ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوپر جاذب ها و كاربرد آن ها در كشاورزي

پاتوقی
11-08-2009, 10:35
سوپر جاذب ها و كاربرد آن ها در كشاورزي
پليمر هاي سوپر جاذب از اوايل دهه 1980 در ژاپن به خدمت گرفته شدند . اين مواد قادرند از دهها تا صد ها برابر وزن خود آب يا محلول هاي آبي را در مدت زمان معقول جذب كنند .
مشخصات نوازورب AC،AM،AS
پليمر سوپر جاذب آكريلي است كه ضمن دارا بودن سرعت معقول جذب از ظرفيت بالاي جذب آب و استحكام قابل قبول ژل برخوردار است.
خواص فيزيك و شيميايي سوپر جاذب ها:
نوازورب TM AS AM AC
ظاهر گرانول سفيد گرانول سفيد گرانول سفيد
مقدار رطوبت % 7-5 7-5 7-5
بو ندارد ندارد ندارد
دانسيته ظاهري 85/0 83/0 79/0
دانسيته ذاتي 47/1 47/1 47/1
PH محلول آبي 7-6 7-6 7-6
حلاليت در آب نامحلول نامحلول نامحلول
اندازه ذرات
100>
100-18
<18
30%
70%
-
-
100%
-
-
70%
30%
ظرفيت جذبg/g
آب مقطر
محلول9/0%كلريد سديم
350
52
g/g
320
48
g/g
300
44
g/g
زمان رسيدن به 63/0 جذب 40
se)) 60
se)) 80
se))
حداكثر جزء محلول 7 5 4
حداكثر استحكام ژل dyne/cm² 30000 30000 30000
ويژگي هاي اَبَــر جاذب
1 – صد ها برابر وزن اوليه خود آب جذب مي كند .
2 - به تنهايي به عنوان محيط رشد براي ريشه كاربرد دارد.
3 - از فشار و ضربات وارده به گياه مي كاهد .
4 - از آفت زدگي گياه مي كاهد .
5 - كود محلول در آب را جذب و به سهولت و با سرعت كنترل شده در اختيار گياه قرار مي دهد .
6 - خاصيت زهكشي خاك را افزايش مي دهد .
7 - فواصل آبياري را افزايش مي دهد .
هوادهي مابين ذرات خاك براي رشد سالم گياه الزامي است تهويه خاك سبب مي شود كه دي اكسيد كربن از محيط ريشه در حال رشد خارج شده و اكسيژن به داخل خاك نفوذ كند كه يك نياز اساسي براي رشد ريشه است . ميزان آبي كه در خاك باقي مي ماند تابع اندازه ذرات خاك است . براي مثال ذرات درشت خاك قابليت كمي براي جذب و نگهداري آب دارند . از آن طرف ذرات كوچكتر خاك آب بيشتري را جذب و در خود نگه مي دارند . در ذرات كوچكتر چسبندگي بيشتر و در نتيجه رطوبت حفظ شده در آن كمتر در اختيار گياه قرار مي گيرد هوادهي و تنفس نيز در ذرات كوچكتر سخت تر انجام مي شود از آن طرف ذرات بزرگتر قابليت تنفس و تهويه خاك را افزايش مي دهند در عوض آب كمتري را در خود نگه مي دارند . معضل تهويه خاك پيچيده تر از كنترل رطوبت خاك است . در صورت نقصان رطوبت تعداد آبياري را مي توان افزايش داد اما در صورت نقصان تهويه گياه را بايستي از خاك خارج كرد و محيط رشد ريشه را با استفاده از ذرات درشت تر اصلاح كرد تا تخلخل و زهكش افزايش يابد .
با استفاده از سوپر جاذب ها توانايي جذب آب در ذرات درشت خاك افزايش يافته و به همان نسبت نيز آزادسازي رطوبت و عناصر غذايي از ذرات ريز تر خاك آسان مي گردد .
سوپر جاذب ها باعث تغييرات زير در گياه مي شوند:
1 –آزاد سازي مواد غذايي خاك
2 – كاهش هزينه توليد گياه
3 – كاهش مقدار باكتري اطراف ريشه
4 – كاهش تنش هنگام جابجايي گياه
5 – افزايش بازده محصول
6 – افزايش طول عمر گياه
تأثير سوپر جاذب ها در خاك
1 – افزايش ظرفيت نگهداري آب در خاك
2 – در دسترس بودن آب در خاك
3 – افزايش نفوذ پذيري خاك
4 – هوادهي به خاك
5 – پوكي خاك
6 – تجمع ذرات ريز خاك
7 – كاهش تراكم خاك
8 – تغيير تعداد و اندازه تجمعات خاكدانه
9 – افزايش خاصيت آبدوستي خاك
نحوه استفاده از سوپر جاذب ها در محصولات مختلف
گل ها و سبز يها
زمينه هاي متعددي براي استفاده از سوپر جاذب در رابطه با گياهان وجود دارد .
در گلخانه به عنوان كمك در بستر كشت به ميزان 1200 گرم در هر متر مكعب خاك مصرف مي گردد.
در نشا كاري به عنوان كمك در گودال كاشت استفاده مي شود تا نشا آسيب نبيند ،در اين حالت به شكل ژل و به ميزان 1 كيلو گرم در 200-150 ليتر آب به مصرف مي رسد .
باغات
در كاشت مركبات ،حفظ رطوبت مناسب در چاله كاشتي نهال تازه كاشت شده ضروري است استفاده از سوپر جاذب سبب مي شود كه درخت زودتر به باردهي اقتصادي برسد .
كاشت : ابتدا گودالي حفر كنيد و خاك درون آن را به شكل كپه در كنار گودال بريزيد روي تل خاك حدود 30 گرم سوپر جاذب درشت بريزيد موقع كاشت درخت و انتقال خاك به داخل گودال و اطراف ريشه سوپر جاذب با خاك مخلوط مي گردد . سوپر جاذب را به هيچ عنوان كف چاله كاشت نريزيد چون مؤثر نخواهد بود . اگر نهال ريشه عريان باشد ريشه نهال را در ژلي متشكل از 1 كيلو گرم سوپر جاذب ريز در 200-150 ليتر آب فرو بريد . موقع كاشت مطابق روش بالا و 30 گرم سوپر جاذب درشت خشك استفاده كنيد .
در مورد ساير باغات مثل انگور ،سيب هلو و گردو... نيز به همين شيوه عمل نماييد .

