که به سرعت به دستگاه تهویه مکانیکی متصل میشوند، برخی از این افراد حتی از این درمان سودی نمیبرند.
او گفت در برخی از جاها بخشهای اورژانس مملو از بیماران هستند، و بسیاری از آنها نیاز به مراقبت شدید دارند.
اما خبر خوب به گفته او این است که درمان سریع با داروهای ضدویروسی موجود، تامیفلو و رلنزا، تاثیر خوبی در درمان بیماران دارند.
معمولا آنفلوآنزای معمولی در حد مجاری تنفسی فوقانی باقی میماند و تنها بینی و گلو را مبتلا میکند. اما ویروس H1N1 وارد مجاریی هوایی عمیقتر میشود و به درون ریهها میرود.
شیندو در یک کنفرانس خبری گفت: "این ویروس به رفتن به مجاری تنفسی تحتانی علاقه دارد. این امر به این معناست که این ویروس با احتمال بسیار بیشتری نسبت به آنفلوآنزای فصلی ممکن است ذاتالریه ویروسی ایجاد کند."
شیندو گفت سازمان جهانی بهداشت در تلاش آن است که دریابد چه عوامل خطرسازی باعث میشود، آنفلوآنزای A در برخی از افراد شکلی وخیم به خود بگیرد.
او گفت: "گرچه نقش دقیق چاقی در زمینهسازی برای این شکل وخیم این آنفلوآنزا به درستی شناخته نشده است، چاقی و به خصوص چاقی مرضی در بخش بزرگی از موارد شدید و کشنده آنفلوانزی خوکی وجود داشته است. در پاندمیهای گذشته یا در آنفلوآنزای فصلی چاقی به عنوان یک عامل خطرساز برای بیماری شدید شناخته نشده بود."
Rahe Kavir
26-10-2009, 14:54
آمار مرگ و میر آنفلوآنزای خوکی به 5000 نفر رسید
بيماری- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت 23 اکتبر (اول آبان) گزارش کرد که از هنگام ظهور ویروس آنفلوآنزای آ (H1N1) در ماه آوریل (فروردین) حدود 5000 نفر به علت ابتلا به آن درگذشتهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه تلفات ناشی از آنفلوآنزای آ نسبت به گزارش هفته قبل سازمان جهانی بهداشت، که 4735 نفر بود، 265 مورد افزایش نشان میدهد.
اغلب مرگومیرها - 3539 مورد - در آمریکای شمالی و جنوبی- ثبت شدهاند.
در هفته گذشته ایسلند، سودان و ترینیداد و توباگو اولین موارد مرگبار بیماری را گزارش کردند.
و در حالیکه ویروس H1N1 به گسترش خود ادامه میدهد، مغولستان، روآندا،و سائو تومه و پرینسیپ نیز برای اولین بار موارد ابتلا به آنفلوآنزای پاندمیک را ثبت کردند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت ، در هفته گذشته در مناطق معتدله در نیمکره جنوبی فعالیت چندانی از ویروس پاندمی مشاهده نشد.
در مقابل بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزای آ در نیمکره شمالی به خصوص آمریکای شمالی به گسترش و شدت بیشتری یافت.
Rahe Kavir
26-10-2009, 14:58
واکسن آنفلوانزا A تا یک ماه آینده وارد ایران میشود
بيماری- همشهري آنلاين:
نماینده سازمان جهانی بهداشت، از ورود واکسن آنفلوآنزا نوع A طی یک ماه آینده به کشور خبر داد
به گزارش مهر، آمبروجیو ماننتی در یک نشست خبری که سایر نمایندگان سازمان ملل متحد نیز حضور داشتند ر در ارتباط با شمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزا نوع A در دنیا و ایران گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا 330 تا 100 هزار نفر در سطح جهان است اما کمترین میزان شیوع در آفریقا و خاورمیانه بوده است.
وی تعداد مبتلایان به این بیماری در ایران را هزار و 194 نفر عنوان کرد و افزود: فوت 16 مورد از مبتلایان به این بیماری در ایران تایید شده است.
نماینده سازمان جهانی بهداشت، اقدامات ایران در زمینه مقابله و پیشگیری از بیماری آنفلوانزا نوع A را مناسب ذکر کرد و افزود: نگرانی ما از شیوع این بیماری در گروههای خطرپذیر همچون کودکان کمتر از دو سال و بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن است که از طریق دارویی که در ایران توزیع شده است تحت پوشش قرار دادهایم.
آمبروجیو ماننتی از ورود واکسن آنفلوآنزا A طی یک ماه آینده به کشور خبر داد و گفت: دو میلیون دز واکسن مخصوص گروههای خطر و کارکنان خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی سفارش شده که طی یک ماه آینده به کشور وارد میشود.
وی شیوه بیماری آنفلوانزا A را در مدارس و ایران محدود ذکر کرد و گفت: اطلاعاتی که وزارت بهداشت در اختیار ما قرار داده نشان میدهد شیوع این بیماری در جامعه و مدارس محدود است.
ابتلای 30 درصد جمعیت برخی کشورها به آنفلوآنزا A طی یک ماه آینده
نماینده سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود 30 درصد جمعیت برخی کشورها طی یک ماه آینده دچار این بیماری شوند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره لایحه هدفمند کردن یارانه ها که هم اکنون در مجلس در حال بررسی است گفت: در حوزه بهداشت باید گفت از نحوه ارائه خدمات به اقشار فقیر جامعه نگران هستیم و ایجاب میکند میزان تاثیری که این لایحه میتواند داشه باشد را از طریق وزارتخانههای مرتبط ارزیابی کنیم.
60 درصد هزینه های بهداشتی در ایران از جیب مردم پرداخت میشود
آمبروجیو ماننتی با اشاره به اینکه بین 50 تا 60 درصد هزینههای بهداشتی افراد در ایران از جیب مردم پرداخت میشود افزود: در ارتباط با هزینههای بهداشتی نگران بخش فقیر جامعه هستیم که از دسترسی به خدمات درمانی محروم هستند.
نماینده مقیم موقت برنامه عمران سازمان ملل متحد نیز در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران توانایی دستیابی به اهداف توسعه هزاره سوم را دارد، گفت: بررسی ها نشان داده است ایران در زمینه دستیابی به اهداف توسعه هزاره سوم به خصوص در امر مرگ و میر کودکان ، فقر و محیط زیست پیشرفتهای خوبی داشته است.
Rahe Kavir
10-11-2009, 09:27
چه بکنیم تا آنفولانزا نگیریم.
آنفولانزاي A از طریق تماس با فرد مبتلا سرایت میکند و نشانههای معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصلها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است. يعني اگرخداي نكرده فوت كرديد، بدانيد كه آنفولانزا داشتيد. اين كه چطور و از كجا آن را گرفتيد، مهم نيست. چون كمي دير شده و بايد زودتر به آن فكر ميكرديد. آنفولانزاي A از طریق تماس با فرد مبتلا سرایت میکند و نشانههای معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصلها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است. يعني اگرخداي نكرده فوت كرديد، بدانيد كه آنفولانزا داشتيد. اين كه چطور و از كجا آن را گرفتيد، مهم نيست. چون كمي دير شده و بايد زودتر به آن فكر ميكرديد.
اكنون آنفلوانزای خوکی در مناطق مختلف جهان در حال پیشروی است. سازمانهای بینالمللی بهداشت با اعلام مرحله ۵ وضعیت هشدار اعلام کردند که شیوع جهانی آنفلوانزای خوکی امری حتمی خواهد بود. این اولین بار بود که سازمان بهداشت جهانی وضعیت هشدار خود را به مرحله ۵ ارتقا میداد که یک مرحله مانده تا وضعیت قرمز است و نشان دهنده اینکه اپیدمی جهانی این بیماری حتمی است. در ايران نيز وضعيت مرحله 6 اعلام شده. چون بيشتر مردم به آنفولانزا اهميتي نميدهند.
براي اين كه به آنفولانزا مبتلا نشويد، به اين نكات توجه كنيد. البته توجه شما كافي نيست و بايد به آنها عمل كنيد تا نتيجه بگيريد. اگر هم برايتان فرقي ندارد و مبتلا شدن برايتان مشكلي ايجاد نميكند، ادامه مطلب را نخوانيد.
1) دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون و یا محلولهای ضدعفونی حاوی الکل بشویید، به خصوص زمانی که عطسه یا سرفه میکنید و یا وقتی که از بیرون باز میگردید.
حتي اگر وقتي به خانه رفتيد و ديديد كه فاميلهاي همسرتان دوباره به بهانه اي آمدهاند و شام هم ميمانند و بايد به محض ورود به آپارتمان كنارشان بنشينيد و از جايتان تكان نخوريد تا به آنها بر نخورد، اهميتي ندهيد. باز هم برويد و دستتان را بشوييد. نهايتش اين است كه همسرتان يك هفته با شما سرسنگين رفتار ميكند و تمام غذاهايي كه از آنها متنفر هستيد را درست ميكند و جلويتان ميگذارد و هر شب هم برادرش به خانهتان ميآيد تا با كامپيوتر شما بازي كند.
2) ضدعفونی كردن سطوح داخلی خانه با محلولهای حاوی کلر در کاهش احتمال انتقال بیماری موثر است.
براي اين كار ميتوانيد از آب لولهكشي تهران به صورت خالي و بدون نياز به تركيب با چيز ديگري استفاده كنيد. چون در مخازن، گاهي آنقدر به آن كلر اضافه ميكنند كه مزه «بتادين» ميدهد. البته گفته ميشود كه جنازه هم مزه بتادين ميدهد، اما احتمالا يك شايعه است. چون جنازه هيچوقت از مخزن آب يك شهر سر در نميآورد و در هيچ جاي دنيا چنين چيزي مشاهده نشده.
3) از تماس نزدیک با افرادي که آلوده هستند بپرهیزید.
حتي اگر پدر همسرتان باشد و در ميهماني بايد كنارش بنشينيد و با او بحث سياسي و اقتصادي كنيد و به تحليلهاي شخصي و مزخرف او گوش دهيد و به جوك هاي بيمزه راديويياش بخنديد و در خواندن شعرهاي قديمي همراهياش كنيد و وقتي توي صورتتان عطسه ميكند، به روي خودتان نياوريد كه صورتتان خيس شده و نبايد چيزي بگوييد، چون اگر همسرتان بفهمد به پدرش اهانت كردهايد، يك هفته با شما سرسنگين رفتار ميكند و تمام غذاهايي كه از آنها متنفر هستيد را درست ميكند و جلويتان ميگذارد و هر شب هم برادرش به خانهتان ميآيد تا با كامپيوتر شما بازي كند.
4) از دست زدن به اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، به خصوص در اماکن عمومی مانند میزهای كافیشاپها و رستورانها، دستگیره در وسايل حملونقل عمومی، نردهها و غيره بپرهیزید.
وقتي با نامزدتان به رستوران ميرويد، دست به ميز نزنيد و تمام مدت دست به سينه بنشينيد و وقتي غذا آمد، طوري آن را بخوريد كه نياز ينباشد دستتان را روي ميز بگذاريد. زماني هم كه سوار اتوبوس يا مترو بوديد، از گرفتن ميله خودداري كنيد و طوري بايستيد كه بدون نياز به تكيهگاه يا گرفتن جايي تعادل داشته باشيد. اگر اتوبوس ناگهان ترمز كرد و جمعيت ناگهان جابهجا شدند، شما خودتان را از پنجره به بيرون پرتاب كنيد. چون در غسير اين صورت هم با خطر تماس به ميله و در و ديوار آلوده مواجه هستيد و هم بيش از حد ايمن به مسافرها نزديك مي شويد.
