مشاهده نسخه کامل
: گفتگو درباره آثار موسیقی دستگاهی/کلاسیک ایرانی( یاد ایام - محمد رضا شجریان)
سلام دوستان و علاقمندان:
هدف از ایجاد این تاپیک - همانطور که از عنوانش بر میاد - گفتگو و صحبت بر سر آثار موسیقی ای ایرانی از نوع سنتی / کلاسیک/ دستگاهی هست که دوستان شنیده اند.
علی الحساب پیشنهاد من اینه که ابتدا با توافق دوستان یک اثر انتخاب میشه و بعد در باره اش صحبت میشه.
نیاز به تاکید نیست که همه نظرها باید از طرف خود کاربران باشه و مطلب از جای دیگه ای آورده نشه.
امیدوارم گفتگوی خوبی شروع و ادامه پیدا کنه.
سلام دوستان و علاقمندان:
هدف از ایجاد این تاپیک - همانطور که از عنوانش بر میاد - گفتگو و صحبت بر سر آثار موسیقی ای ایرانی از نوع سنتی / کلاسیک/ دستگاهی هست که دوستان شنیده اند.
علی الحساب پیشنهاد من اینه که ابتدا با توافق دوستان یک اثر انتخاب میشه و بعد در باره اش صحبت میشه.
نیاز به تاکید نیست که همه نظرها باید از طرف خود کاربران باشه و مطلب از جای دیگه ای آورده نشه.
امیدوارم گفتگوی خوبی شروع و ادامه پیدا کنه.
دوست من سلام
به نوبه ی خودم ازتون تشکر میکنم بابت عنوان کردن همچین موضوعی
وقتی وارد انجمن موسیقی میشیم احساس غربت از نبود بحث در مورد موسیقی ملی خودمون واقعا آزار دهندست.
یک تاپیک دیگه هم در این مورد ایجاد شده که میتونه بستر خوبی باشه برای همچین گفتگو هایی
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
من نظر شخصیم اینه که قبل از بررسی آثاری از موسیقی ایران اول بحث در مورد موسیقی شرق اللخصوص ایران ، و تفاوت اون با غرب بشه.
مقایسه ی آثار درگیر بحث های سلیقه ای و تعصب گونه میشه ، اما اگر از کلیت شروع کنیم راحت تر به جزئیت ها خواهیم رسید:20:
در موسیقی ایرانی پیچیدگی های زیادی وجود داره ، سبک های متفاوتی هم به چشم میخوره
ما برای بررسی باید دست به دامان آثار فاخر ایران بشیم که نیاز به تخصص بالایی داره اما بررسی تاریخ موسیقی غرب و شرق و تفاوت های کلی اون میتونه راحت تر باشه:46:
مطمئنن وقتی بررسی کلی به جاهای خوبی برسه آثار هم وارد بحث میشن:20:
البته ممکنه نظر شخصی من اشتباه باشه:13:
موفق باشید:11:
دوست من سلام
به نوبه ی خودم ازتون تشکر میکنم بابت عنوان کردن همچین موضوعی
وقتی وارد انجمن موسیقی میشیم احساس غربت از نبود بحث در مورد موسیقی ملی خودمون واقعا آزار دهندست.
یک تاپیک دیگه هم در این مورد ایجاد شده که میتونه بستر خوبی باشه برای همچین گفتگو هایی
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
من نظر شخصیم اینه که قبل از بررسی آثاری از موسیقی ایران اول بحث در مورد موسیقی شرق اللخصوص ایران ، و تفاوت اون با غرب بشه.
مقایسه ی آثار درگیر بحث های سلیقه ای و تعصب گونه میشه ، اما اگر از کلیت شروع کنیم راحت تر به جزئیت ها خواهیم رسید:20:
در موسیقی ایرانی پیچیدگی های زیادی وجود داره ، سبک های متفاوتی هم به چشم میخوره
ما برای بررسی باید دست به دامان آثار فاخر ایران بشیم که نیاز به تخصص بالایی داره اما بررسی تاریخ موسیقی غرب و شرق و تفاوت های کلی اون میتونه راحت تر باشه:46:
مطمئنن وقتی بررسی کلی به جاهای خوبی برسه آثار هم وارد بحث میشن:20:
البته ممکنه نظر شخصی من اشتباه باشه:13:
موفق باشید:11:
من اون تاپیک مفید شما را دیده ام و بهتر میدونم که بحث مورد نظر شما در اونجا دنبال بشه.
