ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ◄◄ بحث در مورد انواع سنسور



payam
28-04-2009, 22:17
با سلام خدمت همه ي دوستان گل

سعي ميشه اينجا راجع به انواع سنسور بحث بشه . اميدوارم مورد استفاده قرار بگيره .:20:

payam
29-04-2009, 10:11
سنسور المان حس کننده ای است که کمیتهای فیزیکی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و ... را به کمیتهای الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل می کند. این سنسورها در انواع دستگاههای اندازه گیری، سیستمهای کنترل آنالوگ و دیجیتال مانند PLC مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد سنسورها و قابلیت اتصال آنها به دستگاههای مختلف از جمله PLC باعث شده است که سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه کنترل اتوماتیک باشد. سنسورها اطلاعات مختلف از وضعیت اجزای متحرک سیستم را به واحد کنترل ارسال نموده و باعث تغییر وضعیت عملکرد دستگاهها می شوند.

سنسورهای بدون تماس
سنسورهای بدون تماس سنسورهائی هستند که با نزدیک شدن یک قطعه وجود آنرا حس کرده و فعال می شوند. این عمل به نحوی که در شکل زیر نشان داده شده است می تواند باعث جذب یک رله، کنتاکتور و یا ارسال سیگنال الکتریکی به طبقه ورودی یک سیستم گردد.

کاربرد سنسورها
1- شمارش تولید: سنسورهای القائی، خازنی و نوری
2- کنترل حرکت پارچه و ...: سنسور نوری و خازنی
3- کنترل سطح مخازن: سنسور نوری و خازنی و خازنی کنترل سطح
4- تشخیص پارگی ورق: سنسور نوری
5- کنترل انحراف پارچه: سنسور نوری و خازنی
6- کنترل تردد: سنسور نوری
7- اندازه گیری سرعت: سنسور القائی و خازنی
8- اندازه گیری فاصله قطعه: سنسور القائی آنالوگ

مزایای سنسورهای بدون تماس
سرعت سوئیچینگ زیاد: سنسورها در مقایسه با کلیدهای مکانیکی از سرعت سوئیچینگ بالائی برخوردارند، بطوریکه برخی از آنها (سنسور القائی سرعت) با سرعت سوئیچینگ تا 25KHz کار می کنند.
طول عمر زیاد: بدلیل نداشتن کنتاکت مکانیکی و عدم نفوذ آب، روغن، گرد و غبار و ... دارای طول عمر زیادی هستند.
عدم نیاز به نیرو و فشار: با توجه به عملکرد سنسور هنگام نزدیک شدن قطعه، به نیرو و فشار نیازی نیست.
قابل استفاده در محیطهای مختلف با شرایط سخت کاری: سنسورها در محیطهای با فشار زیاد، دمای بالا، اسیدی، روغنی، آب و ... قابل استفاده می باشند.
عدم ایجاد نویز در هنگام سوئیچینگ: به دلیل استفاده از نیمه هادی ها در طبقه خروجی، نویزهای مزاحم Bouncing) (Noiseایجاد نمی شود.

سنسورهای القائی
سنسورهای القائی سنسورهای بدون تماس هستند که تنها در مقابل فلزات عکس العمل نشان می دهند و می توانند فرمان مستقیم به رله ها، شیرهای برقی، سیستمهای اندازه گیری و مدارات کنترل الکتریکی *مانند: PLC *ارسال نمایند.

اساس کار و ساختمان سنسورهای القائی
ساختمان این سنسورها از چهار طبقه تشکیل می شود: اسیلاتور، دمدولاتور، اشمیت تریگر، تقویت خروجی. قسمت اساسی این سنسورها از یک اسیلاتور با فرکانس بالا تشکیل یافته که می تواند توسط قطعات فلزی تحت تاثیر قرار گیرد. این اسیلاتور باعث بوجود آمدن میدان الکترومغناطیسی در قسمت حساس سنسور می شود. نزدیک شدن یک قطعه فلزی باعث بوجود آمدن جریانهای گردابی در قطعه گردیده و این عمل سبب جذب انرژی میدان می شود و در نتیجه دامنه اسیلاتور کاهش می یابد. از آنجا که طبقه دمدلاتور، آشکارساز دامنه اسیلاتور است در نتیجه کاهش دامنه اسیلاتور توسط این قسمت به طبقه اشمیت تریگر منتقل می شود. کاهش دامنه اسیلاتور باعث فعال شدن خروجی اشمیت تریگر گردیده و این قسمت نیز به نوبه خود باعث تحریک طبقه خروجی می شود.

قطعه استاندارد: یک قطعه مربعی شکل از فولاد ST37 است که از آن بمنظور تست فاصله سوئیچینگ استفاده می شود. استاندارد IEC947-5-2 ضخامت قطعه 1mm و طول ضلع این مربع در اندازه های زیر می تواند انتخاب شود:

- به اندازه قطر سنسور
- سه برابر فاصله سوئیچینگ نامی سنسور 3*Sn

ضرایب تصحیح: فاصله سوئیچینگ با کوچکتر شدن ابعاد قطعه استاندارد و یا با بکارگیری فلز دیگری غیر از فولاد ST37 تغییر خواهد کرد. در جدول زیر ضرایب تصحیح برای فلزات مختلف نشان داده شده است.
ضریب تصحیح (KM) برای فولاد ST37 برابر 1.0
ضریب تصحیح (KM) برای نیکل برابر 0.9
ضریب تصحیح (KM) برای برنج برابر 0.5
ضریب تصحیح (KM) برای مس برابر 0.45
ضریب تصحیح (KM) برای آلومینیوم برابر 0.4

بعنوان مثال هرگاه یک سنسور در مقابل فولاد از فاصله 10mm عمل سوئیچینگ را انجام دهد، همان سنسور در مقابل مس از فاصله 4.5mm عمل خواهد کرد.

فرکانس سوئیچینگ: حداکثر تعداد قطع و وصل یک سنسور در یک ثانیه می باشد. بر حسب Hz این پارامتر طبق استاندارد DIN EN 50010 با شرایط زیر اندازه گرفته می شود:

فاصله سوئیچینگ S(Switching Distance): فاصله بین قطعه استاندارد و سطح حساس سنسور به هنگام عمل سوئیچینگ می باشد.**استاندارد EN 50010**

فاصله سوئیچینگ نامی Sn(Nominal Switching Distance): فاصله ای است که در حالت متعارف و بدون در نظر گرفتن پارامترهای متغیر از قبیل حرارت، ولتاژ تغذیه و غیره تعریف شده است.

فاصله سوئیچینگ موثر Sr (Effective Switching Distance): فاصله سوئیچینگ تحت شرایط ولتاژ نامی و حرارت 20 درجه سلسیوس می باشد. در این حالت تلرانسها و پارامترهای متغیر نیز در نظر گرفته شده اند. 0.9Sn

فاصله سوئیچینگ مفید Su (Useful Switching Distance): فاصله ای است که در محدوده حرارت و ولتاژ مجاز، عمل سوئیچینگ انجام می شود. 0.81Sn

فاصله سوئیچینگ عملیاتی Sa (Operating Switching Distance): فاصله ای است که تحت شرایط مجاز، عملکرد سنسور تضمین شده است. 0

هیسترزیس H: فاصله بین نقطه وصل شدن (هنگام نزدیک شدن قطعه به سنسور) و نقطه قطع شدن (هنگام دورشدن قطعه از سنسور) می باشد. حداکثر این مقدار 10% مقدار نامی می باشد. **استاندارد EN 60947-5-2**

قابلیت تکرارR (Repeatability): قابلیت تکرار فاصله سوئیچینگ مفید تحت ولتاژ تغذیه V و در شرایط زیر اندازه گیری می شود: حرارت محیط: 23 درجه سلسیوس؛ رطوبت محیط: 50 الی 70 درصد؛ زمان تست: 8 ساعت. (مقدار تلرانس برای این پارامتر طبق استاندارد EN 60947-5-2 حداکثر +-0.1Sr می باشد.(

پایداری حرارتی (Temperature Drift): تغییرات فاصله موثر سوئیچینگ در اثر تغییرات دما طبق استاندارد EN 60947-5-2 و در محدوده دمای 20 درجه سلسیوس زیر صفر تا 60 درجه سلسیوس بالای صفر حداکثر 10% است.

حرارت محیطTa (Ambient Temperature): محدوده حرارتی است که در آن محدوده، عملکرد سنسور تضمین شده است.

کلاس حفاظتی: IP67 (DIN 40050).
نحوه نصب سنسورهای القائی: هرگاه دو یا چند سنسور القائی در مجاورت هم و یا در مقابل هم نصب شوند، شرایط زیر باید رعایت شود:
الف) نحوه نصب سنسورهای القائی Flush: سنسورهای Flush (Shielded) سنسورهائی هستند که قسمت حساس سنسور توسط پوسته فلزی محصور شده است.
electronix.ir
------ ادامه دارد . . .

payam
04-05-2009, 00:23
سنسورهای مادون قرمز پسیو

وسایل الکترونیکی هستند که تشعشعات اینفرارد از اجسام و اهداف را در میدان دیدش اندازه گیری می کند. به این سنسورها "سنسورهای PIR" گفته می شود که از مخفف Passive InfraRed sensors گرفته شده است.

PIR ها گاهی برای آشکارسازی اهداف متحرک بکار می روند، به این صورت که منبع انتشار اینفرارد با یک دما، مانند بدن، از جلوی منبع اینفرارد دیگر با دمای دیگر، مانند دیوار عبور می کند و بر اساس این تغییر آشکار سازی صورت می گیرد.

همه اشیاء اینفرارد (مادون قرمز) تشعشع می کنند. این تشعشع از دید انسان نامرئی است ولی می تواند با وسایل الکترونیکی که برای این هدف ساخته شده اند، آشکار شود. عبارت "پسیو" در این سنسور به این معنی است که این سنسور از خود هیچ نوع انرژی ساتع نمی کند، و فقط تشعشعات اینفرارد را از قسمت جلوئی سنسور (Sensor Face) دریافت می کند. در هسته یا مرکز PIR یک یا دسته ای از سنسورهای نیمه هادی وجود دارد، که مساحت تقریبی آن یک چهارم اینچ مربع است. این ناحیه از مواد گرما برقی (pyroelectric) ساخته شده است.

سنسورهای فعلی روی چیپ ها از مواد گرما برقی طبیعی یا مصنوعی و معمولا به صورت یک غشا یا لایه نازک ساخته می شوند. بعضی از ترکیبات عبارتند از: گالیوم نیترید (GaN)، کاسیم نیترات (CsNO3)، پلى وينيل فلوراید، مشتقات فنیل پیرازین و لیتیوم تانتالیک (LiTaO3) که مانند کریستال است و خواص پیرو الکتریک و پیزو الکتریک -ويژگى برخى کريستالها که به هنگام اعمال ولتاژ به انها تحت فشار قرار مى گيرند يا به هنگام قرار گرفتن در معرض فشار مکانيکى يک ولتاژ توليد مى کنند- را با هم دارد.

سنسور PIR اغلب به عنوان قسمتی از مدارات مجتمع ساخته می شود و ممکن است شامل یک، دو، سه یا چهار "پیکسل"، شامل مساحتهای مساوی از مواد گرما برقی باشد. ممکن است سنسورها را به صورت جفتهائی به ورودیهای مخالف تقویت کننده های تفاضلی متصل کنند. در چنین ترکیبی اندازه گیریهای PIR ها یکدیگر را خنثی کرده و در نتیجه اندازه متوسط دمای میدان دید از سیگنال الکتریکی برداشته می شود. این به سنسور اجازه می دهد تا در مقابل آشکارسازی خطا که ناشی از تشعشعات نوری یا روشنائی های بزرگ است، مقاومت کند. نورهای روشن پیوسته می تواند این سنسور را اشباع کرده و باعث می شود تا سنسور نتواند اطلاعات بیشتری را ثبت کند. در عین حال این ترکیب تفاضلی، تداخل مد مشترک را مینیمم می کند که مانع از راه اندازی ناشی از میدانهای الکتریکی نزدیک به وسیله می شود. به هر حال این ترکیب نمی تواند دما را اندازه گیری کند و مختص آشکار سازی اشیاء متحرک است.

آشکارسازهای مبتنی بر سنسورهای PIR

در این آشکار سازها معمولا سنسور PIR روی برد مدار چاپی سوار است که دارای تجهیزاتی برای تفسیر سیگنال دریافتی می باشد. مدار اصلی در محفظه ای قرار دارد که در مکانی قرار می گیرد که در میدان دید سنسور قرار نگیرد. اینفرارد می تواند از پنجره به سنسور برسد چون پلاستیک بکار رفته در آن از دید اینفرارد شفاف است و برای حفاظت سنسور از گرد و غبار و حشرات که باعث پوشاندن میدان دید می شوند، بکار می رود.

مکانیسم کوچکی برای متمرکز کردن انرژی اینفرارد دور دست به سطح سنسور بکار می رود. به این صورت که پنجره فوق الذکر را از لنزهای فشرده شده ای می سازند و گاهی اوقات از آینه های سهموی برای این کار استفاده می کنند. همچنین یک پنجره ----- برای محدود کردن طول موج ورودی بین 14-8 میکرومتر قرار می گیرد که مهمترین تشعشعات اینفرارد انسان در آن قرار دارد و قویترین آنها 9/4 میکرومتر است.

وسیله PIR می تواند به عنوان یک دوربین بکار رود که می تواند مقدار انرژی متمرکز شده اینفرارد را به سطح خود در خود برای چند لحظه نگه دارد. یک بار که توان به PIR اعمال شد، انرژی برای چند لحظه در حالت سکون می ماند و می تواند یک رله کوچک را تحریک کند. این رله می تواند دسته ای از اتصالات الکتریکی را کنترل کند که به ورودی هشدار یک آشکار ساز متصل است. اگر انرژی تمرکز شده در طول زمان تغییر کند این وسیله حالت هشدار را تغییر می دهد. این رله معمولا یک رله نرمال بسته (NC) یا فرم B است. برای اطلاعات بیشتر در مورد رله این مقاله را مطالعه نمائید.

یک شخص که وارد میدان دید سنسور شده آشکار می شود در صورتیکه انرژی اینفرارد ارسالی بدن متجاوز با قسمتی از مدار که انرژی محیط قبلی دیده شده توسط سنسور را از محیط حفاظت شده را دارد، تداخل پیدا کند. حالا این بخش از چیپ نسبت به وقتیکه شخص وجود نداشت گرمتر شده است. حال اگر متجاوز حرکت کند یک نقطه داغ را روی سطح سنسور توسط آینه متمرکز کننده جابجا می کند. این حرکت انرژی رله را تخلیه و اتصال هشدار را برقرار می کند. به طور عکس اگر شخص سعی کند با گرفتن یک عایق حرارتی از روبروی سنسور عبور کند، یک نقطه سرد را روی سطح سنسور جابجا کرده و انرژی رله را تخلیه و هشدار را فعال می کند. تنها راه این است که عایق همدما با میدان دید قبلی سنسور باشد.

سازندگان این سنسور پیشنهادات زیادی برای مکان نصب درست، برای جلوگیری از هشدار اشتباه دارند. آنها پیشنهاد می دهند که سنسور PIR را در مسیری که از شیشه دیده شود قرار ندهید. اگر چه طول موجهای حساس دستگاه از شیشه به راحتی نفوذ نمی کنند، ولی منابع اینفرارد قوی مانند موتور ماشینها یا بازتاب نور آفتاب می توانند با گول زدن دستگاه، هشدار اشتباه (بدون متجاوز) را فعال کنند. البته شخصی که بتواند از پشت سنسور عبور کند نیز نمی تواند آشکار شود.

همچنین توصیه شده که سنسور PIR در نزدیکی کانالهای هوا قرار نگیرد. زیرا با اینکه تشعشع اینفرارد هوا بسیار کم است ولی با خنک شدن پلاستیک محافظ و یا لنز می توانند به عنوان هدف خنک تلقی شده و هشدار را اشتباها فعال نمایند.

سنسورهای PIR با ترکیبات مختلف کاربردهای فراوانی دارد. اکثر کاربرد این سنسور در سیستمهای حفاظتی خانه است و رنجی در حدود 10 متر دارند. بعضی PIR های بزرگتر با یک آینه می توانند تغییرات اینفرارد را در 30 متری یا بیشتر حس کنند. همچنین PIR هائی وجود دارند که با آینه های چند جهتی می توانند میدان دید عریض تری در حدود 110 درجه یا برعکس باند باریک را حس کنند.

کنترل کننده های از راه دور حرارتی مبتنی بر سنسورهای PIR

طراحان از خاصیت اندازه گیری از راه دور سنسورهای PIR استفاده کرده و با استفاده از خروجی "غیر تفاضلی" سنسور برای کنترل حرارت استفاده می کنند. سیگنال خروجی با سیگنال کالیبره شده بر اساس جنس و حرارت دیده شده توسط سنسور، مقایسه می شود. بدون کالیبراسیون PIR فقط می تواند تغییرات دمائی را به ما نشان دهد و نمی تواند دمای حقیقی آن را به ما بدهد.

منبع
elektor.blogfa.com

payam
04-05-2009, 00:27
سنسورهای بیوالکتریکی Biosensors

بیوسنسورها طی سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است. بیوسنسورها یا سنسورهای بر پایه مواد بیولوژیکی اکنون گستره ی وسیعی از کاربردها نظیر صنایع دارویی، صنایع خوراکی، علوم محیطی، صنایع نظامی بخصوص شاخه Biowar و ... را شامل میشود.

توسعه بیوسنسورها از 1950 با ساخت الکترود اکسیژن توسط لی لند کلارک در سین سیناتی آمریکا برای اندازه گیری غلظت اکسیژن حل شده در خون آغاز شد. این سنسور همچنین بنام سازنده ی آن گاهی الکترود کلارک نیز خوانده میشود. بعداً با پوشاندن سطح الکترود با آنزیمی که به اکسیده شدن گلوکز کمک میکرد از این سنسور برای اندازه گیری قند خون استفاده شد. بطور مشابه با پوشاندن الکترود توسط آنزیمی که قابلیت تبدیل اوره به کربنات آمونیوم را داراست در کنار الکترودی از جنس یون NH4++ بیو سنسوری ساخته شده که میتوانست میزان اوره در خون یا ادرار را اندازه گیری کند. هر کدام از این دو بیوسنسور اولیه از ترنسدیوسر متفاوتی در بخش تبدیل سیگنال خویش استفاده میکردند. در نوع اول میزان قند خون با اندازه گیری جریان الکتریکی تولید شده اندازه گیری میشد (آمپرومتریک) در حالیکه در سنسور اوره اندازه گیری غلظت اوره بر اساس میزان بار الکتریکی ایجاد شده در الکترودهای سنسور صورت می پذیرفت (پتنشیومتریک Potentiometric).


ممکن است روزی فرا رسد که بیمار بدون نیاز به مراجعه به پزشک و تنها بر مبنای اطلاعاتی که توسط یک COBD یا Chip-on-Board-Doctor فراهم میشود نوع بیماری تشخیص داده شده و سپس داروهای مورد نیاز مستقیماً درون خون تزریق شود. این مسئله باعث خواهد شد که دوز مصرفی دارو بسیار پایین آمده و ضمناً از میزان اثرات جانبی دارو Side-Effect بطرز فاحشی کاسته شود، چرا که دارو مستقیماً به محل مورد نیاز در بدن ارسال میشود.