5) از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
البته تنها مجريان و گويندههاي تلويزيون هستند كه از اين آزمون سربلند بيرون مي آيند. چون عادت دارند علاوه بر خودداري از خاراندن نقطه اي كه دچار خارش شدهف اگر پشه مالاريا هم نوك بينيشان نشست، به آن دست نزنند. البته اگر مجري هستيد و در خارج هستيد و مشخص نيست كه كجا هستيد و سر كلاس هستيد يا در صف انتخاب واحد يا پشت در اتاق مدير گروه يا سلف دانشگاه، ميتوانيد هر كاري دوست داريد انجام دهيد. چون اين نكات فقط در ايران لازمالاجرا هستند.
6) در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینیتان را بگیرید.
اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده نشوند. منظور از قسمت داخلي آرنج، اين نيست كه آن را با تيغ جراحي بشكافيد و جلوي دهانتان بگيريد. البته بهتر است هميشه يك دستمال دم دستتان داشته باشيد. مهم نيست كه جنس آن از چه باشد. روكش صندلي تاكسي، روميزي رستوران، گوشه لباس نفر كناري و هر چيزي كه ميتوانيد را به كار گيريد تا ويروس را پخش نكنيد.
7) هر فردی که دچار علایم شبهآنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی شد باید از رفتن به سرکار و استفاده از وسایل حملونقل عمومی پرهیز کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
البته اگر رييستان اين حرفها سرش نميشود يا اين كه در مغازه دست تنها هستيد و شاگردي نداريد كه به جاي خودتان سر حجره بفرستيد و مديرتان گفته بايد در هر شرايطي به مدرسه بياييد و خودتان دوست نداريد به خاطر بيماري حقوق ماه بعدتان كم شود و نميتوانيد از ديدار با دوستهايتان حتي براي چند روز دست بكشيد، ميان مردن برويد و احت زندگي كنيد و توي صورتشان عطسه كنيد و ويروس را بگسترانيد تا آن 40 درصدي كه گفته شده قرار است مبتلا شوند، افزايش يابد و شايد 120 درصدمان مبتلا شويم (با احتساب توريستهاي خارجي و كارمندان كنسولگريها) و آن وسط اين ويروس تغيير شكل دهد و انواع آنفولانزاي ABC را شاهد باشيم.
8) با توجه به اين كه هنوز اطلاعرساني درباره آنفولانزاي A در ايران به حد كافي نرسيده و شما هم اين مطلب را به شوخي گرفتهايد، از حالا تا زماني كه اين بيماري ريشهكن شود، عكس خودم در لباس ضد آلودگي را چاپ ميكنم تا برايتان يادآوري شود كه آنفولانزا پدر و مادر ندارد و رحم نميكند.
اين را هم فراموش نكنيد كه در موجي از آنفولانزا كه به «آنفولانزاي چيني» معروف است، شما ويروس را ميگيريد و سخت بيمار ميشويد و تا دم مرگ هم پيش ميرويد. اما چون چيني است، ناگهان ويروس خراب ميشود و ميميرد و شما دوباره خوب ميشويد.
منبع: همشهري مسافر
Rahe Kavir
10-11-2009, 10:10
هشدار سازمان بهداشت جهاني درباره آلودگي حيوانات اهلي به آنفلوانزاي خوكي
بيماری- گروه دانش وسلامت-جوادنصرتي:
سازمان بهداشت جهاني در پي مشاهده موارد آلودگي حيوانات اهلي ديگري غيرازخوكها در مزرعهها به آنفلوانزاي خوكي، در مورد كنترل نظارت بهداشتي بر اين حيوانات هشدار داده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه سازمان بهداشت جهاني با اينحال گفته است موارد گزارششده تحت كنترل و در قرنطينه هستند و هيچ تاثيري بر راهي كه ويروس نوع A به انسانها منتقل ميشود نداشتهاست.
سازمان بهداشت جهاني اما تاكيد ميكند كه نتايج تحقيقاتي كه به تازگي انجامشده نشان ميدهد حيوانات اهلي مزارع، اين پتانسيل را دارند كه ويروس آنفلوانزاي خوكي را منتقل كنند يا حتي باعث جهش آن شوند.
معمولا خوكها بهصورت سنتي ناقل ويروسهاي مختلف آنفلوانزا هستند كه پس از جهش ميتواند بر انسانها هم كارگر شود. در بيانيه سازمان بهداشت در اين باره با اشاره به احتمال جهش ويروسها درحيوانات اهلي ديگر به غيرازخوكها آمده است: اين وضعيت نياز به كنترل حيوانات و افزايش همكاري ميان سازمانهاي بهداشت عمومي دارد.
مراقبت و كنترل ويژه
در پي مشاهده موارد ابتلاي آنفلوانزاي خوكي در حيوانات اهلي مزرعهاي ديگر، سازمان بهداشت جهاني توجه ويژهاي به اين موضوع كرده است. كارشناسان اين سازمان ميگويند اين ويروس ميتواند هم در ميان پستانداران و هم در ميان پرندگان خانگي شيوع پيدا كند؛ از اينرو بايد نظارت بيشتري بر حيواناتي كه در مزارع نگهداري ميشوند اعمال شود.
سازمان بهداشت جهاني در گزارش خود در اينباره به اين موضوع هم اشاره كرده كه امكان دارد اين ويروس از گونههاي متفاوت حيوانات به يكديگر منتقل شود؛ مثلا از پرندگان اهلي به پستانداران اهلي.
پس از آنكه همهگيري جهاني ويروس آنفلوانزاي خوكي اعلام شده است، تنها چند مورد ابتلاي گلههاي خوكها به اين بيماري گزارش شده است كه سازمان بهداشت جهاني ميگويد احتمالا در اين موارد ويروس از انسان به خوكها منتقل شده است اما اين انتقال تاثيري بر نحوه انتقال بيماري نداشته است. اين اتفاق يعني انتقال ويروس از انسان به خوكها، با گسترده شدن فراگيري آنفلوانزاي خوكي در انسانها بيشتر هم خواهد شد.
آنفلوانزاي خوكي در بوقلمونها
سازمان بهداشت جهاني در گزارش خود به چند مورد ابتلاي بوقلمونها به ويروس آنفلوانزاي خوكي در تركيه و كانادا اشاره كرده است. با اين حال اين سازمان ميگويد همه اين موارد بهشدت قرنطينه و كنترل شدهاند و خطري از جانب آنها متوجه انسانها نيست.
حتي در مواردي كه ويروس در حيوانات وجود داشته باشد با حرارت معمولي كه براي پختن گوشت به كار ميرود كشته ميشود؛ از اينرو انتقال ويروس از طريق مصرف گوشت حيوانات اهلي مزرعهاي گزارش نشده است.
آنفلوانزا در حيوانات خانگي
علاوه بر گزارش سازمان بهداشت جهاني درباره انتقال ويروس آنفلوانزاي خوكي به حيوانات اهلي مزرعهاي، بهتازگي خبرگزاري رويترز هم از بروز انتقال اين ويروس به يك گربه خانگي در آمريكا خبر داده است.
اين گربه خانگي به احتمال بسيار زياد اين ويروس را از صاحب خود دريافت كرده است كه چندي پيش از بروز نشانههاي بيماري آنفلوانزاي خوكي در خود خبر داده بود.
دكتر كارولين بريجز از مركز كنترل و پيشگيري بيماري آمريكا در اين باره ميگويد: اين يكي از خصوصيات بارز و نااميدكننده ويروس آنفلوانزاست كه به راحتي ميتواند از گونههاي مختلف جانوري بهگونههاي ديگر منتقل شود.
دكتر بريجز همچنين به اين نكته اشاره ميكند كه تخمين زدن تعداد حيوانات خانگي مبتلا به آنفلوانزاي خوكي غيرممكن است. اين گربه كه اين بيماري در آن تشخيص داده شده از قضا نزديك محل درماني مخصوص حيوانات خانگي زندگي ميكرده است و پزشكان اين مركز تنها از روي كنجكاوي، آزمايش تشخيص آنفلوانزا روي آن را انجام دادهاند.
سختي كار براي تشخيص اين بيماري در انسانها هم همين است چون نشانههايي مانند تب، عطسه و سرفه حتما دليل قطعي براي ابتلا به ويروس آنفلوانزاي خوكي نيستند و آزمايشهاي رايج براي تشخيص آنفلوانزاي فصلي هم ابتلاي افراد به ويروس آنفلوانزاي خوكي را نشان نميدهند. دسترسي به امكانات پيچيده تشخيص بيماري آنفلوانزاي خوكي هم بسيار سخت است.
6071 نفر تلفات
سازمان جهاني بهداشت در بيانيه جديدي اعلام كرد: ويروس آنفلوانزاي نوع A هماكنون به ويروس غالب آنفلوانزا در سراسر جهان تبديل شده و بيشترين ميزان فعاليت را در بين ساير انواع ويروسهاي اين بيماري در بسياري از مناطق دارد.
شبكه خبري سيانان با انتشار بيانيهاي اعلام كرد: دكتر كيجي فوكودا كارشناس سازمان جهاني بهداشت همچنين هشدار داده است كه مردم دنيا نبايد با اين ويروس نيز مانند ديگر ويروسهاي آنفلوانزا برخورد كنند.
براساس اين گزارش، ويروس H1N1 مانند آنفلوانزاي فصلي در زمستان فعالتر از تابستان است و بسياري از مبتلايان بهخودي خود بهبود پيدا ميكنند اما برخلاف آنفلوانزاي فصلي، آنفلوانزاي نوع A در طول ماههاي تابستان نيز در سطح بالايي به فعاليت ادامه ميدهد و بسياري از بيماريهاي خطرناك و مرگ و ميرهاي ناشي از اين ويروس در افراد زير 65 سال متمركز ميشود.
سازمان جهاني بهداشت همچنين اعلام كرد: آنفلوانزاي نوع A پس از آغاز سريع و غيرمعمول در فصل زمستان در اروپا، آسياي مركزي و آمريكاي شمالي هماكنون در ژاپن و چين در حدي نگرانكننده رو به افزايش است.
براساس آمار رسمي سازمان جهاني بهداشت، اين بيماري تاكنون حداقل جان 6071 نفر را در جهان گرفته است. در اين بيانيه آمده است كه حدود 359 نفر در جهان فقط ظرف هفته گذشته بر اثر اين بيماري جان باختهاند و بيشترين شيوع بيماري ظرف اين مدت در اوكراين مشاهده شده است.
از سوي ديگر، سازمان جهاني بهداشت تاكيد كرد كه دوز واكسيناسيون آنفلوانزاي نوع A براي تمام افراد به غير از كودكان يك نوبت كافي است و همچنين بيخطر بودن اين واكسن تاكنون تاييد شده است.
Rahe Kavir
10-11-2009, 10:13
عربستان واکسیناسیون بر ضد آنفلوانزای خوکی را آغاز کرد
بيماری- همشهری آنلاین:
عربستان سعودی واکسیناسیون مردم کشورش را بر ضد آنفلوآنزای خوکی از 7 نوامبر
(16 آبان) آغاز کرد، و اولویت واکسیناسیون با کارمندان دولتی است که در مراسم سالانه حج کار میکنند
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل شبکه خبری رسمی SPA مقامات وزارت بهداشت عربستان جزء اولین افرادی بودند که بر ضد آنفلوآنزای A واکسینه شدند.
همچنین اعلام شد که این واکسن به همه سازمانهای دولتی که در حج دخیل هستند، توزیع شده است.
در ایام حج حدود سه میلیون نفر، از جمله یک میلیون نفر از اهالی عربستان سعودی، به شهرهای مقدس مکه و مدینه میروند.
به گفته مقامات بهداشتی عربستان سعودی زئران اهل این کشور نیز واکسینه خواهند شد.
وزرات بهداشت این کشور میگوید برای مقابله با آنفلوآنزا در فصل پرازدحام حج که در روزهای 4 تا 8 آذر به اوج خود میرسد، کاملا آماده است.