هدف من در این تاپیک صحبت و گفتگوی دوستانه درباره یک اثر موسیقی ایرانی است.
مثلا یک آلبوم که اکثر دوستان گوش کرده اند معرفی میشه و احساس و قطعه های مورد علاقه را میگیم و چرایی انرا از نظر خودمون.
لازم نیست که صحبت ها خیلی تخصصی باشن. در محدوده آنچه حس کرده ایم و باعث علاقمندی یا عدم علاقمندیمون شده.
ممنون:11:
tirdad_60
21-05-2009, 13:32
به نظر من هم کار خیلی خوبی کردی که این تاپیک رو زدی sise عزیز من به فکر همچین کاری بودم اما دیدم دوستان از موسیقی ایرانی استقبال زیادی نکردند منصرف شدم اما این تاپیک واقعا لازم بود ممنون امیدوارم کاربران p30world به موسیقی ملی و اصیل خودمون اهمیت بیشتر بدند
tirdad_60
21-05-2009, 13:35
پیشنهادهای من :
یاد ایام از استاد شجریان
نیلوفرانه از علیرضا افتخاری
آتش در نیستان از استاد ناظری
پیشنهادهای من :
یاد ایام از استاد شجریان
نیلوفرانه از علیرضا افتخاری
آتش در نیستان از استاد ناظری
خب به نظر من با یکی شروع بشه. این سه آلبوم از اثار معروف هر سه خواننده ایرانی هست. و درباره هر کدام میشه حرفایی زد.
ببینیم دوستان دیگه چه نظری دارن تا موضوعمون شروع بشه.
omid_3dsmax9
21-05-2009, 20:06
همین الان پیش بینی می کنم که این تاپیک منتهی بشه به بحث هائی مثل مقایسه ی ناظری و شجریان!
به نظر من با یاد ایام شروع کنیم... بعد آتش در نیستان و بعد به خاطر ماهیت تنظیم گونه و بازخوانی شده ی نیلوفرانه آخر به اون بپردازیم! (همین تیکه ی رو عمدا گفتم شاید دعواها شروع شه!)
همین الان پیش بینی می کنم که این تاپیک منتهی بشه به بحث هائی مثل مقایسه ی ناظری و شجریان!
به نظر من با یاد ایام شروع کنیم... بعد آتش در نیستان و بعد به خاطر ماهیت تنظیم گونه و بازخوانی شده ی نیلوفرانه آخر به اون بپردازیم! (همین تیکه ی رو عمدا گفتم شاید دعواها شروع شه!)
مقایسه دو خواننده برای اینکه برتری یکی را به دیگری ثابت کنیم در پایه کار اشتباهیه.
دوستان نظرشون را بدون بی احترامی به دیگر نظرات میگن مشکلی پیش نمیاد.
"یاد ایام" 1
یاد ایام 2
.
.کسی نبود؟ :دی
tirdad_60
22-05-2009, 00:58
به نظر منم مقایسه اشتباهه چون هر خواننده ای سبک و شیوه کاری خودشو داره
منم منظورم از معرفی 3 تا کار انتخاب یکیشون بود با یاد ایام موافقم
tirdad_60
22-05-2009, 01:11
یاد ایام
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام آلبوم : یاد ایام
دستگاه : شور
اجرا : تابستان 1371 آمریکا
خواننده : محمد رضا شجریان
همنوازان : تار:داریوش پیر نیاکان نی:جمشید عندلیبی تنبک:همایون شجریان
1. پیش درآمد شور: ساخته ی پیر نیاکان 5:53
2. دو نوازی تارو نی 2:28
3. چهار مضراب ساخته ی پیر نیاکان 3:14
4. سازوآواز شور درآمد خارا-درآمد شور-رضوی -عاشق کش-تحریر نغمه-سلمک-قرچه-رضوی-تحریر جواد خانی-حسینی-فرود غزل حافظ 15:47
5. تصنیف "سلسله مو" ساخته ی پیر نیاکان غزل سعدی 7:35
6. ادامه سازوآواز عاشق کش غزل حافظ 6:20
7. تصنیف "یاد ایام" ساخته شجریان شعر رهی معیری 7:21
8. تکنوازی نی 2:07
9. تصنیف"خم زلف" ساخته شجریان شعر باباطاهر 5:34
خب مثل اینکه اثر انتخاب شد.
