ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آشنایی با بعضی بیماریها



boomba
22-12-2008, 13:41
آلرژی

علت بیماری : نشانه‌های آلرژی را می‌توان به سه دسته خفیف، متوسط و حاد تقسیم نمود.
عکس العمل خفیف، شامل نشانه‌هایی است که یک ناحیه از بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مانند التهاب، خارش و آبریزش از چشم. علایم خفیف به بخشهای دیگر بدن منتقل نمی‌شوند.
نشانه عکس العمل متوسط، در بخشهای مختلف بدن منتشر می‌شوند و خارش چشم ممکن است به خارش گلو و تنگی نفس هم منجر شود.

عکس العمل حاد که آنافیلاکسیس (anaphylaxis) نام دارد ، نادر است و یک موقعیت خطرناک و از جمله مواردی است که در میان فوریتهای پزشکی قرار دارند. در چنین مواردی، آلرژی در تمام بدن منتشر می‌شود. این حالت ممکن است با مجموعه‌ای از حملات خارش چشم و صورت آغاز شود و در عرض چند دقیقه، به سرعت در تمام بدن پخش شود و علایم جدی‌تری چون درد معده، گرفتگی عضلات، تهوع و اسهال را به دنبال داشته و در عین حال درجه التهاب مجاری تنفسی و گوارشی به حدی برسد که تنفس و بلع بسیار مشکل شود.

اغتشاش ذهنی و سرگیجه نیز از جمله علایم حساسیت هستند زیرا مشکل آنافیلاکسیس باعث کاهش شدید فشار خون نیز می‌شود.
علائم آلرژى در ریه‌ها به صورت تنگى نفس (آسم)، در پوست به صورت قرمزى و خارش (کهیر و اگزما) و در معده و روده‌ها به صورت اسهال و استفراغ و دردشکم (آلرزى غذایى) می‌باشد.
علائم بیماری : لرژی یا حساسیت چیست؟
آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای سیستم ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهرا بی آزار موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. برای مثال گرده گیاهان، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریبا از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.

در بـرخـورد بـا گـربـه بـدنتان خارش می‌گیرد؟ جورابهای پشمیتان پوستتان را اذیت می‌کند؟ گردگیری که می‌کنید، نـاخـودآگـاه عطسه‌تان می‌گیرد؟ دیگر متعجب نباشید شما بدون اینکه خودتان بدانید آلرژی دارید.

چرا آلرژی یا حساسیت اتفاق می‌افتد؟
هنگامی که یک سیستم ایمنی افراطی در معرض یک ماده حساسیت‌زا قرار می‌گیرد، چند اتفاق می‌افتد:

1. بدن برای مبارزه با ماده مذکور، شروع به تولید نوع خاصی پادتن یا آنتی بادی (Antibody) می‌پردازد که IgE نام دارد.

2. آنتی بادیها به نوعی سلول خونی که مست سل mast cell نام دارد متصل می‌شوند. این سلولها در دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش، که محل اصلی ورود عوامل آلرژی‌زا است، فراوانند.

3. مست سلها با انفجار خود مواد شیمیایی مختلفی از جمله هیستامین histamine آزاد می‌کنند که عامل اصلی بروز بسیاری از علایم آلرژی است که از جمله این علایم می‌توان به خارش گلو و آب ریزش بینی اشاده نمود.

4. اگر ماده حساسیت‌زا در هوا باشد، عکس العمل آلرژِیک در چشمها، بینی و ریه رخ می‌دهد و اگر این ماده خورده شود، عکس العمل آلرژیک در دهان، معده و سایر بخشهای دستگاه گوارش بروز می‌کند. گاهی مواد شیمیایی تولید شده در بدن به قدری زیاد است که علایم بسیار حادی نظیر کهیر، کاهش فشار خون، شوک یا بیهوشی (شوک آنافیلاکسی) نیز بوجود می‌آیند.

آلرژیها چطور عمل می‌کنند؟
آلـرژیهـا عـکس الـعـمـلهـایـی حسـاس در بـرابر موادی هستـنـد کـه حـتـی مـمـکن اسـت کاملاً بی‌ضرر باشند و ربـطی هم به جنسیت و سن و نژاد ندارد. در عملیاتی که حـساس سـازی نـامیـده می‌شود، بدن فرد در مقابل یک ماده خاص پادتــن می‌سازد که به آلرژی تبدیل می‌شود. در نـتـیـجه هرگاه فرد با آن ماده خاص تماس می‌یابد، این سیـستم دفـاعی در مقابل آن واکنش منفی ایجاد می‌کند. ضد آلرژی ها در خون بدن هیستامین آزاد می‌کنند که آن هم مسائل جانبی دارد. بطور مثال، هیستامین غشای مخاطی بینی و چشمها را آبدار و خارش آور می‌کند. همچنین آماس‌هایی سفید رنگ و خارش آور که کهیر نامیده می‌شوند در بدن ایجاد می‌گردد.

با توجه به نوع آلرژی و قسمتی از بدن که درگیر آن است، علائم مختلفی از قبیل خارش پوست، چشمها یا بدن، ایجاد کهیر و جوشهای پوستی ، عطسه، سرفه، تنفس صدا دار، حالت تهوع و استفراغ ایجاد می‌شود. در نمونه‌هایی نادر حتی آلرژی های بسیار خطرناک و تهدید کننده مرگ نیز که آنافیلاکسیز نامیده می‌شوند هم اتفاق می‌افتد.
آیا همه دارای نوعی آلرژی هستند؟
لزوما همه دارای آلرژی نیستند. البته اکثر حساسیتها، ارثی هستند و از والدین به فرزندان منتقل می‌شوند. اشخاص می‌توانند توانایی ابتلا به آلرژی را نیز ارث ببرند و در عین حال به هیچ ماده خاصی حساس نباشند و فقط نقش انتقال دهنده را بازی کنند. هنگامی که یکی از والدین به نوعی از حساسیت مبتلا باشد، شانس ابتلای فرزند او 50% و اگر هر دو آنها آلژیک باشند، این مقدار به 75% می‌رسد.