کاری که یک بیوسنسور انجام میدهد تبدیل پاسخ بیولوژیکی به یک سیگنال الکتریکی است و شامل دو جزء اصلی: پذیرنده Receptor و آشکارکننده Detector است. قابلیت انتخابگری یک بیوسنسور توسط بخش پذیرنده تعیین میشود. آنزیمها، آنتی بادی ها، و لایه های لیپید (چربی) مثالهای خوبی برای Receptor هستند.


وظیفه دتکتور تبدیل تغییرات فیزیکی یا شیمیایی با تشخیص ماده مورد تجزیه (Analyte) به یک سیگنال الکتریکی است. کاملاً واضح است که دتکتورها قابلیت انتخاب در نوع واکنش صورت گرفته را ندارند. انواع دتکتورهای (یا ترانسدیوسرها یا مبدلها یا آشکارسازها) مورد استفاده در بیوسنسورها شامل: الکتروشیمیایی، نوری، پیزوالکتریک و حرارتی میباشند. در نوع الکتروشیمیای عمل تبدیل به یکی از صورتهای: آمپرومتریک، پتانشیومتریک، و امپدانسی صورت میپذیرد. متداولترین الکترودهای مورد استفاده در نوع پتانشیومتریک شامل: الکترود شیشه ای Glass Electrode، الکترود انتخابگر یونی Ion-Selective، و ترانزیستور اثرمیدان حساس یونی Ion-sensitive FET یا ISFET هستند.


بطورکلی یک بیوسنسور شامل یک سیستم بیولوژیکی ایستا Immobilized نظیر یک دسته سلول، یک آنزیم، و یا یک آنتی بادی و یک وسیله اندازه گیری است. در حضور مولکول معینی سیستم بیولوژیکی باعث تغییر خواص محیط اطراف میشود. وسیله اندازه گیری که به این تغییرات حساس است، سیگنالی متناسب با میزان و یا نوع تغییرات تولید میکند. این سیگنال را سپس میتوان به سیگنالی قابل فهم برای دستگاههای الکترونیکی تبدیل کرد.
مزایای بیوسنسورها بر سایر دستگاههای اندازه گیری موجود را میتوان بطور خلاصه بصورت زیر بیان کرد:


مولکولهای غیرقطبی زیادی در ارگانهای زنده شکل میگیرند که به بیشتر سیستمهای موجود اندازه گیری پاسخ نمی دهند. بیوسنسورها میتوانند این پاسخ را دریافت کنند.

مبنای کار آنها بر اساس سیستم بیولوژیکی ایستا Immobilized تعبیه شده در خود آنهاست، در نتیجه اثرات جانبی بر سایر بافتها ندارند.

کنترل پیوسته و بسیار سریع فعالیتهای متابولیسمی توسط این سنسورهای امکان پذیر است.

منبع


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
04-05-2009, 00:49
سنسور تشخیص حرکت بدن انسان PIR

همانطور که میدانید امروزه استفاده از سنسور های تشخیص حرکت رونق بسیار بالایی پیدا کرده ، هم در
زمینه های امنیتی و حفاظتی و هم در مسائل صرفه جویی و بهینه سازی ،...

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سنسور تشخیص حرکت بدن انسان PIR

همانطور که میدانید امروزه استفاده از سنسور های تشخیص حرکت رونق بسیار بالایی پیدا کرده ، هم در

زمینه های امنیتی و حفاظتی و هم در مسائل صرفه جویی و بهینه سازی ، سنسور های PIR یا

PASSIVE INFRA RED سنسورهایی هستند که طول موج Infrared محیط اطراف را دریافت میکنند. در

همین زمینه مطالبی به درد بخور و مدارات آماده برای شما دوستان آماده کردم ، همچنین مقاله ای کامل

برای ارایه به اساتید موجود میباشد . همچنین به علت کار این سنسور در موج مادون قرمز مقاله ای نیز

در زمینه موجهای مادون قرمز در همین مطلب موجود است که اگر از حق نگذریم مقاله ای کامل و بدون

عیب و نقصی میباشد .





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



هر جسمی که دمایش بالاتر از صفر درجه مطلق باشد دارای تشعشعات Infrared یا مادون قرمز

میباشد . اما این موج دارای طول موج های مختلف برای درجه حرارتهای متفاوت است . کاری که

این سنسور انجام میدهد در واقع دریافت این امواج در رنج بدن انسان و تشخیص آن میباشد . از

این سنسور در دستگاه هایی که برای تشخیص حرکت بدن انسان حتی به صورت جزئی

استفاده میشود و از نظر دقت و قابلیت اعتماد در سطح بالایی میباشد


بدین وسیله شما یک آشکار ساز حرکت دارید که فقط به حرکات بدن انسان حساس است ،

یکی از این سنسورها SPS241EA میباشد که عکس آن را در بالا می بینید ، جدول مشخصات آن

به صورت زیر میباشد



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در مسائل امنیتی ، مثل دزدگیرها مفید میباشد و در مسائل مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی

میتواند بسیار مفید واقع شود . در روبات زیر که تصویر آنرا مشاهده میکنید برای پیدا کردن انسان

در محیط های تاریک و فاقد نور کاربرد دارد . در زیر میتوانید مقاله ای را تحت همین عنوان دانلود

کنید . همچنین مدارات آماده برای ساخت یک سنسور تشخیص حرکتی را نیز برای دانلود شما

عزیزان آماده کرده ام




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اینم مداری که با استفاده از PIR ساخته شده



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


دانلود فايل پيوست

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

منابع :
sobhdam.com
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
04-05-2009, 00:52
تعریف ترانسدیوسر

یک ترانسدیوسر بنا به تعریف ، قطعه ای است که وظیفه تبدیل حالات انرژی به یکدیگر را برعهده دارد ، بدین معنی که اگر یک سنسور فشار همراه یک ترانسدیوسر باشد ، سنسور فشار پارمتر را اندازه می گیرد و مقدار تعیین شده را به ترانسدیوسر تحویل می دهد ، سپس ترانسدیوسر آن را به یک سیگنال الکتریکی قابل درک برای کنترلر و صد البته قابل ارسال توسط سیم های فلزی ، تبدیل می کند .بنابراین همواره خروجی یک ترانسدیوسر ، سیگنال الکتریکی است که در سمت دیگر خط می تواند مشخصه ها و پارامترهای الکتریکی نظیر ولتاژ ، جریان و فرکانس را تغییر دهد ، البته به این نکته باید توجه داشت که سنسور انتخاب شده باید از نوع سنسورهای مبدل پارامترهای فیزیکی به الکتریکی باشد و بتواند مثلأ دمای اندازه گیری شده را به یک سیگنال بسیار ضعیف تبدیل کند که در مرحله بعدی وارد ترانسدیوسر شده و سپس به مدارهای الکترونیکی تحویل داده خواهد شد .
برای درک این مطلب به تفاوتهای میان دو سنسور انداره گیر دما می پردازیم : ترموکوپل و درجه حرارت جیوه ای ، دو نوع سنسور دما هستند که هر دو یک عمل را انجام می دهند ، اما ترموکوپل در سمت خروجی سیگنال الکتریکی ارائه می دهد ، در حالی که درجه حرارت جیوه ای خروجی خود را به شکل تغییرات ارتفاع در جیوه داخلش نشان می دهد .

تعریف ترانسمیتر

ترانسمیتر وسیله ای است که یک سیگنال الکتریکی ضعیف را دریافت کرده و به سطوح قابل قبول برای کنترلرها و مدارهای الکترونیکی تبدیل می کند ، مثلأ یک حلقه فیدبک سیگنالی در سطح ماکروولت یا میلی ولت یا میلی آمپرتولید می کند و این سیگنال ضعیف می تواند با عبور از ترانسمیتر به سیگنالی در سطوح صفر تا ده ولت و یا 4 تا 20 میلی آمپر تبدیل شود. ترانسمیترها عمومأ از قطعاتی مثلop-amp برای تقویت و خطی کردن این سطوح ضعیف سیگنال استفاده می کند . سنسورها و ملحقات آنها مثل ترانسدیوسرها را در گروه های بزرگی تحت عنوان ابزار دقیق قرار داده و آنها را بر اساس نوع انرژی قابل استفاده و روشهای تبدیل ، دسته بندی می کنند .

payam
15-05-2009, 22:19
فشار را به کمک دستگاههای فشار سنج اندازه می‌گیرند، عمده‌ترین فشار سنجها که بر حسب مکانیزم کارشناسان نامگذاری شده است عبارتند از:
فشارسنج لوله U شکل
فشارسنج مکلئود
فشارسنج جیوه‌ای
فشارسنج ترموکوپل
فشارسنج صوتی
فشارسنج خازنی
فشارسنج گاز ایده‌ال
فشارسنج لوله U شکل
ساده ترین و معروفترین آنها فشار سنج لوله U شکل است که در آن مقداری جیوه در لوله U شکل ریخته شده و میزان اختلاف فشار محیط (هوا که برابر p0 است) و ماده داخل فشارسنج که بر مایع جیوه فشار وارد می‌کند از طریق اختلاف ارتفاع ستون مایع جیوه اندازه گیری می‌شود. بنابراین از این طریق فشار واقعی را می‌توانیم بدست آوریم: (P = P0 + ρg (h - h0
در رابطه اخیر P فشار و ρ چگالی ماده و P0 فشار اتمسفر ، h0 ارتفاع ستون مایع در فشار اتمسفر ، g شتاب جاذبه و h ارتفاع ستون مایع در فشار ماده می‌باشد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

فشارسنج جیوه‌ای (Mercury Barometer)


این فشار سنج اساساً از یک لوله خالی از هوا درست شده است که یک طرف آن مسدود و طرف دیگر آن که باز است در ظرف پر از جیوه فرو برده شده است. فشار هوای بیرون ، جیوه را از منبع به سمت داخل لوله می‌راند. جیوه تا حدی که وزن آن در داخل لوله ، دقیقاً معادل نیروی ناشی از فشار هوا گردد در لوله فشار سنج بالا می‌رود و سپس در حالت تبادل و سکون باقی می‌ماند. با تغییر فشار هوا ، سطح جیوه در داخل لوله نیز بالا و پایین خواهد رفت. در شرایط نرمال جیوه به اندازه 92/29 اینچ یا 760 میلیمتر در لوله بالا می‌آید که فشاری معادل 15/1013 میلی بار است. جیوه در داخل لوله فشارسنج به دلیل خاصیت کشش سطحی دارای یک سطح محدب است که هنگام تعیین فشار، باید بالاترین سطح محدب قرائت شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فشارسنج فلزی (Aneroid)


فشارسنج فلزی وسیله‌ای است مکانیکی که از یک محفظه قوطی شکل استوانه‌ای بدون هوا تشکیل شده است؛ با تغییر فشار هوا این محفظه منقبظ یا منبسط می‌شود. با یک سیستم نسبتاً پیچیده که مرکب از تعدادی اهرم و قرقره است این تغییرات بزرگ شده و به یک عقربه که بر روی صفحه مدرجی حرکت می‌کند، منتقل می‌شود. یک شاخص متحرک که می‌تواند در یک نقطه ثابت شود بر روی فشار سنج تعبیه شده است تا بتوان تغییرات فشار را نسبت به آخرین قرائت اندازه گیری کرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

فشار نگار (Barograph)


فشار نگار مشابه فشارسنج فلزی است با این تفاوت که اثر تغییرات فشار در محفظه بدون هوا ، به یک قلم انتقال داده شده و قلم بر روی کاغذی که دور یک استوانه چرخان پیچیده شده است خط پیوسته‌ای را رسم می‌کند. محور عمودی این صفحه بر حسب واحد فشار و محور افقی آن بر حسب زمان مدرج شده است که معمولاً برای هر دو ساعت یک خط وجود دارد. فشار نگارهای دقیقی هم ساخته شده است که قادرند تغییرات فشار را تا یک دهم میلی بار اندازه گیری نمایند، این دستگاهها میکرو باروگراف نامیده شده‌اند.

payam
18-05-2009, 20:18
دیتا شیت سنسورهای گاز ها سری MQ

1- سنسور MQ-2 حساس به کلیه گازهای مشتعل و دود
MQ-2.pdf

2- سنسور MQ-3 حساس به گازهای طبیعی- متان
MQ-3.pdf

3-سنسور MQ-4 حساس به گازهای طبیعی- متان
MQ-4.pdf

4-سنسور MQ-5 حساس به گازهای LPG - گازهای طبیعی - گازهای ایجاد شده از سوختن
MQ-5.pdf

5- سنسور MQ-6 حساس به گازهای LPG - Propane - iso-butane
MQ-6.pdf

6- سنسور MQ-7 حساس منواکسید کربن
MQ-7.pdf

7- سنسور MQ-8 حساس به هیدروژن و گازهای ایجاد شده از سوختن
MQ-8.pdf

8- سنسور MQ-9 حساس به کلیه گازهای مشتعل و CO
MQ-9.pdf

9- سنسور MQ214 حساس متان
MQ-214.pdf

10- سنسور MQ216 حساس به کلیه گازها و گازهای ایجاد شده از سوختن
MQ-216.pdf

11- سنسور MQ306A حساس به گازهای LPG - گازهای طبیعی - گازهای ایجاد شده از سوختن
MQ306A.pdf

12- سنسور MQ307A حساس منواکسید کربن
MQ307A.pdf

13- سنسور MQ309A حساس به کلیه گازهای مشتعل و CO
MQ309A.pdf

فایل پیوست :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
18-05-2009, 20:22
سنسورها در ربات


سنسورها اغلب برای درک اطلاعات تماسی، تنشی، مجاورتی، بینایی و صوتی به‌کار می‌روند. عملکرد سنسورها بدین‌گونه است که با توجه به تغییرات فاکتوری که نسبت به آن حساس هستند،
سطوح ولتاژی ناچیزی را در پاسخ ایجاد می‌کنند، که با پردازش این سیگنال‌های الکتریکی می‌توان اطلاعات دریافتی را تفسیر کرده و برای تصمیم‌گیری‌های بعدی از آن‌ها استفاده نمود.

سنسورها را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف به دسته‌های متفاوتی تقسیم کرد که در ذیل می‌آید:

a. سنسور محیطی: این سنسورها اطلاعات را از محیط خارج و وضعیت اشیای اطراف ربات، دریافت می‌نمایند.

b. سنسور بازخورد: این سنسور اطلاعات وضعیت ربات، از جمله موقعیت بازوها، سرعت حرکت و شتاب آن‌ها و نیروی وارد بر درایورها را دریافت می‌نمایند.

c. سنسور فعال: این سنسورها هم گیرنده و هم فرستنده دارند و نحوه کار آن‌ها بدین ترتیب است که سیگنالی توسط سنسور ارسال و سپس دریافت می‌شود.

d. سنسور غیرفعال: این سنسورها فقط گیرنده دارند و سیگنال ارسال شده از سوی منبعی خارجی را آشکار می‌کنند، به‌ ‌همین دلیل ارزان‌تر، ساده‌تر و دارای کارایی کمتر هستند.


سنسورها از لحاظ فاصله‌ای که با هدف مورد نظر باید داشته باشند به سه قسمت تقسیم می‌شوند:

§ سنسور تماسی: این نوع سنسورها در اتصالات مختلف محرک‌ها مخصوصا در عوامل نهایی یافت می‌شوند و به دو بخش قابل تفکیک‌اند.
i. سنسورهای تشخیص تماس
ii. سنسورهای نیرو-فشار


§ سنسورهای مجاورتی: این گروه مشابه سنسورهای تماسی هستند، اما در این مورد برای حس کردن لازم نیست حتما با شی در تماس باشد. عموما این سنسورها از نظر ساخت از نوع پیشین دشوارترند ولی سرعت و دقت بالاتری را در اختیار سیستم قرار می‌دهند.
دو روش عمده در استفاده از سنسورها وجود دارد:
i. حس کردن استاتیک: در این روش محرک‌ها ثابت‌اند و حرکت‌هایی که صورت می‌گیرد بدون مراجعه لحظه‌ای به سنسورها صورت می‌گیرد.به عنوان مثال در این روش ابتدا موقعیت شی تشخیص داده می‌شود و سپس حرکت به سوی آن نقطه صورت می‌گیرد.
ii. حس کردن حلقه بسته: در این روش بازوهای ربات در طول حرکت با توجه به اطلاعات سنسورها کنترل می‌شوند. اغلب سنسورها در سیستم‌های بینا این‌گونه‌اند.