مقامات چندین کشور که زائران را به حج میفرستند، از جمله چین و مصر که هر سال هزاران نفر را به عربستان میفرستند، در حال واکسیناسیون شهروندانی هستند که به حج میروند.
تا به حال تعداد موارد مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزای A در این ماه به 62 نفر رسید، که اغلب
آنها شامل افرادی بوده است که دچار بیماریهای زمینهای دیگر بودهاند.
Rahe Kavir
10-11-2009, 10:16
واکسیناسیون آنفلوآنزای آ در اروپا با دعوت صورت میگیرد
درمان- همشهری آنلاین:
انگلیسیها بر خلاف آمریکاییها برای زدن واکسن آنفلوآنزای خوکی در صفهای دراز نمیایستند تلفنهای عاجزانه مطب دکترها برنداشته است. و فریاد از بیعدالتی در مورد اینکه واکسنها را به شرکتهای ثروتمند یا افراد سالمی که به آن نیازی ندارد، بلند نشده است.
به گزارش آسوشیتدپرس اما در اروپا واکسن برای مقابله با آنفلوآنزای پاندمیک عمدتا با دعوت کردن از افرادی که در معرض بیشترین خطر هستند، به آنها تلقیح میشود.
دکتر استیو فیلد، رئیس کالج سلطنتی پزشکان عمومی بریتانیا در این باره میگوید: "این وضعیت نشاندهند مزیتهای بزرگ نظام بهداشتی بریتانیا است. ما فهرستی از نام همه بیماران در اختیار داریم که شرایط لازم برای دریافت واکسن را دارند."
هنگمی که انگلیس برنامه واکسیناسیون بر ضد آنفلوآنزای پاندمیک را ماه گذشته اعلام کرد، کارزارش طوری طراحی کرد تا اطمینان حاصل شود که گروههای دارای اولویت – از جمله زنان باردار، کارمندان بهداشتی و آنهایی که دچار مشکلات بهداشتی مزمن مانند دیابت، سرطان و ایدز- اول از همه واکسن را دریافت کنند.
سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس (NHS) به جای آگهی دادن در مورد ابنکه واکسن وارد شد یا انتظار برای تشکیل صفهای درخواستکنندگان، نامههایی به همه افراد در اولویت برای واکسیناسیون فرستاد تا پیش از دیگر واکسن را دریافت کردند.
فیلد گفت نظام مراقبت بهداشتی سوسیالیستی انگلیس به این کشور امکان میدهد تا افرادی را که نیاز به واکسن دارند، به سرعت هدف قرار دهد. "وضعیت مانند آمریکا نیست که که بقای اغنیا در آن حکفرماست."
درست هفته پیش بود،که آمریکاییها دریافتند که شرکتهای معظم وال استریت، گولدمن ساکس و سیتیگروپ، پیش از انکه بسیاری از پزشکان یا درمانگاههای عمومی واکسن انفلوآنزا داشته باشند، آن را دریافت کرده بودند.
این شرکتها واکسن از طریق روالهای استاندارد دریافت کرده بودند، و برای کارمندانی که معیارهای واکسیناسیون را داشتند، مورد استفاده قرار گرفته بود. اما برداشت عمومی از بیعدالتی باعث بروز اعتراضات شد.
در انگلیس، همه افراد جمعیت پس از اینکه گروههای دارای اولویت واکسن دریافت کردند، احتمالا در طول دو ماه آینده واکسن دریافت خواهند کرد.
در حال حاضر تنها کودکان دچار مشکلات بهداشتی زمینهای در انگلیس در اولویت قرار گرفته اند؛ کودکان سالم در اولویت قرار نگرفتهاند.
برنامههای مشابهی در سایر کشوهاری اروپایی که پزشکی اجتماعیشده دارند، در جریان است:
در آلمان دکترها با بیماران در اولویت بالا تماس میگیرند تا برای واکسیناسیون به نزد آنها بیایند، گرچه تقاضای سایر افراد که برای دریافت واکسن رد نمیشود.
در سوئد، دانمارک و فنلاند،برخی از دولت محلی برای افرادی که درگروههای پرخطر قرار میگیرند دعوتنامه میفرستند یا اطلاعات در مورد در دسترس بودن واکسن را روی وبسایتهایشان پست میکنند.
تا به حال فرانسه تا به حال کارمندان مراقبت بهداشتی را واکسینه ميکند. وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد 6 میلیون نفر در گروهههای دارای اولویت از هفته آینده دعوتنامهها برای مراجعه برای واکسیناسیون را دریافت خواهند کرد.
در آمریکای شمالی، واکسیناسیون آنفلوآنزای خوکی عمدتا برای همه رایگان بوده است،
گرچه برخی از ایالتهای آمریکا اخیرا فرایندهای غربالگریشان را تقویت کردهاند تا اطمینان حاصل شود، زنان باردار، کودکان و افراد دچار مشکلات بهداشتی پیش از افراد سالم بزرگسال واکسن را دریافت کنند.
در کانادا هم که شکلی از پزشکی اجتماعیشده دارد، در این هفته پس از آنکه افشا شد که بازیکنان حرفهای هاکی و بسکتبال زودتر از هزاران نفر از کودکان واکسن دریافت کردند، مقامات بهداشتی تحقیقاتی را در این مورد آغاز کردند.
یک تفاوت دیگر در دو طرف اقیانوس اطلس از لحاظ واکسیناسیون وجود دارد: در حالیکه به نظر میرسد آمریکاییان و کاناداییها برای گرفتن واکسن جار و جنجال راه انداختهاند، بسیاری از اروپاییها در این مورد بیتفاوت هستند.
ورونا هال، مامای مقیم لندن، میگوید درمیان چندین بیمار بارداری که زیر نظر او هستند، هیچکدام دعوت به زدن واکسن آنفلوآنزا را نپذیرفتهاند. این اکراه زنان باردار برای زدن واکسن ناشی از هراسها در مورد امکان آسیبدیدن جنین است، اما سایر گروهای در اولویتها
نیز توجه چندانی به واکسیناسیون آنفلوآنزا نشان دادهاند.
خود خانم هال،به تازگی یک اساماس دریافت کرد که از او میخواست برای زدن واکسن وقت بگیرد. او از انجام این کار سرباز زد. او میگوید: "راستش اینجا موضوع خیلی جدی به نظر نمیرسد. شاید اگر تعداد موارد بیشتری از بیماری بروز کرده بود، تعدااد افراد بیشتری را به زدن واکسن روی میآوردند. اما در حال حاضر مردم این کار را یک اولویت نمیدانند."
مقامات انگلیسی تخمین میزنند بیش از 60000 مورد آنفلوآنزای خوکی از هنگامی که ویروس در ماه آوریل برای اولین بار بروز کرد به این بیماری مبتلا شدهاند. در آمریکا کارشناسان میگویند میلیونها نفر به بیماری مبتلا شدهاند.
mahramasrar2
12-11-2009, 20:37
عذر مي خوام اين آنفولانزاي نوع a همون آنفولانزاي خوكي هستش؟
يا فرق داره؟ چند ماه قبل وقتي كه اين بيماري صرفا در منطقه مكزيك و آمريكا در حال اشاعه بود شبكه ها و رسانه هاي ملي ( داخلي) با شادماني اعلام مي كردند كه بيماري آنفولانزاي خوكي جان آمريكائي ها را تهديد مي كند !
برخي نيز از اينكه خوردن گوشت خوك در بيشتر اديان نكوهش شده ابراز رضايت كردند و اينكه دور انديشي اديان تا چه حد مفيد بوده است
اما به ناگهان پس از شايع شدن آن در منطقه خاور ميانه و علي الخصوص حجاج و متاسفانه ايران عزيز به ناگهان نام جديدي به گوش رسيد
آنفولانزاي نوع A
الان سئوال من اينجاست؟
آيا اين همان بيماري است؟ يعني همان آنفولانزاي خوكي است يا نوع جديدتري از اين بيماري انشعاب يافته؟
سئوال دوم اينكه چرا ديگر رسانه هاي داخلي از اشاعه اين بيماري در بين غربي هاي خدا نشناس و علي الخصوص يانكي ها ابراز خورسندي نمي كنند؟
سئوال آخر اينكه تا حالا چند نفر از غربي ها آنفولانزاي خوكي گرفته اند و چند نفر از هموطنان ما آنفولانزاي نوع A?
Rahe Kavir
14-11-2009, 14:14
تفاوت آنفولانزا ، سرماخوردگي و آنفولانزاي جديد !
در سرماخوردگی اغلب تب بالا و آنچنانی دیده نمی شود. در آنفلوآنزای فصلی تب را یک نشانه شایع باید دانست. در اغلب موارد ابتلا به آنفلوآنزای H1N1 تب بالای 3/38 معمولاً دیده می شود...
با توجه به اهمیت موضوع ابتلای هموطنان عزیزمان به انواع آنفلوآنزا ، جهت آشنایی همگان در این نوشتار به تفریق نشانه های بالینی سرماخوردگی ، آنفلوآنزای فصلی و آنفلوآنزای H1N1 میپردازیم:
1 - تب : در سرماخوردگی اغلب تب بالا و آنچنانی دیده نمی شود. در آنفلوآنزای فصلی تب را یک نشانه شایع باید دانست. در اغلب موارد ابتلا به آنفلوآنزای H1N1 تب بالای 3/38 معمولاً دیده می شود.
2 - سرفه : تفاوت اصلی سرفه در آنفلوآنزای H1N1 با نوع فصلی و سرماخوردگی خلط دار بودن آن است.
3 - درد : معمولاً درد عضلانی در سرماخوردگی دیده نمی شود. در صورتی که به ترتیب در نوع فصلی و H1N1 درد خفیف تا متوسط و شدید شایع است.
4 - احتقان بینی : در سرماخوردگی احتقان بینی شایع است و معمولاً هم بین 7 تا 10 روز خودبخود بهبود می یابد. گرفتگی بینی در آنفلوآنزای H1N1 شایع نیست اما در نوع فصلی آبریزش بینی نشانه شایعی است.
5 - لرز : مانند تب ، لرز هم در سرماخوردگی شایع نیست. در حالی که در نوع فصلی آنفلوآنزا بصورت خفیف می تواند بروز یابد و در مورد H1N1 هم بیش از نیمی از مبتلایان لرز را تجربه می کنند.
6 - احساس ضعف و خستگی : به همان اندازه که در سرماخوردگی چنین مسئله ای خفیف است در مورد H1N1 شدید می باشد.
7 - عطسه : در سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی برخلاف H1N1 نشانه شایعی است.
8 - ظهور علائم : علائم سرماخوردگی در عرض چند روز ظاهر می شوند و معمولاً هم در همین زمان بهبود از بیماری تجربه می گردد. در مورد آنفلوآنزای فصلی با گذشت چند روز ممکن است علائم جدیدی هم علاوه بر آنچه گفته شد نظیر اسهال ، استفراغ ، بی اشتهایی و غیره به سراغ بیمار بیاید. برخلاف این دو مورد ، علائم آنفلوآنزای H1N1 به سرعت و در عرض 3 تا 6 ساعت ، بیمار تب بالا و درد را تجربه می کند و با اسهال ادامه می یابد و معمولاً هم این علائم تا هفت روز ممکن است بیمار را به زحمت اندازد.
9 - سردرد : معمولاً در سرماخوردگی سردرد دیده نمی شود اما تعدادی از مبتلایان به آنفلوآنزای فصلی آنرا تجربه می کنند. این در حالی است که اغلب مبتلایان به نوع H1N1 ، از سردرد شکایت دارند.
10 - گلودرد : در سرماخوردگی و نوع فصلی آنفلوآنزا گلودرد شایع است اما در نوع H1N1 آنچنان شایع نیست.
چهار توصیه کلیدی :
1 - اگر دستمال همراه ندارید ، سعی کنید هنگام سرفه یا عطسه قسمت داخلی بازو و آرنج را جلوی دهانتان بگیرید.
