ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : فشار GSMA براي كاستن از محدوديت‌هاي طيف راديويي



franch
06-05-2009, 16:34
بر طبق تحقيقي كه موسسه مشاوره اي‌-آرتور دي ليتل (ADL) در مورد GSMA (گروه تجارت جهاني در صنعت موبايل) انجام داده است، محدوديت‌هاي طيف راديويي در كشورهاي آمريكاي لاتين، بهره‌وري و استفاده از باند پهن را در منطقه با موانعي روبر ساخته است.


اين تحقيق نشان مي‌دهد كه محدوديت‌هاي سفت و سخت در مورد ميزان طيف موجود براي اپراتورهاي موبايل، از قابليت آنها جهت ارائه خدمات باند پهن موبايل و ايجاد امكان دسترسي ميليون‌ها نفر به اينترنت، پست الكترونيك و ديگر خدمات پرسرعت آنلاين از طريق كامپيوتر و گوشي‌هاي همراه در مناطق فاقد خطوط DSL يا ارتباطات باند پهن كابلي خواهد كاست.

هم‌اكنون نحوه پوشش طيف راديويي كشورهاي آمريكاي لاتين در جهان امروز محدوديت‌هايي را براي آنها ايجاد كرده است؛ در كلمبيا به هر اپراتور يك طيف حداكثر 40 مگاهرتزي اختصاص داده شده است. اين ميزان در آرژانتين 50 مگاهرتز، در شيلي 60 مگاهرتز، در مكزيك 65 مگاهرتز و در برزيل 80 مگاهرتز مي‌باشد.

مجموع ميزان طيف براي همه اپراتورها در هركدام از اين بازارها كمتر از 200 مگاهرتز است و اين در حالي است كه طبق برآورد اتحاديه مخابرات بين‌الملل (ITU) تا سال 2010 بازار هر كشور براي هماهنگي عرضه و تقاضاي باند پهن موبايل نيازمند يك طيف 840 مگاهرتزي است.

بالعكس در ايالات متحده و اروپاي غربي از امكانات طيف استفاده نمي‌شود. در ايالات متحده اپراتور AT&T Mobility ميانگين طيف 96 مگاهرتز ، Verizon Wireless ميزان 90 مگاهرتز و T-Mobile USAبه ميزان 75 مگاهرتز را در سطح كشور در اختيار دارند. اين ميانگين در اتحاديه اروپا 6/92 مگاهرتز مي‌باشد.

اپراتورهاي موبايل در بيشتر كشورهاي اروپايي و آمريكاي شمالي براي استفاده‌هاي تجاري خود، بيش از 300 مگاهرتز طيف راديويي در اختيار دارند. ريكاردو تاوارس، قائم مقام ارشد بخش سياست‌هاي عمومي GSMA بيان داشت: «اگر هدف از خدمات باند پهن موبايل عمل به تعهد ايجاد ارتباط در مناطق فاقد ارتباط اينترنت باشد، بايستي امكانات كنوني طيف راديويي جاي خود را سريعا به طيف جديد بدهند تا در دسترس اپراتورهاي موبايل منطقه قرار گيرند. در حالي كه اقتصاد جهاني در شرايط بحراني به سر مي‌برد، دسترسي گسترده به خدمات باند پهن، به افراد و مشاغل كمك مي‌كند تا به نحوي كارآمدتر و موثرتر در زمينه رشد اقتصادي ظاهر شوند و به كارآفريني بپردازند.»

باندهاي جديد موجود در آمريكاي لاتين كه به منظور توسعه باند پهن موبايل فراهم آمده‌اند متشكل از باندهاي AWS (7/1 تا 1/2 گيگاهرتز)، 6/2 گيگاهرتز و 700 مگاهرتز مي‌باشند كه با استفاده از امكانات ديجيتالي منتج از نقل و انتقال از آنالوگ به تلويزيون ديجيتال به كار گرفته خواهند شد. مارچلو ارليچ، مديرعامل شركت انتل در اروگوئه و رئيس GSMA در آمريكاي لاتين اظهار داشت: «امكانات طيف راديويي در دهه 1990 براي تضمين رقابت در مراحل ابتدايي صنعت موبايل پديد آمد. هم اكنون بيشتر كشورها با رقابتي‌تر شدن بازارها و پيش‌بيني تقاضاي روزافزون و چشمگير فناوري‌هاي باند پهن موبايل مانند HSPA و LTE ، در حال حذف امكانات طيف راديويي هستند.»

تحقيقات به عمل آمده حاكي از آن است كه اكثر كشورهاي جهان از حوزه امكانات طيف پا را فراتر نهاده و به جاي اعمال محدوديت در استفاده از طيف براي هر اپراتور كه پيامد آن تاخير ظهور فناوري‌هاي جديدي است، تمركز خود را روي سياست رقابت و اتكا بر قانون كلي رقابت قرار داده‌اند.