مشاهده نسخه کامل
: دور فن GTX 285
با سلام.
من کارت گرافیک ASUS GTX285 دارم.
من زمانی که با این کارت بازی Crysis رو اجرا میکنم دماش بین 85 تا 90 درجه قرار میگیره.
داخل CD این کارت نرم افزاریه به نام ASUS Smart Doctor که اگه زمانی که در حال بازی هستم این نرم افزار هم در حال اجرا باشه، زمانی که تو بازی دما از 85 بالاتر میره، دور فن دو برابر میشه (یعنی بالای 3000) و دما رو زیر 80 میاره.
حالا می خواستم بدونم به دو علت زیر بهتر نیست اون نرم افزار رو اجرا نکنم و با همون دمای بالا بازی رو اجرا کنم؟
1- چون دور فن خیلی بالا میره و نگرانم که فن کارت، خیلی سریع فرسوده بشه... خلاصه یه وقت فنش از کار بیفته.
2- صدای فن در این حالت اذیت می کنه (صدای دور تند کولر پراید رو میده!)
saman3230
08-08-2009, 15:26
با سلام.
من کارت گرافیک ASUS GTX285 دارم.
من زمانی که با این کارت بازی Crysis رو اجرا میکنم دماش بین 85 تا 90 درجه قرار میگیره.
داخل CD این کارت نرم افزاریه به نام ASUS Smart Doctor که اگه زمانی که در حال بازی هستم این نرم افزار هم در حال اجرا باشه، زمانی که تو بازی دما از 85 بالاتر میره، دور فن دو برابر میشه (یعنی بالای 3000) و دما رو زیر 80 میاره.
حالا می خواستم بدونم به دو علت زیر بهتر نیست اون نرم افزار رو اجرا نکنم و با همون دمای بالا بازی رو اجرا کنم؟
1- چون دور فن خیلی بالا میره و نگرانم که فن کارت، خیلی سریع فرسوده بشه... خلاصه یه وقت فنش از کار بیفته.
2- صدای فن در این حالت اذیت می کنه (صدای دور تند کولر پراید رو میده!)
چه تشبیه جالبی کردید
راهی نیست دوست من مگر اینکه کمی تهویه کیس رو بهبود ببخشید مثلا از فنهای 25 در 25 که برای کیس های جدید تعبیه شدند استفاده کنید
اما اگر این قابلیت رو ندارد بهتره از 100% از نرم افزاری که فرمودید استفاده کنید چون در غیر اینصورت شاهد زغال شدن GPU خودتون می شوید
Kianoosh
08-08-2009, 15:47
تهویه کیس رو بهتر کنید و یا ف نجدید روی gpu, pcb ,... قرار بدید
با تشکر از دوستان ...
یعنی دمای 85 برای Full Load این کارت گرافیک زیاده؟
Kianoosh
08-08-2009, 16:53
خواهش نه زیاد که نیست دمای مکس 105 هست!ولی برای کاربرد بلند مدت بهتره یه اختلافی باشه که حدود 80-85 خوبه!ولی با اون دور فن فنت زود مرخص میشه...
خواهش نه زیاد که نیست دمای مکس 105 هست!ولی برای کاربرد بلند مدت بهتره یه اختلافی باشه که حدود 80-85 خوبه!ولی با اون دور فن فنت زود مرخص میشه...
با عرض تشکر... فقط یه سؤال دیگه. دور فن عادی برای این دما چقدره؟
mf.designing
08-08-2009, 17:01
سیستمت مشکل تهویه داره و مطمئنا دمای کل کیست بالاست . اینم بگم که برنامه ASUS Smart Doctor که روی محصولات این شرکت عرضه میشه برای اورکلاک هست که تنظیماتی هم برای نمایش و تغییرات دور فن و دما داره ، شما احیانا با این برنامه اورکلاکی انجام نداید ؟ اگه نمیدونید ، تنظیماتش رو دیتیل کنید و از حالت استارت آپ خارج کنید .
سیستمت مشکل تهویه داره و مطمئنا دمای کل کیست بالاست . اینم بگم که برنامه ASUS Smart Doctor که روی محصولات این شرکت عرضه میشه برای اورکلاک هست که تنظیماتی هم برای نمایش و تغییرات دور فن و دما داره ، شما احیانا با این برنامه اورکلاکی انجام نداید ؟ اگه نمیدونید ، تنظیماتش رو دیتیل کنید و از حالت استارت آپ خارج کنید .
نه ... به هیچ وجه اورکلاک نکردم. تنظیمات این برنامه رو هم اصلا تغییر ندادم. فقط هنگام بازی در حال اجراست.
کنترل دما همیشه به دور فن اولویت داره... یعنی در صورتی که دمای شما بالاست باید بیشتر به فکر پایین آوردن دما باشید تا فرسایش فن!
