PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اموزش فارسی نویسی در فلش

arjmand200
13-07-2009, 12:24
با سلام خدمت دوستان امروز بالاخره بعد از رهایی از بند امتحانات یه وقتی برای نفس کشیدن پیش اومد.:27:

من زیاد تو این انجمن نبودم و شاید کل فعالیت من حدود 10 تا پست نباشه ولی وقتی به این سایت سر میزدم میدیدم که خیلی ها میان و از مشکل فارسی نویسی در فلش گله میکردن حالا بعضی از دوستا و مدیرهایه این انجمن هم میومدن برنامه های فارسی نویس رو معرفی میکردن که این هم مشکل رو حل نمیکنه و خوب صد البته اون افرادی هم که میخواستن تا یه متن فارسی رو از یه فایل تکست یا xml لود کنند مشکا داشتن البته این مشکلات رو تا یه حاهایی هم حل میکردن البته این مشکل وقتی جدی تر میشد که همراه متن فارسی یه متن انگلیسی رو هم باید میذاشتیم که با این وجود مشکل حاد میشد خوب برای همین من خواستم تا به نوبه خودم یه کار مفیدی در این انجمن انجام بدم و اون این که بتونم این مشکل رو برای این دسته افراد حل کنم تا از دست این فارسی نویسها راحت بشن البته بیان یه نقطه مهم در اول کار که ما در اینجا فقط مشکل افرادی که با متن دینامیک داشتن حل میکنیم و برای متن استاتیک به خاطر عدم وجود یه فونت مناسب فارسی برای گرافیستها باید به ناچار از فارسی نویسها استفاده گرد البته به نظر من استفاده از این روش بدترین راه حل برای حل این مشکل هست
خوب بریم سر اصل مطلب حالا
لوازم مورد نیاز کار: :27:

اول باید این کلاس فارسی نویس رو از این سایت دانلود کنین (با تشکر از دوست عزیزمون که من در اینجا جای تشکر رو در این دیدم تا افراد زیادی از این کلاس استفاده کنن در اخر هم از این دوستمون به خاطر کارشون متشکریم) این کلاس یه کلاس فارسی نویسی که اسمش هم farsiStyle هستش :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
خوب در اینجا در این سایت برای دانلود سه نکته هستش که باید عرض کنم :
1) کلاس اول برای اون دسته افرادی هستش که با AS3 یا همون flash CS3 یا flash CS4 کار میکنن که باید کلاس اول رو دانلود کنند
2) برای افرادی که با AS2 کار میکنن البته این کلاس در فلش CS3 یا CS4 کار میکنن هم زمانی که با AS2 کار میکنن کاربرد داره
3)فونت های مورد نیاز برای Embed کردن و استفاده از این فونتهای برای اون دسته از افرادی که نمیخوان از فونتهای Tahoma یا Arial یا TimeNewRoman استفاده کنن

خو ب بعد از این که این 3 تا مورد رو بسته به نیازتون دانلود کردین خوب باید بریم سر اصلا مطلب اول من با Actionscript2 و بعد با Actionscript3 کار میکنم

Action script 2

خوب شما بعد از اینکه این فایل رو دانلود کردین به این ترتیب اونا رو استفاده کنین من قبل از شروع میخوام یه توضیحی در مورد کلاسها بدم ببینید نرم افزار فلش به غیر از محیط کاربری از یه زبان کد نویسی استفاده میکنه که طبق معمول هر زبان برنامه نویسی طبق استاندارد (ECMA script) از چندتا کلاس استفاده میکنه که هر کلاس در فلش کار به خصوصی رو اجام میده مثلا
کلاس MoveClip : برای ایجاد موی کلیپ یا کنترل موی کلیپهایی که دارین
کلاس Sound : باری کار با صدا
کلاس XML بای کار با فایلهای XML
و دهها کلاس دیگه
خوب این کلاس هم برای حل مشکل فارسی نویسی و RTL در فلش هست خوب ما چطوری باید از این کلاس استفاد کنیم البته چند تا روش هست که میتونین ازش استفاده کنین که من دوتا رو میگم
1) پوشه farsi که بسته به اینکه با as2 یا as3 کار میکنین در داخل پوشه های FarsiStyle_AS2 یا farsistyle_as3 هستش رو داخل پوشه که فایل فلش اونجا قرار داره بزارین مثلا مثل این عکس :
2) میتونید همون پوشه مورد نظر رو در داخل این مسیر کپی کنین :