حال از لحاظ کاربردی با نمونه‌هایی از انواع سنسورها در ربات آشنا می‌شویم:

a. سنسورهای بدنه (Body Sensors) : این سنسورها اطلاعاتی را درباره موقعیت و مکانی که ربات در آن قرار داردفراهم می‌کنند. این اطلاعات نیز به کمک تغییر وضعیت‌هایی که در سوییچ‌ها حاصل می‌شود، به دست می‌آیند. با دریافت و پردازش اطلاعات بدست آمده ربات می‌تواند از شیب حرکت خود و این‌که به کدام سمت در حال حرکت است آگاه شود. در نهایت هم عکس‌العملی متناسب با ورودی دریافت شده از خود بروز می‌دهد.
b. سنسور جهت‌یاب مغناطیسی(Direction Magnetic Field Sensor): با بهره‌گیری از خاصیت مغناطیسی زمین و میدان مغناطیسی قوی موجود، قطب‌نمای الکترونیکی هم ساخته شده است که می‌تواند اطلاعاتی را درباره جهت‌های مغناطیسی فراهم سازد. این امکانات به یک ربات کمک می‌کند تا بتواند از جهت حرکت خود آگاه شده و برای تداوم حرکت خود در جهتی خاص تصمصم‌گیری کند. این سنسورها دارای چهار خروجی می‌باشند که هرکدام مبین یکی از جهت‌ها است. البته با استفاده از یک منطق صحیح نیز می‌توان شناخت هشت جهت مغناطیسی را امکان‌پذیر ساخت.
c. سنسورهای فشار و تماس (Touch and Pressure Sensors) : شبیه‌سازی حس لامسه انسان کاری دشوار به نظر می‌رسد. اما سنسورهای ساده‌ای وجود دارند که برای درک لمس و فشار مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این سنسورها در جلوگیری از تصادفات و افتادن اتومبیل‌ها در دست‌اندازها استفاده می‌شود. این سنسورها در دست‌ها و بازوهای ربات‌ هم به منظورهای مختلفی استفاده می‌شوند. مثلا برای متوقف کردن حرکت ربات در هنگام برخورد عامل نهایی با یک شی. همچنین این سنسورها به ربات‌ها برای اعمال نیروی کافی برای بلند کردن جسمی از روی زمین و قرار دادن آن در جایی مناسب نیز کمک می‌کند. با توجه به این توضیحات می‌توان عملکرد آن‌ها را به چهار دسته زیر تقسیم کرد: 1- رسیدن به هدف، 2- جلوگیری از برخورد، 3- تشخیص یک شی.
d. سنسورهای گرمایی (Heat Sensors): یکی از انواع سنسورهای گرمایی ترمینستورها هستند. این سنسورها المان‌های مقاومتی پسیوی هستند که مقاومتشان متناسب با دمایشان تغییر می‌کند. بسته به اینکه در اثر گرما مقاومتشان افزایش یا کاهش می‌یابد، برای آن‌ها به ترتیب ضریب حرارتی مثبت یا منفی را تعریف می‌کنند. نوع دیگری از سنسورهای گرمایی ترموکوپل‌ها هستند که آن‌ها نیز در اثر تغییر دمای محیط ولتاژ کوچکی را تولید می‌کنند. در استفاده از این سنسورها معمولا یک سر ترموکوپل را به دمای مرجع وصل کرده و سر دیگر را در نقطه‌ای که باید دمایش اندازه‌گیری شود، قرار می‌دهند.
e. سنسورهای بویایی (Smell Sensors): تا همین اواخر سنسوری که بتواند مشابه حس بویایی انسان عمل کند، وجود نداشت. آنچه که موجود بود یک‌سری سنسورهای حساس برای شناسایی گازها بود که اصولا هم برای شناسایی گازهای سمی کاربرد داشتند. ساختمان این سنسورها به این صورت است که یک المان مقاومتی پسیو که از منبع تغذیه‌ای مجزا، با ولتاژ 5+ ولت تغذیه می‌شود، در کنار یک سنسور قرار دارد که با گرم شدن این المان حساسیت لازم برای پاسخ‌گویی سنسور به محرک‌های محیطی فراهم می‌شود. برای کالیبره کردن این دستگاه ابتدا مقدار ناچیزی از هر بو یا عطر دلخواه را به سیستم اعمال کرده و پاسخ آن را ثبت می‌کنند و پس از آن این پاسخ را به عنوان مرجعی برای قیاس در استفاده‌های بعدی به کار می‌‌برند. اصولا در ساختمان این سیستم چند سنسور، به طور همزمان عمل می‌کنند و سپس پاسخ‌های دریافتی از آن‌ها به شبکه‌ عصبی ربات منتقل شده و تحلیل و پردازش لازم روی آن صورت می‌گیرد. نکته مهم درباره کار این سنسورها در این است که آن‌ها نمی‌توانند یک بو یا عطر را به طور مطلق انداره‌ بگیرند. بلکه با اندازه‌گیری اختلاف بین آن‌ها به تشخیص بو می‌پردازند.
f. سنسورهای موقعیت مفاصل : رایج‌ترین نوع این سنسورها کدگشاها (Encoders) هستند که هم از قدرت بالای تبادل اطلاعات با کامپیوتر برخوردارند و هم اینکه ساده، دقیق، مورد اعتماد و نویز ناپذیرند. این دسته انکدرها را به دو دسته می‌توان تقسیم کرد:
i. انکدرهای مطلق: در این کدگشا ها موقعیت به کد باینری یا کد خاکستری BCD (Binary Codded Decible ) تبدیل می‌شود. این انکدرها به علت سنگینی و گران‌قیمت بودن و اینکه سیگنال‌های زیادی را برای ارسال اطلاعات نیاز دارند، کاربرد وسیعی ندارند. همانطور که می‌دانیم به‌کار گیری تعداد زیادی سیگنال درصد خطای کار را افزایش می‌دهد و این اصلا مطلوب نیست. پس از این انکدرها فقط در مواردی که مطلق بودن مکان‌ها برای ما خیلی مهم است و مشکلی هم از احاظ بار فابل تحمل ربات متوجه ما نباشد، استفاده می‌شود.
ii. انکدرهای افزاینده: این کدگشا ها دارای قطار پالس و یک پالس مرجع که برای کالیبره کردن بکار می‌رود هستند، از روی شمارش قطارهای پالس نسبت به نقطه مرجع به موقعیت مورد نظر دست می‌یابند. از روی فرکانس (عرض پالس‌ها) می‌توان به سرعت چرخش و از روی محاسبه تغییرات فرکانس در واحد زمان (تغییرات عرض پالس) به شتاب حرکت دوارنی پی برد. حتی می‌توان جهت چرخش را نیز فهمید. فرض کنید سیگنال‌های A و B و C سه سیگنالی باشند که از کدگشا به کنترل‌کننده ارسال می‌شود. B سیگنالی است که با یک چهارم پریود تاخیر نسبت به A. از روی اختلاف فاز بین این دو می‌توان به جهت چرخش پی برد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
18-05-2009, 20:24
سنسورهای امپدانس مغناطیسی

سنسورهای امپدانس مغناطیسی یا Magneto-Impedance Sensor و یا بطور خلاصه MI Sensor همانطوریکه از نامشان پیداست بر پایه اثر امپدانس مغناطیسی کار میکنند. بر این اساس، امپدانس یک مادۀ مغناطیسی بیشکل – یعنی بدون ساختار معیّن – نسبت به شدّت جریان میدان مغناطیسی خارجی وقتی با فرکانس بالا اعمال شود، تغییر میکند. معادله زیر ارتباط بین این امپدانس با سایر پارامترهای مادۀ مغناطیسی را نشان می دهد:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این معادله
z= امپدانس ماده مغناطیسی
a= قطر ماده مغناطیسی
ρ= مقاومت نسبی
Rdc= مقاومت جریان مستقیم
ω = فرکانس جریان اعمال شده
µ= نفوذپذیری مغناطیسی محیط
Hex= میدان مغناطیسی خارجی
ارزیابی حساسیت سنسورهای MI بدلیل وابستگی آن به تغییرات امپدانس مادۀ مغناطیس شونده در فرکانس بالا بسیار مهم است. در این سنسورها، امپدانس در فرکانسهای پایین بسیار کم است و با افزایش فرکانس بسرعت تغییر میکند (شکل یک). بدین لحاظ یک سنسور MI باید حساسیت و قدرت تفکیک پذیری بسیار بالایی داشته باشد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


شکل یک – ارتباط امپدانس و میدان مغناطیسی
سنسورهای MI را با تکنیک فیلم ضخیم میتوان ساخت.

سنسور MIیی را نشان میدهد که برای حل مشکلات ناشی از بلع غذا dysphagia طراحی و با تکنیک فیلم ضخیم ساخته شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شکل دو - کاربرد پزشکی سنسور MI
در انواع تجاری، سر این سنسورها شامل یک سیم از جنس مادۀ بیشکل است که بهرحال این ساختار از مینیاتور سازی آنها جلوگیری میکند. بهمین سبب مطالعه برروی سنسورهای MI از نوع فیلم نازک از سال 1998 بشکلی جدّی آغاز شد. در این نوع سنسورهای MI، امپدانس فیلمهای مغناطیسی بر پایه اثرپوستی و تغییر نفوذپذیری مغناطیسی نسبت به میدان خارجی اعمال شده به فیلم نازک تغییر میکند.
روش طراحی این سنسورها بدین شکل است که ابتدا بعنوان مثال از یک سیم پیچ مسی در ابعاد کمتر از 10 میکرون بخش اولیه سیم پیچ (این بخش را سیم پیچ بایاس می نامند) ایجاد و سپس برروی آن لایه نازکی از مادۀ عایق – معمولاً Al2O3 – نشانده شده و سپس لایه نازکی از مادۀ MI بعنوان هسته مغناطیسی (معمولاً ترکیب NiFe بصورت %81 نیکل و %19 آهن) به ضخامت 1 تا 5 میکرون نشانده شده و مجدداً روی آن ماده عایق و سرانجام ثانویه سیم پیچ (بعنوان سیم پیچ فیدبک منفی) نشانده میشود. ابعاد هسته مغناطیسی NiFe میتواند از 200 تا 1500 میکرون درطول و 2 تا 15 میکرون در عرض و 0.5 تا 5 میکرون در ضخامت تغییر کند. همچنین نسبت ابعاد را میتوان بصورت کلی 2000:200:2 (ضخامت:عرض:طول) نشان داد.
از جمله کاربردهای این سنسورها میتوان به یافتن مکان جغرافیایی وسائل نقلیه بکمک میدان مغناطیس زمین، سیستم اندازه گیری حرکت دندانه ای، محرکها و نوارهای نقاله، متال دیتکتورها در معادن،اندازه گیری نفوذ پذیری مغناطیسی اجسام و ... اشاره کرد. اطلاعات کلی در مورد کاربرد سنسورهای مغناطیسی را بصورت یک فایل با فرمت Word از اینجا دانلود کنید.
منابع :
۱. سنسور مگنتو رزیستنس برای مشکلات بلع غذا
۲. سنسور مگنتو رزیستنس فیلم نازک به کمک پروسه پلیتینگ مقاله ای از IEEE
۳. توصیف نمایی MEMS مگنتو رزیستیو با امپدانس آنالیزر


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
19-05-2009, 22:27
سنسور مادن قرمز بدون حساسيت به نور محيط

این یک سنسور مادون قرمز که نسبت به نور روز حساسیت نداره و با استفاده از یک PLL کار می کنه

و اما چه جوری کار می کنه این از یه IC استفاده میکنه که دارای یه اوسیلاتور که روی فرکانس KHz 4.5 تنظیم شده این فرکانس توسط یه فرستنده مادون قرمز فرستاده می شه و توسط گیرنده مربوطه گرفته شده و ولتاژ DC اون حذف می شه (که معمولا این ولتاژ متناسب با نور های محیطه) بعد توسط یه Phase Detector با فاز فرستنده مقایسه می شه و اگر برابر بود خروجی صفر می شه وجود یک PLL در مدار باعث می شه که حساسیت مدار به نور های پراکنده جلوگیری می کنه البته برای تنظیم حساسیت می تونین از پتانسیومتر مدار استفاده کنین
از این مدار می تونین هم برای تشخیص وجود یک مانع استفاده کنین و هم برای تشخیص رنگ سیاه از سفید. فرستنده و گیرنده مدار رو می تونین رو بروی هم قرار بدین که با این کار اگر مانعی در بین این دو باشه تشخیص داد می شه و هم می تونین هر دو رو کنار هم قرار بدین البته باید مراقب باشین که نور فرستنده در این حالت مستقیم به گیرنده نرسه و فقط انعکاس اون رو گیرنده در یافت کنه با این کار اگه مانعی رو نزدیک این دو قرار بدین تشخیص داده می شه این فاصله حدود 2 cm که بستگی به رنگ جسم و جنس فرستنده و گیرنده دارد البته می توان آن را با پتانسیومتر مدار کمتر کرد با همین روش می تونین رنگ سیاه رو از سفید تشخیص بدین البته تنظیم پتانسیومتر یادتون نره
حسن این مدار اینه که با کم و زیاد شدن نور تنظیماتتون بهم نمی خوره دیگه بعداز یک ساعت تنظیم بعد که وارد محیط مسابقه شدین که نور دیگه ای داره همه چیز بهم نمی خوره
راستی IC هم به راحتی پیدا می شد و قیمتی هم نداشت ولی حالا رو نمی دونم


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

zeynal
20-05-2009, 00:44
ـــــــلام
عرض شود حضورتون که دلم نیومد به کلیک روی تکمه تشکر یه تشکر معمولی کرده باشم!!!
حقیقتا بابت این مطالب بسیار ارزنده ودقیق ازت قدردانی میکنم رفیق
این مطالب برای خیلی از رفقا کاربری هست منجمله حقیر که زمینه شغلی من در راستای سیستمهای هوشمند اعلام حریق هست
این مطالب بسیار قشنگ خلاصه و مفید بودند
دستت بی بلا


یاعلی




.

payam
20-05-2009, 21:42
مختصری راجع به سنسورها در ربات

سنسورها اغلب برای درک اطلاعات تماسی، تنشی، مجاورتی، بینایی و صوتی به‌کار می‌روند. عملکرد سنسورها بدین‌گونه است که با توجه به تغییرات فاکتوری که نسبت به آن حساس هستند، سطوح ولتاژی ناچیزی را در پاسخ ایجاد می‌کنند، که با پردازش این سیگنال‌های الکتریکی می‌توان اطلاعات دریافتی را تفسیر کرده و برای تصمیم‌گیری‌های بعدی از آن‌ها استفاده نمود.




سنسورها را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف به دسته‌های متفاوتی تقسیم کرد که در ذیل می‌آید:
a. سنسور محیطی: این سنسورها اطلاعات را از محیط خارج و وضعیت اشیای اطراف ربات، دریافت می‌نمایند.
b. سنسور بازخورد: این سنسور اطلاعات وضعیت ربات، از جمله موقعیت بازوها، سرعت حرکت و شتاب آن‌ها و نیروی وارد بر درایورها را دریافت می‌نمایند.
c. سنسور فعال: این سنسورها هم گیرنده و هم فرستنده دارند و نحوه کار آن‌ها بدین ترتیب است که سیگنالی توسط سنسور ارسال و سپس دریافت می‌شود.
d. سنسور غیرفعال: این سنسورها فقط گیرنده دارند و سیگنال ارسال شده از سوی منبعی خارجی را آشکار می‌کنند، به‌ ‌همین دلیل ارزان‌تر، ساده‌تر و دارای کارایی کمتر هستند.



سنسورها اغلب برای درک اطلاعات تماسی، تنشی، مجاورتی، بینایی و صوتی به‌کار می‌روند. عملکرد سنسورها بدین‌گونه است که با توجه به تغییرات فاکتوری که نسبت به آن حساس هستند، سطوح ولتاژی ناچیزی را در پاسخ ایجاد می‌کنند، که با پردازش این سیگنال‌های الکتریکی می‌توان اطلاعات دریافتی را تفسیر کرده و برای تصمیم‌گیری‌های بعدی از آن‌ها استفاده نمود.
سنسورها را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف به دسته‌های متفاوتی تقسیم کرد که در ذیل می‌آید:
a. سنسور محیطی: این سنسورها اطلاعات را از محیط خارج و وضعیت اشیای اطراف ربات، دریافت می‌نمایند.
b. سنسور بازخورد: این سنسور اطلاعات وضعیت ربات، از جمله موقعیت بازوها، سرعت حرکت و شتاب آن‌ها و نیروی وارد بر درایورها را دریافت می‌نمایند.
c. سنسور فعال: این سنسورها هم گیرنده و هم فرستنده دارند و نحوه کار آن‌ها بدین ترتیب است که سیگنالی توسط سنسور ارسال و سپس دریافت می‌شود.
d. سنسور غیرفعال: این سنسورها فقط گیرنده دارند و سیگنال ارسال شده از سوی منبعی خارجی را آشکار می‌کنند، به‌ ‌همین دلیل ارزان‌تر، ساده‌تر و دارای کارایی کمتر هستند.
سنسورها از لحاظ فاصله‌ای که با هدف مورد نظر باید داشته باشند به سه قسمت تقسیم می‌شوند:
§ سنسور تماسی: این نوع سنسورها در اتصالات مختلف محرک‌ها مخصوصا در عوامل نهایی یافت می‌شوند و به دو بخش قابل تفکیک‌اند.
i. سنسورهای تشخیص تماس
ii. سنسورهای نیرو-فشار



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



سنسورهای مجاورتی: این گروه مشابه سنسورهای تماسی هستند، اما در این مورد برای حس کردن لازم نیست حتما با شی در تماس باشد. عموما این سنسورها از نظر ساخت از نوع پیشین دشوارترند ولی سرعت و دقت بالاتری را در اختیار سیستم قرار می‌دهند.
دو روش عمده در استفاده از سنسورها وجود دارد:
i. حس کردن استاتیک: در این روش محرک‌ها ثابت‌اند و حرکت‌هایی که صورت می‌گیرد بدون مراجعه لحظه‌ای به سنسورها صورت می‌گیرد.به عنوان مثال در این روش ابتدا موقعیت شی تشخیص داده می‌شود و سپس حرکت به سوی آن نقطه صورت می‌گیرد.



ii. حس کردن حلقه بسته: در این روش بازوهای ربات در طول حرکت با توجه به اطلاعات سنسورها کنترل می‌شوند. اغلب سنسورها در سیستم‌های بینا این‌گونه‌اند.



حال از لحاظ کاربردی با نمونه‌هایی از انواع سنسورها در ربات آشنا می‌شویم:
a. سنسورهای بدنه (Body Sensors) : این سنسورها اطلاعاتی را درباره موقعیت و مکانی که ربات در آن قرار داردفراهم می‌کنند. این اطلاعات نیز به کمک تغییر وضعیت‌هایی که در سوییچ‌ها حاصل می‌شود، به دست می‌آیند. با دریافت و پردازش اطلاعات بدست آمده ربات می‌تواند از شیب حرکت خود و این‌که به کدام سمت در حال حرکت است آگاه شود. در نهایت هم عکس‌العملی متناسب با ورودی دریافت شده از خود بروز می‌دهد.
b. سنسور جهت‌یاب مغناطیسی(Direction Magnetic Field Sensor): با بهره‌گیری از خاصیت مغناطیسی زمین و میدان مغناطیسی قوی موجود، قطب‌نمای الکترونیکی هم ساخته شده است که می‌تواند اطلاعاتی را درباره جهت‌های مغناطیسی فراهم سازد. این امکانات به یک ربات کمک می‌کند تا بتواند از جهت حرکت خود آگاه شده و برای تداوم حرکت خود در جهتی خاص تصمصم‌گیری کند. این سنسورها دارای چهار خروجی می‌باشند که هرکدام مبین یکی از جهت‌ها است. البته با استفاده از یک منطق صحیح نیز می‌توان شناخت هشت جهت مغناطیسی را امکان‌پذیر ساخت.
c. سنسورهای فشار و تماس (Touch and Pressure Sensors) : شبیه‌سازی حس لامسه انسان کاری دشوار به نظر می‌رسد. اما سنسورهای ساده‌ای وجود دارند که برای درک لمس و فشار مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این سنسورها در جلوگیری از تصادفات و افتادن اتومبیل‌ها در دست‌اندازها استفاده می‌شود. این سنسورها در دست‌ها و بازوهای ربات‌ هم به منظورهای مختلفی استفاده می‌شوند. مثلا برای متوقف کردن حرکت ربات در هنگام برخورد عامل نهایی با یک شی. همچنین این سنسورها به ربات‌ها برای اعمال نیروی کافی برای بلند کردن جسمی از روی زمین و قرار دادن آن در جایی مناسب نیز کمک می‌کند. با توجه به این توضیحات می‌توان عملکرد آن‌ها را به چهار دسته زیر تقسیم کرد: 1- رسیدن به هدف، 2- جلوگیری از برخورد، 3- تشخیص یک شی.
d. سنسورهای گرمایی (Heat Sensors): یکی از انواع سنسورهای گرمایی ترمینستورها هستند. این سنسورها المان‌های مقاومتی پسیوی هستند که مقاومتشان متناسب با دمایشان تغییر می‌کند. بسته به اینکه در اثر گرما مقاومتشان افزایش یا کاهش می‌یابد، برای آن‌ها به ترتیب ضریب حرارتی مثبت یا منفی را تعریف می‌کنند. نوع دیگری از سنسورهای گرمایی ترموکوپل‌ها هستند که آن‌ها نیز در اثر تغییر دمای محیط ولتاژ کوچکی را تولید می‌کنند. در استفاده از این سنسورها معمولا یک سر ترموکوپل را به دمای مرجع وصل کرده و سر دیگر را در نقطه‌ای که باید دمایش اندازه‌گیری شود، قرار می‌دهند.



e. سنسورهای بویایی (Smell Sensors): تا همین اواخر سنسوری که بتواند مشابه حس بویایی انسان عمل کند، وجود نداشت. آنچه که موجود بود یک‌سری سنسورهای حساس برای شناسایی گازها بود که اصولا هم برای شناسایی گازهای سمی کاربرد داشتند. ساختمان این سنسورها به این صورت است که یک المان مقاومتی پسیو که از منبع تغذیه‌ای مجزا، با ولتاژ 5+ ولت تغذیه می‌شود، در کنار یک سنسور قرار دارد که با گرم شدن این المان حساسیت لازم برای پاسخ‌گویی سنسور به محرک‌های محیطی فراهم می‌شود. برای کالیبره کردن این دستگاه ابتدا مقدار ناچیزی از هر بو یا عطر دلخواه را به سیستم اعمال کرده و پاسخ آن را ثبت می‌کنند و پس از آن این پاسخ را به عنوان مرجعی برای قیاس در استفاده‌های بعدی به کار می‌‌برند. اصولا در ساختمان این سیستم چند سنسور، به طور همزمان عمل می‌کنند و سپس پاسخ‌های دریافتی از آن‌ها به شبکه‌ عصبی ربات منتقل شده و تحلیل و پردازش لازم روی آن صورت می‌گیرد. نکته مهم درباره کار این سنسورها در این است که آن‌ها نمی‌توانند یک بو یا عطر را به طور مطلق انداره‌ بگیرند. بلکه با اندازه‌گیری اختلاف بین آن‌ها به تشخیص بو می‌پردازند.
f. سنسورهای موقعیت مفاصل : رایج‌ترین نوع این سنسورها کدگشاها (Encoders) هستند که هم از قدرت بالای تبادل اطلاعات با کامپیوتر برخوردارند و هم اینکه ساده، دقیق، مورد اعتماد و نویز ناپذیرند.