اگه در بازیها دمای شما 80-85 باشه و بالاتر نره مشکلی نیست.
Kianoosh
08-08-2009, 19:23
با عرض تشکر... فقط یه سؤال دیگه. دور فن عادی برای این دما چقدره؟
بستگی به مدل/برند و نوع خنک کننده و تهویه کیس داره معمولا پیشفرض 35-45% ثابت هست
ولی همونطوری که مدیر گفت شما زیاد به فرسایش فن توجه نکنید چون میشه تعویضش کرد ولی اگه دمای بالا به gpu آسیب بزنه دیگه ...:دی
یه سؤال دیگه:
همونطور که گفتم وقتی دما به 85 میرسه، دور فن کارت گرافیک 100 درصد میشه و دیگه همینطور ثابت میمونه.
داخل همون نرم افزار Asus Smart Doctor در قسمت تنظیمات فن، میشه دور فن رو طوری تنظیم کرد که در 4 رنج دمایی مختلف با 4 توان متفاوت فن کار کنه، مثلا در دمای پایین با دور slow، در دمای بالاتر دور Medium، و همینطور بالاتر که دور Fast و نهایت Fastest میشه.
من این تنظیمات رو اعمال کردم و بازی crysis رو اجرا کردم. این باعث میشد که مثلا دیگه دما از 75 بالاتر نره... فقط موضوع اینه که اگر در بازی جزئیات گرافیکی صحنه ها افزایش پیدا کنه، دور فن میره بالا و وقتی کاهش پیدا کنه میاد پایین. و چون حین بازی صحنه ها مدام در حال تغییر هستند، دور فن نیز مدام بالا و پایین میره، (که احتمال دادم برای فن ضرر داشته باشه) البته دیگه به 100 درصد نمیرسه.
حالا بهتره بذارم همیشه رو همون دور 100 درصد کار کنه یا اینکه به همین ترتیب تنظیمات بالا باشه.
شرمنده که اینقدر شلوغش کردم!
Kianoosh
11-08-2009, 19:37
یه سؤال دیگه:
همونطور که گفتم وقتی دما به 85 میرسه، دور فن کارت گرافیک 100 درصد میشه و دیگه همینطور ثابت میمونه.
داخل همون نرم افزار Asus Smart Doctor در قسمت تنظیمات فن، میشه دور فن رو طوری تنظیم کرد که در 4 رنج دمایی مختلف با 4 توان متفاوت فن کار کنه، مثلا در دمای پایین با دور slow، در دمای بالاتر دور Medium، و همینطور بالاتر که دور Fast و نهایت Fastest میشه.
من این تنظیمات رو اعمال کردم و بازی crysis رو اجرا کردم. این باعث میشد که مثلا دیگه دما از 75 بالاتر نره... فقط موضوع اینه که اگر در بازی جزئیات گرافیکی صحنه ها افزایش پیدا کنه، دور فن میره بالا و وقتی کاهش پیدا کنه میاد پایین. و چون حین بازی صحنه ها مدام در حال تغییر هستند، دور فن نیز مدام بالا و پایین میره، (که احتمال دادم برای فن ضرر داشته باشه) البته دیگه به 100 درصد نمیرسه.
حالا بهتره بذارم همیشه رو همون دور 100 درصد کار کنه یا اینکه به همین ترتیب تنظیمات بالا باشه.
شرمنده که اینقدر شلوغش کردم!
خب فیکس(ثابت) بودن دور روی پروفایلهای پیشفرض و یا داینامیک و اتومات کار کردن فن هیچ مشکلی نداره با این تفاوت که مثلا وقتی من کارتم رو روی 40% ثابت می کنم توی فول لود هم همون 40% هست توی بیکار یهم 40% هست و مشکلی نیست در صئرتی که بهتره خودکار توی فول لود و بی کاری تنظیم بشه که بیخودی توی لود پایین دور فن بالا نباشه...فرسایش فن طبیعی هست بستگی به برند و مدل و استفاده و ...داره
خواهش
Alpha_330
18-08-2009, 12:25
doste aziz negarane dore fane VGA nabash man be modate yeksal ba gtx260 ba in tanzime fan kar kardam
idle:85%=3015rpm
load:100% 3450rpm
bad baraye temp gpu age case midrang dari hatman dare case ro baz bezar ba 2 ta fane ezafe dar ghesmate paeini case
agar case fulltower dari faghat yek fane 12 santi age mitoni ezafe kon
age baz ham dama paein nayomad thermal grease ba keyfiate bala bezan ro gpu
tafavote ambient temp damaye otaghet ba gpu gtx285 under load bayad 60 ta 65 bashe
masalan age damaye hava 30c hast gpu unerload be 80 85 mirese va normale
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.