اثر با پیش درامد زیبایی شروع میشه. اگه با آرامش و حوصله گوش بدهیم زیبایی خاصی را در آن میبینیم.
یادمون باشه که اگه پیش درآمدها را به درستی گوش بکنیم از شنیدن آواز لذت بیشتری می بریم. چرا که قسمت زیادی از حس خواننده در اجرا در اثر شنیدن پیش درآمد و چهار مصراب بعد آن شکل میگیره.
ما عادت داریم که اول بریم شراغ تصنیف و اگه حوصله ای شد بعدا آواز. اما یه پیش درامد خوب میتونه حس خیلی خوبی به آدم بده.
و به نظر من پیش درآمد شور ساخته پیرنیاکان واقعا زیبا و سنگین اجرا شده تا نظر دوستان چه باشه.
tirdad_60
24-05-2009, 17:19
این اثردر زمانی که منتشر شد خیلی زود بین مردم شهرت پیدا کرد و بیشتر کسانی که موسیقی ایرانی رو گوش نمیدند حداقل تصنیف های این کار رو گوش دادندو هنوز هم خاطره اون در ذهنشون هست به نظر من از جمله کارهای ماندگار این گروه 4 نفره هست با اینکه آثار زیادی از زمان شروع همکاری این گروه منتشر شد اما به نظر من هیچکدام به محبوبیت یادایام نرسید هرچند هر کدوم زیبایی و ویژگی خاص خودشون رو دارند
چیزی که همیشه برای من هیجان انگیز بود صدای زیبای تاری هست که داریوش پیرنیاکان با آن مینوازد سازی با صدای زیر و پر که کاملا با حال و هوای اثر هماهنگ هستش
این اثردر زمانی که منتشر شد خیلی زود بین مردم شهرت پیدا کرد و بیشتر کسانی که موسیقی ایرانی رو گوش نمیدند حداقل تصنیف های این کار رو گوش دادندو هنوز هم خاطره اون در ذهنشون هست به نظر من از جمله کارهای ماندگار این گروه 4 نفره هست با اینکه آثار زیادی از زمان شروع همکاری این گروه منتشر شد اما به نظر من هیچکدام به محبوبیت یادایام نرسید هرچند هر کدوم زیبایی و ویژگی خاص خودشون رو دارند
چیزی که همیشه برای من هیجان انگیز بود صدای زیبای تاری هست که داریوش پیرنیاکان با آن مینوازد سازی با صدای زیر و پر که کاملا با حال و هوای اثر هماهنگ هستش
من زمانی که این اثر اومد خب سن زیادی نداشتم اما ا همون اول به تصنیفها علاقمند شدم.
تصنیفها تا حدودی به سبک خراسانی هستند.
اما نباید از تصنیف زیبا و سنگین "سلسله موی دوست" غافل شد.
طبیعیه که اول تصنیفها آدمو به خود جذب میکنند چرا که ریتمیک هستند و زمان کوتاهتری نسبت به آواز ها دارند.