C:\Documents and Settings\User Name\Local Settings\Application Data\Adobe\Flash CS3\en\Configuration\Classes

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

(پدرم دراومد یه هاست با لینک مستقیم پیدا کنم :41:)
3) پوشه فونت رو بعد از unzip کردن داخل پوشه فونت ویندوز کپی کنین
خوب حالا فایل فلش که اسمش sampleRTL هست رو باز میکنیم و شروع میکنیم واسه دو خط کدنویسی
اول باید یه تکست فیلد درست کنین و اسمش هم مثلا my_txt بذازین و در فریم اول این کدها رو وارد کنین که در موردش توضیح میدم :

خوب بریم سر کدها :
در خط اول ما کلاس های رو که در داخل پوشه farsi گذاشته بودیم به داخل فلش import میکنیم (وارد میکنیم)
در خط دوم ما یه متغیر از نوع TextFormatتعریف میکنیم که میتونیم با استفاده از اون مشخصات کادر متن مانند رنگ سایز و فونت رو تغییر بدیم بعد یه متغییر از نوعی کلاس رو تعریف کرده و با استفاده از متد new یه نمونه از اون رو میسازیم بعد فونت رو مشخص میکنیم ( دوستان اون فونتهایی که دانلود کردین رو منظورمه به این ترتیب که در پنل library یک فونت به این شکل ایجاد کرده و از پنل linkage اسم اون(indentifier) رو font بزارین :

فونت اختیاری هر کی هر فونتی و دوست داشت اون رو انتخاب کنه :40:
بعد اون متغییر TextFormat رو به کادر متن نسبت میدیم

این سورس توابع این کلاس هستش :

بعد با تابع myFS.convert(my_txt, textStr);بعد متن رو به کادر متن نسبت میدیم
تنها کد اضافی برای انجام این کار بسی شگرف فارسی نویسی (خیلی ساده ست! نه)

اینم نمونه کار که میبینین کتن با اینکه هم کلمات فارسی و انگلیسی داره هیچ به هم خوردگی نداره

خوب بریم سراغ اکشن اسکریپت 3 :
در اکشن اسکریپت 3 هم همان کار رو انجام میدین فقط با تغییر چند کد(البته کدها همونه فقط به زبان اکشن اسکریپت 3 نوشته شده)

اینم نمونه کار :

اینم یه نمونه کار با اکشن اسکریپت 3 که فکر کنم خوشتون بیاد :

arjmand200
13-07-2009, 14:30
البته برای لود دنامیک هم انشاالله یه پست کامل مینویسم

mahramasrar2
23-07-2009, 19:55
ممنون دوست خوب
منتظر كار بعدي شما هستم

babak_beiknejat
05-08-2009, 17:55
با سلام خدمت دوستان امروز بالاخره بعد از رهایی از بند امتحانات یه وقتی برای نفس کشیدن پیش اومد.:27:

من زیاد تو این انجمن نبودم و شاید کل فعالیت من حدود 10 تا پست نباشه ولی وقتی به این سایت سر میزدم میدیدم که خیلی ها میان و از مشکل فارسی نویسی در فلش گله میکردن حالا بعضی از دوستا و مدیرهایه این انجمن هم میومدن برنامه های فارسی نویس رو معرفی میکردن که این هم مشکل رو حل نمیکنه و خوب صد البته اون افرادی هم که میخواستن تا یه متن فارسی رو از یه فایل تکست یا xml لود کنند مشکا داشتن البته این مشکلات رو تا یه حاهایی هم حل میکردن البته این مشکل وقتی جدی تر میشد که همراه متن فارسی یه متن انگلیسی رو هم باید میذاشتیم که با این وجود مشکل حاد میشد خوب برای همین من خواستم تا به نوبه خودم یه کار مفیدی در این انجمن انجام بدم و اون این که بتونم این مشکل رو برای این دسته افراد حل کنم تا از دست این فارسی نویسها راحت بشن البته بیان یه نقطه مهم در اول کار که ما در اینجا فقط مشکل افرادی که با متن دینامیک داشتن حل میکنیم و برای متن استاتیک به خاطر عدم وجود یه فونت مناسب فارسی برای گرافیستها باید به ناچار از فارسی نویسها استفاده گرد البته به نظر من استفاده از این روش بدترین راه حل برای حل این مشکل هست
خوب بریم سر اصل مطلب حالا
لوازم مورد نیاز کار: :27:

اول باید این کلاس فارسی نویس رو از این سایت دانلود کنین (با تشکر از دوست عزیزمون که من در اینجا جای تشکر رو در این دیدم تا افراد زیادی از این کلاس استفاده کنن در اخر هم از این دوستمون به خاطر کارشون متشکریم) این کلاس یه کلاس فارسی نویسی که اسمش هم farsiStyle هستش :

خوب در اینجا در این سایت برای دانلود سه نکته هستش که باید عرض کنم :
1) کلاس اول برای اون دسته افرادی هستش که با AS3 یا همون flash CS3 یا flash CS4 کار میکنن که باید کلاس اول رو دانلود کنند
2) برای افرادی که با AS2 کار میکنن البته این کلاس در فلش CS3 یا CS4 کار میکنن هم زمانی که با AS2 کار میکنن کاربرد داره
3)فونت های مورد نیاز برای Embed کردن و استفاده از این فونتهای برای اون دسته از افرادی که نمیخوان از فونتهای Tahoma یا Arial یا TimeNewRoman استفاده کنن

خو ب بعد از این که این 3 تا مورد رو بسته به نیازتون دانلود کردین خوب باید بریم سر اصلا مطلب اول من با Actionscript2 و بعد با Actionscript3 کار میکنم

Action script 2

خوب شما بعد از اینکه این فایل رو دانلود کردین به این ترتیب اونا رو استفاده کنین من قبل از شروع میخوام یه توضیحی در مورد کلاسها بدم ببینید نرم افزار فلش به غیر از محیط کاربری از یه زبان کد نویسی استفاده میکنه که طبق معمول هر زبان برنامه نویسی طبق استاندارد (ECMA script) از چندتا کلاس استفاده میکنه که هر کلاس در فلش کار به خصوصی رو اجام میده مثلا
کلاس MoveClip : برای ایجاد موی کلیپ یا کنترل موی کلیپهایی که دارین
کلاس Sound : باری کار با صدا
کلاس XML بای کار با فایلهای XML
و دهها کلاس دیگه
خوب این کلاس هم برای حل مشکل فارسی نویسی و RTL در فلش هست خوب ما چطوری باید از این کلاس استفاد کنیم البته چند تا روش هست که میتونین ازش استفاده کنین که من دوتا رو میگم
1) پوشه farsi که بسته به اینکه با as2 یا as3 کار میکنین در داخل پوشه های FarsiStyle_AS2 یا farsistyle_as3 هستش رو داخل پوشه که فایل فلش اونجا قرار داره بزارین مثلا مثل این عکس :
2) میتونید همون پوشه مورد نظر رو در داخل این مسیر کپی کنین :

C:\Documents and Settings\User Name\Local Settings\Application Data\Adobe\Flash CS3\en\Configuration\Classes