2 - به مدت 20 ثانیه مرتب در طول روز دست هایتان را با آب گرم و صابون بشویید. می توانید در ذهنتان عبارت تولدت مبارک را مرور کنید یا یکبار حروف الفبا را از ذهن خود بگذرانید. مطمئن باشید در این صورت 20 ثانیه را سپری می کنید. البته خیلی تند اینکار را نکنید!!!
3 - اگر صابون و آب گرم در اختیارتان نیست می توانید بجای آن از ژلهای ضدعفونی کننده دست استفاده کنید. لابلای انگشتان را فراموش نکنید!
4 - تا جایی که ممکن است از دست دادن با دیگران و روبوسی پرهیز کنید و دستتان را به چشم و دهان و بینی خود نمالید.
Rahe Kavir
19-11-2009, 11:25
موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزای خوکی
بيماری- همشهري آنلاين:
واکسن؟ دارو؟ چای و زنجبیل؟ خیر. دستهایتان را بشویید. پژوهشهای مختلف معتبرترین مراکز تحقیقاتی دنیا حاکی از آن است که شستن دستها موثرترین و مناسبترین راه جلوگیری از همهگیر شدن ویروس H1N1 است.
در هیاهویی که بر سر همهگیر شدن آنفلوآنزای خوکی برپا شده، به جرات میتوان مدعی شد که مهمترین نکته اغلب فراموش میشود: شستن دستها!
در حالی که بحث و جدل در مورد نوع واکسیناسیون در کشوری مثل آلمان یا در ایران، زمان وصول نخستین محموله واکسنها، فرقی نمیکند از کدام نوع، به موضوع روز تبدیل شده، این دستورالعمل ساده هیچ گوش شنوایی ندارد؛ آنهم در حالی که متخصصين برجسته ویروسشناسی در سراسر جهان بارها و بارها تأکید کردهاند، موثرترین راه جلوگیری از ابتلا به ویروس H1N1 شستن دستهاست.
مجله انگلیسی "مدیکال ژورنال" اواخر سپتامبر مقالهای چاپ کرد که در آن روشهای جلوگیری از همهگیر شدن بیماری آنفلوآنزا مورد بررسی قرار گرفته بود. چکیده مقاله حاکی از آن بود که موثرترین و مناسبترین روش جلوگیری از ابتلا به ویروس H1N1 شستن دستهاست.
تام جفرسون، یکی از پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت کرده، میگوید: «اما در آخرین دستورالعملی که سازمان جهانی بهداشت برای جلوگیری از همهگیر شدن بیماری آنفلوآنزا منتشر کرده، شستن دستها و استفاده از ماسک مخصوص، هر کدام تنها ۲ بار و استفاده از دستکش تنها یکبار مطرح شده است. در حالی که واکسیناسیون ۲۴ مرتبه و داروهای ضدویروسی ۱۸ بار ذکر شدند.»
پاک کردن آببینی فرد سرماخورده یا گرفتن دستگیره اتوبوس
جفرسون همچنین معتقد است : «واکسن ضد آنفلوآنزا در بهترین حالت، در مورد بزرگسالان سالم موثر است، در حالی که در مورد بچهها و سالمندان تأثیر چندانی نخواهد داشت.»
در مقابل، تحقیقات علمی گسترده ثابت میکند که شستن دستها مانع سرایت بیماری میشود. یک تیم از پژوهشگران استرالیایی هم زمستان سال گذشته مقالهای منتشر کرد که نتیجه تحقیق این گروه در مورد سرایت ویروس از طریق دستهای آلوده بود.
به گزارش دويچهوله، این تحقیق نشان داد که میزان ویروس H1N1 روی دستهای ۲۰ فرد داوطلب به اندازهای است که انگار بینی یک فرد سرماخورده را با دست پاک کردهاند. ویروس H1N1 به راحتی در اثر تماس با سطوح مختلف در مکانهای عمومی منتقل میشود، مثل گرفتن میله نگهدارنده درون اتوبوس، دستگیره و یا پیشخوان مغازه.
اسکناس: سرویس انتقال سریع ویروس
یکی از راههای انتقال سریع ویروس که در عین حال مورد اعتنای چندانی قرار نمیگیرد، اسکناسها هستند. تحقیق یک گروه از ویروسشناسان دانشگاه ژنو نشان میدهد که ویروس آنفلوآنزا روی اسکناس، حتی تا سه روز بعد هم فعال باقی میماند. این ویروسها از ویروسهای آب بینی فرد مبتلا به آنفلوآنزا هم مقاومترند. متخصصين ویروسشناسی داشنگاه ژنو میگویند، یک نوع ویروس آنفلوآنزا حتی تا ۱۷ روز بعد هم فعال است.
این متخصصين در مقالهای که در فصل بهار منتشر شد، مقاومت ویروس آنفلوآنزا در محیطی غیربیولوژیک را "غیرمنتظره" توصیف کردند. آنها معتقدند برای جلوگیری از همهگیر شدن آنفلوآنزا میبایست شستن دستها در اولویت قرار گیرد. آب و مواد ضدعفونیکننده، آب و صابون یا فقط با آب فرقی نمیکند، دستهایتان را بشویید.
Rahe Kavir
19-11-2009, 11:27
مرگ 10 نفر در خراسان رضوي به علت آنفلوانزاي نوع A
بيماری- مديرگروه تخصصي پيشگيري از بيماريهاي مركز بهداشت استان خراسان رضوي از 10 مورد فوت بر اثر آنفلوانزاي نوع A در استان خبر داد و گفت:
«8 مورد از اين افراد داراي بيماري زمينهاي نيز بودهاند.»
دكتر محمدعلي رضايي خاطرنشان كرد: «از 127 مورد تاييد شده آنفلوانزا، 16 نفر در رده سني 7 تا 11 سال، 11 نفر در رده سني 12 تا 14 سال و 20 نفر در رده سني 15 تا 18 سال بودهاند.»
وي با بيان اين كه تاكنون دو مورد از موارد فوت مربوط به دانشآموزان بوده است، افزو د: «در زمان اوج شيوع اين بيماري تعطيلي مدارس كمك زيادي به كاهش ميزان شيوع ميكند، ولي در شرايط عادي تعطيلي مدارس تاثير چنداني در ميزان شيوع ندارد.»
به گفته وي، خراسان رضوي بعد از تهران بيشترين موارد ابتلا به آنفلوانزاي نوع A را دارد كه دليلي بر شيوع بيشتر اين بيماري نيست و ناشي از بيشتر بودن نمونهگيريها است.
مدير گروه تخصصي پيشگيري از بيماريهاي مركز بهداشت استان خراسان افزود: «از هر 8 نمونه آزمايش انجام شده يكي مبتلا به آنفلوانزاي نوع A تشخيص داده شده است.»
دكتر رضايي با بيان اين كه از تمام افراد مشكوك به اين بيماري نمونهبرداري نميشود، افزود: «از اول مهر از افراد بدحال كه شدت و سرعت بيماري در آنها سريعتر است نمونهگيري به عمل ميآيد.»
وي با بيان اينكه هر موج بيماري آنفلوانزاي نوع A به طور متوسط به مدت 6 تا 8 هفته طول ميكشد، افزود: «تا زماني كه درصد زيادي از افراد جامعه به اين بيماري مبتلا نشوند و به نوعي ايمني نسبي در برابر آن ايجاد نشود، شاهد افزايش آمار مبتلايان به اين بيماري خواهيم بود.»
وي با بيان اينكه استقبالكنندگان حجاج از تجمع در فرودگاه و روبوسي و دست دادن با آنها خودداري كنند، تصريح كرد: «حجاج 24 ساعت قبل از برگشت به ايران همگي از نظر آنفلوانزاي نوعA بررسي و شناسايي ميشوند.»
Rahe Kavir
23-11-2009, 09:15
آنفلوآنزای خوکی به سوی شرق گسترش مییاید
بيماری- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه 20 نوامبر (29 آبان) اعلام کرد که آنفلوآنزای H1N1 پس رسیدن به اوج شیوع خود در اروپای غربی و آمریکا به سوی شرق در حال حرکت است.
به گزارش خبرگزای رویترز سازمان جهانی بهداشت در آخرین اعلامیه خود درباره شیوع آنفلوآنزای A میگوید دست کم 6770 مرگ در ناشی از این بیماری از هنگام ظهور بیماری در ماه آوریل (فروردین) ثبت شده است، و 520 مورد مرگ و میر در هفته گذشته رخ داده است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید: "نشانههای اولیه از اوج گذشتن فعالیت بیماری در برخی از نواحی نیمکر شمالی" به چشم میخورد.
آنفلوآنزای H1N1 هنوز در آمریکا شیوع دارد، گرچه به نظر میرسد در اغلب نواحی این کشور به جز شمال شرق این کشور از اوج شیوع خود گذشته است. اما شدت سرایت بیماری در کانادا همچنین در حال افزایش است، و بیشترین شمار ویزیتهای دکترها را مربوط به بیماران کودک است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، به نظر میرسد که شیوع آنفلوآنزا در کشورهای اروپای غربی از جمله بلژیک، انگلیس، ایسلند و ایرلند بعد از دورهای از شیوعهای شدید از اوج خود گذشته است.
بر اساس این گزارش، نروژ و کشورهای بیشتری در شرق اروپا از جمله گرجستان، لیتوانی، مولدوای و صربستان افزایش شدید موارد بیماری شبهآنفلوانزا و عفونتهای حاد تنفسی را گزارش میدهند.
قزاقستان، ازبکستان، و بخشهای از افغانستان - به خصوص کابل- نیز شمار فزایندهای از موارد آنفلوآنزا را گزارش میکنند.
آنتونی مانتز، متخصص اپیدمیولوژی پزشکی در گروه آنفلوآنزای سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: "آنچه اساسا در حال رخ دادن است، گسترش بیماری به سوی شرق است. به طور معمول آنفلوآنزای فصلی همیشه از غرب شروع میشود و به سوی شرق حرکت میکند. به نظر میرسد در مورد آنفلوآنزای H1N1 نیز همین الگو حکفرماست، به جز اینکه شیوع بیماری بسیار زودتر از حد معمول در امسال رخ داده است."
سازمان جهانی بهداشت میگوید سرایت بیماری در آسیای شرق همچنان فعال است، "در ژاپن، فعالیت آنفلوآنزا بالا باقی مانده است، اما در سطح ملی پایدار است و ممکن است در نواحی پرجمعیت شهری اندکی درحال کاهش یافتن باشد."
به گفته سازمان جهانی بهداشت اغلب کشورهای نواحی گرمسیری، در آمریکای جنوبی و مرکزی به جز پرو و کلمبیا کاهش موارد بیماری را گزارش کردهاند.
Rahe Kavir
23-11-2009, 09:16
هشدار! موج سوم آنفلوانزاي نوع آ در راه است
بيماری- در حاليكه مسئولان كميته كشوري آنفلوانزا نسبت به درپيش بودن موج سوم آنفلوانزاي نوع آ هشدار ميدهند
مجلس شوراي اسلامي عملكرد وزارت بهداشت را بهدليل ضعف در اطلاع رساني و انتشار آمار نادرست بيماران زير سؤال برده است.
اين گزارش حاكي است يك عضو كميته كشوري آنفلوانزا، با بيان اينكه با بازگشت زائران بيتالله الحرام، موج سوم آنفلوانزاي نوع آ وارد كشور ميشود، گفت: پاندمي آنفلوانزاي جديد هماكنون در فاز 6بيماري (مرحله انتقال از انسان به انسان) است.
دكتر مسعود مرداني، به ايسنا گفت: با اشاره به عبور اين بيماري از 5 قاره جهان در ادامه با بيان اينكه هر لحظه احتمال موتاسيون اين ويروس در دنيا وجود دارد، اظهار كرد: چنانچه ويروس آنفلوانزاي پرندگان غالب شود ميزان مرگ و مير بيشتر خواهد شد.