چه افرادی در خطر هستند؟
هر کسی می‌تواند هر زمانی دچار آلرژی شود. شیوع آلرژی در آمریکا تقریباً بین 9 تا 16 درصد است. هرچند، بعضی حساسیتهای غذایی در کودکی (مثل تخم مرغ یا مرکبات) ممکن است با بزرگتر شدن توسعه یابد. عواملی از قبیل توارث، کودکانی که از شیر مادر تغذیه نشده‌اند، استفاده زود هنگام بعضی مواد آلرژی‌زا (مثل خوردن بادام هندی برای کودکان زیر 2 سال) می‌تواند پیش بینی باشد برای اینکه آیا شما دچار آلرژی می‌شوید یا خیر.

گرد و خاک
اگر به گرد و خاک آلرژی دارید، احتمالاً حساسیت شما به خاطر وجود کرم‌های خاکی می باشد. این کرم‌ها در لباسهای دور انداخته شده و بی‌مصرف که گرد و خاک منزلتان را سبب می‌شود، رشد می‌کنند. همچنین این آلرژیها از وجود مقدار زیادی خاک در مکانهای تاریک و نمور مثل زیرزمین یا حمام‌هایی که درست ساخته نشده‌اند ایجاد می‌شود.

علائم
برای این آلرژیها علائمی مثل عطسه، سرفه و تنفسهای با صدا وجود دارد. ممکن است کسی با این آلرژی در هنگام گردگیری و تمییز کردن خانه حتی دچار آب ریزش و خارش چشم نیز شود. این آلرژی می تواند باعث ابتلا به آسم هم شود و در کل محیط نامناسبی برای زندگی ایجاد کند.

درمان
برای جلوگیری از این مسئله همه فرشهایی را که به نظر گرد و خاک زیاد یا رطوبت در خود نگاه می‌دارند را با سنگفرش تعویض کنید. از بالشهای ضدآلرژی استفاده کنید و ملحفه‌های تخت را مداوماً با آب داغ شستشو دهید.

تب یونجه و گرد
تب یونجه یا ورم مخاط بینی آلرژیک، آلرژی فصلی به حساب می‌آید که به خاطر وجود گرده‌های زیاد در هوا که از درختانا، چمن، گیاهان و دانه‌ها ناشی می‌شود، ایجاد می‌گردد. این آلرژی یکی از متداولترین آلرژیها به حساب می‌آید.

علائم
آبریزش و خارش چشمها، عطسه، خارش گلو و دهان و در بعضی موارد آسم از علائم این آلرژی هستند. در فصول بهار و تابستان این آلرژی بسیار باعث دردسر است.

چطور عوامل آلرژی‌زا را از خود دور نگهداریم؟
بروز آلرژی و حضور حیوانات خانگی رابطه مستقیمی باهم دارند.

آیا نوازش گربه‌ خانگی شما را به عطسه می‌اندازد؟ تحقیقات دکتر کالیفرد نشان می‌دهد که برای مقابله با آلرژی، نیازی به بیرون کردن گربه‌ عزیزتان ندارید. اگر مایلید از میزان موارد آلرژی‌زا بکاهید، استفاده از روشهای زیر می‌توانند مفید باشند:

1. حیوانات خانگی را از اتاق خوابتان دور نگهدارید؛ همچنین بهتر است که از یک تصفیه‌ی کننده‌ هوای مرغوب نیز در خانه استفاده کنید.

2. آنقدرها که دکتر باسِت می‌گوید، حیوانات خانگی بی‌تاثیر نیستند. شرلی کالستون، نویسنده‌ کتاب "آیا به حیوانات خانگی آلرژی دارید؟" معتقد است که حیوانات خانگی آنقدرها هم بی‌تاثیر نیستند. حیواناتی که میزان بیشتری ضایعات شامل قطعاتی از پوست و مو را ازدست می‌دهند، می‌توانند به همان میزان از پتانسیل بیشتری برای ایجاد آلرژی برخوردار باشند.

3. برای آنکه از میزان عطسه‌ها بکاهید، هر چند روز یکبار خانه را جارو کرده و گردگیری کنید.

4. هر از گاهی حیوان خانگی‌تان را به حمام ببرید و موهایش را شانه کنید. مخصوصاً اگر حیوان نر شما قطعاتی از پوست و یا موی خود را ازدست می‌دهد. اگر آلرژی شما شدید است می‌توانید از کس دیگری کمک بخواهید.

5. آیا مایلید تا گربه جدیدی تهیه کنید؟ اگر واقعاً مصمم هستید، بهتر است از گربه‌های نری که رنگی روشن دارند انتخاب کنید. نتایج یک تحقیق حاکی از آن است که گربه‌های نری که پوستی تیره دارند، بیشتر باعث آلرژی می‌شوند.

boomba
22-12-2008, 13:43
روماتیسم (رماتیسم)

علت بیماری : این بیماری در اثر مجاورت در محلهای مرطوب به وجود میآید و بیشتر
افراد چاق و سفید پوست
افرادی که سن آنها بیشتر از 50 سال میباشد.
و کسانی که شغل آنها همراه با رطوبت میباشد مانند باغبانها
به این عارضه مبتلا میگردند.
علائم بیماری : بیشتر افرادی که مبتلا به این بیماری هستند از این علایم رنج میبرند :
درد استخوانهای ساق پا و کمر
احساس سستی و خستگی در بدن
خستگی زود هنگام در اثر پیاده روی
و در بعضی اوقات دچار سرگیجه میشوند.

boomba
22-12-2008, 13:43
سینوزیت

علت بیماری : این بیماری بر اثر غلبه بلغم و چیره شدن رطوبات زایدی است که در سر عارض میشود وقتی هوای سرد بر موضع سینوزها بخورد رطوبات اضافی که در خون فرو رفته حالت انجماد بر خود میگیرند و سلولها را از فعالیت معمولی خودشان باز میدارند و رطوبتها در آن موضع متعفن شده و به صورت چرک جمع میشوند

علائم بیماری : دردسرهایی است که بیشترین فشار را روی سینوزها و اطراف چشم و بینی و گاهی روی گونه ها عارض میشود،گاهی بینی بیمار گرفته و تنفس را بر او مشکل میکند،اینها همه به جهت عفونتهایی است که در مسیر تنفس و آخر خیشوم(راه بین آخر بینی و حلق)جمع شده،گاهی آن رطوبات از طریق خیشوم وارد حلق شده و گلو را آزرده کرده که ریه ها برای مقاومت مجبور به دفع چرکها شده و سرفه ایجاد میشود

boomba
22-12-2008, 13:45
آرتروز

علت بیماری : عامل این بیماری استفاده کردن از غذاها و دواهای شیمیایی و افراط در تحرک بخصوص فشار بر مفاصل و زانو میباشد، بین مفصلها ماده ای ژله ای مانند در انسان میباشد که این ژل حالت لغزندگی دارد و موجب هر چه راحتتر خم و راست شدن مفصل میباشد که متأسفانه با استفاده از روغنهای نباتی مایع و جامد این ژل اثر خود را از دست میدهد.
علائم بیماری : در این بیماری خم و راست شدن مفاصل سخت میشود و دردی شدید متوجه بیمار میگردد و در گاهی از اوقات همراه با ورم میباشد.