این دسته انکدرها را به دو دسته می‌توان تقسیم کرد:
i. انکدرهای مطلق: در این کدگشا ها موقعیت به کد باینری یا کد خاکستری BCD (Binary Codded Decible ) تبدیل می‌شود. این انکدرها به علت سنگینی و گران‌قیمت بودن و اینکه سیگنال‌های زیادی را برای ارسال اطلاعات نیاز دارند، کاربرد وسیعی ندارند. همانطور که می‌دانیم به‌کار گیری تعداد زیادی سیگنال درصد خطای کار را افزایش می‌دهد و این اصلا مطلوب نیست. پس از این انکدرها فقط در مواردی که مطلق بودن مکان‌ها برای ما خیلی مهم است و مشکلی هم از احاظ بار فابل تحمل ربات متوجه ما نباشد، استفاده می‌شود.
انکدرهای افزاینده: این کدگشا ها دارای قطار پالس و یک پالس مرجع که برای کالیبره کردن بکار می‌رود هستند، از روی شمارش قطارهای پالس نسبت به نقطه مرجع به موقعیت مورد نظر دست می‌یابند. از روی فرکانس (عرض پالس‌ها) می‌توان به سرعت چرخش و از روی محاسبه تغییرات فرکانس در واحد زمان (تغییرات عرض پالس) به شتاب حرکت دوارنی پی برد. حتی می‌توان جهت چرخش را نیز فهمید. فرض کنید سیگنال‌های A و B و C سه سیگنالی باشند که از کدگشا به کنترل‌کننده ارسال می‌شود. B سیگنالی است که با یک چهارم پریود تاخیر نسبت به A. از روی اختلاف فاز بین این دو می‌توان به جهت چرخش پی برد.
e85.ir

payam
23-05-2009, 22:11
سنسور الکترولیتی گاز هیدروژن با پاسخ EMF

دانشگاه نیگاتای ژاپن در سال 2004 سنسور هیدروژنی را ارائه نمود که بر اساس تولید نیروی محرکه الکتریکی یا EMF کار میکند. این سنسور شامل دو الکترود است (شکل یک) که دارای پتانسیل شیمیایی متفاوتی در حضور گاز هیدروژن اند.
الکترود اول از ماده ای با پتانسیل شیمیایی بالاتر و الکترود دوم از ماده ای با پتانسیل شیمیایی پائینتری ساخته شده اند. الکترود اول بصورت الکترود آشکارساز گاز هیدروژن عمل میکند و الکترود دوم نقش الکترود مرجع یا استاندارد را داراست. بدین لحاظ در حضور گاز هیدروژن اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو الکترود ایجاد میشود که دامنه ی تغییرات آن متناسب با میزان گاز هیدروژن موجود در محیط است. تیمی به سرپرستی پروفسور هارادا Prof Harada این سنسور را طراحی و ساختند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شکل یک - ساختار سنسور
اساساً سنسورهای الکترولیتی هیدروژنی دارای ساختار پیچیده ای نبوده و تقریباً همگی از یک استراکچر تبعیت میکنند. شکل زیر استراکچر جنرال این سنسورها را نشان میدهد که البته با آنچه دانشگاه نیگاتا طراحی کرده متفاوت است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از آنجاییکه نسل بعدی سوخت موتورها بسرعت بسمت هیدروژن سوز شدن میل میکند، نیاز به چنین سنسورهایی که بتوانند نشت بسیار اندک هیدروژن را تشخیص داده و به موقع اعلام خطر کنند بسیار ضروری است. میدانیم که ترکیب شدن هیدروژن با اکسیژن در محیط کنترل نشده بسیار خطرناک و توأم با انفجار شدید است.
سنسورهای رایج هیدروژن بیشتر شامل سه نوع نیمه هادی، نوع یونیزه شونده، و نوع احتراقی هستند، بطوریکه میزان هیدروژن موجود در محیط بصورت غیر مستقیم توسط هر یک از این سنسورها اندازه گیری میشود. مثلاً در نوع نیمه هادی تغییرات حجم گاز هیدروژن باعث تغییرات غلظت حاملها، در سنسور یونیزه شونده باعث تغییرات غلظت یونها و در نوع احتراقی فعل و انفعال حرارتی باعث ایجاد بخار آب شده و سپس میزان غلظت آب اندازه گیری و از روی آن غلظت هیدروژن محیط بدست میآید.
همانگونه که مشاهده میشود در هر یک از سنسورهای فوق کمیت تولید شده ی پاسخ سنسور یک کمیت فیزیکی است و برای اهداف کنترلی باید این کمیت بصورت الکتریکی در آید. در نتیجه کل زمان پاسخ سنسور و زمان تبدیل کمیت توسط ترنسدیوسر Transducer در حدود 100 ثانیه و بیشتر خواهد شد. بعلاوه بعنوان مثال در سنسورهای هیدروژن نیمه هادی حداقل میزان و حجم هیدروژن مورد نیاز برای آزاد کردن یک اکسیژن با بار منفی و در نتیجه تغییر در مقاومت سنسور ممکن است آنقدر زیاد باشد که منجر به انفجار شود. مشکل سطح بزرگ مورد نیاز برای فعل و انفعال هیدروژن با لایه اکتیو را نیز به این مشکلات بیافزاییم، در نتیجه نیاز به سنسور هیدروژن حساس به غلظت بسیار کم و زمان پاسخ بسیار بالا بسیار ضروری بنظر میرسد.
سنسور ساخته شده توسط تیم پروفسور هارادا دارای زمان پاسخی کمتر از یک ثانیه است و تنها به چهار الی پنج ثانیه زمان بازیافت یا Recovery نیاز دارد (شکل 2). ولتاژ EMF سنسور در حضور صفر درصد هیدروژن معادل اختلاف پتانسیل شیمیایی اولیه دو الکترود بوده که کمی بیش از 0.8 ولت است و در حضور 0.8 درصد غلظت هیدروژن این میزان به حدود 0.15 ولت میرسد (شکل 3).

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شکل دو - پاسخ سنسور

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شکل سه - میزان حساسیت سنسور
سرانجام اینکه این سنسور بواسطه حجم بسیار کوچکی که داشت بهمراه یک تقویت کننده ولتاژ درون یک بسته بندی جای داده شد و روانه بازار گردید (شکل چهار). ابعاد واقعی این محصول به اندازه یک اُپ اَمپ 741 با بسته بندی پلاستیکی است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شکل چهار - نمایش پایه های سنسور بهمراه تقویت کننده
شکل زیر اسکرین شاتی از فیلم بنمایش درآمده از نحوه عملکرد این سنسور را نشان میدهد که در آن سنسور در یک Test Bed برای انجام آزمایش قرار داده شده است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این فیلم نحوه عملکرد سنسور و تست آنرا نمایش میدهد. برای کمتر کردن حجم فیلم فرمت آن به flv تغییر داده شده است که با Realplayer ورژن 9 به بالا قابل پخش است. برای دانلود کل گزارش ثبت اختراع و طراحی وساخت این سنسور اینجا را کلیک کنید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
24-05-2009, 00:47
حسگرهای مافوق صوت

یكی از مسائل مطرح در رباتیك ایجاد درك نسبت به محیط خارجی برای جلوگیری از برخورد نامطلوب به اشیاء موجود در محیط حركت است.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

از سوی دیگر ممكن است نیاز داشته باشیم كه ربات بتواند دركی از فاصله ها بدون تماس فیزیكی داشته باشد. برای این منظور از سنسورهای مافوق صوت یا Ultrasonic استفاده می كنند.
فركانسهای این محدوده را می توان بین 40 كیلو هرتز تا چندین مگا هرتز در نظر گرفت.امواجی با این فركانسها كاربردهایی چون سنجش میزان فاصله،سنجش میزان عمق یك مخزن و ....را دارند.


جهت استفاده از این امواج یك سری سنسورهای مخصوص طراحی شده كه می توان این سنسورها را به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم بندی كرد.سنسورهای غیر صنعتی در فركانسهایی در حدود 40 كیلو هرتز كار می كنند و در بازار با قیمتهای پایین در دسترس هستند. در این سنسورها دقت كار بالا نبوده و فقط در حد تشخیص یك فاصله یا عمق یك مایع می توان از آنها استفاده كرد.اما بلعکس در سنسورهای صنعتی كه در فركانسهای در حد مگا هرتز كار می كنند و به دلیل همین فركانس بالا ما دقت زیادی را خواهیم داشت


مكانیزم كلی كار این سنسورها ، فرستادن یك بیم و دریافت انعكاس آن و متعاقبا محاسبه زمان رفت و برگشت است. بدین ترتیب می توان فواصل را نیز براحتی با در نظر گرفتن سرعت صوت در دما و فشار محیط ، محاسبه كرد به همین دلیل این سنسور به صورت دو pack مجزای گیرنده و فرستنده موجود می باشد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


اگرچه به صورت یک پک هم یافت می شود که هر دو سنسور را در خود جای دهد
همانند تمامی دستگاه های دیگر این نوع سنسور ها دارای خطا نیز می باشند
یكی از مهمترین خطاهایی كه درآنها مشاهده می شود ، خطای بالقوه در فواصل زیاد است. همانطور كه میدانید امواج مافوق صوت را نمی توان همانند یك بیم لیزر تاباند و انعكاس آن را ثبت كرد. بعنوان مثال در فاصله حدودا 4.5 متری و با زاویه تابش 75 درجه حدود 250 میلیمتر خطا ممكن است پیش آید.

payam
24-05-2009, 00:53
معرفي سنسورهاي موجود براي علاقه مندان به الكترونيك

SHT11سنسور رطوبت با خروجی دیجیتال

SHT75 سنسور رطوبت با خروجی دیجیتال

Rhu-207 سنسور رطوبت با خروجی مقاومتی

HS1101 سنسور رطوبت با خروجی خازنی

3610 سنسور رطوبت با خروجی ولتاژ dc

Smt160 سنسور دما با خروجی دیجیتال

LM35سنسور دما با خروجی آنالوگ

Gs209 سنسور تشخیص فلزات

Tgs4161 سنسور تشخیص دی اکسید کربن

MQ-4 سنسور گاز متان

Ss1118سنسور اکسیژن

Ke-25سنسور اکسیژن

GR500 سنسور وزن

MQ-9 سنسور گاز مونوکسید کربن

MQ-2 سنسور تشخیص دود

MQ-5 سنسور گاز

Pir –dz035 سنسور تشخیص انسان

L298 درایور

Uln2003 درایور

Msk4225 درایور

Mf10 -----

27xx حافظه prom

28xx حافظه eeprom

Cmps03 قطب نما

Tsl2550t سنسور تجزیه نور

Gp2s04 سنسور تشخیس سیاه و سفید

Tsl230 تشخیص رنگ

LHI648 سنسور حرارتی حساس به بدن

O2A سنسور رطوبت و دما در یك پك خروجی دیجیتال
S2H سنسور رطوبت مقاومتی

HAS 400-S سنسور اندازه گیری جریان


LHI 944سنسورتشخیص حركت (انسان و حیوان )



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
/

payam
24-05-2009, 22:47
شناختي بر سنسورهاي صنعتي کنترل و رباتیک


در صنعت امروز بدون سنسورها و سوئيچها هيچ پروسه صنعتي قابل اجرا نيست.در اين مقاله به بررسي يك سري ازمهمترين سنسورها و سوئيچهاي صنعتي ميپردازيم.
اولين دسته Proximity Switches هستند كه كاربرد وسيعي نيز در صنعت دارند [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از انواع اين نوع سوئيچهاي حسگر ميتوان به اين موارد اشاره كرد.
Sonar Proximity Switches:اين دسته حسگرها بر اساس پالسهاي مافوق صوت عمل مي كنند به اين صورت كه با ارسال يك پالس و سپس دريافت پژواك آن از وضعيت يك جسم يا سطح مطلع ميشوند.مزيت اين نوع حسگر اين است كه در محيطهاي صنعتي كثيف يا درون يك مايع يا جامد به خوبي كار ميكند.اين حسگرها ميتوانند در كاربردهاي وسيعي همچون اندازه گيري يك فاصله،تعيين يك سطح،اندازه گيري يك ضخامت و اندازه گيري يك ارتفاع مورد استفاده قرار گيرند

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]












Photoelectric Proximity Switches:اين حسگرها نوري هر شي را صرفنظر از جنسش آشكار ميكنند.اين حسگرها ميبايست به گونه اي نصب شوند كه كمتر دچار آلودگي و گرد و خاك شوند.نوع خاصي از اين نوع حسگر نيز هست كه تشخيص رنگ نيز ميدهد.
از كاربردهاي اين نوع حسگر ميتوان به سنجش ارتفاع،عمل شمارش به صورت تك سنسوري(روش انعكاس) و دو سنسوري اشاره كرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Inductive Proximity Switches :اين نوع حسگرها كه بر اساس تغيير جريان القايي در يك سيم پيچ كار مي كنند داراي كاربردهاي گسترده اي مثل تشخيص وضعيت شيرهاي صنعتي،تشخيص قطعات شكسته شده بر روي يك ماشين صنعتي مثل سر مته ها،تشخيص بسته شدن درست درب بسته هاي فلزي و تشخيص ميزان سرعت بر روي محورهاي فلزي گردان.از مشخصه هاي خوب اين حسگرها ميتوان به طول عمر زياد،صحت سوئيچ بالا و پاسخ سريع اشاره كرد.اين سوئيچها فقط بر روي قطعات فلزي كار ميكنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Capacitive Proximity Switches :بر اساس تغييرات عايق بين دو ورقه يك خازن و تغيييرات ظرفيت اين خازن ساخته شده اند. اين حسگرها بر روي هر نوع ماده اعم از جامد،پودر و مايع عمل مي كنند مانند شيشه،سراميك،چوب و غيره .به دليل عدم تماسشان با جسم مورد نظر داراي طول عمر زيادي هستند.از جمله كاربردهاي اين حسگرها ميتوان به كنترل سطح ،كنترل وجود مايع در بسته ها و عمل شمارش اجسام عايق اشاره كرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
24-05-2009, 22:48
سنسور های اثر انگشت

تصدیق اثر انگشت به روش اتوماتیک مقایسه بین اثرانگشتهای مختلف اطلاق می شود. شناسایی با اثر انگشت یکی از روشهای بایومتریک Biometric شناسایی افراد است. بنابه تقاضای یکی از دوستان خواننده ، در این پست بطور خلاصه درباره ی این حسگرها مطالبی را ارائه می کنم.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



یک حسگر اثرانگشت قطعه ای الکترونیکی است که تصویری دیجیتالی را از اثر انگشت می گیرد. این تصویر گرفته شده "مرور زنده" یا Live Scan نامیده می شود. این تصویر سپس بطور دیجیتالی پردازش می شود تا یک الگوی بایومتریک را برای ذخیره و انطباق آتی ایجاد نماید.

معروفترین حسگرهای اثر انگشت ، حسگرهای نوری (مرئی) – که شبیه یک دوربین فیلم برداری عمل می کنند–،آلتراسونیک – که بر پایه آلتراسونوگرافی پزشکی کار میکنند – و خازنی (پسیو و اکتیو) هستند.

برای تطبیق تصویر گرفته شده با تصاویر موجود در حافظه از الگوریتمهای انطباقی نظیر PBAیا IBA (بترتیب یعنی الگوریتم بر مبنای الگوی اثرانگشت Pattern-Based-Algorithm والگوریتم بر مبنای تصویر انگشتImage-Based-Algorithm ) و الگوریتم پیچیده تری بنام MBA الگوریتم اجزای ناچیزیا Minutia-Based-Algorithm استفاده میشود.

در الگوریتم PBA طرح اثرانگشت شامل خم، پیچش و حلقه با نمونه های حافظه مقایسه میشود. برای این منظورباید تصاویر در یک جهت معین قرار گیرند که الگوریتم نقطه مرکزی را در تصویر اثر انگشت یافته و آنرا با اثر انگشت ورودی هم مرکز میکند. هر الگو در این الگوریتم شامل نوع، اندازه و جهت طرحواره های تصویر تراز شده اثر انگشت است.

در الگوریتم MBA چندین قسمت مختلف از اجزای اثرانگشت موجود در حافظه نظیر لبه های انتهایی هر خط موجود در اثر انگشت، انشعابات در خطوط و شیارهای کوتاه بین خطوط با اثر انگشت ورودی مقایسه می شوند. این روش همچنین مانند روش قبلی نیاز به تصویری تراز شده از اثر انگشت دارد. تفاوت در این روش این است که بجای انطباق مراکز از یک قاب مرجع Reference Frame استفاده میشود. هر نقطه اجزای اثرانگشت در این الگوریتم بصورت یک بردار در طرحواره اثرانگشت ذخیره می شود.