(پدرم دراومد یه هاست با لینک مستقیم پیدا کنم :41:)
3) پوشه فونت رو بعد از unzip کردن داخل پوشه فونت ویندوز کپی کنین
خوب حالا فایل فلش که اسمش sampleRTL هست رو باز میکنیم و شروع میکنیم واسه دو خط کدنویسی
اول باید یه تکست فیلد درست کنین و اسمش هم مثلا my_txt بذازین و در فریم اول این کدها رو وارد کنین که در موردش توضیح میدم :

خوب بریم سر کدها :
در خط اول ما کلاس های رو که در داخل پوشه farsi گذاشته بودیم به داخل فلش import میکنیم (وارد میکنیم)
در خط دوم ما یه متغیر از نوع TextFormatتعریف میکنیم که میتونیم با استفاده از اون مشخصات کادر متن مانند رنگ سایز و فونت رو تغییر بدیم بعد یه متغییر از نوعی کلاس رو تعریف کرده و با استفاده از متد new یه نمونه از اون رو میسازیم بعد فونت رو مشخص میکنیم ( دوستان اون فونتهایی که دانلود کردین رو منظورمه به این ترتیب که در پنل library یک فونت به این شکل ایجاد کرده و از پنل linkage اسم اون(indentifier) رو font بزارین :

فونت اختیاری هر کی هر فونتی و دوست داشت اون رو انتخاب کنه :40:
بعد اون متغییر TextFormat رو به کادر متن نسبت میدیم

این سورس توابع این کلاس هستش :

بعد با تابع myFS.convert(my_txt, textStr);بعد متن رو به کادر متن نسبت میدیم
تنها کد اضافی برای انجام این کار بسی شگرف فارسی نویسی (خیلی ساده ست! نه)

اینم نمونه کار که میبینین کتن با اینکه هم کلمات فارسی و انگلیسی داره هیچ به هم خوردگی نداره

خوب بریم سراغ اکشن اسکریپت 3 :
در اکشن اسکریپت 3 هم همان کار رو انجام میدین فقط با تغییر چند کد(البته کدها همونه فقط به زبان اکشن اسکریپت 3 نوشته شده)

اینم نمونه کار :

اینم یه نمونه کار با اکشن اسکریپت 3 که فکر کنم خوشتون بیاد :

تو اون بخش که گفتید "این هم سورس توابع این کلاس" نگفتید کجا باید اینها رو قرار بدیم
ممنون

arjmand200
05-08-2009, 21:38
نباید جایی قرار بدید اینها سورس کلاس و نباید تغییرشون داد باید پوشه farsi رو در کنار پروژتون قرار بدین که این کلاسها داخل پوشه farsi و در درون کلاس FarsiStyle هستش

babak_beiknejat
06-08-2009, 00:32
دوست عزیز از اینکه این پست رو قرار دادید بسیار متشکرم ، اما ای کاش مقدار بیشتری حوصله میکردید و با دقت بیشتری توضیحاتتون رو کامل میکردید
برای مثال در بخش کدها مربوط به AS3 دو اشکال بارز به چشم میخوره :

اول اینکه شما در اول توضیحاتتون گفتید که یه Text field با نام my_txt ایجاد کنید و خیلی بهتر بود میگفتید که این نوعش باید Dynamic باشه چونکه نوع Static اصلا نامی قبول نمیکنه مگر اینکه به Movie Clip تبدیلش کنید

دوم اینکه خیلی بهتر می شد اگه میگفتید که شما در قسمت کدهای مربوط به AS3 نام Text Field تون رو RTL_txt در نظر گرفتید . چون تو قسمت AS2 اسم اون رو my_txt گرفته بودید ; همین مشکل در مورد font , MyFont صدق میکنه
مشکلات بالا منجر تولید خطا در فلش میشه که پیدا کردن منبع اون کار کسل کننده ای هست