بیماری آرتروز شروعی تدریجی و سیری پیشرونده دارد و سال به سال شدیدتر می شود. اولین علامت آرتروز، درد مفصل است.
این درد با فعالیت بدنی بدتر شده و با استراحت بهتر می شود. هنگام بیدار شدن از خواب ، بیمار احساس می کند مفاصل او سفت شده اند و پس از 5 تا 10 دقیقه این حالت از میان می رود.
با پیشرفت بیماری آرتروز، به مرور زمان دامنه حرکات مفصل گرفتار کم و کمتر می شود و ممکن است مفصل خشک و بی حرکت شود.
گاهی مایع در مفصل مبتلا به آرتروز تجمع پیدا می کند.آرتروز ستون فقرات ممکن است به نخاع یا اعصاب نخاعی فشار وارد کند و مشکلاتی را برای بیمار به وجود آورد.

wichidika
22-05-2012, 19:17
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

عامل یک ششم تمام سرطان‌ها در جهان عفونت است








([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بررسي‌هاي جدید نشان می‌دهد از هر شش مورد ابتلا به بيماري سرطان، یک مورد ناشي از عفونت‌هایی است که قابل پیشگیری و درمان هستند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، آمار كلي اینگونه سرطان‌ها در جهان دو ميليون مورد برآورد شده است. در مطالعه‌اي كه در همين زمينه در مجله تخصصی لانست منتشر شده، میزان موارد ابتلا به 27 نوع سرطان مختلف در 184 كشور دنيا مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، 4 نوع بیماری عفونی اصلی، منشاء بسیاری از سرطان‌ها شناحته شده‌اند.
شبكه خبري بي بي سي در گزارشي در اين زمينه اعلام كرد اين 4 بيماري عفوني شامل ویروس پاپیلوماي انسانی، هلیکوباکترپیلوری و ویروس‌های هپاتیت بي و سي هستند. این عفونت‌ها در واقع عامل ايجاد يك ميليون و نهصد هزار مورد از سرطان‌های گردن رحم، روده و کبد هستند. بیشترین موارد این نوع سرطان‌ها در کشورهای در حال توسعه دیده می‌شوند.
كارشناسان انستيتو بین‌المللی مطالعات سرطان در فرانسه می گویند: باید تلاش‌های بیشتری برای از میان بردن این سرطان‌های قابل پیشگیری صورت گیرد.
آنها همچنین می‌گویند: این موضوع كه سرطان از طریق انتقال این ویروس‌ها در فرد بوجود می‌آیند، بايد بيشتر مورد بررسي قرار بگيرد.سرطان‌هایی که از راه عفونت بوجود می‌آیند در کشورهای در حال توسعه، سه برابر بیشتر از کشورهای توسعه یافته دیده می‌شوند. براي مثال در منطقه شرق آسيا نرخ ابتلا به اين نوع سرطان‌ها 22.9 درصد است در حالي كه در انگليس اين ميزان به 7.4 درصد كاهش پيدا مي‌كند. بعلاوه بيش از نيمي از اين نوع سرطان‌ها در افراد زير 50 سال بروز مي‌كنند.
اين گزارش همچنين حاكيست شايعترين نوع سرطان ناشي از بیماری‌های عفونی در زنان، سرطان دهانه رحم و در مردان حدود 80 درصد سرطان‌هاي كبد و روده هستند.
دکتر کاترین دي مارتل و مارتین پلامر که این مطالعات را انجام داده‌اند، خاطرنشان كردند: عفونت ویروسي، باکتریايي و انگلي بیشترین و قابل پیشگیری‌ترین دلایل ایجاد سرطان در دنیا هستند.
آنها معتقدند كه اجرایی کردن روش‌های بهداشت عمومی موجود برای مقابله با عفونت مانند واکسیناسیون، روش‌های ایمن‌تر تزریق و یا درمان‌های آنتی بیوتیکی، باعث کاهش مشکلات آتی در زمینه سرطان در جهان خواهد شد.
در اين گزارش تاكيد شده است كه در حال حاضر واکسن‌هایی که برای پیشگیری از عفونت‌های سرطان زا وجود دارند، شامل واکسن ویروس پاپیلوماي انسانی و هپاتيت «بي» هستند. ویروس پاپیلوماي انسانی باعث ایجاد سرطان دهانه رحم و ویروس هپاتيت «بي» باعث بروز سرطان کبد می‌شود. همچنین متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر با استفاده از آنتی بیوتیک، عفونت باکتری هلیکوباکترپیلوری از شکم دفع شود، می‌توان از ایجاد سرطان معده نيز جلوگیری كرد.
انتهاي پيام

wichidika
22-05-2012, 19:21
معاون آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران: سرطان پستان شایع‌ترین علل ثانویه ورم لنف ادم در مبتلايان است