کمپانی های لیدر در سنسورهای اثر انگشت فوجیتسو Fujitsu آوتن Authen و اتمل Atmel هستند. یک سنسور اثرانگشت MBF200 فوجیتسو شامل یک سنسور 500 دی پی آی (Dot Per Inches) هشت بیتی خازنی است. این مجموعه بصورت دوبعدی شامل 256 ردیف 300 پیکسلی است که بصورت تکنولوژی CMOS استاندارد ساخته شده اند. کل سطح سنسور ابعادی بطول 15 و عرض 12.8 میلیمتر را شامل میشود. هر پیکسل از یک الکترود فلزی ساخته شده که بصورت یک صفحه خازن عمل میکند. تماس انگشت با سطح سنسور صفحه دوم خازن را ایجاد میکند. لایه پسیویشن Passivation Layer روی سطح قطعه ، لایه دی الکتریکی بین انگشت و پیکسلها می سازد و محل سایش انگشت و مقاومت شیمیایی را بوجود می آورد. تصویر اثرانگشت با محاسبه ظرفیت خازنی هر پیکسل وتبدیل دیتا به یک تصویر 8 بیتی سیاه و سفید ایجاد می گردد. شکل زیر بلوک دیاگرام این سنسور را نشان می دهد. برای مشاهده ی بهتر تصویر آنرا Save کنید.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



قلب و هسته ی اصلی یک سیستم تشخیص اثر انگشت بخش پردازش سیگنال دیجیتال است که بر مبنای الگوریتمهای مختلف اثر انگشت موجود را با مدلهایی که در حافظه دارد مطابقت می دهد. شکل زیر بلوک دیاگرام کلی یک سیستم شناسایی اثر انگشت را نشان می دهد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
24-05-2009, 22:59
سنسور های حرارتی :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سنسور اثر هال :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سنسور های القائی :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ترانسدیوسر ها

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
آلتراسونیک

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
شبکه های حسگر

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
پروتکل CAN

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
حسگر نوری

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
31-05-2009, 13:31
دیتا شیت سنسورهای گاز ها سری MQ

1- سنسور MQ-2 حساس به کلیه گازهای مشتعل و دود

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


2- سنسور MQ-3 حساس به گازهای طبیعی- متان

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


3-سنسور MQ-4 حساس به گازهای طبیعی- متان

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید



4-سنسور MQ-5 حساس به گازهای LPG - گازهای طبیعی - گازهای ایجاد شده از سوختن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید



5- سنسور MQ-6 حساس به گازهای LPG - Propane - iso-butane

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


6- سنسور MQ-7 حساس منواکسید کربن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


7- سنسور MQ-8 حساس به هیدروژن و گازهای ایجاد شده از سوختن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


8- سنسور MQ-9 حساس به کلیه گازهای مشتعل و CO

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


9- سنسور MQ214 حساس متان

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


10- سنسور MQ216 حساس به کلیه گازها و گازهای ایجاد شده از سوختن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

11- سنسور MQ306A حساس به گازهای LPG - گازهای طبیعی - گازهای ایجاد شده از سوختن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


12- سنسور MQ307A حساس منواکسید کربن

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


13- سنسور MQ309A حساس به کلیه گازهای مشتعل و CO

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
19-06-2009, 22:56
شايد با كلمه التراسونيك يا Ultrasonic بر خورد كرده باشيد.التراسونيك به معناي مافوق صوت است.فركانسهاي اين محدوده را ميتوان بين 40 كيلو هرتز تا چندين مگا هرتز در نظر گرفت.امواجي با اين فركانسها كه كاربردهايي چون سنجش ميزان فاصله،سنجش ميزان عمق يك مخزن،تعيين فشار خون يك بيمار،همگن كردن مواد مذاب،استفاده در دريلها جهت ايجاد ضربه و كارائي بيشتر دريل،تست قطعات صنعتي از نظر كيفي جهت تشخيص شكافها و سوراخهاي ريز و غيره اشاره كرد.
جهت استفاده از اين امواج يك سري سنسورهاي مخصوص طراحي شده كه ميتوان اين سنسورها را به دو دسته صنعتي و غير صنعتي تقسيم بندي كرد.سنسورهاي غير صنعتي در فركانسهايي در حدود 40 كيلو هرتز كار ميكنند و در بازار با قيمتهاي پايين در دسترس هستند. در اين سنسورها دقت كار بالا نبود و فقط در حد تشخيص يك فاصله يا عمق يك مايع ميتوان از آنها استفاده كرد.اما در سنسورهاي صنعتي كه در فركانسهاي در حد مگا هرتز كار ميكنند به دليل همين فركانس بالا ما دقت زيادي را خواهيم داشت.به طور نمونه ما در اينجا بلوك دياگرام طرح اندازه گيري ميزان فاصله توسط ميكروكنترلرavr را براي شما آورده ايم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همچنين دو طرح جهت دانلود براي شما قرار ميدهيم كه در يكي از التراسونيك جهت تشخيص فاصله با استفاده از آي سي 555 استفاده شده است


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

منبع و پسورد :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
19-06-2009, 22:57
سنسور LM35 توليد شركت National Semiconductors يكي از سنسورهاي پر كاربرد در اندازه گيري و تعيين كننده مقدار دما است.اين سنسور داراي اين مشخصات است:
عملكرد خطي سنسور كه براي هر 1 درجه افزايش دما 10 ميلي ولت تغيرات در خروجي دارد
اندازه گيري دما بين منفي 55 تا مثبت 150 درجه سانتيگراد
ولتاژ كاري 4 تا 30 ولت
جريان كاري در حدود 60 ميكرو
يك نمونه كاربرد اين سنسور به اين صورت است كه تغييرات ولتاژ در اين المان توسط آي سي LM131 به تغييرات فركانس تبديل ميشود مانند شكل زير:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
كاربرد ديگر اين قطعه در اندازه گيري دما به وسيله ميكروكنترلر AVR است.شما ميتوانيد فايل كاربرد اين سنسور در نمايش دما به صورت گرافو همچنين برنامه نوشته شده به صورت bascom را از اين قسمت دانلود كنيد

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
منبع و پسورد :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
19-06-2009, 22:58
در صنعت امروز بدون سنسورها و سوئيچها هيچ پروسه صنعتي قابل اجرا نيست.در اين مقاله به بررسي يك سري ازمهمترين سنسورها و سوئيچهاي صنعتي ميپردازيم.
اولين دسته Proximity Switches هستند كه كاربرد وسيعي نيز در صنعت دارند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از انواع اين نوع سوئيچهاي حسگر ميتوان به اين موارد اشاره كرد.
Sonar Proximity Switches:اين دسته حسگرها بر اساس پالسهاي مافوق صوت عمل مي كنند به اين صورت كه با ارسال يك پالس و سپس دريافت پژواك آن از وضعيت يك جسم يا سطح مطلع ميشوند.مزيت اين نوع حسگر اين است كه در محيطهاي صنعتي كثيف يا درون يك مايع يا جامد به خوبي كار ميكند.اين حسگرها ميتوانند در كاربردهاي وسيعي همچون اندازه گيري يك فاصله،تعيين يك سطح،اندازه گيري يك ضخامت و اندازه گيري يك ارتفاع مورد استفاده قرار گيرند

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Photoelectric Proximity Switches:اين حسگرها نوري هر شي را صرفنظر از جنسش آشكار ميكنند.اين حسگرها ميبايست به گونه اي نصب شوند كه كمتر دچار آلودگي و گرد و خاك شوند.نوع خاصي از اين نوع حسگر نيز هست كه تشخيص رنگ نيز ميدهد.
از كاربردهاي اين نوع حسگر ميتوان به سنجش ارتفاع،عمل شمارش به صورت تك سنسوري(روش انعكاس) و دو سنسوري اشاره كرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Inductive Proximity Switches :اين نوع حسگرها كه بر اساس تغيير جريان القايي در يك سيم پيچ كار مي كنند داراي كاربردهاي گسترده اي مثل تشخيص وضعيت شيرهاي صنعتي،تشخيص قطعات شكسته شده بر روي يك ماشين صنعتي مثل سر مته ها،تشخيص بسته شدن درست درب بسته هاي فلزي و تشخيص ميزان سرعت بر روي محورهاي فلزي گردان.از مشخصه هاي خوب اين حسگرها ميتوان به طول عمر زياد،صحت سوئيچ بالا و پاسخ سريع اشاره كرد.اين سوئيچها فقط بر روي قطعات فلزي كار ميكنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Capacitive Proximity Switches :بر اساس تغييرات عايق بين دو ورقه يك خازن و تغيييرات ظرفيت اين خازن ساخته شده اند. اين حسگرها بر روي هر نوع ماده اعم از جامد،پودر و مايع عمل مي كنند مانند شيشه،سراميك،چوب و غيره .به دليل عدم تماسشان با جسم مورد نظر داراي طول عمر زيادي هستند.از جمله كاربردهاي اين حسگرها ميتوان به كنترل سطح ،كنترل وجود مايع در بسته ها و عمل شمارش اجسام عايق اشاره كرد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

بر گرفته از سايت زيمنس

payam
19-06-2009, 22:58
سنسورهاي Proximity از نوع خازني و التراسونيك

يكي از پركاربردترين سنسورها در صنعت Proximity Sensors هستند.اين سنسورها انواعي چون خازني ،سلفي و التراسونيك دارند.يك مقاله از زيمنس را به شما معرفي ميكنيم كه در آن تئوري كاركرد سنسورهاي از نوع خازني و التراسونيك آورده شده است.
در اين مقاله به بررسي ساختمان اين سنسورها،نحوه استفاده از آنها و مدلهاي مختلف كه همگي از شركت زيمنس هستند پرداخته شده است.


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

منبع و پسورد :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
20-06-2009, 19:51
سنسورهای امپدانس مغناطیسی

سنسورهای امپدانس مغناطیسی یا Magneto-Impedance Sensor و یا بطور خلاصه MI Sensor همانطوریکه از نامشان پیداست بر پایه اثر امپدانس مغناطیسی کار میکنند. بر این اساس، امپدانس یک مادۀ مغناطیسی بیشکل – یعنی بدون ساختار معیّن – نسبت به شدّت جریان میدان مغناطیسی خارجی وقتی با فرکانس بالا اعمال شود، تغییر میکند. معادله زیر ارتباط بین این امپدانس با سایر پارامترهای مادۀ مغناطیسی را نشان می دهد:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این معادله
z= امپدانس ماده مغناطیسی
a= قطر ماده مغناطیسی
ρ= مقاومت نسبی
Rdc= مقاومت جریان مستقیم
ω = فرکانس جریان اعمال شده
µ= نفوذپذیری مغناطیسی محیط
Hex= میدان مغناطیسی خارجی
ارزیابی حساسیت سنسورهای MI بدلیل وابستگی آن به تغییرات امپدانس مادۀ مغناطیس شونده در فرکانس بالا بسیار مهم است. در این سنسورها، امپدانس در فرکانسهای پایین بسیار کم است و با افزایش فرکانس بسرعت تغییر میکند (شکل یک). بدین لحاظ یک سنسور MI باید حساسیت و قدرت تفکیک پذیری بسیار بالایی داشته باشد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


شکل یک – ارتباط امپدانس و میدان مغناطیسی
سنسورهای MI را با تکنیک فیلم ضخیم میتوان ساخت. شکل شماره دو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) سنسور MIیی را نشان میدهد که برای حل مشکلات ناشی از بلع غذا dysphagia طراحی و با تکنیک فیلم ضخیم ساخته شده است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شکل دو - کاربرد پزشکی سنسور MI
در انواع تجاری، سر این سنسورها شامل یک سیم از جنس مادۀ بیشکل است که بهرحال این ساختار از مینیاتور سازی آنها جلوگیری میکند. بهمین سبب مطالعه برروی سنسورهای MI از نوع فیلم نازک از سال 1998 بشکلی جدّی آغاز شد. در این نوع سنسورهای MI، امپدانس فیلمهای مغناطیسی بر پایه اثرپوستی و تغییر نفوذپذیری مغناطیسی نسبت به میدان خارجی اعمال شده به فیلم نازک تغییر میکند.
روش طراحی این سنسورها بدین شکل است که ابتدا بعنوان مثال از یک سیم پیچ مسی در ابعاد کمتر از 10 میکرون بخش اولیه سیم پیچ (این بخش را سیم پیچ بایاس می نامند) ایجاد و سپس برروی آن لایه نازکی از مادۀ عایق – معمولاً Al2O3 – نشانده شده و سپس لایه نازکی از مادۀ MI بعنوان هسته مغناطیسی (معمولاً ترکیب NiFe بصورت %81 نیکل و %19 آهن) به ضخامت 1 تا 5 میکرون نشانده شده و مجدداً روی آن ماده عایق و سرانجام ثانویه سیم پیچ (بعنوان سیم پیچ فیدبک منفی) نشانده میشود. ابعاد هسته مغناطیسی NiFe میتواند از 200 تا 1500 میکرون درطول و 2 تا 15 میکرون در عرض و 0.5 تا 5 میکرون در ضخامت تغییر کند. همچنین نسبت ابعاد را میتوان بصورت کلی 2000:200:2 (ضخامت:عرض:طول) نشان داد.
از جمله کاربردهای این سنسورها میتوان به یافتن مکان جغرافیایی وسائل نقلیه بکمک میدان مغناطیس زمین، سیستم اندازه گیری حرکت دندانه ای، محرکها و نوارهای نقاله، متال دیتکتورها در معادن،اندازه گیری نفوذ پذیری مغناطیسی اجسام و ... اشاره کرد. اطلاعات کلی در مورد کاربرد سنسورهای مغناطیسی را بصورت یک فایل با فرمت Word از اینجا دانلود کنید.
منابع :
۱. سنسور مگنتو رزیستنس برای مشکلات بلع غذا
۲. سنسور مگنتو رزیستنس فیلم نازک به کمک پروسه پلیتینگ مقاله ای از IEEE
۳. توصیف نمایی MEMS مگنتو رزیستیو با امپدانس آنالیزر
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
23-06-2009, 13:28
لیست انواع سنسورها
در این پست انواع سنسور ها را نام می بریم که همگی در ایران (تهران)به راحتی پیدا می شود.در این بخش فقط نام انها نوشته شده است و شما باید در صورت نیاز کاتالوگ انها را خودتان دانلود کرده واز ان استفاده نمایید. لیست سنسور های رطوبت را در ادامه مطلب میتوانید مشاهده کنید .اما در کل سنسور های رطوبت به چند دسته تقسیم میشوند .


١- آنالوگ ٢- دیجیتال ٣- خازنی ۴- کالیبره شده


سنسور رطوبت


در این بخش هرکدام از سنسور ها با توجه به نوع آن با شماره تفکیک شده است .

١- آنالوگ ٢- دیجیتال ٣- خازنی ۴- کالیبره شده

۱-۱- NS بدون نیاز به مدار ۰۶
۲-۱- SBH-2H آنالوگ
۳-۱- SBH- آنالوگ ۲
۴-۱- SBH- آنالوگ ۱
۵-۱- SBH-1H آنالوگ
۶-۱- RUH- به همراه مدار درایور ۲۰۷
۷-۱- RUH- سه سیم به همراه سنسور دما (ژاپنی) ۲۰۱
۸-۱- SY-SH-220
1-9- SHT 11 (SMD) دما و رطوبت دیجیتال



---------------------------------------------------------------------




۲-۱- SHT 11 (SMD) دما و رطوبت دیجیتال

۲-۲- SHT 15 (SMD) دما و رطوبت دیجیتال
۳-۲- SHT دما ورطوبت دیجیتال ۷۱
۴-۲- SHT دما و رطوبت دیجیتال ۷۵
۵-۲- SMT-HS- رطوبت دیجیتال ۱۰
دیجیتال ۱۱۰۱ -۶-۲
۰۲ -۷- ۲A دما و رطوبت دیجیتال
---------------------------------------------------------------------



۳-۱- خازنی ۱۱۰۱

۳-۲ خازنی ۸۱۸


---------------------------------------------------------------------
۴-۱- HIH- کالیبره شده ۳۶۱۰
۲-۴- HIH- کالیبره شده برای سیلوها ۳۶۰۲
۳-۴- S کالیبره شده خروجی خطی ۳۰



YazdKit

payam
23-06-2009, 13:29
سنسور های لیزر ومادون قرمز

لیزر


١- فرستنده ۵ میلی وات (قرمز)
٢- فرستنده ۵ میلی وات (قرمز) با قابلیت تغییر در تحدب لنز
٣- فرستنده ١٠ میلی وات (قرمز) با قابلیت تغییر در تحدب لنز
۴- فرستنده ٢۵ میلی وات (قرمز)
۵- انواع فرستنده های وات بالا فقط به صورت سفارشی
۶- فرستنده کابل نوری tx178
1- گیرنده لیزر با دامنه دید ٣۵٠ نانومتر تا ١١٠٠ نانومتر ۳۴ B
٢- گیرنده کابل نوری RX178
٣- گیرنده فتوپین دیود با پری آمپلی فایر
۴- دستگاهای تست کابل نوری با مدار های مختلف
۵- دستگاه تست وآزمایشگاهی لیزر به همراه منشور های مختلف
۶- کیف انواع منشور برای تست لیزر

مادون قرمز



۱-JK- فرستنده ٣ میل ۱۳۰۳
۲-JK-1303C فرستنده ٣ میل
۳-JK-1303B فرستنده ٣ میل
۴-JK-1305B فرستنده ۵ میل
۵-JK-1305C فرستنده ۵ میل
۶-JK- فرستنده ۵ میل با زاویه باز ۵۳۰
۷-JK- فرستنده ۵ میل با زاویه بسته ۵۰۵
۱-JK- گیرنده ٣ میل ۱۷۰۳
۲-JK-1703C گیرنده ٣ میل
۳-JK- گیرنده ۵ میل مشکی ۱۷۰۵
۴-JK-1705C گیرنده ۵ میل سفید
۵-PIC 2319 3 PIN ( گیرنده تقویت شده (به همراه -----
۶- ۱۸AD گیرنده چشم پارسی ۵ میل ۳۸
۷-۱۸AB گیرنده چشم پارسی ٣ میل ۳۸
۸-AD گیرنده تخت ٣ میل ۵۲
۹- JK-1020 3 PIN
10-JK-1050 3 PIN

ddotr
13-07-2009, 12:30
سلام
باتشکر از شما برای این مطالب.
درضمن اگر سایت دیگری که راجع به سنسور های درباط ها مورداستفاده قرار میگیرند معرف کنید.

payam
14-07-2009, 09:53
سلام
باتشکر از شما برای این مطالب.
درضمن اگر سایت دیگری که راجع به سنسور های درباط ها مورداستفاده قرار میگیرند معرف کنید.

سلام دوست گرامی .

این وبلاگ منحصرا به معرفی و بحث سنسوری میپردازه :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

مرجع فارسی زبان سنسور خیلی کم گیر میاد .

شاد باشی../

payam
17-07-2009, 13:24
حساسیت متقابل یا Cross Sensitivity اصطلاحی است که در سنسورهای گاز مورد استفاده قرار میگیرد و عبارتست از نمایاندن اثر یک گاز وقتی که ما نمی خواهیم آن گاز آشکار شود. حساسیت متقابل باعث انحراف از نتایج سنسور و گمراه ساختن کاربر میشود، چرا که سنسور پاسخی را نشان میدهد که مربوط به اثر گازی که در پی آن بوده ایم نیست. مثلاً سنسور گاز CO ممکن است بطرز قابل ملاحظه ای به هیدروژن، اتیلن، و ایزوبوتیلن واکنش نشان دهد. در نتیجه در حضور این گازها، سنسور به ما میگوید که گاز CO در محیط وجود دارد در حالیکه اینطور نیست.


برای جلوگیری از Cross Sensitivity بهترین گزینه استفاده از فیلتر است (ترکیباتی مانند ذغال چوب). در بعضی موارد با تغییراتی در سیستم پردازش اطلاعات سنسور میتوان تنها اطلاعات صحیح را بدست آورد.
اضافه کردن لایه ای بر روی لایه حساس به گاز – لایه اکتیو – بکمک فیلترهایی نظیر Nb2O5 – پنتاکسید نئوبیوم – میتواند باعث حذف اثر حساسیت متقابل شود.



این فیلتر در سنسورهای گروه هیدروکربن و الکل بسیار خوب جواب داده است. در اینصورت ترکیب گازهای موجود در محیط قبل از رسیدن به لایه اکتیو باید از فیلتر گذر کنند و فیلتر نیز با توجه به نوع آن تنها به گازهایی مشخص اجازه عبور خواهد داد.


استفاده از فیلترهای پلاتینی و پالادیومی نیز انتخاب دیگری برای شناسایی ترکیبات هیدروکربنی است. البته باید در نظر داشت که بدلیل خواص رسانایی، این فلزات را بروی لایه عایقی معمولاً از جنس اکسید آلومینیوم – Al2O3 – رسوب می دهند. اکسید مس – CuO – نیز انتخاب دیگری برای کمتر کردن حساسیت سنسور CO به اتانول است. برای اینکار میتوان ابتدا روی لایه اکتیو را با Al2O3 پوشاند (مثلاً با Sputtering) و سپس CuO را روی این لایه Sputter کرد.



ترکیب هموژن پلاتین که از چسب پلاتین (چسبی که من استفاده کرده ام از کمپانی ESL خریداری شده و به نام ESL-5542 شناخته میشود) بسادگی قابل دسترسی است بر روی لایۀ Al2O3 به ترکیبات بنزن حساسیتی متفاوت نسبت به لایه پلاتین جامدی دارد که روی اکسید آلومینیوم Sputter شده است. بعلاوه این استراکچر باعث پایان آمدن دمای واکنش شده و علاوه بر طولانی تر شدن عمر سنسور باعث کاهش تلفات توان در هیتر آن میشود. ترکیب هموژن پلاتین را میتوانید با رقیق کردن چسب آن (85%) توسط ترکیب آلفاتریپینوئل – اتیل سلولز – متانول (بترتیب به میزان 10-5-85 درصد) بسازید و سپس با تکنیک پرینت اسکرین (در ایران بنام چاپ سیلک معروف است) روی لایه آلومینا بنشانید (ضخامت 5 میکرون یا کمتر).
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

tajdaran
17-07-2009, 13:35
سلام آقا پیام با تشکر از مطالب مفیدتون .من احتیاج به یک سنسور جهت تشخیص عمق آب و در شرایط خاص رودخانه ای دارم اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید ممنون میشوم.

payam
17-07-2009, 13:42
در این پروژه با نحوه کار با سنسورهای PIR آشنا می شو ید.این سنسور در بهینه سازی انرژی در ساختمان ، دزد گیرها و موارد دیگر کاربرد دارد.
سنسور PIR به هر جسم متحرکی که داری حرارت باشد.واکنش نشان می دهد.این جسم متحرک می تواند انسان یا حیوان باشد.حتی شما می توانید برای تست این مدار یک لیوان آب جوش را در بالای این سنسور حرکت داده و شاهد روشن و خاموش شدن LED به کار رفته در این مدار باشید.به جای LED می توانید بیزر(Buzzer) استفاده کنید .در صورت استفاده از بیزر به جای LED به جای روشن و خاموش شدن LED در صورت حرکت جسم متحرک صدای بوق را خواهید شنید.

قطعات مورد نیاز :


1 عدد سنسور PIR
1 عدد آیسی LM324
1 عدد آیسی CD4538
5 عدد دیود
5 عدد مقاومت 1 مگا اهم
4 عدد مقاومت 10 کیلو اهم
1 عدد مقاومت 100 اهم
2 عدد خازن 10 میکرو فاراد
1 عدد خازن 1 میکرو فاراد
1 عدد خارن 103
1 عدد خازن 105
سیم تلفنی
برد بورد
1 عدد ترانزیستور 2N3904
1عدد LED
منبع تغذیه 6 تا 9 ولت
1 عدد بیزر 9 ولت
رله 6 ولتی یک کنتاکت

نقشه ی مدار


اگر به سنسور PIR دقت کنید.داری سه پایه است.درنزدیکی یکی از پایه های زایده ای وجود دارد.این پایه،‌پایه شماره 1 است.حال اگر درجهت عقربه های ساعت به پایه ها نگاه کنید.پایه بعدی شماره 2 و بعد از آن شماره 3 یا گراند را خواهیم داشت.
پایه یک را با یک مقاومت 10 کیلو اهم به مثبت منبع تغذیه وصل کنید.پایه 2 و 3 را توسط یک مقاومت 100 کیلو اهم به یکدیگر و پایه 3 را نیز به منفی منبع تغذیه که در اینجا همان زمان است.،وصل کنید.از پایه 2 این سنسور به پایه 3 آیسی LM324 متصل کنید.پایه 2 این آیسی را با یک مقاومت 10 کیلواهم و خازن 10 میکروفاراد به زمین متصل نمایید.این خازن الکترولیت است.بنابراین در هنگام اتصال به مدار به سر مثبت و منفی آن توجه کنید.سر مثبت را به مقاومت 10 کیلواهم و سر منفی را به زمین متصل کنید.


پایه یک و دو آیسی LM324 را توسط مقاومت 1 مگا اهم وخازن 103 را که با یکدیگر موازی شده اند.به یکدیگر متصل کنید.
حال پایه یک آیسی LM324 را با یک مقاومت 10 کیلو اهم وخازن 10 میکروفاراد به پایه 6 آیسی LM324 متصل کنید.،توجه داشته باشید که سر مثبت خازن را به پایه 6 آیسیLM324 متصل شود.

پایه 5 آیسی LM324 را از طریق یک دیود به پایه 12 همین آیسی متصل کنید.توجه داشته باشید که آند آن در پایه 5 و کاتد آن در پایه 12 باشد.سپس پایه 12 را با یک مقاومت 1 مگا اهم به زمین اتصال دهید.دوباره پایه 5 را با یک دیود به پایه 9 وصل کنید با این تفاوت که این بار کاتد دیود در پایه 5 باشد و آند آن در پایه 9 ، سپس پایه 9 را با یک مقاومت 1 مگا اهم به مثبت منبع تغذیه وصل کنید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

پایه های 6 و 7 را نیز مانند پایه 1و2 همین آیسی به ترکیب موازی مقاومت 1 مگا اهم و خازن105 متصل کنید.پایه 7 آیسی LM324 را به طور مشترک به پایه های 13 و 10 آیسی LM324 متصل کنید.پایه های 8 آیسی LM324 را از طریق دیود1N914 به پایه 4 آیسی 4538 متصل کنید.همین کار را برای پایه 14 آیسیLM324 تکرا کنید.،و آنرا نیز به پایه 4 آیسی 4538 به صورت مشترک وصل کنید.توجه داشته داشته باشید که آند دیودها در پایه های 8 و 14 و سر کاتد این دیودها به صورت مشترک به پایه 4 آیسی 4538 وصل شود.سپس پایه 4 آیسی 4538 را با یک مقاومت 1 مگااهم به زمین متصل کنید.پایه های 3 و 5 آیسی 4538 را با یک سیم به هم متصل کنید.وهر دوی آنها را به مثبت منبع تغذیه اتصال دهید.پایه های 1 و 8 را نیز به زمین متصل نمایید.


پایه 2 آیسی 4538 را با یک مقاومت 1 مگا اهم به مثبت منبع تغذیه و از همین پایه با یک خازن 1 میکروفاراد الکترولیت به پایه 8 آیسی 4538 متصل کنید.،به گونه اییکه سمت منفی آنرا به زمین متصل کنید.
پایه خروجی آیسی 4538 را که پایه 6 می باشد با یک مقاومت 100 اهم به مثبت یا آند LED وصل کنیدو سمت کاتد LED را نیز به زمین مدار وصل کنید.

پایه 7 نیز خروجی این آیسی است با این تفاوت که این خروجی NOT یا برعکس پایه 6 است.برای کار با این پایه ،منفی LED یا کاتد آنرا به این پایه متصل کنید.ومثبت آنرا به مثبت منبع تغذیه متصل نمایید.تمامی موارد فوق در نقشه کاملا مشخص است.
آیسی LM324 حاوی 4 عدد آپ امپ است.که جهت تقویت و مقایسه در این مدار به کار می رود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

بلوک دیاگرام مدار

همانطور که در بلوک دیاگرام زیر مشاهده می کنید.این مدار از چهار قسمت تشکیل شده است.


سنسور PIR
قسمت تقویت کننده
مقایسه کننده
خروجی

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


LM324

این آیسی متشکل از 4 تقویت کننده مستقل است.که از لحاظ عملکردی سریع می باشند.این آیسی در انتقال انرژی وتقویت آن مثلا در سنسورها کاربرد دارد.پایه 4 تغذیه مثبت و پایه 11 تغذیه صفر یا منفی منبع تغذیه است.
برای مشاهده اطلاعات مربوط به آیسی به لینک زیر بروید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید.برای مشاهده اطلاعات آیسی برنامه ACROBAT READER را در سیستم بایست داشته باشید.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

CD 4538

این آیسی یک نوسان ساز مونو استیل(monostable)دقیق است.منظور از مونو استابل نوسان سازی است که از جایی تحریک می شود .و خودش به خودی خود تولید پالس در خروجی نمی کند.این آیسی نوسان ساز بر خلاف آیسی 55 فاقد پایه های RESET ,TRIGER است.
پایه 4 و 5 آیسی 4538 پایه ورودی پالس است.همانطور که در این مدار ملاحظه می کنید.تنها از پایه 4 به عنوان ورودی استفاده شده است.پایه 4 آیسی تحت عنوان ورودی A است.وخروجی آن پایه های 6و 7 است.6 خروجی مستقیم و 7 خروجی معکوس آن است.پایه 5 ورودی تحت عنوان B است.و خروجی مربوط به این پایه 10و 9 است.9 خروجی مستقیم و10 خروجی معکوس است.
پایه 8 تغذیه منفی وپایه 16 تغذیه مثبت است.به شکل سنسور PIR در زیر دقت کنید.

برای مشاهده این اطلاعات می بایست برنامه acrobat reader را در داخل سیستم کامپیوتری داشته باشید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


در نقشه مدار همانطور که ملاحظه می کنید.، پایه 5 مربوط به ورودی B به همرا پایه 3 به مثبت منبع تغذیه متصل شده است.، وضعیت این دو پایه،واکنش مدار به نوع پالس ورودی را مشخص می کند.زمانیکه این دو پایه مثبت یا HIGH باشند.،و ورودی 4 این آیسی لبه با لا رونده پالس را سنس کند در خروجی یک پالس HIGH خواهیم داشت.
منظور از یک پالس HIGH ،پالس به شکل زیر است.پالس LOW عکس پالس HIGH است.




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




جدول عملکرد آیسی 4538

همانطور که در این جدول ملاحظه می کنید.زمانیکه پایه 3 یا Clear به مثبت منبع تغذیه متصل باشد.یا به عبارتی high باشدو پایه 5 که ورودی B می باشد.،به مثبت یا در اینجا نیز به اصطلاح high باشد.،خروجی در صورت سنس لبه بالا رونده پالس د رپایه 4 یک پالس مثبت خواهد بود.با اتصالات مختلف این پایه ها بر اساس جدول زیر می توانید عملکردهای متفاوتی را مشاهده کنید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درایو کردن یک سوییچ


اگر بخواهید از طریق این مدار یک سوییچ را درایو کنید در قسمت نقشه مدار، LED را حذف کنید.و خروجی پایه 6 آیسی 4538 را به شکل زیر ببندید.در این قسمت شما احتیاج به رله دارید.این رله، رله 5 ولت 1 کنتاکت است.در رله دو پایه مربوط به اینرجایز شدن است.یک پایه نیز مشترک بین دو پایه دیگر است.زمانیکه ولتاژ مثبت ومنفی در پایه های مربوط به اینر جایز ایجاد می شود.شما صدای تقی را در این المان خواهید شنید.این صدا بیانگر عوض شدن جهت کلید درونی رله است.در شکل زیر دو پایه مربوط به اینر جایز مشخص شده است یکی از این پایه ها به طور مستقیم به مثبت منبع تغذیه وصل می شود.و پایه دیگر این قسمت همانطور که در نقشه ملاحظه می کنید.به کلکتور ترانزیستور 3904 2N متصل می شو د.زمانیکه ولتاژ در بیس این ترانزیستور ایجاد شود.خروجی آن صفر می شود.، و ولتاژ صفر پایه دیگر مربوط به اینرجایزشدن رله به این صورت ایجاد می شود.واین اختلاف پتانسیل باعث عکس العمل در رله می شود.در زیر شما پایه مشترک رله بین دو پایه دیگر را نیز مشاهده می کنید.زمانیکه رله توسط ترانزیستور اینرجایز شود.جهت این کلید عوض می شود.حال می توانید این پایه مشترک را به مداری دیگر وصل کنیدواز این طریق آن مدار را کنترل کنید.البته تمامی این موارد مستلزم حرکت جسم دارای حرارت از مقابل سنسور PIR است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


منبع : دانشنامه ی رشد

payam
27-07-2009, 12:59
دانشگاه نیگاتای ژاپن ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) در سال 2004 سنسور هیدروژنی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) را ارائه نمود که بر اساس تولید نیروی محرکه الکتریکی یا EMF کار میکند. این سنسور شامل دو الکترود است (شکل یک) که دارای پتانسیل شیمیایی متفاوتی در حضور گاز هیدروژن اند. الکترود اول از ماده ای با پتانسیل شیمیایی بالاتر و الکترود دوم از ماده ای با پتانسیل شیمیایی پائینتری ساخته شده اند. الکترود اول بصورت الکترود آشکارساز گاز هیدروژن عمل میکند و الکترود دوم نقش الکترود مرجع یا استاندارد را داراست. بدین لحاظ در حضور گاز هیدروژن اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو الکترود ایجاد میشود که دامنه ی تغییرات آن متناسب با میزان گاز هیدروژن موجود در محیط است. تیمی به سرپرستی پروفسور هارادا Prof Harada این سنسور را طراحی و ساختند.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شکل یک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) - ساختار سنسور
اساساً سنسورهای الکترولیتی هیدروژنی دارای ساختار پیچیده ای نبوده و تقریباً همگی از یک استراکچر تبعیت میکنند. شکل زیر استراکچر جنرال این سنسورها را نشان میدهد که البته با آنچه دانشگاه نیگاتا طراحی کرده متفاوت است.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


از آنجاییکه نسل بعدی سوخت موتورها بسرعت بسمت هیدروژن سوز شدن میل میکند، نیاز به چنین سنسورهایی که بتوانند نشت بسیار اندک هیدروژن را تشخیص داده و به موقع اعلام خطر کنند بسیار ضروری است. میدانیم که ترکیب شدن هیدروژن با اکسیژن در محیط کنترل نشده بسیار خطرناک و توأم با انفجار شدید است.
سنسورهای رایج هیدروژن بیشتر شامل سه نوع نیمه هادی، نوع یونیزه شونده، و نوع احتراقی هستند، بطوریکه میزان هیدروژن موجود در محیط بصورت غیر مستقیم توسط هر یک از این سنسورها اندازه گیری میشود. مثلاً در نوع نیمه هادی تغییرات حجم گاز هیدروژن باعث تغییرات غلظت حاملها، در سنسور یونیزه شونده باعث تغییرات غلظت یونها و در نوع احتراقی فعل و انفعال حرارتی باعث ایجاد بخار آب شده و سپس میزان غلظت آب اندازه گیری و از روی آن غلظت هیدروژن محیط بدست میآید.
همانگونه که مشاهده میشود در هر یک از سنسورهای فوق کمیت تولید شده ی پاسخ سنسور یک کمیت فیزیکی است و برای اهداف کنترلی باید این کمیت بصورت الکتریکی در آید. در نتیجه کل زمان پاسخ سنسور و زمان تبدیل کمیت توسط ترنسدیوسر Transducer در حدود 100 ثانیه و بیشتر خواهد شد. بعلاوه بعنوان مثال در سنسورهای هیدروژن نیمه هادی حداقل میزان و حجم هیدروژن مورد نیاز برای آزاد کردن یک اکسیژن با بار منفی و در نتیجه تغییر در مقاومت سنسور ممکن است آنقدر زیاد باشد که منجر به انفجار شود. مشکل سطح بزرگ مورد نیاز برای فعل و انفعال هیدروژن با لایه اکتیو را نیز به این مشکلات بیافزاییم، در نتیجه نیاز به سنسور هیدروژن حساس به غلظت بسیار کم و زمان پاسخ بسیار بالا بسیار ضروری بنظر میرسد.
سنسور ساخته شده توسط تیم پروفسور هارادا دارای زمان پاسخی کمتر از یک ثانیه است و تنها به چهار الی پنج ثانیه زمان بازیافت یا Recovery نیاز دارد (شکل 2). ولتاژ EMF سنسور در حضور صفر درصد هیدروژن معادل اختلاف پتانسیل شیمیایی اولیه دو الکترود بوده که کمی بیش از 0.8 ولت است و در حضور 0.8 درصد غلظت هیدروژن این میزان به حدود 0.15 ولت میرسد (شکل 3).

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شکل دو - پاسخ سنسور ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شکل سه - میزان حساسیت سنسور ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سرانجام اینکه این سنسور بواسطه حجم بسیار کوچکی که داشت بهمراه یک تقویت کننده ولتاژ درون یک بسته بندی جای داده شد و روانه بازار گردید (شکل چهار). ابعاد واقعی این محصول به اندازه یک اُپ اَمپ 741 با بسته بندی پلاستیکی است.




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شکل چهار - نمایش پایه های سنسور بهمراه تقویت کننده ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شکل زیر ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) اسکرین شاتی از فیلم بنمایش درآمده از نحوه عملکرد این سنسور را نشان میدهد که در آن سنسور در یک Test Bed برای انجام آزمایش قرار داده شده است.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
این فیلم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نحوه عملکرد سنسور و تست آنرا نمایش میدهد. برای کمتر کردن حجم فیلم فرمت آن به flv تغییر داده شده است که با Realplayer ورژن 9 به بالا قابل پخش است. برای دانلود کل گزارش ثبت اختراع و طراحی وساخت این سنسور اینجا را کلیک کنید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]).

sensors.blogfa.com

miad_wonder
06-08-2009, 19:52
دوستان سلام.لطفا اگه میشه کمکم کنید تا مقاله ای کامل در مورد سنسور های التراسونیک پیدا کنم.اگه دارین بگین لطفا.ممنون میشم

payam
09-08-2009, 11:03
دوستان سلام.لطفا اگه میشه کمکم کنید تا مقاله ای کامل در مورد سنسور های التراسونیک پیدا کنم.اگه دارین بگین لطفا.ممنون میشم

سلام دوست عزیز .

