ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درخواست: آموزش نصب قدم به قدم openSUSE

Only 50#3!14
10-05-2009, 05:49
سلام دوستان
من هرچی توی گوگل و این انجمن جستجو کردم، راهنمای نصب openSUSE 11 رو پیدا نکردم. معمولا همه از طریق ویستا آموزش دادن ولی من از طریق بوت نیاز دارم.

دوستان کسی میتونه مراحل قدم به قدم نصبش رو بزاره ؟

MM-Aquarius
10-05-2009, 13:39
من اینو تو سایتش پیدا کردم:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

اگه زبانت خوب نیست بگو تا من یا یکی دیگه که در کار با لینوکس با تجربه باشه، بهت کمک کنه.

Only 50#3!14
11-05-2009, 19:19
من اینو تو سایتش پیدا کردم:

اگه زبانت خوب نیست بگو تا من یا یکی دیگه که در کار با لینوکس با تجربه باشه، بهت کمک کنه.

دوست عزیز از شما تشکر می کنم. ولی اول اینکه برای من ارور زیر رو نشون میده:

504 Gateway Time-Out

Unable to connect to origin web server. The web site you are attempting to access is currently unreachable. This may be due to a network outage, or the web site might be experiencing technical difficulties.

دوم اینکه لطفا فارسی باشه، چون من انگلیسی نمی تونم...

MM-Aquarius
11-05-2009, 23:54
خواهش می کنم...

واسه من سایتش راحت باز میشه. یه بار دیگه تلاش کن. شاید اون موقع مشکلی در شبکه وجود داشته.

واقعیتش من خودمم فردا شب می خوام opensuse رو نصب کنم و این اولین تجربه ی لینوکس من خواهد بود.

اما تا اونجا که سایت opensuse توضیح داده، می تونم فعلا راهنماییت کنم ولی فردا شب که خودم نصبش می کنم که دیگه قشنگ همه چیز دستم میاد اون موقع بهتر می تونم راهنماییت کنم.

قبل از هر چیز حتما یه سر به این تاپیک بزن و چند تا مقاله ای که در مورد لینوکس و نصبش به شکل کلی توضیح داده رو دانلود کن.مثلا این:

طبق چیزی که سایتش نوشته کل پروسه ی نصب شامل 9 مرحله میشه و این طور که در عکس ها مشخصه تا مرحله ی پنجش نباید برای کسی که حداقل 1 بار ویندوز نصب کرده مبهم و مشکل ساز باشه. ولی مراحل 5 و 6 و 7 یکم نیاز به توضیح داره، مخصوصا 6.

مهم! حتما قبل از نصب از اطلاعات مهم بک آپ بگیر.

پس از 5 شروع میکنم:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در اینجا، همونطور که در عکسش هم میبینی، چند تا گزینه وجود داره. این گزینه ها مربوط به انتخاب دسکتاپ پیش فرض لینوکسه که مهم ترینشون KDE(شبیه ویندوز) و Gnome(شبیه مکینتاش) است و هرکدومشون برنامه های مهم مثل مدیریت فایل رو به همراه خودشون نصب میکنن.بقیه ی گزینه ها هم به همین شکل. در ضمن تا اونجا که من میدونم بعدا هم میتونی انتخابت رو بعد از اینکه لینوکس رو نصب کردی عوض کنی، اما برای اینکه دردسر نکشی همینجا یکیشون رو انتخاب کن و برو مرحله بعد.

مرحله 6:

این مهمترین مرحله ی نصبه. در اینجا کارهای مربوط به پارتیشن بندی هارد برای لینوکس انجا میشه.این مرحله خیلی حساسه، توصیه می کنم اگه عجله نداری صبر کن تا فردا شب بیام بهتر در این مورد توضیح بدم، یا اینکه یکی دیگه بیاد بهت بگه.
ولی به طور اجمالی بگم که باید حداقل دو تا پارتیشن برای لینوکس درست کنی یکیش که اصلیه و دومی هم برای حافظه ی مجازیه که در ویندوز هم داریم. اکیدا توصیه میشه فضای خالی کافی روی هارد داشته باشی وگرنه ممکنه پارتیشن های ویندوزت پاک بشن. اونطور که سایتش نوشته به طور پیش فرض تنظیمات مناسب اتوماتیک انتخاب میشه ولی اگر متن قرمزی میبینی معنیش اینه که پارتیشن های ویندوزت پاک میشن که در این صورت باید روی edit partition setup... کلیک کنی تا تنظیمات رو دستکاری کنی.