([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
معاون آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به ناشناخته بودن بیماری ورم لنف ادم در کشور گفت: بیماران مبتلا به لنف ادم یا بطور اولیه در سیستم بدنشان دچار مشکلاتی هستند که منجر به ورم قسمت‌هایی از بدن یا اندام و یا بطور ثانویه دچار این بیماری می‌شوند که ابتلا به سرطان بخصوص سرطان پستان شایع‌ترین علت ثانویه ورم لنف ادم در بیماران است.
دکتر ماندانا ابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، از برگزاری اولین دوره آموزش جامع درمان لنف ادم در پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران خبر داد و افزود: این دوره های آموزشی برای اولین بار در کشور با همت معاونت آموزشی و پژوهشی این مرکز و با هدف آموزشی پزشکان، فیزیوتراپ‌ها و سایر کادر پزشکی درگیر در بیماریهای سرطان پستان به مدت دو هفته در این مرکز برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: بیماران مبتلا به لنف ادم یا بطور اولیه در سیستم بدنشان دچار مشکلاتی هستند که منجر به ورم قسمت‌هایی از بدن یا اندام به این ورم هستند و یا بطور ثانویه دچار این بیماری می‌شوند که ابتلا به سرطان بخصوص سرطان پستان شایع ترین علت ثانویه ورم لنف ادم در بیماران است.
این معاون آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: حدود 10 نفر از پزشکان، فیزیوتراپ‌ها در این کارگاه اموزشی شرکت كردند که علل ایجاد بیماری سرطان پستان و ورم لنف ادم، راههای تشخیص و روش های درمان آن مهم ترین مباحث مطرح شده در این کارگاه آموزشی است.
دکتر ابراهیمی همچنین تاکید کرد: تمامی مدرسین این کارگاه آموزشی دوره‌های جامع در زمینه تشخیص و درمان لنف ادم در خارج از کشور گذرانده‌اند به طوری که چهار نفر از این مدرسین از اعضای هیات علمی جهاد و یک نفر خارج از این مجموعه حضور دارد.
وی در ادامه لنف ادم را یک بیماری ناشناخته در کشور توصیف کرد و گفت: جلوگیری از سرگردانی این بیماران، افزایش و بهبود کیفیت آنها و همینطور اعلام نوید برای بیماران پزشکانی که با این افراد سرکار دارند از مهم ترین دستاوردهای برگزاری این کارگاههای آموزشی است.
دکتر ابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: دوره‌های بعدی این کارگاه بسته به نیاز، بین دو تا چهار بار در سال تکرار خواهد شد.
انتهاي پیام

wichidika
24-05-2012, 19:11
يافته‌هاي پژوهشي: افزايش خطر ابتلا به سرطان با مصرف دوز بالای برخی مکمل‌های غذایی


پژوهشگران مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه کلرادوي آمریکا طي پژوهشي دريافتند: مصرف بیش از حد مواد مغذی مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم خطر افزایش ابتلا به سرطان را در پی دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر «بایرز»، سرپرست این پژوهش با اشاره به نتايج اين تحقيق اظهار كرد: مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم به خودی خود سمی نیستند و بدن انسان به آن نیاز دارد، اما باید تنها مقدار مجازی از آن را مصرف کنیم.
وي در ادامه با تاكيد بر نتايج اين تحقيق تصريح كرد: تمام مکملهای غذایی همواره با صفات آنتی اکسیدان یا ماده مغذی شناخته می‌شوند، این در حالی است که اثرات ناخواسته این مکمل‌ها، گاهی بروز سرطان را به همراه دارد.
يافته‌هاي اين پژوهشگران نشان داد: مکمل‌های غذایی، بویژه دوزهای بالا، مانند داروها از نظر بیولوژیکی فعال هستند؛ گاهی به صورت خوب و گاهی نیز به صورت بد.
پژوهشگران مدعی هستند که مصرف دوزهای بالای مکمل‌های غذایی، بیشتر از این‌که کارآمد و مفید باشد، ضرر دارد.
نتايج این پژوهش در مجله «National Cancer Institute» منتشر شده است.
انتهاي پیام