اما آیا میدونید که اثر آوازی طرف اول قبلا توسط استاد طاهر زاده اجرا شده بوده؟
tirdad_60
26-05-2009, 20:34
اما آیا میدونید که اثر آوازی طرف اول قبلا توسط استاد طاهر زاده اجرا شده بوده؟
نه من اینو تا حالا نشنیده بودم البته خیلی از اجراهای استاد شجریان به آثار قدما شباهت داره که این رو خود من چندین بار متوجه شدم و بعضی مواقع جا خوردم اما این اثر رو نشنیدم
بیشتر خواننده ها و شاید بشه گفت تمامی اونها در یک دوره ای تقلید در کاشون بوده که کاملا طبیعی چون باید با خودشون و حسشون یکی میشدند و اندوخته هاشون رو در درونشون تثبیت میکردند تا بتونند شیوه مستقلی از خودشون ارائه بدند در بعضی از کارهای شجریان تقلید از بنان و استاد تاج اصفهانی واضحه اما بعدها این تقلیدها کمتر و کمتر شدند
گاهی اوقان اجرای یک اثر اینقدر زیبا و با شکوهه که وقتی توی همون مایه اثر دیگه ای اجرا بشه خواه ناخواه تحت تاثیر اون قرار میگیره
tirdad_60
26-05-2009, 20:39
اما نباید از تصنیف زیبا و سنگین "سلسله موی دوست" غافل شد.
درسته واقعا زیباست من کلا تمام ساخته های استاد پیرنیاکان رو دوست دارم شاید ساخته های بزرگ و خیلی مطرحی نباشند البته نه اینکه از ارزشش کم بشه اما کاملا در چهارچوب موسیقی دستگاهی هستند و کلا باهاشون ارتباط خوب و راحتی میشه برقرار کرد و سلسله موی دوست یکی از بهترین هاشون هست
نه من اینو تا حالا نشنیده بودم البته خیلی از اجراهای استاد شجریان به آثار قدما شباهت داره که این رو خود من چندین بار متوجه شدم و بعضی مواقع جا خوردم اما این اثر رو نشنیدم
بیشتر خواننده ها و شاید بشه گفت تمامی اونها در یک دوره ای تقلید در کاشون بوده که کاملا طبیعی چون باید با خودشون و حسشون یکی میشدند و اندوخته هاشون رو در درونشون تثبیت میکردند تا بتونند شیوه مستقلی از خودشون ارائه بدند در بعضی از کارهای شجریان تقلید از بنان و استاد تاج اصفهانی واضحه اما بعدها این تقلیدها کمتر و کمتر شدند
گاهی اوقان اجرای یک اثر اینقدر زیبا و با شکوهه که وقتی توی همون مایه اثر دیگه ای اجرا بشه خواه ناخواه تحت تاثیر اون قرار میگیره
خب اینو یه بار مرحو م بسطامی سر کلاس آوازش به یکی از دوستانم گفته بود.
البته چه کار خوبی کردند استاد که این آواز را زنده کرده اند.
کلا تکرار کار قدما به چند وجه میتونه درست باشه:
یکی اینکه آن کار در حال فراموش شدن باشه و دیگه اینکه بشه اون کار را با کیفیتی بالا اجرا کرد.
استاد شجریان این کار را به خوبی انجام داده اند.
در کل این اثر مثل خیلی دیگر از آثار استاد و همراهانشون یک کار باارزش و ماندنیست.
tirdad_60
03-06-2009, 18:39
sise جان اگر صلاح دونستی یه تغییری در تاپیک بده که مشارکت دوستان دیگه هم زیاد بشه
sise جان اگر صلاح دونستی یه تغییری در تاپیک بده که مشارکت دوستان دیگه هم زیاد بشه
خب من دوستان را ندیدم که صحبتی در مورد اثر بکنند و یا نظر بدهند درباره اثر مورد علاقه که مورد بحث قرار بگیره.
من منتظر دیگر دوستان هستم.
سلام
من نفهمیدم راجع به چی میخواین بحث کنید.... استاد شجریان؟ البوم یاد ایام؟ کلاس آواز؟..... کدومش؟
سلام
من نفهمیدم راجع به چی میخواین بحث کنید.... استاد شجریان؟ البوم یاد ایام؟ کلاس آواز؟..... کدومش؟
صحبت اصلی درباره اثر"یاد ایام" هست. حالا میشه اون مواردی که گفتی هم در رابطه با این اثر درباره اش صحبت بشه.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.