وي با بيان اينكه نخستين موارد انساني آنفلوانزاي نوع آ در كشور، جوان ايرانيالاصل مقيم آمريكا بود، افزود: سپس موج اول با ورود شمار فراواني از مبتلايان از طريق حج عمره آغاز شد كه با توقف حج عمره فروكش كرد.
اين عضو كميته كشوري آنفلوانزا، آغاز موج دوم اين بيماري را همراه با بازگشايي مدارس دانست و يادآور شد: در اين موج طي 4 هفته گذشته با شمار فراواني از دانشآموزان با علائم مواجه بوديم كه اكنون فروكش كرده است.
اقدامات پيشگيرانه
هر فرد بايد موارد زير را جهت جلوگيري از راه انتشار ويروس رعايت كند.
1- پوشاندن بيني و دهان با دستمال در هنگام سرفه و عطسه و انداختن دستمال به سطل زباله بعد از استفاده از آن.
2- اگر از دستمال پارچهاي استفاده ميكنيم روزانه دوبار آن را شسته و بعد از هر بار استفاده داخل كيسه پلاستيكي بگذاريم.
3- شستن دست با آب و صابون خصوصاً بعد از سرفه يا عطسه. مواد ضدعفونيكننده حاوي الكل هم بسيار مؤثر است. مدت مناسب شستوشو با آب گرم و صابون حدود 20 - 15 ثانيه است. استفاده از ژلهاي ضدباكتريال هم بسيار مؤثر است.
4- پرهيز از تماس دست با چشمها و بيني خود؛ چرا كه ويروس از اين راه منتشر ميشود.
5- ماندن در خانه بهمدت 7 روز از بروز علائم يا تا زمانيكه فرد 24 ساعت بدون علامت شود. اين به معني پرهيز از فعاليتهاي طبيعي شامل كار، مدرسه رفتن، مسافرت، خريد و شركت در اجتماعات است.
6- بيماران مبتلا بايستي در خانه در تماس زير 2 متر با ساير افراد، از ماسك استفاده كنند.
7- اگر بلافاصله دستمال در اختيار نداريد حداقل به جاي كف دست، آستين لباستان را جلوي دهان و بيني بگيريد.
8- استفاده روتين و مداوم از ماسك جهت پيشگيري در اين نوع آنفلوانزا توصيه نميشود.
9- دست زدن به تلفن، صفحه كليد كامپيوتر، دستگيره دربها در هنگام ابتلا ميتواند عامل بيماري را به آنها منتقل و سبب آلودگي ديگران شود.
10- توصيه ميشود از اسباب بازيهاي قابل
شست وشو براي كودكان استفاده شده و از اسباب بازيهاي پارچهاي و پشمي خودداري شود.
11- درصورت امكان از حضور در مناطق شلوغ خودداري كنيم يا مدت آن را كاهش دهيم.
12- با باز كردن پنجرهها و دربها در فواصل مناسب در روز براي حداقل هر بار 10دقيقه به تهويه مناسب محل كار، محل زندگي و كلاس درس كمك كنيم.
13- خانواده، دوستان و همكاران خود را تشويق كنيد تا رفتارهاي پيشگيريكننده را رعايت نمايند.
14- دانشآموزاني كه داراي تب و علائم بيماري آنفلوانزا هستند به هيچ عنوان به مدرسه نروند.
15- خانمهاي شيرده كه علائم آنفلوانزا دارند بهتر است هنگام شيردادن، از ماسك استفاده كنند و يا دستمال جلوي بيني خود قرار دهند و هرگز از شير دادن امتناع نكنند.
عملكرد وزارت بهداشت لاكپشتي است
عضو هيات رئيسه كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: آنچه هماكنون بهعنوان آمار رسمي در مورد مبتلايان به آنفلوانزاي نوع آ از سوي وزارت بهداشت اعلام ميشود، آمار واقعي نيست، چراكه آمار خيلي بيشتر از اين بوده و روز به روز هم افزايش مييابد، اين در حالي است كه وزارت بهداشت حركت لاك پشتي خود را در پيشگيري، اطلاعرساني و درمان و غربالگري آنفلوانزاي نوع آ ادامه ميدهد.
انوشيروان محسنيبندپي، به ايسنا افزود: وزارت بهداشت در مسئله آنفلوانزاي نوع آ بهصورت بينابيني عمل كرده است، اما در مجموع در ارتقاي دانش و ارتقاي آگاهيهاي مردم و شناسايي بهموقع بيماران عملكرد موفقي نداشته است.
وي با تاكيد بر اينكه آمارهاي وزارت بهداشت در مورد شمار مبتلايان و قربانيان بيماري آنفلوانزاي نوع آ غيرواقعي است، گفت: وزارت بهداشت آمار را به نقل از بيمارستانها و مراكز درماني اعلام ميكند، در واقع وزارت بهداشت اصلا به حوزه شناسايي آمار مبتلايان ورود پيدا نكرده است.
نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان ادامه داد: مشاهدات نشان ميدهد وزارت بهداشت تيم كارياش را براي شناسايي آمار مبتلايان اعزام نكرده است.
Rahe Kavir
23-11-2009, 09:17
جهش ژنتیکی در ویروس آنفلوآنزای خوکی
تحقيقات- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت 20 نوامبر (29 آبان) اعلام کرد در نمونههای ویروس آنفلوآنزای خوکی به دست آمده از اولین دو مرگ ناشی از پاندمی بیماری در نروژ یک جهش ژنتیکی یافت شده است
به گزارش خبرگزاری فرانسه البته سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد به نظر نمیرسد این جهش باعث شکل مسریتر یا خطرناکتر آنفلوآنزای H1N1 نمیشود و اینکه موارد مشابهی از جهش ژنتیکی که در جاهای دیگر جهان دیده شده است، باعث بیماری خفیفی شدهاند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید: "این ویروسها از اولین دو مورد مرگبار بیماری آنفلوآنزای پاندمیک و یک بیمار مبتلا به بیماری شدید، در نروژ جدا شدهاند." اما افزود به غیر از این سه مورد، موارد دیگری در آزمایشها پیدا نشده است.
این سازمان وابسته به سازمان ملل افزود: "دانشمندان نروژی نمونههای به دست آمده از بیش از 70 بیمار مبتلا به بیماری بالینی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بودند و هیچ مورد دیگری از جهش به غیر از این سه مورد به دست نیامد. این یافتهها نشان میدهد که این جهش ژنتیکی در این کشور گسترده نیست."
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گریگوی هارتل در این باره گفت این سازمان اعتقاد ندارد "این جهش تاثیر قابل توجهی در شیوع بیماری در حال حاضر داشته باشد."
با این حال این سازمان گفت جهشهای مشابهی در برزیل، چین، ژاپن، مکزیک، اوکراین و آمریکا از همان ماه آوریل (فروردین)- هنگام شروع ظهور بیماری- مشاهده شدهاند.
این بیانیه میگوید: "به نظر میرسد این جهشها به طور تکگیر و خودبهخودی رخ داده باشد. تا به حال، هیچ رابطهای میان این ویروس جهشیافته و شمار کم بیماران مبتلا به آن یافت نشده است، و به نظر نمیرسد که این جهش ژنتیکی در حال گسترش یافتن باشد."
به گفته هارتل برخی از افراد مبتلا به ویروس جهشیافته علائم خفیفی بروز دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت تاکید هیچ شاهدی وجود ندارد که این جهش ژنتیکی باعث مسریتر شدن یا مرگبارتر شدن بیماری آنفلوآنزای A شده باشد، و داروی ضدویروسی که برای درمان آنفلوآنزای شدید به کار میروند، اوسلتامیویر (تامیفلو) و زانامیویر (رلنزا) همچنان بر این ویروس جهشیافته موثر هستند.
Rahe Kavir
23-11-2009, 09:19
زائران از آنفلوانزای آ نترسیدهاند
عمومی- همشهری آنلاین:
چند روز پیش از بازگشت سه میلیون حاجی به مکه برای شروع بخش آخر مراسم حج، به نظر میرسد که احتمال شیوع آنفلوآنزای آ چندان باعث ترس حاجیان نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ممکن تست پوسترهایی در خیابانهای یا پلاکاردهایی در ورودی هتلها یا لابی آنها در مورد آنفلوآنزای جدید A دیده شود، اما از میان صدها هزار حاجی که به مقدسترین شهر مسلمانان آمدهاند، تنها معدودی افراد ماسک به صورت زدهاند و بسیاری از آنها میگویند در این مورد نگرانی ندارند.
اشرف ابونیمر، مرد الجزایری 26 ساله که از فرانسه به مکه آمده است، میگوید:"مردم چندان توجهی به این پوسترها ندارند."
او میافزاید: "شخصا اصلا نگران نیستم." و اشاره میکند که قبلا از آمدن به حج در فرانسه واکسن را دریافت کرده است.
مقامات بهداشت جهانی و عربستان سعودی از ماه مه (اردیبهشت) پس از انتشار آنفلوآنزای آ در سراسر جهان، برای این بزرگترین گردهمایی مردم در جهان در حال کسب آمادگی بودهاند.
به گزارش وزارت بهداشت عربستان تا روز پنجشنبه گذشته 20 حاجی مبتلا به آنفلوآنزای آ تشخیص داده شدهاند، و هشت نفر آنها در بیمارستان تحت درمان هستند، و بقیه بهبود پیدا کردهاند.
بر مبنای آخرین اعلامیه وزارت بهداشت در روز یکشنبه 22 نوامبر (اول آذر) عربستان تا به حال چهار حاجی در این کشور به علت آنفلوآنزاي آ درگذشتهاند.
مقامات بهداشتی عربستان منتظر اوج مراسم حج در روز پنجشنبه 26 نوامبر (5 آذر) هستند که در آن همه زائران در کنار کوه عرفات گرد میآیند.
سخنگوی وزارت بهداشت عربستان،خالد مغلانی، در این باره گفت: "وضعیت تحت کنترل است و به خواست خدا، همه چیز بسیار اطمینانبخش است."
ابراهیم کنعان، زائر فلسطینی، به این حقیقت اشاره کرد که شمار معدودی از افراد در خیایانها ماسک به صورت زدهاند، گرچه مقامات سعودی این ماسکها را بین زائران توزیع کردهاند.
کنعان گفت: "مردم درباره آنفلوآنزای آ صحبت نمیکنند. آنها وقتشان را صرف عباداتشان میکند، و البته بحث فوتبال هم گرم است."
خالد یک مصری که در مکه زندگی میکند، گفت او در مغازه سلمانیاش به حاجیان خدمت میکند و "ترسی از آلودهشدن ندارد."
با این حال،مقامات سعودی کاملا برای مقابله با پاندمی آنفلوآنزای آ بسیج شدهاند.
از 11 نوامبر تا به حال 70 نفر در عربستان سعودی به علت این بیماری درگذشتهاند و 7000 مورد تایید شده بیماری ثبت شده است.
برای حج دوربینهای حرارتیاب در ترمینال هوایی و دریایی در جده که اغلب زائران از آنجا وارد عربستان میشوند، نصب شده است، حدود 15000 پرسنل بهداشتی به کار گرفته شده اند، و صدها تخت اضافی در بیمارستانها قرار داده شده است تا با هر افزایشی در تعداد بیماران مقابله شود.
وزارت بهداشت عربستان واحدهای پزشکی متحرک را سامان داده است، که با گردش در شهر به طور فوری محل عفونتها را به مرکز پایش مرکزی میفرستند تا شیوع بیماری تحت نظر باشد.
دولت در مدینه، مکه و جده، همچنین شماری از ماشینهای خاص قرار داده است که میتوانند در موارد مشکوک ویروس را شناسایی کنند.
pini3000
11-12-2009, 12:23
:41: برای اطلاع از اخرین وضعیت انفولانزای خوکی در ایران و اخرین اخبار روز ایران به وب سایت [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید.