wichidika
24-05-2012, 19:20
علل ابتلا به صرع







[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
عضو گروه نورولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد عفونت‌، عوامل ارثي، ضربه‌هاي پس از تولد و دوران كودكي، ضربه مغزي و مننژيت را از علل ابتلا به صرع عنوان کرد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا - منطقه خراسان، دکتر مرتضي سعيدي با اشاره به اينکه صرع‌، نوعي‌ اختلال‌ در عملكرد مغز است و از نشانه‎هاي اين بيماري حملات‌ صرعي‌ ناگهاني‌ و تكرارشونده‌، حملات‌ كوتاه‌ مدت‌ و رفتار غيرطبيعي‌ و نامناسب‌، تغيير در وضعيت‌ هوشياري و حركات‌ غيرطبيعي‌ مي‎باشد، اظهار داشت: صرع‌ مسري‌ نيست‌ و مي‌تواند هر دو جنس‌ را درگير كند، به‌ طور معمول صرع‌ در سنين‌ 10 تا 25 سالگي‌ آغاز مي‌شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه صرع‌ به‌ چند نوع‌ مختلف‌ از جمله صرع بزرگ و صرع کوچک تقسيم‌ مي‌شود كه‌ هركدام‌ ويژگي‌هاي‌ خاص‌ خود را دارد، خاطرنشان کرد : تنوع صرع علت‌هاي گوناگوني دارد و بستگي دارد به اينكه سلول‌هاي چه قسمتي از قشر مغز دچار تخليه الكتريكي ‌شوند و عملكرد تشنج را صورت دهند.
وي در خصوص نشانه‎هاي صرع کوچک ابراز داشت: در اين نوع از صرع گاهي علائم با حملات غيرحركتي اتفاق مي‌افتد يعني به‌صورت مات‌زدگي، خيره‌شدن به يك نقطه براي چند ثانيه، مورمور شدن قسمت‌هاي بدن يا توهمات بينايي ( احساس بزرگ شدن يا كوچك شدن اشيا ) و شنوايي، اين نوع صرع‌ بيشتر در كودكان‌ اتفاق مي‌افتد به‌طوري‌كه كودك‌ يكباره‌ فعاليت‌ خود را متوقف‌ مي‌كند و براي‌ چند دقيقه‌ با نگاهي‌ بي‌حالت‌ به‌ اطراف‌ خيره‌ مي‌شود و بدون‌ اينكه‌ بفهمد در اطراف‌ او چه‌ مي‌گذرد در همان حالت باقي مي‌ماند، بيشتر مواقع اين حالت در كودكان باعث افت تحصيلي و كم شدن نمره املاي آن‌ها مي‌شود.
عضو گروه نورولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در صرع بزرگ که در تمام سنين رخ مي دهد فرد هوشياري خود را از دست مي دهد، گفت: در اين نوع صرع عضلات‌ بدن فرد سفت‌ مي‌شود و سپس‌ دست‌ و پا و بدن‌ وي‌ دچار تكان‌هاي‌ كنترل‌ناپذيري‌ مي‌شوند، امكان‌ دارد اختيار ادرار نيز از دست‌ برود، حمله‌ صرع‌ بزرگ‌ چند‌ دقيقه‌ طول‌ مي‌كشد و بيشتر مواقع فرد به‌ دنبال آن به‌ خواب‌ عميقي‌ فرو مي‌رود يا گيج‌ مي‌شود، پيش‌ از بروز حمله‌ صرع‌، فرد ممكن‌ است‌ علائم‌ هشداردهنده‌اي‌ از جمله احساس‌ عصبي‌بودن، اختلالات‌ بينايي، احساس‌ بوي‌ بد و شنيدن‌ صداهاي‌ عجيب‌ و غريب را نشان دهد.
اين متخصص مغز و اعصاب بيان داشت: نقش ارث در صرع مهم نيست و تا حدودي قابل چشم‌پوشي است، شايد بتوان گفت اين بيماري كمتر از 10 درصد زمينه ارثي دارد كه علت آن مشخص نيست و در آن تعدادي از سلول‌هاي مغزي دچار مشكل مي‌شوند.
دانشيار نورولوژي دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطر نشان کرد: ممكن است اين بيماري از بدو تولد وجود داشته باشد، اما در شرايط خاصي از جمله خستگي زياد،‌ بيدار خوابي، مصرف بعضي از داروها و استرس‌هاي شديد بروز كند.
وي با بيان اينکه بهترين راه كنترل صرع درمان دارويي است به طوريکه سه‌ چهارم حملات صرع با دارو كنترل ‌پذير است خاطرنشان کرد: ضروري است بيمار داروها را براساس دستور پزشك استفاده كند و قطع خودسرانه آن مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري براي فرد داشته باشد.
دكتر سعيدي توصيه كرد: اين بيماران نبايد شب‌ها بيدار خوابي داشته باشند، زيرا بيدار خوابي طولاني‌مدت ممكن است در افراد سالم و نرمال تشنج ايجاد كند و براي اين بيماران هم مشكل‌ساز است، استفاده از كامپيوتر به مدت طولاني به‌ويژه بازي‌هاي كامپيوتري نيز توصيه نمي‌شود و اگر شغل‌ افراد طوري است كه با رايانه كار مي‌كنند لازم است بعد از هر نيم‌ساعت 10 دقيقه استراحت كنند.
وي درخصوص رژيم غذايي اين افراد اضافه كرد: بعضي از مواد غذايي مانند ترشيجات و سركه موجب بروز حملات صرع مي‌شوند، به همين دليل مصرف كربوهيدرات‌ها و ‌شيريني‌جات مانند عسل و خرما به اين افراد توصيه مي‌شود.
وي افزود: اين بيماري بر روي شغل و زندگي فردي تاثير منفي ندارد و اين امكان وجود دارد كه فرد مبتلا به صرع را طوري درمان كنيم كه كيفيت زندگي اش در حد عادي باشد.
سعيدي عنوان كرد: ‌افراد مبتلا به صرع به شرطي كه تحت كنترل بودن بيماري آن‌ها از طرف پزشك تاييد شود، مي‌توانند رانندگي كنند اما بايد به اين مساله توجه كنند كه رانندگي در شب و مسافت طولاني براي‌ آن‌ها مشكل‌ساز است.
انتهاي پیام

wichidika
29-05-2012, 17:13
از هر سه فرد بالغ يك نفر مبتلا به فشار خون بالاست
يك متخصص طب پيشگيري: حدود يك سوم افراد مبتلا به فشار خون بالا از بيماري خود بي‌خبرند








[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
يك متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي با بيان اين كه فشار خون بالا مقدمه وارد آمدن آسيب به سرخرگ‌هاست و اين خود سبب بروز بيماري قلبي، سكته مغزي و ساير بيماري‌ها مي‌شود، گفت: اين در حالي است كه حدود يك سوم افراد مبتلا به فشارخون بالا از بيماري خود بي‌خبر هستند.
دكتر اكبر نيك پژوه در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه امروزه فشار خون بالا (هيپرتانسيون) شايع‌ترين و قابل اصلاح‌ترين عامل خطر ابتلا به بيماري قلبي و سكته مغزي است، عنوان كرد: از هر سه فرد بالغ يك نفر مبتلا به فشار خون بالاست.
وي افزود: با افزايش ميانگين سني و وزني جمعيت، اين نسبت بيشتر هم مي‌شود. فشار خون بالا مي‌تواند سبب آسيب به قلب، رگ‌هاي خوني و در طولاني مدت كليه‌ها شود.
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي با اشاره به اين كه يافته‌هاي اخير نشان مي‌دهند فشار خون بالا حتي از آن‌چه در گذشته تصور مي‌شد، خطر بزرگتري براي سلامتي است، اظهار كرد: 90 درصد افراد 55 ساله غيرمبتلا به فشار خون بالا در باقيمانده طول عمر خود به بيماري فشار خون بالا مبتلا مي‌شوند.
وي اضافه كرد: شواهد اخير نشان داده‌ است كه فشار خون بالا مقدمه وارد آمدن آسيب به سرخرگ‌هاست كه اين خود سبب بروز بيماري قلبي، سكته مغزي و ساير بيماري‌ها مي‌شود.
به گفته نيك پژوه، مستقل از ساير عوامل خطر (مانند كلسترول بالاي خون يا اضافه وزن) هر چه فشار خون بالاتر باشد، احتمال ايجاد بيماري قلبي و سكته مغزي هم بيشتر مي‌شود.
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي ضمن تاكيد بر اين كه حدود يك سوم افراد مبتلا به فشار خون بالا از بيماري خود اطلاع ندارند، گفت: هيپرتانسيون (فشار خون بالا) قاتل خاموش نيز ناميده مي‌شود. زيرا به خودي خود علامت باليني ندارد، اما با گذشت زمان ممكن است منجر به بروز سكته مغزي، حمله قلبي و نارسايي قلبي شود. اين بيماري‌ها ممكن است كشنده باشند.
وي ادامه داد: همچنين اغلب افرادي كه از فشار خون بالاي خود اطلاع دارند، بيماريشان را به خوبي كنترل نمي‌كنند.
نيك پژوه توصيه كرد: بنابراين اندازه‌گيري مرتب فشار خون و آغاز هر چه زودتر درمان و همچنين پيشگيري از ابتلا به فشار خون بالا، بسيار مهم است.
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي با بيان اين كه فشار خون در طول شبانه‌روز در اثر برخي عوامل نظير ورزش، كافئين، داروها يا شرايط استرس‌زا، افزايش مي‌يابد و سپس به سطح طبيعي برمي‌گردد، گفت: اگر فشار خون در رگ‌ها به طور دائمي از سطوح سالم بالاتر باشد (فشارخون بالا)، قلب مجبور مي‌شود كه فعاليت بيشتري انجام دهد تا بتواند خون را به تمامي بدن پمپ نمايد و در نتيجه ممكن است قلب و رگ‌ها دچار آسيب شوند.
نيك پژوه در توضيح عوامل خطر ابتلا به فشار خون بالا عنوان كرد: اكثر افراد مبتلا به فشار خون بالا (90 تا 95 درصد آن‌ها)، مبتلا به نوعي از هيپرتانسيون اوليه يا ضروري هستند. اين مسئله به اين معناست كه علت يا علل فشار خون بالا در اين افراد مشخص نيست. در ساير افراد فشار خون بالا ممكن است به دليل وجود يك مشكل زمينه‌اي مانند اختلال رگ‌هاي خوني، بيماري كليوي يا بيماري تيروئيدي رخ دهد.
وي در ادامه به تبيين برخي عوامل دخيل در فشار خون بالا پرداخت و عنوان كرد: جنسيت، نژاد، سابقه‌ خانوادگي، سن، وزن، عدم فعاليت جسماني، نمك، رژيم‌ غذايي ناسالم، مصرف بيش از حد الكل و مصرف برخي داروها از اين جمله هستند.
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي در پايان ضمن تاكيد بر اين كه اعمال تغييرات سالم در شيوه‌ زندگي، مصرف داروها يا تركيب اين دو، مي‌توانند فشار خون را كاهش دهند، توصيه كرد: تغييرات سالم در شيوه‌ زندگي براي هر فرد مبتلا به فشارخون بالا (از هر نوعي) ضروري است.
انتهاي پيام