از این لینک استفاده کنید

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

miad_wonder
10-08-2009, 09:50
ممنونم اقا پیام.ولی من قبلا از این لینک استفاده کردم.ولی بازم ممنون از لطفتون

ehsan2521
23-08-2009, 23:23
سلام
خیلی ممنون از اینکه اطلاعات به این خوبی روی سایت قرار میدین .
من یه مشکلی با یه سنسور فشار هوا دارم که لگر کمکم کنید خیلی ممنون میشم.
اسم این سنسور std 100 هست .این سنسور خروجی آنالوگ داره که سعی کردم با اتصال اون به A/D میکرو atmega8 خروجی اونو بخونم .توی برنامه ای که براش با bascom نوشتم متغیرشو به عنوان single معرفی کردم .
حالا مشکل اینجایت که در فشار هوای اتاق عددی که روی 7segment نشون میده مدام در حال تغییر.
من دیتاشیت سنسورو براتون گذاشتم اگر کمکم کنید خیلی ممنون میشم.
آدرس عکس سنسور:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
آدرس دیتاشیت سنسور:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

komeyl67
06-11-2009, 01:44
دوستان سلام.
شاید سوالی که میپرسم اصلا جاش اینجا نباشه ولی امیدوارم کمکم کنید.
من به یه سنسور نیاز دارم که اولا تشخیص بده که ولتاژ مدار من از 0.02 (دو صدم) به 0 (صفر) ولت رسیده و بعد به یه رله دستور بده تا کار مورد نظر رو انجام بده.
ممنون.

mohammad hamed
06-11-2009, 23:10
با سلام به همه دوستان
یه فیلم اموزشی درباره سنسور های نوری و سنسورها نوری دورسنج و همچنین مطلب در این مورد می خواست
خیلی ممنون میشم که کمک کنید
باتشکر
منتظر هستم

payam
07-11-2009, 17:28
دوستان سلام.
شاید سوالی که میپرسم اصلا جاش اینجا نباشه ولی امیدوارم کمکم کنید.
من به یه سنسور نیاز دارم که اولا تشخیص بده که ولتاژ مدار من از 0.02 (دو صدم) به 0 (صفر) ولت رسیده و بعد به یه رله دستور بده تا کار مورد نظر رو انجام بده.
ممنون.

سلام .
برای این کار میتونید از آی سی های کمپرتور استفاده کنید . مثلا LM339 . البته مدل های زیادی در بازار موجوده . به طوری که شما یک ولتاژ 0.02 میسازید و به آی سی اعمال میکنید . پایه ی دیگه ولتاژی هست که شما میخواید وقتی به 0.02 رسید ، به رله دستور بده .


با سلام به همه دوستان
یه فیلم اموزشی درباره سنسور های نوری و سنسورها نوری دورسنج و همچنین مطلب در این مورد می خواست
خیلی ممنون میشم که کمک کنید
باتشکر
منتظر هستم

سلام . در مورد سنسور های نوری و ... چند تا مطلب بود صفحه های قبل . من چند تاشونو دانلود کردم تحقیق های خوبی بودند . اما فیلم آموزشی فکر نکنم پیدا بشه در این مورد . حالا من سعیمو میکنم ببینم چی میشه :46:
شاد باشید .

mra.1366
02-01-2010, 12:19
اورژانسی:41:
با سلام من مطالبی درباره کنترل کننده PID هیدرولیکی میخواستم ممنون میشم کمکم کنید
با تشکر:11:

payam
16-01-2010, 04:03
بررسي برخي سنسور ها و كاربرد آنها



فهرست مطالب:
سنسور هاي اثر هال
سنسور هاي مگنتو استريكتيو
سنسور هاي مگنتو رزيستور
سوئيچ ريد
انكودر هاي مغناطيسي
سنسور هاي القايي
رزولور
اينداكتوسين
بررسي يك نمونه سنسور موقيعت زاويه اي مطلق
سنسور هاي هوشمند
و...

تعداد صفحات مقاله :128

دانلود:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
22-01-2010, 12:41
دوم دسامبر 2009:
شرکت ابزاردقیق دایترن دو مدل جدید سنسور شتاب را روانه بازار کرد. مدلهای 3200BM و 3200BT سری جدید شتابسنجهای کریستال – شوک هستند که شوک مکانیکی تا دامنه صدهزار شتاب ثقل جاذبه (100,000 g) را اندازه میگیرند. آی سی تقویت کننده داخلی سیگنالهای ولتاژ امپدانس بالای ناشی از کریستالهای کوارتز را به امپدانس خیلی پایینتر تبدیل میکند و اجازه میدهد تا این وسیله به سیمهای بلندی مجهز شود. این سنسور برای اتصال نیاز به یک کابل 10-32 کواکسیال در سر ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) دارد و برای نصب از سرپیچ M6 در مدل BM و سر پیچ 10-32 در مدل BT بهره میبرد. وزن این سنسور تنها 6 گرم است. مدل قبلی (3200B ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) مجهز به سرپیچ 1/4-32 برای نصب و کانکتور 10-32 بود.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


اول دسامبر 2009:
شرکت Measurement Specialist ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) پرابهای سنسور حرارتی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) با قطر کوچک و پاسخ سریعی را ارائه کرده است که در مکانهای بسیار محدود و محصور قابل استفاده است. پرابهای قابل استفاده در صنایع حرارتی، برودتی، و تهویه این شرکت دارای پاسخی کمتر از یک ثانیه در دمای بین – 40 تا + 125 درجه سانتیگراد است. این سنسورها از یک ترمیستور با ضریب حرارتی منفی (NTC) لحیم شده به یک کابل که درون لایه نازکی از یک فیلم پلی استری قرار گرفته اند، ساخته شده اند.
27 نوامبر 2009:
شرکت Impress Sensors and Systems ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ترانسمیتر فشار ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])DS ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) یی را روانه بازار کرده است که علاوه بر اینکه یک ترانسمیتر فشار است ، مجهز به Pressure Switch بوده و قادر به نمایش فشار است. این وسیله 3 در یک (Three in One) چندکاره بعلاوه به یک سیگنال کاندیشنر Signal Conditioning مجهز است که خروجی های سیگنال جریان یا ولتاژ را بهمراه 1، 2، و یا 4 سوئیچ خروجی ترانزیستور مستقل میتوان از آن دریافت کرد. رنج فشار قابل اندازه گیری در مدل DS210 تا 10 میلی بار است در حالیکه مدل DS200 میزان فشار قابل اندازه گیری به 600 بار نیز میرسد. از این ترانسدیوسر برای اندازه گیری فشار شامل هوا، روغن، مایعات و فشار هیدرولیک میتوان استفاده کرد. تصویری از این ترانسدیوسر را در شکل زیر مشاهد کنید:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


26 نوامبر 2009:
شرکت آمریکایی سنسور تکنولوژی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) سنسور، مبدل و ترانسدیوسر فشار AST4000 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) چهار پینه مطابق با استاندارد DT04 (آلمان) و سرپیچ نصب M12x1 (استاندارد اروپا Eurofast) را به بازار ارائه کرده است. اتصالDT04 آلمان مشابه اتصال سری 150 استاندارد Packard Metripack است. سرپیچ M12x1 این وسیله را قادر میسازد تا در شرایط ارتعاش و شوک مکانیکی مانع بروز اشکال در اتصالات الکتریکی آن شود. خروجی های ولت، میلی ولت و میلی آمپر 4 تا 20 را از این وسیله میتوان دریافت کرد. تصویری از این سنسور در شکل زیر دیده میشود.





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]





شرکت City Technology ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ، یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنسورهای گاز، سنسور گاز NO ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])برای کاربردهای پزشکی را به بازار ارائه کرده است. گاز NO که توسط این سنسور میتواند آشکار شود شامل رنج وسیع 0 تا5000ppm است. این سنسور به لایه فیلتر داخلی مجهز است تا اثر جریان دی اکسید سولفور بر سنسور را بکاهد. سیگنال خروجی سنسور 0.05 میکروآمپر بر ppm و دارای تلرانسی در حدود 20 درصد است.
24 نوامبر 2009:
شرکت نروژی SICK ترانسمیتر فشار جدیدی را روانه بازار کرده است ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) که برای اندازه گیری دقیق فشار در صنایع غذایی و آبجوسازی، داروسازی و آرایشی قابل استفاده است (تصویر زیر). سری PHT قابلیت اندازه گیری فشار مطلق، گیج، و مرکب را دارد. بدنه سنسور از استیل ضدزنگ 1.4435 ساخته شده که آنرا مقاوم در برابر خوردگی میکند. این سنسور از نظر بهداشتی تاییدیه EHEDG ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) را دارد و هوزینگ آن براحتی تمیز میشود. این سنسور دارای خروجیهای ولت، میلی ولت و میلی آمپر 4 تا 20 است. سری سنسورهای PHT میتوانند کاربردهای فشار پایین 0 تا 0.25 بار (مانند فشار مایعات در تانکها) و 0 تا 25 بار (مانند فشار پمپهای پرکننده بطریها و ...) را تحت پوشش دهد.





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]





12 نوامبر 2009:
شرکت فنلاندی تکنولوژی VTI ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])رنج جدیدی از سنسورهای مرکب شتاب زاویه ای (Gyro-AccelerometerCombo) برای کاربردهای صنعتی با کیفیت بالا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) را روانه بازار کرد. درون بسته بندی این محصول سه سنسور محوری شتاب سنج بهمراه یک سنسور زاویه سنج قرار گرفته است. این محصول بر مبنای تکنولوژی 3D MEMSساخته شده که آنرا بسیار مقاوم، پایدار و نویز پایین میسازد. شکل زیر تصویری از مدل SCC-1120 (مدل قدیمیتر) را نشان میدهد.






[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

منبع ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

payam
22-01-2010, 12:43
با توجه به شباهت موقعيت سنجي زاويه اي مطلق در تمام ايده ها سعي شد تا با ارائه يك نمونه صنعتي ، روش كلي اين موقعيت سنجي توضيح داده شود.
اين سنسور بر مبناي تکنولوژي CMOSعمل مي كند. کاربرد اصلي اين سنسور كنترل ميکروموتورها مي باشد. اين سنسور بر اساس اثرهال عمل مي کند.
چهار سنسورهال بر يک قطعه سيکيلن قرار گرفته اند. هر عنصر بخشي از ميدان مغناطيسي در صفحه سنسور را احساس مي كند. عناصر هال در چهار گوشه يک ديسک فرو مغناطيسي قرار گرفته اند و خروجيهاي X- Y را توليد مي کنند. براي هر محور وجوديک عنصر هال کافي است ولي با قراردادن 2 عنصر هال در هر محور،دقت افزايش و آفست کاهش مي يابد. ( از طريق اندازه گيري ولتاژ هاي تفاضلي) خروجي عناصر هال X1 - X2 - Y1-Y2 توسط يک مدار بهسازي شامل باياس، تقويت کننده و حذف کننده آفست و نيز پايدار سازي حرارتي پردازش مي شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 3C%2Fb%3E%3Aopen_window%28%26%2339%3Bfig1_big.shtm l%26%2339%3B%2C%26%2339%3Bfig1_big%26%2339%3B%2C%2 6%2339%3Btoolbar%3D0%2Clocation%3D0%2Cdirectories% 3D0%2Cstatus%3D1%2Cmenubar%3D0%2Cscrollbars%3D1%2C resizable%3D1%2Cwidth%3D600%2Cheight%3D400%26%2339 %3B%29)
خروجي خطي بين2V تا2.5V در ميدان به شدت20mt)200G) مي تواند به دست آيد. در صد غير خطي بودن سنسور کمتر از 0.1% است و هستيرزيس 0.03% مي باشد. ( تکرار پذيري خوب )
به دقت کمتر از 1 در رنج دمايي 60 تا 15 مي توانيم برسيم. در دماي پايدار دقت مي تواند بهتر0.2 مي باشد.
کاربرد اين سنسور در تعيين موقعيت زاويه اي يک محور چرخنده است. در اين مورد، يک آهنرباي دائمي بر محور موتور در بالاي سنسور قرارمي دهيم. اين آهنربا يک ميدان مغناطيسي موازي با سطح سنسور توليد مي کند. اين ميدان به عنوان يک واسطه غير تماس بين جهت محور و سنسور عمل مي کند.
معمولا قطر آهنربا1.5mm و ابعاد سنسور2 بعدي mm 1* 3 است.
يک آهنرباي حلقه اي که بر شفت قرارگرفته است و بر بالاي سنسور مي چرخد، نشان مي دهد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
وقتي شفت مي چرخد سنسور بردار مغناطيسي را احساس مي کند و سيگنال هايvy وvx را توليد مي کند. اين دو سيگنال سينوسي هستند و باهم 90 اختلاف فاز دارند. زاويه چرخش، با محاسبه آرک تانژانت تقسيم vy بر vx توسط يک ميکروکنترلر 8 بيتي بدست مي آيد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اين روابط بر کار ما حاکم هستند :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با فرض اينکه ضريب حساسيت سنسور هاي اثر هال با هم برابر است يعني sx =sy = s خواهيم داشت :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تابع معکوس تانژانت تابعي متناوب است که هر 180 تکرار مي شود و بازاي زواياي 180 و90 و نيز بازاي vx = 0 بي نهايت مي گردد.با اين پيش زمينه حالات زير اتفاق مي افتد :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يکي از کاربردهاي اين سنسور در موقعيت سنجي شير مي باشد. که آهنربا بر شفت داخلي قرار گرفته است و سنسور در بيرون بر يک بدنه غير فرو مغناطيسي قرار گرفته است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از ديگر کاربردها مي توان Single – Anis joystick نام برد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در يک 2 – Axis joystick ، يک سنسور 2 بعدي را در مرکز کره اي که دسته در آن تغيير موقعيت مي دهد قرار مي دهند و آهنربا را نيز بر انتهاي دسته قرار مي دهند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در اين حالت سيگنال هاي خروجي vy و vx متناسب با بردار ميدان مغناطيسي مي باشد. همانطور که شکل زير نشان مي دهد در صد غير خطي سينوسي خروجي در يک باز 60 در اطراف نقطه صفر کمتر از 1% مي باشد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برا ي افزايش رزولوشن موقعيت چرخشي از 2 IC و نيز 2 آهنربا استفاده مي کنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در اين حالت يک اندازه گيري غير دقيق توسط يک IC و آهنرباي دو قطبي انجام مي شود و اندازه گيري دقيق توسط يک آهنرباي حلقه اي N قطبي و IC دوم انجام مي پذيرد.
اين آهنرباي چند قطبي باعث توليد N موج سينوسي و کسينوسي در هر دور مي شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با فرض اينکه هر سيگنال خروجي داراي رزولوشن 0.1 باشد، رزولوشن نهايي در هر دور برابر0.1 /n = 0.1 /8 = 0.0125 مي شود. اطلاعات بدست آمده از اين آهنرباي چند قطبي جهت تعيين اينکه کدام قطاع از آهنرباي حلقه اي در برابر سنسور قرارگرفته است استفاده مي شود. در اين روش دقت نيز 1/n مي شود. سيگنال هاي بدست آمده دقيق و غير دقيق در نهايت توسط يک ميکروکنترولر براي توليد خروجي دقيق تر پردازش مي شوند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کاربرد ديگري نيز در قطب نماي الکترونيکي وجود دارد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آهنربا بگونه اي در برابر IC قرار مي گيرد که براحتي و آزادانه مي تواند حرکت کند. آهنربا با توجه به جهت ميدان مغناطيسي زمين مي چرخد، ميدان مغناطيسي توليد مي کند که بسيار شديد تر از ميدان مغناطيسي زمين (در حد 600 mt) مي باشد. بنابراين IC با تاثير ميدان مغناطيسي قويتر سيگنال هاي خروجي vx و vyرا توليد مي کند. در اين حالت نيز ميکرو کنترلر[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را توليد خواهد نمود.

payam
07-02-2010, 14:32
مداری كه مشاهده میكنید ؛ مدار یك سنسور دما و رطوبت با خروجی RS232 میباشد . در صورتی كه كامپیوتر شما رابط سریال نداشته باشد ؛ یك مبدل USB به RS232 مورد نیاز میباشد .


اسكرین شاتی از محیط شماتیك مدار

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


قطعات مورد نیاز :



میكرو ATMEGA8
سنسور رطوبت HONEYWELL HCH-1000-002
سنسور دما LM335AZ
كریستال 3.6864-18 MHz
رابط سریال MAX232
رابط سنسور رطوبت 74HC4060

این مدار طوری طراحی شده است كه تا حد ممكن ارزان قیمت باشد ، و از مبدل آنالوگ به دیجیتال و تایمر 16 بیتی هم استفاده شود .

لازم به ذكر است ، در ابتدا سنسور رطوبت مورد نظر " HONEYWELL HCH-1000-002 " بدون پوشش مناسب گرد و غبار مورد استفاده قرار گرفته بود ، پس از گذشتن حدوا 6 هفته از زمان ساخت ، به دلیل تماس با سطح خارجی و رطوبت و عرق زیاد ؛ از كار افتاد !
پس شما میبایست از پوشش گرد و غبار مناسب استفاده كنید .


كالیبراسیون سنسور رطوبت :
سنسور رطوبت دارای خروجی خطی میباشد و در دو نقطه میتواند كالیبره شود 0 %RH and 100 %RH
بحث كالیبراسیون سنسور رطوبت و... به طور كامل در فایل زیر قابل دانلود است :

دانلود كل مقاله ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) شامل :

temperature-humidity-sensor-binary-2009-12-10.hex
temperature-humidity-sensor-code-2009-12-10.c
temperature-humidity-sensor-schematic-2009-12-10.pdf


منبع
royal.mihanblog.com





منبع زبان اصلی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

iris-f
11-06-2010, 21:33
سلام . از مطالب خوب و سودمندتون ممنون .
یه سوال داشتم.
برای ساخت یک ربات مسیریاب که با دو تا سنسور کار کنه ، چه سنسوری از بقیه بهتره؟
لطفا کمکم کنید

silent mj
21-06-2010, 09:10
دوستان كسي ميتونه يه سنسور حساس به گرد و خاك به من معرفي كنه؟
واجبه
پروژه دارم

parvaz61
12-08-2010, 09:40
سلام مرسی از بحث جذابتون
من یه سوال داشتم اگه بتونید جواب بدید
سنسورما از نوعpnpیعنی مثبت است درحالیکه plcما از نوع منفی
حال چطور باید این سنسور رو به plcارتباط بدیم

parvaz61
18-08-2010, 10:28
سلام مرسی از بحث جذابتون
من یه سوال داشتم اگه بتونید جواب بدید
سنسورما از نوعpnpیعنی مثبت است درحالیکه plcما از نوع منفی
حال چطور باید این سنسور رو به plcارتباط بدیم
parvaz61 is offline گزارش تخلف ويرايش/حذف پيغام

mohammadmother
02-09-2010, 14:31
با سلام من دنبال یه سنسور نوری هستم که وقتی محیط تاریک هست غیر فعال باشه و وقتی هوا روشن شد فعال شه
با تشکر فراوان

Peji2010
07-09-2010, 01:51
با سلام من دنبال یه سنسور نوری هستم که وقتی محیط تاریک هست غیر فعال باشه و وقتی هوا روشن شد فعال شه
با تشکر فراوان

خب شما یه مقاومت حساس به نور (LDR) بگیر و با یه مدار ساده هم راه بندازش!

AliSub
08-09-2010, 00:40
با سلام من دنبال یه سنسور نوری هستم که وقتی محیط تاریک هست غیر فعال باشه و وقتی هوا روشن شد فعال شه
با تشکر فراوان

این سنسوری که می فرمایید همون فتوسل هست!
کیت این مدار هم در مغازه های الکتریکی هست! با یه رله هم می تونید برای ولتاژهای بالا ازش استفاده کنید.
متاسفانه مدارشو ندارم. اگه داشتم براتون می زاشتم.

okasava
11-11-2010, 18:18
سلام ممنون از تمامی پست ها تون
اگر امکان داره مطالبی در مورد چگونگی عملکرد سنسور های رطوبت بزارین . این که چطوری رطوبت را حس میکنند؟؟؟ ممنون

vakitaki
08-12-2010, 09:24
با سلام من دنبال یه سنسور نوری هستم که وقتی محیط تاریک هست غیر فعال باشه و وقتی هوا روشن شد فعال شه
با تشکر فراوان




از ال دی ار استفاده کن با یک ای سی نات از سری 74 ها هست .