Rahe Kavir
19-12-2009, 10:13
مرگ و میر ناشی از پاندمی آنفلوآنزا از 10000 نفر گذشت
بيماری- همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت 18 دسامبر (27 آذر) اعلام کرد شمار مرگهای ناشی از آنفلوآنزای خوکی در سراسر جهان 8 ماه پس از شروع پاندمی بیماری از 10000 نفر گذشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سازمان جهانی بهداشت میگوید دادههای ابتدایی بیانگر آن است که نرخ مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزای خوکی در حالیکه ویروس بیماری به اغلب نواحی پرجمعیت در نیمکره شمالی منتشر شده است، بدتر نشده است.
این سازمان میگوید: "تا 13 دسامبر 2009، در بیش از 208 کشور و منطقه جهان موارد ثابتشده آزمایشگاهی آنفلوآنزای پاندمیک H1N1 و از جمله دست کم 10582 مورد مرگ و میر گزارش شده است."
در آخرین آماری که سازمان جهانی بهداشت یک هفته پیش در 6 دسامبر منتشر کرده بود، رقم تلفات بیماری 9596 نفر بود.
به گفته سازمان جهانی بهداشت انتقال ویروس H1N1 در نیمکره شمالی "فعال و گسترده از لحاظ جغرافیایی" باقی میماند، اما فعالیت بیماری در بسیاری از نقاط از اوج خود گذشته است یا در حال کاهش است.
دادههای اولیه از نیمکره شمالی در مورد سرایت بیماری در یک فصل سرد، بیانگر آن است که نرخ مرگ و میر در این نیمکره مشابه نرخ مرگ و میر در نیمکره جنوبی در فصل قبلی در این سال است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید:"این وضعیت بیانگر آن است که شدت کلی پاندمی بیماری تغییری نکرده است."
دست کم 10 کشور اروپای شمالی کاهش در فعالیت بیماری را گزارش کردهاند- در چهار کشور جمهوری چک، استونی، مجارستان و سوئیس - موارد بیماریهای تنفسی در حال افزایش بوده یا بدون تغییر مانده است.
شدت بالای بیماری در بخشهایی از اروپای جنوب شرقی و روسیه گزارش شده است.
آنفلوآنزای خوکی به در حال گسترش به آسیای غربی و مرکزی مخصوصا در کشورهای قزاقستان و قرقیزستان بوده است، اما در کشورهای افغانستان، عمان و نیز در بخشهای از خاورمیانه از نقطه اوج خود گذشته است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید بیماری در آسیای شرقی از جمله در ژاپن، بخشهای شمالی و جنوبی چین، تایوان و مغولستان شروع به کاهش یافتن کرده است.
اما در آسیای جنوبی از جمله در شمال هند، نپال، سریلانکا و مالدیو در حال افزایش است.
در نیمکره جنوبی تنها موارد تکگیر و پراکنده بیماری گزارش شده است.
ertebatat
21-12-2009, 12:49
مادران مبتلا به آنفلوانزای خوکی چنانچه نکات بهداشتی را رعایت کنند میتوانند بدون نگرانی به کودکان خود شیر دهند.
تاکنون بیش از 400 هزار نفر در جهان (در 192 کشور) به بیماری آنفلوانزای نوع A مبتلا شده و 4700 نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را ازدست داده اند.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در منطقه مدیترانه شرقی نیز که شامل 22 کشور و 550 میلیون نفر جمعیت است، 700/14 نفر به این بیماری مبتلا و 96 نفر نیز فوت کردهاند.
بر اساس اعلام رییس مرکز مدیریت بیماریها طی هفته گذشته با ابتلا 545 نفر به بیماری آنفلوانزای نوع A شمار مبتلایان به این بیماری به 1194 نفر رسیده است.
بیشتر موارد جدید ابتلا بیماری آنفلوانزای H1N1 مربوط به دانش آموزان مدارس بوده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریها با بیان این مطلب که افزایش موارد ابتلا به بیماری آنفلوانزا را طی هفتههای آینده نیز خواهیم داشت گفت: تاکنون 194 نفر از کل مبتلایان به این بیماری در بیمارستانها و مراکز درمانی بستری و خوشبختانه اکثریت قریب به اتفاق آنها بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
همچنین تاکنون تعداد 16 نفر در اثر ابتلا به این بیماری درکشور فوت شدهاند.
در حال حاضر تنها با رعایت نکات بهداشتی میتوانیم گام بزرگی در جهت جلوگیری از همه گیر شدن آنفلوآنزای خوکی برداریم. متأسفانه دلیل اصلی افزایش لحظه به لحظه آمار و ارقام سرایت این بیماری، عدم رعایت بهداشت فردی از سوی افراد حامل این ویروس است.
برای شنیدن صوت مورد نظر به سایت رادیو اینترنتی ایران صدا به این آدرس مراجعه نمایید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ertebatat
03-01-2010, 11:22
ویروس آنفلوانزای خوکی خیلی سریع تکثیر می شود ولی با ضدعفونی "صابون یا الکل" از بین میرود.
این روزها حرف از آنفلوانزای نوع A و راههای پیشگیری از آن داغ داغ است. آدمها دیگر مثل سابق با هم دست نمیدهند و روبوسی نمیکنند و هر جایی که پوسترهای راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را نشان داده است، با اشتیاق میایستند و میخوانند.
نیازی نیست خود را خیلی نگران کنید. کافیست نکات بهداشتی را رعایت کنید و اگر جزء گروههای پر خطر هستید، به این نکات بیشتر توجه کنید و پس از مطالعه این متن با کلیک کردن بر روی آیکون بشنوید، اطلاعات کاملی را از صحبتهای کارشناسان برنامه، پیرامون ویژگیهای ویروس آنفلوانزا،میزان خطرناکی، راه های از بین بردن ویروس "ضدعفونی"، استفاده از واکسن و راه های پیشگیری بدست آورید.
پوشاندن دهان وبینی در هنگام عطسه وسرفه یا حداقل پوشاندن عطسه وسرفه با آستین پیراهن
رعایت بهداشت دستها
رعایت فاصله تماس با دیگران (1 متر )
محدود کردن بیماران به عدم حضور در اماکن شلوغ با ماندن در منزل
درصورت ضرورت حضور در اماکن شلوغ، اجتناب از تماس نزدیک با افراد دیگر
برای به حداقل رساندن سرایت بیماری، مراقبت از بیمار در محل زندگی، بایستی تاحد ممکن تنها توسط یک نفرانجام گیرد
درصورت امکان هم بیماران و هم مراقبین آنها بایستی در طی دوره عفونت زایی بیماران، از ماسک یک بار مصرف استفاده کنند.
در صورتیکه امکانات به اندازه کافی موجود نباشد، استفاده از ماسک در منزل توسط بیمار نسبت به مراقبین وی ارجح است.
ضرورتی به استفاده از ماسک در تمام طول روز وجود ندارد و فقط بیمار بایستی درحین تماس نزدیک با دیگران ( تماس کمتر از 1 متر) از آن استفاده کند.
هنگامی که ماسک بوسیله ترشحات تنفسی خیس شد، بایستی به طریق صحیح دورانداخته شود
در صورت در دسترس نبودن ماسک به تعداد کافی میتوان از دستمال ضخیم یا ماسکهای چندبار مصرف پارچهای که به طور کامل جلو بینی و دهان را میپوشاند، استفاده کرد
این ماسک ها نیز درصورت خیس شدن بایستی تعویض شده و با آب و صابون شسته شوند. برای شنیدن صوت مورد نظر به سایت رادیو اینترنتی ایران صدا به این آدرس مراجعه نمایید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ertebatat
03-01-2010, 11:27
ویروس آنفولانزای نوع A اولین بار در سال ۱۹۱۸ میلادی در آمریکا شناخته شد و پس از یک دوره طولانی در آوریل ۲۰۰۹ (سال جاری) مجدداً این بیماری به نام Swine flu یا آنفولانزای خوکی با شکل، قدرت و توانایی بیماریزایی متفاوت از گذشته در ایالات کالیفرنیای جنوبی از کشور آمریکا گزارش گردید.
آنفولانزای خوکی با شکل، قدرت و توانایی بیماریزایی متفاوت از گذشته در ایالات کالیفرنیای جنوبی از کشور آمریکا گزارش گردید و پس از آن به سرعت کشورهای مکزیک، کانادا و کشورهای اروپایی نیز مواردی از ابتلا به این بیماری را گزارش نمودند. اگر چه Swine flu آنفولانزای خوکی نام گرفته، اما این به آن معنی نیست که این بیماری از خوک به انسان انتقال می یابد بلکه در آزمایشات بعمل آمده از این ویروس مشخص شده که تعدادی از ژن های آن شبیه به آنفولانزای ویروسی می باشد که در خوک های شمال آمریکا یافته اند. در عین حال بدلیل شباهت بروز این آنفولانزا در خوک های اروپا و آسیا و مرغان و انسان ها، دانشمندان آنرا یک آنفولانزای ویروسی چهارگانه نام نهاده اند.
قدرت بیماری زایی این ویروس ۳ برابر ویروس آنفولانزای معمولی بوده و بیشترین شیوع آن در فصل سرد می باشد. انتقال آن از انسان به انسان می باشد (نه حیوان به انسان). معمولاً قسمت فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می نماید و تنها در ۱ تا ۲ درصد می تواند منجر به مرگ شود.
برای شنیدن صوت مورد نظر به سایت رادیو اینترنتی ایران صدا به این آدرس مراجعه نمایید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
alilosting
04-01-2010, 11:45
شارپ آنفلوانزاي نوع A را شكست داد
خبرگزاري موج - انواع ميكروبهاي هوازي و ويروسهاي آنفلوانزا توسط فناوري جديد تصفيه هواي Air Purifier شارپ از بين ميرود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش موج، دستگاه فوق اولين دستگاه تصفيه هواي مجهز به آنتي ويروس است كه 99.9 درصد ميكروبهايي كه روي سطوح صاف مانند ميز را پوشاندهاست و 95 درصد ميكروبهاي معلق در هوا را منهدم ميكند.
فناوري يون پلاسما كلاستري كه در اين دستگاه مورد استفاده قرار گرفته به راحتي ويروسهاي مقاوم محيطي مانند آنفلوانزاي H1N1، H5N1 و همچنين ويروسهايي همچون كورونا، سارس، پوليو و كوزاكي را بياثر ميكند. اين دستگاه نحوه تنفس بيماران مبتلا به آسم را نيز بهينه ميكند.
تكنولوژي يون پلاسما كلاستر HD باكتريهاي هوا را با قدرت تصفيه كنندگي منحصر بفردي ضد عفوني ميكند. فيلترهاي ويژهاي كه در اين دستگاه به كار رفته، گردش هوا را طوري به جريان مياندازد كه موجب ازبين رفتن گرد و غبار معلق در هوا ميشود و بوهاي نامطبوع و دود سيگار را جذب كرده و هواي سالم و تازه را منتشر ميكند. در حال حاضر اين دستگاه در تمام مراكز صنعتي، درماني، آموزشي، ورزشي و خانگي قابل استفاده است و همچنين قابليت نصب در انواع وسائط نقليه و آسانسورها را دارد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
masoud.hasni1097
06-01-2010, 09:42
تازههاي دنياي فناوري؛
دستگاه تصفيه هوا با قابليت از بين بردن ويروس آنفلوانزا
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خبرگزاري فارس: نخستين دستگاه تصفيه هوا با قابليت از بين بردن انواع ميكروبهاي هوازي و ويروسهاي آنفلوانزا ساخته شد.
به گزارش فارس به نقل از ماديران، دستگاه فوق اولين دستگاه تصفيه هواي مجهز به آنتي ويروس است كه 99.9 درصد ميكروبهايي كه روي سطوح صاف مانند ميز را پوشانده و 95 درصد ميكروبهاي معلق در هوا را از بين ميبرد.