wichidika
29-05-2012, 22:34
تحقیقات جدید نشان داد
50 درصد صاحبان مشاغل فکری دچار ناراحتی معده اسیدی هستند

خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید در آلمان نشان می دهد که 50 درصد صاحبان مشاغل فکری به علت ترشیح بیش از اندازه اسید معده از ناراحتی معده اسیدی رنج می برند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، پژوهشگران مرکز تشخیص بیماریهای دارای ریشه روانی در آلمان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که صاحبان مشاغل فکری نظیر اندیشمندان، خبرنگاران، وکلا، پزشکان و فرهنگیان بیشتر از صاحبان مشاغل دیگر در معرض ابتلا به ناراحتی معده اسیدی قرار دارند.محققان آلمانی گفتند: علت این امر بدین خاطر است که اندیشیدن و تفکر همراه با نگرانی و اضطراب همراه است که اغلب به افزایش ترشیح اسید های معده منجر می شود.این تحقیقات تاکید کرد: ثابت روحی و احساس اطمینان و آرامش به ثبات دستگاه عصبی منجر می شود و در نتیجه باعث توازن در میانگین ترشیح اسیدهای معده و ثبات دستگاه گوارش می گردد زیرا بیماری اسیدی بودن معده وعوارض آن نظیر زخم معده ارتباط قوی با دستگاه عصبی غیر ارادی و حرکت دستگاه گوارش وترشیح اسید معده دارد.برپایه این تحقیقات، هراندازه فعالیت دستگاه عصبی غیرارادی افزایش یابد به همان اندازه ترشیح اسید معده زیاد می شود و این امر منجر به بروز التهاب یا حتی زخم معده و دوازده می گردد و به همین خاطر پزشکان به افراد دچار ناراحتی اسیدی بودن معده "بیماران متفکر" اطلاق می کنند.این تحقیقات نشان داد: 50 درصد اندیشمندان و صاحبان مشاغلی که نیازمند تمرکز و تلاش ذهنی زیادی است، به ناراحتی اسیدی بودن معده و مشکلات روده ای مبتلا هستند که بسیاری از آنها به این وضعیت توجه نمی کنند و با آن به عنوان یک بیماری ساده برخورد می کنند و بدون مراجعه به پزشک دارو مصرف می کنند اما نمی دانند که عواقب منفی این وضعیت چیست و ممکن است خطرناک شده و مبتلا به زخم معده شوند.محققان در جریان تحقیقات خود گروهی از صاحبان مشاغل مختلف از جمله خبرنگاران، هنرمندان، نویسندگان، اندیشمندان وپزشکان متخصص درمان بیماریهای روحی و روانی را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که یک نفر از هر سه نفر آنها به ناراحتی اسیدی بودن معده مبتلا است که در نهایت به علت بی توجهی به موضوع به خاطر مشغله فراوان به زخم معده تبدیل می شود.پزشکان دریافته اند که تنش روحی و عصبی و نگرانی از مهمترین عوامل ابتلا به ناراحتی معده اسیدی است که باید همراه دارو درمانی، درمان روحی و روانی نیز آغاز شود که شامل دور کردن عوامل اضطراب و تنش زا و نگران کننده و حفظ آرامش است.انتهای پیام/.

wichidika
19-06-2012, 15:45
سالك؛ بيماري جدي اما قابل پيشگيري
چگونه به سالك مبتلا نشويم؟