pocke
09-09-2009, 20:34
خیلی جالب هست می شه بگی دقیقن چی هست.؟؟؟

یه موادی شیمیایی هست؟؟

چه شکلی هست؟؟؟

golrokh_E
10-09-2009, 13:05
سوپر جاذبها پودری هستند مثل شکر سفید ..

یه نمونه میکرو داره (دونه هاش خیلی ریزن )

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

یه نمونه ماکرو (دونه هاش کمی درشت تر هستند )

وقتی تو اب حلشون میکنی حالت ژله ای به خودشون میگیرن و حجیم میشن (فکر میکنم تا 200 برابر حجم خودشون میتونن اب جذب کنن)

خاکهای ژله ای هم به نوعی از همین سوپر جاذبها هستند ...
سوالی داشتی بگو میتونم کمکت کنم :11:

pocke
10-09-2009, 20:28
آره من شنیدم خاک ژله ای خاصیتی ندارن.یعنی هیچ کمکی به گیاه نمی کنن و حالت تزیینی دارن .آیا درست هست یا نه؟؟؟؟

golrokh_E
10-09-2009, 23:09
خاک زله ای معمولا غنی شده است و دارای مواد غذاییه . نحوه نگهداریش مهمه که زود خراب نشه و...
من خودم به شخصه ترجیه میدم گیاهم رو توی خاک معمولی بکارم تا خاک ژله ای :31:
اگر راجه به خاک ژله ای اطلاعات خواستی یه سر به وب لاگم بزن ...بهمن ماه 86 راجه به خاک ژله ای مطلب گذاشت ...لینکش رو برات میزارم

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

khezr132
11-09-2009, 13:01
من عقیده ای به استفاده از خاک ژله ای ندارم . برای بامبو که استفاده میکنی ، کافیه که یکی از حبابهاش ترکیده باشه . همین کافیه باسه اینکه ریشه رو به فساد بکشه

golrokh_E
11-09-2009, 14:53
منظورتون ازاین خاکهای ژله ای گرده؟ راستی اینا که مثل توپ میمونه و فضای خالی زیادی بینشونه ...چجور میتونن به اسم خاک نامیده بشن ؟ من ازاون خاکهای ژله ای دیدم که مثل پودره و بااب مثل ژله میشه ...نباید جلو نور نگهداری شن ..زود تجزیه میشن ...