فناوري يون پلاسما كلاستري كه در اين دستگاه مورد بهرهبرداري قرار گرفته مورد تأييد 14 مركز علمي، بهداشتي و درماني دنيا است كه قابليت از بين بردن 28 نوع ميكروب عامل بيماريهاي صعب العلاج را دارد. دستگاه فوق به راحتي ويروسهاي مقاوم محيطي مانند آنفلوانزاي H1N1، H5N1 و همچنين ويروسهايي همچون كورونا، سارس، پوليو و كوزاكي را بياثر ميكند.
دستگاه تصفيه هواي فوق نحوه تنفس بيماران مبتلا به آسم را نيز بهينه ميكند. بسياري از كارشناسان معتقدند اين تكنولوژي، ايمن سازي بدن در برابر تهديدات شديد امروزي را بيشتر كرده و افراد را از استفاده مداوم ماسك و شستن دست مبرا كرده است.
رئيس موسسه تحقيقاتي Retro screen Virology در اينباره ميگويد: مبارزه با ويروسهاي سخت آنفلوانزا نيازمند چندين نوع دفاع است كه فناوري جديد يون پلاسما كلاستر سلاح تازهاي در مبارزه با اين بيماري را در اختيار كاربران قرار داده است.
دستگاه مذكور در مبارزه با انواع ذرات مضر از جمله باكتريها، ويروسها، قارچها و ذرات آلرژيزا كارايي دارد. اين ابزار از قدرت مرطوب كنندگي بالايي برخوردار است كه انتشار يونهاي پلاسما كلاستر را تسريع كرده و از خشك شدن پوست و گلو نيز جلوگيري ميكند.
تكنولوژي يون پلاسما كلاستر HD باكتريهاي هوا را با قدرت تصفيه كنندگي منحصر بفردي ضدعفوني ميكند. فيلترهاي ويژهاي كه در اين دستگاه به كار رفته، گردش هوا را طوري به جريان مياندازند كه موجب ازبين رفتن گرد و غبار معلق در هوا ميشود و بوهاي نامطبوع و دود سيگار را جذب كرده و هواي سالم و تازه را منتشر ميكند. در حال حاضر اين دستگاه در كليه مراكز صنعتي، درماني، آموزشي، ورزشي و خانگي قابل استفاده است و همچنين قابليت نصب در انواع وسائط نقليه و آسانسورها را دارد.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Rahe Kavir
12-01-2010, 09:49
نظرسنجي تلفني از مردم تهران درباره آنفلوآنزاي خوكي
بيماری- گزيدهاي از يافتههاي اين تحقيقق نشان میدهد از ميان 600 نفر پاسخگو، 91 درصد در ارتباط با بيماري آنفلوآنزاي خوكي اطلاعاتي دارند و تنها 9 درصد درباره اين بيماري چيزي نميدانند.
مدير طرح: ميترا زاغي
همكاران: سيامك كفايي، فريده درفشي، زهره ديداري، سميه گايگاني، امير حسين زارع
پيشگفتار
آنفلوآنزای خوکی (swine flu) يا آنفلوآنزاي نوع آ یک بیماری تنفسی و ناشی از ویروس آنفلوآنزای نوع آ است که باعث شیوع آنفلوآنزا در میان خوکها میشود. اما این نوع جدید ویروس آنفلوآنزای خوکی كه در بين انسانها شايع شده، ترکیبی از ویروسهای آنفلوآنزای خوکی، آنفلوآنزای انسانی و آنفلوآنزای حاد پرندگان است. اين بيماري ويروسي واگيرداردر صورت بيتوجهي به رعايت اصول بهداشتی، ميتواند در كوتاه مدت منجر به ابتلاي افراد زيادي از جامعه شود. اين همه گيری عواقب اجتماعي، اقتصادي و بهداشتی فراوانی دربر خواهد داشت.
در هنگام اپیدمی جهانی یك بیماری، امكان عدم تماس با عامل آن بیماری تقریباً غیرممكن است در حالی كه امكان پیشگیری از ابتلا به آن وجود دارد . بيماري آنفلوآنزا از آن دسته بيماريهايي است كه در قرن اخير همه گيري جهاني داشته و موجب مرگ ده ها ميليون نفر شده و ضرر و زيان گسترده اقتصادي و اجتماعي را به دنيا وارد کرده است .
آنفلوآنزاي خوكي(نوع A) نوع جديدي از آنفلوآنزا است كه از اواخر آوريل 2009 (اوايل ارديبهشت 88) ابتدا در مکزيک شروع شده و به شكل سريعي در حال گسترش در تمام جهان است .اين بيماري اكنون همهگير شده است، اما با اطلاعرساني وسيع، كامل و واضح ميتوان ان را كنترل و از گسترش آن در كشور پيشگيري كرد.
وقتي يك بيماري همهگير ميشود علاوه بر سلامت جسمي، سلامت اجتماعي و رواني جامعه نيز تحت تاثير قرار ميگيرد. در چنين مواقعي ترس از بيمار شدن ، واكنشي طبيعي است و در مواردی مثل همهگیری آنفلوآنزای خوکی ، تعجبی ندارد اگر افراد جامعه از این موضوع هراس داشته باشند، اما باید دید این ترس تا چه حد مربوط به بیماری است و تا چه حد به عوامل دیگر. انتقال خبرهای داغ و غیرواقعی به جامعه و بزرگ جلوه دادن یک موضوع، میتواند نگرانیهایی را در این مورد ایجاد کند و با حساس کردن مردم، مشکلاتی را برای سلامت روانی جامعه به وجود بیاورد. مشکلاتی که شاید نگرانی از تاثیر منفی آن در روند طبیعی زندگی افراد، بیش از نگرانی از خود آن موضوع باشد.
در مورد آنفلوآنزای نوع A یا همان آنفلوآنزای خوکی طبق تحقیقات انجام شده، خطر این بیماری در مقایسه با آنفلوآنزای فصلی تفاوت چندانی ندارد و حتی به عقیده بسیاری از محققان خطر آن کمتر از انواع دیگر است، یعنی بیشتر گروههای پرخطر (کودکان، کهنسالان، زنان باردار و مصرفکنندگان داروهای خاص) را تهدید میکند. در چنین شرایطی انتشار اخباری که این بیماری و خطر آن را بزرگ تر از آن چه هست نشان دهد، در مردم ایجاد نوعی هراس کرده و جامعه را دچار تهدیدهای جدی میکند.
حساسیت موضوع آنفلوآنزا در ابتدای شیوع جهانی بیماری و عدم اطلاع و آگاهی کافی، باعث شد اطلاعات به شکل غلط به مخاطب، بويژه مخاطبان عام انتقال پیدا کند. مسالهای که شیوع آنفلوآنزا را برای مجامع بهداشتی مورد اهمیت کرده، سرعت انتشار ویروس است، نه تلفات جانی ناشي از آن. ولی نحوه گزارش مطلب از سوی رسانهها به نحوی بود که مردم از جان خود بیمناک شدند. ولي خوشبختانه با گذشت زمان آگاهی اصحاب رسانه در زمینه این بیماری بیشتر شد و اخبار شکل مطلوبتری به خود گرفتند . اكنون به نظر ميرسد التهابهای ایجاد شده در اوایل بروز این بیماری، کمکم در حال از بين رفتن است.
اهداف تحقیق
هدف از انجام اين پژوهش، آگاهسازي مردم درباره بيماري آنفلوآنزاي خوكي است.
جامعه آماري و تاريخ نظرسنجي
نمونه آماري اين تحقيق كه از تاريخ 16 تا 18 آذر ماه 1388 انجام شد، شامل 600 نفر از مردم تهران است كه از اين تعداد 50 درصد مرد و 50 درصد زن هستند.
گزيدهاي از يافتههاي اين تحقيقق به قرار زير است:
از ميان 600 نفر پاسخگو، 91 درصد در ارتباط با بيماري آنفلوآنزاي خوكي اطلاعاتي دارند و تنها 9 درصد درباره اين بيماري چيزي نميدانند.
از ميان پاسخگوياني كه در ارتباط با اين بيماري اطلاعاتي دارند، 76 درصد از طريق راديو و تلويزيون، 11 درصد روزنامهها، 4 درصد آموزش و پرورش، 3 درصد خانههاي بهداشت، 2 درصد اينترنت، 2 درصد محل كار و 2 درصد نيز از طريق ساير راهها( تبليغات در سطح شهر، مبتلا شدن خود فرد) اين اطلاعات را كسب كردهاند.
جدول زير توزيع پاسخگويان را بر اساس اين كه در برخورد با فرد مبتلا به آنفلوآنزاي خوكي چه نكته هاي بهداشتي را رعايت ميكنند، نشان ميدهد:
پاسخگويان در برخورد با فرد مبتلا به آنفلوآنزاي خوكي چه نكته هاي بهداشتي را رعايت ميكنند؟
تعداد
درصد
فاصله گرفتن
212
35
تمام نكات بهداشتي
93
16
دست ندادن
91
15
روبوسي نكردن
85
14
شستن دستها
56
9
هيچ نكته بهداشتي
40
7
استفاده از ماسك
23
4
جمع
600
100
persiantoolsbaz
26-01-2010, 13:46
دستگاه تصفیه هوا با قابلیت از بین بردن ویروس آنفلوانزا
نخستین دستگاه تصفیه هوا با قابلیت از بین بردن انواع میكروبهای هوازی و ویروسهای آنفلوانزا ساخته شد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش فارس به نقل از مادیران، دستگاه فوق اولین دستگاه تصفیه هوای مجهز به آنتی ویروس است كه 99.9 درصد میكروبهایی كه روی سطوح صاف مانند میز را پوشانده و 95 درصد میكروبهای معلق در هوا را از بین میبرد.
فناوری یون پلاسما كلاستری كه در این دستگاه مورد بهرهبرداری قرار گرفته مورد تأیید 14 مركز علمی، بهداشتی و درمانی دنیا است كه قابلیت از بین بردن 28 نوع میكروب عامل بیماریهای صعب العلاج را دارد. دستگاه فوق به راحتی ویروسهای مقاوم محیطی مانند آنفلوانزای H1N1، H5N1 و همچنین ویروسهایی همچون كورونا، سارس، پولیو و كوزاكی را بیاثر میكند.
دستگاه تصفیه هوای فوق نحوه تنفس بیماران مبتلا به آسم را نیز بهینه میكند. بسیاری از كارشناسان معتقدند این تكنولوژی، ایمن سازی بدن در برابر تهدیدات شدید امروزی را بیشتر كرده و افراد را از استفاده مداوم ماسك و شستن دست مبرا كرده است.
رئیس موسسه تحقیقاتی Retro screen Virology در اینباره میگوید: مبارزه با ویروسهای سخت آنفلوانزا نیازمند چندین نوع دفاع است كه فناوری جدید یون پلاسما كلاستر سلاح تازهای در مبارزه با این بیماری را در اختیار كاربران قرار داده است.
دستگاه مذكور در مبارزه با انواع ذرات مضر از جمله باكتریها، ویروسها، قارچها و ذرات آلرژیزا كارایی دارد. این ابزار از قدرت مرطوب كنندگی بالایی برخوردار است كه انتشار یونهای پلاسما كلاستر را تسریع كرده و از خشك شدن پوست و گلو نیز جلوگیری میكند.