[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سالك يك بيماري پوستي است كه به وسيله گزش پشه خاكي آلوده به نوعي انگل، منتقل مي‌شود. سالانه مواردي از اين بيماري در سراسر دنيا و از جمله ايران اتفاق مي‌افتد.
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سالك توسط گزش برخي گونه‌هاي پشه خاكي آلوده منتقل مي‌شود. پشه خاكي بسيار كوچك است و اندازه آن حدود يك سوم پشه‌هاي معمولي است و به سختي مشاهده مي‌شود. در ايران دو نوع سالك شهري (نوع خشك) و روستايي (نوع مرطوب) وجود دارد. در سالك نوع شهري (خشك) مخزن بيماري عمدتا بيماران مبتلا و به طور تصادفي سگ‌ها هستند و پشه خاكي ماده پس از خونخواري از اطراف زخم سالك، آلوده شده و در خون‌خواري مجدد در فرد سالم باعث انتقال بيماري مي‌شود.
در سالك نوع روستايي (مرطوب) موش‌هاي صحرايي مخزن بيماري هستند و پشه خاكي ماده پس از خونخواري از موش صحرايي مبتلا، آلوده شده و در خونخواري مجدد در فرد سالم باعث انتقال بيماري به او مي‌شود.
- علائم سالك چيست؟
پس از چند هفته تا چند ماه از گزش پشه خاكي آلوده، برجستگي كوچك قرمز رنگي ظاهر شده كه به تدريج بزرگ و بزرگتر شده و مركز آن زخم مي‌شود. تعداد ضايعات معمولا يكي است و ممكن است متعدد نيز باشد. در سالك نوع روستايي ترشحات چركي در اطراف زخم وجود دارد و اطراف آن قرمز و برجسته است كه به همين دليل به آن نوع مرطوب گفته مي‌شود.
در سالك نوع شهري ضايعه معمولا بدون ترشح و چرك است بنابراين به آن نوع خشك نيز مي‌گويند. احتمال عفونت ثانويه با باكتري‌ها نيز وجود دارد كه در بيمار ايجاد عوارض مي‌كند. ضايعات معمولا بدون درد و خارش است.
ضايعه سالك به شكل يك زخم بدشكل ممكن است براي بيشتر از يك سال باقي بماند كه موجب اثرات رواني در بيمار حتي پس از بهبودي شود. در برخي موارد با تهاجم به پلك و بيني ممكن است موجب ايجاد ضايعه ماندگار در چهره و يا تغيير شكل شديد در بيمار شود. همچنين ايجاد عفونت ثانويه با باكتري‌ها، ممكن است عوارض منتشر شديد را ايجاد كند.
- آيا سالك قابل پيشگيري است؟
با رعايت موارد ذيل مي‌توان احتمال ابتلا به سالك را بسيار كاهش داد و يا اصلا به آن مبتلا نشد:
- در مناطقي كه اين بيماري وجود دارد حتي‌الامكان در هنگام غروب آفتاب و شب از خانه خارج نشويد،چرا كه در اين زمان پشه خاكي حداكثر فعاليت را دارد. - روي پنجره‌ها توري مناسب نصب و پشت درها پرده مناسب آويزان كنيد تا امكان ورود پشه خاكي به داخل خانه به حداقل برسد. - در هنگام غروب آفتاب و در طول شب از پشه‌بند آغشته به حشره‌كش استفاده كنيد. - براي از بين بردن پشه‌ها در داخل اتاق‌ها از اسپري حشره‌كش استفاده كنيد. - در صورت بروز سالك درمان خود را جدي بگيريد؛ چرا كه در نوع شهري امكان انتقال بيماري به افراد سالم وجود دارد. - خانه خود را با فاصله مناسب از اصطبل‌ دام‌ها بسازيد. - در جمع‌آوري و دفع مناسب زباله، نخاله‌هاي ساختماني و تسطيح مخروبه‌ها كه مكان‌هاي مناسبي براي تكثير پشه خاكي هستند دقت كنيد و با مسئولين مربوطه همكاري كنيد. - جهت معدوم كردن جوندگان در نوع روستايي با مسئولين ذيربط همكاري كنيد. - در كنترل بيماري در سگ‌ها و نگهداري بهداشتي سگ‌ها در نوع شهري با مسئولين همكاري كنيد.
آيا بيماري سالك نياز به درمان دارد؟در سالك نوع شهري چون بيماران مخزن بيماري هستند حتما لازم است بيماران تحت درمان قرار گيرند تا با درمان و بهبودي حالت مخزن بودن آنها از بين برود. لذا خطر آلوده شدن پشه‌هاي خاكي‌ و انتقال بيماري وجود نخواهد داشت.
در سالك نوع روستايي فقط موارد خاص تحت درمان قرار مي‌گيرند كه شامل ضايعات بيشتر از 3 سانتي‌متر، ضايعات موجود در صورت، تعداد بيشتر از 3 ضايعه، ايجاد ضايعه منتشر سالكي، و وجود ضايعه در روي مفاصل، مي‌باشند.
درمان سالك به دو صورت موضعي و عضلاني انجام مي‌شود. درمان موضعي به صورت تزريق دارو به اطراف زخم هفته‌اي يكبار و يخ زدن آن توسط مواد خاص (كرايو) دو هفته يكبار (حداكثر 12 هفته) انجام مي‌شود. درمان عضلاني به صورت تزريق روزانه دارو به مدت 14 روز (در نوع روستايي) و 21 روز (در نوع شهري) است.
پانسمان ضايعه سالكي در كنترل بيماري از اهميت خاصي برخوردار است. پانسمان ضايعه ضمن پيشگيري از عوارض عفوني، باعث جلوگيري از آلوده شدن پشه خاكي و قطع زنجيره انتقال مي‌شود. بنابراين لازم است محل زخم را روزانه يك يا دو بار با آب لوله‌كشي و صابون شسته و با بتادين يا پماد اكسيد دوزنگ پانسمان شود.
انتهاي پيام