ali shah
11-09-2009, 20:54
سلام دوستان
این سوپر جاذب ها فکر کنم نوعی از هورمون های گیاهی باشند.
حالا از کجا میشه اطلاعات دقیقتر در مورد این ماده پیدا کرد؟

ali shah
11-09-2009, 21:01
خاک زله ای معمولا غنی شده است و دارای مواد غذاییه . نحوه نگهداریش مهمه که زود خراب نشه و...
من خودم به شخصه ترجیه میدم گیاهم رو توی خاک معمولی بکارم تا خاک ژله ای :31:
اگر راجه به خاک ژله ای اطلاعات خواستی یه سر به وب لاگم بزن ...بهمن ماه 86 راجه به خاک ژله ای مطلب گذاشت ...لینکش رو برات میزارم

وبلاگ جالبه انشاا موفق باشید.

behzadasadi
12-09-2009, 09:14
ازشما بخاطر مطالب مفیدتون تشکر میکنم

golrokh_E
12-09-2009, 23:16
سلام دوستان
این سوپر جاذب ها فکر کنم نوعی از هورمون های گیاهی باشند.
حالا از کجا میشه اطلاعات دقیقتر در مورد این ماده پیدا کرد؟

نه هورمون نیستن ..هیچ خاصیتی جز جذب و نگهداری اب ندارن ...(حرفم در مورد جاذب الرطوبه ها هست نه خاک ژله ای )
فقط یه ماده شیمیاییه (یه پلی مره ) که میتونه چندین برابر حجم خودش رو اب ذخیره کنه و به تدریج در اختیار گیاه بزاره ...توانایی چندین بار خشک شدن و دوباره جذب اب رو داره ....برای مناطقی که کست دیم دارن مناسبه ..میتونه دور اب یاری رو تاچند برابر طولانی کنه .مثلا اگه دور ابیاری 10 روزه با این مواد میتونیم تا یک ماه به گیاه اب ندیم...

بخواید براتون لینک میدم ...

golrokh_E
13-09-2009, 13:49
میتونید به این لینک واسه اطلاعات بیشتر راجع به سوپر جاذبها در کشاورزی مراجعه کنید

ali shah
14-09-2009, 21:24
خیلی ممنون لیدی گلرخ چندتا سوال در این مورد برام پیش اومده.
-هنگام کاربرد همزمان از سوپرجاذب و کود و یا هر افزودنی دیگرباید از چالکودهای مجزا استفاده شود . (مانند روش بعلاوه و ضربدر)
این روش بعلاوه و ضربدر چه جور روشیه؟
قیمت اون مارک المانی چقدره؟
اون لینک های ثبت نام چی هستند؟

golrokh_E
20-09-2009, 00:22
فکر کنم باید ثبت نام کنی تا بتونی عکسها رو ببینی یا از مطالب استفاده کنی...:5:
منظورت رو از روش بعلاوه و ضربدر متوجه نمیشم...
برای استفاده توامان هم میتونی همراه با خاک و کود و هیدروژل استاده کنی .نیاز به چاله های مجزا نیست(همین پودرها رو بریزی توی اب و وقتی حالت ژلاتینی پیدا کرد با مقدار متناسب خاک و کود مخلوط کنی و بریزی توی حفره ای که قراره توش درخت کشت کنی ...:46:)

قیمت والا الان دستم نیست ...:13:

ali shah
20-09-2009, 19:47
خیلی ممنون
اون جمله که جلوش خط فاصله گذاشتم داخل همون سایت بود خودم هم متوجه نشدم.
شما خودتون از همین زله ها استفاده کردید.

golrokh_E
21-09-2009, 18:18
استفاده که به شخصه نکردم چون کشت و کاری ندارم!:31:
اما توی سایت زیتون استفاده ازش رو دیدم ...و توی کشت درختچه های زینتی برای فضای سبز ...عمری بود براتون عکسهاش رو اپلود میکنم :11: