ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آشنایی با نت های ارگ

Amin01
24-02-2009, 17:15
با عرض سلام خدمت همۀ دوستان انجمن موسیقی
یه سوال دارم نمی دونم میتونم جوابشو اینجا پیدا کنم یانه ؟
به هر حال سوال من اینه
دوستان من به تازگی یه ارگ yamaha a3 خریدم میخواستم اگه زحمتی نیست صدای مربوط به هر کلاویه(نت) رو که میتونه(می سی لا دو و...)باشه رو به ترتیب برام بنویسید تا من هم برای راحتی
اونا رو روی کلاویه های ارگم بنویسم البته من قبلا هم کسی رو دیدم که این کار روکرده باشه فکر کنم اینطوری بشه بیشتر با صدای هر کلاویه جهت آهنگسازی آشنا شد ممنون.

vioman
24-02-2009, 23:56
با عرض سلام خدمت همۀ دوستان انجمن موسیقی
یه سوال دارم نمیونم میتونم جوابشو اینجا پیدا کنم یانه ؟
به هر حال سوال من اینه
دوستان من به تازگی یه ارگ yamaha a3 خریدم میخواستم اگه زحمتی نیست صدای مربوط به هر کلاویه(نت) رو که میتونه(می سی لا دو و...)باشه رو به ترتیب برام بنویسید تا من هم برای راحتی
اونا رو روی کلاویه های ارگم بنویسم البته من قبلا هم کسی رو دیدم که این کار روکرده باشه فکر کنم اینطوری بشه بیشتر با صدای هر کلاویه جهت آهنگسازی آشنا شد ممنون.

دوست عزیز

شما میتونید از شکل زیر برای شناخت اسامی کلاویه ها استفاده کنید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

A لا
B سی
C دو
D ر
E می
F فا
G سل

نوشتن این اسامی روی کلاویه ها کار درستی نیست ، سعی کنید اول اسامی اونها رو با توجه به کلاویه های قبل و بعد اونها حفظ کنید ، بعد از اون صدای اون ها رو به ذهن بسپارید.
فکر میکنم از این لحظه تا آهنگسازی حداقل 10 سالی فاصله داشته باشید:46:

موفق باشید
یا علی:11:

Amin01
25-02-2009, 20:16
سلام دوست من ممنون از راهنماییت میشه یکم بیشتر راجع به تصویر بالا توضیح بدی ؟
در ضمن طی این ده سال... بخاطر اولین تجربه ای که از شما یاد گرفتم همیشه به یادم خواهید موند
با تشکر.

vioman
26-02-2009, 05:07
سلام دوست من ممنون از راهنماییت میشه یکم بیشتر راجع به تصویر بالا توضیح بدی ؟
در ضمن طی این ده سال... بخاطر اولین تجربه ای که از شما یاد گرفتم همیشه به یادم خواهید موند
با تشکر.

دوست عزیز سلام
راستش من عکسی رو گذاشتم که تا حدی کامل باشه ، شما راهکاری برای شناخت اسامی نت ها و جای کلاویه ی هر نت رو خواسته بودین که تو عکس بالا کاملا مشخصه ، اگر با تئوری موسیقی هیچ آشنایی ندارید بفرمایید تا دوستان کمکتون کنند:20:

امیدوارم از دست من بابت اون جمله ی 10 سال! ناراحت نشده باشید ، قصد بی احترامی به شما و هیچ یک از دوستان رو نداشتم

متاسفانه اخیرا در یکی از کشور های آسیایی! هر جوان با استعدادی که پا به عرصه ی موسیقی اللخصوص موسیقی الکترونیک میگذاره در هفته ی اول حجم زیادی از ملودی پردازی های فلبداهه ی خودش رو در غالب تراک های صوتی ذخیره میکنه و در هفته ی دوم آهنگسازی رو به عنوان حرفه انتخاب میکنه و هفته ی سوم یک آهنگساز بی چون چرا میشه !!!

آهنگسازی با ملودی پردازی خیلی تفاوت ها داره ، یک آهنگساز بعد از وقف جسم و روح خودش در موسیقی (تمامی مسائل تئوریک و عملی) باید با ادبیات ، جامعه شناسی ، فلسفه ، تاریخ و خیلی علوم دیگه انس و الفت خاصی داشته باشه تا بتونه نام آهنگساز رو روی خودش بگذاره.
البته این نظر شخصی منه :10:
یه جورایی آهنگسازی یعنی آخرش:46:

موفق باشید

Amin01
26-02-2009, 20:07
دوست عزیز سلام
راستش من عکسی رو گذاشتم که تا حدی کامل باشه ، شما راهکاری برای شناخت اسامی نت ها و جای کلاویه ی هر نت رو خواسته بودین که تو عکس بالا کاملا مشخصه ، اگر با تئوری موسیقی هیچ آشنایی ندارید بفرمایید تا دوستان کمکتون کنند:20:

امیدوارم از دست من بابت اون جمله ی 10 سال! ناراحت نشده باشید ، قصد بی احترامی به شما و هیچ یک از دوستان رو نداشتم

متاسفانه اخیرا در یکی از کشور های آسیایی! هر جوان با استعدادی که پا به عرصه ی موسیقی اللخصوص موسیقی الکترونیک میگذاره در هفته ی اول حجم زیادی از ملودی پردازی های فلبداهه ی خودش رو در غالب تراک های صوتی ذخیره میکنه و در هفته ی دوم آهنگسازی رو به عنوان حرفه انتخاب میکنه و هفته ی سوم یک آهنگساز بی چون چرا میشه !!!

آهنگسازی با ملودی پردازی خیلی تفاوت ها داره ، یک آهنگساز بعد از وقف جسم و روح خودش در موسیقی (تمامی مسائل تئوریک و عملی) باید با ادبیات ، جامعه شناسی ، فلسفه ، تاریخ و خیلی علوم دیگه انس و الفت خاصی داشته باشه تا بتونه نام آهنگساز رو روی خودش بگذاره.
البته این نظر شخصی منه :10:
یه جورایی آهنگسازی یعنی آخرش:46:

موفق باشید

سلام دوست من
بازم ازت ممنونم تا همین جا هم خیلی کمک کردی راستش من هم (راجع به اون ده سال) که گفتم هیچ منظوری نداشتم اومیدوارم شما هم به دل نگرفته باشید
فکر کنم اینجا یه سوء تفاهمی پیش اومده همانطور که گفتم من برای اولین بار هستش که با ارگ کار میکنم ومنظورم از طرح سوال اول آشنایی با آهنگسازی نبود بلکه فقط نوازندگی کیبورد یا (ملودی پردازی) مد نظرم بود در هر صورت اشتباه از من بود که منظورم رو درست منتقل نکردم :11:بخاطر توضیحات کاملت هم راجع به آهتگسازی ازت تشکر میکنم:8:
حالا یه سوال دیگه هم از اساتید بزرگواری مثل شما دارم
سوال من اینه :این نت هایی که شما فرمودید مربوط به کلاویه های سفیدهست پس اگر این طور باشه تکلیف کلاویه های سیاه رنگ چی میشه ؟

MM-Aquarius
28-02-2009, 16:39
من در حد ابتدایی از تئوری سر در میارم و در همین حد می تونم کمکت کنم.

کلاویه های سیاه رنگ هرکدوم نیم پرده صدای نت قبل از خودشون رو زیر می کنن.مثلا کلاویه ی سیاه بعد از middle C یا همون دوی میانی، سی دیز=Diese خونده میشه و صدای نت دوی میانی رو به اندازه ی نصف نت بعدی یعنی D، زیر میکنه یا به عبارت دیگه فرکانس موج رو بالاتر می بره.البته این در صورتیه که از بم به زیر(چپ به راست) کلید ها رو دنبال کنیم. اگه از زیر به بم بریم واضحه هر کلاویه ی سیاه به اندازه ی نیم پرده نت قبل از خودش رو بم یا بمل=bemol (مقابل دیز) می کنه یا در اصطلاح صوت فرکانس صدا رو کاهش میده.