wichidika
25-09-2012, 18:11
با بيماري سيفليس آشنا شويم









[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سيفليس يك بيماري آميزشي مسري است كه باعث تخريب گسترده بافتي مي‌شود. اين بيماري دستگاه تناسلي، پوست و دستگاه عصبي مركزي، استخوان و ارگان‌هاي داخلي را درگير مي‌كند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، سيفليس دو نوع دارد: موارد ابتلاي نوزادان (2-0 هفته) به دنيا آمده از مادران مبتلا به سيفليس (نوع مادرزادي) است و نوع دوم را موارد ابتلاي افراد از تمام سنين و هر دو جنس كه از طريق تماس جنسي انتقال مي‌يابد (نوع مسري) در بر مي‌گيرد. عامل بيماري اسپيروكتي به نام تريپونما پاليدم است. مراحل بيماري شامل سيفليس اوليه، سيفليس ثانويه و سيفليس ديررس است.
سيفليس اوليه: ضايعه اوليه در اين نوع سيفليس شانكر خوانده مي‌شود. اين ضايعه يك زخم كوچك بدون درد است كه به صورت يك زخم قرمز در نواحي تناسلي بروز مي‌كند. اين ضايعه اوليه ظرف سه تا چهار هفته بعد از تماس ظاهر مي‌شود و معمولا طي چهار تا هشت هفته بهبود مي‌يابد. غدد لنفاوي موضعي اغلب بزرگ مي‌شوند، ولي دردناك نيستند. از آنجا كه شانكر خونريزي نمي‌كند و بدون درد است، اغلب به آن توجهي نمي‌شود و به اين ترتيب، زمينه براي شروع مرحله دوم فراهم مي‌شود.
سيفليس ثانويه: بثورات پوستي بعد از ظهور شانكر ايجاد مي‌شوند و هنگام بروز آنها شانكر در حال بهبودي است. اين بثورات كه بدون خارش هستند، اغلب روي كف دست‌ها، كف پاها، بازوها، تنه و داخل دهان بروز مي‌كنند. آنها به رنگ قهوه‌اي روشن يا مسي (در سياه‌پوستان به صورت رنگدانه)، اندكي برجسته و گرد هستند. موها ممكن است بريزند و نواحي گرد بدون مو، شبيه بيد خوردگي، باقي بمانند. طي مرحله دوم كه سه تا چهار هفته طول مي‌كشد، تب، دردهاي عضلاني، درد مفصلي و سفتي گردن شايع است. تقريبا هر عضوي از بدن ممكن است گرفتار شود.
سيفليس نهفته: ضايعه‌هاي پوست و لب ممكن است ظرف دو سال اول بعد ازعفونت سيفليسي دوباره ظاهر شوند و اينها نيز عفوني هستند. با وجود اين بعد از گذشت دو سال، ضايعه‌هاي پوستي معمولا دوباره ظاهر نمي‌شوند و عفوني بودن بيماري خاتمه مي‌يابد.
سيفليس ديررس: حدود يك سوم از بيماران درمان نشده اغلب چندين سال بعد از عفونت اوليه دچار سيفليس ديررس مي‌شوند. هر عضوي از بدن ممكن است مبتلا شود ولي عروق خوني و مغز شايع‌ترين نقاط درگير هستند. آسيب مغزي با زوال عقل، ضعف و گام‌هاي نامتعادل مشخص مي‌شود. به همين دليل نام ديگر آن فلج خفيف عمومي است. در اين مرحله تشخيص بيماري ممكن است مشكل باشد.
به گزارش ايسنا،‌ جنين‌هايي كه از شخص باردار مبتلا به سيفليس به دنيا مي‌آيند. با مشكلات شديد مغزي و فيزيكي روبرو مي‌شوند.
تشخيص: سيفليس معمولا با آزمايش‌هاي سرمي از خون و يا مايع نخاعي تشخيص داده مي‌شود.
موارد مثبت در آزمايش‌هاي مقدماتي اوليه، مثلVDRL)RPR ) براي رد موارد مثبت كاذب نياز به آزمايش‌هاي دقيق‌تر مثل FTA-Abs دارند.
بررسي ترشحات زخم و يا غدد لنفاوي (اگر بيمار آنتي‌بيوتيك مصرف نكرده باشد) در سيفليس‌هاي اوليه و ثانويه با ميكروسكوپ زمينه تاريك امكان‌پذير است.
معمولا در سيفليس اوليه كه زخم شانكر وجود دارد، آزمايش‌هاي سرمي منفي است.
دوره واگيري: وقتي كه زخم‌هاي جلدي – مخاطي مرطوب سيفليس اوليه و ثانويه وجود دارد، بيماري قابل انتقال است. در هر حال، انتقال بيماري پس از سال اول نادر است. بيماران بايد تا معالجه كامل از مقاربت جنسي خودداري كنند. درمان بيماران با آنتي‌بيوتيك كه توسط پزشك تجويز مي‌شود، امكان‌پذير است. پس از درمان طي شش ماه، هر ماهه براي كنترل عود بيماري بايد آزمايش مجدد انجام شود (و يا در ماه‌هاي 1 و 3 و 6 و 12 پس از درمان آزمايش انجام شود.)
گاهي بيماري به صورت مخفي براي تمام مدت عمر وجود دارد. در بعضي موارد پس از طي حدود 20-5 سال، ضايعه‌هاي ناتوان‌كننده در آئورت، پوست و اندام‌هاي داخلي، استخوان يا سطوح مخاطي ممكن است ايجاد شود. ابتلاي همزمان به سيفليس و ايدز خطر سيفليس عصبي را افزايش مي‌دهد. سيفليس در زنان باردار اغلب به سقط جنين و مرده‌زايي منجر مي‌شود.
پيشگيري: اوايل بارداري آزمون سرمي خون براي بررسي سيفليس را انجام دهيد.
عواقب مورد انتظار: اين بيماري معمولا طي سه ماه قابل درمان است. در 10 درصد از بيماران با وجود درمان، سيفليس در مدت يك سال عود مي‌كند. در اين صورت درمان مجدد الزامي است.
درمان: تمام افراد درگير بايد درمان شوند. همچنين پس از درمان، ماهانه به مدت شش ماه، بررسي‌هاي آزمايشگاهي براي كنترل عود بيماري، بايد تكرار شوند.
داروها: در صورت نداشتن آلرژي، پني‌سيلين تزريقي و در غير اين صورت ديگر آنتي‌بيوتيك‌ها مي‌توانند اثربخشي يكساني داشته باشند. گاه استفاده از داروهاي موضعي براي علايم پوستي لازم است.
در اين شرايط به پزشك مراجعه نماييد:
- اگر شما يا يكي از اعضاي خانواده‌تان علايم سيفليس را داريد.
- اگر حين يا پس از درمان، موارد زير رخ دهند: تب، بثورات پوستي، گلودرد يا تورم مفاصل مثل مچ پا يا زانو
- اگر دچار علايم جديد و غيرقابل توجيه شده‌ايد.
نكته: داروهاي مورد استفاده در درمان ممكن است عوارض جانبي ايجاد كنند.
- اگر يك بار دچار سيفليس شده‌ايد و در سال گذشته بررسي كامل پزشكي نشده‌ايد.
انتهاي پيام