شاید بخواهید در جواب بگید که این مطالب خیلی پیش پا افتاده هست و افراد حرفه ای به این مشکلات توجه نمیکنند
اما در نظر داشته باشید که همین موضوعات ریز ارزش کار شما رو کمی سایه دار میکنه
باز هم از مطلبی که گذاشتید تشکر میکنم
امیدوارم مطالب بعدی شما با توضیحات مفصل تر باشه .
:11:

arjmand200
06-08-2009, 12:36
اگه شما بهترشو میدونی بنویسید تا ما هم استفاده کنیم برای فردی که ادعای debuging داره یافتی ابجکتی که متد اون برابر text هستش در as2 یا as3 به قول خودتون خیلی ابتدایی چون فقط textfield این متد رو داره و اصلا نیازی نیست که نام خاصی به اون داد واقعا که /...........  

UnknownUser
09-08-2009, 04:33
سلام
به طور اتفاقی به این topic برخوردم !
arjmand200 شما خیلی لطف دارین که آموزش استفاده از این ماژول رو گذاشتین
اما فکر کنم یه داستانی رو باید بگم !!
یه روزی یه نفر میاد با 1000 زحمت یه ماژولی رو طراحی می کنه و با این حال که یه پروژه داخلی بوده تصمیم می گیره که اون رو publish کنه و کامل ترش کنه و در اختیار همکاراش بگذاره و با خودش می گه" چرا بقیه استفاده نکنن ، چه چیزی از من کم می شه ؟ "
می ره از جیب خودش هم خرج می کنه و website می سازه براش بعد میاد می ره تو یه forum که کار رو معرفی کنه ، بعد از معرفی یه عده میان بهش می گن این چه وضع معرفی کردنه لینک دانلودش کو ... توضیحاتش کو .. یکی دیگه می گه تبلیغات ممنوعه ! یکی دیگه اون وسط پارازیت میندازه ... خلاصه کار به حذف topic می کشه و اون بد بخت رو هم از forum پرتش می کنن بیرون !

حالا شما هم نمی خواد بیشتر خودت رو اذیت کنی
یه چیزی هم دیدم تو کد هات که ایراد داشت

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداین خط رو باید حذف کنی

arjmand200
09-08-2009, 12:01
اقا مرتضی خیلی ممنون از لطفت من خیلی به شما ارادتمندم
البته من برای اینکارم یه دلیل داشتم و اونم این بود که من تو این انجمن به خیلی از سوالات برخورد داشتم و میدیدم که میان و مشکل فارسی نویسی رو مطرح میکنن و مدیرها یا کاربرها با سابقه انجمن به جای مطرح کردن راه اصلی میان جواب غیر اصولی (مانند استفاده از فارسی نویسها و فتوشاب و کورل ....)رو میگن بنده برای حل مشکل این عده از کاربران اومدم ماژول شما رو معرفی کردم که به نظرم برای این کار ماژول خیلی مناسبیه (به نظر بنده) البته من در اینجا سورس کار رو هم گذاشتم تا اگه افراد با پشتکار مثل شما اقا مرتضی بیان و اگه تونستن اون رو کامل یا اگه میتونن یه مشکل یا مزیتی رو میدونن بیان کنن نه اینکه بیان و بگن شما یه جا کادر متن رو با این اسم و جای دیگه با این اسم گذاشتی و کارت ارزشی نداره
من هم ناراحت نشدم چون هدف من چیزه دیگه ای بود

راجب اون راهنمایت هم ازت ممنونم (اره درسته )

UnknownUser
09-08-2009, 14:15
سلام
واقعا مشخصه که هدف شما چیزه دیگه ای بوده کسی که انقدر زمان می گذاره و این topic رو ایجاد میکنه .... ای کاش این topic رو جای ایجاد می کردین که بیشتر فایده داشت و قدرش رو می دونستن !