تكنولوژی یون پلاسما كلاستر HD باكتریهای هوا را با قدرت تصفیه كنندگی منحصر بفردی ضدعفونی میكند. فیلترهای ویژهای كه در این دستگاه به كار رفته، گردش هوا را طوری به جریان میاندازند كه موجب ازبین رفتن گرد و غبار معلق در هوا میشود و بوهای نامطبوع و دود سیگار را جذب كرده و هوای سالم و تازه را منتشر میكند. در حال حاضر این دستگاه در كلیه مراكز صنعتی، درمانی، آموزشی، ورزشی و خانگی قابل استفاده است و همچنین قابلیت نصب در انواع وسائط نقلیه و آسانسورها را دارد.
erfan_abedi_CB
30-01-2010, 13:50
دستگاه تصفیه هوا با قابلیت از بین بردن ویروس آنفلوانزا
نخستین دستگاه تصفیه هوا با قابلیت از بین بردن انواع میكروبهای هوازی و ویروسهای آنفلوانزا ساخته شد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش فارس به نقل از مادیران، دستگاه فوق اولین دستگاه تصفیه هوای مجهز به آنتی ویروس است كه 99.9 درصد میكروبهایی كه روی سطوح صاف مانند میز را پوشانده و 95 درصد میكروبهای معلق در هوا را از بین میبرد.
فناوری یون پلاسما كلاستری كه در این دستگاه مورد بهرهبرداری قرار گرفته مورد تأیید 14 مركز علمی، بهداشتی و درمانی دنیا است كه قابلیت از بین بردن 28 نوع میكروب عامل بیماریهای صعب العلاج را دارد. دستگاه فوق به راحتی ویروسهای مقاوم محیطی مانند آنفلوانزای H1N1، H5N1 و همچنین ویروسهایی همچون كورونا، سارس، پولیو و كوزاكی را بیاثر میكند.
دستگاه تصفیه هوای فوق نحوه تنفس بیماران مبتلا به آسم را نیز بهینه میكند. بسیاری از كارشناسان معتقدند این تكنولوژی، ایمن سازی بدن در برابر تهدیدات شدید امروزی را بیشتر كرده و افراد را از استفاده مداوم ماسك و شستن دست مبرا كرده است.
رئیس موسسه تحقیقاتی Retro screen Virology در اینباره میگوید: مبارزه با ویروسهای سخت آنفلوانزا نیازمند چندین نوع دفاع است كه فناوری جدید یون پلاسما كلاستر سلاح تازهای در مبارزه با این بیماری را در اختیار كاربران قرار داده است.
دستگاه مذكور در مبارزه با انواع ذرات مضر از جمله باكتریها، ویروسها، قارچها و ذرات آلرژیزا كارایی دارد. این ابزار از قدرت مرطوب كنندگی بالایی برخوردار است كه انتشار یونهای پلاسما كلاستر را تسریع كرده و از خشك شدن پوست و گلو نیز جلوگیری میكند.
تكنولوژی یون پلاسما كلاستر HD باكتریهای هوا را با قدرت تصفیه كنندگی منحصر بفردی ضدعفونی میكند. فیلترهای ویژهای كه در این دستگاه به كار رفته، گردش هوا را طوری به جریان میاندازند كه موجب ازبین رفتن گرد و غبار معلق در هوا میشود و بوهای نامطبوع و دود سیگار را جذب كرده و هوای سالم و تازه را منتشر میكند. در حال حاضر این دستگاه در كلیه مراكز صنعتی، درمانی، آموزشی، ورزشی و خانگی قابل استفاده است و همچنین قابلیت نصب در انواع وسائط نقلیه و آسانسورها را دارد.
ممكنه در مورد قيمت دستگاه و اينكه كجا ميفروشن اطلاعات كامل بديد؟
persiantoolsbaz
30-01-2010, 14:00
با اجازه مدير اين بخش:
چون خيلي ها از من مشخصات اين تصفيه هوايي كه آنفولانزا رو ازبين ميبره خواستن من بهتون اين شماره رو ميدم.
تصفيه هواي شارپ بگيد بهشون خودشون به بخش مربوطه وصل ميكنن
88781500 - --- شركت ماديرانه كه اين دستگاه رو گارانتي ميكنه
wichidika
22-01-2012, 15:09
90/11/02 - 09:20
مرگ یک نوزاد بر اثر آنفلوآنزای خوکی در یونان
خبرگزاری فارس: وزارت بهداشت یونان از مرگ یک نوزاد هفت ماهه بر اثر ابتلا به ویروس آنفلوآنزای خوکی در این کشور خبر داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزارت بهداشت یونان گفت: این نوزاد لیبیایی در پی ابتلا به ویروس H1N1 در بیمارستان کودکان آتن جان سپرد.
این اولین مورد مرگ بر اثر آنفلوآنزای خوکی در یونان در زمستان امسال به شمار میرود.
وزارت بهداشت یونان در بیانیه خود اعلام کرد: این نوزاد دختر در پی نارسایی دستگاه تنفسی از یک بیمارستان در لیبی روز دهم ژانویه جاری به بیمارستان کودکان شهر آتن منتقل شد.
این بیانیه افزود: پزشکان بعد از معاینه نوزاد متوجه شدند که وی به H1Nمبتلا شده است اما با وجود همه تلاشها، این نوزاد به علت نارسایی تنفسی جان خود را از دست داد.
یونان در سال 2011 میلادی حدود یکصد مورد مرگ ناشی از آنفلوآنزای خوکی را به ثبت رسانده بود.
کمتر از 50 مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز در سال 2010 میلادی در این کشور به ثبت رسیده بود.
آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفسی خوکها است. این بیماری ویروسی است که معمولاً خوک را مبتلا میکند اما هر ساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری به ویژه از راه تماس با این حیوان گزارش میشود.
این بیماری در انسان از طریق تماس با فرد مبتلا نیز سرایت میکند و نشانههای معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصلها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است.
موارد انسانی آنفلوآنزای خوکی ابتدا بیشتر در افرادی رخ میداد که در فاصله نه چندان دوری در نزدیکی خوکها به سر میبرند اما الان ویروس از انسانی به انسان دیگر منتقل میشود.
انتهای پیام/
wichidika
22-01-2012, 15:18
تأیید مرگ یک جوان بر اثر آنفلوانزای پرندگان در ویتنام
خبرگزاری فارس: ویتنام نخستین مورد مرگ بر اثر آنفلوانزای پرندگان در دو سال اخیر را تأیید کرد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرگزاری فارس، اگرچه قربانی در یک مزرعه پرورش اردک کار می کرده اما نشانی از وجود ویروس H5N1 در آنجا مشاهده نشده است.
آزمایشات نشان داده که این مرد 18 ساله روز دوشنبه پس از یک روز بستری شدن در بیمارستان در یک استان جنوبی این کشور جان باخته است.
مقامها اعلام کرده اند که وی به دلیل مشکلات تنفسی و تب بالا به بیمارستان مراجعه کرده بود. خانه او ضدعفونی شده و افرادی که با او در ارتباط بوده اند تحت نظر هستند.
به نوشته آسوشیتدپرس بسیاری از اردکهای مزرعه ای که این مرد در آن کار می کرده فروخته شده اند.
ویروس H5N1 به ندرت انسانها را آلوده کرده و معمولا افرادی را تحت تأثیر قرار می دهد که در ارتباط مستقیم با آلاینده ها هستند.
اما کارشناسان نگرانند که این ویروس دچار جهش شده و به راحتی از انسان به انسان منتقل شود. اخیرا در کشورهای کامبوج، اندونزی، مصر و چین هم مواردی از ابتلای انسانی به آنفلوانزای پرندگان مشاهده شده است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که تا کنون 341 نفر در جهان از 578 مورد تأیید شده ابتلا به این بیماری جان باختهاند که 60 مورد آن در ویتنام بوده است.
انتهای پیام/
wichidika
24-01-2012, 13:47
در کمتر از یک ماه صورت گرفت
مرگ دومین فرد مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان در چین
خبرگزاری فارس: منابع خبری چین اعلام کردند که یکی دیگر از ساکنان جنوب این کشور امروز (یکشنبه) بر اثر ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان جان خود را از دست داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری چین جدید، این مرد 39 ساله پنجشنبه گذشته به بیمارستان گویانگ مرکز استان گایژو در جنوب غربی چین منتقل شد اما وضعیت او به سرعت رو به وخامت گذاشت و پزشکان نتوانستد برای نجاتش کاری بکنند.
این دومین مورد مرگ ناشی از ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان در کمتر از یک ماه در چین است. از یک سال و نیم پیش هیچ گونه مورد ابتلا به ویروس این بیماری در چین مشاهده و به ثبت نرسیده بود.
بر پایه این گزارش، آزمایشهای انجام شده بر روی این مرد 39 ساله نشان داد که وی به ویروس H5N1 مبتلا شده است.
نهادهای بهداشتی ایالت استان گایژو گفتند: تا این لحظه، هیچ گونه عوارض غیرعادی روی 71 فردی که با این بیمار در تماس بودهاند، مشاهده نشده است.
کمتر از یک ماه پیش نیز یک راننده اتوبوس در جنوب چین بر اثر ابتلا به همین ویروس جان خود را از دست داد.
مسئولان بهداشتی چین گزارش داده بودند: این راننده اتوبوس 39 ساله در استان شن ژن در جنوب این کشور که به ویروس آنفلوآنزای پرندگان مبتلا شده بود، روز 31 دسامبر گذشته جان خود را از دست داد که اولین مورد گزارش ابتلای انسان به این بیماری در 18 ماه گذشته به شمار میرفت.
با مرگ دومین فرد مبتلا به بیماری آنفلوآنزای پرندگان، شمار افراد جان باخته بر اثر این بیماری از آغاز سال 2003 میلادی تاکنون در چین به 28 نفر رسید.
ویروس آنفلوآنزای H5N1 معمولاً پرندگان را مبتلا میکند اما از پرنده به انسان نیز منتقل میشود.
پژوهشگران نگران هستند که این ویروس جهش یافته و به سادگی بین انسانها شیوع پیدا کند.
شیوع آنفلوانزای پرندگان به ظاهر از خاوردور شروع شد و به تعدادی از کشورها سرایت کرده و هزاران قطعه طیور و پرنده را آلوده کرد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که از سال ۲۰۰۳ میلادی تاکنون ۳۳۱ نفر به خاطر مبتلا شدن به آنفلوآنزای پرندگان جان باختهاند.
جهان از سال 2006 میلادی شاهد شیوع ویروس آنفلوآنزای پرندگان بود اما این بیماری در بیش از ۶۳ کشور از بین رفت.
این در حالی است که موارد این ویروس همچنان در کشورهای چین، مصر، بنگلادش، هنگ کنگ، اندونزی، ویتنام و هند مشاهد میشود.
انتهای پیام/
wichidika
30-01-2012, 15:08
كارشناسان وزارت بهداشت اندونزي در نظر دارند تا سال 2013 ميلادي توليد انبوه واكسن آنفلوآنزاي H5N1 را آغاز كنند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دولت اندونزي در گزارش جديدي اعلام كرد كه تا سال آينده وزارت بهداشت اين كشور قادر است اين واكسن را به طور انبوه توليد كرده و وارد بازار كند.
اندانگ راهايو سويانينگسي، وزير بهداشت اندونزي در اين گزارش خاطرنشان ساخت: يك كارخانه دولتي داروسازي موسوم به «بيوفارما» به محض اينكه تسهيلات خود را گسترش دهد توليد واكسن جديد را آغاز خواهد كرد.
وي اضافه كرد: چنانچه همانطور كه برنامه ريزي شده بودجه توسعه اين تسهيلات تامين شود تا پايان سال 2012 پروژه گسترش آنها تكميل خواهد شد و روند توليد واكسن آغاز ميشود.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، دكتر گيوميلار سومانتري رئيس دانشگاه اندونزي طرح اوليه واكسن آنفلوآنزاي پرندگان را در اختيار شركت بيوفارما قرار داده كه در نهايت براي توليد واكسن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ويروسهاي آنفلوآنزاي پرندگان به كشور اندونزي بيش از هر نقطه ديگري در جهان آسيب رساندهاند. طبق آمار سازماني جهاني بهداشت بين سالهاي 2003 تا 2011 ميلادي 150 نفر در اندونزي بر اثر اين بيماري جان خود را از دست دادهاند.
انتهاي پيام
vBulletin , Copyright ©2000-2023, Jelsoft Enterprises Ltd.