ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : Itu اعلام كرد: با وجود ركود، تقاضا براي تلفن همراه قوي مي ماند



franch
18-02-2009, 00:13
اتحاديه جهاني مخابرات - ITU - در گزارشي اعلام كرد: تلفن‌هاي همراه به عنوان « يك ضرورت اساسي» در سراسر جهان شناخته شده و بايد تا پايان ركود اقتصادي از تقاضاي قوي پايدار برخوردار بمانند.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس گزارش اين نهاد سازمان ملل متحد، با ركود يا بدون آن، ميليونها نفر در هند، چين، نيجريه و ساير بازارهاي نوظهور بدنبال داشتن تلفن همراه هستند.
طبق گزارش ITU كه براي نمايشگاه تجاري Mobile World Congress در بارسلون منتشر شده، پيش بيني مي شود خانواده‌هاي صرفه جو در اروپا و آمريكاي شمالي استفاده از تلفن همراه را ادامه داده و بسياري از آنها براي صرفه جويي در هزينه، استفاده از تلفن‌هاي ثابت را كنار بگذارند.
بر اساس يافته اين گزارش تحت عنوان «مواجه با بحران»، بمحض اينكه كاربري صاحب تلفن همراه مي شود رها كردن آن براي وي دشوار مي شود و در بسياري از كشورها تلفن همراه به يك ضرورت تبديل شده است. بسياري از فن آوريهاي ارتباطي از جمله تلفن همراه و پهناي باند، با ركود يا بدون آن، همچنان از پتانسيل رشد بالايي برخوردارند. تلفن همراه با پتانسيل رشد قوي مي تواند به بهبود اقتصادي كمك كند.
بنا بر اين گزارش، در پايان سال 2008 و پس از رشد سالانه 24 درصد از سال 2000 ، چهار ميليارد مشترك تلفن همراه در جهان وجود داشت. در مقايسه با 30 درصد در نيجريه و تنها يك چهارم در هند كه دو بازار تلفن همراه به سرعت توسعه يافته هستند، نرخ اشباع در سنگاپور و هنگ كنگ بالاي 100 درصد است.
بنا بر گزارش ITU ، در كشورهاي در حال توسعه، مردم مانند كشاورزان و ماهيگيراني كه در مورد قيمت محصول و وضعيت هوا پيام كوتاه دريافت مي كنند، بطور فزاينده براي خدمات صوتي و اطلاعاتي به تلفن متكي هستند.
متداول بودن تلفن‌هاي همراه در بازارهاي در حال توسعه مانند چين، پاكستان، مالزي، تايلند و بنگلادش ممكن است فرصتي براي جهش فن آوري بوجود آورد تا خدمات اينترنت بدون رايانه ها براي مصرف كنندگان فراهم شوند.
شركتهايي كه در بازارهاي ظهوريافته سرمايه گذاري سنگيني كرده‌اند شامل بهاراتي ايرتل هند، تله نور نروژ، MTN آفريقاي جنوبي، اراسكام تلكام مصر، زن كويت و وداكام ودافون هستند.
طبق گزارش ITU ، در بازارهاي ثروتمندتر مانند اروپاي غربي و آمريكاي شمالي، اپراتورهاي تلفن همراه مي توانند نسبت به فراهم كنندگان تلفن ثابت زميني در فضاي بهتري قرار بگيرند زيرا سرمايه گذاري مورد نياز براي نگهداري شبكه‌هاي سلولاري سنگيني كمتري دارد.
همچنين بسياري از مشتريان كشورهاي توسعه يافته در نتيجه ركود احتمالا تلفن همراه خود را به تلفن ثابت ترجيح مي‌دهند اما بسياري از آنها نسبت به هزينه كردن محتاط بوده و خريد گوشي را به تاخير مي اندازند كه نشان دهنده دشواري پيش روي سازندگان تجهيزات مخابرات و دستگاه مانند هواوي چين و ZTE ، اريكسون و نوكيا است.
طبق اعلام اين سازمان واقع در ژنو، بسته‌هاي اعتباري و نرخ ثابت نيز ممكن است متداول تر شوند. براي اپراتورها تبليغ خدمات ارزش افزوده براي مشتريان محتاط سخت تر مي شود و مطمئنا بر روي بكارگيري خدمات جديد نيز تاثير گذاشته مي شود.
ITU دولتها راتشويق كرد اكنون كه بسته هاي تشويقي اقتصادي ايجاد شده اند، سرمايه گذاريهايي در مخابرات لحاظ كنند.