PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تحریر یعنی چی؟؟؟؟

SA3EDLORD
15-08-2009, 17:42
سلام دوستان عزیز.
میخواستم بدونم تحریر یعنی چی؟؟؟؟؟؟
همین.:20::20::20::20:

Mentally Art
18-08-2009, 19:36
منظورت اینه که تحریر تو موسیقی سنتی یعنی چی؟
خب اگه منظورت همینه ، شما شجریان رو در نظر بگیر ، اون قسمتهایی که مثل چه چه هستش رو میگن تحریر .... البته چه چه اصطلاح کوچه بازاریه و درست نیست که به استاد شجریان نسبت داده بشه ولی نمیدونم چجوری بگم دیگه..... (;
اینجوریم میشه گفت که اونجاهایی که با صدای گلوش اجرا میکنه و میگه : یا هاا..... به این میگن تحریر (:

vioman
19-08-2009, 23:37
دوست عزیز

تحریر در واژه به معنای نوشتن و یا آزاد کردنه.
اما در موسیقی معنای دیگری داره

تحریر یا "چهچه" (Chah Chah) به معنی غلت دادن صدا در حنجره هستش.

این عمل از عهده هر کسی بر نمیاد و به نوعی جزو پیچیده ترین تکنیک های آوازی هستش.
یک خنیاگر و آوازه خوان خوب باید بتونه از عهده ی تحریر دادن به صدای خودش بر بیاد اما تحریر همه ی آواز نیست.

موسیقی اصیل ایران اللخصوص موسیقی آوازی شامل شعر یا کلام ملودیک + ملودی کلامی (بدون شعر) هستش.

در آواز 80 درصد ملودی های بی کلام تحریر ها هستند که با تکنیک های گوناگون بیان میشن.
تحریر از طبیعت الهام گرفته شده (بیشتر از صدای بلبل) و یکی از راز های نهانی آواز ایرانه که در تاثیر گذاری کلام و کلیت آواز تاثیر بسیار زیادی داره.
(گاهی تحریر بهمراه عباراتی مثل ... خدای من ، جان دل ، محبوب من ، ای خدا ، جانان من و ... بیان میشه)
البته تحریر هم اگر بیش از حد باشه هیچ زیبایی نداره:46:
استادان قدیم آواز عقیده داشتند تحریر نباید از 3 کمتر و از 5 بیشتر باشد (به نقل از استاد طاهرزاده)

در کل تحریر یک زینت برای آوازه ، میتونه در جاهای دیگه هم بکار بره (مثل تصنیف ها ، یا حتی زینت برای دیگر سبک ها)
هرچند تحریر مهمه
اما صدای خوب ، فقط تحریر نیست:20:

موفق باشید
یا علی:11:

SA3EDLORD
20-08-2009, 00:09
ممنون از راهنمایی کاملی که کردی.خیلی ممنون.