هشت بهشت
21-12-2010, 11:09
سلام .

چرا اینجا در مورد " لیمیت سوییچ ها " و " پروکسیمیتی سوییچ ها " مطلبی نیومده ؟

ممنون از زحمتی که کشیدین

badraghi
08-06-2011, 08:59
سلام دوستان عزيز من يه كاتالوگ سنسور صنعتي از شركت آتونيكس ميخواستم اگه تا شنبه برام بزاريد ممنون ميشم .خيلي فوري نياز دارم .ممنون از اطلاعات خوبي كه در اختيار همه ميگذاريد .

AMIRRG60
06-07-2011, 08:03
سلام. ممنون از مطلب خوبتون. مي خواستم بدونم چسب پلاتين رو از كجا مي تونم گير بيارم.



حساسیت متقابل یا Cross Sensitivity اصطلاحی است که در سنسورهای گاز مورد استفاده قرار میگیرد و عبارتست از نمایاندن اثر یک گاز وقتی که ما نمی خواهیم آن گاز آشکار شود. حساسیت متقابل باعث انحراف از نتایج سنسور و گمراه ساختن کاربر میشود، چرا که سنسور پاسخی را نشان میدهد که مربوط به اثر گازی که در پی آن بوده ایم نیست. مثلاً سنسور گاز CO ممکن است بطرز قابل ملاحظه ای به هیدروژن، اتیلن، و ایزوبوتیلن واکنش نشان دهد. در نتیجه در حضور این گازها، سنسور به ما میگوید که گاز CO در محیط وجود دارد در حالیکه اینطور نیست.


برای جلوگیری از Cross Sensitivity بهترین گزینه استفاده از فیلتر است (ترکیباتی مانند ذغال چوب). در بعضی موارد با تغییراتی در سیستم پردازش اطلاعات سنسور میتوان تنها اطلاعات صحیح را بدست آورد.
اضافه کردن لایه ای بر روی لایه حساس به گاز – لایه اکتیو – بکمک فیلترهایی نظیر Nb2O5 – پنتاکسید نئوبیوم – میتواند باعث حذف اثر حساسیت متقابل شود.



این فیلتر در سنسورهای گروه هیدروکربن و الکل بسیار خوب جواب داده است. در اینصورت ترکیب گازهای موجود در محیط قبل از رسیدن به لایه اکتیو باید از فیلتر گذر کنند و فیلتر نیز با توجه به نوع آن تنها به گازهایی مشخص اجازه عبور خواهد داد.


استفاده از فیلترهای پلاتینی و پالادیومی نیز انتخاب دیگری برای شناسایی ترکیبات هیدروکربنی است. البته باید در نظر داشت که بدلیل خواص رسانایی، این فلزات را بروی لایه عایقی معمولاً از جنس اکسید آلومینیوم – Al2O3 – رسوب می دهند. اکسید مس – CuO – نیز انتخاب دیگری برای کمتر کردن حساسیت سنسور CO به اتانول است. برای اینکار میتوان ابتدا روی لایه اکتیو را با Al2O3 پوشاند (مثلاً با Sputtering) و سپس CuO را روی این لایه Sputter کرد.



ترکیب هموژن پلاتین که از چسب پلاتین (چسبی که من استفاده کرده ام از کمپانی ESL خریداری شده و به نام ESL-5542 شناخته میشود) بسادگی قابل دسترسی است بر روی لایۀ Al2O3 به ترکیبات بنزن حساسیتی متفاوت نسبت به لایه پلاتین جامدی دارد که روی اکسید آلومینیوم Sputter شده است. بعلاوه این استراکچر باعث پایان آمدن دمای واکنش شده و علاوه بر طولانی تر شدن عمر سنسور باعث کاهش تلفات توان در هیتر آن میشود. ترکیب هموژن پلاتین را میتوانید با رقیق کردن چسب آن (85%) توسط ترکیب آلفاتریپینوئل – اتیل سلولز – متانول (بترتیب به میزان 10-5-85 درصد) بسازید و سپس با تکنیک پرینت اسکرین (در ایران بنام چاپ سیلک معروف است) روی لایه آلومینا بنشانید (ضخامت 5 میکرون یا کمتر).
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

neon_91
07-08-2011, 13:14
من پروژه ای انجام می دهم که در مورد نقشه سیستم اعلان حریق است.برای همین می خواستم مشخصاتی در مورد دتکتورهای دودی و حرارتی بدونم.در واقع می خواستم مشخصات نامی مانند توان مصرفی این دتکتورها یا سنسورها رو بهم بگید تا بتونم جریان مورد استفاده این دتکتورها و متناسب با آن سطح مقطع که قراره این دتکتورها را تغذیه کند پبدا کنم.

star4
26-10-2011, 22:22
جالب بوداگه لطف کنیدیک مدارکاربردی جهت سنسورجهت یاب مغناطیسی معرفی کنیدالبته اگه به ایمیلم بفرستین که بهترمیشه

omidnejat
13-11-2011, 22:17
دوستان میشه چند تا کتاب درباره سنسور بهم معرفی کنید برای پروژه میخوام

aminjigar
14-11-2011, 19:41
دوستان میشه چند تا کتاب درباره سنسور بهم معرفی کنید برای پروژه میخوام
چه نوع سنسورهایی ؟؟ برای پروژه های عملی یا نه ساختمان سنسور ها رو بحث کنه؟

اگه کتاب تخصصی و تا حدودی کاربردی می خوای کتاب Sensors Handbook نوشته Soloman خیلی به درد

پروژه کارشناسی من خورد، کتاب در زمینه سنسورهای مختلف زیاده حتی کتاب های فارسی هم پیدا می شن.

omidnejat
21-11-2011, 01:17
پروژه من معرفی سنسورهای موجود به صورت کامله چند تا کتاب میخوام که توش در مورد بیشتر سنسورها توضیح داده باشه

---------- Post added at 01:17 AM ---------- Previous post was at 01:16 AM ----------


چه نوع سنسورهایی ؟؟ برای پروژه های عملی یا نه ساختمان سنسور ها رو بحث کنه؟

اگه کتاب تخصصی و تا حدودی کاربردی می خوای کتاب Sensors Handbook نوشته Soloman خیلی به درد

پروژه کارشناسی من خورد، کتاب در زمینه سنسورهای مختلف زیاده حتی کتاب های فارسی هم پیدا می شن.

پروژه من معرفی سنسورهای موجود به صورت کامله چند تا کتاب میخوام که توش در مورد بیشتر سنسورها توضیح داده باشه

omidnejat
28-11-2011, 14:56
پروژه من معرفی سنسورهای موجود به صورت کامله چند تا کتاب میخوام که توش در مورد بیشتر سنسورها توضیح داده باشه

---------- Post added at 01:17 AM ---------- Previous post was at 01:16 AM ----------



پروژه من معرفی سنسورهای موجود به صورت کامله چند تا کتاب میخوام که توش در مورد بیشتر سنسورها توضیح داده باشه
اقا یکی نیست یه کتاب معرفی کنه؟
واقعا لنگم

aminjigar
29-11-2011, 10:26
اقا یکی نیست یه کتاب معرفی کنه؟
واقعا لنگم

دوست عزیز اون کتاب که گفتم رو گرفتی؟

بگیر اگه خوب بود که هیچ اگه واست خوب نبود بریم بعدی!

کتاب فارسی هم یک کتاب به نام پروژه ها و حسگرهای الکترونیکی (یا شبیه به این) هم هست! خوبه بد نیست

omidnejat
03-12-2011, 03:46
دوست عزیز اون کتاب که گفتم رو گرفتی؟

بگیر اگه خوب بود که هیچ اگه واست خوب نبود بریم بعدی!

کتاب فارسی هم یک کتاب به نام پروژه ها و حسگرهای الکترونیکی (یا شبیه به این) هم هست! خوبه بد نیست
اون کتاب که گفتید فقط زبان اصلیش بود اگه میشه یه کتاب فارسی یا ترجمه شده با اسم ناشر و نویسنده یا مترجم ممنون

aminjigar
05-12-2011, 09:25
اون کتاب که گفتید فقط زبان اصلیش بود اگه میشه یه کتاب فارسی یا ترجمه شده با اسم ناشر و نویسنده یا مترجم ممنون

بله خب زبان فارسی اون قدرها هم مطالب کامل و جالب تو زمینه های خاص نداره؛ به هر حال اسم اون کتاب:


نام کتاب: پروژه ها و مدارهای حس گرهای الکترونیکی

نویسنده: فرست ام میمز

مترجم: امیررضا بانی شرکا

ناشر: چرتکه

برای شروع خوبه قیمتی هم نداره.

sazman1
14-03-2012, 22:09
با سلام
از اساتید میخوام یه سنسوری به من معرفی کنند که انسان رو از حیوان تشخیص بده !!! قیمتشو هم بگید ممنون میشم.

emadpumad
27-03-2012, 00:36
با سلام
از اساتید میخوام یه سنسوری به من معرفی کنند که انسان رو از حیوان تشخیص بده !!! قیمتشو هم بگید ممنون میشم.

پاسخ شما در تاپیکی که ایجاد کردید داده شده
لطفا از مطرح کردن سوالات در چند جا خود داری کنید دوست گرامی
با تشکر موفق باشید


Sent From Mr Emad iPad Using Tapatalk

Boombax
06-05-2012, 22:53
دمت قیژ کلی استفاده کردیم :10:

reza.pashaei
06-06-2012, 23:55
با سلام
از دوستان کسی در مورد سنسور های خازنی در تشخیص سطح مایعات اطلاعاتی داره؟
خیلی لازم دارم. ضروریه
اگه مطالب داشتین لطفا به من ایمیل کنید یا هم در همین جا بگذارید
reza.pashaei@gmail.com

Rapro
11-08-2012, 09:02
با سلام
به یک سنسور دما برای کنترل دمای بدن نیاز دارم چه سنسوری پیشنهاد می کنید ممنون میشم راهنمایی کنید

mad86
22-08-2012, 19:23
با سلام
به یک سنسور دما برای کنترل دمای بدن نیاز دارم چه سنسوری پیشنهاد می کنید ممنون میشم راهنمایی کنید


بهترین انتخاب بنظرم سنسورهای دیجیتال است
ی سری به جوان الکترونیک بزنید انتخاب های زیادی دارید
بیخیال سری انالوگ مثل lm35 بشید

سری داگلاس رو پیشنهاد میکنم چون هم کار باهاش سادست هم دقیقند هم تو ایران پیدا می شن

ksch350mut
03-10-2012, 23:12
سلام
یه سنسور با قابلیت تشخیص یک ولتاژ خاص که به محض رسیدن به یک ولتاژ یا محدوده ولتاژ بتونه یه کا ردیگه انجام بده مثلا لامپی روشن بشه؟

mad86
05-10-2012, 05:28
این سنسور نیست...
روش های مختلف دارید

یکی اینکه از ADC یک میکرو استفاده کنید و ولتاژ رو بخونید به محض اینکه به اون مقدار لازم رسید عمل کنه

راه ساده تر از استفاده از یک آپ امپ به صورت مقایسه کننده بسته شده باشه
با یک سرچ کوچیک میتونید پیدا کنید lمدارشو...

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

the-mrch
15-12-2012, 13:23
سلام
ببخشید شاید سوالم مربوط به این تاپیک نباشه که در اینصورت خواهش می کنم منو به تاپیک صحیح هدایت کنید!
سوالم در مورد سنسور گاز منوکسید کربن هستش.یه بخاری گازی در یه اتاق نصب کردم که وضعیت دودکش اون مشکوکه!
واسه همین می خوام از سنسور فوق برای حصول اطمینان استفاده کنم.حالا بفرمایید :
1- چه مارک و مدلی که در بازار موجود باشه رو پیشنهاد می کنید؟
2-از کجا باید بخرم؟
3-قیمتش چنده؟
4-میزان اطمینان و درصد خطاش چقدره؟
بینهایت سپاسگذارم.

mad86
16-12-2012, 00:02
من قدیما یزد و کویر این سنسور رو دیده بودم..گمانم جوان هم داشته باشه
جمهوری هم مسلما داره

نوع کارکرد همه سنسورها بصورت کلی یکی هست یعنی به محض اینکه به آستانه تحریک برسن خروجی اونها تحریک میشه و شما با تشخیص این تغییرات و معمولا یک مدار مقایسه کننده ساده مثل همین مقایسه کننده بالا میتونید اون تغییرات رو شناسایی کنید

اما تو سنسورهای گاز مدل های مختلف هست که اونی که بیشتر تو بازار موجود هست متاسفانه نیاز به یک ولتاژ بالا هم برای راه اندازی دارند...
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


توضیح هم اینکه برای این کار شما که با جان انسان در تماسه هیچ وقت همچین چیزی توصیه نمیشه حتی اگر خطا 1 درصد کمتر باشه...شما باید این اطمینان رو از دستگاه گرمایشی خودتون داشته باشید نه اینکه سنسور کنارش بزارید!....

the-mrch
16-12-2012, 09:03
من قدیما یزد و کویر این سنسور رو دیده بودم..گمانم جوان هم داشته باشه
جمهوری هم مسلما داره

نوع کارکرد همه سنسورها بصورت کلی یکی هست یعنی به محض اینکه به آستانه تحریک برسن خروجی اونها تحریک میشه و شما با تشخیص این تغییرات و معمولا یک مدار مقایسه کننده ساده مثل همین مقایسه کننده بالا میتونید اون تغییرات رو شناسایی کنید

اما تو سنسورهای گاز مدل های مختلف هست که اونی که بیشتر تو بازار موجود هست متاسفانه نیاز به یک ولتاژ بالا هم برای راه اندازی دارند...
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


توضیح هم اینکه برای این کار شما که با جان انسان در تماسه هیچ وقت همچین چیزی توصیه نمیشه حتی اگر خطا 1 درصد کمتر باشه...شما باید این اطمینان رو از دستگاه گرمایشی خودتون داشته باشید نه اینکه سنسور کنارش بزارید!....

بسیار ممنون از پاسخ شما
اگه لطف بفرمایید آدرس یه جایی تو مشهد که از اینها داشته باشه بفرمایید بسیار ممنون خواهم شد.
ضمن اینکه قیمتش رو هم نفرمودید!

mj52
26-05-2013, 15:28
سلام
شاید اینجا محل درستی برای این پرسش نباشد
من راننده کامیون هستم و کارمان حمل مواد فله مثل ذرت و سویاو...است
خیلی از بابت کم و زیاد کردن بار وقتمان تلف می شود
سوالم اینه که ایا سنسور هست (و کجا گیر میاد )که بتواند وزن تقریبی بار را با استفاده از فشار روغن هیدرولیک جک(کامیون کمپرس است) اندازه گرفت یعنی جک را در فاصله مثلا 10سانتی نگه داشت و فشار روغن نگاه کرد

حالا اگر فشار سنج عقربه ای هم باشد بد نیست !!

با تشکر
یا علی

mad86
26-05-2013, 22:50
سلام
شاید اینجا محل درستی برای این پرسش نباشد
من راننده کامیون هستم و کارمان حمل مواد فله مثل ذرت و سویاو...است
خیلی از بابت کم و زیاد کردن بار وقتمان تلف می شود
سوالم اینه که ایا سنسور هست (و کجا گیر میاد )که بتواند وزن تقریبی بار را با استفاده از فشار روغن هیدرولیک جک(کامیون کمپرس است) اندازه گرفت یعنی جک را در فاصله مثلا 10سانتی نگه داشت و فشار روغن نگاه کرد

حالا اگر فشار سنج عقربه ای هم باشد بد نیست !!

با تشکر
یا علی

سلام
دوست عزيز سنسور فقط يك قطعه است ، نه يك سيستم
چيزي كه شما لازم داريد يكي از قطعاتش ميشه سنسور بقيه قسمتها مثل نمايشگر و سيستم پردازش و....هم نياز داريد

اگر ميزان دقيق وزن رو بخوايد و دانش الكترونيك رو داريد .. بله ميتونيد يك سنسور فشار كه تو باسكول ها هم ازش استفاده ميشه ، كمك بگيريد...اما سنسورهاي خاصي هست و شما با توجه به محدوده وزن خيلي بالايي كه نياز داريد..بايد به روش هاي خاص مكانيكي ابتدا وزن رو به نسبت محدوده سنسور كاهش بديد و با يك ميكرو اطلاعات رو پردازش و اندازگيري كنيد

اما روش هاي ساده تر هم هست مثلا ميتونيد از ميزان خم شدن يك لاستيك ، يا جك هاي روغني و....با اتصال اونها به يك پتانسيومتر يا روش هاي نوري...با قيمت كمتر و حتي دقيق تر يك باسكول بسازيد..اما بهرحال براي كاليبراسيونش نياز به يك باسكول هست..ودانش مكانيك و الكترونيك خاص خودش نياز دارد

اما هميشه بهترين روش ، روش الكترونيكي نيست...
روش كه شما گفتيد با استفاده از ميزان كاهش فنر ماشين ،خطاي زيادي داره و تابع ميزان باد تاير ، شيب ماشين و مكان بار و..خواهد بود . اما بهرحال ميتونيد با نشانه گذاري و با آزمايش خطا ، به محدوده وزن قاعدتا پي برد

mj52
01-06-2013, 12:21
...
با تشکر از حسن توجه
بله در جریان هستم که این قطعات هم لازم است ولی گفتم شاید با استفاده مقداری جریان الکتریکی و یک اهم سنج بتوان وزن را اندازه گیری کرد

اما روش هاي ساده تر هم هست مثلا ميتونيد از ميزان خم شدن يك لاستيك ، يا جك هاي روغني و....با اتصال اونها به يك پتانسيومتر يا روش هاي نوري...با قيمت كمتر و حتي دقيق تر يك باسكول بسازيد
بی زحمت می توانید توضیح مختصری در مورد این روشها بفرمایید
البته در پست اول هم گفتم که اتاق ماشین جک دارد(برای تخلیه بار) و می توان از فشار روغن هیرو لیک جک استفاده کرد
مثل این عکس

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



البته تکیه من بیشتر روی فشار سنج روغنی عقربه ای است که ایا گیر میاد یا نه
چون اگر چنین دستگاه باشد کافیست فشار سنج را به لوله ها جک متصل کرد و اتاق کامیون را در یک فاصله مثلا 20سانتی نگه داشت و وزن تقریبی را با استفاده از حرکت عقربه فشار سنج فهمید

نمونه این عکس

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

erfan9699
25-06-2016, 13:31
سلام خسته نباشید. من در حال جمع آوری مطالب راجع به سنسورهای مغناطیسی برای کشف پهپاد رادار گریز هستم. ممنون می شم اگه کمک کنید. هر مطلبی راجع به تاریخچه ، روش شناسایی و ... از جمله کتاب و مقاله و .... اگر بهم بدید ممنون میشم ایمیل من erfan9699@yahoo.com