مرحله ی 7:

اینجا باید مشخصات اولین کاربر رو وارد کنی. فکر می کنم این همون کاربر ریشه مثل admin در ویندوز باشه. به سه تا گزینه ی پایین هم دست نزن.

میشه گفت تمام تنظیمات اصلی تا اینجا وارد و ثبت میشه. ازین به بعدش فقط جنبه ی اطلاعاتی داره و میگه چه تنظیماتی صورت گرفته و بعدش هم شروع به نصب میکنه.

ولی بازم میگم اگه میتونی صبر کن من که نصب کردم بیام کامل تر بهت بگم مخصوصا در مورد مرحله ی 7.

به هر حال موفق باشی.

Only 50#3!14
12-05-2009, 00:38
ممنون دوست عزیز.
ببخشید اگه انتظار بیجایی دارم، ولی اگه بتونی موقع مراحل نصبش یادداشت کنی و کامل برام بگی، لطف بزرگی می کنی.
راستیتش من روی سیستم خودم اوبونتو نصب هست. ولی مراحل نصب openSUSE رو برای پروژه ی دانشگاهیم میخوام. چون باید به صورت پاورپوینت درست کنم و سر کلاس توضیح بدم.

ممنون دوست عزیز.
منتظر راهنمایی های بیشترت هستم.
sudotux
12-05-2009, 15:43
مهمترین مرحله ی نصب در تمام توزیع های لینوکس مرحله ی پارتیشن بندی هست. اگر بار اول هست که اقدام به نصب لینوکس می کنید, اکیدا توصیه می کنم این مرحله رو به صورت دستی انجام بدید نه اتوماتیک و تنظیمات پیش فرض !

روند کلی کار به این شکل هست:

۱- با هر برنامه ی دلخواه ( چه در ویندوز و چه در لینوکس ) , فضای مناسبی رو از یکی از پارتیشن ها جدا کنید. مهم نیست که Primery باشه یا Logical

۲- در هنگام نصب لینوکس , وقتی به مرحله ی پارتیشن بندی رسیدید , حالت دستی ( Manual ) رو انتخاب کنید تا وارد برنامه ی پارتیشن بندی بشید.

۳- از اون فضای خالی که در مرحله ی اول آماده کردید , یک پارتیشن با فرمت ext3 با فضای حداقل ۵ گیگ ( فضای ۱۰ گیگ یا بیشتر خیلی بهتره ! ) بسازید.
* در نسخه های جدید توزیع های لینوکس , از فایل سیستم جدید ext4 به جای ext3 نیز می توانید استفاده کنید.

۴- از بقیه فضای باقی مونده یک پارتیشن با فرمت swap و حجم ۲ برابر رم سیستم بسازید.
* اگر بیش از یک گیگابایت رم دارید , نیازی به پارتیشن swap با حجم زیاد نخواهید داشت ! میتونید پارتیشنی برابر با رم سیستم یا حتی کمتر ایجاد کنید !

۵- با انتخاب پارتیشن ext3 که پارتیشن root نام داره و کلیک بروی edit partition در مقابل کادر Mount Point کاراکتر اسلش ( / ) رو تایپ کنید.

۶- برای اینکه بتونید به دیگر پارتیشن ها ( ntfs و ... ) بعد از نصب لینوکس دسترسی داشته باشید , با انتخاب هر یک از آنها و کلیک بروی edit partition , در مقابل کادر Mount Point مسیر دسترسی به آن پارتیشن را تعیین کنید. این مسیر معمولا در پوشه ی media قرار دارد. همانند زیر:

* به جای عبارت sda میتونید از نام دلخواه استفاده کنید.
* همچنین نوع پارتیشن ( NTFS و ... ) را نیز انتخاب کنید. دقت کنید که در همین قسمت گزینه ای با عنوان format وجود داره که اگه اون رو انتخاب کنید , کل پارتیشن مورد نظر فرمت میشه و همه ی اطلاعاتتون از دست میره !

بعد از انجام تمام این مراحل میتونید ادامه ی نصب توزیع خود را دنبال کنید . این روش مطمئن ترین و بهترین روش پارتیشن بندی در هنگام نصب لینوکس هست !

* برای درک بهتر و یادگیری عمیق تر , حتما این مقاله ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) رو بخونید. مخصوصا بخش ۶ یعنی << ساختار سیستم فایل لینوکس و یونیکس>>