یه موردی که شاید به دردت بخوره.اگه می خوای موسیقی الکترونیک واقعی کار کنی(نه لزوما پاپ های امروزی) بهتره در کنار یاد گرفتن تئوری پایه ی موسیقی، در مورد امواج صوتی و مباحث مربوط به اون هم اطلاعاتی کسب کنی.خیلی کمکت میکنه.

Amin01
28-02-2009, 19:43
سلام توضیحات خوبی بود ممنون
یه سوال دیگه هم دارم که البته جنبۀ عملی داره اگه دوستان کمک کنن ممنون میشم
همانطور که گفتم من با ارگ yamaha A3 کار میکنم چطور میتونم سرعت یا ( دور) یه ریتم رو کم یا زیاد کنم اگه جواب بدین ممنون میشم

MM-Aquarius
01-03-2009, 00:42
دقیقا نمی دونم.ولی در کل باید دنبال یک دکمه یا knob( پیچ) به اسم tempo بگردی.سرعت رو تو کیبوردها با این نام نشون میدن. تمپو با واحد BPM (Beats per minute) شمارش میشه؛ مثلا 120 BPM یعنی 120 ضرب در هر دقیقه.

vioman
01-03-2009, 07:42
سلام دوست من
بازم ازت ممنونم تا همین جا هم خیلی کمک کردی راستش من هم (راجع به اون ده سال) که گفتم هیچ منظوری نداشتم اومیدوارم شما هم به دل نگرفته باشید
فکر کنم اینجا یه سوء تفاهمی پیش اومده همانطور که گفتم من برای اولین بار هستش که با ارگ کار میکنم ومنظورم از طرح سوال اول آشنایی با آهنگسازی نبود بلکه فقط نوازندگی کیبورد یا (ملودی پردازی) مد نظرم بود در هر صورت اشتباه از من بود که منظورم رو درست منتقل نکردم :11:بخاطر توضیحات کاملت هم راجع به آهتگسازی ازت تشکر میکنم:8:
حالا یه سوال دیگه هم از اساتید بزرگواری مثل شما دارم
سوال من اینه :این نت هایی که شما فرمودید مربوط به کلاویه های سفیدهست پس اگر این طور باشه تکلیف کلاویه های سیاه رنگ چی میشه ؟

دوست عزیز سلام

همونطوری که دوست خوبمون توضیح دادند کلاویه های سیاه رنگ نیم پرده ها هستند که میتونند بر اساس نت قبل یا بعد خودشون نام گذاری بشند ، پیشنهاد اکید میکنم که با تهیه ی یکی از کتاب های تئوری موسیقی با بحث فواصل بطور مفهومی و پایه ای آشنا بشید تا خوب براتون جا بیوفته ، کتاب هایی مثل...

مبانی موسیقی (مهندس محسن جوکار)
تئوری موسیقی (استاد کمال پورتراب)
تئوری بنیادی موسیقی (استاد پرویز منصوری)
و برای آشنایی با موسیقی ایرانی کتاب نظری به موسیقی (استاد روح ا... خالقی)
خیلی میتونه مفید باشه ، کتاب اول خیلی مسائل رو ساده بیان کرده و از همه برای شروع مناسب تره.

اگر مشکلی با تهیه ی این کتب دارید بفرمایید تا مقدمه ای از تئوری رو براتون بگم:20:

موفق باشید

Amin01
01-03-2009, 09:06
سلام دوست من
اگه ممکنه مقدمه رو بفرمایید بعد هم انشا ا...میرم سراغ کتاب

salarnight
01-03-2009, 11:15
کتاب گلچین آهنگ های ایرانی تالیف تارپینیان رو بگیر خیلی خوبه
خودم با همون ارگو شروع کردم