در مورد این که

مشکل فارسی نویسی رو مطرح میکنن و مدیرها یا کاربرها با سابقه انجمن به جای مطرح کردن راه اصلی میان جواب غیر اصولی (مانند استفاده از فارسی نویسها و فتوشاب و کورل ....)رو میگن بنده برای حل مشکل این عده از کاربران اومدم ماژول شما رو معرفی کردمبله درسته البته باید بهشون حق داد چون بیشتر کسانی که تو این انجمن پست می دن چندان تجربه ای ندارن و باید راه ساده رو برای این چنین افراد معرفی کرد
نمی دونم اطلاع دارید یا نه من چند وقت پیش یه panel طراحی کردم که راه حل بسیار خوبی برای متن های static داخل flash ارائه می ده
توضیحات در مورد این پنل رو می تونی از این لینک ببینی : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

"*** حالا بیان بگین اینجا فقط p30world باید صحبت بشه !! تو هیچ forum ای از این قانون ها ندیدم بجای اینکه بترسین کاربراتون کم بشه خدماتتون رو بهتر کنین ! "

ای کاش این پنل رو معرفی می کردین هم راحت تر بود هم برای این افراد کاربردی تر

موفق باشید

arjmand200
09-08-2009, 16:16
اره اقا مرتضی واقعا ازتون متشکرم بابت توجهتون
اقا مرتضی اون پنل هم واقعا خیلی عالی بود که در یه فرصت مناسب میخوام اون رو هم معرفی کنم تا ارزش کار شما رو بدونن چون فکر میکنم ارزش کار شما هنوز به حدی که باید میرسیده ، نرسیده  واقعا کارهاتون ارزش زیادی داره و کمتر کسیه که بخواد این همه زحمتش رو به راحتی در اختیار دیگران قرار بده
ما ارداتمند شماییم
با تشکر از شما :27: 

babak_beiknejat
10-08-2009, 10:22
سلام
واقعا مشخصه که هدف شما چیزه دیگه ای بوده کسی که انقدر زمان می گذاره و این topic رو ایجاد میکنه .... ای کاش این topic رو جای ایجاد می کردین که بیشتر فایده داشت و قدرش رو می دونستن !

در مورد این که
بله درسته البته باید بهشون حق داد چون بیشتر کسانی که تو این انجمن پست می دن چندان تجربه ای ندارن و باید راه ساده رو برای این چنین افراد معرفی کرد
نمی دونم اطلاع دارید یا نه من چند وقت پیش یه panel طراحی کردم که راه حل بسیار خوبی برای متن های static داخل flash ارائه می ده
توضیحات در مورد این پنل رو می تونی از این لینک ببینی : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

"*** حالا بیان بگین اینجا فقط p30world باید صحبت بشه !! تو هیچ forum ای از این قانون ها ندیدم بجای اینکه بترسین کاربراتون کم بشه خدماتتون رو بهتر کنین ! "

ای کاش این پنل رو معرفی می کردین هم راحت تر بود هم برای این افراد کاربردی تر

موفق باشید

دوست عزیز از این روش جالبی که توضیح دادی بسیار متشکرم
مخصوصا با توضیحات کامل و بدون نقصی که دادی. امیدوارم دوستان دیگه هم مثل شما اینطوری مطالب رو با شیوایی بیان کنند.

mohadghayekhlu
19-08-2010, 16:24
salam manon babate in forum!! alie
faghat ye soal! vase man ye seri horoF neshon mide :( cherA

1w2w3w4w
22-08-2010, 18:15
سلام بچه ها فلش cs5 رو دان لود کنید داخلش می شه فارسی تایپ کرد...
البته برای کسایی که برای سایتشون swf می سازن مناسب نیست چون حجم کار رو می بره بالا و لی خوب این قابلیت خودش خیلی مهمه

James_66
20-04-2011, 22:31
رفیق سلام، من می خوام یه ماژول منوی فلش توی وب سایتم استفاده کنم، عکسها و متنی که قراره نشون بده رو از یک فایل xml می گیره، با اکشن اسکریپت 2.0 هم نوشته شده، میشه بگی چکار کنم که متن فارسی رو درست نمایش بده؟